Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Achahbar verlengt niet meteen: ‘Het moet niet bij woorden blijven’

Laatste update:

Anass Achahbar stapte zondag in de schijnwerpers bij Feyenoord, door tweemaal te scoren in de topper tegen PSV. De jonge aanvaller kreeg in het verleden niet zo vaak de kans in De Kuip, maar profileerde zich nu volop. Martin van Geel liet maandag aan Voetbal International weten dat Achahbar zijn aflopende contract kan laten verlengen, maar de speler en zijn zaakwaarnemer hebben daar niet meteen haast mee.

/

Karim Achahbar, die zijn broer zakelijk bijstaat, zegt tegen ELF Voetbal dat alles zeker nog niet in kannen en kruiken is. Waar Van Geel aangaf dat er voor het weekend al gesproken werd met de spits, zegt Achahbar dat hij nog niets vernomen heeft van de technisch directeur en van Feyenoord. Een gesprek zal er wel komen, vermoedt de zaakwaarnemer. “Als daaruit de wens ontstaat, dat hij wil blijven. Dan is het woord aan mij. Dan gaan we het rond maken.”

Achahbar verbindt wel een belangrijke voorwaarde aan een langer verblijf van zijn broer in Rotterdam-Zuid. “Het moet niet bij woorden blijven. Dan zal Feyenoord ook moeten laten zien, dat het Anass graag langer wil binden. Die wens moeten we niet alleen op papier terugzien, maar ook financieel. Anass is een kind van de club, een kind van Varkenoord. Hij kent Rotterdam veel beter dan Den Haag, waar hij is geboren en woont. Maar we zien het wel.”

De broer van de spits zegt dat het jammer is, dat het zo lang duurde voordat Feyenoord inzag wat de kwaliteiten van Achahbar zijn. Doelpunten zoals die tegen PSV maakte hij in het verleden namelijk ook al. Zo scoorde hij in augustus 2012 al eens heel fraai tegen Sparta Praag. Een week later vond Achahbar zichzelf echter alsnog terug op de tribune. “Bij Oranje Onder-19 werd hij uitgeroepen tot beste speler. Voor Oranje Onder-21 werd hij nooit uitgenodigd. Dat bedoel ik. De voetbalwereld is niet voorspelbaar op dat gebied.”

Denk jij dat Anass Achahbar en Feyenoord eruit komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als die zaakwaarnemer nu al over het financiele gedeelte begint moet je oppassen als club. Tuurlijk verdient hij een upgrade, maar het moet niet te veel worden nu hij net een paar potjes heeft gespeeld.

23 maart 2015 om 15:11

Vindt het in dit geval wel iets anders. Zijn zaakwaarnemer is zijn broer. Ik ga er dan voor het gemak even vanuit dat broers het beste met elkaar voor hebben en niet met hun eigen portemonnee.

23 maart 2015 om 16:28

@ m1ch43ll

Vind je ? Ik vind dat talenten te snel grote bedragen verdienen, want buiten de grilligheid zie ik ook heel vaak gemakzucht onder de Nederlandse talenten. Voor een paar ton vind ik wel dat we daar een topsport mentaliteit voor terug mogen verwachten of dat spelers in staat zijn om fatsoenlijk een pass te kunnen geven. Al die jonkies klagen altijd wel over oudere spelers maar zelf gooien ze er ook vaak genoeg met de pet erna, zo ie zie heb ik echt het gevoel dat de "jonge leeftijd" vaak ook als excuus gebruikt word om hun laksheid te verbergen.

23 maart 2015 om 17:04

Mwoah, deze jongen heeft nog zo ongeveer het eerste contract wat hij op 18 jarige leeftijd tekende he. Dat zal een salaris zijn wat iedere jeugdspeler bij Feyenoord aangeboden krijgt. Hij is nu een vast onderdeel van de selectie en als we hem willen behouden dan hoort daar een (kleine) salaris verhoging bij. Daarnaast zal het hem goed doen dat Van Bronckhorst/van Gastel de trainers worden volgend jaar. Die kennen hem immers al uit de jeugdopleiding.

23 maart 2015 om 17:17

Ik ken deze jongens persoonlijk en ze zijn echt niet alleen uit op geld heel de familie is zo en binnenkort zullen jullie ook zijn jongere broertke zien die fantastisch speelt

23 maart 2015 om 18:22

@ m1ch43ll

Een kleine salaris verhoging kan ik wel begrijpen, echter weet jij net zo goed als ik dat zij meer willen, dat gaat al snel richting 1 of 2 ton of zelfs nog meer. Dat vind ik een hoop geld voor mensen waarvan we op voorhand weten dat de meeste nooit constant presteren.

Mensen hebben het er altijd wel over dat internationaal de verhoudingen helemaal zoek zijn, maar dat is in Nederland precies zo. Er zijn te veel spelers die een hoop eisen maar daar weinig tot niets voor terug doen. Nu weet ik wel dat het een utopie is dat de voetbalwereld op korte termijn bij zinnen komt, maar dat is zo verschrikkelijk hard nodig om het voetbal weer echt gezond te maken.

23 maart 2015 om 15:12

hahaha, grappige zooi dit,

Een gesprek zal er wel komen, vermoedt de zaakwaarnemer. “als daaruit de wens ontstaat, dat hij wil blijven. Dan is het woord aan mij. Dan gaan we het rond maken.”

en dan opmerking twee,

Achahbar verbindt wel een belangrijke voorwaarde aan een langer verblijf van zijn broer in Rotterdam-Zuid. “het moet niet bij woorden blijven. Dan zal Feyenoord ook moeten laten zien, dat het Anass graag langer wil binden. Die wens moeten we niet alleen op papier terugzien, maar ook financieel.

Ik dacht ze gaan speelminuten eisen zodat Achahbar zich verder kan ontwikkelen, maar ik hoor eigenlijk alleen maar cash cash en nog eens cash. volgens mij boeit die broer het helemaal niks.

goede broer, wil graag rijk worden over de rug van zijn broer.

23 maart 2015 om 15:30

Of die broer weet gewoon dat er financieel meer in zit voor Achachbar en probeert dat voor hem eruit te halen.
Hij krijgt nu meer waardering van de fans en is ook in aanzien gestegen (opportunistisch misschien, maar wel de realiteit).
Bij zo'n stijging hoort ook ene financiële stijging bij.
Verder speelt zekerheid ook een rol; het ijzer moet worden gesmeden als het heet is, dadelijk komt hij in zo'n zelfde situatie als eerder (na Spartak).

23 maart 2015 om 15:34

Klinkt ook wat arrogant, maar heeft hij ook een verleden in het zakenleven of zo. Of is het gewoon de broer die zegt ik doe het wel.

23 maart 2015 om 16:31

Rare conclusie trek jij. Als zaakwaarnemer wordt je aangenomen om zo goed mogelijk te onderhandelen met de club. Oftewel, een zo hoog mogelijk salaris eruit halen als mogelijk is. Of zou jij liever een zaakwaarnemer willen die op elke aanbieding van de club ja zegt zolang je bij die club wilt spelen? Kom op zeg.

23 maart 2015 om 17:53

ik heb liever een zaakwaarnemer die de papieren doet en mij dekt maar wel doet waar mijn hart ligt inplaats van relaties vernielen omdat hij zogenaamd mijn interesses deelt en er eigenlijk zelf op vooruit wilt gaan.

met andere woorden ik heb liever een zaakwaarnemer die zegt, "een gesprek zal er wel komen, vermoedt de zaakwaarnemer. “als daaruit de wens ontstaat, dat hij wil blijven. Dan gaan we het rond maken.”

overigens snapt iedereen wel dat ze er beide financieel op vooruit willen gaan, dat wil ik ook altijd - maar als er iemand naar mijn toekomst plannen vraag, ga ik niet roepen dat dat ook moet in financieel opzicht.

had dan gewoon gezegd, ik wil graag dat mijn client er op vooruit gaat. Wat nu belangrijk is, is dat mijn client zicht ontwikkelt en dat kan alleen door kansen op speeltijd.

gewoon zoiets, ow als iemand dan vraagt naar financien, kun je altijd zeggen dat dat iets is tussen beide partijen en niet voor derden.

23 maart 2015 om 20:23

Ik vind dat de jeugd bij een opleidingsclub als Feyenoord en Ajax het best betaald hoort te krijgen. Daarna wat van buitenaf komt. Ben je het daar niet mee eens als speler van buitenaf dan kom je maar niet, als de eigen jongens dan wat langer blijven hangen dan heb je verder weinig nodig.

Logisch dat ze nu gaan eisen. Martin van Geel heeft gewoon gefaald.

23 maart 2015 om 15:01

Klopt, ik denk dat 90% van Het Legioen al maanden schreeuwt om een contractverlenging van Achahbar. Van Geel gaf vandaag in Voetbal International aan dat de wedstrijd van gisteren niet beslissend was. Waarom heeft hij dan niet eerder geprobeerd het contract te verlengen?

Nu is Feyenoord natuurlijk een stuk duurder uit dan als Van Geel vrijdag of zaterdag een nieuw contract had aangeboden.

23 maart 2015 om 15:24

Dat zegt dan meer over die 90% van het legioen dan over Martin van Geel. Zoals hierboven al aangegeven wordt is het heel logisch dat er nog niet verlengd is. Als je TD bent kun je de waan van de dag niet laten regeren. Dat 90% van het legioen dat doet snap ik dan ook wel weer, maar realistisch is het niet.

23 maart 2015 om 15:30

Van Geel: 'voor het weekend hebben we al bij elkaar gezeten. En toen al kwamen we tot de conclusie dat we graag verder wilden met Anass'

Waarom niet gelijk onderhandeld met de zaakwaarnemer van Achahbar? Nee, het moet juist na zijn fantastische wedstrijd tegen Psv.

En Achahbar is heel het seizoen al aan het knokken. Hij begon volgens mij op alle posities als 3e of 4e keus. Bij al zijn invalbeurten was hij van toegevoegde waarde. Dus hoezo waan van de dag?

23 maart 2015 om 15:02

Een speler die 3 jaar lang niet liet zien beter te zijn dan de spelers die in de basis stonden? Als vgeel hem had verlengd had ik dat onlogisch gevonden.

23 maart 2015 om 15:13

Sorry hoor, maar een speler die in 3 jaar net 20 wedstrijden speelt, grotendeels als invaller, die verleng je toch niet zonder meer zijn contract? Zeker niet als het er alle schijn van heeft dat de trainers het niet in hem zien zitten. Ik bedoel, als je Te Vrede de voorkeur geeft boven Achahbar, terwijl het al zeker is dat Te Vrede vertrekt, dan kan je onmogelijk zeggen dat de TD heeft gefaald.

Ik ben bang dat Feyenoord veel te veel gaat betalen voor deze beperkte speler. Het was geweldig wat hij gisteren liet zien, maar hij komt in heel veel opzichten tekort. Dat verbloem je niet met 4 goede invalbeurten en een prima debuut.

23 maart 2015 om 15:13

Hij is beter dan Te Vrede. Ik zie liever Anass dan die prutser.

23 maart 2015 om 15:18

Dan laat je zo'n speler toch lekker rijpen bij een kleiner clubje met een goede spelopvatting: Cambuur, Eagles. Is beter voor hem, want er zit wel een idee achter dat heeft hij gister wel bewezen. Doet me denken aan een Tevez

23 maart 2015 om 15:20

Waar sommigen te positief zijn, ben jij te negatief. Dit seizoen laat hij bij al zijn invalbeurten zien dat hij voor dreiging zorgt. Dat begon al tegen Zory Luhansk. Gisteren bewees hij dat hij het ook als basisspeler kan, want buiten zijn goals was hij redelijk balvast en goed in de combinatie. Natuurlijk mist hij lengte, maar daar kan het team op inspelen door meer over de grond te voetballen.

23 maart 2015 om 17:14

Ik ben het met je eens wat dat laatste betreft, maar ik vind dat hij daarom beter naar een andere club kan gaan. Met Manu, Kazim, Toornstra, Immers enzo is de kans veel groter op een hoge voorzet en dan roept iedereen dat Achachbar er niks van kan. Vind hem gewoon niet in dit elftal passen.

Die proberen nu het maximale eruit te slepen financieel gezien. Dat kun je uit alles wel op maken en terecht overigens! Daar heb je een zaakwaarnemer voor...

Oei, 2 keer gelezen, omdat ik niet direct begreep wat die blaagjes bedoelen! Kan dus gewoon zijn contract verlengen bij Feijenoord, heeft slechts een paar keer aardig gespeeld, en dan lees ik alweer enige arrogantie? Wil Feijenoord wel even laten weten of het ,,de grote'' Achabar echt wil hebben. Jahahaha... en dan moet er ook wel een paar centjes op tafel komen. En dan ook nog foute berichtgeving aan de pers geven ,,pipo'' Van Geel..... Nou, simpel Feijenoord, mijn conclusie

Niet Geschikt!!!!

Rot op met dit soort belachelijke figuren met hun zaakwaarnemertjes! Ga lekker voetballen bij FC De Efteling! Daar duurt een wedstrijd 2 x 15 minuten, lang genoeg voor je denk ik.

23 maart 2015 om 16:31

@peineke je praat onzin. Is gwn normaal dat een zaakwaarnemer et beste eruit wil halen, hij bedoelt niet alleen qua geld, maar ook qua speelminuten, niet alleen met woorden !! Moet ook daadwerkelijk zo zijn simpel

23 maart 2015 om 17:25

Een zaakwaarnemer bepaalt hoeveel speelminuten deze gast moet krijgen! Over onzin gesproken....

Zit er niet een eenzijdige optie in dat contract? Staat me iets van bij, neemt niet weg dat hij voor langer moet worden gebonden, iedereen weet dat hij altijd de beste was uit zijn lichting. Maar ja, in de senioren spelen fysiek en mentaliteit ook een grote rol en niet alleen techniek.

In zijn interview direct na de wedstrijd kon hij het al niet laten om iets te zeggen over "dat het zolang duurde" en nu weer via zijn broer..
Het zit ze blijkbaar best diep daar in dat kamp Achahbar.

Tijd voor wat plak en lijmwerk v Geel.

Tevens vraag ik me ook af hoe deze jongen het zou doen op "10".
Iemand? Heeft hij daar het overzicht en de pass voor?

4-4-2 met Kuijt klinkt ook niet slecht natuurlijk..

Ben toch ook echt wel benieuwd naar het Feijenoord van volgend jaar moet ik zeggen.

"die wens moeten we niet alleen op papier terugzien, maar ook financieel."
Bedankt voor je doelpunten en succes bij een andere club als dit waar is.
Een dikke salaris verhoging kan hij op zijn buik schrijven.

23 maart 2015 om 15:27

Ik denk niet dat Achahbar nu een bijzonder contract heeft. Nu hij eindelijk als volwaardig lid van het eerste elftal wordt gezien, vind ik het niet vreemd dat daar voor hem betere voorwaarden tegenover staan.

23 maart 2015 om 16:32

@ Stefandefree

Mogen we dan ook verwachten dat talenten op zijn minst altijd inzet tonen en in staat moeten zijn om normaal te kunnen passen. Dit vind ook voor de talenten van Ajax en PSV gelden, ze willen een hoop maar spelen vaak ook schandalig slecht, wat men naar mijn idee vaak te gemakkelijk als excuus de jonge leeftijd opvoert.

23 maart 2015 om 16:45

Daar gaat het wat mij betreft nog niet eens om, maar je hebt natuurlijk wel gelijk. Ik denk dat Achahbar nog voor een veredeld jeugdcontract speelt, nu hij dicht tegen een basisplek aanzit en eindelijk een eerste elftal speler is, klinkt het logisch dat hij (iets) omhoog gaat qua salaris. Dat hij nog niet heel veel heeft gespeeld, maakt het natuurlijk wat lastiger. Voor hetzelfde geld laat hij de komende wedstrijden weer helemaal niks zien.

23 maart 2015 om 18:16

@ Stefandefree

"ik denk dat Achahbar nog voor een veredeld jeugdcontract speelt"

Daar had ik eigenlijk nog niet bij stil gestaan, daar heb je zeker een punt. Al is het probleem dat het "iets omhoog gaan" wat wij redelijk zouden vinden voor hen niet goed genoeg is. Hetzelfde vind ik eigenlijk ook gelden voor (iets wat) oudere spelers, ik vind het echt te idioot voor woorden dat zoveel spelers week in week uit als amateurs staan te blunderen en serieus denken dat ze hun toch riante salaris waard zijn.

Het is allemaal leuk en aardig dat ze zogenaamd "kinderen van de club zijn", maar dat werkt vaak behoorlijk eenzijdig. Nu begrijp ik wel dat het moeilijk is om de juiste balans te vinden, maar er zal toch eens een keer een omslag gemaakt moeten worden. Als je zoveel wilt verdienen is dat prima maar daar zitten ook plichten aan, want ik heb echt het idee dat veel (jonge) spelers de Nederlandse competitie als een soort te met van lui lekker land zien. Onder het mom van jeugdigheid word alles goed gepraat.

Een zwaluw maakt...

gewoon standaard contract aanbieden.

Ben ook benieuwd wat ze met Kazim gaan doen.

Kuijt Kazim Guidetti Anass en Elvis?

"dan zal Feyenoord ook moeten laten zien, dat het Anass graag langer wil binden. Die wens moeten we niet alleen op papier terugzien, maar ook financieel."
Dit stukje staat mij weer zo tegen, is voor de eerste keer uitblinker, daarvoor was het niet zoveel, gisteren was hij tot de doelpunten ook behoorlijk onzichtbaar behalve wat slappe schoten op doel en dan maar denken dat een speler zoveel meer moet verdienen, het zal mooi zijn als clubs niet meegaan in de waan van de dag en spelers met teveel eisen gewoon laten gaan.

23 maart 2015 om 15:56

Inderdaad erg jammer weer. Denk je eindelijk dat deze jongen de juiste weg weer gevonden heeft... beginnen ze over geld.

Hij moet ook niet gaan overdrijven, laat hem eerst maar eens bewijzen dat hij over een langere periode een constante factor kan zijn in het basis team van Feyenoord. Achahbar scoort 3 keer, om dan gelijk praatjes te krijgen? Ik denk dat Achahbar eerder blij moet zijn met Feyenoord dan andersom. Ook als hij verlengt is het maar de vraag of hij volgend seizoen een basisplaats weet te veroveren zeker als Kuijt en Gudetti naar Rotterdam komen dan zal het nog een hele kluif worden om speelminuten te gaan maken.

Dat hij meer speelminuten wil (en niet kan eisen) is natuurlijk vanzelfsprekend voor een speler die beter is dan Te Vrede, welke wel regelmatig mag starten. Wat wel typerend is zijn de woorden van deze "zaakwaarnemer". Het is niet zo dat er bijzonder veel clubs interesse tonen in hem, toch? Heeft ook al een kans gehad buiten Rotterdam. Dat het een talent is moge duidelijk zijn. Dus hoop dat hij volgende week mag starten zodat hij het kan laten zien. Vervolgens lekker bijtekenen en tevreden zijn met de daarbij horende contractsvoorwaarden. Laat het een heel seizoen zien en dan mag de zaakwaarnemer weer eens spreken.

'de broer van de spits zegt dat het jammer is, dat het zo lang duurde voordat Feyenoord inzag wat de kwaliteiten van Achahbar zijn'

Wait wut? Tuurlijk ziet Feyenoord die kwaliteiten wel, anders zat hij toch niet bij de selectie?

En dan gaan zeiken over het financiele plaatje... man man man, misschien eens leren prioriteiten stellen deze man.

Achahbar moet minder op het financiële plaatje letten en meer op speeltijd.

Leuk dat hij in 2-3 jaar tijd 3 belangrijke goals heeft gemaakt, maar dat is gewoon te weinig op dit niveau.

Met de kans dat Feyenoord Kuijt en eventueel Guidetti haalt, kan hij beter naar een subtopper vertrekken waar hij gewoon iedere week speelt. Hij heeft al veelste veel tijd verspilt!

Het was echt briljant wat die jongen gisteren liet zien. Maar god, ik hoop niet dat hij overhyped gaat worden en het straks teveel naar zijn hoofd gaat stijgen, teveel spelers in het verleden al gezien waarbij dat hun de das om heeft gedaan.

Hij kan beter weg gaan denk ik. Als Kazim blijft en Kuyt en Guidetti er bij komen is er niet veel uitzicht op speeltijd voor Achahbar.

Guidetti, Kuyt en zelfs Kazim staan nog steeds hoger in de pikorde. Ik zei zondag al tegen mn broer, wat moet Feyenoord nu met hem. Hij laat het eigenlijk steeds net niet zien en nu maakt hij twee technisch perfecte goals. Denk dat ze hem het beste kunnen verhuren mocht hij bijtekenen. Nog een jaar banken zal hij geen zin in hebben vermoed ik. Is ook niet goed op zijn leeftijd.

Wat is dat toch met technische directeuren die dit soort contract onderhandelingen zsm. in de media kenbaar maken. Is dat om druk uit te oefenen zo'n speler? Zet toch alleen maar kwaad bloed lijkt me.
Tot nu toe heeft t voor bijv. Marcel Brands elke keer averechts gewerkt.

Of een speler een hart voor z'n club heeft of niet.. de relatie tussen hem en club is Zakelijk.
Supporters hebben in de meeste gevallen een Emotionele band met de club en gaan er telkens van uit dat een speler dat ook heeft / moet hebben.
Hierdoor botst t vaak tussen speler en aanhanger, wanneer het om contract onderhandelingen gaat bijv.
En het lijkt wel of technische directeuren deze crux gebruiken als een soort stok achter de deur om spelers snel een contract te laten tekenen die zij goed genoeg achten.

Naar mijn mening heeft ons Feyenoord in het huidige systeem een sterke balvaste spits nodig. Dus ik denk dat Anass zich beter kan focussen op een andere club... mocht hij nu al goede aanbiedingen hebben dan zou ik er meteen op in gaan als ik heb was.

Neemt niet weg dat ik m echt een fantastische speler vind.... dat 1 tweetje met Boetius... zaalvoetbal haha.

Dit is een blunder van van Geel. Zijn onderhandelingspositie is verslechtert door de mooie doelpunten. Van Geel had gewoon adequater moeten reageren. Achahbar verdient overigens gewoon wat Immers ook verdient.

Wat verdient Achahbar op dit moment eigenlijk? Kijk, als zijn maandloon 1500-2000 euro is, kan ik me voorstellen dat ze een salarisverhoging eisen.

Wat ik wel raar vind, is dat zijn broer het zo uitdrukkelijk over geld heeft. Bij een nieuw contract hoort ook een salarisverhoging, dat is logisch. Maar Achahbar heeft één goede wedstrijd gespeeld en direct wordt er gesproken over het financiële plaatje. Terwijl het op dit moment belangrijker is wat de sportieve plannen van Feyenoord zijn met Achahbar.

Als Guidetti-Kuyt worden gehaald, mag hij een basisplek op zijn buik schrijven. Dus willen ze hem verhuren, of zien ze in hem een speler voor in de basis? En als dat zo is, op welke positie? Hoe zal de selectie van Feyenoord er volgend seizoen uitzien? Zal Kazim/te Vrede blijven? Volgens mij zijn dit belangrijkere onderwerpen dan de wekelijkse studiefinanciering die Achahbar zal ontvangen van Feyenoord.

Nederlandse topclubs zijn gierig. Vindt je het gek dat al die jonge jongens snel naar het buitenland gaan . Ze geven ze hier een hongerloontje en als ze top zijn vragen ze de jackpot om te verkopen aan een andere club . Achahbar kon op jonge leeftijd naar topclubs in Europa waar hij een aardig centje kon verdienen . Hij moest zelfs ruzie maken met Feyenoord voor een treinkaart vergoeding !!

Anass gaat mee met Rutten, en de broer van anass weet precies het hoe en het wat, prachtig om te lezen, ietwat hypocriet gedrag vd feyenoord directie, niet te geloven, anass heeft zich in de kijker gespeeld en ze komen er nu pas achter

23 maart 2015 om 21:14

Zelfs Derksen geeft me gelijk

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren