Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied moet lucratieve deal nog even geheim houden

Laatste update:

Ajax probeerde in de zomer werk te maken van de komst van Samuel Eto'o, maar de spits kwam niet naar Amsterdam. Niklas Moisander wordt nu alsnog ploeggenoot van de Afrikaan: Eto'o staat sinds januari onder contract bij Sampdoria, dat zich voor aankomend seizoen alvast heeft versterkt met Moisander. De aanvoerder van Ajax heeft een akkoord voor een driejarig contract in Genua.

/

De 29-jarige Moisander is al door de medische keuring gekomen, maar de deal zal pas na de stadsderby tussen Sampdoria en Genoa (op zaterdag 21 februari) bekendgemaakt worden. "Dat klopt”, zegt zijn zaakwaarnemer Steinar Dietz in De Telegraaf. Moisander keerde woensdagavond weer terug op Schiphol en zal donderdag weer meetrainen bij Ajax. Zondag zal de verdediger gewoon een basisplaats hebben tegen FC Twente.

Ajax verdient niets aan Moisander, die over een aflopend contract beschikt. In Italië gaat hij flink cashen: hij krijgt een jaarsalaris van twee miljoen euro en gaat in totaal dus zes miljoen euro verdienen bij Sampdoria, dat momenteel vierde staat in de Serie A. Na Willem II-Ajax op zondag 22 februari stapt Moisander opnieuw in het vliegtuig naar Italië, waar hij maandag 23 februari (twee dagen na de Derby della Lanterna) wordt gepresenteerd bij zijn nieuwe club.

Sampdoria is een mooie club voor Niklas Moisander

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk matige verdediger, gaat het in Italië daardoor naar mijn idee zeker niet redden.

12 februari 2015 om 08:55

Wat een onzin. De kritiek op hem is zo onterecht. Op dit moment vind ik alleen Kongolo beter. Deze man is stabiel, doet geen gekke dingen en is voor top NL of subtop Europa een prima speler. Heeft overigens een geweldige crossbal en is perfect tweebenig.

Wat ik wel moet toegeven is dat hij naast een Alderweireld (goede, harde verdediger) beter speelt dan op het moment dat hij de man is die alles moet regelen!

12 februari 2015 om 09:08

Henk, ik hoop dat je een grapje maakt! Deze goster is al maanden de zwakste schakel, wat een quatsch man.

12 februari 2015 om 09:27

Dat is die clown van een Vd Hoorn. Waardeloze verdediger.

12 februari 2015 om 10:11

Hou toch op kerel, Hoorn is een prima mandekker.

12 februari 2015 om 12:02

Even je bril afzetten

12 februari 2015 om 09:21

Dit lees ik wel vaak op voetbalzone. Dat een bepaalde speler uit Nederland het niet zal redden maar ondertussen zijn er al veel voorbeelden van spelers die het zogezegd noet zouden redden, maar het wel redden.

Afwachten. Andere ploeg, andere spelers en andere omstandigheden.

12 februari 2015 om 10:38

"Nederlanders" in Italië is vaak geen match. laaste jaren wordt het wat beter ja. Maar moisander, no way

12 februari 2015 om 10:50

Rodeduivelfan

Je haalt me de woorden uit de mond. Steeds meer Nederlanders lijken een soort minderwaardigheidscomplex te ontwikkelen over de kwaliteit van onze Eredivisie ten opzichte van buitenlandse competities. De negativiteit in de Nederlandse media is hier o.a. debet aan. En zoveel beter is de Serie A dezer dagen niet eens meer.

12 februari 2015 om 11:07

Moisander is dan ook een Fin he

12 februari 2015 om 11:13

Altijd maar negativiteit over de eredivisie spelers in het buitenland. Inmiddels zit bony bij City, speelt eriksen de sterren van de hemel bij Tottenham, is Southampton mede door Tadic en pelle in de race voor CL, speelt martins indi wekelijks in de basis.

Tuurlijk bestaan er ook types als ola John, labyad maar ik zie meer mooie ontwikkelingen voorbij komen dan slechte

12 februari 2015 om 11:25

Promes past daar ook wel bij. En over Ola John, die heeft volgrns mij nu een basisplek.

12 februari 2015 om 12:09

Suarez zou het op techniek niet redden bij Liverpool, Eriksen zou het fysiek nooit gaan redden elders, Vertonghen was leuk opbouwend maar zou ook hopeloos falen in Engeland omdat het een matige verdediger was. Blind zou het niet gaan redden bij United maar is daar wel wekelijks basisspeler en doet het niet onaardig. Verder heb je nog Vermaelen geloof ik waar een hoop over gezegd is. Conclusie: bijna alle spelers hebben het toch aardig gedaan. Moisander zou het niet gaan redden? Moisander heeft o.a. vorig jaar een sterke periode laten zien en kan het niveau wel degelijk aan. Vrij constant, doet weinig gekke dingen meer maar is natuurlijk geen wereldtop. Prima versterking voor Sampdoria.

12 februari 2015 om 14:37

Wel bijzonder dat Barcelona hem in de basis heeft staan. Typisch technisch team. Vreemd om dat te zeggen dat spelers als Suarez geen voorbeelden zijn van succesvolle spelers die hun opmars in de Eredivisie gemaakt hebben. Er zijn talloze voorbeelden, al vind ik het de laatste jaren net iets minder. Spelers als v. Persie, Robben en Sneijder zijn al wat ouder. Het is nu meer kaliber v.d. Vaart, Huntelaar, Kuyt dat naar het buitenland vertrekt.

12 februari 2015 om 13:53

Nee het is geen wereld top maar is in vorm gewoon een nuttige verdediger. Dit seizoen zit het bij hem inderdaad niet goed maar in de vorm van de vorige jaren is hij gewoon goed genoeg voor Sampdoria.

Vergeet niet dat Sampdoria geen topclub is en de Serie A ook geen top competitie meer is.
Daarnaast is hij uiterst nuttig door het feit dat hij tweebenig is.

Laten banken... geen restwaarde en presteert niets! Dan vd Hoorn en Veltman centraal of Viergever. Mensen die aankomen met Moisander hoort bij sterkste 11 hebben dit seizoen geen wedstrijd van Ajax gezien... Normaal gesproken (zoals afgelopen seizoenen) wel maar dit seizoen is het een zeer matige verdediger.

12 februari 2015 om 08:56

Van der Hoorn, Veltman en Viergever.. Als we het hebben over matige verdedigers. Moisander is zeker geen wereldtop, en zit in een dipje, maar is normaal gesproken een klasse beter dan Viergever en Van der Hoorn. Een centrum met Veltman-Moisander is normaal gesproken het beste centrum dat Ajax ter beschikking heeft.

12 februari 2015 om 08:57

Even ter aanvulling (kan t bericht niet aanpassen op mijn mobiel), Veltman is dit seizoen ook slecht, Viergever is ook niet overtuigend en over het drama dat Van der Hoorn heet hoeven we het hopelijk niet te hebben he? Moisander is niet in beste doen, maar kan beter. Van der Hoorn wordt nooit wat.

12 februari 2015 om 09:11

Pff AzAlkmaar, word je niet moe van je Anti-Van der Hoorn campagne? Het is de meeste wel duidelijk, je valt structureel in herhaling. Hoe je over hem denkt is men wel duidelijk, gelukkig zijn er steeds meer Ajacieden die in hem geloven en dat is wat telt!

12 februari 2015 om 09:33

Helemaal met je eens Sulejmani. Ik vind hem juist beter spelen de laatste wedstrijden. Vooral beter dan Moisander... Af en toe heeft hij nog een slippertje maar die heeft Moisander elke wedstrijd minimaal 3x...

Dat Azalkmaar2 het over een vormdipje heeft van Moisander is lachwekkend... een dipje duurt niet een (bijna) een heel seizoen...

12 februari 2015 om 10:52

Xfactor, helemaal met je eens! Natuurlijk moet hij nog veel verbeteren, maar ik zie progressie. En bovendien heeft hij waar ik al jaren omroep, heeft hij fysiek kracht en vooral lengte.

12 februari 2015 om 10:58

Hoorn is nog steeds zeer zwak. Elke lange bal is een garantie voor gevaar. start altijd later dan de aanvaller en is heeft hierdoor vaak 2 tot 3 meter achterstand. Je kan door een ajax bril kijken en zeggen dat het beter wordt omdat je hem dat gunt, of je kijk gewoon neutraal en je ziet dat hij geen stap verder is dan voorheen. Zal daarom wss gewoon weer op het bankie komen als veltman terug is

12 februari 2015 om 11:06

Azalkmaar2

Van der Hoorn is en blijft een talentvolle CV, ongeslepen nog, maar met nog veel mogelijkheden om te groeien. Met een gezonde portie zelfvertrouwen en steeds populairder onder de Ajacieden. En zoals Suljemani al aangaf; we weten je mening over hem nu onderhand wel.

Sulejmani, maak er maar een anti-Ajax campagne van, Azalkmaar2 is fervent Ajax-hater en heeft vaak een allergie voor het woord alleen al. De rode baan op het witte is voor hem als wat een rode lap voor een stier is.

12 februari 2015 om 11:13

Fcalkis

Je moet dan toch eens wat beter op zijn lange bal letten. Meestal zijn ze vrij secuur. Natuurlijk komt niet elke lange bal aan, maar dat geldt voor alle spelers die er één versturen. Ook Frank de Boer en Koeman hadden daar wel eens last van vroeger.
En dat Van der Hoorn altijd te laat start en altijd te laat is, is intussen ook een achterhaald fabeltje geworden.

12 februari 2015 om 12:07

Buitenspelval, hij bedoelt lange ballen van de tegenpartij. Als deze er overheen vallen, dan is Vd Hoorn vaak gezien.

Vind persoonlijk dat Moisander en Veltman de twee beste centrumverdedigers van Ajax zijn. Echter vind ik dat niet het beste centrum. Dan moet er een echte mandekker bij zitten en dat zijn ze allebei niet.

12 februari 2015 om 12:34

Fccalkis, wij kijken andere wedstrijden dan. Als jij geen vooruitgang bij Hoorn ziet. En dan kom je met Veltman, die is alles behalve een Cv. Lachwekkend.

12 februari 2015 om 12:44

Nijogeth

Zou goed kunnen dat je gelijk hebt dat hij er vijandige ballen mee bedoelt... ;-)

12 februari 2015 om 13:07

@ Sulejmanii

Ik ben het vrijwel altijd met jouw eens, maar ik begrijp niet waar dat geloof in van den Hoorn (opeens) vandaan komt ? Dat er nu veel meer Ajacieden in hem geloven zal toch echt niet zoveel invloed hebben op zijn (uiteindelijke) ontwikkeling ? Dat hij nog "jong" is en/of meer vertrouwen nodig heeft vind ik iets wat te pas en onpas in Nederland gebruikt word alsof het een "abctje" is. Ondanks dat hij heus wel goede momenten kent in wedstrijden vind ik hem over het algemeen nog steeds een zwakke indruk maken.

Wellicht zie ik het verkeerd, maar ik vind dat veel spelers in Nederland te lang nodig hebben om echt van hun fouten te leren, of niet willen/kunnen leren van hun fouten. Het aantal spelers wat daadwerkelijk in staat is om te leren van hun fouten voor het niveau wat Ajax nastreeft is toch veel te klein ? Teveel spelers blijven maar dezelfde fouten maken en vooral op de momenten waarop er absoluut geen fouten gemaakt mogen worden.

Fouten maken is menselijk en heeft natuurlijk ook met kwaliteit te maken, maar veel fouten zijn ook een gevolg omdat simpele afspraken vaak steeds maar niet worden nagekomen. Of omdat ze voor de zoveelste keer niet in staat zijn om scherp aan de aftrap te verschijnen of hun concentratie tijdens een wedstrijd niet vast houden. Wat in mijn ogen er ook op duid dat veel spelers niet over de juist topsport mentaliteit beschikken of mentaal niet goed begeleid worden. Ajax wilt dat spelers eerder gaan pieken, alleen dat betekend ook dat we dan veel minder "gul"moeten zijn in het accepteren van fouten. Nergens ter wereld of elders in Nederland (de politiek uitgezonderd) kunnen mensen het zich veroorloven om steeds maar weer dezelfde soorten fouten te maken.

Nu zijn we als Ajacieden al erg kritisch, maar als we serieus stappen willen maken moeten we ben ik bang nog kritischer worden. Daarmee bedoel ik niet zomaar spelers afkraken, maar ik vind het een beetje moeilijk om het te verwoorden, maar hopelijk begrijp je waar ik op doel. Ik hoor te vaak van spelers dat "iets niet mag" of dat ze ervan moeten leren, maar vervolgens zien we weinig substantiële vooruitgang of is die gewoon te minimalistisch.

12 februari 2015 om 13:36

Afca_leeds

Wat een belangrijk aspect is betreft de ontwikkeling van Van der Hoorn, is dat hij ondanks dat hij door bijna heel Nederland bij voorbaat al werd neergesabeld, karakter heeft getoond en daarmee heeft aangetoond over een sterke mentaliteit en veel doorzettingsvermogen te beschikken, wat een prettige eigenschap is voor een verdediger. Daarnaast heeft hij genoeg talenten om zichzelf tot een bovengemiddelde verdediger te ontwikkelen; hij is groot en sterk, een goede kopper, heeft goede lange trap, redelijk snel en een goede tackle. Allemaal zaken die in potentie ook nog verbeterd kunnen worden. Hij is ook jong, dat maakt hem ook nog kneedbaar in de coaching.

Dat hij en nog veel andere jonge spelers fouten maken is logisch, vooral jonge verdedigers maken fouten die snel opvallen en ze kunnen en zullen deze ook vaker maken. Verdedigen is een vak waar je naast talent ook ervaring in moet hebben. Gezien het gegeven dat de Eredivisie intussen grotendeels bestaat uit junioren en net niet junioren kunnen ze elkaar ook minder bijbrengen op het gebied van mentale weerbaarheid en ervaringsdeskundigheid en blijft het allemaal wat instabiel, in tegenstelling tot de grote competities waar oudere, meer ervaren verdedigers opgesteld staan.

Je kunt het onze jonge spelers daarom bijna niet kwalijk nemen dat ze steeds dezelfde fouten te maken en het lijkt of ze er niets van leren of niet vooruit gaan in hun ontwikkeling. Spelers als Chivu, Maxwell en van der Wiel maakten toen ze jonge spelers in de Eredivisie waren, soms ook wel eens fouten waarvan je dacht: dat wordt nooit wat... Maar op latere, rijpere leeftijd zijn het in de grote competities toch gewaardeerde, gerespecteerde verdedigers geworden.

Het is niet reëel en eerlijk onze jonge verdedigers als van der Hoorn, Veltman, Boilesen en van Rhijn al te beoordelen als 'volwassen' verdedigers. Het in het perpectief zien van onze huidige, net niet junioren Eredivisie is denk ik hoe je tegenwoordig naar onze nationale competitie moet kijken.
Te kritisch beoordelen of ze zelfs uitfluiten, terwijl ze nog in een ontwikkelingsfase zitten zal op al deze jonge spelers alleen maar averechts werken en knagen aan het zelfvertrouwen van hen en in het verlengde het hele elftal.

13 februari 2015 om 01:29

Van de Hoorn is wel een topspits :P

12 februari 2015 om 09:06

Je zet je beste spelers op t veld. Sportief boven financieel. Maar dat snappen sommige mensen nog steeds niet blijkbaar.

12 februari 2015 om 09:30

Dat zeg ik dus... In beide gevallen verdiend Moisander geen basisplaats...

12 februari 2015 om 10:57

Doe moisander er maar uit. Van den Hoorn maakt zijn fouten nog wel, simpelweg omdat het een onzekere en beperkte verdediger is.


Met de chaos bij Ajax achterin, plus het slechte spel zie ik Ajax nog wel een plaatsje zakken. Continuiteit is iig ver te zoeken. (Heb ik het nog niet eens over schone in de spits ;p)

Nou is dat even jammer voor Denswil :-(

Had meer van hem verwacht in de verdediging, meer een leider, maar dat is me totaal tegen gevallen. Ben er niet treurig om dat hij vertrekt. Hoop voor hem dat hij het in Genua wel waar kan maken.

12 februari 2015 om 08:47

Ik keek extra time daar vonden ze het vreemd dat denswil speelde is een matige verdediger

Mooie club voor hem. Absoluut niet beter geworden na AZ maar een basisplaats bij Ajax is voor veel buitenlandse clubs genoeg. Lekker cashen in het zonnetje, succes daar!

12 februari 2015 om 10:58

Zijn eerste seizoen, vond ik wel goed en veelbelovend! Waar het mis gegaan is weet niemand.

12 februari 2015 om 12:11

Er was geen man om zijn foutjes te verbloemen. Alderweireld schoof niet vaak in en liet dat aan Moisander over. Ook zette hij zichzelf op de goede plek neer, zodat ie op tijd gaten dicht kon lopen.

Met Veltman erbij zou Moisander eigenlijk die taak moeten overnemen, maar dat lukt hem niet.

12 februari 2015 om 13:00

Nu je het zegt ja, maar dan is hij wel nog meer door de mand gevallen dan ik al dacht.

ik snap het niet, hoezo staat hier in de media dat hij het nog geheim moet houden en dat wordt dan bevestigd door de zaakwaarnemer? Voor wie moet het dan geheim worden gehouden, iemand die geen toegang heeft tot de media? Of wat moet er anders nog geheim worden gehouden, zijn rugnummer ofzo?

Mooi land, mooie competitie en goed salaris. Dat heeft Moisander zeer goed voor elkaar, zeker gezien zijn kwaliteiten. Ik begrijp er alleen niet veel van waarom dit nieuws moet wachten tot na de derby. Wat is het idee daarachter?

12 februari 2015 om 09:34

Ik denk de focus op de wedstrijd houden. Randzaken als spelers voor nieuwe seizoen kunnen wel wachten tot na de wedstrijd.

Zal Marc ,,zilvervloot'' Overmars niet blij mee zijn om Moissander volledig financiëel af te moeten schrijven. Het is de speler van harte gegund, mooie stap. Heb het idee dat Moissander net als meerdere spelers op dood spoor zit bij Ajax en volledig is afgeknapt op een aantal mensen binnen de club.

Dat geheim houden is wel gelukt 😆

Waar gaat het heen met dit land. Zelfs de aanvoerder van de landskampioen kan nog maar met moeite een contract regelen buiten nl. En als dat lukt naar sampdoria. Niet echt een stap omhoog he. Eerder 3 stappen terug qua club.

12 februari 2015 om 11:23

We hebben het hier dan wel over moisander he.. Echt niet de beste verdediger van de eredivisie en is ook al op leeftijd natuurlijk. Dan is Sampdoria een prima club voor Moisander hoor.

12 februari 2015 om 11:56

Ja, natuurlijk. 3 stappen terug, 4 stappen meer salaris, prachtig land en competitie! En dat op die leeftijd. Welcome back in de real world.

Leuk voor Moisander, prima salaris en goed toeven aan de Genovese kust. Voor Samp een bruikbare speler en gratis binnenhalen is altijd een plus natuurlijk.

Ik ben heel benieuwd naar de scouts van Sampdoria.. Moisander vind ik de afgelopen seizoen ongelooflijk matig. De beste man gaat geel duels aan... Zit geen passie in.. Zit geen strijd in.. 0,0 leiderschap.. 0,0 coaching.. Positioneel ook erg slecht... Ik vond Viergever centraal een verademing vergeleken met Moisander..

Ik begrijp er btw niks van waarom Moisander niet gebankt wordt of gewoon verkocht is in de winterstop.. Dat leek mij onderdeel van het nieuwe beleid..

Als dit klopt dan heeft Moisander er een mooie deal uit weten te halen, ik wens hem dan ook het beste voor bewezen diensten en dan met name die van vorig seizoen. Ik hoop dat Ajax wat gaat doen en dan ook eindelijk eens wat fatsoenlijks er voor terug weet te halen, maar ik ben bang dat we gewoon verder gaan met het minimalistische gepruts van de afgelopen jaren.

12 februari 2015 om 12:15

Gewoon spelers uit de jeugd, dat is het beste. Of ze komen weer uit bij AZ.

12 februari 2015 om 13:26

@ Abe84

Niet dat ik enige invloed heb bij Ajax, maar ik hoop dat dit dus niet gebeurd. Persoonlijk vind ik al dat we teveel zijn doorgeslagen in het opstellen/opvullen met jeugdig talent. Nog meer jeugd inpassen naast Viergever en van Den Hoorn vind ik onverantwoordelijk, de ploeg is op alle punten al verschrikkelijk in onbalans. Als je als Ajax nog wat wilt moet je die balans niet nog meer verstoren dan nu al het geval is. Nog meer jeugd opstellen is gewoon niet het beste, maar Ajax zal nu toch eens keuzes moeten/durven maken. De (juiste) balans was juist 1 van de grootste speerpunten om de revolutie in te zetten.

Nu zal ik mijn seizoenskaart niet opzeggen, maar ik heb er deels wel moeite mee dat ik steeds maar weer (meer) moet betalen om een veredeld jong Ajax aan het werk te zien. Ik vind het beschamend om te zien hoe Ajax het daadwerkelijk tegen iedereen moeilijk heeft. Als Ajax niet bereid is om op een verantwoordelijk manier er alles voor te doen om de zo vaak voor en tijdens de revolutie gepredikte balans te bewerkstelligen is de "revolutie"voor niets geweest. Voorgaande besturen sloegen door in teveel dure (ervaren) middelmaat en nu slaat men teveel door in jonge en/of goedkope middelmaat. Net zoals veel Ajacieden heb ik ook veel vertrouwen in de aankomende lichting, maar ik blijf erbij dat die jongens gedegen ervaring naast zich nodig zullen hebben om hun potentie echt te ontwikkelen en in te lossen.

12 februari 2015 om 14:00

Natuurlijk, je hebt ook helemaal gelijk. Het is ook van den zotte dat Overmars aangedragen versterkingen van de scouting niet wil halen omdat hij alles te duur vindt, of te oud. Goede directe versterkingen zijn er heus wel, men houdt alleen krampachtig vast aan de filosofie en het beleid. De balans is hierdoor weg en je kon dan ook op een jaar zoals het huidige wachten.
Ben ook wel benieuwd wat voor actie er gaat volgen deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren