Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en consorten spitsen de oren: ‘Dit is lastig, ik moet minuten maken’

Laatste update:

Riqui Puig houdt rekening met een winters vertrek bij Barcelona. De twintigjarige middenvelder komt dit seizoen niet aan spelen toe bij de hoofdmacht van de Catalaanse grootmacht en kijkt zodoende om zich heen. De jongeling geeft aan dat hij in principe van plan is om bij Barcelona te blijven, maar dat hij een transfer zeker niet kan uitsluiten.

"In principe ga ik niet vertrekken, maar wie weet", zegt de jongeling, geciteerd door Mundo Deportivo. "Ik heb de deur nog niet dichtgedaan, maar het is waar dat ik graag meer minuten wil maken bij het eerste. Ik train ook niet zoveel met het eerste elftal dit seizoen", aldus Puig, die nu vooral speelminuten maakt bij het tweede van Barcelona.

"Vorig jaar maakte ik eigenlijk steevast onderdeel uit van het eerste elftal. Ik trainde continu met hen, waarna ik vooral bij Barcelona B aan spelen toekwam. Maar met dit soort dingen moet je leren omgaan. Je moet met beide voeten op de grond blijven. Ik moet minuten maken en ervaring opdoen, dus ik ben wel blij dat ik bij Barcelona B wel bijna altijd speel."

"Het is gewoon een lastige situatie, want vorig jaar maakte ik onderdeel uit van het eerste. Dit jaar doe ik niet meer mee", besluit Puig, die nog tot de zomer van 2021 vastligt in het Camp Nou. Tot op heden heeft de middenvelder drie wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht van Barcelona. Dit seizoen is hij nog niet in actie gekomen onder trainer Ernesto Valverde.

Sport meldde eerder dat Puig afgelopen zomer diverse aanbiedingen had geweigerd. Naast Ajax zouden ook Real Betis, Eibar, Real Zaragoza en Al-Sadd, de club waar Xavi als trainer werkzaam is, in de zomer geïnformeerd hebben naar de beschikbaarheid van Puig. Het talent hoefde hier echter niet over na te denken en had destijds zijn club meteen laten weten niet uit te zijn op een (tijdelijk) vertrek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax heeft al eerder in de winter versterkingen gehaald voor de zomer, dus lijkt me goed om daar nu al mee bezig te zijn. Een keeper, middenvelder en spits mogen er denk ik wel bij. Uitgaande van een vertrek van Onana, van de Beek en Huntelaar.

4 november 2019 om 10:45

Plek van Huntelaar gaat opgevangen worden door Traoré, Brobbey is dan de spits voor Jong Ajax. Met Tadic en Traoré heb je dan 2 verschillende types als optie voor in de spits. Al zou het me niet verbazen als ze een buitenspeler halen die ook in de spits kan. Beetje zoals Tadic dus. Doelman zal het kijken zijn hoe Kotarski en Scherpen ervoor staan na dit seizoen en of ze optie op Varela gaan lichten.

4 november 2019 om 10:54

Ajax heeft met de komst van Varela al op een vertrek van Onana geanticipeerd, Varela gaat gewoon de opvolger van Onana worden, daar hoeft Ajax niet de markt voor op. Als er 1 positie is waar Ajax opties te over heeft, is het wel de 10 positie daar hoeft de club dus al helemaal niet de markt voor op. In Jong Ajax spelen ook grote beloften als Lang, Jensen, Mendez en Gravenbergh die prima op het middenveld uit de voeten kunnen. Die zullen op een gegeven moment toch de kans moeten krijgen anders kan je de opleiding net zo goed opdoeken. Als er veel spelers weg gaan, zal Ajax de markt op gaan, maar niet voor iedere vertrekkende speler zal een nieuwe worden aangekocht. Daarbij heeft Ajax het afgelopen seizoen al voorinvesteringen gedaan en ingespeeld op vertrekkende spelers. Ajax zal vooral willen voorkomen dat het elftal door vertrekkende spelers aan ervaring inboet en uit het evenwicht slaat. En zich in dat geval op ervaren spelers richten.

4 november 2019 om 11:35

Overmars heeft al gemeld dat hij, op een uniek buitenkansje na, niemand zal kopen in de winter. Je lijstje kan dus weer de ijskast in ;-)

4 november 2019 om 11:41

Huntelaar mag zo lang blijven als hij wil. Hij lijkt het voetbal nog niet zat te zijn en is nog scherp. In de aanval mag Suarez er wel bijkomen als vervanger van Neres of Ziyech.

4 november 2019 om 12:44

@Jeroen-AMF meeste posities van spelers die mogelijk vertrekken zijn al opgevangen. Onanna -> Varela/Kotarski/Scherpen. Veltman -> Alvarez/Schuurs, Nico -> Martinez/Castillo/Piere, v Beek -> Marin, Ziyech+Neres -> Promes/Lang, Huntelaar -> Traore. Mocht Blind ook gaan, dan zou handig zijn als er ook een ervaren LCV gehaald wordt. Ik denk dat het handig zou zijn om een grote talent voor buitenspeler vast binnen te halen. Om vast te wennen. Mochten Neres en Ziyech weggaan lever je veel in.

4 november 2019 om 13:04

Ik ben het wel met je eens, hoewel ik wel vind dat er overmatig veel verdedigers en aanvallers zijn, en te weinig echte middenvelders. Overmars heeft goed geanticipeerd om het vertrek van spelers die uiteindelijk niet vertrokken zijn (zoals Ziyech of Neres). Tadic doet het uitstekend in de spits maar toch vind ik hem nog beter op de flanken (verwacht dat Neres in ieder geval volgend jaar zal vertrekken). Dan zou je wel een type Haland kunnen halen (zeg niet dat hij haalbaar is, maar zo'n echte spits is toch wel een beetje wat Ajax mist).

Nou hopelijk laten ze hem lekker links liggen. Hebben zelf ook genoeg jonge middenvelders die er aan komen dus niet gaan opleiden voor Barca. Deze jongen is al 20 dus neem aan dat we zo'n talent zelf ook wel in huis hebben.

4 november 2019 om 10:58

Ik zou hem wel bij PSV willen zien. Een controlerende jongen met creativiteit en strijd. Beetje wat we missen op het middenveld

4 november 2019 om 13:48

AjaxRosenberg, maar als Ajax nou koopt? Daar aan gedacht? En dit talent kan echt heel goed voetballen, dat ie niet bij Barça speelt zegt meer over het middenveld van Barça (oa. Busquets, De Jong, Athur, Rakitic, Vidal) dan over zijn kwaliteiten. Want die heeft ie.

4 november 2019 om 15:08

Dan zou het nog te overwegen zijn, alleen doet Barca dat meestal niet. Daar zie je meestal dat talenten tot 23/24/25 jaar vaak verhuurd worden en als ze dan nog niet doorbreken worden ze uiteindelijk verkocht.en dit lijkt me ook weer zo'n talent die perse wil slagen bij Barcelona.

4 november 2019 om 13:49

AjaxRosenberg, maar als Ajax nou koopt? Daar aan gedacht? En dit talent kan echt heel goed voetballen, dat ie niet bij Barça speelt zegt meer over het middenveld van Barça (oa. Busquets, De Jong, Athur, Rakitic, Vidal) dan over zijn kwaliteiten. Want die heeft ie.

Opdonderen met die jeugd koekenbakkers van Barca. Moet ik hier een harde plasser van krijgen ofzo? Dacht het niet! Buiten dat was dit niet dat snotneusje dat liever bij Barca bleef? Nou succes daar dan he!

4 november 2019 om 10:43

@Doordebenen, als je als 19 jarig ventje structureel bij het eerste van Barca mee traint en ook al een aantal wedstrijden speel minuten krijgt is het logisch dat je niet snel weg zal gaan.

4 november 2019 om 11:06

Goed gezegd doordebenen! Die andere koekenbakker die Ajax uit de Barca opleiding gehaald heeft komt me ook al de neus uit! Die Onana hadden ze nooit voor een spotprijsje moeten oppikken!!!

4 november 2019 om 13:45

Sorry hoor. We hoeven idd niet alle Barca talenten te kopen, maar Riqui Puig is wel een heel speciale speler. Die leidt je niet zomaar even op.

Als je hem kan kopen moet je het altijd doen, prachtige speler. Zeker als er komende zomer flink wat creativiteit gaat vertrekken kan hij wel eens een uitkomst zijn. De manier waarop hij YL finale tegen Chelsea dicteerde was echt pure klasse, zou mooi zijn hem te zien in een Ajaxshirtje maar enkel als je hem kan kopen.

4 november 2019 om 10:44

@Wolterx

Dit is inderdaad wel een pareltje mits je hem kan kopen. Voor huur hoeft Ajax het niet te doen. Dan kunnen ze beter Taylor door schuiven en zelfs Unuvar kansen geven ondanks dat het wel vroeg is.

4 november 2019 om 10:51

Mee eens al is de positie van Ünüvar wel stukje anders, Puig wilt nog wel eens bal bij verdedigers ophalen en van daar spel verdelen, Ünüvar komt later in de aanval pas in spel voor.

4 november 2019 om 14:37

@ Wolterxhet gaat er om dat er altijd perspectief is voor de jeugd om aan voetballen toe te komen in het eerste. Het is daarom belangrijk dat zowel Traore, Lang als Gravenberch dit seizoen voldoende minuten maken in Ajax 1. Dan zien mensen als Brobbey, Taylor, Unuvar en de rest ook dat er bij Ajax ondanks aankopen ruimte blijft.nu is het middenveld over het algemeen het dunst bezet in mijn ogen, en met een mogelijk vertrek van Ziyech/vd Beek juich ik de komst van Puig absoluut toe.

4 november 2019 om 11:30

Kopen dat gaat sowieso niet gebeuren. En we moeten ook ophouden met zeggen dat iedereen van de zomer weer gaat vertrekken. Het is nog steeds maar de vraag of de echt grote clubs nu wel gaan komen.

John de Jong lees je dit????

Puig heeft gewoon de pech dat Barcelona een incapabele trainer aan het roer heeft staan. Valverde speelt puur vanuit een verdedigend blok en durft geen aanvallende opstellingen te hanteren. Daarnaast durft hij talent ook geen kans te geven. Ik denk puur omdat bepaalde spelers dan zullen klagen, zoals Vidal laatst. Die stond toevallig ineens basis. Als Klopp, Guardiola of een Tuchel aan het roer stonden zou Puig veel meer minuten gemaakt hebben. Techniek, inzicht, steekpass en een dribbel: in het barcelona systeem precies wat je nodig hebt. Rakitic en Vidal zijn op hun retour. En ondanks dat rakitic geweldige dingen heeft laten zien, heb ik hem nooit een echte Barca middenvelder gevonden. Die geruchten over Sensi van Inter zijn hopelijk waar. Dat is namelijk wel een middenvelder met het juiste profiel. Busquets, Frenkie, Arthur, Sensi, Puig en Alena. Dat is een Barca waardig middenveld. Vidal en Rakitic out.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren