Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax begint met Frenkie de Jong aan return tegen Juventus

Laatste update:

Ajax begint dinsdagavond in de return tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League met Frenkie de Jong in de basis, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De middenvelder sukkelde de laatste dagen met hamstringklachten, maar is toch fit genoeg om te starten. De geschorste Nicolás Tagliafico wordt achterin vervangen door Noussair Mazraoui, die juist terugkeert van een schorsing.

De Jong viel afgelopen zaterdag in het competitieduel van Ajax met Excelsior (6-2 overwinning) na 28 minuten voetballen geblesseerd uit, waarna de middenvelder naar de hamstring greep. Trainer Erik ten Hag kon maandag op de persconferentie nog niet bevestigen dat De Jong zou starten, maar de Oranje-international is dus toch fit genoeg verklaard. Hij zal, net als in de heenwedstrijd, het middenveld vormen met Lasse Schöne en Donny van de Beek.

Ajax heeft dinsdagavond in Turijn een overwinning of een doelpuntrijke remise nodig om door te stoten, nadat de heenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Juventus nam in de Johan Cruijff ArenA de leiding door een doelpunt aan het einde van de eerste helft van Cristiano Ronaldo, maar via David Neres kwam Ajax kort na de onderbreking toch nog langszij.

Ajax en Juventus staan straks voor de veertiende keer tegenover elkaar in een officieel duel. De voorgaande ontmoetingen leverden twee overwinningen voor Ajax op, vijf keer werd het gelijk en zesmaal gingen de Italianen met de zege aan de haal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima keuze! De basis verder laten zoals ie is😎

Gelukkig maar dat Frenkie meedoet! Heb wel zo gruwelijk zin in deze pot voetbal...

16 april 2019 om 20:51

En hopen dat hij gewoon vol meekan

17 april 2019 om 07:58

Ik had niet de indruk dat Frenkie helemaal voluit speelde, maar hij speelde prima in dienst van het team. Vlammen op een paar momenten en verder de rust bewarend. Wat een grootheid wordt/is dit..

18 april 2019 om 12:22

Ja later in de wedstrijd werd hij steeds beter, maar dat was denk ik doordat het steeds lekkerder liep, de adrealine

Lekker dan, kom op boys 2-2!

16 april 2019 om 20:07

2-2?? Dan vliegt Ajax eruit?

16 april 2019 om 20:08

Nee dan heeft Ajax 2 uitdoelpunten en is Ajax door. Alleen een 1-1 levert verlenging op

16 april 2019 om 20:10

Dat is niet waar.

16 april 2019 om 20:51

Nee, dan is het 3-3 maar heeft Ajax 2 uit doelpunten en Juventus 1. Dit kun je zien als een 3-4 voor Ajax.

16 april 2019 om 20:16

Dat roep ik ook al de hele dag...zou wat zijn zeg💪

Beste opstelling!!! Man spanning giert door mn lichaam, hart in mn keel! Kan het al beginnen?

Wens eenieder een topavond! Ajaxfans en de Nederlandse Juve fans!

Vai Ajax Vai!❌❌❌

16 april 2019 om 20:03

Leuk man! Zo'n dag had ik nou ooit in de Kuip toen PEC uiteindelijk de beker pakte, al zag het er de eerste 5 minuten heel anders uit. Geweldig toch wat dit Ajax teweeg brengt?

On topic: Logische opstelling. Helemaal als je de bank ziet. Buiten Huntelaar en Dolberg wordt het wel snel minder. Hopelijk blijft iedereen heel! Anders moet Ten Haag waarschijnlijk wel veel puzzelen in het team. Zin in!

16 april 2019 om 20:52

Nou ik vond die Lang wel goed invallen. Dolberg had het even te pakken tegen Excelsior, hopen dat hij niveau Dolberg haalt als hij gaat spelen.

17 april 2019 om 07:18

@flexje: Lang zat niet bij de selectie. Daarnaast is dat ook een aanvaller. Gelukkig hebben de invallers Sinkgraven en Mallagan zich prima staande gehouden.

Hopen dat die Italianen rustig aan doen met Frenkie. Maar ik ben er bang voor.

16 april 2019 om 19:52

Het is z'n hamstring, als ze daarop gaan mikken gaat het ze minimaal gele kaarten kosten haha. Als het z'n enkel was, was het makkelijker voor ze.

16 april 2019 om 20:06

Och, tikje op je voet kun je ook flink in je hamstring voelen hoor.

Goede opstelling, centrum in tact wat het belangrijkste is. Douglas Costa niet fit trouwens Ajacieden, neemt waarschijnlijk op de tribune plaats. Dat scheelt weer een hoop!

Heel goed nieuws. Nu hopen dat het inderdaad een verantwoord risico zal blijken. Ik zeg 2-2, heb er zin in!

Ik hoop dat Ajax doorgaat, maar denk toch dat Juve gewoon doorgaat.
De ervaring en de kwaliteit die Juve heeft zal de doorslag geven.
Maar hoop echt dat Ajax doorgaat, van mij mogen ze de finale halen, gewoon om het feit dat ze aanvallend voetbal brengen

Nu maar hopen dat hij fit blijft voor het restant van de competitie.

Gaat wel door? Schijnen Ajacieden in Turijn te zijn zonder kaartje...
Geintje natuurlijk...

Hup Ajax!!

Stress hier, me schoonzoon Ajax shirt aan en ik Johan Cruijff shirt en volume hard en we gaan zweten en juichen.
Kom op Godenzonen.

Ik kan me niet voorstellen dat Ajax hier een resultaat haalt, Juve is van een totaal andere orde dan Real Madrid. Ik verwacht 3-0, maar neem uiteraard mijn hoed af als Ajax mijn ongelijk kan bewijzen. Ben benieuwd

17 april 2019 om 15:11

poh...in eigen huis helemaal scheel getikt worden. En als juve de bal had, hadden ze geen idee wat ze er mee moesten doen.

Leek er al van te komen maar dus toch geen Chiellini … nu kan Ajax best kans hebben. Zag laatst een statistiek dat Juve maar 0.4 goals per wedstrijd tegen kreeg met Chiellini in de basis en 1.6 per wedstrijd zonder Chiellini … dat bied best perspectief voor Ajax.

16 april 2019 om 20:06

En ook geen Costa … wauw

16 april 2019 om 20:19

Inderdaad, áls er een moment is om de Oude Dame te verslaan is het nu. Come on godenzonen!

Opnieuw zitten er 2 centrumspitsen op de kleinere bank waarmee je te maken hebt. Daarmee beperk je je zelf echt onnodig qua wissels.

Gelukkig doet Frenkie wel mee, die was geweldig vorige week.

16 april 2019 om 20:18

Wat probeer je te zeggen? Huntelaar maar opstellen zodat je dan met Schöne een extra middenvelder op de bank hebt? Je beging toch gewoon met de sterkste opstelling..

16 april 2019 om 20:31

Nee, een van de twee niet meenemen. Nu zit je in principe met een wisselspeler minder omdat beide totaal niet multifunctioneel zijn en op dezelfde positie spelen.

16 april 2019 om 20:35

En anders heb je een wissel van een bedenkelijk niveau, dit is gewoon logisch.

16 april 2019 om 20:57

Jawel maar ik snap hem, want zie jij het voor je dat zowel Huntelaar als Dolberg zal spelen? Het kan als ze achter staan en volop risico’s nemen, maar normaal staan ze er niet beiden in.

17 april 2019 om 15:12

@baloog achteraf is makkeljik...maar juve had 1 aanvaller op de bank die er in de rust in kwam.. Vervolgens hadden ze een goal nodig en hadden ze niemand meer om in te brengen.

Goede zaak dat Ajax mét Frenkie de Jong kan starten. Hopenlijk slagen de Amsterdammers er wederom in te verrassen. Dat zou geweldig voor de club zijn, maar ook voor het Nederlandse voetbal. Ik heb nu al pijn aan mijn achterste. Oh, dat is waar ook, ik zit al op het puntje van mijn stoel.

Of het mooi uitpakt tot een volgende ronde voor Ajax gaan we zien, maar ik hoopte op Mazri op de linksback. Puur omdat je dan het effect van de vleugelverdediger behoudt. Voorheen zou Ajax kiezen voor Sinkgraven of Blijd bijvoorbeeld.. maar ik kan deze keuze met risico waarderen Beter vol voor de winst dan de risico’s / verlies van Tagliafico proberen op te vangen door veilige keuzes.

Sinkgraven.... nou verras ons eens in positieve zin... ik heb er een hard hoofd in

17 april 2019 om 12:07

Onterecht is gebleken . Hij speelde fantastisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren