Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay en Arno Vermeulen zijn het niet eens over rendement van Antony

Laatste update:

Ibrahim Afellay is het niet eens met de suggestie dat Antony te weinig rendement zou hebben bij Ajax. Zondagavond werd het onderwerp bij Studio Voetbal aangesneden door presentator Sjoerd van Ramshorst. Antony is dit seizoen in de Eredivisie goed voor zeven goals en drie assists in zeventien wedstrijden. In de Champions League wist hij twee keer het net te vinden en zorgde hij vier keer voor het voorbereidende werk in vijf duels.

"Is zijn rendement hoog genoeg? Mag je meer van hem verwachten?", snijdt Van Ramshorst het onderwerp aan. "Drie assists is niet veel, maar dat heeft te maken met de manier waarop hij voetbalt", aldus Arno Vermeulen. "Je kiest er zelf voor om hem aan de rechterkant te zetten, vanwaar hij naar binnen komt en zijn goals maakt. Hij geeft weinig assists, maar ik geloof dat niemand erom zeurt. Volgens mij draait hij een heel sterk seizoen. Je hebt ook het gevoel dat hij straks die wedstrijden in de Champions League kan beslissen met zijn manier van spelen. Hij kan dit op het allerhoogste niveau doen, daar zullen tegenstanders problemen mee hebben."

Afellay is het niet eens met de woorden van Vermeulen en vindt dat Antony wel degelijk een belangrijk aandeel heeft bij de doelpunten van Ajax. "Hij creëert ook heel veel ruimte voor zijn medespelers", stelt de voormalig middenvelder. "Omdat alle ogen op hem gericht zijn. Vooral in Nederland heeft hij heel vaak dubbele dekking, waardoor medespelers daarvan kunnen profiteren. Hij is bij zoveel goals betrokken, Arno. Laten we alsjeblieft blij zijn dat zulke jongens nog in Nederland voetballen. Het zal niet lang meer duren voordat hij elders te bewonderen is."

Van Ramshorst start vervolgens enkele beelden in van Antony tegen Willem II, toen de Braziliaan de bal enkele keren kenmerkend aannam achter zijn standbeen. "Ik vind het geweldig als spelers in staat zijn om zulke capriolen functioneel uit te voeren", vertelt Pierre van Hooijdonk. Ook Jesper Karlsson had een hoogstandje in huis dit weekend. De aanvaller gaf de bal achter het standbeen voor het doel tegen Heracles Almelo (2-1). "Dit zijn hele goede spelers. Ook al gaat het een keer fout, je weet dat ze leveren. Als je dit gaat doen terwijl je niet levert, heb je een probleem met de trainer", aldus Van Hooijdonk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn rendement valt idd een beetje tegen maar Anthony is een geweldige speler. Die komt er wel

21 februari 2022 om 00:02

7 goals is toch gewoon goed als buitenspeler zijnde en heeft in de CL ook redelijk wat goals gemaakt vind zen rendement alles behalve tegenvallen.

21 februari 2022 om 08:14

Als je ook mee neemt dat hij bij de meest scorende ploeg van Nederland speelt, en je vergelijkt hem met spelers als Tadic, Gakpo, Sinistera, Karlsson of zelfs Vertessen, dan heeft hij van deze spelers de slechtste statistieken. Dus ja het is niet slecht, maar je mag zeker meer van hem verwachten.

21 februari 2022 om 11:55

Dat soort 1 op 1 vergelijkingen gaan natuurlijk mank. Gakpo is de man bij PSV voorin waar zo'n beetje alles over gaat als Madueke er niet is. Sinisterra is de enige creatieve speler voorin bij Feyenoord, Tadic eist ook veel meer op bij Ajax omdat er veel meer over links gaat.

21 februari 2022 om 00:03

Het is grappig hoe Arno zoveel kennis niet beheerst van het voetbal, maar toch een podium krijgt. Kraamt zo vaak zulke onzin uit die man, alleen feitjes en weetjes van google weet meneer altijd heel mooi te benoemen. Ook voor jou Japie, noem is een paar buitenspelers op dezelfde positie als Anthony met een beter rendement op, kijk even in welk rijtje je dan uit komt

21 februari 2022 om 07:51

@AubaArsenal Ajax is oppermachtig in de Eredivisie. Anthony wordt bestempeld als toekomstige wereldtop en daar geloof ik wel in want ik vind het nogmaals een geweldige speler. Ik heb niet alle cijfers van de andere buitenspers uit mijn hoofd in kaart, maar volgens mij scoorde Berghuis als rechtsbuiten meer in een destijds matig Feyenoord en volgens mij heeft middenvelder Kokcu ook meer goals dan Anthony. Het is geen slecht rendement ofzo maar van zo een goede speler verwacht je natuurlijk meer goals

21 februari 2022 om 07:55

Maar Berghuis was de man bij Feyenoord. Elke aanval, penaltie, vrijetrap, alles ging via Berghuis. Bij Ajax is Anthony 1 van de 11, neemt niet de vrije trappen en penalties, dus minder kans om te scoren

21 februari 2022 om 08:01

Inderdaar vooral de penalties maakt wel een verschil, ik dacht gelezen te hebben dat Ajax er 6 heeft gekregen, stel Anthony neemt ze en schiet er daarvan 5 in zit hij ineens aan 12 goals, daarnaast houdt Anthony het veld vaak breed waardoor hij weinig in de 16 komt. 3 assist vind ik daarin tegen wel iets tegenvallen.

21 februari 2022 om 08:44

Misschien is dat dan wel het verschil idd

21 februari 2022 om 00:19

@Japie, zijn directe rendement vind je tegenvallen, al is hij gewoon over dit seizoen direct betrokken bij een goal per 90 minuten. Als je naar zijn indirecte rendement kijkt is hij van de buitencategorie en al helemaal in de Nederlandse competitie. Hij heeft namelijk altijd dubbele dekking, hierdoor komen spelers als Mazraoui, Klaassen of Berghuis vaak in vrije ruimtes te spelen met kansen op assists of doelpunten. Als je gisteren ook tegen Willem 2 weer zag, haast alles ging via Antony en continu met twee man in z'n nek en toch legt hij die bal weer bij de tweede paal waardoor Timber scoort

21 februari 2022 om 08:44

Gakpo is in 18 wedstrijden bij 20 goals betrokken. Anthony is goed maar jij doet alsof ie op eenzame hoogte staat en das niet waar. Ook dubbele dekking. Heeft ie dat niet, is t ook gelijk een goal of gevaarlijk.

21 februari 2022 om 09:51

Sir Paul,

Maar bij PSV is Gakpo de absolute man. Alles gaat via hem. Net als Tadic bij ons.
Die heeft zelfde als Gakpo zowat 1 op 1.

Daarnaast neemt Gakpo volgens mij ook de vrije trappen en penalties. Dat doet Antony niet.

21 februari 2022 om 00:25

@Japie_Krekel zijn rendement valt wat tegen in jou ogen.Hij trekt veel spelers naar zich toe waardoor andere spelers van ajax die ruimte benutten en daardoor zij scoren of assist geven en dan neem ik Anthony zijn rendement op de koop toe.

21 februari 2022 om 02:13

Gezien zijn potentie en het feit dat ajax vaak met ruime cijfers wint kan ik begrijpen dat het rendement nog wat laag is. Hij zou de eredivisie eigenlijk kapot moeten spelen met zijn kwaliteiten. Zijn rendement is nu oke, maar nog niet echt top als in klaar voor een toptransfer. Hij moet er bij ajax toch ruim 15 kunnen maken in de competitie en minimaal 10 assists zoals tadic al jaren doet?

21 februari 2022 om 08:19

Hier sluit ik mij bij aan. Ook ik zie zeker veel potentie en vind dat hij te weinig beslissend is voor het team. Daarnaast vind ik ook dat hij eigenlijk te voorspelbaar is, hoewel hij dat op dit moment nog wel goed doet. Als ik hem met Madueke vergelijk en als je ziet dat Madueke zowel binnendoor als buitenom gaat, zowel met links of rechts een voorzet geeft of op goal schiet, dan heeft Madueke veel meer variatie in zijn spel.

21 februari 2022 om 09:20

Inderdaad een geweldige speler. Af en toe een beetje teveel 'onnodige' trucjes, maar dat maakt het stiekem ook wel leuk. Vooral die indraaiende voorzetten van hem zijn levensgevaarlijk. Prachtig om te zien dat de 3 grootste clubs van Nederland allemaal een diamantje op de vleugel hebben: Madueke, Antony en Sinisterra. Het is iedere week genieten van die 3

11 goals en 10 assists in 1915 speelminuten. Dat is 1 contributie per wedstrijd. En een groot deel daarvan nog in de CL ook. Hij heeft nu al meer rendement dan heel vorig jaar, waar ie na de winter een beetje tegenviel. Geweldige speler. In de kleine wedstrijden mag ie misschien iets bepalender zijn met zijn kwaliteiten maar dit hoort niet eens een discussie te zijn. Zelfs bij de nationale ploeg pakt ie zijn goaltjes mee. Ik hoop dat ie nog een jaar blijft maar in dit tempo wordt dat onhaalbaar.

21 februari 2022 om 00:02

Tsja, Arno kijkt alleen maar naar studio sport volgens mij. Heeft er echt bizar weinig kijk op.

21 februari 2022 om 00:09

Met mevrouw Olfers in een kamertje waarschijnlijk. 4 handen op 1 buik.

21 februari 2022 om 00:03

Of hij onhoudbaar is gaat toch echt afhangen van of we de kwartfinale of meer halen en of er clubs komen die echt beter zijn dan Ajax en 60 miljoen + voor hem neerleggen. Want anders zie ik hem nog wel een jaar blijven met een risicootje dat je hem volgend jaar voor minder verkoopt maar dat boeit niets want we moeten gewoon het kapitaal op het veld hebben staan.

21 februari 2022 om 00:14

Ik hoop tenminste dat de nieuwe TD zijn contract wil verlengen met een jaartje, mag van mij wel een goeie verhoging krijgen. Dan kunnen we ook meer vragen voor hem. Het WK in de winter kan in ons voordeel spreken.

21 februari 2022 om 08:04

Hakim, Anthony staat toch vast tot 2025?

21 februari 2022 om 00:33

Het ging over rendement in de eredivisie. Volgens mij bedoelde Affelay de totale inbreng van Antony op het spel van Ajax. Vermeulen had het puur over de statistieken.

21 februari 2022 om 04:59

Slechte zin In elk geval ‘het niet eens zijn met het feit dat iets zo en zo zou zijn’ een mening is geen feit en met een feit kun je het niet oneens zijn.

21 februari 2022 om 08:09

En wat is in dit geval dan het feit volgens jou?

21 februari 2022 om 08:59

Feiten bestaan niet in het voetbal.

Vind Antony gewoon goed rendement hebben kan aan mij liggen maar ben het met Ibi eens we moeten niet gaan verwachten dat Antony even 20 goals maakt.

Hoe kan je het nou niet eens zijn over het rendement? Het rendement kan je gewoon berekenen. Ze zullen het niet eens zijn over hoe belangrijk 't rendement van Antony is voor het team Ajax. Affelay geeft terecht aan dat door de frivole acties van Antony andere spelers juist ruimte krijgen om te scoren of assists te geven. Daley Blind heeft ook geen hoog rendement maar laat wel heel veel mensen indirect in scoringspositie komen.

21 februari 2022 om 00:04

Dus jij vindt rendement alleen maar goals en assists? Vind ik heel erg kortzichtig. Ruimte creëren door een mannetje passeren of keypasses zijn ook gewoon rendement.

21 februari 2022 om 00:17

Kortzichtig nog wel. Nou ik vind niet zoveel, het is vrij onduidelijk in dit verhaal wat Vermeulen precies het rendement vindt. Zoals Rikkinho hieronder terecht zegt is rendement nogal multi - interpretabel. Ik ben het namelijk eigenlijk met je laatste zin gewoon eens. Antony is voor Ajax gewoon heel belangrijk geworden, net als Blind of Haller. Blind scoort niet veel, Haller wel en Antony hangt er tussenin. Alledrie staan ze bij mij in de basis en voldoen ze.

21 februari 2022 om 00:28

Ja excuus. Was niet als aanval bedoeld.

21 februari 2022 om 00:09

Het leuke is dat je eigenlijk zelf al min of meer antwoord geeft op je vraag: Je kunt het oneens zijn over het rendement, omdat je een andere definitie kunt hebben van rendement 😉

21 februari 2022 om 00:13

Haha, dat is dan best handig van mezelf. Ik vind de titel maar verwarrend maar heb SV vandaag ook niet gezien.

Bij het lezen van de titel weet je al dat je het eens gaat zijn met Affelay. De enige die de mening van Arno Vermeulen relevant vindt is Arno Vermeulen.

21 februari 2022 om 00:29

Vond Arno niet eens heel slecht vanavond, wat me vooral opviel was het stukje over de nieuwe TD van Ajax, Arno mag de eerste 6 namen afbranden die het toch niet worden en de rest van de tafel mag de laatste 3 (AZ, Seedorf en Cruijff) nog behandelen.

21 februari 2022 om 01:01

Dat stukje sloeg sowieso nergens op. Waarom die eerste 5 namen op dat lijstje stonden mag Joost weten. Niet goed genoeg / onhaalbaar / bezig met nieuw contract. Enige serieuze kandidaten zijn wel Maxwell, Cruijff en Huiberts. Seedorf zou ook totaal niet interessan mogen zijn voor Ajax. Vind net als Afellay zegt, Cruijff wel echt de topkandidaat.

21 februari 2022 om 00:44

Haha inderdaad zo herkenbaar, de voetballer vs de journalist of volleyballer whatever hij weleens geprobeerd heeft..

Hij heeft niet de statistieken van een Lozano, Depay, Tadic of Mertens. Maar zijn kwaliteiten zijn duidelijk te zien. Goals/assists zeggen ook niet alles. Een geweldige speler die Ajax een hoop geld gaat opleveren. Maar om de een of andere reden vind ik hem nog niet geschikt voor de absolute top. Dat extra’s mist hij nog. Maar een paar jaar belangrijk zijn bij een Juve, Arsenal, Spurs, Inter ofzoiets is ook geen straf. Daarna kan het nog alle kanten op.

21 februari 2022 om 08:07

Welke buitenspeler ging al direct naar de top dan? Meeste buitenspelers nemen eerst een tussenstap.

21 februari 2022 om 09:54

Socio

Hij is ook "gewoon" vaste speler van de Braziliaanse selectie. Krijgt daar ook genoeg minuten en scoort ook.
Welke tussenstap club kan Antony kopen na zo een seizoen??

Slechts 3 assists in 17 wedstrijden zegt helemaal niets natuurlijk. Het gaat er om bij hoeveel kansen/aanvallen hij betrokken is. Je hebt ook spelers die de man van de assist aanspeelt. Als Antony regelmatig aan de basis staat van een aanval waaruit gescoord wordt, maar niet de assist geeft, heeft hij dan een laag rendement?

Ik ben gewoon blij met hoe hij presteert bij Ajax.

Zou Karlsson wat dat betreft een waardige opvolger zijn voor Antony, mits hij ook op rechts uit de voeten kan?

Die jongen heeft zeker wel talent, maar hij wordt momenteel wel zwaar overhyped. Een Madueke en een Sinistera zijn in alles veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren