Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax deelt plaagstoot uit aan Schalke 04 met gevatte reactie op Twitter

Laatste update:

Het Twitter-account van de Europa League publiceerde dinsdag een foto van het logo van Schalke 04 met de vraag welke naam als eerste opkwam bij de bijna zeven miljoen volgers op het social media-kanaal. Het account van Ajax reageerde bijzonder gevat door de naam van Nick Viergever naar voren te schuiven. De centrumverdediger, thans in dienst van PSV, had in 2017 een groot aandeel in de eliminatie van Schalke 04 door Ajax in de kwartfinale van de Europa League.

Ajax versloeg Schalke 04 op eigen veld met 2-0, waardoor met een goed gevoel werd begonnen aan de returnwedstrijd in Gelsenkirchen. Het elftal van toenmalig trainer Peter Bosz keek na negentig minuten echter tegen een 2-0 achterstand aan, waardoor een verlenging volgde. Na de 3-0 van de thuisploeg balanceerde Ajax op de rand van de afgrond, maar Viergever bracht al scorend redding in minuut 111. De mandekker blokkeerde een uitverdedigende actie van Matija Nastasic en zag de bal langs doelman Ralf Fährmann in het doel verdwijnen. Amin Younes maakte met de 3-2 in de slotminuut aan alle spanning een einde.

De enigszins cynische reactie van Ajax zorgde voor een stroom aan reacties. Een supporter van Tottenham Hotspur verwijst naar de treffer van Lucas Moura in de halve finale van de Champions League van vorig seizoen, waardoor Ajax in extremis de finale misliep. Op het originele bericht van de Europa League werd door verschillende Schalke 04-supporters gereageerd met de namen Youri Mulder en Klaas-Jan Huntelaar, die nog steeds zeer populair zijn bij de aanhang van de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Viergever kreeg die bal toevallig tegen zich opgeschoten waarna die bal in de goal belandde maar goed, een bewust of onbewust doelpunt, het telt gewoon als een goal

19 mei 2020 om 14:24

De manier waarop die bal erin vloog was misschien niet bewust, maar Viergever was wel bewust oorlog aan het maken die wedstrijd en dan kan je ook toevallig een keer goed staan. Volledig zijn eigen verdienste en heeft verder weinig met mazzel te maken.

Nick heeft in dat prachtige Europa League seizoen toch wel een belangrijk aandeel gehad. Was samen met voormalig beest Sanchez een bijna onpasseerbaar blok in het hart van de defensie. Hij heeft nou niet echt stappen vooruit gemaakt met zijn transfer naar Eindhoven. Eerder achteruit. Ook teleurstellend van Ajax-zijde. Zij boden hem maar geen verbeterd contract aan. Zo eerlijk moeten we zijn.

19 mei 2020 om 14:18

De ligt stond samen met Sanchez in het hart van de defensie. Viergever speelde vooral linksback vanaf deze wedstrijd

19 mei 2020 om 14:22

Viergever was een erfenis van De Boer en was puur bij gebrek aan beter. Iemand die in een goed draaiend team leuk mee kan op Eredivisie niveau, maar niet iemand de norm is als je op hoger niveau acteert. Verdedigend is Ajax sindsdien enorm op vooruit gegaan.

19 mei 2020 om 14:32

Dat vind ik echt zo ontzettend simpel. Toen hij naar PSV vertrok, was PSV net voor de derde keer in vier jaar kampioen geworden. Ik vind PSV geen stap achteruit ten opzichte van Ajax. Dat Ajax momenteel beter presteert, doet daar niets aan af. Dat geldt andersom uiteraard ook. Verder moeten we het niet overdrijven. Zoals Japie_krekel al een beetje aangeeft: Spelers als Viergever en Veltman zijn redelijke spelers voor een Nederlandse topclub, maar in de Champions League is het allemaal niet veel. Als je te veel spelers van dat niveau hebt, verzuip je daar. Zelfs de kleinste ploegen in de CL hebben spelers van dat niveau.

19 mei 2020 om 15:27

Niet echt een stijlvolle reactie om zo naar PSV te sneren. Ajax heeft het uitzonderlijk goed gedaan en het wat niet te voorspellen dat ze opeens zo goed zouden presteren. Het viel gewoon allemaal net goed voor Ajax. Ik verwacht dat ze de komende 25 jaar niet weer zo n seizoen gaan herbeleven.

Wordt het twitter account van Ajax door kleuters beheerd of zo? En dan staat hier nog dat het een gevatte reactie is........

19 mei 2020 om 14:24

Zoiets noem je banter, wat vrij normaal is op twitter en ook zeker onder voetbal clubs wordt het genoeg gedaan. Omdat het jouw smaak niet is hoeven het toch geen kleuters te zijn? Zal wel aan de leeftijd liggen.

19 mei 2020 om 14:34

Dus je conclusie is, als het maar genoeg gedaan wordt is het niet kinderachtig? Persoonlijk vind ik het ook vrij kinderachtig, maar ja ik ben dan ook al hééeeel erg oud

19 mei 2020 om 14:36

Snap de reactie van wonderslof ook niet. Hou wel van dit soort grapjes, zeker ook als je ze ook kan incasseren en de mensen achter dit account kunnen dat ook heel goed bleek in het verleden. Dus lekker doorgaan, maakt het allemaal leuker om te lezen/volgen (Voor mij in ieder geval).

19 mei 2020 om 14:38

Wandering, eigenlijk klopt het volledig wat je zegt. Als iets genoeg gedaan wordt, is het niet meer kinderachtig, maar normaal 😉

19 mei 2020 om 14:56

@wandering op zich moet dit kunnen. of het ook echt humor is waarbij je schaterlachend van je stoel af valt is weer een ander verhaal

19 mei 2020 om 17:43

Nee dat is mijn conclusie niet, dat is de aanname die jij maakt. Ik geef slechts context. Mijn boodschap zit meer in mijn tweede zin, waar ik aangeef dat smaken verschillen. Dat je het kinderachtig vindt, oké, maar om nou te zeggen dat het account dan gelijk door kleuters beheerd wordt puur omdat het jouw smaak niet is..

19 mei 2020 om 14:30

Als je hier al zo zuur van wordt, dan heb ik het te doen met de mensen om je heen. Waar maak je je in hemelsnaam druk om zeg.

19 mei 2020 om 15:00

Ben er ook niet zo'n fan van. Ajax was een tijdje redelijk voorloper op her gebied van social media maar dat wordt nu teveel uitgemolken naar mijn inziens.

19 mei 2020 om 15:28

Heeft jouw vriending zure melk meegegeven bij de lunch van vandaag? Zuurder kan haast niet. Gewooon even klein plaagstootje naar een mooi en gerespecteerde club toe. Zoals PSV dat laatst bij Ajax deed. Als je dat al niet kan handelen is het leven toch wel behoorlijk zuur.

Dat ajax dit post oké, meer voetbal clubs doen dat (altijd wel mooi die reacties eronder van mensen die dan gaan haten, maar als hun eigen club het doet het wel prachtig vinden), maar om hier als voetbalzone zijnde weer een heel apart artikel over te maken... Beetje overdreven. Verder de tweet kunnen retweeten ofzo of zo'n ander soort media berichtje.

is wel iets van de laatste tijd dat er een lolbroek achter het twitteraccount zit van Ajax, of beter gezegd, dat het het type humor is van 1 van de voetbalzone redacteuren. Maar prima dit soort dingen, velen maken voetbal veel te serieus.

Het Twitter account van Ajax slaat door met soort dingen. Dit soort reacties verwacht ik van supporters, de club moet zich daar niet mee bezighouden.

19 mei 2020 om 16:18

Clubs hebben een media team. Dus alleen het media-team van Ajax houdt zich hier mee bezig, de club zelf niet. Het is niet alsof Overmars dit voor de grap erbij doet. Bovendien hebben die mensen nu waarschijnlijk niks beters te doen. Normaal kunnen ze dingen posten over de wedstrijden, trainingen, blessures etc.

19 mei 2020 om 16:20

Waaarom niet? Waarom mogen jij en ik het wel, maar een 'officieel' orgaan van een club niet? Dit zijn onderlinge plaagstootjes van de ene club naar de andere die, in tegenstelling tot supporters of voetbalzone-bezoekers, wel elkaar kunnen plagen zonder elkaar in de haren vliegen. En t nog leuk vinden ook... Persoonlijk houd ik er wel van. En als er dan iemand verwijst naar een Moura dan moet je ook incasseren, net als de tweet van psv onlangs. Kan je humor niet zijn, maar ik vind t wel grappig :-)

Ongemakkelijke grap van Ajax, boehoehoe.. Mensen zijn zo snel op hun teentjes getrapt tegenwoordig, niet normaal. Leuk dat iemand dan een foto van Moura post maar dat had er niks mee te maken. Vind ik overigens helemaal prima, als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren. Ook al is het een als plaagstootje bedoeld en het andere een zure en trieste reactie.

Ik vind het wel grappig. Mensen moeten dit niet al te serieus nemen. Ik denk ook niet dat de club Schalke noch haar supporters hier ook maar een seconde van wakker liggen. Als Ajax zijnde kan je uiteraard verwachten dat mensen vervolgens foto's van Moura posten. Moet je dan ook maar tegen kunnen.

Social media van ajax is redelijk kansloos. Zijn meer bezig met anderen, want dit is niet het eerste voorbeeld. Kan me herinneren dat na na het laatste kampioen schap ook al met viergever in de spotlights een sneer uitdeelden.

19 mei 2020 om 17:40

Is maar net wat je kansloos vindt. Ze doen het kijkend naar de cijfers meer dan uitstekend en hebben vaak ook goede content. Dat dit je smaak niet is, oké, maar om de social media nou kansloos te noemen?

19 mei 2020 om 18:06

Redelijk kansloos, ik zou de analyse over social media engagement van voetbalclubs die voetbalzone laatst gepubliceerd heeft er even op naslaan. Ajax staat enorm hoog en laat de rest van de Nederlandse clubs mijlenver achter zich. Weet niet wat daar kansloos aan is, maar ik vind dat ze het daar goed voor elkaar hebben.

19 mei 2020 om 18:19

Dat ligt natuurlijk aan de grootte van de club. Ik denk dat Ajax weer mijlenver achterloopt op clubs als Barca, Real of United.

20 mei 2020 om 01:12

Dat is natuurlijk zo krom als wat. Het moge duidelijk zijn dat de topclubs uit de vijf grote competities op meer following kunnen rekenen, dat lijkt me niet meer dan logisch.. Als je je bedenkt dat Ajax uit een land met pak hem beet 17 miljoen inwoners en een kleine competitie komt, doen ze het fenomenaal.

Wat een geweldige wedstrijd was dat zeg, mooiste uitwedstrijd waar ik in de afgelopen jaren ben geweest (Ik was er niet bij in Madrid). Wat zaten we in zak en as toen het na 2-0 ook nog eens 3-0 werd in de verlenging met 10 tegen 11, maar toen waren daar ineens Viergever en vervolgens Younes die ons naar de halve finale knalden. Momenteel niet de meest populaire ex-ajacieden haha. Wat was het na de wedstrijd ook een feest, m'n oren piepten nog 3 dagen na het zingen samen met 1500 medesupporters op de gang van het stadion. Mooie tijden, kan niet wachten tot we weer lekker onze cluppies kunnen supporteren zoals we gewend zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren