Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AC Milan ontslaat Seedorf na ruzie over roereieren’

Laatste update:

Clarence Seedorf wordt een dezer dagen definitief op straat gezet door AC Milan. Dat meldt La Gazzetta dello Sport, dezelfde krant die dinsdag al repte over een vertrek van de trainer bij i Rossoneri. De roze sportbijbel schrijft donderdag dat het mislopen van Europees voetbal niet de hoofdreden is geweest voor het ontslag van de Nederlander.

/

Het verhaal van Alessandro Bocci kopt met de tekst Milan, 100 dagen van geheimen en enkele leugens. De redacteur meldt dat Seedorf in de vier maanden dat hij de coach van Milan is geweest, overhoop lag met onder anderen president Silvio Berlusconi, vicevoorzitter Adriano Galliani, rechterhand Mauro Tassotti en een aantal voetballers. Berlusconi stelde Seedorf zelf aan, maar de eerste breuken ontstonden snel. Na de bekernederlaag tegen Udinese begon de baas het vertrouwen in zijn oogappel te verliezen.

De politicus werd bovendien woest toen Seedorf in een februariwedstrijd tegen Napoli aanvoerder Riccardo Montolivo op de bank liet beginnen, Ignazio Abate op het middenveld zette en Philippe Mexès tot captain bombardeerde. Op 18 maart werd Berlusconi door Galliani en zijn dochter Barbara op de hoogte gesteld van de onvrede van diverse spelers. De spelers lekten in maart in Gazzetta tien kritiekpunten die zij over Seedorf zouden hebben.

/

Seedorf scoorde ook geen punten bij de directie toen hij na de uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid zei dat hij met drie kwart van de huidige spelersgroep niet verder wilde. Het ging van kwaad tot erger, want Seedorf zou voor dat duel zijn spelers hebben opgedragen roereieren te eten. Daar was Berlusconi het absoluut mee oneens en ook de tactiek en de manier van leidinggeven in de kleedkamer van Seedorf deugden niet.

Het frustreerde de clubeigenaar bovendien dat Seedorf zijn eigen assistenten (Jaap Stam, Hernán Crespo, David Endt) mee wilde nemen, dat de coach interviews gaf zonder daar toestemming voor te vragen en per email assistent Tassotti opdroeg waar hij zich wel en niet mee mocht bemoeien.

“Clarence luisterde niet naar mijn tips over de tactiek”, zou Berlusconi nu in gesprek met de krant hebben gezegd. “Dan had ik Massimiliano Allegri ook niet hoeven ontslaan.” En Galliani: “Bij Milan commanderen de trainers niet, Milan commandeert.” Bocci sluit het artikel af met de tekst Milanello is een heilig begrip en Seedorf realiseerde zich niet dat hij het ene heilige huisje na het andere brak. Filippo Inzaghi neemt het stokje vermoedelijk van Seedorf over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zei het al voordat hij er in stapte, dit gaat niet goed aflopen en kijk nu. Milan zet een clubicoon op straat en die zien ze nooit meer terug. De club was al één en al ellende dus Seedorf moet er niet rouwig om zijn. Neem die 10 miljoen mee en ga naar een leuke club of terug naar Brazilië.

Vurn die nu een milan watcher is geworden (scouting) had nog enkele leuke feitjes maar merendeel zijn al in de tekst aan bod gekomen zie ik.

29 mei 2014 om 21:56

Ik las laatst dat hij met een Turkse club in gesprek was. Ik weet alleen niet meer welke precies..
Denk dat hij hier nooit aan had moeten beginnen, wat een schandelijke actie, snel weg van dat corrupte zinkende schip Clarence!

29 mei 2014 om 22:21

Galatasaray. Stond onlangs op VZ

29 mei 2014 om 22:27

Dankje, ja vandaar dat ik het gelezen had, ben alleen niet zo thuis in de Super Lig.

29 mei 2014 om 22:39

Wij willen Seedorf ook niet

30 mei 2014 om 03:02

Laat Feyenoord komen kijken of we niks voor stellen

30 mei 2014 om 10:39

@feyenoord126

Jongen je lult maar om puur wat te kunnen zeggen.

Trainers zitten in een totaal andere positie dan spelers.

Als trainer zijnde is het niet gegarandeerd dat je altijd een club kan trainen, en al helemaal niet dat je dik betaald krijgt.

Trainers hebben niet de luxe die spelers hebben, dus of de competitie groot is of klein is niet van belang.

Jij bent echt grappig als je denkt dat je die 2 dingen met elkaar kan vergelijken.

Kijk naar Guus Hiddink die Zuid-Korea, Australie en Anzi heeft getraind.

Of Marcello Lippi die een club in China traint.

Daarnaast heeft Del Bosque al Besiktas getraind, Aragones en Guus Hiddink hebben Fenerbahce getraind en Rijkaard en Eric Gerets hebben Galatasaray getraind.

Als je zo gaat redeneren, wat deed Van Gaal en Advocaat bij AZ? zo een kleine club in een mickey mouse competitie?

En sowieso zegt het al helemaal niks of je een grote of kleine trainer bent in een grote of kleine competitie want succes is niet gegarandeerd.

Kijk maar naar Mourinho bij Real.

Daarnaast hoef ik Seedorf niet eens, want hij heeft nog totaal geen ervaring.

Laat hem maar eerst eens een jeugd elftal trainen.

Trouwens het begint een beetje voorspelbaar te worden altijd dat gezeik op de Turkse competitie, kan je echt niks originelers bedenken?

Straks ga je nog zeggen wat moet de materiaalman van Go Ahead Eagles in Turkije als dat ter sprake zou komen...

29 mei 2014 om 22:08

lekker weer voetballen in brazilie mooier kan het toch niet ik snapte al niet dat hij opeens kapte en trainer werd

29 mei 2014 om 22:24

Precies in brazilie verdiende hij respect. Bij milan moest hij de szpreekpop van berlusconi spelen. Alleen seedorf laat zich niet als spreekpop gebruiken. Dit kan de fifa en uefa toch niet goedkeuren. Dit heeft helemaal niks meer met voetbal te maken.

29 mei 2014 om 22:55

nou hij kan niet tot zijn 50e blijven voetballen dus zo gek was het niet, maar zoals gewoonlijk overschatte Seedorf weer zich zelf net als in Oranje hij dat altijd deed

een topclub in zwaar weer trainen vergt ervaring als trainer, nu dat had ie dus niet.

29 mei 2014 om 23:36

Wat een flut opmerking! Dus Seedorf overschat zichzelf omdat hij z'n grote liefde wilde redden? Hij heeft de pech dat een megalomaan wilt bepalen wie op het veld staat.. Heeft niks met overschatting te maken! Statistisch gezien, deed Seedorf het juist veel beter dan een lange periode voor hem!

29 mei 2014 om 23:40

Seedorf is in het voetbal ook zo goed dat ie zichzelf niet eens kan overschatten..

30 mei 2014 om 01:47

nee hij overschatte zijn trainerskwaliteiten en ervaring, en dat is niet handig als je die ervaring niet hebt...

30 mei 2014 om 22:22

Het was dom van Milan om hem aan te stellen. Maar Seedorf heeft dit snelle ontslag puur aan zichzelf te wijten! lees je de kritiek op Seedorf eigenlijk wel of blijf je maar zeuren hoe schandalig het is. En wat moet de Fifa of Uefa zeggen dan? 'is niet lief dat jullie een trainer zo snel ontslaan?' Zolang Milan en Seedorf trouwens nog geen afkoopsom overeengekomen zijn is Seedorf officieel nog niet ontslagen. En wanneer dit wél het geval is kan Fifa of Uefa al helemaal niets meer uitrichten. Overigens is de Fifa wel de laatste instantie die moraliteit hoog in het vaandel heeft staan en wist Seedorf heel goed waar hij aan begon. Seedorf voelde zich ook niet te groot een liedje voor de President te zingen en de zogenaamde sterke band tussen hem en Berlusconi in de media aan te halen. Seedorf zelf noemde Berlusconi indertijd nog net geen 2e Nelson Mandela, terwijl de mensen die het nu voor Seedorf opnemen NU ineens wél de mond vol hebben over de maffia praktijken van diezelfde Berlusconi. Beetje hypocriet van onze Clarence om zich enerzijds als weldoenener en beschermheer van minderheden voor te doen en anderzijds openlijk zijn liefde voor Berlusconi te betuigen. Wees dan gewoon straight en zeg dat politiek je geen reet interesseert.

29 mei 2014 om 22:18

Inderdaad gewoon 10 miljoen eisen en niks een deal maken omdat het je club is. Die club behandelt je dus gewoon als oud vuil omdat er een paar machtsgeile personen zitten.

“clarence luisterde niet naar mijn tips over de tactiek”, zou Berlusconi nu in gesprek met de krant hebben gezegd. “

Dit kan toch gewoon niet? Iedere zelf respecterende trainer zou geen tips aan nemen van zo'n doorgeslagen idioot.

30 mei 2014 om 22:59

Nou vat je de vele kritiekpunten op de werkwijze van Seedorf wel heel erg kort door de bocht samen. Overigens geldt ook in het voetbal de aloude wet: wie betaald, die bepaald... Seedorf had daar gewoon slimmer mee om moeten gaan. Die had, zoals Hiddink daar ongetwijfeld meester in moet zijn geweest, Berlusconi schijninspraak moeten geven. En trouwens, wat zou er mis mee zijn geweest om als onervaren trainer je oor te luisteren te leggen bij de mensen die Milan al sinds 1986 leidden en daar bepaald niet onsuccesvol mee zijn geweest? Wat zou er mis mee zijn geweest wanneer Seedorf dit afgelopen half jaar voornamelijk had gebruikt om te leren, te observeren, te luisteren en te vertrouwen op zijn ervaren assistent Tassotti, die hem ongetwijfeld wegwijs had kunnen maken. ? Dit seizoen was toch al grotendeels verloren. Dan had hij in alle rust kunnen analyseren wat er volgend jaar had moeten veranderen, en had hij met de seizoensvoorbereiding een aantal weken gehad om zijn speelwijze als een automatisme erin te slijpen.

29 mei 2014 om 22:19

@medellin

Goh jij zag dus 1 van de 2 mogelijkheden aankomen?

Of hij zou succesvol zijn of hij zou mislukken, wat een prestatie van jou dat je dat zo als een helderziende zag aankomen?

29 mei 2014 om 22:46

@2045

Weet je wat grappig is, dat je het zelfs compleet fout hebt ook al som je deze 2 mogelijkheden op. Want Seedorf presteerde de laatste paar maanden wel naar behoren en deed het goed met Milan. Hij eindigt op de 8ste plaats met 57 punten, Torino eindigde 7de met ook 57 punten en Parma met 58 punten. Hij greep dus net naast Europees voetbal.

Dus ondanks zijn goede prestaties + het laat instappen in januari + deze povere selectie heeft hij het goed gedaan.

En die optie geef je niet. Ben je ok?

30 mei 2014 om 10:30

Ik lees alleen maar blablabla.

Uiteindelijk telt maar 1 ding.

Boek je succes of niet?

Al het andere is niet van belang, al was hij 1 dag coach geweest.

29 mei 2014 om 23:12

Toch is dit jammer voor Seedorf. Vraag mij af of hij nu snel nog een leuke club krijgt. Maar om roereieren iemand ontslaan is natuurlijk onzin. Misc een goede assistent voor Louis. Dat worden vast legendarische persconferenties.

Nu blijft Jaap mooi bij Ajax.

30 mei 2014 om 00:04

Jaap heeft net een nieuw contract getekend tot 2017 en wordt jeugdtrainer bij Ajax. Stond een tijdje terug op vz.

30 mei 2014 om 00:06

idd die club is ziek en de eigenaar is ziek. nul beleid ook.

30 mei 2014 om 01:48

ja toen ze Seedorf aanstelde begreep ik inderdaad dat het bestuur geen kennis van zaken had

een topclub in nood daar haal je een ervaren toptrainer voor, niet een ervaren topvoetballer zonder trainerservaring

Wat een verschrikkelijk lelijke club is dat AC Milan geworden! 0 Respect hoop dat ze komende jaren nog verder zakken wat een apart bestuur bah!

29 mei 2014 om 21:54

Lelijke club is onzin, prachtige club met een hele mooie historie. Een hele rare en respectloze actie is het wel.

30 mei 2014 om 00:22

mooi gezegd!

30 mei 2014 om 23:04

Het was juist respectloos om Seedorf uberhaupt aan te stellen, terwijl het grootste Milan icoon Marco van Basten al op een briefje had kunnen voorspellen hoe het avontuur met Clarence als trainer van Milan zou eindigen

29 mei 2014 om 21:55

Prachtige club met een vreselijk bestuur

29 mei 2014 om 21:56

Het team is ook niet fantastisch anders. Wat is er nog zo prachtig aan dan?

29 mei 2014 om 21:57

De tradities, het stadion en het verhaal van de club. Mooie club is het echt wel.
Jammer dat het bestuur dat heilige allemaal afbreekt, en dan zeggen dat een clubheld als Seedorf dat doet? Ga toch bricken man...rare snuiter die Berlusconi

29 mei 2014 om 22:34

het is anders hetzelfde bestuur waarmee milan 3x de champions league won en nog vele andere prijzen

30 mei 2014 om 07:41

Dat ze een stadion delen met de stadsrivaal is juist het mooie eraan.
Net zoals bij Roma-Lazio, Sampdoria-Genoa, Hellas-Chievo en ook AC-Inter levert dit speciale derby's op.
Verder vind ik juist de buitenkant grauw en de binnenkant mooi, maar dat is maar net wat je smaak is.

30 mei 2014 om 23:09

Dat bestuur heeft er anders wel voor gezorgd dat Milan in staat was om 5 keer de Ec1/cl te winnen en zijn er voor verantwoordelijk dat het Milan van Van Basten, Gullit en Rijkaard samen met het Barcelona van Pep Guardiola en Lionel Messi gezien wordt als het beste clubteam ooit.

29 mei 2014 om 21:56

Precies!! Een vedette en voetbaltacticus als Seedorf zou dan moeten luisteren naar die pannenkoek van een berlusconi over welke tactiek gespeeld moet worden??????
Echt belachelijk dit, ik vond Milan steeds mooier en beter worden onder Seedorf, hoop inderdaad net als jij dat ze zover zakken tot ze degraderen. Bah, wat een rotclub is dat toch!!!

29 mei 2014 om 22:46

Eens. Eerder vond ik het een prachtige club met een mooi beleid. Nu weinig van over. Grondige renovatie van bestuur etc is vereist

29 mei 2014 om 23:10

Een trainer mag niet eens zijb eigen beleid voeren. Je moet luisteren naar een vent die zijn handjes wel eens steekt onder het rokje van een minder jarige. Hoe dan een man met 0 ervaring met het zelf voetballen. Zakelijk zal die vast wel verstand hebben maar met voetbal kan die zich maar beter niet meer bezig houden. Als zijn clubliefde voor milan echt zo groot is stapt hij er lekker uit.

29 mei 2014 om 23:46

Dat je erover oordeelt dat Berlusconi niet zo zeer naar de leeftijd kijkt bij vrouwen dat kan ik niet begrijpen (zou zelfs niets liever doen, probeer het ook zoveel mogelijk niet te doen), maar dat je zegt dat ie zich eigenlijk niet moet bemoeien met het voetbaltactische gedeelte, dat kan ik dan weer wel begrijpen. Berlusconi moet niets meer doen dan een trainer aanstellen en zich schikken naar de trainer. Presteert de trainer dan nog niet, dan is de trainer blijkbaar niet goed genoeg.

30 mei 2014 om 23:30

) ervaring in het voetbal. Berlusconi bezit Milan al vanaf 1986 en heeft samen met adriano Galliani en Ariedo Braida in recordtijd van Milan een club gemaakt die 2 jaar na de promotie naar de serie A het kampioenschap haalde, en de jaren daarop het Internationale voetbal domineerde. Dat bestuur stelde Arrigo sacchi als trainer aan. Dat bestuur kocht Van Basten, Gullit en Rijkaard. Dat bestuur stelde Capello aan, kocht Ancelotti, Galli, Donadoni, allen onderdeel van de gouden periode waarin AC Milan in 7 jaar tijd (liefst 5x (!!!!) de Ec1/cl finale bereikte, waarvan er 3x gewonnen werd. Na die gouden periode won Milan in 2003 en 2007 de 4e en 5e CL titel oinder Berlusconi.

29 mei 2014 om 23:21

En bedankt! Blame de leiding, niet Milan zelf

het is gewoon terecht dat hij ontslagen wordt. veel te onervaren hij kan beter hier bij willem 2 beginnen bij de d2.

29 mei 2014 om 21:52

Heb je het elftal gezien van AC Milan? Als je daarmee nog 3e word van het 2e seizoenshelft doe je het uitstekend zeker als beginnende coach. Hij had inderdaad beter naar een subtop ploeg moeten gaan ergens anders waar die wat kon opbouwen en een eerlijke kans kreeg.

29 mei 2014 om 22:02

Ja dat is wat ik bedoel, dankjewel voor de betere omschrijving, onderbouwing. D2 was geintje natuurlijk. Zullen het op a1 houden

29 mei 2014 om 22:55

uiteindelijk bleek Milan geen subtop maar middenmoot

29 mei 2014 om 23:48

4e achter Napoli, Roma en Juve. En dat zijn allen ploegen met een sterkere selectie op papier dan Milan, dus eigenlijk heeft Seedorf niet slecht gepresteerd.

30 mei 2014 om 01:50

volgens mij is AC Milan 8e geworden hoor

Fiorentina is 4e geworden

29 mei 2014 om 21:58

Klasse reactie man, goed onderbouwt ook

29 mei 2014 om 23:44

Inderdaad je zou kunnen zeggen die man is er nog niet klaar voor. Maar als je hem dan toch wel aansteld en m een half jaar later zelf weer ontslaat dan mag je die onervarenheid niet als argument gebruiken.. Plus moet je jezelf Weens achter de oren krabben als bestur zijnde..

Overdreven dit van Milan . Terwijl deze man nog het beste uit dit team heeft gehaald jammer zonde

“bij Milan commanderen de trainers niet, Milan commandeert.”

Dat zegt genoeg waarom je daar nu niet als trainer heen moet willen gaan. Seedorf deed het uitstekend, 3e in de Serie A van de 2e seizoenshelft. Ze gingen toch niet verwachten dat die al zijn wedstrijden zou winnen.. Ze hebben gewoon een matig elftal met weinig echte toppers. Als ze Seedorf gericht aankopen zouden hebben laten doen zou het stuk beter draaien en kan je pas echt een beoordeling geven. Hopen dat Seedorf nu een subtopper pakt waar al een elftal staat en aanvallend wilt voetballen.

Zolang AC Milan niet met het nieuws naar buiten komt dat Seedorf ontslagen is, geloof ik er nog niks van dat hij echt ontslagen is.

Mja als dit allemaal echt waar is snap ik eigenlijk wel dat ze Clarence eruit gedonderd hebben. Het is nu eenmaal niet handig om iemand als trainer te hebben waar (bijna) niemand het mee kan vinden. Toch slecht van Milan aangezien ze wisten wie Seedorf was en hem goed kende. Dus faal van Milan en faal van Clarence.

29 mei 2014 om 22:05

Zoals je zegt, ze wisten wie seedorf was. Eerder een faal van Milan dan. Vind het mooi dat Seedorf zijn eigen principes blijft volgen. Deze man heeft jarenlang op en top gepresteerd. Hij weet als geen ander wat succes is en hoe je succesvol wordt als team en als speler

Grappig, als het waar is, dat ie David Endt die groot Inter fan is als assistent wilde.

29 mei 2014 om 22:47

Dat dacht ik nou ook aan. Haha. Welke gerespecteerde trainer wil nou onder zulke voorwaarden trainen. Hij wil gewoon zijn persoonlijke trekpop op de bank. Dan moet hij er zelf maar gaan zitten. Succes pipo

Wat een giller zeg, Deze voormalige topclub is echt zo diep weggezakt met die bejaarde judassen aan de macht. Dat ze niet erg sjiek omgaan met clubiconen daarweet Pirlo alles van. Maar toch triest dat een echte milanisti als Clarence als en schoolboy wordt gedumpt.... bah bah ba

Als die Berlusconi zo graag de tactiek en opstelling wil bepalen waarom wordt hij dan niet zelf trainer?

29 mei 2014 om 22:00

Trainer en organiseren van
Bunga Bunga feesten is teveel van
het goede

29 mei 2014 om 22:07

Haha gniffeltje

"clarence luisterde niet naar mijn tips over de tactiek"

Seedorf moet blij zijn dat hij daar weg is.

29 mei 2014 om 22:01

Idd, enige waar ie verstand van heeft is nylon
haar ...

30 mei 2014 om 23:33

Diezelfde Clarence voelde zich eerder ook niet te groot Berlusconi zn kont te likken door een liedje voor hem te gaan zingen voor het oog van de tientallen camera's

Dus Milan wil een spreekpop en ja -knikker hebben, op dezelfde voet verdergaan, middelmaat blijven?

Het hele bestuur mag eigenlijk opstappen. De laatste trainers krijgen een trap na. Trainers die door dit bestuur zijn aangesteld.

Iedereen weet hoe Seedorf is. Dan nu verbaast zijn en 10mil armer. Wat een wanprestatie!

Ik hoop dat Seedorf ergens een eerlijke kans krijgt. Ook jammer dat de spelersgroep heeft gelekt. Niet presteren maar wel klagen.

En wat nou als Inzaghi het nou niet beter doet maar met niemand ruzie maakt en geen ontevreden speler in de selectie heeft zitten, mag ie dan blijven?
Met deze selectie ken je met veeeeeel geluk misschien 3e worden maar meer ook niet. Hoop dat Seedorf ze de mond gaat snoeren.

Als trainers niet de tactiek bepalen, kan je net zo goed zelf in de dug-out gaan staan. Wat een onzin. Dit toont nog eens aan wat een wanbeleid Milan heeft.

Lekker naar Internationale gaan en de eerst volgende wedstrijd AC Milan volledig van de mat spelen!

30 mei 2014 om 00:06

en daarna een lekker eitje eten.....

Natuurlijk was het een prachtige uitdaging voor Clarence om deze taak te gaan vervullen bij 'zijn' Milan. Maar hij had er nooit nu al aan moeten beginnen. Zijn eerste job als hoofdtrainer had hij wellicht beter bij een wat kleinere club kunnen beginnen, een club met iets minder prestige en prestatiedrang waar hij de tijd en ruimte had gekregen om met alle aspecten van het trainerschap ervaring op te doen. Ergens waar niet alles wat je doet onder een vergrootglas ligt. Nu begint hij zijn trainerscarriere met een aardige deuk, zonde en zeer spijtig.

Stom van hem. Iedereen weet dat voetballers omeletten moeten eten..

Heerlijk deze verhalen, lees niets liever dan zulke verhalen over hoe het er binnen zo een voetbal club aan toe kan gaan.

Zo absurd dat een miljoenenbedrijf zo kan bestaan.

29 mei 2014 om 22:48

Inderdaad, het volgen van een andere tactiek, het verhaaltje over roereieren... Waar gaat t in hemelsnaam over in dit miljoenen bedrijf, kansloos!

Seedorf mist veel te veel ervaring, hij moest zeker beginnen als assistent-trainer op het hoogste niveau. Het bestuur van Milan helpt ook niet echt mee, Berlusconi wat een idiota.

Verwende kut jochies bij ac. En die berlosconi moet gwn in elkaar getieft worden

David Endt als assistent?? Waar slaat dat nou weer op?

Ik heb het al eerder gezegd, niemand is groter dan de club, maar nu heb ik echt m'n twijfels. Had eerlijk gezegd gehoopt dat De Boer een stap omhoog zou maken en dat Seedorf het van hem zou overnemen. Denk zelfs dat Seedorf een betere trainer zou worden dan De Boer. Neemt niks weg van de kwaliteiten van De Boer natuurlijk.

Dit had nooit goed kunnen aflopen, tenzij ze inene alles wisten te winnen maar dit had je van tevoren ook wel kunnen voorspellen. En misschien ligt het wel aan Seedorf want als spelers zich tegen je gaan keren dan moet je toch iets niet goed doen. Ik snap niet waarom hij niet begonnen is bij een jeugdteam van Milan of misschien zelfs van Ajax net zoals veel oud-ajacieden dat doen. Zo bouw je een veel stabielere coach carriere op.

"clarence luisterde niet naar mijn tips over de tactiek”, aldus Berlusconi.

Verbaasd mij dat Seedorf nog uberhaupt zijn contract wilde uitdienen als bestuurlijke "oetlullen" zich met taktische zaken gaan bemoeien.

29 mei 2014 om 23:08

het ego van berlusconi laat hem geloven dat hij over alles verstand heeft binnen de club. naar verluidt staat hij volgend seizoen ook zelf in de spits bij milan.

29 mei 2014 om 23:17

Ach, de vent is ook al 77 en denkt nog steeds dat hij viriel genoeg is voor 18-jarige snolletjes.
Hij is al jaren getrouwd met mevrouw Alz Heimer.

29 mei 2014 om 23:18

Volgens mij zijn all die jonge dames die hij in ze bed lokt naar zijn hoofd gestegen
(hij luisterde niet naar mijn tactiek ) wtf dus nu gaat de president zich met de trainingen en systemen bemoeien ..

moet niet gekker worden !!

gelukkig is clarence slim genoeg om zich niet met lege handen op straat te laten zetten

29 mei 2014 om 23:38

oleguapa, lezen blijft lastig. Er staat toch duidelijk dat Seedorf problemen had met Berlusconi, Galliani, Tassotti en een aantal voetballers. Het heeft er dus alle schijn van dat Seedorf zich onmogelijk heeft gemaakt bij zowel de geldschieter, het management, bestuur en voetballers van de club. Ik begrijp dat het makkelijk scoren is wanneer je alleen Berlusconi noemt in je betoog. Wanneer zoveel personen zich tegen Seedorf keren is er slechts 1 conclusie mogelijk, Seedorf heeft het gewoon niet goed gedaan.

30 mei 2014 om 00:22

@pettersson1963

Lezen is inderdaad lastig, maar dat geldt dan met name voor jou en dan vooral op het vlak van begrijpend lezen..
Ik citeer in mijn bericht een bepaalde uitspraak van een bepaald persoon, namelijk die van de Milan president Berlusconi.
En daar heb ik op gereageerd.

Heeft geen snars te maken met goedkoop scoren maar met to-the-point reageren op een uitspraak van een bestuurder die meent taktische tips te kunnen en moeten geven.

Snappie?

30 mei 2014 om 00:53

@ petterson
Problemen met Berlusconi heeft driekwart van de wereldbevolking.
Dan heb je nog Galliani met zijn quasi communistische uitspraak :“bij Milan commanderen de trainers niet, Milan commandeert.”
Dan heb je nog te maken met enkele spelers die in het dagelijks leven zouden worden opgesloten en tegelijkertijd blijven volhouden dat Milan een "heilig huisje "is.......
Om in dit rariteitencircus 4e te worden achter juve roma en napoli is eigenlijk als beginnende coach een wereldprestatie.
Dus Oleguapa verwoord het nog niet zo verkeerd.

30 mei 2014 om 01:06

oleguapa, met alle respect, maar ik blijf bij mijn mening dat het wel heel gemakkelijk en goedkoop scoren is wanneer je alleen ingaat op de uitspraak van Berlusconi. Je doet het nog eens dunnetjes over in je tweede bericht wanneer je het hebt over de viriliteit van Berlusconi en de naam van zijn vrouw. Dit heeft alles te maken met goedkoop scoren en heeft niets te maken met inhoudelijk reageren op een topic. Denk je nu echt dat Berlusconi tactische tips geeft aan Seedorf? Ik dacht het niet, daar heeft hij mensen als Tassotti voor!. Ik heb overigens nooit begrepen dat Milan voor Seedorf ging, Seedorf is een zelf ingenomen wijsneus die zich op te jonge leeftijd al te groot vond voor Ajax en altijd met zijn eigen carrière bezig is geweest.

30 mei 2014 om 01:45

@petterson1963

De Gazetta dello Sport haalt een uitspraak van Berlusconui aan.
Of hij dit nu in de praktijk brengt doet er in feite niet eens toe.
Door deze uitspraak laat de 77-jarige bestuurder zich voorstaan dat hij een gelouterde prof taktische tips kan geven. En uit de tekst op te maken ook nog ongevraagd..
Ik beoordeel c.q. veroordeel daarmee Berlusconi die genoemd wordt in het topic en dus niet het functioneren van Seedorf.
Je moet echt eens zaken van elkaar leren onderscheiden.

En dan verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet.
Je noemt Seedorf een zelfingenomen wijsneus die zich op jonge leeftijd te groot vond voor Ajax plus een veroordeling van Seedorf door te stellen dat het onbegrijpelijk is dat Milan voor hem ging.
Ik mag aannemen dat jij Seedorf persoonlijk niet kent, noch directe toeschouwer bent geweest op het traingscomplex van Milan om het functioneren van Seedorf te kunnen beoordelen, maar je spreekt toch eventjes deze kwalificaties over hem uit.
Hoezo goedkoop scoren?

30 mei 2014 om 01:47

stratumseind, ben je serieus? Milan is geen vierde geworden maar achtste. Verder lijkt mij de uitspraak van Galiani vrij logisch. Trainers zijn passanten en de eigenaar en het bestuur bepalen het beleid bij een club.

30 mei 2014 om 02:08

oleguapa, heeft Seedorf ooit iets terug gegeven aan Ajax? Die jongen doorliep de hele jeugdopleiding bij Ajax en wilde gewoon snel cashen in het buitenland na het succes van 1995. Seedorf senior deed ook nog een duit in de zak door zich negatief uit te laten over Ajax toen zoon Jurgen niet in aanmerking kwam voor het eerste. Ik ben inderdaad geen fan van de familie Seedorf. Jij waarschijnlijk wel.

30 mei 2014 om 02:33

@pettorsson1963 Denk je echt dat Seedorf Ajax dankbaar moet zijn dat hij hun jeugd doorliep. Ajax is een bedrijf en als ze een ruwe diamant zien zullen ze hem gaan slijpen uit eigen belang. Zodra ze maar 1 keer in hoofd hadden gedacht dat hij niet genoeg talent had om het eerste te halen hadden ze hem zonder schaamte op straat gezet.

Wat bij duizenden gebeurd. Als Ajax hem niet wou trainen dan had Feyenoord of PSV het wel gedaan.
Het is puur eigen belang.

30 mei 2014 om 08:50

Het is boek 1 bladzijde 1 bij iedere trainer dat bestuurders zich verre horen te houden van tactische kwesties, zeker als die bestuurders zelf geen enkele ervaring hebben in het professionele voetbal. Het is tekenend voor de megalomanie van Berlusconi dat hij roept dat 'clarence niet naar zijn tips luisterde'. Eigenlijk had Seedorf zelf moeten opstappen, hoewel ik me kan voorstellen dat 10 mio afkoop zelfs voor hem verleideljk is en dat hij die gek van een Berlusconi graag nog even financieel een poot uitdraait.

30 mei 2014 om 09:22

@pettersson1963, dat is te kort door de bocht. Er is maar 1 reden waarom Seedorf Ajax verliet en dat is; Ronald de Boer.

RDB stond aanvankelijk in de spits bij Ajax en Seedorf rechtsmidden. RDB functioneerde goed als aanspeelpunt maar scoorde te weinig.

Daarom heeft RDB zelf aangegeven zich te willen richten op ... rechtsmidden.

RDB was toen verder in zijn ontwikkeling dan Seedorf dus de laatste zag de bui al hangen en zag zichzelf op de bank terecht komen. Daarom is Seedorf soort van gevlucht naar Sampdoria.

30 mei 2014 om 10:15

@petterson
Nou vooruit 8e dan , omdat jij je gelijk wil.
Maar de rest meen ik wel degelijk serieus.
Het zijn toch compleet gestoorde mensen daar die alle realiteitszin uit het oog verloren zijn .

Als je met dergelijke dwazen in zee gaat als (beginnende) coach moet je ook niet piepen als je al weer snel en beschadigd op straat staat.

Meneer berlusconi, als je wilt dat jouw tactiek wordt gehanteerd ga dan lekker met je eigen reet op die bank zitten en zoek het lekker uit daar. Wat een idioten bij Milan zeg... Iedereen is fout behalve Galliani en Berlusconi, nota bene de rotste appels binnen de club.

Seedorf en berlusconi op voorhand gedoemd te mislukken.
Of ze nou roereieren of gebakken eieren moeten eten...
Wat een club te lachwekkend voor woorden.
Daar deugd werkelijk helemaal niks.

Tja, zo te lezen heeft Seedorf wat fouten gemaakt. Dat is normaal als beginnende trainer, alleen zijn dit de fouten die je bij een Europese topclub juist niet kunt maken. Als je de belangrijkste mensen in het harnas weet te jagen, dan doe je toch iets niet goed, ook al waren de resultaten nog niet zo slecht met dit matige AC Milan. Al moet ik toegeven dat ze bij AC Milan dondersgoed wisten wie de persoon Clarence Seedorf was.

Nou als ze met een andere trainer ook niet winnen dan ligt het aan de spelers zelf..

Ik zei al dat hij dit niet moest doen en zie hier. Milan zet een clubicoon op straat en die zien ze nooit meer terug. De club was al één en al ellende dus Seedorf moet er niet rouwig om zijn. Neem die 10 miljoen mee en ga naar een leuke club of terug naar Brazilië.

"clarence luisterde niet naar mijn tips over de tactiek"

Seedorf moet blij zijn dat hij daar weg is.

30 mei 2014 om 00:47

Idioot idd, een coach dient alle bevoegheid te krijgen voor hetgeen er op het veld gebeurt.

Het was gewoon geen goed idee om daar zonder ervaring als trainer de boel weer op de rails proberen te krijgen. Achteraf is dat natuurlijk makkelijk praten. Je kan je nu ook afvragen of je op dit moment wel trainer van Milan wil zijn. Zonde hoor, dat er zo met een clubicoon en fantastische vent wordt omgegaan.

berlusconi kan beter zijn mond dicht houden, die pedofiel heeft genoeg kwaad gedaan om levenslang te krijgen! En nu ook nog eens 1 van de mooiste clubs zo omver helpen met deze onzin. Ik hoop dat hij en zijn dochter snel opstappen en er iemand met verstand en fatsoen de leiding krijgt over Milan!

fast food, wat let je? Koop een treinkaartje naar Milan en werp je op als de redder van Milan. Je vergeet dat Berlusconi de belangrijkste eigenaar van de Club is en dat hij dit ook was toen Van Basten, Gullit en Rijkaard voor Milan speelden. Berlusconi heeft alle recht van spreken, wie betaald bepaalt. Ga nu niet de Evangelist uithangen met de opmerking dat Berlusconi zijn mond dicht moet houden gezien zijn achtergrond . Toen Van Basten, Gullit en Rijkaard voor Milan speelden was Berlusconi ook niet een persoon van onbesproken gedrag. Je vergeet voor het gemak maar even dat Berlusconi er voor gezorgd heeft dat Milan 1 van de mooiste clubs is geworden.

Wederom het zoveelste artikel met 'een dezer dagen' of' naar alle waarschijnlijkheid, vermoedelijk' daar waar volgens hetzelfde medium afgelopen maandagnacht al de knoop was doorgehakt. Ik weiger als Milan fan te geloven dat de malaise van afgelopen seizoen wordt doorgetrokken naar een catastrofe. Milan heeft me laten zien dat er vele spelers groot zijn geworden, die bij voorbaat als 'bad boys' of onhandelbaar werden bestempeld. Het feit dat wij nog steeds kunnen zeggen 'meeste titels ter wereld'. Alle wedstrijden, prijzen en memories vanaf de jaren 90! Seedorf is een held en verdient komend seizoen al het vertrouwen van de fans, spelers, bestuur en de media!

Lees nu al een aantal dagen of zelfs al meer dan een week, dat Seedorf 1 van deze dagen ontslagen wordt. Het moet nog steeds gebeuren zou toch eigenlijk belachelijk zijn. Ze zeggen dat hij heeft gezegd dat hij met 3/4 van de selectie niet mee verder wil. Maar zelf hebben ze toch ook al aangegeven dat ze wat geld willen uit geven aan nieuwe spelers. Met 2 versterkingen eindig je een beetje op de zelfde plaats.

Seedorf heeft het goed gedaan.
Als ze alleen zouden kijken naar de 2de seizoens-helft dan staat hij gewoon 3de met punten... Hij kwam er in toen ze wat ? 14 stonden ? Heeft gewoon aangetoond dat wat hij deed goed werkte.

Ronduit lachwekkend hoe dit wordt gebracht. Bedankt voor de 2 minuten vermaak, VZ!

Haha wat een grap.. Seedorf bemoeit zich natuurlijk overal mee maar dit is wel jammer voor de fans. Een clubicoon verdwijnt...

Hoplelijk gaat t goed met Seedorf, ik ben benieuwd hoe die hier uitkomt!


AC Milan is echt ziek, letterlijk. Galliani en Berlusconi willen zowel de club als het veldspel besturen. Ik weet niet hoeveel vermogen Berlusconi er nog in steekt, maar voor mijn gevoel zijn ze beter af zonder beiden..

Dit toont voor mij alleen nog maar eens aan dat het probleem van Milan helemaal niet bij de trainers ligt, maar juist bij Berlusconi en Galliani... Niet dat ik de kant van Seedorf per sé kies. Maar waarom zou Seedorf tips van Berlusconi MOETEN gebruiken? En waarom bepaalt die man wie de aanvoerder is? Mèxes ben ik niet kapot van, maar Montolivo ook niet. Dat Berlusconi dan lekker zelf voor de groep gaat staan. Scheelt 'm ook weer wat knaken.

Dan pas de functie directeur wellicht beter bij hem.

Ik vraag me af hoe het toch komt dat ik bij de naam Berlusconi gelijk aan de naam Blatter moet denken....

Vind het trouwens ook wel een topmop om vervolgens Filippo Inzaghi aan te stellen als hoofdtrainer. Het is net alsof ze het volgende blik met net gestopte voetballers opentrekken. Waar zijn ze daar mee bezig in Milan?

Wederom laat Berlusconi met zijn gevolg zien dat ze daar helemaal de weg kwijt zijn bij Milan.
Een trainer kan geen beleid neerzetten daar want je moet luisteren naar de grote baas, zijn dochter en de rest van de marionetten in de directie.
Zolang een trainer niet zijn eigen beleid kan maken zal het niet gaan veranderen en eerder verder bergafwaarts gaan met die club.

Bij Milan gaat het waarschijnlijk nooit meer goedkomen...

“clarence luisterde niet naar mijn tips over de tactiek"

Vindt je het gek? Je stelt toch een trainer aan om dat te doen? Anders moet die Berlusconi lekker zelf trainer worden voor de groep kan hij de tactiek bepalen.
Wat een grap wordt die club zo zeg, ik kan me voorstellen dat Seedorf met een groot deel van die selectie gewoon niet door zou willen gaan want het is een heel mager elftal.

Seedorf heeft gewoon zelf zijn eigen trainersglazen ingegooid om hier in te stappen dat had hij nooit moeten doen maar goed achteraf praten is makkelijk.

Hoop dat Seedorf nog eens ergens opnieuw aan de bak kan en wie weet kan hij mooi bij Ajax komen als Frank de Boer ooit vertrekt hij is altijd welkom in mijn ogen.

Het is spijtig voor Clarence, maar ik heb sterk het idee dat hij niet wist waar hij aan begon..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren