Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advies voor Van Gaal: 'Hij was op het WK in Brazilië briljant onder onder hem'

Laatste update:
/

Foppe de Haan maakt zich weinig zorgen over de toekomst van Louis van Gaal bij Manchester United. Om als succesvol de boeken in te gaan, dient de manager van Manchester United wel in te zetten op de komst van creativiteit. Dat is de voornaamste tip die de interim-coach van sc Heerenveen in nrc.next uit de doeken doet.

Hét probleem van United is het scorend vermogen, ziet De Haan. “Dat heeft niet alleen met de spits te maken, dat komt ook door een gebrek aan creativiteit”, stelt hij. Een spits van formaat ontbreekt echter en van de zijkant komt weinig aanvoer. “Op links loopt Memphis Depay, maar hij heeft moeite met het niveau”, constateert de geroutineerde oefenmeester.

Arjen Robben is een speler die the Red Devils vooruit zou kunnen helpen, denkt De Haan. “Hij was op het WK in Brazilië vorig jaar briljant onder Van Gaal”, haalt hij aan. De Engelse grootmacht beschikt echter over een fors budget en kan in januari de markt op om versterkingen aan te trekken. “Maar de vraag is hoeveel tijd hij nog krijgt”, besluit De Haan.

Louis van Gaal maakt Manchester United dit seizoen kampioen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat veel kosten. Is ook al op leeftijd en blessuregevoelig. Zou het niet doen.

10 december 2015 om 11:33

Zat er laatst ook aan te denken, Robben is een van de weinige spelers die mogelijk die overstappen zou kunnen maken waarbij hij Man Utd. naar een hoger niveau zou tillen. Alleen moet je je dan gaan afvragen of de Engelse competitie wel bij hem zou passen en/of niet te vaak geblesseerd zal zijn.

10 december 2015 om 11:44

Of de Engelse competitie bij Robben past? Robben heeft bij Chelsea gespeeld. Het voornaamste commentaar dat Robben kreeg was over zijn schwalbes. Zijn rushes, techniek en uiteraard snelheid waren geweldig in Engeland.

10 december 2015 om 12:29

zijn blessuregevoeligheid was ook een probleem. Zelfs mourinho klaagde erover. Ik zou het een domme investering vinde, en bovendien weinig creatief, zoals we van van gaal gewend zijn bij transfers. Haalt veel te vaak spelers doe kent.

Dat zou pure kaptitaals vernietiging zijn! Robben heeft na zijn 2/3 jarige contract bij Man U geen rest waarde meer en zal ook niet minder dan 30/40 miljoen kosten, neem daarbij zijn salaris en je schrijft in 3 jaar tijd zon 70 miljoen af.

Haal dan een jonge jongen voor hetzelfde geldt (30/40 mil) die nog ruimte heeft om te groeien. Maar die tijd heeft van Gaal al verkloot!

10 december 2015 om 11:16

Dat is Depay toch al? Je kan me niet vertellen dat die jongen na een half seizoen al volledig afgeschreven kan worden. Helemaal niet gezien het verschil in niveau tussen de ED en de PL. Het lijkt me niet dat Depay na een paar wedstrijden ineens niet meer het talent heeft dat iedereen hier zag.

10 december 2015 om 12:37

Hou alsjeblieft op over Depay.
Robben in zij eerste seizoen was een sensatie vooral op zijn manier hoe hij zijn tegenstanders uitspeelde mdt zijn dribbels, iets wat ik wel zie bij Martial die zelf in zijn dip nog wat laat zien.

Depay komg niet eens zijn man voorbij, maar dat heeft tijd nodig volgens jou?????

Blijf maar dromen dat hij de opvolger wordt van Robben, ik zie dat in mijn levensdagennooit gebeuren.

10 december 2015 om 15:05

Voetbal blijft niet stil staan. De kwaliteit veranderd, manier van verdedigen veranderd. En Robben draaide in een goed geoliede machine toendertijds.

10 december 2015 om 11:18

MU heeft zelf ook aardig gefaald de afgelopen jaren hoor. Veel te weinig ingespeeld op het ouder worden van Ferdinand, Vidic, Van Persie enz. Er stonden geen vervangers klaar, die moest van Gaal allemaal kopen.
Wanneer spelers als Ramos, Hummels, Ronaldo, Muller dan niet willen / weg mogen, dan kom je toch op duurbetaalde toekomstige toppers uit.
Ik zeg niet dat van Gaal alles goed gedaan heeft, maar ik vind wel dat MU de afgelopen 3 jaar heeft zitten slapen.

10 december 2015 om 11:24

Probleem is dat echte toppers als Neymar Ronaldo Messi Iniesta niet naar United willen. Misschien moet LvG mikken op de komst van David Silva, Coutinho of Santi Cazorla. Kwaliteitspelers die ook gelijk klaarstaan. Maar ja het is de vraag of clubs in de PL wel hun directe concurrent willen versterken.

10 december 2015 om 12:11

Dat heeft verder niets met United te maken. Je noemt een rijtje spelers die allemaal bij de absolute topclubs van het moment spelen. Ronaldo heeft al voor United gespeeld en Messi en Inieste zijn natuurlijk totaal verknocht aan Barca.

Je moet het hebben van spelers die net net een stapje naar een absolute topclub als United willen maken. Spelers als Griezmann of Lacazette die nog een stapje kunnen maken naar een grotere club. Een Laporte bijvoorbeeld die nog een stapje hogerop kan. Topspelers van subtopclubs waar nog rek in zit.

Silva en Coutinho zijn natuurlijk onhaalbaar. Cazorla moet je niet meer willen.

Ik zou ook Mata gewoon graag op 10 zien. Haal Yarmolenko voor zijn positie op rechts. Hou spelers als Naingolan en Xhaka alvast in de gaten voor komend seizoen.

10 december 2015 om 13:18

@ronzon

Ik probeer al sinds het vertrek van SAF de vinger op de zere plek te leggen en het is na mijn mening niet zo eenvoudig.

Ten eerste heb je gelijk dat er te weinig ingespeeld is op de verdediging. Vidic en Evra waren gewoon niet te vervangen ook al zijn jonge talenten als Jones, Smalling en Shaw aangetrokken. Mijn inziens had United er alles aan moeten doen om die twee te moeten houden. Dan had je na dit seizoen rustig afscheid van ze kunnen nemen en had je denk ik veel meer aan Shaw, Jones en Smalling gehad.

Ten tweede is er op een of andere manier een totaal cultuur omslag gekomen bij United. SAF was een dictator maar in mijn visie ook de beste voetbal manager ooit. De manier waarop hij zo'n grote club volledig naar zijn hand zette is ongekend. Er was hiërarchie in alle ranken binnen de club. Iedereen wist wat hij moest doen en wie te volgen. Dat gat is zo groot om op te vullen dat is gewoon bijna onmogelijk. Waar we onder SAF onverslaanbaar leken (natuurlijk verloren we ook wedstrijden) en alle kleinere teams waren bang voor United is daar nu totaal geen sprake meer van. Dit komt natuurlijk ook door het seizoen onder Moyes en mijn bovengenoemde punt.

Ten derde als je keek naar de selectie die LVG kreeg dan klopt het dat die totaal niet in balans was. Niet alleen de type spelers die Louis ter beschikking had (liep genoeg kwaliteit maar op de verkeerde plekken) maar ook vanuit de jeugd zat er weinig doorstroom. Dat alles dan veranderd moet worden heeft tijd nodig en los je niet op met 4 a 5 grote aankopen.

Het elftal dat er nu staat is gewoon heel talentvol. Op Carrick en Schweinsteiger na is er geen speler die in de komende drie jaar niet meer mee kan. Met De Gea, Darmian, Smalling, Jones, Blind, Rojo, Shaw, Schneiderlin, Herrera, Depay, Lingard, Pereira, Wilson, Januzaj, Mata, Valencia en Martial heb je gewoon een heleboel tieners en twintigers die bij bijna elke top club een plaatsje in de selectie zouden hebben.

Waar in mijn ogen dus het grote probleem zit is niet dat United de afgelopen drie jaar heeft zitten te slapen maar de afgelopen 10 jaar. Er is niet goed na gedacht over de gevolgen bij een vertrek van Saf. Er is zo ongelofelijk veel veranderd in de personele bezetting binnen de club en op het veld dat het logisch is dat er tijd nodig is en in mijn ogen is er een trainer aangesteld die toch niet de kans ging krijgen.

Verder als je kijkt naar de selectie moeten er in mijn visie op drie positie versterkingen komen. Ten eerste een CV met ervaring of een top talent. Dus een Hummels/varane/stones/laporte.

Twee CM waarvan een a la Roy Keane en de ander een type Scholes. Volgens mij kan je dan iig Tielemans (scholes) een goede kandidaat noemen en de ander zou ik zelf voor Pogba gaan vooral omdat ik daar niemand anders kan noemen.

Het andere probleem is denk ik de aanval. Waar je wel met Rooney, Martial, Depay, Lingard, Young en Mata natuurlijk genoeg kwaliteit hebt maar er mist gewoon een absolute top speler. Verder vind ik het zeer onlogisch om Wilson en Januzaj te verhuren. Beide spelers hebben iets anders dan dat de bovenstaande spelers hebben.

in mijn ogen zou ik Rooney of Mata verkopen en ook Young (ook al doet hij het uitstekend de laatste tijd) en zou ik zelf voor Reus gaan en een spits met ervaring. (kan me hier ook niemand bedenken)

Als je trouwens kijkt welke spelers er allemaal onder Lvg/ net voor zijn aanstelling weg zijn gegaan is het niet normaal. Lindegaard, Rafael, Rio, Vidic, Evra, Evans, Fletcher, Anderson, Cleverley, Kagawa, Nani, Welbeck, Hernandez, RVP en zo mis ik er vast nog een heleboel.

10 december 2015 om 15:56

Peter,

helemaal mee eens, alleen de meeste namen die je noemt zijn ook kansloze missies.
Reus heeft meermaals te kennen gegeven niet weg te willen en MU heeft tegenwoordig niets meer dan Dortmund, behalve een paar extra knaken.
Pogba staat ook niet te springen om MU, waarom dat weten we allemaal.

10 december 2015 om 15:59

Sammerens,

De enige naam waar MU nu echt mee geholpen zou zijn is Griezmann, maar die heeft inmiddels ook al tal van opties.
Naingolan is toch ook gewoon een speler voor de toekomst? Lacazette is ook niet iemand die nu direct het team gaat dragen.
Juist om die redenen waren zij op zoek naar de echte toppers.

Die spits van Dortmund zou je nu kunnen halen. Die voegt nu wat toe denk ik.

Ik wou eigenlijk zeggen dat Manchester United genoeg creatieve heeft, maar na het bekijken van de selectie kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat Mata een creatieve speler is. Van Gaal heeft dus inderdaad een paar creatieve spelers nodig. Dit bewijst eigenlijk alleen maar meer dat er gewoon erg slecht is ingekocht de laatste 2 a 3 jaar bij Manchester United.

10 december 2015 om 12:14

Ze hebben een goede rechtsbuiten nodig naar mijn mening.

Mata moet gewoon op 10. Dan heb je daar keus uit Rooney, Mata met daarachter talenten als Januzaj en Pereira.

Ik denk dat Mata op 10 fantastisch is met een sterk aanspeelpunt voor hem en 2 snelle jongens op de flank. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat hij zo weinig kansen krijgt achter de spits.

Zet bijvoorbeeld Depay op links, Martial op rechts en Rooney in de spits met Mata er achter. Of, indien ze een rechtsbuiten als bvb Yarmolenko halen Martial in de spits en Rooney maar eens op de bank.

10 december 2015 om 15:06

Thiago Alcantara zou ideaal zijn. Zon prachtige speler om naar te kijken. Echt zonde dat hij zo blessuregevoelig is

10 december 2015 om 16:41

Er zijn zat creatieve spelers bij United, maar dit zijn spelers die nog niet het verschil kunnen maken. Je hebt Mata, maar het gat naar Lingard en Pereira is gewoon te groot, terwijl Herrera eigenlijk op dezelfde plek als Mata speelt als ze op hun beste positie spelen. Ik zou graag zien dat Martial samen met Rooney (zijn rol onder Ferguson) in de spits gaat spelen, met Reus en Januzaj op de flank. Dan kan je daartussen nog Herrera en Schneiderlin opstellen, waarbij eerst genoemde iets aanvallender speelt en de aansluiting met de spitsen zoekt. Achterin heb je dan Darmian, Smalling en Shaw, waar ik nog steeds heel erg graag Diego Godin tussen zie staan en anders Benatia. Met De Gea als slot op de deur staat er dan een elftal dat prima gebalanceerd is, maar het kan zo zijn dat ik te veel FIFA heb gespeeld. Wat denken jullie?

Een aankoop als Robben slaat nergens op. Het eltal draait tot de laatste linie. Duidelijke te zien dat er gebrek is aan ervaring. En dat is logisch omdat die gasten moeite hebben met het niveau behalve Young. De druk staat er gewoon op bij LvG en hoop niet dat er een rare aankoop gedaan zal worden.
Ook moet met ook inzien hoeveel blessures er weer zijn. Maar daar kampen de andere teams ook mee dus of dat als smoes gebruikt kan worden.............. lastig....... Gewoon rust bewaren en door bouwen aan het team. Want zie toch veel momenten maar de lijnen wel goed uitgezet worden in de aanval en dan is er duidelijk gebrek aan ervaring te zien betreft de afronding.

10 december 2015 om 12:18

De blessures waren in de laatste wedstrijd tegen Wolfsburg wel een valide excuus. Als je als United zijnde moet eindigen met Varela, Borthwick-Jackson en Powell moet eindigen dan mis je toch wel heel wat mensen.

Echter hadden ze het al af kunnen maken in de wedstrijden tegen PSV en toen was de blessurelijst minder lang. Van Gaal heeft eigenlijk de hele tijd gelijk gehad over de CL. Je moet gewoon je thuiswedstrijden winnen en dat hebben ze verzuimd.

10 december 2015 om 13:03

Voor mij was het al duidelijk toen er niet gewonnen werrd van PSV dat ze het niet gingen halen. Er jammer ook want volg united al sinds de jaren 90. En bezoek de stadion wel 2 keer per jaar om een wedstrijd te kijken. Er is en lijn in het spel alleen de vraag of er wel genoeg tijd gegeven wordt om LvG zijn plan uit te voeren.

Het enige wat je van Gaal kan verwijten is dat hij geen gearriveerde spits erbij heeft gehaald vind ik, iemand die er 25 inknalt.

Het idee achter Schweinsteiger en Schneiderlin als controleurs en ervoor Mata/herrera op 10 was prima.

Voorin met met Depay een talent en met Rooney een icoon. Nu nog die echte spits…en toen kwam op het laatste moment Martial. Toptalent maar niet de persoon die United nodig had, zonde.

Tel erbij op dat Rooney zijn draai gewoon niet kan vinden, Schweinsteiger en Scheniderlin moeite hebben de creativiteit te brengen die ze echt wel kunnen brengen en dus zit van Gaal nu met een gebrek aan scorend vermogen

10 december 2015 om 12:32

Jij vind een talent goed genoeg bij een absolute top die niet eens zijn man voorbij komt aan de linkerflank.

Martial boekt betere resultaten aan de linkerkant dan Depay en vind Martial een overbodige aankoop????

I rest my case...

10 december 2015 om 15:03

Martial kwam pas nadat Depay al lang in huis was gehaald. Ondat de echte topspits niet wilde komen kwam Martial pas dus op dat moment was het een overbodige aankoop...i rest my case bijdehand

Cavani is naar mijn inziens de beste aankoop voor United. Sterk, technisch en scoort regelmatig, eentje die een keer een vaste basisplaats krijgt.
Bij Napoli toch laten zien echt weergaloos te zijn. Jammerlijk genoeg heeft hij zichzelf bij PSG niet kunnen laten zien vanwege Zlatan.

Van Gaal bouwt aan een elftal voor de toekomst, en dan heb je aan een Robben die nog maximaal 2 jaar meegaat op topniveau vrijwel niets.

Aan Robben heeft hij dan niets??
Ik denk juist van wel.
Die jonge gasten zijn pas over 2/3 jaar echt top, dan overbrug je mooi die periode!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren