Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax bereidt bod van acht tot tien miljoen euro voor op Braziliaanse doelman’

Laatste update:

Ajax heeft concrete belangstelling voor Hugo Souza, zo bevestigt de Braziliaanse tak van Goal in navolging van O Dia. De Amsterdammers zijn volgens de journaliste Raisa Simplício bereid om acht tot tien miljoen euro te betalen voor de 22-jarige doelman van Flamengo. De landskampioen van Brazilië wil naar verluidt meewerken aan een vertrek.

De dopingschorsing van André Onana noopt Ajax om versneld op zoek te gaan naar een nieuwe keeper. De Amsterdammers beschikken met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski over twee relatief jonge keepers, maar lijken daar niet al te veel vertrouwen in te hebben. Hugo Souza is normaal gesproken de tweede doelman van Flamengo, maar speelde door de langdurige blessure van voormalig Valencia-keeper Diego Alves in het seizoen 2020 in 23 van de 38 gespeelde competitieduels mee. In totaal staat Hugo Souza op 27 officiële duels op het hoogste niveau.

Hugo Souza heeft volgens Goal contact gehad met het bestuur van Flamengo, dat groen licht zou hebben gegeven voor een vertrek. De Braziliaanse grootmacht kan de transferinkomsten goed gebruiken en hoopt de goalie komende zomer aan een Europese club te verkopen. Hugo Souza zou al sinds zijn zestiende gevolgd worden door Ajax. Op 22 januari van dit jaar verlengde de sluitpost zijn contract tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is de nieuwe topkeeper die Ajax zoekt! Een en al kwaliteit en ervaring en vind de prijs dus echt aan de lage kant waar totaal geen waardering uitspreekt en zijn kwaliteit eer aan doet...

18 maart 2021 om 18:46

Iiedereen wil weg uit het land van Bolsenaro. Gisterenavond een programma gezien over het aantal doden. Verschrikkelijk

19 maart 2021 om 00:36

Het is hier vele malen erger. In zo'n kapitaal krachtig land als Nederland in een wereld waar het vijf voor twaalf is betreffende milieu stemmen wij overtuigend rechts, op klimaatontkenner en graaiers.

18 maart 2021 om 19:07

Fiets, hoe kom jij erbij dat dit een topkeeper is? Denk dat flamengo lachend dit bod gaat accepteren. De wedstrijden die ik van hem gezien heb het afgelopen seizoen, waren nou niet echt wedstrijden waar hij punten pakt voor het team. Hier en daar wat jeugdige missertjes.

18 maart 2021 om 21:30

27 wedstrijden op het hoogste niveau klinkt niet echt als 'een en al ervaring' 😅

Ajax doet er verstandig aan inderdaad om vooruit te lopen om wat er komen kan. Dit lijkt me voor een goede keeper een juist bedrag. Ik hoor net Theo jansen zeggen dat er steeds minder met een nummer 10 wordt gespeeld. is dit nou slecht nieuws voor Ihataren en Stengs

18 maart 2021 om 18:49

Steeds minder? Door wie? Ajax speelt namelik nog steeds met twee controleurs en een nummer tien. Dus hoezo is dat slecht nieuws voor Ihatteren? Want PSV speelde al niet eens met een nummer tien.

18 maart 2021 om 18:57

Algemeen wordt er niet meer met en spelbepaler gespeeld. Klopt ook wel zon beetje. De man die altijd voor d voortzetting zorgde, de hersenen van het team, heeft plaats gemaakt voor lopers

18 maart 2021 om 19:34

De nummers 10 van Ajax zijn niet de klassieke varianten. Klaassen, Van de Beek en Siem de Jong zijn meer lopers die de diepte ingaan. Spelers als Sneijder en van der Vaart raken steeds meer ondergesneeuwd in het hedendaagse voetbal. Dit soort spelers worden nu gewoon aan de rechterkant gepost om het risico van hun spel wat in te dammen.

Kotarski en scherpen verhuren aan eredivisie ploegen en stekelenburg verlengen. Dan heb je nog kans dat ze zich verder ontwikkelen. Anders is het helemaal kansloos.. bij jong Ajax worden ze niet veel beter. Dat is nu wel duidelijk.
Ken deze keeper verder niet maar 8-10mln klinkt als een serieuze kandidaat voor Overmars om Onana op te volgen.

18 maart 2021 om 22:56

@ticer Kotarski verkopen, Scherpen 2 jaar verhuren aan een stabiele Eredivisie club. Benieuwd of Ajax deze speler haalt of die van Sparta. Of beiden.. Onana zal lang geschorst zijn en contract loopt dan af. Steek begint oud te worden. Dus geen luxe om 2 te halen en laten uitvechten met zijn 3en wie 1e doelman wordt

Als dit waar is dan hoeft Twente dus niet meer te wachten op biedingen uit Amsterdam op Drommel. Dan kan die deal dus gewoon doorgang vinden. Blijf het wel apart vinden dat Ajax Scherpen haalt en dat die nu al twee seizoenen daar zit maar klaarblijkelijk nooit als optie voor doelman 1 wordt gezien.

18 maart 2021 om 18:54

Goedkope gokjes van Marc. Financieel weinig risico met de kans op succesnummer voor de toekomst.

18 maart 2021 om 19:29

Precies dat.. was een goedkoop gokje, maar zelfs toen bij Emmen als basis keeper zag ik het echt niet bij hem. Hij is groot, maar verder??

18 maart 2021 om 19:38

Doe er nog maar een Brazilaantje bij ja. Alles wat van ver komt is goed toch.

18 maart 2021 om 22:58

@contstant hoezo is er geen vertrouwen in Scherpen? Hij is nog jong. Krijgt gewoon zijn kansen in JAJ. Heeft zich ontwikkeld. Als Ajax een keeper haalt, dan zullen zij hem 1 of 2 seizoenen verhuren. Als hij terug komt is hij nog steeds jong en ongeveer leeftijd van Drommel nu.

19 maart 2021 om 12:46

Mrkrillin "hij is nog jong. Krijgt gewoon zijn kansen in Jaj. " Hij zit er al twee jaar. Als jij zegt dat hij zich heeft 'ontwikkeld' dan moet ik dat van je aannemen. Want ik heb dat niet gezien. Maar dat hij 'zijn kansen krijgt in Jaj', dat zegt mij al genoeg. Die kansen hebben al hele volksstammen gekregen. Hij krijgt dus in ieder geval geen kansen in het enige elftal bij Ajax dat ertoe doet (zoals Cruijff zei: 'd'r hoef maar éã©n team te winnen'. En dã¡t zegt voldoende over het vertrouwen dat binnen Ajax bestaat in Kenny Scherpen. Want als ze vertrouwen in hem gehad hadden, dan had nu Scherpen onder de lat gestaan en was Stekelenburg niet gehaald. Van mij mag het allemaal, al heeft Ajax tien keepers en 120 spelers onder contract staan. Maar je maakt mij dus niet wijs dat er binnen Ajax een enorm groot vertrouwen leeft in de kwaliteiten van Scherpen als eerste doelman bij Ajax. En als ik me herinner hoe Scherpen destijds bij Emmen keepte, kan ik mij dat gebrek aan vertrouwen levendig voorstellen. Dan snap ik dat ze nu al zoeken naar een nieuwe doelman en niet het vertrouwen aan Scherpen geven.

Veel geld voor een 22 jarige doelman en wederom een Zuid Amerikaan. Jammer dat Drommel niet wordt gehaald. Kost minder, is een Nederlander, past goed bij Ajax en ook nog eens goed voor mijn club :-)

18 maart 2021 om 19:23

Van mij had Drommel ook gehaald mogen worden maar die wil spelen en het is niet zeker dat de nieuwe keeper ook daadwerkelijk de eerste keeper zal worden.

Want 22 is oud/ jong?? Lijkt me allebij niet..
En ja de prijs..deze man heeft veel ervaring in het eerste en heeft een serieuze staat van dienst.

18 maart 2021 om 19:19

Ohja heel veel ervaring,heeft maar liefst 27 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld.
Scherpen heeft waarschijnlijk meer ervaring.

18 maart 2021 om 20:13

Scherpen mist kwaliteit, al laat je die nog 300 wedstrijden keepen het blijft een gemankeerde keeper. De intensiteit in die 27 wedstrijden ligt hoger dan hier in de eredivisie helemaal bij Ajax waar je regelmatig maar een paar ballen op doel krijgt..

18 maart 2021 om 20:44

Joh,ik ben het met je eens hoor Scherpen is een grote miskleun geweest.
Maar je doet net of deze Braziliaan al een paar 100 wedstrijden in de benen heeft.
Is qua ervaring nog gewoon een groentje niets meer of minder,als je daar de CL mee in wil. Succes ermee !!
Ik ken hem niet,maar hij is gewoon reserve keeper en komt nu aan zijn wedstrijden omdat de 1e doelman geblesseerd is

22 jarige Braziliaan wie vooral met uitkomen en in de lucht erg sterk is. Voetballend heel veel minder dan Onana maar ook minder dan Drommel, qua lijnkeeper wel weer iets beter dan Drommel. Of hij over het algemeen beter is dan Drommel? Denk het persoonlijk niet. Vind niet dat deze doelman 8-10mil waard is, daar heb je in mijn ogen betere keepers voor.

Oogt houterig heeft wel een goede reflex, durft wel uit te komen maar bokst de bal vooral weg en vrij vaak voor de voeten van de tegenstander. Meevoetballend van wat ik heb gezien niet bijzonder goed maar ik kijk niet elke wedstrijd moet ik toegeven. Absoluut geen 8-10M waard gewoon te weinig ervaring wat je binnenhaalt voor deze prijs dan zal hij uiteindelijk toch weer eerst het Jong Ajax traject ingaan.

Wel knap dat deze kenners zo op de hoogte zijn van deze Braziliaan.
Ik kwam niet verder dan wat Youtube filmpjes.

Dan volgen ze hem al 6 jaar dus. Als je hem dan haalt dan moet het wel ok zijn toch? Ik heb totaal geen vertrouwen in Scherpen en Kotarski. Dat is geen top materiaal.

Ik lees op verschillende social media dat hij dus niet zo goed is met zijn voeten en dat dit juist nog moet verbeteren.... Goed kunnen meevoetballen is nu juist van groot belang voor het spel van Ajax. Als dit echt zo is (ik heb geen minuut van deze speler gezien) dan snap ik de keuze van de scouting niet zo goed.

Never nooit niet dat Ajax 8-10miljoen gaat neerleggen voor een (eigenlijke) reservedoelman uit Brazilië. Dat is zeker in huidige tijden gewoon heel veel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren