Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay: 'Tien jaar geleden leek iedere ingooi hier wel een hoekschop'

Laatste update:
/

Ibrahim Afellay verwacht dat Stoke City de komende jaren meer spelers van naam zal aantrekken. The Potters hadden altijd de naam een ‘vechtclub’ te zijn, maar onder het bewind van manager Mark Hughes is dat aan het veranderen. De komst van Afellay zelf, evenals die van Bojan Krkic en Xherdan Shaqiri, is daar volgens de Oranje-international een voorbeeld van.

Afellay is een van de vijf spelers bij Stoke City die ooit de Champions League wonnen en dat is volgens hem geen toeval. Marko Arnautovic, Shaqiri, Krkic en Marc Muniesa zijn de andere vier. “Het spel hier is enorm veranderd. Als ik tien jaar geleden via de tv naar Stoke keek, leek iedere ingooi wel een hoekschop. De bal werd de zestien in geslingerd en dan was het: vechten. Er is een nieuwe filosofie bij de club, er wordt getracht écht voetbal te spelen. Het is niet zoals voorheen.”

De ex-speler van PSV en Barcelona won in zijn loopbaan meerdere prijzen, maar hoopt in Stoke-on-Trent vooral het plezier te hervinden. “Ik ben hier pas net, maar vind het een geweldige club. De manager is erg belangrijk, want hij bepaalt hoe het elftal moet spelen. Je kunt zien dat hij graag wil dat we mooi voetballen. Het is niet meer te vergelijken met twintig jaar geleden. Het voetbal is veranderd. Onze manier van spelen is positief.”

Ibrahim Afellay heeft met Stoke City een goede keuze gemaakt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie Afellay (helaas) geen bepalende speler van Stoke worden, ik had hem graag op zijn oude niveau gezien maar jammer genoeg kan dat niet meer, ik hoop dat ik er naast zit.

19 augustus 2015 om 15:08

Hij speelt tot nog toe uitstekend bij Stoke, op zijn oude niveau was hij geweldig. Ik houd hoop maar verwacht het eigenlijk ook niet dat hij dat niveau ooit weer eens haalt.

19 augustus 2015 om 15:11

Ik volg Stoke niet echt maar ben wel blij dat het goed gaat hopelijk kan hij dit volhouden en nog het maximale uit zijn carriere halen

19 augustus 2015 om 22:14

Die mening deel ik niet met je 040fc. Hij speelde erg zwak tegen Liverpool, Kwam erg onzeker over en heb hem geen goede actie zien maken. Daarnaast lag die veel op de grond en lijk t het alsof die niet opgewassen is tegen fysiek sterke jongens als skretel. Denk persoonlijk dat die er snel weer naast staat of op de bank of in de lappenmand. Maar we gaan het zien

"afellay is een van de vijf spelers bij Stoke City die ooit de Champions League wonnen en dat is volgens hem geen toeval. Marko Arnautovic, Shaqiri, Krkic en Marc Muniesa zijn de andere vier"

Ja ze hadden daar natuurlijk ook een behoorlijk aandeel in...

19 augustus 2015 om 15:05

Idd Shaqiri 90ste min tegen bvb toen munslera ofz had tevez in ze broekzak bojan de winnende tegen utd arnautovic hattrick tegen Bayern met inter.

Haha nee het waren allemaal wissel toen alleen bojan heeft veel minuten gemaakt bij barca het enige wat je kan zeggen van de barca spelers die bij stoke spelen dat ze 1 van de beste opleidingen hebben gehad meer niet.

19 augustus 2015 om 15:06

Haha ja precies..mochten ook op de open dag met de beker op de foto

19 augustus 2015 om 15:25

Ja affelay was diegene in de halve finale tegen real madrid die marcelo voorbij kwam en daarna een voorzet gaf op messi waardoor barca doorging naar de finale dusja affelay was wel belangrijk toen.

19 augustus 2015 om 15:50

Dat wou ik dus ook net zeggen. Die wedstrijd lag toen helemaal op slot. Toen die actie van Afellay. Zeker een belangrijke bijdrage gehad.

Volgend jaar te zien bij psv?

Nooit gedacht dat een speler als Affelay naar wedstrijden uit de Championship keek.

19 augustus 2015 om 15:05

Het slaat natuurlijk nergens op wat hij zegt inderdaad. Meer iets van 6 jaar geleden toen ze net waren gepromoveerd denk ik?

19 augustus 2015 om 15:09

Misschien bedoelde hij het Engelse voetbal voordat het grote geld de toetrede deed? Ik weet ook niet echt wat hij nu allemaal zegt.

19 augustus 2015 om 15:10

De divisie was anders, de tactiek was redelijk hetzelfde. Daar zat het verschil niet in. Stoke is altijd een knok-ploeg geweest, puur engels voetbal.

19 augustus 2015 om 15:10

Ja dat klopt 2008 kwamen ze er bij.

19 augustus 2015 om 16:42

Waarom zou iemand als Affelay (wiens beroep profvoetballer is) niet naar de Championship kijken? Tegenwoordig kijk ik zelfs naar de MLS en voetballers hebben meer vrijetijd dan ik heb.

Denk dat menig PL team nog staat te bibberen als ze de naam Rory Delap horen.
Die ingooi van hem was vroeger echt een wapen voor Stoke.

hij heeft gelijk, voorheen stonden ploegen als stoke city bekend als het kick and rush voetbal. Dit is de laatste jaren niet meer zo veel, ze durven meer te voetballen.

Afellay is een van de vijf spelers bij Stoke City die ooit de Champions League wonnen en dat is volgens hem geen toeval. Marko Arnautovic, Shaqiri, Krkic en Marc Muniesa zijn de andere vier.

Prijzen pak je natuurlijk van je basisspelers totaan de koffiejuf, maar volgens mij was de inbreng van deze spelers op de CL winst niet zo heel groot...

Ongekend jammer dat Stoke niet meer speelt zoals voorheen. Die Pulis was een geweldige maniak met het voetbal dat hij Stoke liet spelen. Dat was oprecht een ploeg waar ik voor ging zitten in het weekend. Vooral de wedstrijden tegen Arsenal waren genieten geblazen. Dan zie je Wenger's zure gezicht nog zuurder worden na weer een kluts goal die ontstaan is na een kopbal van Huth, wat ellebogen werk van Crouch en een ingooi/corner van Delap

19 augustus 2015 om 16:20

Ja ik kon er ook wel van genieten. Ik mis nu dan ook wel de diversiteit dat er toentertijd wel was.

Rory Delap, de enige voetballer die beter kan ingooien dan voetballen. Laatste jaren wel veel progressie gemaakt onder Hughes. Zitten enkele leuke voetballers bij.

Engels voetbal... hoe mooi kunnen dat soort wedstrijden zijn. Jammer dat het verdwijnt dat lekkere opportunistische voetbal.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren