Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos zet vraagtekens: ‘Ajax heeft betere spelers in de jeugdopleiding’

Laatste update:

Het wachten is op witte rook wat betreft een transfer van Kik Pierie naar Ajax. De centrale verdediger van sc Heerenveen onderging donderdag een medische keuring in Amsterdam en zal na het zetten van een handtekening onder een contract tot medio 2024 voor minimaal vier miljoen euro de overstap maken. Gerald Sibon kent Pierie al jaren vanuit de jeugdopleiding van de Friezen en vindt het ‘terecht’ dat Ajax bij de jeugdinternational is uitgekomen.

“Ajax is altijd op zoek naar talent en hij is dat, meer dan dat”, verzekert Sibon in gesprek met de NOS. De oud-aanvaller was zijn coach bij de A1 van Heerenveen en weet nog dat Pierie toen een C-junior was. “Er zit een goede kop op en hij is nuchter, intelligent en leergierig. Dat zijn heel veel plussen. Ook wil hij graag beter worden en het maximale eruit halen.”

Aad de Mos twijfelt of Pierie het niveau van Ajax al aankan. “Ik denk dat Ajax zelf betere spelers in de jeugdopleiding heeft. Natuurlijk is hij een groot talent, maar dat was Perr Schuurs bijvoorbeeld ook”, geeft de oud-trainer van onder meer Ajax aan. “En die heeft ook amper in het eerste gespeeld. Ze hebben ook nog Lisando Magallán gehaald. Je moet dan wel sterk in je schoenen staan.”

De Mos geeft aan dat vooral ‘jongens uit de provincie’ zullen moeten wennen aan de stap van de subtop naar de top en hoopt dan ook dat Pierie over voldoende ‘flair’ beschikt. Sibon ging in zijn actieve loopbaan tweemaal van een subtopper naar een topclub: van Roda JC naar Ajax en van Heerenveen naar PSV. “Er worden daar andere dingen gevraagd. Er komt veel meer druk bij kijken en er moet altijd gepresteerd worden. Ook is de belasting veel hoger. Ajax speelt veel meer wedstrijden in een seizoen. Het is altijd de vraag of iemand dat aankan.”

De Mos benadrukt dat een dergelijk risico altijd zal blijven bestaan. “Ajax is toch voor alle voetballers een hele mooie vrouw. Iedereen droomt ervan, zeker nu ze in de Champions League spelen tegen spelers als Cristiano Ronaldo. Daarnaast kun je je meten met de besten van Nederland en je traint op een hoog niveau.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aad vond Obispo ook beter dan de Ligt, dus zijn oordeel neem ik niet heel serieus.

On: voor 4 miljoen is dit een prima speler, is pas 18 jaar en heeft al meer dan 60 Eredivisie wedstrijden in de benen. Ik lees veel over zijn zwakke punten maar die jongen heeft tijd zat om deze te verbeteren. Bovendien, een 18-jarige speler die geen zwakke punten heeft gaat niet naar Ajax voor 4 miljoen.

12 april 2019 om 09:14

Precies dit, Ajax heeft zometeen met Schuurs en Pierie gewoon twee jonge talenten die voor concurrentie zorgen en mogelijke Ajax 1 spelers zijn. Pierie is pas 18 jaar en heeft 60 eredivisie wedstrijden achter zijn naam. Ja hij maakt fouten, iedereen spiegelt hem aan de Ligt en dat is niet realistisch.

12 april 2019 om 09:47

Grote vraag wordt, wat ga je met Pierie doen? Je kunt hem niet in Jong Ajax laten opdraven na 2 seizoenen in de Eredivisie. Van Heerenveen zou het raar zijn als ze hem meteen weer huren, dan kun je hem net zo goed houden.
Schuurs kwam uit de KKD, maar Pierie is gewoon al een Eredivisievoetballer. Lastig parket dus.

12 april 2019 om 10:00

Moeten 2 knapen van 18 of 19 de concurrentie aan gaan ? Stel als de Ligt blijft wordt de Ligt echt niet zenuwachtig van deze 2 talenten, als de Ligt gaat, zal Ajax nog verdediger halen. Met deze 2 talenten, Blind en Magallan ga je niet europa in. Pierie is zeker een groot talent, maar voor de ontwikkeling van zijn talent moet hij wedstrijden spelen, en niet in de eerste divisie. Het spelen van wedstrijden geldt ook voor Schuurs.

We moeten natuurlijk niet te snel oordelen, deze knul is altijd nog maar achttien jaar oud. Maar ik zie de potentie niet als toekomstige 'klasse-verdediger'. Deze jongen kan leuk voetballen en heeft een goede pass in de benen, maar verdedigend vind ik hem echt niet goed genoeg. De tijd zal het leren, maar ik ben ook heel benieuwd naar Ajax' plannen met hem. Jong Ajax? Dan had ie net zo goed bij Heerenveen kunnen blijven.

12 april 2019 om 09:15

@PSV18 de plannen zullen inderdaad belangrijk zijn, logischerwijs verhuurt Ajax hem gelijk terug aan Heerenveen zodat hij in ieder geval Eredivisie speelt. Tegelijkertijd is het trainen bij en met Ajax ook heel leerzaam gezien de intensiteit. Alleen dan speelt hij Keuken Kampioen divisie... moeilijke overweging die enorm belangrijk is..

12 april 2019 om 10:37

Over jonge Nederlandse spelers die vroeg naar een grote club in het buitenland gaan, wordt vaak gezegd 'die had beter in NL kunnen blijven, dan had ie nu al in de Eredivisie gespeeld'. Het excuus van die boys is vaak dat ze dan wel trainen met de grote mannen, maar ze spelen nul wedstrijden. Mijn inziens kan je wel trainen met grote namen, en daar zal je ook heus wel beter van worden, maar uiteindelijk draait het allemaal om wedstrijdritme en ervaring opdoen. Vind deze transfer daarom voor Pierie en voor Ajax nogal nutteloos. En vier miljoen vind ik veel geld, voor zo'n spelertje als dit. Om te bedenken dat PSV afgelopen zomer voor een miljoen meer Denzel Dumfries kocht van Heerenveen, nu de vaste rechtsback van Oranje..

12 april 2019 om 10:36

@psv18

Quote: "we moeten natuurlijk niet te snel oordelen, deze knul is altijd nog maar achttien jaar oud. Maar ik zie de potentie niet als toekomstige 'klasse-verdediger'. Deze jongen kan leuk voetballen en heeft een goede pass in de benen, maar verdedigend vind ik hem echt niet goed genoeg. De tijd zal het leren, maar ik ben ook heel benieuwd naar Ajax' plannen met hem. Jong Ajax? Dan had ie net zo goed bij Heerenveen kunnen blijven".

Als jij in staat zou zijn om de potentie van een toptalent in te schatten, was je nu waarschijnlijk scout geweest bij Psv ipv dat je vanachter je computer commentaar zou zitten de geven op die scouting. De mensen die bij Ajax over de scouting gaan, zitten al jaren in het vak. En zijn ook niet altijd met elkaar eens. Misschien wordt het een topper, misschien ook niet. Jaap Stam en Ruud van Nistelrooy zijn dat ook geworden zonder dat veel zelfverklaarde specialisten hun potentie op vroege leeftijd onderkende, waardoor ze die eerst bij een provincieclub moesten tonen voordat ze op de radar van PSV kwamen. Maar scouting is dan ook geen exacte wetenschap, maar een kwestie van wikken en wegen.

14 april 2019 om 20:12

"waardoor ze die eerst bij een provincieclub moesten tonen voordat ze op de radar van PSV kwamen. "

Di verhaaltje klopt vor het geval Stam. Dat was absoluut een laatbloeier, die pas echt doorbrak bij Willem II.

Maar inzake Van Nistelrooij absoluut niet. Het is gewoon bekend dat PSV hem allang op de radar had staan, toen hij nog bij Den Bosch speelde. Alleen, bij Den Bosch stond hij niet in de spits, maar speelde hij als nummer tien/schaduwspits, dus nog gewoon op het middenveld. Pas bij Heerenveen heeft Foppe de Haan hem in de spits gezet en heeft hij zich als scorende speler ontwikkelt.

15 april 2019 om 09:06

@constant kante

Quote: "maar inzake Van Nistelrooij absoluut niet. Het is gewoon bekend dat PSV hem allang op de radar had staan, toen hij nog bij Den Bosch speelde. Alleen, bij Den Bosch stond hij niet in de spits, maar speelde hij als nummer tien/schaduwspits, dus nog gewoon op het middenveld. Pas bij Heerenveen heeft Foppe de Haan hem in de spits gezet en heeft hij zich als scorende speler ontwikkelt".

Wellicht had PSV hem op de radar, maar ze hebben hem niet meteen gehaald, maar hem eerst naar Heerenveen laten gaan met als gevolg dat er in die tijd een recordbedrag van bijna 6 miljoen Euro op tafel gelegd moest worden. Dat kan m.i. niets anders betekenen dan dat men niet volledig van hem overtuigd was. Of hij nu op het middenveld speelde of in de spits, maakt niets uit als het gaat om het herkennen van talent.

Momenteel loopt er centraal achterin niet veel rond bij Jong en de A1

12 april 2019 om 09:32

Idd, die Botman moet het grootste verdedigende talent centraal achterin en dat is bedroevend.

12 april 2019 om 11:38

Hij is alleen qua lengte grootste verdedigende talent, haha. Maar een LCV is nodig in de leeftijdscategorie. King en Musampa (en Kemper+Botman) zijn qua niveau niet wat je na moet streven. Pas ik B-jeugd zitten weer paar interessante CV's met Rensch, Kasanwirjo en dan Hillen die van AZ overkomt. Timber en Van Gelderen lijken zich op rechtsback te moeten focussen al zijn allebei qua kwaliteiten meer een CV maar wel rechtspoten.

12 april 2019 om 10:59

Exact. En hij noemt Schuurs, maar hij is RCV terwijl Pierie LCV is. Blind zal volgend jaar wel naar het middenveld opschuiven, dus is het niet gek om met Magallan en Pierie 2 Lcv's te hebben. Al heb ik mijn twijfels met het niveau van beiden, maar dat is een andere discussie.

Wat ik lees is dat hij verdedigend nog te kort komt, maar wel een goede pass in de benen heeft. Is de positie van lasse dan niet een mooie plek.

12 april 2019 om 10:08

Passing voor een verdediger en middenvelder is echt totaal anders. Aannames, opendraaien, diepte/steekpasses en positie kiezen (zeker bij Ajax op de 6 positie) heb je niet zomaar onder de knie.

Kik is de ideale 12e man voor volgend seizoen. Bij schorsingen of blessures kun je hem gerust opstellen in de Eredivisie.
Dat kan ook nog eens in het centrum en op de linksback.

12 april 2019 om 10:01

Maar voor zijn ontwikkeling is de 12de man zijn heel erg slecht.

12 april 2019 om 14:32

@ Janssen 12de man op 18/19 jarige leeftijd bij een team dat op 3 fronten meestrijdt slecht?

12 april 2019 om 15:56

Dat ligt eraan hoeveel je speelt. En hoeveel spelen nu de jeugdspelers (wissel spelers) bij Ajax ? Zelfs voor Dolberg zou het op dit moment beter zijn erg anders te gaan voetballen.

Prima aankoop. En ja, hij zal nog stappen moeten maken. Doet hij dat dan gaan ze er veel plezier aan beleven. Doet hij dat niet, dan wordt hij over 2 jaar weer verkocht voor zo'n 2 miljoen euro. Oftewel, je kunt er geen bult aan vallen.

Ideale speler voor de breedte. Ik voorspel dat Ajax volgend seizoen 10 punten voor staat op de nummer 2 rond deze tijd. Kun je leuk je 2e elftal opstellen in de eredivisie met jongens als deze kick maar ook per en matusiwa die Braziliaanse spits en bande. Zelfs met het 2e elftal is de kans dan groot dat je in de eredivisie wint en je topspelers zijn dan 100 procent fit voor de CL

Ook Aad de Mos: 'Armando Obispo is beter dan Isimat, Schwaab en De Ligt'

Ajax is gewoon hetzelfde aan het doen wat Bayern en Juventus al jaren doen. De beste spelers uit de competitie kopen.

12 april 2019 om 10:04

Gelukkig hopen de rest van de Nederlandse clubs dat ook zodat het geld in Nederland blijft hoor ik altijd.... Persoonlijk zie ik liever de Neresjes Tagliaficos en sanchezjes maargoed ..

12 april 2019 om 10:10

Daar hoort deze jongen niet bij. Vooralsnog kopen ze geen spelers rechtstreeks van Feyenoord of Psv.

Deze jongen kan totaal niet verdedigen, degelijk aan de bal maar een te lage handelingsnelheid. Zou je wel op kunnen stellen thuis tegen ploegen die net elf man terugzakken maar ik verbaas me erover dat zij deze jongen hebben gehaald.

12 april 2019 om 10:19

''zou je wel op kunnen stellen thuis tegen ploegen die net elf man terugzakken ''

Dus dan kan Ajax hem zowel uit als thuis minimaals 30 wedstrijden per seizoen opstellen buiten de beker wedstrijden om. Zo goed als alle tegenstanders van Ajax in de competitie parkeren de bus of leunen naar achteren en wachten op de counter.

Volgens jouw redenering dus eigenlijk een prima aankoop.

Deze jongen is pas 18 jaar oud en heeft al meer dan 60 ED wedstrijden in de benen. Geef hem toch even de tijd voor iedereen er weer een oordeel over heeft.

Hoop toch dat Ajax met een fatsoenlijke vervanger voor de Ligt komt. Met Schuurs, Magallan en Pierie ziet het er toch matig uit.

12 april 2019 om 11:42

Ja, er komt een CV bij voor plek van de Ligt. Dan kan Blind waar nodig ook bijspringen op het middenveld.

Ach man voor 4 miljoen is het het geokken waard. Het is niet zo dat hij er helemaal niks van bakt ofzo. Wie weet komt hij helemaal los en wordt hij wel een uitstekende verdediger? Bij fifa 18 kocht ik hem altijd omdat zijn passing rating zo goed was op zeer jonge leeftijd. Wijle Johan zij:" als er 2 spelere zijn die totaal niet kunnen verdedigen, dan zijn het Koeman en Guardiola wel, maar ze hebben wel in het hart van de verdediging gespeeld". Misschien kan hij zijn fysiek wel compenseren met zijn intelligentie en balbehandeling. Zet hem naast een fysiek sterke verdediger, we zullen t zien.

Volgens mij betekend dit misschien ook dat Blind verkocht gaat worden hoewel ik dit zeer onwaarschijnlijk vind.
Pierie vind ik ook zo'n type speler en kan in Blind z'n voetsporen treden. Maar hij zal in eerste instantie wisselspeler zijn tenzij er inderdaad gekke dingen gebeuren.

Stel PSG komt met 30 miljoen voor Blind aanzetten.. Dan zie ik hem wel vertrekken. In dat geval schuift Pierie direct door.

Bij PSV stond Dumfries er ook gelijk in en die kwam van Sparta en Heerenveen binnen 2 jaar in Eindhoven terecht en stoot gelijk door naar Oranje. Ditzelfde zou ook voor Pierie weggelegd kunnen zijn.

Zelf had ik als Ajax zijnde eerder gegaan voor Koopmeinders(az) heeft in mijn ogen toch iets meer ervaring en potentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren