Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay: ‘Voor het niveau dat Ajax nastreeft is hij gewoon niet goed genoeg’

Laatste update:

Perr Schuurs komt tekort voor het niveau dat Ajax nastreeft, zo oordeelt Ibrahim Afellay. Het optreden van de verdediger in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zaterdag (2-1 zege) wordt zondagavond uitgelicht door de analisten van Studio Voetbal, die gezamenlijk opmerken dat Ajax niet in topvorm verkeert. Voor de vijfde keer op rij slaagde Ajax erin om de meubelen te redden tegen een opponent die de Amsterdammers tot het uiterste dreven.

"Voor de winterstop won Ajax deze wedstrijden met 4-0 of 5-0. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Ajax wat spelers mist", doelt Pierre van Hooijdonk op onder meer Antony, Lisandro Martínez, Remko Pasveer, Noussair Mazraoui en Devyne Rensch. "Ook Ajax wordt daar minder van. Sparta liet Schuurs vrij, maar Schuurs heeft niet de autoriteit om het spel van daaruit te verdelen." Van Hooijdonk toont in de uitzending wat beelden die in zijn ogen aantonen dat Schuurs ‘elke keer voor safe’ ging en naliet om offensieve diepteballen te versturen. “Hup, terug en snel de bal inleveren”, vat hij samen. Als Schuurs dan de diepte zocht, kwamen zijn passes volgens Van Hooijdonk te vaak niet aan.

Van Hooijdonk zegt evenwel te begrijpen dat Schuurs op de scoutinglijst van Atalanta staat, een bewering die door presentator Sjoerd van Ramshorst wordt gedaan. “Maar wij kijken nu naar het spel van Ajax. Ik ga niet per definitie zeggen dat het een slechte verdediger is, helemaal niet. Maar in dit Ajax moet hij meer dingen doen waar hij niet goed in is.” Afellay trekt een fellere conclusie: "Voor het niveau dat Ajax nastreeft is hij gewoon niet goed genoeg." Theo Janssen merkt op dat er 'veel' mankeert aan het spel van Ajax. Hij betwijfelt of Ten Hag de juiste keuzes maakt in de vervanging van de afwezigen.

"Berghuis deed het eigenlijk heel goed als nummer 10, maar is nu van zijn positie afgehaald en staat rechtsbuiten", zegt Janssen. De rol van Berghuis als rechtsbuiten is het gevolg van de blessure van Antony. Op de rechtsbackpositie speelt Jurriën Timber in plaats van Mazraoui. "Timber is centraal fantastisch en is nu als rechtsback neergezet. Er wordt best veel geschoven. Dat komt het spel niet altijd ten goede. Tadic speelde vandaag ook niet supergoed, maar was wel weer cruciaal."

Janssen heeft een helder advies voor Ten Hag. "Als een rechtsbuiten uitvalt, los je dat op door gewoon een andere rechtsbuiten neer te zetten. Dan verander je maar één positie. Maar wat doet Ten Hag? Die haalt de nummer 10 weg, waardoor iemand anders daar komt te staan, hij stelt ook een nieuwe rechter centrale verdediger en een nieuwe rechtsback op… Soms is het beter om een speler gewoon één op één te vervangen. Ik vind ook dat Onana zo onzeker is, dat de hele achterhoede daar onzekerder van wordt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand nog een open deur in de aanbieding?

Kijk naar Timber, kijk naar Schuurs. Zie hier het verschil tussen gewenst en tekort komen.schuurs is een prima back-up, maar is logische wijs niet goed genoeg voor een basisplaats. Die zou eigenlijk gewoon bij ons, of Utrecht of zo moeten gaan spelen.

10 april 2022 om 23:58

Kan wel wat hoger dan dat hoor. Is gewoon een versterking voor elke club in nederland. Alsof schuurs minder is dan trauner, teze of ramalho. Bii az zou die ook alles spelen gewoon.

11 april 2022 om 00:04

Schuurs is inderdaad minder dan Trauner, dat zijn de meesten. Ook is Schuurs minder dan Teze of Ramalho trouwens

11 april 2022 om 00:09

Tjonge jonge ... ben je serieus?

Natuurlijk is Schuurs klassen minder dan Trauner ...
Het herhaaldelijke geschutter van die jongen doet pijn aan de ogen; telkens weer.
Dat je hem verdedigt, doet me vermoeden dat je niet alleen fan bent van Barca ...

11 april 2022 om 00:11

Ramalho is juist in de opbouw ijzersterk, geeft zonder problemen lange ballen en steekt vaak genoeg een speler weg, in de onderlinge 1 op 1 duels ligt de zwakte van Ramalho en juist de kracht van Schuurs, het is dus maar net wat je wilt hebben. Teze vind ik daar wel boven zitten, die kan opbouwen en is in de 1 op 1 duels super sterk.

11 april 2022 om 00:17

Ik schat als ajacied Trauner en Teze wel wat hoger in hoor.
Zou meer een uitblinker zijn bij FC Utrecht of Vitesse zoals Yesvitesse al beweerde.
Begrijp ook niet de hype in de tijd dat ze hem haalde.

11 april 2022 om 01:34

Ik schat schuurt hoger in als hij het vertrouwen krijgt en het ritme heeft tenminste. Maar we zullen volgend seizoen zien want dan staat hij wss basis. Ik heb daar wel vertrouwen in haal als Ajax maar eens iemand die echt beter is onder de 10 miljoen.

11 april 2022 om 09:58

Schuurs laat zich altijd zo makkelijk aftroeven. Zaterdag ook weer, iedere keer bij een lange bal liet hij zich met een slim duwtje aftroeven door de spits, je zou zeggen dat hij daar wel van leert.

11 april 2022 om 11:39

Schuurs heeft een tijd lang de kans gekregen en was consistent niet goed genoeg, het is vrij duidelijk waarom Timber hem voorbij is gestreefd lijkt me. Die jongen moet bij een subtopper minuten gaan maken, wellicht kan hij daarna weer een stap vooruit zetten naar een topclub in NL.

11 april 2022 om 17:05

Ik vind hem ook niet perse minder dan een Veltman die bij Ajax jaren in de nasis heeft gestaan

11 april 2022 om 17:59

Weer iets gevonden om Veltman erbij te halen ? Diezelfde Veltman speelt mooi in Engeland met een salaris waar jij nooit aankomt

12 april 2022 om 16:58

Mooi voor Veltman toch. Het is hem gegund. Wie weet is er voor Schuurs dan ook wel een soortgelijke carriere mogelijk. Veltman zijn carriere kan een goede motivatie vormen voor alle beperkte verdedigers in Nederland. Een signaal naar die jongens dat je niet heel goed hoeft te zijn, om toch een leuke carriere te hebben

Perr Schuurs is ook een wisselspeler. Normaal gesproken spelen Timber en Martinez.
Nu was Ajax op zoveel plekken gewijzigd dat je eigenlijk van Ajax B-team kunt spreken.

Als invaller is Schuurs prima voor Ajax. Voorwaarde is dan wel dat het A-team niet te veel moet wijzigen, aders ga je er als elftal flink op achter uit.

11 april 2022 om 09:35

Precies dit. Klaiber halen ze voor 6 mln en schuurs voor 2 mln. Wie is dan beter als reserve?

11 april 2022 om 09:56

Het probleem voor Schuurs is dat hij zeer weinig speeltijd krijgt. Dat maakt dat hij zich niet verder ontwikkelt. Toch zie ik hem wel als een goede vervanger voor Alvarez op het middenveld.

11 april 2022 om 16:01

Laten we het niet doen. Ik zie echt absoluut geen middenvelder in Schuurs. Mist wat mij betreft ook echt de agressiviteit van Alvarez op het middenveld. Daarnaast is hij in de tackles ook echt niet zo overtuigend. Aan de bal natuurlijk best prima, dat dan weer wel. Maar staat garant voor een fout per wedstrijd.

11 april 2022 om 15:51

Daar ben ik het ook grotendeels mee eens. Affelay is ook een slechte analist, die 'knipt en plakt' meningen en probeert dan volwassen over te komen. Schuurs is minder dan Timber maar Schuurs is echt een prima backup. Heeft tegen Sparta ook gewoon weer prima gespeeld (niet uitmuntend, maar gewoon prima). Voor een backup is hij gewoon goed. We kunnen niet verwachten dat een backup-speler dezelfde kwaliteit heeft als een basisspeler. Die spelers komen niet naar Ajax.

Je ziet af en toe flitsen dat hij het niveau van Ajax kan halen, maar hij is gewoon veels te inconsistent. En het is niet zo dat hij net pas bij Ajax speelt, hij speelt er al 4 seizoenen bij de club. Dat hij op de radar staat van Atalanta, blijft mij een raadsel. Speelde zelf tegen Atalanta niet sterk, en Toloi, Palomino, Djimsiti, Demiral, en het talent Scalvini kunnen nog wat jaren mee in de Serie A. Daarnaast heeft Atalanta nog heel wat centrale verdedigers verhuurd, dus op die positie is er echt behoefte voor. Ikzelf denk dat het beter is dat hij naar AZ gaat. Minder druk, zelfde competitie, en daar krijgt hij wel de ruimte om zich door te ontwikkelen, want de andere centrale verdedigers overtuigen ook niet. Ik denk dat hij daar een nieuwe leider achterin kan worden.

Kan die affelay echt niet meer serieus nemen. Liep een paar weken geleden te verkondigen dat koopmeiners bij atalanta centraal achterin stond en ging aan arne slot uitleggen hoe feyenoord druk zet. 😂😂😂😂

11 april 2022 om 00:16

Jij bent altijd bijzonder negatief als het om Afellay gaat. Je bedoelt de wedstrijd waarin Teun gewisseld werd in de rust omdat hij niks bracht op het middenveld? Hij heeft gewoon een punt, Teun komt tekort voor het middenveld van oranje. Hij zou centraal achterin in plaats van Ake beter renderen bijvoorbeeld met het spel voor zich.

Verder is het zijn werk om de wedstrijd te analyseren, dat toevallig de trainer van Feynoord ernaast zit verandert daar niets aan.

Het is Afellay trouwens..

11 april 2022 om 00:45

Gozert, hij zei letterlijk dat koopmeiners zich vaak laat uitzakken naar centraal bij atalanta. Hoe kan je dat nou zeggen? Hij speelt op 10(!) daar. Is toch gewoon een gekke uitsrpaak. Hij kijkt dus nooit atalanta want anders zou die dat wel weten. De analyses bij studio voetbal zijm gewoon echt heel zwak vaak. Ze gaan nooit ecjt de diepte in. Was goed te zien toen slot een keer aanschoof.

11 april 2022 om 16:30

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ze daar op het middenveld bij Atalanta nogal eens (gedurende de wedstrijd) wisselen van positie. Dat kan ook prima natuurlijk met jongens als Koopmeiners en Freuler. Het ziet er soms wel wat vreemd uit als De Roon opeens op 10 opduikt maar enfin. Dat affakkelen van Afellay is dus nogal populair, maar er wordt nogal eens een uitspraak uit z'n verband getrokken.

Overigens ben ik het volledig met je eens dat de analyses in het geheel bij Studio Voetbal niet heel bijzonder zijn, al vallen ze bij bijv Rondo ook vaak tegen. Analyses bij de wedstrijden zelf van Ziggo zijn dan weer wel goed.

11 april 2022 om 00:43

Afellay* De enige analist aan tafel bij Studio Voetbal wie wel objectief kan praten met argumenten. Als je nou Theo Janssen, Pierre of Arno had gezegd zeg ik ja, begrijpelijk. Die trappen een voor een open deuren in of roepen vanalles zonder argumenten te geven. Afellay is juist de enige analist aan tafel wie je wel serieus kunt nemen.

11 april 2022 om 00:46

Mwaaa. Vind iedereen vrij zwak. Objectief is ie wel idd. Maar je merkt gewoon heel erg dat ze niet zo goed echt de diepte in kunnen gaan zoals een slot bijvoorbeeld laatst deed.

11 april 2022 om 02:15

Daarom is Slot trainer geworden, en Afellay niet, haha. Maar als analist vind ik Afellay gewoon prima, vergeleken met wat er allemaal zit, 3e rangs analisten als Pierre, Arno etc.

Bij Rondo is het overigens niet veel beter, kijk daar sowieso niet meer naar sinds die walgelijke Ronald de Boer daar toen werd uitgenodigd alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

11 april 2022 om 10:54

Ronald de Boer is net als Afellay een uitstekende analist die zijn meningen goed weet te onderbouwen. Zijn promo voor Qatar is echter wel zeer bedenkelijk inderdaad.

11 april 2022 om 14:07

Ja ben ik wel met je eens hoor. Afellay is idd wel wat beter dan de rest daar. En Arno mag je natuurlijk geen analist noemen hahaha. Rondo kijk ik ook niet meer. Ruud praat alleen maar over hoe ze het vroeger zo goed deden en Marco vind alles en iedereen kut.

Ik blijf overigens wel bij mijn mening dat de anailsten vaak totaal niet concreet de diepte in gaan. Ik luister soms podcasts waar dat gewoon meer gebeurd terwijl daar niet eens altijd profvoetballers zitten.

11 april 2022 om 19:02

Ik vind dit echt de grootste onzin wat je zegt.
Hij heeft in de beste team allertijden gespeeld met de allerslimste en de allerbeste spelers om zich heen. Die weet echt wel meer dan Arne Slot. Hij heeft zoveel voetbal iq daar kan Arne niet aan tippen hoor

Schuurs is niet voor niets reserve en speelt over het algemeen best aardig. Het grootste gemis nu is toch wel Pasveer. Met hem erbij bijna altijd de nul, zonder hem nooit meer…

11 april 2022 om 16:29

Vanaf het moment dat Pasveer uitgevallen is heeft ajax bijna niet meer met de vaste verdediging gespeeld. Natuurlijk is onana niet in zijn top vorm, maar naar mijn idee zijn de wisselingen in de defensie eerder een verklaring voor de tegen doelpunten dan het inbrengen van onana..

11 april 2022 om 18:52

Of misschien een samenspel tussen veel wisselingen in de defensie een een mindere coaching door de keeper?

11 april 2022 om 18:53

Ik hoor wat je zegt, maar met Schuurs erbij kreeg Pasveer ook geen goals tegen en als je bijvoorbeeld Onana zag tegen Benfica en dit weekend weer tegen Sparta, is het echt een stuk minder dan bij Pasveer, al heeft die helemaal aan het begin tegen Sporting ook een klein foutje gemaakt.... Maar sindsdien nagenoeg onpasseerbaar. Echt zonde dat hij er zo lang uit ligt, had er heel anders uitgezien....

Ik zie Schuurs, met wat meer ervaring/mogelijk een verhuurperiode, nog wel doorgroeien naar het niveau van een Vertonghen of Alderweireld. Maar voor nu komt hij tekort voor een basisplaats en maakt hij onvoldoende minuten om zich echt te ontwikkelen. Daar moet Schuurs wep verandering in brengen.

11 april 2022 om 00:11

Vertonghen was echt vele klassen beter. In zijn beste periode in Amsterdam, was hij een openbaring als inschuivende centrale verdediger. Dat niveau gaat Schuurs never-nooit-niet benaderen, laat staan evenaren ...

Ik geloof heus dat Ajax een club is waar spelers zich kunnen ontwikkelen, sterker nog, ik geloof de mensen er blind op dat Ajax de beste opleiding van Nederland is en tot de betere opleidingen behoort op de wereld.

Echter denk ik dat in het geval van Schuurs (en waarschijnlijk zijn er nog tig voorbeelden) deze opleiding voor hem persoonlijk niet de beste is geweest, heel het seizoen zit hij al op de bank en speelt sporadisch, natuurlijk kom je zo moeilijk in een bepaalde gewenning waardoor je betere wedstrijden kunt spelen. Dat terwijl ik de jongeman echt uitstekende wedstrijden heb zien spelen bij zowel Fortuna als Ajax als jong Oranje.

Naar mijn idee was het beste geweest de jongen een seizoen of twee geleden te verhuren binnen Nederland, opdat je er nu een betrouwbaardere verdediger aan had gehad. Echter is het nog niet te laat voor Schuurs, maar ik zou wel mijn biezen pakken als ik hem was.

Schuurs kan zich echt wel ontwikkelen tot een betere verdediger maar niet bij Ajax. Ik denk dat hij in Italië zich perfect kan ontwikkelen als het om verdedigen gaat. Dat je bij ajax niet past maakt je geen slechte speler. Zie bijvoorbeeld Botman die zich op een hoger niveau stande houdt maar dus wel een ander spelletje speelt dan het ajax spel.

11 april 2022 om 09:09

Ik haal ook heel vaak Botman naar voren als voorbeeld voor Schuurs. Bij Botman heb je ook gezien hoe belangrijk het is om vast minuten te maken. Door veel te spelen wordt je een betere speler. Je kunt beter veel op een iets lager niveau spelen, dan weinig en het vooral van de trainingen moeten hebben.

Schuurs heeft zich wel iets verbeterd bij Ajax. In het begin maakte hij telkens de zelfde fouten en werd hij kinderlijk uitgespeeld. Dat is al verbeterd, maar hij is niet goed genoeg. Zeker niet een speler die past bij het type spel wat Ajax speelt.

Ik ben wel fan van die jongen. Die gaat ook nog een mooie stap maken naar 1 van de 5 topcompetities. Zou me niet verbazen wanneer hij belangrijker wordt voor die ploegen dan Affelay ooit is geweest. (en dan heb ik het over buitenland, geen Psv)

11 april 2022 om 09:01

Dit gaat niet om Affelay, maar om Schuurs. Het zal hem vermoedelijk ook helemaal niets boeien als Schuurs ooit belangrijk wordt voor een club in 1 van de 5 topcompetities.

11 april 2022 om 09:19

Ik geef net zoals Affelay mn mening over Schuurs. Dat mag toch op dit forum ? Het zijn niet altijd de meest getalenteerde spelers die iets maken van hun carriere, iets wat Affelay toch moet weten. (aangezien hij wel 1 van die toptalenten was)

11 april 2022 om 10:17

@NL_Modric dat zou mij ook niet verbazen gezien Afellay heel veel pech heeft gehad met blessures en daarom alleen voor die tijd belangrijk heeft kunnen zijn voor zijn clubs. Afellay was bij PSV echt een groot talent en erg belangrijk voor PSV. Van hem werd juist een hele grote toekomst verwacht. Gaf ook nog de assist waar het winnende doelpunt uit viel in halve finale CL. Daarna heel veel pech gehad met blessures en alles als een nachtkaars uitgegaan.

11 april 2022 om 11:02

Affelay was 12e man in het beste team ooit. Denk niet dat Schuurs die level gaat aantikken.

Ik heb nog steeds de hoop dat Schuurs stappen kan gaan maken. Maar, zoals ik al zo vaak gezegd heb, moet hij zorgen dat hij echt wekelijks aan het spelen komt. Ik hoorde dat ook Atalanta interesse zou hebben, maar misschien moet hij eerste een stapje terug doen om daarna weer een paar stappen vooruit te maken.
Voor Ajax vind ik dit (ondanks zijn tekortkomingen) echt wel een interessante speler, maar voor hem zelf is een vertrek beter. Als je ziet waar Botman staat, terwijl dit voor mij in potentie een mindere speler is, dan zie je hoe belangrijk het kan zijn om wedstrijden te spelen.

Ik heb bij Schuurs nog steeds het gevoel dat het er wel in zit. In potentie heeft hij veel om een goede verdediger te zijn voor Ajax. Hij heeft lengte, is zeker niet traag en durft normaal wel in te dribbelen en zelfs te schieten. Heeft ook een goeie trap en een mooie cross pass. Het helpt ook hem als hij eens een langere periode zou spelen. Vind ook dat hij nu nog te veel fouten maakt, te veel kopduels verliest voor zijn lengte en te lief is. Hij zou wat meer gif moeten hebben. Dat zit er niet op een natuurlijke manier in zoals bij die Zuid-Amerikanen bij Ajax maar een speler als de Vrij of Vlaar had dat ook niet zo van nature. Sommige centrale verdedigers worden ook pas echt goed op wat latere leeftijd dus een carrière als bijv. Andre Ooijer (ander type verdediger weet ik) zie ik er misschien nog wel in zitten.

Daar slaat Janssen de spijker op zijn kop. Als Ajax gisteren puntverlies had geleden was dat volledig op Ten Hag's conto gekomen. Ze zijn al helemaal uit vorm, kampen met veel blessures en dan gaat hij ook nog de basisspelers die hij wel heeft op onwennige posities zetten. Vervang ze gewoon 1-op-1 zodat spelers in hun kracht komen te spelen. Met een Labyad op rechtsbuiten win je ook wel van Sparta.

11 april 2022 om 10:46

Ten hag heeft zijn spelers helemaal uitgeblust door continu maar dezelfde 11 te willen opstellen vanwege automatismen. Als je af en toe rouleert dan krijgen de anderen ook die automatismen en hebben ze ook het gevoel dat ze er bij horen. Het zijn steeds dezelfde die mogen invallen, steeds dezelfde spelers die als grof vuil op de bank mogen blijven zitten. Ten hag is dit seizoen echt raar bezig.

Ja daar zijn wij al een paar jaar achter maar hij loopt er nog steeds rond

Ik ben wel van mening dat Schuurs alles heeft om te slagen, maar hij heeft nog niet de mentale weerbaarheid en de focus. Die heeft denk ik nog 2 seizoenen op een lager niveau nodig om de vereiste stappen te zetten. Dat zie ik bij Ajax niet gebeuren. Het is echter wel zaak dat hij die ontwikkeling doormaakt, want anders kan het zomaar een gevalletje Van Der Hoorn worden, al heeft die laatstgenoemde meer zwakke punten. De potentie is er wel bij Schuurs gezien z'n technische kwaliteiten, maar kwalitatief moeten er nog stappen gezet worden.

Ajax zijnde zou ik hem komende zomer nog voor een leuk bedrag proberen te slijten. Hij leek de potentie te hebben om uit te groeien tot een prima verdediger, alle fysieke ingrediënten aanwezig, maar op de ene of andere manier kan hij die laatste stappen niet zetten. Dus niet mee doorgaan, lijkt mij. We hebben kunnen constateren dat het duo Timber/martinez van topkwaliteit is. Dit in tegenstelling tot de combinatie Schuurs/blind. Dan doe je een forse stap achteruit.

De meningen zijn altijd persoonlijk
Dus neem ze nooit al te serieus
Een mening hebben over iets, wil niet zeggen dat je gelijk hebt

Laten we dat even goed in de gaten houden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren