Manchester United accepteert bod op Ronaldo

Donderdag, 11 juni 2009 om 10:50 • Laatste update: 09:37

Cristiano Ronaldo wordt de duurste speler ooit. Manchester United maakt op de officiële website bekend dat het donderdagochtend een bod van Real Madrid van ongeveer 93 miljoen euro heeft geaccepteerd. Ronaldo moet nu nog zelf een akkoord zien te bereiken met Real, maar problemen worden er niet verwacht. De Portugees wordt na Kaká de tweede recordaankoop van Florentino Pérez en vervangt Zinedine Zidane als duurste aankoop ooit. Ook de Fransman was een aankoop van Pérez.

Zidane werd in 2001 voor een bedrag van 75 miljoen euro door Real overgenomen van Juventus en dit bedrag stond acht jaar later nog altijd in de recordboeken. Met de transfer van Kaká, die 65 miljoen euro koste, kwam Pérez al dichtbij het verbreken van zijn eigen record en nu staat de veelbesproken preses op het punt om opnieuw geschiedenis te schrijven. De 93 miljoen euro die Manchester United zal ontvangen bij een transfer komt met stip op nummer een terecht.

United laat via het digitale thuis weten dat zij het bod heeft geaccepteerd omdat Ronaldo meerdere malen had aangegeven dat hij wilde vertrekken. De Portugees was vorig jaar al dichtbij een transfer naar Real, maar United werkte destijds niet mee aan een overgang. Ronaldo bleef zodoende nog een seizoen in Engeland, werd opnieuw kampioen van de Premier League, en maakt nu alsnog de overstap naar Madrid. United verwacht dat de deal op 30 juni in kannen en kruiken zal zijn.

Ronaldo (24) heeft er zes seizoenen bij The Mancunians opzitten en speelde in totaal 196 competitiewedstrijden voor de Engelse grootmacht. In het seizoen 2007/08 was hij het meest succesvol: naast een handvol individuele prijzen legde hij met United beslag op het Engelse landskampioenschap en de Champions League. De Wereldvoetballer van het Jaar is momenteel op vakantie in Amerika en zal spoedig met een delegatie van Real om tafel gaan. Naar verluidt is de Portugees international al medisch gekeurd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

919 reacties (laatste reactie door gforce)

Zozo dat zijn nog eens bedragen, die pã©rez doet het wel goed tot nu toe zeg met aankopen.. eerst Kakã¡ en nu Ronaldo... wie volgt? 92 mil is wel heeeeel veeel geld.. wat zal zijn salaris dan wel niet zijn? Ongelofelijk...

11 juni 2009 om 11:05

ik hoop dat real madrid een mislukt jaar krijgt en nergens fatsoenlijk voor hebben gestreden. het voetbal gaat gewoon kapot door deze bedragen

11 juni 2009 om 11:09

kaka en ronaldo in een team gaat volgens mij niet werken. zou me niets verbazen als ze alsnog naast de prijzen gaan grijpen. Ze hadden beter Vidic kunnen halen.

11 juni 2009 om 11:11

Ongelofelijk inderdaad. Ongelofelijk schandalig. Het wordt tijd dat de Fifa een maximum salaris in gaat stellen en daarnaast een maximaal transferbedrag. Ik ben een voorstander van een vrije marktwerking die zijn eigen prijzen bepaalt, maar dit gaat te ver.

Door de abominamele bedragen van 92 en 65 miljoen die Real Madrid in één week weet op te hoesten, wordt de hele transfermarkt op de kop gezet. Nu gaan ze ook (relatief) veel vragen voor Snijer, Van der Vaart en co. om de de uitgaven enigszins te dekken. Wat betekent dat andere clubs meer geld moeten neerleggen en dus ook meer geld vragen voor hun eigen verkopen.

Dit gaat de transfermarkt voelen, let op mijn woorden. En dan heb ik het over de transfermarkt van grote clubs en sterspelers.

11 juni 2009 om 12:20

@xani

wat heeft het voor nut om een limiet te stellen?
wat maakt het uit hoeveel ze betalen?
als ze dat voor hem overhebben dan betalen ze dat toch lekker?
snap niet wat daar problemen van zijn

ik begrijp wel dat je 93 milj wat veel vindt voor C ronaldo,
fantastische speler, maar 93 milj,
kaka is ook al teveel

over de bedragen hoor je mij niet klagen,
wat zij betalen moeten zij weten,
maar Real heeft schulden, dan zou zoiets niet mogelijk moeten zijn
maar ja aan andere kant, de Vs hebben ook miljarden schulden,
en als die niet verder gaan is hele wereld de klos

11 juni 2009 om 12:45

nou eigenlijk heel veel, als 1 iemand geen marktconforme prijzen begint te vragen stijgen de prijzen van eigenlijke alle spelers omdat dit een scheve verhouding geeft. Idem als iemand met engelse clubs onderhandeld dan gaan de prijzen al direct de lucht in...
En laten we eerlijk zijn 93 miljoen is gewoon te veel, veel te veel. Het is leuk dat Real Madrid dit betaald maar ik vraag mij af of zij zoveel geld in de kas hebben liggen...

11 juni 2009 om 13:53

luister zonder geld wat er geen voetbal zonder voetbal geen geld dus met andere woorde geld is voetbal en voetbal is geld zonder geld haaden we niks dus wie geld heeft mag kopen

11 juni 2009 om 14:46

Ik vind dat een rare vergelijking. Als Amerika ophoud met handelen vergaat vrijwel de hele wereld. Als Real Madrid ophoudt met handelen vergaat alleen Real Madrid...

Het is juist goed als Real Madrid ophoud met spelers kopen. Deze bedragen zijn echt niet markt conform meer!

11 juni 2009 om 15:27

Jij lost het ene probleem met het andere op!! Waar het omgaat is dat dit gewoon een vorm van oneerlijk concurentie is. Dit mag namelijk in nederland, belgie en andere landen niet, dus zakken wij steeds verder weg.
Je moet gewoon naar de 6+5 regeling dan komen er andere ploegen boven drijven zal je verbazen. Tuurlijk zullen dan nog steedds de topclubs bovenin meestrijden om de prijzen. Maar ploegen zoals shaktar, mancester city, valencia, gaan wij dan voorbij omdat we gewoonweg een betere jeugdopleiding hebben. Dit moet gewoon stoppen het voetbal gaat kapot op deze manier.

11 juni 2009 om 18:02

ja hallo met alle respect hoor maar als ze al bijna 30 miljoen voor huntelaar betalen is ook veel hoor dan mogen ze 93 miljoen voor ronaldo ook wel betalen en ronaldo is dat wel waard hoor het is en blijft een fantastische speler om te zien.

11 juni 2009 om 21:16

mag wel alleen geen club in Nl weet zoveel geld op te hoesten.

11 juni 2009 om 21:22

Als je een maximaal bedrag gaat stellen dan gaan clubs er toch onderuitkomen met andere oplossingen:

Ze betalen het maximale, dus op het limiet. Dan kunnen ze altijd nog een paar spelers erbij doen en van dat soort dingen dus ik denk dat dat niet veel uit gaat halen

11 juni 2009 om 21:35

sorry, maar met 93+65 miljoen kan je toch heel veel goeds doen, bijvoorbeeld goed doelen!!!
kan de fifa niet met een ander systeem gaan werken, zoals in amerika gebeurd ofzo, maar dan na drie jaar en niet elk jaar?

11 juni 2009 om 11:49

Schulden hebben is niet erg, als je ze maar kan aflossen op de lange termijn. Fortuna kan zijn schulden nooit aflossen en Real wel, dat is het verschil.

11 juni 2009 om 15:02

Bahbahbah wat een ******club is het ook. Sorry maar heb echt zin om dit hele forum vol te schelden... ongelofelijk hoe hard real het voetbal verpest... 160 mil. voor 2 spelers... hoe triest ben je?! en dan komt villa er ook nog bij dalijk. ik hoop echt dat kaka en ronaldo floppen bij real! wat moet je straks met een bank die bezet wordt door spelers als diarra gago robben sneijder vdvaart van nistelrooy etc. belachelijk!

11 juni 2009 om 15:10

Wie volgt? Ik denk Villa (natuurlijk), Vidic en Xabi. Dan zou dit de opstelling worden voor Real voor het volgende seizoen.

Casillias
Ramos
Pepe
Vidic
Marcelo
Xabi
Lass
Ronaldo
Raul
Kaka
Villa
11 juni 2009 om 16:59

Lijkt me wel heel sterk als die alle 3 komen..

11 juni 2009 om 18:42

Das waar, maar had iemand vooraf bedacht dat én Kaka én C. Ronaldo zouden komen? Bovendien had Perez gezegd 300 miljoen voor nieuwe spelers te hebben. En hij zit pas op de helft en heeft de 2 duurste spelers al.

11 juni 2009 om 20:35

Vidic is een prima versterking, Villa komt gezien de situatie bij Valencia ook wel.. of Xavi komt lijkt me gezien de 'rivaliteit' ondenkbaar.

11 juni 2009 om 21:19

Ik denk dat De0kenner Xabi Alonso bedoeld van Liverpool en niet Xavi van Barca.

11 juni 2009 om 15:13

inderdaad, kan iemand me vertellen waar perez deze enorme bedragen wegtovert? of steekt hij Real dieper in de schulden want er zijn tot nu toe alleen spelers gekocht en het lijkt me toch niet dat hij dat geld op zn bankrekening had staan.

11 juni 2009 om 15:38

Nope, Adidas sponsert de shirtjes van Real,,, en daarnaast binnen een maand hebben ze die 160 miljoen al weer terugverdient aan shirtjes. Dat noem je inzicht, organisatie en mechanisering(ofzoiets.) . Maar niet alle mensen zien dat en denken dat Real een hele hoge schuld heeft.

11 juni 2009 om 16:50

Merchandising noemen we dat inderdaad, en je hebt natuurlijk gewoon gelijk. Ondanks dat ik echt compleet tegen dit soort transfers ben is dat natuurlijk wel de manier om zaken te doen. Toen der tijd hadden ze de transfer van Beckham ook in een week terug verdient met alleen al de shirtverkoop.
Alhoewel deze bedragen met de huidige crisis misschien wel tegen gaan vallen, zullen ze er erg veel geld uit gaan halen.

11 juni 2009 om 19:00

real verdient echt geen 160 miljoen aan shirtverkoop in een maand hoor rs

11 juni 2009 om 15:39

Hij zal 9 miljoen per jaar gaan verdienen.

11 juni 2009 om 16:09

ik weet niet of je het weet maar messi is eigen kweek. of bedoel je dat hij niet vanaf het begin bij barcelona was maar iedereen begint toch bij een amateur club of zie ik dat nu verkeerd messi is duidelijk van eigen kweek. ik bedoel jou voetbalverstand komt weer niet veel verder als Barcelona naar beneden halen. of real madrid volgend jaar zo goed speelt we zullen zien. ik hoop dat ze op het middenveld wat gaan kopen. want met alleen goede voorhoeden spelers kom je er niet kijk maar naar barcelona wat voor 3 geweldenaren er staan op het midden veld toure, Iniesta, Xavi

11 juni 2009 om 18:47

Keukenrol,

De schuld maakt toch helemaal niet uit? Als je net een huis hebt gekocht en een hypotheek hebt afgesloten voor 250.000euro, dan heb je toch ook een grote schuld? De aflossing die jij per maand moet betalen, die kun je betalen, dus er is niks aan het handje. Zolang Real dus leent en kan blijven aflossen is er helemaal geen probleem. De schuld is er zeker, maar die wordt toch gewoon afgelost? Ik snap daarom ook niet dat iedereen over een schuld spreekt, terwijl het gros van de mensen een hypotheek heeft en volgens jullie zou je dan niks meer kunnen kopen?? Zou lullig zijn, als je wel een huisje kan kopen, maar de dag erna geen boodschappen meer kan halen.

12 juni 2009 om 00:07

@ajaxcied82
rekenen is makkelijk,
alleen waar jij je getallen op baseert is mij een beetje vaag

real heeft het Hele vorig seizoen (07/08) namelijk 365,8 miljoen omgezet.

Trek daar eens 160 miljoen (tot nu toe) vanaf, hou je nog maar 200 miljoen over. Daarna loonkosten eraf halen en niet alleen het loon van spelers, maar ook van 100en werknemers (scouts, verzorgers etc)

En je bent voor het gemak in jou berekening ook maar de kostprijs van een shirt vergeten eraf te halen (stel dat deze 10e per shirt is, komt toch neer op een mooie 50 miljoen die je teveel rekent..) en inderdaad gaat ook nog veel naar detailisten, adias etc.

het zou me in ieder geval erg verbazen als ze quitte gaan draaien.

en aan alle mensen die over hypotheken lopen te blã¨ren, bij een hypotheek heb je een relatief waardevast object als onderpand (je huis) terwijl de waarde van spelers vergankelijk is (ouder worden en het feit dat geen enkele andere club hetzelfde voor hen over heeft)

12 juni 2009 om 10:42

@ Ajaxcied82:

ze verkopen die shirtjes wel voor 70 euro maar ze moeten die shirtjes ook nog inkopen hea.. dan blijft er ong. de helft over! Dus eind volgend seizoen hebben ze die 2 spelers terugverdiend!

11 juni 2009 om 11:58

@ huubkee

Jaloezie dat is het..

Altijd dat geouwehoer dat barca het doet met het zelf maken van een goed team.. Ook dat halve team is bij elkaar gekocht, vergeet dat niet. Alleen voor wat minder geld omdat ze de echt grote der aarde niet kunnen of willen betalen. Real wilt alleen het beste van het beste.. Zij komen geen 30 - jarige spits ( henry ) zij denken vooruit, aan de toekomst.. Ook barca koopt genoeg, of wil je zeggen dat henry eto 'o en messi eigen kweek zijn??

11 juni 2009 om 12:00

En dat zegt een Inter fan...

11 juni 2009 om 12:09

Kun jij uitleggen hoe het voetbal hieraan kapot gaat? Over de hele wereld worden spelers gekocht en verkocht, marktwerking bepaalt de prijs. Real koopt de beste en dus duurdere spelers en dan kan het opeens niet door de beugel. Waarom niet? Leg het uit.

11 juni 2009 om 12:10

kwestie van rekenen!

Minimaal worden er in Spanje al 5.000.000 bedrukte shirtjes verkocht a Euro 70,- (als het al niet meer is) = inkomsten Euro 350.000.000 aan merchandising!!! Denk dat Real al voor het begin van de competitie al winst maakt op deze 2 spelers!

11 juni 2009 om 12:25

@ Ballack13


Barca koopt ook genoeg, maar geeft geen belachelijke bedragen zoals Real uit, en zeker niet als je schulden hebt van circa 600 miljoen. En er is niks mis met Henry toch? Hij is wel 30 maar o zo belangrijk voor Barca dus een beetje onzin wat je hier loopt te verkondigen, heeft niks met jaloezie te maken. Komsat van Ronaldo en Kaká is geen garantie voor succes, ook een speler als Kaká en Ronaldo kunnen niet slagen, je weet het nooit in de voetballerij.. gewoon afwachten hoe zij het zullen doen.

En nog ff dit in tegenstelling tot Real heeft barca wel degelijk spelers uit eigen jeugd staan.

Valdes, Puyol, Iniesta, Xavi, Messi (wel zelf opgeleid vanaf 2001), Pique (komt ook uit de Barca jeugd en is nu weer terug na een tijdje Man united), Sergio Busquets (jeugd 2003/2004), Bojan Krikic(ook uit eigen jeugd sinds 1999)

Dus jeugd zat die in het eerste spelen, en niet zomaar namen hé!

11 juni 2009 om 12:38

Deze reactie had ik wel verwacht. Waar het om gaat is dat Barca niet 4x in de top 4 staat bij duurste transfers. Barca probeert een team te bouwen net zoals Manchester United dat probeert. Dat daar ook geld voor nodig is is helaas niet anders. Maar wel op een andere manier dan Real. Real koopt een team bij elkaar, halen een jaar succes, zakken weer af, kopen weer iets bij elkaar, etc, etc, etc, Zo kun je het ook doen, maar dat heeft in mijn ogen niets met voetbal te maken. Manchester United en Barcelona, daar heb ik respect voor.

11 juni 2009 om 12:50

Dat kunststukje van een paar jaar geleden liep op een gegeven moment stuk omdat er teveel sterren en te weinig waterdragers waren. Ik hoop voor ze dat ze niet weer dezelfde fout maken.

Man U. maakt natuurlijk een ongelofelijke vreugdedans. Een 2e Ronaldo vindt je niet zo snel, maar een waardige vervanger waarmee je ook prijzen wint zijn er met 93 miljoen vast wel te vinden.

11 juni 2009 om 13:04

real denkt vooruit? Real koopt sterren op hun hoogtepunt (meestal 26-29 jaar) en ze betalen de volle pot en kunnen daarna de speler niet meer verkopen. Kijk bvb naar Figo, ze betalen een bom geld, hij presteert minder als voorheen en hij is transfervrij vertrokken.

mooi toekomstbeleid lijkt het me....

11 juni 2009 om 13:04

Dat vind ik zo een onzin berekening.
Productiekosten en verkoopkosten.
Daarnaast is groot deel voor Adidas!
70euro is geen winst hoor!

11 juni 2009 om 13:11

Dus jij denkt dat die 70 euro van shirtjes allemaal naar Real gaat? Wil Adidas er geen winst op maken en hebben zij geen productiekosten. Wil de detailhandel die de shirtjes verkoopt hun kosten er niet uit halen en een beetje winst maken? Kost het geen geld om die shirtjes te distribueren? Leuk rekensommetje hoor maar het slaat werkelijk helemaal nergens op, al heb je waarschijnlijk wel gelijk dat ze het geld zo terug hebben al denk ik dat dit moeilijker word dan bij Beckham omdat dat maar één speler is (voor minder geld ook nog is) en ze nu bijna 160 miljoen!!! moeten terugverdienen!

11 juni 2009 om 13:17

Je kan je schulden aflossen jah... Maar niet met deze uitgaven...

11 juni 2009 om 13:26

Ik zal proberen uit te leggen hoe het, in mijn ogen, werkt:

Real geeft 65 uit aan Kaka, 93 aan Ronaldo en waarschijnlijk ook nog 35 aan Villa. Ik kan mij niet voorstellen dat ze hun zwakke verdediging ook nog gaan versterken voor, ik schat, 50 miljoen.
Dan kom je op 243 miljoen uit. Ook de salarissen van deze spelers zullen extreem hoog liggen; het zal me niets verbazen als Ronaldo 15 miljoen per jaar gaat verdienen.

Dit maakt het voetbal kapot! De salarissen van spelers zullen overal ter wereld gaan stijgen. Denk je dat Casillas het leuk vind als de nieuwe aankopen 3x zoveel verdienen als hij? Andere clubs moeten hun spelers ook meer gaan bieden omdat ze anders natuurlijk liever bij Real gaan spelen.
Zo gaan clubs failliet, ontstaan er bizarre schulden waar mensen persoonlijk (en banken enz) kapot aan gaan. Een enorme economische crisis in de voetballerij sluit ik niet uit.

Daarnaast is de concurrentie gewoon ontzettend oneerlijk! Stel dat Az in de Champions League tegen Real moet voetballen... De begroting van Az zal net het salaris van Ronaldo overtreffen.... Hoe kun je dan eerlijke competitie houden?!
Ook hebben wij in Nederland de regel dat clubs een sluitende begroting moeten indienen; dit is oa. ter bescherming van clubs en voor eerlijke concurrentie. Ik kan je vertellen dat Real echt geen sluitende begroting heeft, die hebben een schuld van honderden miljoenen euro's! Als de begrotingsregel in Spanje zou worden ingevoerd is Real morgen failliet. Maar dat zal niet gebeuren terwijl Eindhoven en Fortuna er wel aan onderdoor gaan. Uiteindelijk zullen ook grotere clubs kapot gaan omdat ze de 'markt' gewoon niet meer kunnen bijbenen.

11 juni 2009 om 13:40

@ballack13

wat een onzinverhaal zeg...

Vergelijk Barca en Real nu eens objectief;

Real heeft de afgelopen jaren ontzettend veel spelers gekocht zonder daar over na te denken. Er zit geen enkele visie achter. Als je alleen al kijkt naar de Nederlanders; waarom halen ze Sneijder, van der Vaart, Robben en Huntelaar?! Allemaal wereldtop maar Real vind ze toch niet goed genoeg en geeft ze geen vertrouwen.
Daarnaast geeft Real altijd heel veel geld uit aan spelers (zie toplijst transfers ever; bovenste 3 zijn Real aankopen).

Barca heeft wel visie en koopt niet echt veel spelers:
De afgelopen jaren hebben ze Alves, Henry, Abidal, Hleb, Pique, Caceres, Toure en Keita gekocht. Bijna allemaal spelers die toekomst hebben bij Barca, die het goed doen, die vertrouwen krijgen en waar een 'normaal' transferbedrag voor betaald is!
Daarnaast is de eigen jeugd fenomenaal (ook in tegenstelling tot Real): Messi, Xavi, Valdes, Iniesta, Busquets, Bojan en Pique. Daarnaast komen er nog wat jongelingen aan die ook wel zullen doorbreken; oa Pedro, Muniesa en Jeffren.

11 juni 2009 om 13:43

idd keukenrol. Ballack13, je gaat aan nog een belangrijk punt voorbij. Bouwen aan een team, sinds wanneer heeft een trainer daar tijd voor (uitzonderingen als Ron Jans en Ferguson daar gelaten). En spelers die op de bank terecht komen, zullen die ook blijven om aan het team te bouwen??? Dacht het niet.

11 juni 2009 om 13:57

Op de korte termijn zul je bedoelen..

11 juni 2009 om 13:58

Ja messi is eigen kweek.. en barca doet het de laatste tijd vooral in europa beter in madrid.. dus wat is er mis met de 'grote der aarde' niet willen kopen. Barca heeft een gezond beleid en een gezonde bankrekenening (veel lagere schulden). Real heeft nu voor 2 spelers al bijna 200 miljoen neergelegd.. ongelooflijk

11 juni 2009 om 14:01

@ajaxcied je vergeet alleen dat er ook een groot deel naar adidas gaat

11 juni 2009 om 14:18

@ keukenrol

Casillias, raul, Sergio Ramos, Michel Salgado, Ruben de la Red, Guti, Javi Garcia, Miquel Torres en dan noem ik nog niet eens de spelertjes die maar 3/4 wedstrijden afgelopen seizoen bij real hebben gespeeld.

Daarnaast is het waar dat kopen nodig is. Altijd voor elke club. En als je de financiele middelen hebt om de creme de la creme te kopen, dan moet je dat zeker niet nalaten..

11 juni 2009 om 14:21

dit slaat gwn weer helemaal nerges op !
heeeeel veel clubs hebben schulden zolang je ze maar kan aflossen.
een heel andere vergelijking: mensen die een huis hebben hebben ook schulden, hypotheek, kunnen die mensen dan helemaal niks meer kopen omdat ze een hypotheek hebben?
nee tuurlijk niet! ze moeten alleen wel aan hun aflossing voldoen

11 juni 2009 om 14:31

gemengde gevoelens hier, Ronaldo heeft geweldige dingen laten zien voor united, dus had ik het graag gezien dat hij bleef, echter 93miljoen is een belachelyk bedrag voor een voetballer. heb ook even geen flauw idee wie ronaldo moet gaan vervangen, nani is het in ieder geval niet!

Viva Ronaldo, bedankt voor de goede tijd!

11 juni 2009 om 14:54

Ik vind jou verhaal erg goed.. Grappige is dat dit eigenlijk een voorbeeld is van de hele economie op dit moment! Doordat het steeds meer kost, stijgen alle prijzen.. Mensen gaan lenen en krijgen schulden.. Dat gaat een tijdje door, maar op een gegeven moment gaat het niet meer en stort alles in!

Ik zie dat ook gebeuren in de voetballerij.. Real Madrid koopt nu een Ronalda voor 94 milj. en een Kaka voor ruim 60 milj. maar zit zwaar in de schulden.. De waarde van andere transfers gaan ook omhoog. Voor een Sneijder zal Real Madrid nu ook ongeveer 40 tot 50 milj. vragen. Clubs die Sneijder willen hebben, werken zich ook in de schulden en gaan lenen.. Op een gegeven gaat het niet meer en gaan veel clubs failliet! Er is nog weining geld te besteden en alles ins ingestort qua transfers..

En hoe begint straks alles weer te lopen.. Juist, doordat clubs zich weer in de schulden gaan werken! Net als de wereld economie straks!

11 juni 2009 om 15:02

Messi is inderdaad eigen kweek, net als Xavi,puyol,inesta,bojan en Valdez.. Dat is toch al een half elftal vol zelf opgeleide voetballers.

11 juni 2009 om 15:11

Dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht, natuurlijk haalt Real Madrid een groot deel van haar inkomsten binnen d.m.v. merchandising, daarbij moet niet vergeten worden dat zulke sterren als Kaka en Ronaldo de afzet van shirts en overige merchandising doen stijgen, maar toch. Vergeet niet dat een club als Real een schat aan salarissen moet ophoesten voor haar vedetten, en de mensen rond de club. Daarnaast moet Real ook rente betalen over haar schulden, en natuurlijk ook die schulden nog aflossen.

Als Madrid dit seizoen weer geen Europees succes boekt, dan zullen ze wel door de zure appel heen moeten bijten.

Erg jammer trouwens dat wederom een kapitaal krachtige club als Real alle sterren opkoopt voor astronomisch hoge bedragen. Natuurlijk is het gevolg van de grote vraag en het geringe aanbod van spelers met zo veel talent die de prijs doet stijgen, maar 93 miljoen voor één speler? Wat nou als die beste man in de voorbereiding zijn poten breekt?

Natuurlijk is het wel een beetje Real-eigen om de beste spelers ter wereld te kopen, maar het zou mij persoonlijk meer deugd doen als er een stel zelf opgeleide, zeer getalenteerde Madrilenen in het maagdenlijkwit zouden spelen. Maargoed, het lijkt mij dat die tijden passé zijn in Madrid.

11 juni 2009 om 11:10

Dat ben ik met je eens. Wat Barcelona presteert is echt mooi, zelf een goed team maken met mooi voetbal.

Net als destijds met Zidane, probeert Real weer met veel geld prijzen te kopen. Ik hoop dat ze dit niet lukt. Het is veelzeggend dat 4 van duurste transfers ooit op naam van Real Madrid (zullen) staan. Real Madrid, deze woorden hebben niks meer met voetbal te maken. Een mooie history maar dat was het dan. Het lijkt nu wel een beleggingsclubje. Zonde.

11 juni 2009 om 11:11

Inderdaad! Dat Real Madrid zit gewoon weer een sterrenteam te bouwen en het maakt ze niet uit wat het allemaal kost. Ongelooflijk, dat dit gewoon toegelaten wordt door de Uefa of wie daar ook over zou kunnen beslissen. Voetbalkapotmakerij!
madridisti, wees maar trots op je kapotmakende club zonder enige doorvoer van talentjes maar een beleid van kopen, kopen en nog eens kopen!

11 juni 2009 om 11:21

Hoe kan een club met zoveel schuld zo maar even 160 miljoen uitgeven exclusief salarissen? Onbegrijpelijk. In Nederland gaat Fortuna naar de kl#te om een paar ton. In de rest van de wereld is dat geen probleem. Zo krijg je nooit eerlijke concurentie. Waar blijft de fifa met harde maatregelen tegen dit soort clubs, of de 6+5 regeling?? Het verschil tussen Spanje,engeland en de rest wordt steeds groter

11 juni 2009 om 11:26

Gast... Hoezo maakt Real het voetbal kapot??
Zij willen graag dat Cr voor hun komt voetballen...manu laat hem niet voor minder gaan... dus moeten ze dat betalen... Lijkt mij logisch.

11 juni 2009 om 11:35

De galactico's zijn weer herrezen. Ik heb nou al zin om ze in de Champions League aan het werk te zien.

11 juni 2009 om 11:50

hoezo?? de beste nummer 10 en de beste rechtshalf/buiten

2 creatieve spelers is niet veel hoor.

11 juni 2009 om 12:21

Waarom gaat dat niet werken? het zijn spelers met een totaal ander karakter 1 is ingetogen de andere extrovert, ze spelen op andere posities? onderbouw je stelling is? Kak heeft nog nooit haantjes gedrag vertoont ...dus??of roep je maar wat omdat het veel gezegd wordt hier door de zogehete kenners?

11 juni 2009 om 12:22

Dat hoop ik inderdaad ook, dit is gewoon niet normaal. En dan moeten clubs als Feyenoord, Psv en zelfs Ajax spelers halen die maximaal 10 miljoen zijn. En dan vindt iedereen het gek dat Nederland op Europees niveau niks voorstelt.
Ook al die Engelse clubs, die diep in de schulden zitten en kunnen alsnog mega dure aankopen doen. Hier in Nederland is dat een utopie. De Fifa en de Uefa moeten hier tegen op gaan treden!

11 juni 2009 om 13:13

Het voetbal gaat hieraan kapot.
De hele wereld wacht op een nieuwe economische klap aan het einde van de zomer, maar Real Madrid investeert in 1 week 190 miljoen (65 kaka, 90 cr, 35 villa). Deze bedragen zijn totaal buiten proportie. De uefa moet hier tegen optreden. Clubs als Real, Valencia en andere clubs in europa hebben schulden waar menig nederlandse club zijn licentie direct door zou verliezen. Helaas hanteert alleen de Knvb dit strenge beleid en wordt er vanuit de spaanse voetbalbond/overheid niet naar omgekeken.
De uefa moet nu duidelijke richtlijnen gaan stellen voor wat wel en wat niet kan en hier in heel europa streng op toezien.
De meeste clubs houden zich momenteel redelijk gedeisd en dat is natuurlijk niet voor niks.
Het voetbal wordt er zo niet leuker op. Natuurlijk begrijp ik het recht van de sterkste maar het moet wel in bepaalde verhoudingen blijven.

11 juni 2009 om 15:18

Helemaal mee eens Sanderafc, wat heb ik een hekel aan Perez. En je zal ook nog zien dat Real Failliet gaat door deze monsterbedragen.

11 juni 2009 om 15:18

Hij zal 9 miljoen per jaar gaan verdienen.

11 juni 2009 om 20:11

hij krijgt een salaris van 9 miljoen per jaar

11 juni 2009 om 22:09

Tjah, het is veel geld. Maar Barcelona is als het ware begonnen in 2000 met het bespottelijke bedrag van 40miljoen gulden.

Nu is het denk ik wel zeker dat de nederlanders mogen vertrekken bij Real. Verder wel een gigantisch bedrag, 92 miljoen!

11 juni 2009 om 10:56

Oh oh oh. En dat voor een speler die de veters van Zidane nog niet mag strikken.. Maar in mijn ogen krijgt Real steeds meer een team met elf spelers en geen elftal. Of om een oud citaat van Van Gaal nog maar eens te herhalen: "ik heb liever de beste elf, dan de elf beste"....

11 juni 2009 om 11:17

@ Zlatan65

Ikzelf ben zwaar fan van Zidane, ik vind hem de beste voetballer die ik zelf ooit live heb zien voetballen, maar wat jij zegt is wel erg overdreven.

Ik kan je haat richting ronaldo wel begrijpen, want het is gewoon een erg arrogant mannetje. Maar hij is wel al jaren de beste voetballer van de wereld.

Vooral vorig seizoen was hij een fenomeen. En ook dit seizoen was hij weer super belangrijk voor united.

92 miljoen is natuurlijk absurd veel geld, maar minder laat united hem gewoon niet gaan. En daarnaast krijg je hiermee hetzelfde als wat er met kaka al is gebeurd. Ze betalen voor kak 65 en voor ronaldo 92 miljoen. Maar dat verdienen ze dubbel en dwars terug aan commerciele en sportieve inkomsten die deze 2 grootheden met zich mee brengen.

En van gaal kan dat trouwens wel heel mooi zeggen, maar hij is zelf ook een voorbeeld van hoe het niet moet ( zie barcelona ) waar hij probeerde de 11 beste ( van nederland ) te kopen.

Real is volgend jaar weer een mengeling van echte sterren en goede eigen kweek. Afgelopen jaar waren het meer "halve sterren".

Hoe goed Sneijder en vd vaart ook zijn, het is en blijft geen kaka.

Real gaat weer meedoen om echte prijzen. De Cl wordt nog leuker volgend jaar.

Nog een goede verdediger ( manu zal vidic zeker niet laten gaan ) en real is klaar voor het volgend seizoen!! Met spelers als Kaka, robben en C ronaldo om zich heen wordt huntelaar zeker topscoorder van real. Als hij aan spelen toekomt natuurlijk, want ik zie perez er nog wel voor aan om idd Villa of Zlatan te proberen te halen.

voor achterin zijn Chivu of maicon denk ik goede opties!

11 juni 2009 om 11:21

Nee C. Ronaldo moet met Robben strijd aangaan voor basis plek.
Jullie kunnen wel zeggen dat ze voetbal kappot maken, maar voetbal is allang geen sport (alleen) meer.

Het zou me niks verbazen als Aiddas een grote vinger in de pap heeft hier. Shirt verkoop zullen ze minimaal wel 50% van de transfer geld ophalen.

Daarnaast is C. Ronaldo echt geen slechte speler en heeft Real eindelijk supersterren weer.

Geld krijgen ze sowieso er wel uit denk ik.

haha dit is niet meer normaal wat een bedragen maar perez krijgt het wel weer voor elkaar!

11 juni 2009 om 10:53

tja ik denk dat iedere leek het wel voor elkaar krijgt met 92 miljoen euro

11 juni 2009 om 12:03

Ik zou wel weten wie de opvolger van Ronaldo bij United kan worden, denk dat Afellay daar wel heel goed zou passen!!

On: Cr07 is dit bedrag echt wel waard als je alleen al uitgaat hoeveel er aan shirtverkoop en bijv. seizoenskaarten door dit soort transfers word verdiend door Real dan hebben ze dit bedrag in no time terug, toch denk ik en hoop ik dat het weer helemaal niets word in Madrid!
visca el Barca

Ongelooflijk dat je zo'n speler laat gaan, zelfs voor 92 miljoen, voor zo'n bedrag haal je geen betere spelers dan Ronaldo en bovendien heeft man utd al geld zat, ik begrijp deze keuze totaal niet

11 juni 2009 om 10:54

Tenzij hij zelf intern heeft aangegeven dat hij liever weg gaat.

11 juni 2009 om 10:55

Het gaat nu wel heeel interessant worden hoe Manchester gaat inkopen deze zomer, ik ben echt benieuwd want ze zullen iets moeten doen!

11 juni 2009 om 10:59

voor 93 miljoen haal je wel een aantal spelers die je elftal goed kunnen versterken.. Daarbij is C. Ronaldo niet echt een team speler dus kan ik de keuze wel begrijpen

11 juni 2009 om 11:13

Ik zou Ribery halen voor de helft van dit bedrag, lijkt me een heel goede keuze. Voor de helft van dat bedrag haalt Bayern dan Sneijder en de cirkel is rond.

11 juni 2009 om 12:17

Alleen is Bayern ook niet gek, die weten hoe groot het spaarpotje van Manu nu is en laten Ribery echt niet gaan voor 50 milj. Het is makkelijk onderhandelen met een club die niet op een miljoentje meer of minder hoeft te kijken.

11 juni 2009 om 12:24

Geen team player ???? wel raar dat hij altijd wel zo veel assists op ze naam heft..
Ik vind het jammer dat hij weg gaat Manu hoort bij hem... maar ja vroeg of laat gaan ze toch weg, dus waarom dan niet voor zo een bedrag.
Hij wel weer een record op ze naam.. duurste speler, nu maar hopen dat hij wel net zo goed blijft.

11 juni 2009 om 12:47

Goh hij geeft een paar assists, als die meer oog zou hebben voor zijn medespelers zouden dat er veel meer zijn. Hij gaat heel vaak voor eigen succes en ook als je ziet hoe hij vaak juicht dan zie je dat ie meer met zichzelf bezig is dan met het team

11 juni 2009 om 13:09

hij is dan ook meestal succes vol anders ben je niet de topscoorder.
en hij heeft een hoop wedstrijden in de spits gespeeld.
En het in ze eentje juichen ik denk niet dat je veel wedstrijden hebt gezien.

11 juni 2009 om 14:14

Ik kijk alle wedstrijden van man utd, die van portugal kijk ik inderdaad niet, maar die winnen toch bijna niet meer xd. Hij is dan wel topscoorder maar ik zeg net ook al. als hij meer naar zijn medespelers zou kijken zouden er veel meer goals vallen

11 juni 2009 om 14:25

Dan weet je ook dat hij dus niet in ze eentje een doelpunt, viert natuurlijk zal wel een enkel keer voor komen dat hij even weg loopt richting de publiek, zo als dat bijna elke spits doet, maar vaak roept hij juist ze medespelers bij zich op juist samen te vieren.

Ps. je mag zo het laatste woord hebben zal niet meer reageren...

11 juni 2009 om 11:13

Als hij zelf meerdere keren aangeeft graag weg te willen is het beter om hem voor dit bedrag te laten gaan. Anders raakt hij ongemotiveerd en worden zijn prestaties minder, waardoor je hem later net als Ronaldinho voor een veel lager bedrag verkoopt

11 juni 2009 om 12:50

@ Exitio

32 miljoen? Ik denk dat je door een Real M. bril kijkt
Wel ff reeel blijven...

Ook dus wel een bevestiging dat er wat Nederlanders gaan vertrekken, ik zal anders niet weten hoe Real dit moet gaan betalen. Maar goed, Kaka en Ronaldo, dat word leuk daar in Spanje. Als Real nu 1 of 2 sterke verdedigers toevoegt zie ik hun zo kampioen worden. Ik heb nu al zin in Real-barca

Niet te filmen dit! Die Perez maakt het hele voetbal weer kapot met dit soort geldbedragen. Eerst Kaka en nu Ronaldo! Hoop nu al dat Real volgend jaar N I E T de C L wint!!

11 juni 2009 om 11:08

hij maakt het niet kapot, perez maakt het voetbal weer leuker door real madrid terug naar de top te brengen zodat het daar weer wat leuker is dan altijd die engelse clubs.

11 juni 2009 om 11:11

dus jij weet zeker dat Real nu goed gaat presteren
door deze 2 transfers??? Ok de spelers zijn goed, maar
het is altijd afwachten of het een hecht team wordt of
alleen maar losse spelers die niet in het teambelang spelen

we zien het volgend seizoen wel wat er van gaat komen

11 juni 2009 om 11:37

@nufcmg


geloof me, het zal niet bij deze 2 blijven... en ik denk dat je dat zelf ook wel weet

11 juni 2009 om 12:15

Ja, zo gingen ze ook terug naar de top met de Galacticos toch? Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen en Real blijft maar denken dat de prijzen vanzelf komen als je 11 sterren rond hebt lopen. Hoop dat de andere clubs volgend jaar het tegendeel zullen bewijzen te beginnen met Barca die ze een ongenadig pak slaag geeft!

11 juni 2009 om 13:58

Lol, hoop maar raak Johnny.
Ik denk dat er een hoop mensen dat ook hopen en dat maakt het voor de echte Madridistas alleen maar mooier. Haat maar, kap er maar op, maar het valt niet te ontkennen : Perez is zalig, en Real heeft de beste spelers ter wereld, zeker als Villa ook nog komt.

11 juni 2009 om 15:14

Ook al zouden ze nu Villa, Zlatan en Ribery halen, dan heeft Barcelona nog betere spelers. Messi is beter dan Ronaldo, Xavi is beter dan Kaka, Iniesta is beter dan Ribery, Henry is evengoed als Zlatan (ja echt waar ja) en Eto'o is beter dan een Villa. En vooral het samenspel tussen al deze spelers is beter. Dus we zullen nog eerst moeten zien of Real kan winnen en of ze hun schulden kunnen terugbetalen. Ik hoor ook een aantal mensen praten over een tv-contract ofzo van 1.2 miljard, maar daar moet je niet naar luisteren; das bullshit. Real zit gewoon het diepste in de schulden van allemaal.
Ot: Heel slim van Manutd, ze verkopen Ronaldo op zijn hoogtepunt. Vanaf nu zal hij alleen maar afzakken.. dat zag je dit seizoen al. En dan ook nog 90 miljoen ervoor krijgen! Das toch heerlijk.. meteen Ribery kopen en dan kunnen zij Sneijder en Vdv kopen.

11 juni 2009 om 17:55

Mooi gezegd Johnny! vorige keer ging het helemaal fout met al hun sterren, iedereen wou de rol van 'de vedette' en het team viel helemaal uiteen. Hopen nu weer?

@ Real socio.
Perez is zalig? Ik Denk dat jij er al helemaal van overtuigd bent dat Real Madrid volgend seizoen top is. Nou dat wil ik nog wel even zien, spelers waren dit seizoen al niet op elkaar ingespeeld en betwijfel het dat he volgend seizoen wel zo is.. Het mooie is, Barca draai(de) al lekker, en het lijkt mij dat ze daarmee verder zullen gaan als het team bij elkaar blijft.
Mooie spelers die Real koopt, maar ben benieuwd hoe het nu allemaal gaat lopen. Kijken of het nu wel gaat draaien met een team van sterren. Ben benieuwd of een Sergio Ramos met zijn arrogante gedrag past bij een Ronaldo. Beide willen 'de ster' zijn

Onvoorstelbaar..92 miljoen..waar halen ze in toch dat geld vandaan daar in Madrid?

11 juni 2009 om 10:58

dat geld halen ze gewoon van 'vrienden' van de club, sponsoren, spaanse banken, het zijn allemaal leningen, vaak hoeven ze die niet eens terug te betalen, of in ieder geval tegen zeeeer gunstige voorwaarden

11 juni 2009 om 10:59

Tsjah, sinds je als Spaanse club tegenwoordig net zo veel rood mag staan als de Amerikaanse overheid is het geen wonder.

Wow Wow Wow, als dit klopt (en daar gaan we maar vanuit) is dit toch wel het nieuws waar we al 3 jaar op zitten te wachten (of niet op zitten te wachten).

@cievo: je hebt gelijk!

Dat komt eigenlijk best wel opeens uit de lucht vallen zeg! Was natuurlijk al een tijdje aan gang, maar dat het opeens zo 'makkelijk' zou gaan. En dan krijgt Pérez het toch weer voormekaar! Wat een geniaal middenveld krijg je dan zeg met Ronaldo en Kaká!

De Nederlanders kunnen het nu wel vergeten in Madrid...

Het mooiste is dat dit soort dingen mogelijk zijn terwijl er een schuld staat van meer dan 500 miljoen!!! Ik vind dit schandalig hier zou eens wat aangedaan moeten worden, vitesse doet op het moment hetzelfde in het klein, geen geld toch aankopen en dure contracten geven ik snap het niet meer...

11 juni 2009 om 11:05

Ik snap je reactie niet echt. Vitesse is juist (bijna) schuldenvrij. Daarnaast hebben ze minimaal 3 miljoen euro ontvangen voor Van Wolfswinkel. Hiermee is de komst van Nilsson al gefinancieerd.

Daarnaast is er een handvol spelers die mogen vertrekken en dus niet meer op de begroting drukken zoals Junker, Kaya, Megrelishvili, Yakubu en Pryor.

Dus dat laat ook weer wat ruimte om het begrotingstekort aan te vullen (samen met het geld voor Kuiper). Dus waar jij die wijsheid vandaan haalt vraag ik me af!

11 juni 2009 om 12:02

wat goed dat jij de financiele situatie van real zo goed kent !

En al was het zo, kijk naar het onderpand wat ze hebben. Beetje logisch nadenken en niet alleen naar cijfertjes kijken grunn4ever

11 juni 2009 om 11:04

Madrid heeft tot nu toe alleen goede spelers, Barcelona elf goede spelers en een fantastisch team! Afwachten dus....

Ik vindt het echt heel laf van Manutd dat ze dit bod accepteren. Kom op zeg.. Ronaldo is hun beste speler, na Messi de beste van de wereld hoe willen ze dit op gaan lossen dan? Ze gaan er sowieso op achteruit.

11 juni 2009 om 11:06

....uhm...dat zou ik nog maar niet zo snel zeggen.. en je moet de boel ook nog aan de praat krijgen.
en waarom zijn ze beter? ronaldo vs messi...weinig verschil
kaka beter dan iniesta of xavi? miss in scoren..maar niet in voetbal.
en barca was dit jaar een team..dat moet real nog worden

11 juni 2009 om 11:12

Real heeft weer enkel alleen goede aanvallende spelers gekocht terwijl hun verdediging én oud is én niet goed genoeg voor het hoogste niveau. Dus ik betwyfel echt of Real Barca het vuur aan de schenen zal kunnen leggen. Ik snap niet dat Ronaldo en Kaka dat niet inzien.

11 juni 2009 om 11:44

De verdediging oud? Pepe, Ramos, Garay, Torres en Marcelo zijn oud? Dream on. Alleen Heinze is oud. Maar ze zijn nog op zoek naar een linksback

11 juni 2009 om 12:55

Metzelder, Heinze en Salgado zyn te oud. Pepe vind ik maar een matige verdediger qua uitvoetballen en Marcelo is eerder een linksbuiten dan een linksback. Verder heeft die Torres niet zoveel ervaring op het hoogste niveau en zal hij waarschijnlijk niet veel starten. Ze hebben dus in myn ogen minstens 2 goede Cv en een deftige linksback nodig

11 juni 2009 om 14:23

Komt er ook, Perez is pas begonnen. Next : Villa, Ashley Cole, Mexes/albiol.

92 mil wat een bedrag zeg!!

ik hoop dat hij naar real gaat , real gaat barcelona hard aanpakken met kaka ronaldo en natuurlijk robben en van goal

11 juni 2009 om 12:44

Barca was afgelopen jaar het beste team sinds Ajax de Cl heeft gewonnen en dit moet Real eerst nog maar eens voor elkaar krijgen. Messi is beter dan Ronaldo. Xavi net zo goed als Kaka en verder heeft Barca nog Henry en Ibrahimovic (of Eto's) dus die zijn in mijn ogen nog steeds beter dan Real. Beiden zullen verdedigend beter moeten worden maar het word een interessant seizoen.

11 juni 2009 om 13:09

robben gaat weg indien er een goed bod komt ze hebben hem voor 36 mil gehaald en zullen hem niet voor een paar centjes het gat van de deur wijzen. als er een goed bod komt is hij weg, denk dat alleen huntelaar blijft na de zomer.

en dan zul je zien dat ze met al die topspelers niet eens kampioen worden.

11 juni 2009 om 14:24

Chelsea kon dat ook dus wrm Real niet ?

11 juni 2009 om 18:01

Chelsea had er ook tijd voor nodig, die waren ook niet meteen na 1 jaar kampioen.
Een team moet ook opelkaar inspelen.

Zo snel al? Dat had ik echt niet verwacht..had een oorlog via de media verwacht tussen beide clubs. Wat een geld man, 92miljoen, schandalig!

Kaka was een goed aankoop, maar 92 miljoen voor Ronaldo is echt, maar dan echt te veel. Van dat geld had je David Villa en David Silva gekocht, en samen zijn zij zeker beter. Ik had sowieso al liever David Silva gehad ipv Ronaldo.

Nah ja, we zullen het wel zien. Ik vind het onverantwoord. Echt belachelijk. En United is de lachende derde.

Dit is niet normaal! Waar haalt hij het geld vandaan.??

Ik Ben Wel Benieuwd Wat Onze Vriend Gaat Verdienen :-p
Bij Man Utd Had Hij 175.000 Per Week.

hier gaat die vast over de 2ton per week

Yeah Yeah! Eindelijk begint het er op te lijken! Mooi vooruitzicht nu ook voor Robben,, Die kan nu samen met Ronaldo de flanken op zich nemen

Nu hoeft er alleen nog maar een goede verdediger te komen en alles is klaar voor aankomend jaar

Casillas
Ramos
Pepe
Heinze
Marcelo
Gago
L. Diara
Ronaldo
Kaka
Robben
Raul

als dit door gaat dan word real wel een heel goed team maar word het wel gedag zeggen tegen de nederlanders.

Vanuit Manchesters kant kan ik het begrijpen, ze maken 300% winst op Ronaldo als ze hem nu verkopen, duurder dan dit zal hij ook niet meer worden. Daarnaast is 1 individuele persoon te vervangen, maakt niet uit wie het is.

Real Madrid en Florentin Perez doen wel belachelijke zaken, 150 miljoen aan inkopen terwijl je de wereldtop een jaartje op de bank hebt laten wegroesten. Iedereen heeft v.d. Vaart gisteren zien spelen.

Dit is echt gewoon te gek voor woorden.. 92 miljoen!? En ik maar denken dat Real het financieel moeilijk had. Naja, er zullen nu sowieso wel wat Nederlanders gaan vertrekken en ik denk dat Sneijder, Huntelaar en Drenthe (laatste wellicht op huurbasis) de eersten zullen zijn.

vind het belachelijk grote schulden zulke aankopen en helemaal in zulke tijden belachelijk gewoon
93 miljoen voor een speler het gaat de slechte kant op met het voetbal

Waar gaan we heen ??
die mensen zijn ziek!!
2 spelers gekocht en 160 miljoen ligter. Dat is nog eens aankopen doen.
En volgend seizoen geen enkele prijs? Ongelofelijk

92 miljoen .. belachelijk echt Belachelijk

Hier kan Man u trouwens wel het team mee versterken. Neem aan dat ze vidic nu niet willen laten gaan?

*iets in de trend van Real Madrid is een afschuwelijke abominatie die het voetbal vernietigd door nu al ruim 150 miljoen uit te geven aan twee spelers, ze verpesten het voetbal veel meer dan Chelsea of City ooit hebben kunnen doen, en hoewel ik hier een hele tirade had kunnen houden, ben ik ban voor de wraak van de realsocio's (en moderators)*

11 juni 2009 om 11:10

@ martstolze:

65 + 95 = 160 miljoen btw.

on: niet normaal meer wat een bedragen!!!

11 juni 2009 om 18:28

Moet je in Amerika kijken wat ze voor bedragen neertellen bij transfers en salarissen voor basketballers, honkballers en bij he American Football. Dan valle de salarissen in het voetbal (wat wereldwijd toch de grootste, bekendste en meest bekeken sport is volgens mij) wel mee.

11 juni 2009 om 19:03

Dus voetbal moet op honkbal/basketbal gaan lijken??
Alsjeblieft niet zeg!!

11 juni 2009 om 11:15

Snelle rekensom brengt me op 93+65=158 miljoen euro... Ben benieuwd wat voor vastgoed ze hiervoor hebben verkocht oid want dit zijn geen zakcentjes meer... De druk wordt nu bij Real wel heel hoog om prijzen (meervoud!) te gaan pakken. Wel lekker voor Barcelona, daar zal de druk iets minder (maar naturlijk nog wel aanwezig) zijn.

Maar op Manutd.com staat dat ze een bod van 80miljoen hebben geaccepteerd, niet 92miljoen..

11 juni 2009 om 10:57

Volgens mij betalen ze daar met Ponden.. en die zijn iets meer waard als de euro

bereken het maar met de wisselkoers, dan zal je er ongeveer op uitkomen

11 juni 2009 om 10:58

dat is in ponden, en ponden zijn meer waard dan euro's

11 juni 2009 om 13:15

Jah tuurlijk, niet bij nagedacht

Er kwam toch een regeling tegen de clubs die zich in de schulden storten om goede spelers te kopen...??? Dan is Real de sjaak, dan kunnen ze daar wel ophouden..

Waar halen ze het geld vandaan? Ze worden natuurlijk gesponsord door de regering rs
Ik zou als eigenaar van die andere clubs in spanje wel mijn beklag doen. bah! Smerige manier om zo aan je spelers te komen

11 juni 2009 om 10:57

De regering heeft hier niks mee te maken. Perez is de Abramovitch van Spanje, dus geld zat. Al blijft het natuurlijk een belachelijk bedrag.

11 juni 2009 om 11:03

bijna alle clubs, zowel in spanje, als in italie en engeland hebben schulden door leningen. Maar ze vertegenwoordigen nog altijd veel waarde qua spelersgroep, stadion, trainingsgrond enz. Plus denk aan de merchandising die kaka en ronaldo gaan binnenbrengen. Nog meer als beckham toendertijd.

11 juni 2009 om 11:51

Euh, sorry Perez is niet zó vermogend als Abramovitch hoor. En de lokale overheid heeft hier wel zeker mee te maken.

Enkele jaren geleden is er een enorm trainingscomplex opgezet voor Real. En dat is door de gemeente voor 1 euro aan Real verkocht. Met dat complex als onderpand kun je grote leningen krijgen kan ik je zeggen.

waarom worde jullie zo gek om het bedrag lijk wel dat jullie het betalen hij is het waard hij zal het waarmaken ook daar !

Geweldig nieuws dit, kan Real mooi die niets toevoegende Nederlanders weg doen en werken aan een wereldteam die uiteindelijk weer mee gaat doen in de C L! Ronaldo en Kaka zullen Ruud mooi kunnen bedienen samen met Robben. Sneijder mag nog als back-up blijven samen met Klaas-jan en de andere kunnen op zoek naar een nieuwe werkgever.

Nu hopen dat Alonso nog komt en een capabele linksback dan komt het helemaal goed met Real!

H A L A M A D R I D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 juni 2009 om 11:02

Dat je er nog trots op kan zijn..

11 juni 2009 om 11:07

Zeker weten. In tegenstelling tot de meeste simpele zielen hier op deze site kan ik je 1 ding vertellen over Perez. Hij weet verdomde goed hoe je met geld om moet gaan en dit soort uitgaven komen direct terug door alleen al de gigantische boom in merchandising. Jullie kijken alleen naar de uitgaven, echter vergeten jullie dat deze investering een hoop extra inkomsten zal genereren. Een beetje opgeleid persoon weet hoe dit werkt. Perez heeft dit trouwens al eens uitgelegd in de transfer destijds van Beckham. Die verdiende zijn transfersom binnen 1 jaar terug puur op merchandising... Dus ik zit er niet mee nee! Ik ben er zelfs heel erg trots op dat Real de beste en duurste spelers kan halen zonder er kapot aan te gaan! Of laat ik het anders stellen, we gaan er zelfs op vooruit!

11 juni 2009 om 11:17

In de Vs heb je nog zo'n superbelegger, zijn naam is Warren Buffett. Waarom koop je geen t-shirt van Warren Buffet? Of je nu de beleggingsclub van Perez supportert of van Buffet. Misschien is Buffet zelfs nog iets beter.

Als je een voetbalclub wilt supporteren dan moet je niet voor een beleggingsclub kiezen, beetje raar.

11 juni 2009 om 11:37

Simpele zielen?

Dat jij dit goedkeurt zegt genoeg over jou objectieve kijk op Real(not)

Dit is gewoon schandalig en maakt het voetbal kapot, Who cares.. als Real de C L maar wint toch?

11 juni 2009 om 11:39

Als ik een voetbalclub wil supporteren dan bepaal ik zelf mijn criteria of bepaal jij die voor iedereen? Maar om er even verder op in te gaan, de reden dat ik fan van Real ben geworden had te maken met het geweldige spel van Redondo in 1998. Was in 1 klap verkocht nadat hij United eigenhandig van de mat had gespeeld. Sindsdien volg ik ook alles van Real, heeft dus niets te maken met het poenerige imago van Perez dat ik Real supporter.

11 juni 2009 om 11:42

Dingen volgen maakt je nog geen supporter.

11 juni 2009 om 13:02

@markovski,

Heb gelijk 2 redenen om jouw tot vrij simpel te kwalificeren.

1. Ik heb nergens gezegt dat ik supporter ben maar fan. Verschil zit hem in het feit dat een fan de club niet aanmoedigt in een stadion maar wel van een club houd.

2. Jouw mening is dat het voetbal kapot gemaakt wordt... Echter meningen zonder ook maar 1 onderbouwing behoren tot de simepele mensen. Ik zie niet in wat dit soort bedragen te maken hebben met het kapot maken van voetbal. Kom dus eerst met argumenten ook al weet ik wel zeker dat je die niet hebt....

11 juni 2009 om 13:16

''dat ik Real supporter.''

Je zegt dus wel dat je een supporter bent. Vaag Nederlands trouwens. Volgens mij heb jij het veel te hoog in je bolletje,mensen op een voetbal site voor simpel uitmaken.. wie denk je wel niet dat je bent?

Als een club meer dan 150 miljoen euro aan 2 spelers uitgeeft en jij dat de normaalste zaak van de wereld vind tijdens een economische crisis ben je niet lekker. Ik had je reactie wel eens willen zien als (bijvoorbeeld) Barca 2 spelers voor dit bedrag zou kopen.

11 juni 2009 om 13:49

@hanzz

Hoog opgeleid? Maak dat de kat wijs. Zolang jij in "om jouw tot vrij simpel" schrijffouten blijft maken, dan geloof ik daar niets van (jou, niet jouw...). Nog een voorbeeldje: gezegt is met een "d"op het einde. Oh, en van een club houdt. Dit zijn geen snelheidsfoutjes, maar gewoon grammaticale fouten. Een opgeleid persoon maakt deze niet of nauwelijks, en zeker neit drie maal in eenzelfde tekst. Dus uitkijken met andere mensen als "simpel" te betitelen.

Onderbouwing? Zolang een club in het buitenland, met welk onderpand ook, zoveel schuld uit kan hebben staan en zeker in deze economische tijden, dan bljift er oneerlijke concurrentie bestaan. Economisch inderdaad een ander verhaal, want er staat nogal wat kapitaal op en naast het veld. Dus gedeeltelijk waar, maar ik denk dat je zijn punt niet hebt begrepen.

En nogal een bold statement, dat je het snel terug verdient. Wat betreft marges op de merchandising en de huidige tijden, zullen mensen minder snel én sponsoren én zullen uitgaven aannemelijkerwijs (aanname, geen vaststaand feit) ook minder worden uit merchendising. Neemt niet weg dat ze commercieel een verschrikkelijk interessante speler hebben gekocht.

Niet dat het mij verder wat kan schelen, want Real gaat wederom geen prijzen pakken. Barcelona blijft oko volgend jaar achterwerk schoppen. Ik ben eerder benieuwd naar wat er moet vertrekken.

11 juni 2009 om 13:56

Je hebt hier wel een puntje, in beide gevallen dat ik dit word gebruik doe ik dit als werkwoord overigens wat het weer wel normaal Nederlands maakt... Maar laat ik dan bij deze toegeven dat ik hier een klein foutje heb gemaakt in mijn beschrijving... Maar ben dus een fan en geen supporter.

Zoals ik al uit heb gelegd zit er achter uitgaven ook weer toekomstige inkomsten. Dat noemen wij dus investeren... Nu roept iedereen hier dat het voetbal kapot gaat inclusief jij. Dat geeft al aan dat je vrij simpel bent. Waarom, wil je dat weten? Simpel, niemand beargumenteerd wat er aan kapot gaat door deze uitgaven.... Doet niemand die dit zegt. Las net ook een voorbeeld dat prijzen niet hetzelfde blijven en altijd zullen blijven stijgen in onze wereld. Dit is ook een feit. Zal hier even een voorbeeld van geven. In 1920 betaalde je voor een Duesenberg(eerste luxe auto ter wereld) iets van 10.000 dollar. Heden ten dage staat dit gelijk aan 1.5 miljoen dollar. Daarom is geld ook relatief.

Overigens kraak ik Barca echt niet af al zouden zij dit doen, daarnaast zijn er gerust nog wel punten ter discussie bij deze club. Neem het feit dat ze zeer jonge talenten al op 12 a 13 jarige leeftijd van de andere kant van wereld over laten komen. Daar hebben we hier in Nederland toch ook gigantisch veel commentaar op. Dit is dus gebeurd bij een Messi en Dos Santos...

De markt zit dus gewoon zo in elkaar en daar valt weinig aan te veranderen.

11 juni 2009 om 14:11

@spoortniet,

Niemand hoeft mij te vertellen dat mijn grammatica een drama is dat ik zelf ook. Overigens wel netjes dat ik ondanks mijn tekortkomingen op dit gebied het nog redelijk ver weet te schoppen of niet soms?

Maar even ter zake, wat ik met opleiding precies bedoel is het feit dat iedereen die weet hoe investeringen werken na kan gaan dat je niet alleen geld uit kan geven maar ook inkomsten moet genereren. Echter lijkt het erop dat dus de 'simpele' daaraan volledig voorbij schieten.

Ook het feit dat onder het vorige bewind van Perez het financieel juist voor de wind ging met Real baren dit soort uitgaven mij dus geen zorgen. Maar blijkbaar gaat het voetbal volgens iedereen hieraan kapot..... Mis hiervoor nog steeds de argumenten!

11 juni 2009 om 18:17

En jij noemt mensen die juist denken dat het voetbal hierdoor kapot gaat 'simpel' Nou ik vind jou meer een Simpel persoon hoor. Jij denkt juist, Geld uitgeven --> hoe verdienen we dat terug.
Nou oke, je verdient het terug? en dan... Over een aantal jaren presteren deze spelers niet meer, en het jeugd is tegen gehouden om door te stromen omdat er simpelweg op die posities 2 geweldenaren stonden. Dat maakt het voetbal juist kapot, Als voorzitter moet je niet alleen naar Nu kijken, maar ook naar het prestatie-gebied over een aantal jaar.
Daarom kon ik V. Basten snappen met zijn visie. En bij het nederlands elftal En bij Ajax deed hij dat mooi, niet altijd slim maar wel met een voorbedachte gedachte erbij. Laat het jeugd doorstromen, want Met alleen ervaring red je het al helemaal niet(misschien dat hij juist teveel de jeugd heeft gedaan)
Dit maakt het voetbal juist kapot. Wat Markovski hierboven zegt, is ook helemaal juist. Als jij het helemaal normaal vindt dat een club in minder dan 1 week tijd 148 miljoen(!!!) uitgeeft aan 2(!!) spelers is dat een beetje (met Alle Respect) nouja.. Gewoon Simpelweg Niet Slim.
Denk verder dan alleen vandaag, hoelang zou dit nog kunnen doorgaan. Jeugd wordt tegen gehouden en je bouwt alleen aan een team dat voor 3/4 mee kan.. Als voorzitter moet je verder denken dan alleen aan succes voor 3 jaar!

11 juni 2009 om 19:11

C. Ronaldo is 24 lentes jong en jij durft hier over 3 tot 4 jaar te praten? Laten we wel zijn, Real heeft de laatste jaren veel jeugd gehad die uiteindelijk te licht bevonden werden. Kansen hebben ze echter zeker gehad. Maar al had Real hier een iets minder hoog bedrag voor betaald had jij je niet druk gemaakt. Het gaat er hier om dat het bedrag volgens vele het voetbal kapot maakt. Niet het kopen waar jij nu naar verwijst. Vraag me trouwens af wie er niet koopt.....

11 juni 2009 om 20:46

nou nee, het gaat niet om het kopenm maar om de hoogte van het bedrag.
Eerlijk, ik zou het juist leuk vinden als C.ronaldo voor een bedrag van rond de.. 40/50 zou komen. En het Spaanse competitie wordt sterker, en El Clasico is weer echt een 'el Clasico' Niet zoals voorgaand jaar waar Real Madrid weggeveegd werd.
En dat de jeugd te licht bevonden werd klopt, maar waar licht de probleem dan? Bijna overal lukt het, maar een topclub als Real krijgt geen goede jeugd klaar gestoomd? Denk het niet. Mij hoor je echt niet zeuren dat Kaka en Ronaldo zijn gekomen. Leuke en goede concurentie voor Barca. Maar de manier waarop en de hoogte van de bedragen vind ik toch een beetje Abnormaal..

11 juni 2009 om 21:59

Dus als het niet om het kopen gaat klopt jou hele eerste betoog van geen kant, geef je dat nu toe? En gek vinden dat ik mensen hier simpel noem....

Het bedrag is totaal irrelevant maar iedereen maakt daar een gigantisch probleem van. En dan nog durven te stellen dat het voetbal kapot gaat, yeah right!

11 juni 2009 om 22:59

helee-maaal niet! Je hebt een klein probleempje en dat is dat als er een andere mening wordt gezegd je eigen mening niet eens daar aan wilt aanpassen ook al weet je dat het ook wel een Beetje klopt! zie ik vaker hier op forum met je reactie's. maar goed wie ben ik nou om zoiets te beoordelen?!
Als je nou eens zou lezen, zou je weten wat ik bedoelde. het is gewoon Absurd dat er zo'n bedragen worden betaald. Maakt niet uit voor welke speler dan ook. Als een speler van een klasse als Ronaldo zou komen moet er nog steeds niet meer betaald worden dan 50 (dat is al veels Te veel) Zo'n bedragen verpesten wel dergelijk het voetbal omdat kleinere clubs hier niet mee kunnen concureren hoe goed zij het inbreng van Jeugd ook stimuleren en gerichte aankopen doen!
Ik noem jou simpel omdat jij maar 1 denkwijze hebt. Bedrag is - niet - te hoog omdat er volgens jou door Merchandising alles eruit wordt gehaald, en zelfs winst erop maakt. Ja juist klopt. Maar dat is voor een aantal jaren en niet voor de toekomst. Misschien winnen ze 1 prijs, maar in de toekomst hebben De sterren wat er nu spelen geen toegevoegde waarde meer voor Real en kunnen we weggaan. Wie hebben ze als vervanger? juist, niemand! Kunnen ze weer gaan kopen. Dit is een beleid van 3 x niks. Een aankoop met gedachte voor een korte tijd, en totaal niet voor de verdere toekomst. hele simele gedachte van jou om te zeggen dat het gewoon normaal is dat zo'n bedragen worden betaald.
Voetbal gaat zeker kapot omdat er nog maar een paar bepaalde clubs zijn die hierop kunnen overleven. De kleinere clubs die niet 'big spenden' en gewoon voetballend groot willen worden houden dit niet bij!

11 juni 2009 om 23:25

Als je nu direct gaat praten over oneerlijke concurrentie enzo dan hoef ik maar 1 keer te reageren. Is overigens hetzelfde als de Engelse clubs die onze talenten weghalen alvorens wij ze ook maar een contract mogen aanbieden. Echter kan je het Real niet kwalijk nemen dat deze mogelijkheid er is. Hiervoor moet je toch echt bij de Uefa en Fifa zijn en niet bij Real.

Overigens is het nog steeds onzin over dat kopen zonder toegevoegde waarde voor de toekomst uit je eerste bericht. Op dit moment lopen er namelijk heel veel jonge spelers al rond bij Real, men heeft juist behoefte aan meer ervaren spelers die er direct staan i.p.v. talentjes.

Maar zal ik even aanhalen wat jij in je eerste post heb neergezet:

- De aankopen presteren over een aantal jaren niets meer.
- De jeugd krijgt door deze toppers geen kans omdat er op die posities geweldenaren rondlopen.

Uiteindelijk kom jij tot de conclusie dat dit het voetbal kapot maakt. Maar als die sterspelers bij hun desbetreffende club waren gebleven hadden ze het daar dan niet kapot gemaakt? Of moeten we de beste spelers ter wereld maar verbieden om door te gaan zodat de jonkies een kans krijgen?

Je praat dus pas in je tweede bericht over het feit dat andere clubs niet meer kunnen concurreren door deze bedragen. Vraag me wel af onder welke steen je hebt gelegen want zo gaat het toch al jaren? De grootste clubs kopen alles op, desnoods al vanaf een leeftijd van 12 a 13 zoals Barcelona met Messi heeft gedaan en Arsenal continue doet. Als je eerlijke concurrentie wil moet je geld gaan verbieden, zowel in het voetbal als in het dagelijkse leven.

Krijg toch sterk het idee dat we hier te maken hebben met een paar linkse rakkers die tegen het kapitalisme zijn.....

11 juni 2009 om 23:57

1ste fout:
- Of moeten we de beste spelers ter wereld maar verbieden om door te gaan zodat de jonkies een kans krijgen?

Nou nee, niet echt. Dit probleem is niet wereldweid, bij Real madrid dus wel. Er breken al jaren geen goede spelers door naar het 1ste toe. Misschien met uitzondering van 3/4 die ook wekelijks het niveau aan kunnen!

2de fout:
- De grootste clubs kopen alles op, desnoods al vanaf een leeftijd van 12 a 13 zoals Barcelona met Messi heeft gedaan en Arsenal continue doet.

Dus als andere clubs fout bezig zijn moeten die andere ook fout bezig (gaan) zijn?! Als Real Madrid nou eens begint om niet telkens om nummer 1 te komen met de duurste aankopen is dit een goed begin voor het hedendaagse voetbal, en andere clubs zullen snel volgen omdat er simpelweg geen club zou zijn die zo dom is om voor welke speler dan ook 90mil. te betalen. Kan me ook geen club opnoemen met uitzondering van Man. City die zomaar meer dan 50mil betaald voor een speler.chelsea heeft geleerd van het verleden, Manchester heeft een oude wijze man die wel beter weet, en barca.. tja, die vinden het al super- veel als ze een dikke 30mil. betalen voor een D. Alves.


12 juni 2009 om 01:56

@ Hanzz

Wellicht dat voetbal kapot maken een beetje grof gesteld is, maar het bevorderen doen ze allerminst. De reden (voor mij) dat real het voetbal 'kapot' maakt is simpelweg dat real als enige topclub in europa/de wereld echt gesteund wordt door de staat. prima dat ze nu winst maken (wat ik betwijfel maar ja), maar het absurde is dat als ze in de schulden komen, de staat ze eruit helpt, omdat ze zogenaamd een icoon zijn of een symbolische waarde hebben die in stand moet worden gehouden. Dat is ook het verschil met bv. Man Utd en barca. Als zij failliet zouden gaan, dan gaan ze ook echt failliet. Dat is het eerste walgelijke, wat niet te ontkennen valt.

Daarnaast is ook de zogenaamde merchandising erg overdreven. Dat vele voorstanders stellen dat de shirtjes op de lopende band worden verkocht is echt onzin. Real is een grote club, maar hoeveel 'fans' hebben ook echt een echt(!) shirt van real. In Spanje niet meer dan 100.000 en daarbuiten valt het ook reuze mee. Maar in Azie is real toch gigantisch? Zeker, maar als je in China bent geweest, weet je dat 99% van de shirtjes nep zijn en dat de Chinezen echt niet een paar tientjes voor een shirtje van Ronaldo gaan neerleggen. Wee is realistisch zeg. Tv-gelden ok, maar met het huidige illegale circuit online valt dat ook erg mee en het feit dat Ronaldo en Kaka naar real gaan, zal wat dat betreft niet veel uitmaken. Reclame gelden gaan ook voor 90% naar de spelers zelf. Mokken en andere spulletjes (stond ergens anders, maar toch) levert echt haast niks op vergeleken met de bedragen die ze spenderen.

Ten slotte nog de meest absurde stelling. De stelling dat het marktconform is. Kom op zeg! Het feit dat Manchester het accepteert wil nog niet zeggen dat het marktconform is. Het feit dat Real zulke absurde bedragen kan neerleggen vanwege de staatssteun/gepriviligeerde leningen is de verklaring en heeft niks te maken met concurrentie. Behalve dan dat deze oneerlijk wordt gemaakt (zie punt 1). Vooral in deze tijden, waarin clubs failliet worden verklaard en mensen hun huis worden uitgezet is een transfersom van 93 miljoen verre van marktconform. Enig idee wat de crisis heeft veroorzaakt? Juist ja, de vele leningen. Jammer dat Real zich hier niets van aan hoeft te trekken vanwege de staat. Dat is wat het voetbal kapot maakt.

12 juni 2009 om 08:40

@calaio

Kom eerst even met je bronnen voor die staatssteun. Ik kan ze namelijk niet vinden of doel je op het kopen van wat grond? Als dit niet geoorloofd is doe je toch lekker je beklag bij Nelie Kroes, die gaat hierover. Heb nog niets gehoord dus zal geen probleem zijn.

Bij Beckham werden er in de eerste week al 480000 shirtjes van hem verkocht. Maarja als je R T L Z heb gezien dan weet je op welke punten men allemaal geld pakt....

En jij wilde het even over marktconform hebben? Vraag me af waar ik dat woord gebruikt heb maar ik kan er wel op in gaan. Dit kan namelijk heel goed door iets wat je buurman boven je heeft aangegeven. Als een Daniel Alves al 30 miljoen moet kosten terwijl dit een middelmatige, niets toevoegende, speler is die ook nog eens ouder is. Hoeven moet je dan voor C. Ronaldo betalen? Een speler die het verschil maakt, marketingtechnisch stukken meer opleverd, jonger is en wat is er nog meer. Dan mag je wat mij betreft voor de beste speler ter wereld gerust 3 x zoveel betalen dan voor een middelmatige als Alves....

11 juni 2009 om 11:12

En jij denkt dat Sneijder en Huntelaar een heel jaar braaf op de bank gaan zitten... Leuk gedacht maar dat gebeurt echt niet. Als die een half jaar op de bank zitten gaan ze echt in januari wel weg. Daarbij denk ik dat dit hetzelfde probleem gaat worden als een paar jaar terug. Alleen maar aanvallende spelers en geen verdediging, dus ik hoop en vermoed dat real er niets van gaat bakken volgend jaar... in ieder geval gaan ze niet alles winnen

Ik vind dit schandalig. Meer dan 150 miljoen uitgeven aan slechts 2 spelers. Dit zet de hele voetbalwereld op z'n kop. Hoop dat ze er gelukkig mee zijn in Madrid.

Geweldig nieuws!

Kaka' en Ronaldo in 1 team. Nu nog goede verdedigende ingestelde spelers kopen en we winnen alles.

Ik verheug mij nu al op 'el Clasico'!
Sjeezus wat een geld trouwes...

Aan een kant kun je zeggen dat het voetbal zo kapot word gemaakt aan de andere kant koopt manchester weer voor flinke bedragen bij de nederlandse clubs in waardoor clubs als ajax,psv,twente etc weer talenten kunen kopen voor flinke bedragen bij de nederlandse mindere clubs.
Geld moet rollen en als het werkt als een douche waar iedereen onder kan staan word iedereen er beter van.
Dat ze ronaldo en kaka hebben gekocht wil nog niet zeggen dat ze een goed uitgebalanceerd team alla barcelona hebben.

Belachelijke geldbedragen dit!
Aan de andere kant heel slim van Real Madrid, ze gaan aan de merchandise van zowel Kaká en C. Ronaldo misschien wel 70% van de transfersommen terughalen! (zo ging het ook bij David Beckham)

En natuurlijk wordt ook nog het nodige verkocht dus Real Madrid kost het uiteindelijk veel minder dan dat het nu doet lijken.

Ik kijk uit naar de clash Barca vs Real Madrid

11 juni 2009 om 11:11

Ik zie niet hoe ze dat zo even terugverdienen, hoor!
70% van de transfersom is 109,9 miljoen.
Als een shirtje 100 euro kost dan moet je dus meer dan een miljoen(!!) shirtjes méér verkopen dan je al deed! Dat lijkt me wat veel.

11 juni 2009 om 11:14

een shirtje kost ook nog maar een euro of 60 dus moeten ze er bijna 1,8 miljoen verkopen, dan heb je nog de productie kosten en je moet er bij rekenen dat veel mensen zoiezo wel een shirtje van real zouden kopen, nu doen ze dat alleen met een naam erop.

11 juni 2009 om 11:20

Miljoen shirtjes verkopen is niks, dat gaat wereldwijd he.
Dat verdienen ze er echt wel aan terug hoor grotendeels.
Dus het valt allemaal meer mee dan iedereen op het eerste gezicht denkt. Zijn wel gigantische bedragen natuurlijk dat staat buiten keif.

Ben zeer benieuwd hoe Real gaat functioneren met deze spelers volgend seizoen. Lijkt me echt heel apart om Kaka en Ronaldo te zien spelen in Real Madrid.

92 miljoen voor niet eens de beste speler ter wereld.vind hem een overschatte voetballer,dit doet manu weer slim.deze speler is wel te vervangen,zie cl-finale hij speelde als een drama,net als de cl-finale vorig jaar,en laat ik het maar niet hebben over het ek vorig jaar,echt overschat deze jongen,en de bedragen van madrid gaan nergens meer over

nu alleen nog messi( maar dat zal wel niet)..

en dan heb je de 3 beste spelers op de wereld in 1 team

Ik moet zeggen die Perez koopt wel een leuk teampje bij elkaar! 92 mil in de pocket, haal Ribery, haal Sneijder haal Maicom!

ruud, Beckham allemaal maakten zij die domme keuze!

Dat wordt weer een sterrenteam bij Real. Geen plek meer voor de Nederlanders lijkt me. Logisch dat Man utd m verkoopt. Geen enkele voetballer is dat bedrag waard. Wat als hij zwaar geblesseerd raakt?
Dan maar Ribery binnenhalen.

anti real, ze maken het voetbal kapot, snappen ze nog steeds niet dat je met teveel ego''s geen kampioen wordt.

Zucht...

Er zullen toch een hoop truitjes verkocht moeten gaan worden om deze bedragen terug te verdienen. Zou Perez zich realiseren dat mensen over het algemeen niet drie nieuwe shirtjes per jaar aanschaffen; dus niet en 1 van Kaka, en 1 van Ronaldo, en 1 van Villa?

absurd bedrag dit weer natuurlijk. Denk overigens wel dat C.ronaldo bij Madrid past. Dat dan weer wel...

@ Miss Sgm .. 80 miljoen pond is omgerekend ongeveer 93 miljoen.

wat wordt dit een feest als blijkt dat zelfs met dit soort waanzin aankopen real niet weet te presteren. Ik pak de popcorn alvast.

even rekenen.

68 miljoen + 92 miljoen = 160 miljoen heeft perez nu al uitgegeven. wat een bedrag! als ik perez was zou ik meteen messi en zlatan kopen geld is er blijkbaar in ovvervloed, sjonge sjonge sjonge wat een aanfluiting dit. ik hoop dat Real keihard neergaat volgend jaar want dit is niet normaal voetbal is allang geen sport meer maar een keiharde zakenwereld.....................

11 juni 2009 om 11:51

Barcelona laat geen spelers naar Real Madrid gaan heeft de voorzitter aangegeven. Hij wil niet nog een Figo-geval.

Jammer, ik had het niet verwacht, maar helaas. Hij wilde zelf al gaan en op dat moment (vorig jaar) wist je al dat hij hoe dan ook zou gaan vertrekken, het was alleen nog maar de vraag wanneer. Ik hoop dat Fergie nu snel actie onderneemt, en hopelijk haalt hij niet Valencia van Wigan (bijna exact dezelfde speler als Nani, dus in mijn ogen overbodig als vervanger. De enige waardige (en haalbare) opvolger voor Ronaldo is Franck Ribery. Ik denk dat hij heel goed zal passen in Engeland. Maar ook al wordt Ribery niet gehaald, het is geen ramp voor United, ook zonder Ronaldo is het kampioenschap haalbaar.

ach, je zult zien dat dit beleid weer niets uithaalt, net als de vorige 'galacticos'. Waarschijnlijk krijg je weer allemaal botsende egootjes.. Ze hadden beter wat verdedigers aan kunnen schaffen.

hoop wel dat de nederlanders nu vertrekken, want hoewel ze absoluut de kwaliteiten hebben voor een ploeg als real, zal de coach echt geen twee aankopen van totaal 150miljoen op de bank laten zitten. Weinig kans op basisplek dus.

hoop wel dat ze er echt in de groepsfase van de cl al uitvliegen, of iig zo vroeg mogelijk.

11 juni 2009 om 11:05

Met de vorige Galaactivo's won Madrid de Cl, kampioenschappen en bekers...

noem je dat niets uithalen ?

11 juni 2009 om 18:27

Ja en hoe ging het daarna? Aantal jaar succes en toen viel het team uiteen! nou geweldige visie van de voorzitter dan. Zit hij aan een team te bouwen dat Net voor 2/3 mee kan?! En daarna dan? weer Miljoenen uitgevenen?

Nu nog de persoonlijke overeenkomst

Groot bedrag, Ronaldo past daar wel. Gaat Villa nu ook komen of is dat nog niet zeker?

11 juni 2009 om 11:02

Verdedigend zou er ook wat versterking moeten komen denk ik, waar gaat dit heen met Sneijder en Vdv?

Haha dat wordt weer helemaal niks volgend jaar in Madrid, je kunt wel een geweldige aanval hebben maar als elk spitsenduo door je verdediging heen wandelt schiet je niks op. Er staan 3 koekenbakkers achterin, hij kan beter daar z'n geld in investeren.

Wat een geweldige aankoop, respect voor die voorzitter, hij maakt zijn woorden wel waar. Nu nog een goede verdediger erbij en een goede Vm dan is het een topteam

Casillas
Ramos
Pepe
Vidic
Heinze
D. de Rossi
M. Diarra
C. Ronaldo
Kaka
Robben
D. Villa
11 juni 2009 om 11:04

Tja jij noemt het respect..... ik noem het achterlijk en maakt de voetbalwereld kapot. maar dat is mijn mening

11 juni 2009 om 11:07

Ja, ik bedoel daarmee dat hij zijn woorden waarmaakt. Verder Real heeft nou eenmaal het geld dus waarom zouden ze het niet zo besteden. Je kunt ook zeggen dat de ploegen die de hoge bedragen voor zulke spelers vragen de voetbalwereld kapot maken.

11 juni 2009 om 11:11

Daar ben ik het ook wel mee eens. Niet alleen real maakt het kapot. En het is ook een domino effect. Man gaat nu weer naar vevanger zoeken en betaald ook weer veel geld ect.. En real zal door het verkoop van shirtjes en alles erom heen ook miljoenen krijgen. Maar ja ik erger me er gewoon aan. Vooral als je het voetbal gaat relativeren en je bedenkt dat je met dat geld een arm land in africa kan helpen opbouwen.

11 juni 2009 om 12:08

ik heb het al een paar keer gezegd enz eg het nog een keer... Het Is De Markt!! en het heeft met grote bedrijven / sponsoren te maken die achter die grote clubs staan.... en ja het is logisch dat ronaldo 90 mil kost.

Toen rooney 17 was en net kwam kijken bij everton heeft manu ook in totaal 40 mil betaald ( met toekomstige premies )

Clubs hebben meer inkosmten / meer geld, dus de spelers worden duurder. De vraag is hoog, het aanbod is er en het geld is ook aanwezig, dus wat doet iedereen moeilijk????

11 juni 2009 om 19:08

Ik vind het ook belachelijk dat een club die 500 miljoen euro in de schuld staat nog zulke aankopen mag doen.

wat een verrassing. Moest ferguson hem laten gaan door dit bedrag?? Who's next? Villa??

Dit soor bedragen maken het voetbal kapot!

Tjemig, wat een bedrag!! Ribery nu naar Man Utd? Sneijder naar Bayern? en van der Vaart? Robben? Huntelaar? wordt een hete transferzomer

Dit alles kan geen goed nieuws zijn voor de Nederlanders bij Real, zou me niet verbazen als ze allemaal, behalve Huntelaar (tenzij Villa ook nog komt) worden verkocht om geld in te zamelen voor deze aankopen.

Robben naar Liverpool, Sneider naar Bayern, Vd Vaart naar Manchester, Ruud naar Tottemham en Drenthe naar Lazio ?

heeel het voetbal gaat kapot, waar gaat dat nog over 92 miljoen voor een speler en nog eens 70 miljoen voor Kaka terwijl Real madrid gewoon in de schuld staat en in nederland worden clubs wel netjes in de gaten gehouden als ze de schuld in gaan en mogen ze niets meer.
Niet raar dat wij de europese top dan steeds verder uit het oog verliezen.

misschien moet Real eens een goede verdediger kopen. Die Perez voegt wel daad bij woord zeg.

Je kan me echt weggooien als barcelona dalijk gewoon weer simpel kampioen word.

Denk dat barcelona ook nog wel wat gaat halen, dus we zullen zien
Barca hoeft alleen maar in te passen en heeft al een goed team staan.

Bij real moet ik het eerst nog een team zien worden

Haha...

Nou bij Man U geen gezeur meer om die transfer... Geen nare trekjes van die gast meer.. Geen arrogant mannetje meer... Geen zeur gedrag meer in het veld...

Haal Ribery.. Minder gezeur.. Iets mindere voetballer.. heb je geld over om de rest van je team sterker te maken..

Real is zoals gewoonlijk manisch aan het kopen.. niet wat het team beter maakt.. maar allemaal sterren.. wat boeit de positie.. gewoon 11 aanvallers opstellen..

Dit is echt gewoon schaamteloos. Ik verlang terug naar 20 jaar geleden.

Haha, ik ben benieuwd of Sneijder en Van der Vaart nu nog de concurrentie willen aangaan.

11 juni 2009 om 11:18

Willen wel maar kunnen? Denk dat in ieder geval een van beide opgeofferd zal worden.

Compleet ziek dit. Dan heb je een enorme schuld en kan je nóg een keer 180 miljoen uitgeven.

Goede speler voor Real hoor, maar dit moet toch niet kunnen.

Mooi, dit wordt weer het einde van Real met al die nieuwe Galactico's. Een pak nieuwe spelers, zeker als ze allemaal vedette zijn, maakt nog geen grote ploeg.

Real verziekt de markt met bedragen als die voor Kaka en Ronaldo.

Hopelijk nokken alle Nederlanders bij die lelijke koopclub. Hup Barca!

11 juni 2009 om 12:05

Jij verziekt dit forum met je reactie...als Ajax zoveel centjes had kochten ze ook echte topper! (nee en niet grodon bedoel ik daar mee)
Akax koopt twente toch ook leeg keer op keer..en groningen zo is de grote mensen wereld....barcelona koopt ook maar

11 juni 2009 om 18:33

Barca koopt ook maar?
Gerichte aankopen ja, ze betalen geen 150mil. voor 2 spelers!
Of dit een gerichte aankoop van Madrid weet ik niet aangezien de problemen niet op het middenveld lagen, maar toch echt meer verdedigend..

die Perezs maakt het hele voetbal kapot met deze bedragen,dit gaat echt nergens meer over.

Het heeft wel iets dat er weer een Real staat met gewoon echt de aller maar dan ook de allerbeste spelers ter wereld, de Galactico's 2009/2010. Wat een schauwspel zeg. Zelfs met Fifa maak ik nog niet zo'n belachelijk team om het realisme te bewaren

Ben benieuwd wie de galactico van volgend jaar wordt nu Kaka En Ronaldo naar Madrid verhuizen. ( en waarschijnlijk ook Villa)
Dan moeten ze volgend jaar waarschijnlijk Messi halen....

Belachelijk zo'n bedrag, persoonlijk vind ik dit soort dingen funest voor de voetballerij. Maar daar zal de ganse wereld het wel mee oneens zijn (op de 3e wereld landen na dan)

Echt schandalige prijzen! Transfermarkt wordt op deze manier helemaal kapot gemaakt! Maar is er één iemand die mij kan vertellen waar dhr.perez dit geld allemaal vandaan haalt? Zijn dit externe financiers?

11 juni 2009 om 11:10

Nee, volgens Forbes heeft dhr. Perez een vermogen van 1,6 miljard, dus hij heeft 92 miljoen gewoon in zijn achterzak zitten

Geweldig! Goed voor Madrid ze denken aan het hun toeschouwers....
Gelukkig is Barca het beste team ter wereld met het mooiste voetbal en meeste spelers uit eigen opleiding.

Als madrid nu 1 wedstrijd verliest word die coach ontslagen want dat kan natuurlijk niet met dit soort spelers.

Real Madrid leert het ook nooit, ze kopen kopen en kopen maar, maar veel schieten ze er niet mee op. Je hebt dan wel een team vol sterren, maar een hecht team is het (nog) niet. De noodzaak bij Real ligt meer in de verdediging dan in de aanval zou ik zeggen, maarja ze willen stoer doen omdat ze nu Kaka en Ronaldo in hun team hebben.

Verder wi ik nog even aanhalen dat het belachelijk is dat mensen moord en brand schreeuwen als een club als Man C, Newcastle of Portsmouth wordt overgenomen, omdat ze dan veel geld hebben en dan meteen (volgens de mensen die de reactie schrijven) spelers voor 100 miljoen gaan kopen. Maar in dit topic, en laatst in het Kaka topic, hoorde ik bijna niemand over de bedragen die Real neerteld voor 2 spelers!!!.
Het komt op hetzelfde neer, de voetballerij wordt verkracht door dit soort bedragen, en waarom zou Real dit soort bedragen wel mogen neertellen, en Man C niet (hoe gek het ook klinkt als topspelers bij Man C spelen))

11 juni 2009 om 11:10

De noodzaak ligt idd in de verdediging, maar denk nog niet dat ze klaar zijn met kopen dus er zal ook wel een verdediger bijkomen

11 juni 2009 om 11:11

Man C kan wel bieden op die spelers, maar de meeste zullen er toch niet heen gaan. Om een topper aan te kunnen trekken moet Man C wel met gigantische bedragen over de balk komen.

11 juni 2009 om 11:26

**maar in dit topic, en laatst in het Kaka topic, hoorde ik bijna niemand over de bedragen die Real neerteld voor 2 spelers!!! **

Misschien moet je dan nogmaals de reacties lezen, 50% gaat er over hoe Real de transfermarkt kapot maakt. Alleen de Madridfans vinden het mooi. Verder is niemand er blij mee.

11 juni 2009 om 13:08

gast waar heb je het over 98% van dit forum zeikt over de hoge bedragen lees eerst ff de reacties voordat je er commetaar op hebt.
verder wil ik ook even gezegd hebben dat real wel echt de grootste *** club is op deze aardbol en ik hoop dat ze nooit meer een grote priojs pakken. wat een geouwehoer zeg met die transferbedragen vanbtegenwoordig.

Wat ik niet begrijp is dat topclubs zoals Real Madrid, Manchester, Inter etc. maar spelers kunnen blijven kopen, ondanks een ontzettende grote schuldenlast. Als ik me niet vergis hebben de meeste grote clubs echt tientallen en sommige wel enkele honderden miljoenen schuld. Wanneer een Nederlandse club als Psv een schuld van 12 miljoen heeft is het het al schandalig, maar op deze manier kun je gewoon niet bijbenen bij de top. Real Madrid haalt met de komst van Ronaldo (en Kaka) hun inverstering er dubbel en dwars uit, alleen maar al kijkend naar de verkoop van shirts over heel de wereld. Kortom; laat de grote clubs eerst, net als de kleinere clubs, hun schulden last verminderen en afsluiten, voordat er zo'n grote aankopen komen (respect voor Ac Milan, die hun sterspeler nou juist verkopen om van hun schulden af te komen)

11 juni 2009 om 12:47

Om op je vraag in het begin te antwoorden: omdat ze nog steeds winst blijven maken. Zo simpel is het.

12 juni 2009 om 10:09

Ik weet dat deze clubs winst maken, maar op een of andere manieren hoeven deze clubs schijnbaar nauwelijks iets van die winst in hun schulden te steken (om deze af te lossen). Blijkbaar hoeven deze clubs niets zoals een normaal persoon hun schuld aflossen, want de genoemde clubs zitten misschien tientallen jaren aan deze schuld en daar zullen ook nog wel tientallen jaren bijkomen.

Onnodig aankoop plus hij is gewoon een ego als hij de bal heeft en 2 wedstrijden niet in de basis en meteen klagen.

Bewijs dat de wereld ten einde komt....................... oja en hoe komt die perez en real aan t geld.

Real heeft nu wel een erg zieke team voor volgend jaar.
check de opstelling

Casillas
Ramos
Pepe
Vidic
Cole
Kaka
Diarra
Sneijder
Ronaldo
Van Nistelro
Robben
11 juni 2009 om 11:13

Ten eerste real staat niks schuld en heeft afgelopen jaar 356 miljoen winst gedraaid.
ten tweede Perez heeft een miljarden bedrijf en zijn vermogen word geschat op ongeveer 2miljard dus aan geld geen gebrek.

11 juni 2009 om 11:39

356 miljoen omzet is iets heeeeeeeel anders dan winst jongen. Daarbij is er laatst een artikel geproduceert waarin in staat dat barcelona, valencia, sevilla, real en atletico bij elkaar meer dan 1,6 miljard aan schulden hebben. Dus real heeft wel degelijk schulden

11 juni 2009 om 11:59

real madrid heeft dit jaar 250miljoen om te besteden en dat gaan ze blijkbaar alleen maar doen om tranfsers. ik had eerder ribery gehaald die is een stuk beter en past beter in het systeem dan c.ronaldo. cronaldo is de meest overschatte voetballer ooit hij komt amper zn mannetjes voorbij en hij duikt er altijd op los. voor datzelfde geld kan je een team opbouwen met supersterke voetballers die altijd voor elkaar willen vechten, realmadrid heeft straks 11 spelers opgesteld waarvan zeker 5 niet zullen meeverdedigen en dan heb je een probleem. realmadrid gaat geen prijzen pakken zo allemaal ego's in het veld en maar niet jezelf opofferen voor het team

11 juni 2009 om 11:13

Van Nistelrooij en Robben vertrekken denk ik gewoon hoor! Daarnaast krijgen ze Vidic nooit die is onvervangbaar!

11 juni 2009 om 11:14

Volgens mij bezit perez een van de grootste bouwbedrijven van Spanje.
zwemt in het geld.

11 juni 2009 om 11:23

hoe kom jij bij vidic?
speelt bij man u

Real krijgt zo een geweldig team. Misschien belachelijk veel geld uitgegeven, maar ze hebben nu wel twee wereldspelers erbij. Heb nu erg zin in volgend seizoen. Laat ze maar komen in Barcelona

Perez is wel een man van zijn woord,ze zijn nergens bestand tegen de juttenzakken met euro's erin van Perez en Real Madrid
2de super aankoop ze hebben nu 2 van de 5 beste spelers ter wereld aangetrokken volgend jaar word een heel mooi seizoen in spanje met een subliem barca en een Ontketend real onder leiding van kaka en ronaldo!

Van een volleyballer die in Spanje heeft gespeeld heb ik gehoord dat sporters daar weinig tot geen belasting hoeven te betalen. Als dat zo is maakt dat het verschil met Engeland of Italie. Stel je voor dat je 12 milj. verdient in Engeland of Italie en je moet weet ik veel ca. 40/50% belasting betalen en daar niks of misschien 10%. Dan is 9 miljoen natuurlijk al waanzinnig

Vind het toch jammer, maarja kans is groot dat er toch niks word gewonnen volgend jaar door madrid.

Wie moet er dan weg en wie word er dan gekocht?

Haha echt geniaal die Perez! In een week tijd haalt ie Kaka en Ronaldo even naar Madrid. Heb nu al zin in de Champions League komend seizoen: Az-real Madrid

te schandalig voor woorden dit bedrag..... wanneer worden ze nu een wakker bij de fifa en de uefa en gaan ze aan dit gedoe eens een einde maken. zulke voorzitters maken het voetbal kapot, en dat bedrag hebben ze morgen alweer terug wat denk je van de shirt verkoop van ronaldo en kaka over de hele wereld... ping ping cash terug verdient

en dadelijk gewoon met 500 miljoen euro schuld de cl winnen! Schande

11 juni 2009 om 11:13

Ooit wel eens bedacht hoeveel shirtjes je moet verkopen om 92 miljoen euro Exclusief salaris terug te verdienen?

11 juni 2009 om 11:15

Shirtjes, exclusieve reisjes, sponsorcontracten ( door aanwezigheid Kaka en Ronaldo), mokjes, bekertjes, reclamesppotjes ( bezitten immers een deel van de portretrechten van de speler)... gaat sneller dan je denkt..

11 juni 2009 om 11:14

Als je eerst zegt dat ze het geld zo terug hebben met de shirtverkoop, hoe kunnen ze dan die schuld van 500 miljoen euro overhouden? Ze kunnen de aankoop deels al financieren met de shirtverkoop en misschien eventuele verkoop van robben/vdv/sneyder? Het zijn enorme bedragen, maar voor veel minder krijgen ze de toppers niet in huis is mijn mening.

Ik ben benieuwd of het een team gaat worden. Ben er bang voor dat het niet gaat lukken.

Ik ben overigens erg benieuwd wanneer de grote zeepbel ( het Spaanse betaalde voetbal genaamd) gaat knappen en de kredietverstrekkers failliet worden verklaard. Dan pak ik pas echt mijn bak met popcorn en geniet van het slachtveld wat dan wordt aangericht.

Ik stel Perez voor om eens zich te verdiepen in de Nederlandse tulpencrises.

Kaka + Ronaldo is dus blijkbaar 160 miljoen euro waard. Daar kan je ook de hele club Newcastle voor kopen en dan hou je nog 50 miljoen over om een paar talentjes te kopen.. Zou Drenthe nu nog steeds dromen van een basisplaats bij Real

Voor alle jankerds ( en Barcelona fans hier )
Als je 1 miljoen verdien, koop je ook jaarlijks een ferari en geen fiat lijk mij...
Je moet toch wat met het geld?

Wat ik me vooral afvraag is hoe je iets kapot kan maken met ongelooflijke geldbedragen? Zo goed als iedereen zegt dit maar ik snap het niet helemaal...

Gaat het niveau hierdoor omlaag, wat is hier nu de reden voor dat het voetbal kapot gaat!?!

11 juni 2009 om 13:15

Omdat ze in zulke landen deze bedragen kunnen lenen bij banken etc. en hier in Nederland mag dat niet. Hierdoor is de concurrentie strijd niet eerlijk. Het word lastiger met de jaren voor een Nederlandse club om nog goed te kunnen presteren in Europa.

11 juni 2009 om 14:14

In Nederland wordt ook geleend. Probleem is dat je natuurlijk niet onbeperkt kan lenen. De grootste clubs hebben nu eenmaal meer mogelijkheden om te lenen dan kapitaal krachtig kleinere clubs. Overigens als Real te veel leent zullen ze net als elk ander bedrijf gewoon failliet gaan. Is dus geen argument.

11 juni 2009 om 18:40

Nou Hanzz, een klein voorbeeldje.
Kijk naar Lazio Roma in 2001, en bekijk ze nu. Als je het snapt dan zie je perfect wat ik bedoel. Ze kopen spelers die ze op Dat moment wel kunnen betalen, maar zodra het 1 seizoen minder gaat, ga je de gevolgen ervan zien dat je vorig seizoen 150mil. hebt uitgegeven.
En C. Ronaldo En Kaka kunnen niet de zekerheid geven dat dit Real Madrid gaat draaien. Zou zomaar kunnen dat het precies tegen elkaar gaat werken..

Voetbal is onvoorspelbaar...

Ongelovelijk, ik als Real Madrid supporter, kan het nog steeds niet bevatten. Ineens speelt Kaká bij je club en vervolgens Cr. Ronaldo. Financieel is het de beste club op de wereld.. maar die bedragen, het is allemaal wél ergg veel!

Waarom haat iedereen zo? Dit is toch juist geweldig voor het voetbal!
Dit is de enige manier voor Real om Barca nog af te stoppen, denkt Perez waarschijnlijk..

Maar hoe meer betere teams hoe beter toch?
En dan hopelijk geen 3 van de 4 teams Engels in de halve finale Cl!

Real!

Real-manchester United wil ik weer een keertje in de Cl zien, kijken wie nou echt de grootste en beste ploeg van Europa heeft!

11 juni 2009 om 12:26

Voglens mij heeft Barca net de Cl gewonnen ,door in de finale Manu kansloos te verslaan, dus volgens mij weet men al wie de beste ploeg op dit moment is van Europa....

11 juni 2009 om 19:47

Hoezo hopeloos door je fan bril kijken Vincerd ?
Heb je de afgelopen Cl gemist. Barca heer en meester dus er is maar 1 club op dit moment de allerbeste en dat is Barca. Weergaloos voetbal van ongekende niveau hebben ze laten zien waarop zelfs United geen antwoord hadden en Madrid niet 2-6 remember ?

Perfecte voorbeeld van beleid vs. opportunisme: Barca - Real. Kampioenschappen zijn niet te koop (al zijn het wel Aankopen met hoofdletter A, dat dan weer wel). Maar ik vind het vrij ondoordacht koopgedrag, als juist het aanvallende aspect bij Real wel goed zit. Een cv en linkervleugelverdediger zijn veel harder nodig. Toch gestoord dat de ster van vorig jaar, Sneijder, nu zo opzij gezet wordt en Huntelaar wellicht ook (en weinig echte kansen heeft gehad), terwijl beiden bijna 30 miljoen hebben gekost?!! En Huntelaar pas een half jaar geleden ook nog.
Ik hoop van harte dat Real op zijn smoel gaat dit jaar. Niet uit jaloezie, maar omdat ze het voetbal verpesten.

11 juni 2009 om 11:17

Idd, kampioenschappen ( henry, eto'o, alves, abidal, pique, toure) zijn niet te koop.
Daarom heeft Almeria ook net zoveel kansen om kampioen te worden als barcelona?

11 juni 2009 om 11:21

Het grote verschil tussen barca en real is dat real elk jaar Moet presteren, barca krijgt veel meer tijd om een ploeg te bouwen. Kijk naar xavi, iniesta, puyol, valdes, ... Werden reeds voor het eerst gebracht onder van gaal, lang zonder gewenst rendement, en zijn pas recent tot echte basisspelers uitgegroeid, xavi ondertussen zelfs al op gezegende leeftijd...

Het galactico tijdperk is er weer, en nu Moet! dit Madrid gaan presteren want dat zijn ze de fans verschuldigd

Real gaat de Cl winnen volgend jaar!!!
Kaka, Ronaldo, Alonso en Villa
Mooi voor die club

slim gedaan van manchester united om hem toch weg te doen
niet leuk voor het voetbal maar toch meer concurrentie voor barca
nu moet real madrid nog een verdediger verdedigende middenvelder en een scorende aanvaller alhoewel met een ronaldo die de gouden schoen heeft gewonnen hoef je geen aanvaller mischien villa of toch ibrahimovic

casillias
s.ramos
pepe
agger ?
taiwo?
diarra
de rossi
ronaldo
kaka
robben
villa ?

nu nog ibrahimovic en perez kan blij zijn . dit een beetje veel geld , maar als je voor spelers als huntelaar al 30 mil betaalt , valt het wel te relativeren .

Hmm wat schieten ze hier mee op?
Ze hebben al een wereld middenveld met spelers als Robben, Kaka, Sneijder..
Maarja als zij nog eens 93 miljoen willen uitkakken voor een speler moeten zij dat weten.
Wel heb ik steeds meer een hekel aan Real, en hun koopziekte.
Hoop dat ze niks winnen ondanks deze aankopen!

Tja dit zat er dik in, er was al geruime tijd bekend dat Real 300 miljoen had om uit te geven mocht Perez voorzitter worden en blijkbaar wordt er is de waarheid gesproken daar. Het blijft natuurlijk wel ontzettend bizar, en hoewel ik nog steeds mijn twijfels heb, met zoveel individuele klasse kan het moeilijk fout gaan, maar ze kopen wel weer precies de spelers die ze in mijn ogen niet nodig hadden, natuurlijk zijn Kaka en Cronaldo veel beter dan robben/sneijder/vandevaart, maar ik denk dat ze gewoon een paar types 'mouwen opstropen' nodig hebben, en zowel Cronaldo als Kaka zijn dat niet, maar er komen ongetwijfeld nog meer aankopen. Ben ook wel benieuwd wat Man U gaat doen met al dat geld, wellicht toch Ribery?

Het lijkt me duidelijk dat enkele fabeltjes moeten rechtgezet worden:
1. Real heeft Geen schulden, hadden er ooit maar zijn reeds lang weggewerkt, en sinds een 5tal jaar is real de club die jaarlijks het meest winst maakt...
2. Een speler als kaka brengt jaarlijks 72mil aan merchandising op, hem aankopen voor 1x 68mil is dus zeker marktconform, en zo zal het ook wel met cristiano zijn
3. Real heeft een hecht team (mede daardoor 2 vorige landstitels), en kaka en ronaldo zijn superprofs, dus zou niet weten waarom het team ineens op individuen zou staan. De basis met casillas, ramos, pepe, diarra, gago, higuain, raul, ... blijft gewoon dezelfde.
4. Wereldaankoop dit dus, dat ze volgend jaar maar alles winnen!

11 juni 2009 om 19:11

Real heeft wel degelijk een schuld van rond de €500 miljoen

Het leedvermaak zal groot zijn, als ze aankomend seizoen weer niets winnen. De druk wordt nu alleen maar groter. Sneijder en Van der Vaart kunnen in ieder geval op zoek naar een nieuwe werkgever...

11 juni 2009 om 11:20

denk jij dat gerrard weg gaat bij liverpool? nooit
denk jij dat messi naar real madrid gaa? nooit blijft alleen al omdat die van barcelona houd en die zal er denk ik altijd blijven.
ibrahimovic wil naar baarcelona dus die zal ook niet naar real madrid gaan.
en fabregas weet ik niet maar verwacht ook niet dat die naar real gaat

11 juni 2009 om 11:23

Als Perez Ibrahimovic kan kopen is dat al wat, dan heb je een perfecte voorhoede.

Maar ik heb toch wel mijn twijfels over de zwakke verdediging van Real Madrid die zo werd weggespeeld tijdens de Champions League en de rivaalwedstrijd tegen Barcelona, een team is niks zonder verdediging, kijk maar naar Chelsea.

11 juni 2009 om 11:44

Barca's verdediging is ook nix. Zo lang je maar in balbezit blijft is dat blijkbaar geen probleem.

11 juni 2009 om 11:28

Ik hoop dat jij een grap maakt,!

Wel een te ziek bedrag

Dit wordt niks, je kunt niet met drie egoisten spelen. Alle drie dribbelaars. Van der Vaart zo perfect passen bij Barcelona.

o, en 5. Real koopt wel degelijk verdedigen ingestelde spelers, de laatste jaren alleen al: diarra, diarra, pepe, gago, heinze, garay, marcelo, cannavaro, ...
Als je ziet dat barca zelfs middenvelders achteraan moest zetten in de Cl-finale...

ongelooflijk wat een bedrag!!! maar alsog blijft barcelona de betere ploeg
nieuwjte: Hidde is twee meter geworden!!!!1

Real Kampioen als Zlatan niet naar Barca komt is real kampioen
want Ibrahimovic is niet te Stoppenn

Waar ik vooral benieuwd naar ben is wat Manu nu weer met dit geld gaat doen. Met 93 miljoen kun je hele voetbalteams opkopen. Ronaldo is waarschijnlijk niet snel te vervangen, maar met 93 miljoen euro moet je toch wel wat aan de breedte van je selectie kunnen doen lijkt me zo.

11 juni 2009 om 11:27

Met 93 mill kan je in Afrika en Zuid Amerika zoveel voetbalscholen opzetten dat je op termijn tientallen talentjes zult werven! Visie op de toekomst noemen ze dat!

92 mil. ziek bedrag...

Om eerlijk te zijn moet Manu wel gek zijn als ze dit bedrag niet zouden accepteren..
Wat daar ook staat dat het nu aan Ronaldo zelf is om een akkoord te sluiten met Madrid.. als ik daar bij Manu manager was en 92mil kon krijgen voor hem dan zou ik persoonlijk zijn koffers pakken en hem meteen naar het vliegveld laten bregen

Maar ff serieus geen speler op aarde is zoveel waar. Voor dat geld kan Manu weer 4 nieuwe en ook goede spelers kopen.
Ik snap niet dat die Perez zo "dom" is 150 mil voor 2 spelers..
Wat Real toch allemaal aan spelers hadden kunnen kopen voor dat geld dat ze aan Kaka en nu Ronaldo willen uitgeven... Heel nieuw elftal en ook nog een top elftal..

Maargoed ze hebben het geld en ze hebben het er ook voor over dus laat ze maar doen wat ze willen

Aan de andere kant ik vind hem er ook wel bij passen bij Madrid en het Spaanse voetbal algemeen zo...
Kan niet wachten om hem toch weer in actie te zien daar in Spanje (als hij ook wel daadwerkelijk naar Madrid gaat maar weet toch wel 99 zeker dat hij gaat) en Real ook zelf kijken of ze wat kunnen waarmaken daar...

Denk toch persoonlijk dat Barca aan het einde weer boven zal staan maarjah kan me natuurlijk ook vergissen

11 juni 2009 om 11:35

@ Acolinho

Als jij denkt dat je voor 150 miljoen een top elftal kan kopen en dan heb ik het over europese top dan heb je het goed mis.

iedereen praat hier over verschrikkelijke bedragen en ga zo maar door, maar ronaldo laat al een paar jaar zien dat hij de beste van de wereld is.

92 miljoen voor een speler die zich al volledig bewezen heeft.
Dit zetten we even tegenover de transfer van Rooney.
Jong ventje, 1 seizoen redelijk gespeeld bij everton en voor ( bij elkaar met toekomstige premies ) voor een bedrag van ca. 40 miljoen naar manu !!! daar hoor je opeens niemand meer over..

De tijden veranderen, spelers worden duurder en niet vanwege het voetbal. Ook commercie.. weet jij hoeveel real madrid verdient met het aankopen van ronaldo aan mercendicing?? Hoeveel extra reclame inkomsten ze krijgen en wat voor sponsoren dat weer aantrekt. Daarnaast nog de mogelijke premies die ze ontvangen met het ( Mogelijk ) te behalen prijzen. Dit geld hebben ze binnen 1/2 jaar terug verdient!

Tegenwoordig is het gewoon niet meer mogelijk om europese topspelers te halen voor lage bedragen. Je kan dus ook Nooit voor 150 miljoen een volledig europees topteam vullen. Dat lukt niemand. Spelers als kaka, ronaldo, zlatan, villa, ribery, benzema, rooney, torres, gerrad... en zo kunnen we nog even doorgaan zijn tegenwoordig allemaal spelers van Minimaal 30/40 miljoen euro.

En dan kan iedereen zeggen voetbal wordt verpest door geld.. maar dat is gewoon de markt, de markt wordt gespekt door vraag en aanbod en gevoed door sponsoren en clubbazen die maar al te graag miljoenen pompen in clubs !!

11 juni 2009 om 12:07

Ok maar ik bedoel niet dat ze 11 wereld top spelers kunne kopen maar ik snap jou wel.
Ik heb er toch ook nix tegen dat ze ronaldo voor zoveel geld hebben gekocht en ik weet dat ze het terug verdienen..

Denk ook niet dat Madrid in de schulden zit...

Ik vind ook zeker niet dat het voetball door zulke bedrgaen kapot wordt gemaakt als een club het geld ervoor over heeft dan moeten ze het zeker doen.

Als jij Ronaldo en kaka kan kopen dan koop je die toch altijd?

Wie wil er nou niet zulke spelers in hun team hebben?

Wow, je kan zeggen wat je wil, maar die Perez flikt het toch maar weer!

Ronaldo zal maar een doodstrap ofzo krijgen in de eerste wedstrijden en weg geld. Is wel een enorm risico zo'n bedrag eigenlijk.

11 juni 2009 om 11:24

Weg is ronaldo dan voor lange tijd maar Ze verdienen nu zoveel aan tv gelden en merchandising dat ze dit bedrag binnen een seizoen er alweer uit hebben, Dat is nou een goede investering.

11 juni 2009 om 11:41

Ronaldo is fysiek enorm sterk dus de kans met deze speler op een blessure is natuurlijk aanwezig maar wel kleiner dan de gemiddelde speler!

Geweldig nieuws! Ik houd wel van variaties in clubs en krachtverschuivingen dit is 1 en al sensatie!

Nu nog de verdediging..!

ronaldo is wel 100 a 150 mil waard real heeft hem nog goedkoop..
top aankoop real krijgt zo wel wereld spelers zeg.
hopen voor hun dat het een team wordt dan komen de prijzen van zelf.
dat barca alles heeft gewonnen kwam hard aan daar in madrid.

93 miljoen...ongelofelijk. De financiele crisis is in het voetbal duidelijk nog niet doorgedrongen. Een mens kan toch onmogelijk zoveel waard zijn. Ook al is het een van de beste op dit moment.
Ik zou in ieder geval geen trainer willen zijn van Real Madrid want als je met dit materiaal twee keer verliest dan sodemieteren ze je er al uit denk ik.

Real Madrid gaat komend seizoen de deksel op de neus krijgen.

160 miljoen uitgeven in een week, voor slechts 2 spelers. real madrid legt hiermee grote druk op zichzelf. neem toch aan dat als je zulke aankopen doet dat je dat doet om de champions league te winnen en de landstitel te pakken.

als dit niet lukt hebben ze gewoon een mislukt seizoen gehad.
ik ben benieuwd

Wat zit iedereen nah hier te zeiken en te janken over het 'verpesten van voetbal' ?!?

Kijk dat Man.city dit zou doen en iedereen word boos begrijp ik nog wel. Maar iedereen vergeet ( of wil gewoon niet weten ) dat Real nog altijd in de topclubs van de wereld is. Talloze prijzen en geschiedenis, dus ze zijn gewoon in staat om zulke bedragen uit te geven. Ik durf te zweren dat als Barca dit deed, iedereen maar feest zou vieren! Ik ben een zwaaaaar een Real supporter, en al vind ik dit wel een goede aankoop, wel beetje overbodig idd als je Vdv heb en sneijder! Maar hou toch aub op met zeiken joh!

Hij is misschien niet precies zoveel geld waard maar kijk is naar zijn status, leeftijd en kijk hoe fit hij is! Dat geld hebben ze echt wel binnen een jaar of hooguit 2 terug met shirtjes. Hij zal op zeker wel een paar jaar blijven daar dus hij zal zich heus wel ook ontwikkelen. En ja, dat samen met Kaka, duurt niet lang meer en Real is gewoon weer de beste van Spanje en misschien Europa. En iedereen maar lullen dat ze dan geen team hebben voor volgend seizoen: Met Zidane,figo Beckham & Makelele was Real de nummer 1 ! Dus waarom zou het niet weer kunnen ?

En alle respect voor Perez, hij houdt zich aan zijn woord: Nieuwe trainer en 2 van de beste spelers van de wereld binnengehaald!

Hala Madrid !

11 juni 2009 om 11:31

hoezo zou iedereen hier juichen als het barcelona zou zijn geweest. beetje gefrustreerde reactie. mensen kunnen toch gewoon hun mening geven hier. de meeste mensen die hier reageren zijn hoogstwaarschijnlijk gewoon supporter van een club uit nederland die voetbal gewoon een mooie sport vinden, net als jij.

we zijn niet allemaal van die "zwaaaaare real supporters" als jij.
je zit vast iedere wedstrijd op de tribune daar. ben jer uberhaupt wel eens geweest?

Ben ik de enige die liever een constructie met Sneijder gezien had? Manchester mist nu met Ronaldo een type dat over de zijkant acties kan maken en met een verschrikkelijk goede trap.... Hij is beter dan Sneijder, die kan zijn spullen pakken bij Real, maar bij Manchester zou hij op dit moment van meerwaarde kunnen zijn. Niet omdat real een beter team is dan Manchester, zeker niet, maar omdat Fegie dan het systeem niet zo om hoeft te gooien... En dan houdt Manchester heus nog wel een 75 Mln over voor verdere aankopen!

11 juni 2009 om 11:59

Ja dat vindt ik ook Sneijder en fletcher op een middenveld zou fantastisch zijn!

Ronaldo is wel een man die continue gevaarlijk is en veel scoort. Ik denk dat ze het betaalde transfersom zo weer hebben verdiend als ze kampioen worden en de cl winnen en natuurlijk shirt-verkoop. Dit geconcludeerd op basis van vertoonde kwaliteit van de spelers, nu is alleen de vraag of Real straks daadwerkelijk als een team staat, want dan pas zijn ze moeilijk te verslaan en winnen ze zeker binnen 3 jaar de cl en de kampioenschap. Real moet zich nog wel defensief versterken want dat is nog steeds de zwakste linie.

Doodsteek voor Man Utd. C R7 is op dit moment onvervangbaar, reken maar op 2 prijsloze seizoenen Ferguson.

11 juni 2009 om 12:12

Grapjas wij hebben al twee vervangers klaar staan haha! Tosic en Nani, daarnaast halen wij ook nog een paar spelertjes hoor! Reken maar dat wij gewoon over Liverpool heengaan kwa landskampioenen dit seizoen!

11 juni 2009 om 12:31

Als jij Tosic en Nani de vervangers noemt, ziet het er idd niet goed uit voor Manu. Nee, ik zal je eerlijk zeggen, dit lijkt mij nu al het definitieve einde van de titelreeks van Manu, volgens jaar is het weer Chelsea die een reeks zal beginnen!

11 juni 2009 om 12:27

ferguson weet waar hij mee bezig is. hij liet ook van the man gaan toen hij in zogenaamde topvorm was en publiekslieveling, daarvoor in de plaats haalt hij eigelijk rooney (het koppel vannistelrooy-rooney was er een kleine tijdje) en daarna werd van nistelrooy van de hand gedaan denk je dat hij dat zomaar deed?? c.ronaldo heeft 1 goed seizoen gedraaid en thats it, manu mag wel blij zijn met zoveel geld voor de meest overschatte voetballer. altijd maar dat duiken en irriteren en arrogant doen mag hij doen bij realmadrid want die voorzitter is ookal zo een arrogante knaap. ik herinner nog dat hij vicente del bosque had ontslagen alleen maar omdat hij zogenaamd lelijk was en hij keek niet hoe hij het team liet voetballen. kortom; het gaat niet om hoe goed mensen kunnen voetballen (cronaldo is niet zo goed) eerder om image. zidane was 75 miljoen en die was elke cent waard

Ronaldo is een geweldige voetballer, dat kan je niet ontkennen maar 92 miljoen ;s dat kan tog niet. Real Madrid mag honderdenmiljoenen in de schulden lopen terijwl feyenoord bij 20 miljoen al geen speler meer kan halen. Toppunt van oneerlijkeid ?

11 juni 2009 om 11:26

Real madrid staat niks in de schuld ze hebben wel kortlopende lening maar dit heeft elk gezond bedrijf.schuld is als je het niet kan terugbetalen en real heeft afgelopen seizoen 356miljoen winst gemaakt dus hebben geen problemen met het terugbetalen van de leningen.
bij feyenoord is dit niet het geval dus het is gewoon eerlijk.
Ronaldo is natuurlijk een wereldvoetballer en pas 24 gaan ze nog heel lang van genieten.

na een jaar waarin ze "slechts" de complete begroting van ajax uitgaven aan enkel nieuwe aankopen!! geven ze nu in 1 week het totale budget van de Nederlandse voetbalclubs uit als Villa inderdaad wordt aangeschaft...
absurd dit.

11 juni 2009 om 11:30

Nou volgens mij hebben ze al 4x de begroting van Ajax uitgegeven aan 2 nieuwe spelers...

Dit gaat inderdaad nergens over. Dit is ook niet goed voor het voetbal...

Tja, echt rechtvaardig is het allemaal niet. Maar vrees dat er weinig tegen te doen is. In Spanje kunnen clubs rustig voor een half miljard in de schuld staan, terwijl Fortuna zo goed als zeker wordt opgeheven omdat zij een schuld hebben die ongeveer net zo hoog is als het dagsalaris van Cristiano Ronaldo...

het mooie is dat real madrid dat geld moet lenen en ze hopen dat ze geld terug verdienen met shirtjes!! de oude dikke ronaldo speelde natuurlijk 3 jaar geleden nog bij real dus eigenlijk hoef je niet eens een nieuw shirt te kopen als je ronaldo al op je shirt wilt!! dus hopen dat niemand een shirt koopt!!! hahah kut real!

1 vd redenen waarom ik real madrid dus haat. ongelofelijk hoe ze weer aan het geld komen via vieze leningen e.d.
92 miljoen is absurd, ze maken het voetbal kapot (niet alleen real, ook veel engelse ploegen)
Ze doen maar.. ik hoop dat barca of villarreal volgend jaar kampioen word.

Toch raar dat man utd hem nu wel laat gaan.

Wat een geld, ongelovelijk. Dit gaat nergens meer over. Of Madrid volgend jaar mee kan doen om de prijzen valt te bezien, want Pellegrini moet eerst een team hiervan maken. Slecht nieuws voor de Nederlands, of goed nieuws het is maar hoe je het bekijkt.
Zij kunnen nu echt opzoek naar een nieuwe voetbalclub en dan op die manier speelminuten maken.

Misschien ook gewoon een slimme zet van Man Utd. Ronaldo wilde al weg en aan een ontvreden Ronaldo heb je niks, zie ook bijvoorbeeld de champions finale. Goed, dat was maar 1 wedstrijd maar wel typerend voor Ronaldo.

Hoe dan ook, het is veel geld, heel veel geld.
Daarbij heeft Man Utd een bak met geld om andere spelers te kopen.

Een team vol met sterren werkt niet. Dat heeft het verleden maar al te vaak bewezen. Er is geen ruimte voor 3 sterren binnen 1 team. Er zal er altijd 1 de spotlights pakken waardoor die andere twee zich benadeeld voelen.

Prachtig hoor om dit soort transfers mee te mogen maken, al is het te betalen bedrag natuurlijk buiten alle proporties. Ik hoop maar voor Real dat het werkt... De vorige generatie Galactico's waren nou ook niet bepaald geweldig.

daaaaamne ... 93 miljoen voor een verwende kind ... dat is ziek
dit noem ik geen voetbal meer ... dit noem ik Football Manager game (alleen daar kun je gek doen met transfers ... en zelfs daar kan het soms ook niet zo gek)
maar ja ... Perez principes

11 juni 2009 om 14:21

ben beniewd of je hem persoonlijk zo goed kent dat je hem een verwend kind kan noemen..?

11 juni 2009 om 23:07

misschien niet persoonlijk maar moet je meer wedstrijden van Manchester zien waarin hij speelt ... het is net een kind

Ik snap niet dat mensen reagereren met kreten dat dit het einde is van het voetbal. Het meerendeel zegt dat het alleen sterren halen geen zin heeft. In de periode 2000-2006 toen Perez ook veel '''galactico's'' kocht behaalde Real Madrid ook veel prijzen. Ze werden 2x kampioen van Spanje, 2x Spaanse Super Coppa, werden 2x champions league winnaar en 1x de wereldbeker. Met de spelers die hij nu haalt naar Madrid is Real zeker in staat om dit weer te herhalen. Tegen de enorme uitgaven staan ook ernorme inkomsten (bijv merchandising). Een andere inkomst is prijzengeld. Spelers als Messi, Ronaldo en Ribery leggen risico in hun spel, ze leiden vaak genoeg balverlies maar zijn wel enorm succesvol. Dat Perez met deze uitgaven prijzen wil winnen is ook een risico, hij heeft het eerder bewezen (succesvolle actie) en wie heeft het tegenwoordig nog over zijn miskoop Owen (balverlies). Ik heb er vertrouwen in. Uitermate slim van United om dit bod te accepteren, voor dit geld kunnen ze 3 goede spelers terug halen.

11 juni 2009 om 11:43

Voetbal ontwikkeld zich, ik betwijfel of ze net als de vorige periode onder Perez, prijze gaan pakken door 'galactico's' te halen. Sowieso zullen ze dan ook echt wel naar de verdediging moeten kijken..

dit is waarom real madrid nooit beter wordt dan barcelona hahah ze mogen blijven kopen wat zde willen.
maar barca heeft minder uitgegeven aan een heel team dan real aan 1 speler egt zielig gewoon real grijpt weer naast alle prijzen.
en die perez moet verbannen worden uit het voetbal met ze domme beleid real komt zo egt niet verder.

Haha, en maar aanvallers kopen die gekke bestuur bij Real Madrid. Laat ze eerst kijken naar hun verdediging... Ze mogen wel een linksback en minstens 1 centrale verdediger aantrekken.

Verder zit het wel goed bij Real, middenveld is top... aanval mag nog wel 1 topper bij. Ik zie Real volgend jaar wel potten breken europees.

ziekelijk bedrag en zuur voor Robben..
Ribery naar United?

11 juni 2009 om 11:35

Hoezo zuur voor Robben? die kan gewoon blijven hoor... Robben vanaf links, Raul/higuain/huntelaar in de spits en Ronaldo van rechts met Kaka kort achter de diepste spits. Ik zou er voor tekenen hoor zo'n voorhoede

Dat dit een hoog bedrag is voor voetbalbegrippen staat vast.
Afgezien daarvan blijf ik graag even stilstaan bij de richting die het voetbal is ingeslagen. Clubs met torenhoge schulden blijven spelers bijkopen en bijkopen..het is wachten tot een echte topclub omvalt en dan gaan de overheden zich er ook nog mee bemoeien.

*idealisme aan*
Hoe is het mogelijk dat er 92 miljoen voor de diensten van een sporter worden betaald, terwijl met datzelfde geld een complete derdewereldstad naar 'westerse maatstaven' ingericht kan worden
*idealisme uit*

11 juni 2009 om 11:33

Precies. Ga dat maar eens uitleggen in een derdewereldland.
"tsja, ik had jou een half miljoen andere kinderen naar school kunnen laten gaan, maar wij kijken liever naar C Ronaldo..."

11 juni 2009 om 11:34

*idealisme aan*
Hoe is het mogelijk dat er 92 miljoen voor de diensten van een sporter worden betaald, terwijl met datzelfde geld een complete derdewereldstad naar 'westerse maatstaven' ingericht kan worden
*idealisme uit*

Tegelijkertijd kijken we naar films in die zomaar 300-400 miljoen kostten, waar een acteur 30-40 miljoen per film krijgt. We luisteren ook naar het geschreeuw van muzikanten die die jaarlijk 20-30 miljoen per jaar verdienen. Daarnaast vergapen we soms aan het lichaam van een model die echt niks anders doet dan een beetj geil in de camera kijkt en af en toe op de catwalk, maar daar krijgt ze wel 10-20 miljoen per jaar voor.

Oh ja...
Welkom in de echte wereld....

11 juni 2009 om 11:46

Heb je natuurlijk helemaal gelijk in, het is een crazy wereld, die andere belachelijke bedragen die je noemt zijn natuurlijk ook gewoon nergens voor nodig maar aangezien we hier met voetballiefhebbers zitten probeer ik de mensen hierzo erop te wijzen dat dit niet normaal is.

Niet dat dit mensen ervan zal weerhouden om 2 ton per week te verdienen maar ok.
Wat ik dan weer wel waardeer zijn de topsporters die zichzelf ook nog inzetten op maatschappelijk gebied, door bijvoorbeeld een stichting te steunen of zelf een stichting op te zetten. Die kerels zien tenminste in dat zij, met overbodige knaken die ze met hun voeten verdient hebben, anderen kunnen helpen!

ja hoor het is weer bezig de aankoop trein van real madrid, herinnert u zich nog deze zelfde trein met daarop Beckham, Zidane, Figo ect. Dat werkte ook niet op den top! Alleen op korte termijn. Het is wel leuk voor de spaanse competitie, maar Barcelona blijft nummer 1!

Te slecht voor woorden dit, die club heeft tig schuld en mag nog meer schuld maken, als die schijt-fifa nou eens niet zo bang was voor dit soort clubs....korte metten mee maken, licensie intrekken maarja dat zal nooit gebeuren

Cristiano Ronaldo naar Madrig mooi voor hemm en voor zijn moeder komt haar droom ook uit. Voor 94 miljoen kan manchester haar selectie enorm versterken.

11 juni 2009 om 11:33

ik denk dat manchester nu iets heel stoms gedaan de absolute sterspeler verkopen die het team altijd op sleeptouw nam nu is alleen nog rooney,vidic,ferdinand van wereldklasse de rest is stuk minder.
Wat een wereldtransfer voor real ondanks het inmense bedrag ben er maar al te blij mee!nu ga ik nog twijvelen shirtje van kaka,ronaldo of ramos volgend seizoen...

Pfffffff...... 93 miljoen euro! Dat zijn toch geen bedragen meer! Maar ja....blijf maar lekker kopen Real, Barca is en blijft de club van Spanje....

En Robben kan nu wel gaan uitkijken naar een andere club (het Bayern van Van Gaal bijv b), want met C. Ronaldo als concurrent is het over voor Robben bij Real....

11 juni 2009 om 11:38

De ene op rechts, de ander op links, Kaka er tussenin.

Robben lijkt me de enige Nederlander die kan blijven, Sneijder en vooral Van der Vaart (die gister echt super was) kunnen in ieder geval op zoek naar een nieuwe club (gaat er één naar Bayern?), Huntelaar zal denk ik ook niet blijven, ik gok op nog een aankoop voor de spits.

11 juni 2009 om 11:39

Nee joh... Robben op links en Cristiano Ronaldo op rechts. Kaka in het midden en Nistelrooij daarvoor... Top aanval lijkt me

Casillas
Ramos
??
Pepe
Marcelo
Diarra
??
C. Ronaldo
Kaka
Robben
Nistelrooij
11 juni 2009 om 12:45

op linksbinnen kan je drenhte neerzetten die is daar echt sterker dan op linksback. je hebt clubicoon raul niet in je basisopstelling het publiek heeft liever dat raul speelt dan c.ronaldo of kaka geloof mij

Hahaha, weer een aanvaller....worden ze echt geen kampioen mee, al halen ze nog drie/vier topaanvallers. Real heeft amper verdedigers en degene die er zijn, zijn geen van allen top. De beste, Cannavaro is weg. Denk dat ze maar eens verdedigers moeten gaan halen, ipv aanvallers. Sneijder, Robben en vd Vaart gaan nu wel weg denk. En Barca wordt toch wel kampioen volgend jaar

Nou... in Manchester hangt nu bij veel mensen de vlag uit...

Zat gisteren in Manchester in een taxi en die chauffeur (een united-fan) zei dat het een goede voetballer is, maar dat Manu liever de miljoenen heeft om te investeren in het hele team. Daarbij zijn de supporters niet zo gediend van zijn gebaartjes, maniertjes en ondanks dat het een goede voetballer is... choked hij wel in belangrijke matches.

En wat Zlatan65 zegt... betere de beste elf, dan de elf beste... Dat is dus wat Manu wilt en wat bij Madrid juist andersom zal zijn zolang Perez daar zit

11 juni 2009 om 11:36

Precies Molletje, ik als Utd fan vind het ook niet heel erg dat ie gaat, hopelijk spendeerd Utd het geld goed & haalt het Tevez, Valencia & Benzema binnen...

11 juni 2009 om 11:37

@ molletje:

Chocked in belangrijke wedstrijden?? volgens mij schiet hij in zijn eentje manu naar de finale. In de finale was heel manu zwak, dat kan je hem niet alleen kwalijk nemen..

Ronaldo is juist een speler die eruit springt in de belangrijke wedstrijden, meer dan een messi. Die draait goed als het team goed draait. C ronaldo kan in ze 1tje een team laten draaien..

11 juni 2009 om 11:41

@ballack13

Dan heb je toch niet naar de matchen van barca gezien vorig jaar. Messi zat paar keer op de bank en komt in met een achterstand en 20min later staat barca op voorsprong!!

Leuk voor onze Hollandse jongens. Hopen dat ze heel snel een nieuwe club gaan vinden want anders wordt het de tribune met het Wk in aantocht. Het wordt zeker tijd dat ploegen in Spanje eens worden afgerekent op de mega-schulden. Dit slaat toch werkelijk alles....

94 miljoen .. En dit tijdens crisis, terwijl er meer dan miljard mensen in de wereld minder dan 2 euro per dag verdienen en in pure armoede leven. Diep triest.

11 juni 2009 om 12:51

De crisis heeft duidelijk geen invloed op die topclubs. Tv-gelden blijven stijgen, sponsorcontracten blijven stijgen en de stadiums blijven vol zitten (ondanks soms zelfs ticket prijsstijgingen). Van een crisis voor die clubs is dus geen sprake.

woow word nog leuk , da word dan la liga kijke volgend jaar

Dit is geen nieuws meer hoor.

Real is Real Ronaldo.beckham.zidane.figo.carlos

C.ronaldo is een klasse speler maar beter dan Messi never nooit, zijn acties/dribbels zijn onnavolgbaar

Money Power maar geen respect


Hopelijk hebben ze bij real nog wat geld over voor wat fatsoenlijke verdedigers te kopen, want die hebben ze op dit moment niet zoveel.

Wat Een Wereldnieuws!!!! Ongelooflijk!!! Real Madrid wordt volgend seizoen superieur:
Casillas
Ramos Pepe Vidic Marcelo
Lass
Ronaldo Robben
Kaka
Villa Huntellar

11 juni 2009 om 11:45

Net als eerder met de 'galacticos' zeker?

Tevens denk ik niet dat Huntelaar er volgend seizoen in de basis speelt.

Ot: Wat een bedrag...ik vind het leuk voor Cr zelf dat hij zijn transfer heeft verdiend (en Manu kan het geld prima gebruiken) en dat hij de komende jaren zijn record zal behouden. Maar aan de andere kant is het echt te belachelijk voor woorden. Zulke bedragen voor een voetballer...maar goed, commercie en moraliteit gaan weinig hand in hand.

11 juni 2009 om 11:45

Ik verwacht niet echt dat jouw opstelling realistisch is. Dan wordt je meteen overlopen natuurlijk. De Nederlanders gaan geslachtofferd worden en met het oog op het Wk hoop ik echt dat Sneijder, Van der Vaart en Huntelaar eieren voor hun geld kiezen. Robben zal zijn plek wel veroveren, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat Huntelaar een plek gaat krijgen. Raul en Higauin lijken de eerste spitsen, maar als Villa komt, dan is het klaar met Huntelaar.

Casillas
Sergio Ramos
Pepe
.....
Marcelo
Diarra
Diarra
Ronaldo
Kaka
Robben
Raul

Jammer dat Ronaldo zelf heeft gevraagd om weg te mogen. Ik snap van hem dat ie een nieuwe uitdaging wil. Bij Man Utd heeft ie alles al gewonnen, dus bij Real Madrid begint ie met een schone lei. Maar ik vind het echt verrot voor de fans. De Engelse fans hebben hem altijd, hoe dan ook, gesteund! Die Spaanse fans zullen hem nooit met zoveel toewijding en passie ontvangen.

93 miljoen is wel een heel groot bedrag, ik vind dat real madrid een beetje te hard van stapel loopt, ze kopen alles wat goed is maar zit er ook echt een team in. ik ben benieuwd.

Nou je kunt het ook flink overdrijven met de prijzen die betaald worden.damn daar heb je 4 a 5 andere goeie spelers voor.

Plus die Hollanders kunnen het nu helemaal vergeten vooral de middenvelders.misschien dat Huntelaar & Van Nistelrooy mogen blijven.maar als ik V Gaal was zou ik toch maar een poging wagen

Jaja,ze gaan het weer doen en iedereen die zit te zeiken over dat geld snapt er helemaal niets van Real is de grootste club op aarde en wil gewoon de beste spelers hebben net zoals Ajax en psv dat willen.manu koopt van Nistelrooy ook voor 65 miljoen gulden van Psv en Berbatov voor 38 miljoen,ferdinand voor meer als 40 miljoen dus er is helemaal niets mis met deze transfer.

11 juni 2009 om 11:52

Klopt is ook gezeur, in heel de wereld film/tv/sport gaat steeds meer geld en bedrijven in om niks mis mee. Maar jou argument slaat nergens op, want Man U heeft Rvn, Berbatov en Ferdinand niet in 1 jaar geheel toch?? Real voor volgend seizoen alleen al Ronald + Kaka..

Jammer is het zeker, dat nu bij elke topclub het boegbeeld weggekaapt wordt voor 'het geld'. Maar toch lijkt het me wel prachtig om mannen als Ronaldo, Kaka en misschien nog wel meer (villa ed.) in één team te zien voetballen.

Mag hopen dat de ego'tjes van Madrid volgend jaar het licht in de ogen niet gunnen.
Wat een waardeloze club is dit. Kopen,kopen en nog eens kopen.
Zou geen supporter hier van willen zijn, al zag ik het mooiste voetbal. Dit moet ik vooralsnog eerst zien wat 11 sterren is geen zekerheid voor prijzen.

Goed dat ze nu 150 mil voor 2 spelers hebben neergelegt is gewoon ziek als Villa nog komt is 180 mil... ik denk niet dat ze daar echt meer dan 200 mil uitgeven aan nieuwe spelers ik denk dat Ville misschien wel de laatste aankoop zal zijn voor dit jaar dan maar heb ook gelezen dat het maar een gerucht was misschien halen ze nu nog wat kleiner namen voor in de verdediging maar ik denk niet dat ze nog een speler van 50 mil. kopen nu

We kunnen wel blijven klagen en zueren of schulden en wat dan ook. Madrid heeft gewoon het geld en als ze daar denken dat ze daarmee weer top worden moeten ze dat zelf weten we zein we in de praktijk wat ze ervan bakken

11 juni 2009 om 14:31

ga er maar wel van uit Acolinho, Perez heeft te kennen gegeven dat hij een transferbudget heeft van 300 miljoen !

Mooi man Real gaat Robben verkopen en Fc Groningen en Vv Bedum kun weer gaan lachen.

11 juni 2009 om 20:54

denkt niet maar hoopt het ook.

Nos meldt zelfs 94 miljoen euro, achja wat maken die paar centen ook uit....
Niet normaal dit. Brutowinst op de speler Ronaldo is 82 miljoen!!! Dat is de hele begroten van Ajax met nog een ruim overschot.
Ronaldo en Kaka is dan 159 miljoen. Dat is gewoon 1,4 Newcastle!!!
Ik hoop dat al die sterren niet samen kunnen spelen, want dan lacht de rest van de wereld zich rot.

11 juni 2009 om 11:43

hij leuk geschreven , ik hoop dat ook echt met c.ronaldo , sergio ramos, etc etc die zich "speciaal" voelen

verwacht dat barca goede lijn zal doorzetten volgend seizoen en dat real weer flopt in europa.......maar ben benieuwt!!

Moeilijk te begrijpen dit soort dingen.
Wat bepaald nu dat een speler 93 miljoen waard is, dat is toch achtelijk1
Ook ronaldo is een passant en hoe duur wordt straks de nieuwe held, die nog beter is dan ronaldo over een paar jaar?

Ruud gullit was zo'n 20 jaar geleden europees voetballer van het jaar en voor 7,5 miljoen(17 mil.guldens)verkocht. Ronaldo nu voor 12 keer zoveel, dus over 20 jaar een nieuwe speler voor 12x 93mil = 1.1 miljard???
Nee simpel gezegd gekkewerk!

makelijk hey,gelds dat er niet is uitgeven pffffffff

Perez denkt dat ie het team bij elkaar kan kopen. Gelukkig voor hem is Kaka geen Ronaldo maar je weet hoe het gaat als er teveel toppers in een team staan...
Mensen als Ferguson, Mourinho, Hiddink en Guardiola hebben gelukkig door dat voetbal een teamsport is.

Snap trouwens de tactiek van Perez ook niet echt. Buiten het feit dat ze uit marketing natuurlijk heel veel gaan binnenhalen blijft alles gerelateerd aan de uitslagen. Spelers die hij nu wilt verkopen gaan gewoon bijna gratis de deur uit want die selectie is gewoon te groot straks om mee te kunnen functioneren.

Sneijder, vdv en Huntelaar kunnen beter snel ergens anders beginnen want dit is een dead end voor ze.

11 juni 2009 om 11:49

Ferguson...
ferguson..
Top vijf most expensive transfer in England...

Robinho Real Madrid Manchester City 49.0 2008
Dimitar Berbatov Tottenham Manchester United 46.4 2008
Rio Ferdinand Leeds United Manchester United 43.9 2002
Juan Sebastián Verón Lazio Manchester United 42.4 2001
Wayne Rooney Everton Manchester United 40.8 2004

Ohja Ferguson ....

11 juni 2009 om 12:02

@elleboogje, wat wil je daarme zeggen? Ja ferguson geeft veel uit voor 1 speler, maar Man U is ook de grootste in Engeland logisch dat ze dan ook de duurste transfers van de competitie hebben. Valt niet eens te vergelijken met wat Madrid nu doet Kaka en Ronaldo en wie volgen er nog?

11 juni 2009 om 12:37

Hij heeft wel gewoon gelijk hoor, hierboven klaagt men dat Real het voetbal kapot maakt en dat "mensen als Ferguson" door hebben dat voetbal een teamsport is...

Ellebooggje geeft gewoon aan dat Ferguson blijkbaar gewoon eigenlijk hetzelfde doet.

En dan kom jij mt de tegenargument:
"manu is de grootste van Engeland".......rs

Ik hoop dat je zelf begirjpt dat er niks klopt van redenering, want Real is dan de grootste van Spanje, dus........

11 juni 2009 om 12:56

Daar ging het ook niet om, het is makkelijk zo een lijstje neer te zetten maarja zoals ik aangeef dat lijstje is gewoon logisch. Gaat toch echt om de manier waarop, dat lijstje, Rooney 2004, Veron 2001, Rio, 2002, Berbetov 2008 is toch niet 1 seizoen of wel? Nee 7 jaar! Madrid koopt in 1 week Kaka en Ronaldo voor 150+ miljoen toch wel een degelijk verschil, waardoor ik zeg dat het dus niet klopt zijn vergelijking..

Begrijp me niet verkeerd dat staat los van het 'geklaag' van mensen over Real..

11 juni 2009 om 13:18

Ok je bedoelt het dus niet zo , dat is goed.

Maar wat maakt het nou uit of je het in 1 seizoen doet of over meerdere seizoenen?
Als Real bijv. de komende 2/3 seizoenen niets uitgeeft, is het dan wel goed?

Geweldig! Real Madrid kan nu helemaal niets meer winnen enkel en alleen nog maar verliezen: Als zij geen kampioen worden en/of de Cl niet winnen dan is het seizoen verpest! 93 miljoen betalen zegt helemaal niets over de druk die zo'n speler aankan. Ronaldo is ook maar een mens en het is maar de vraag of hij de hoge verwachtingen kan waarmaken...

Manchester United kan al een (relatief) goedkope opvolger vinden in Nederland: Arnautovic!! Deze heeft heel veel potentie en gaat een echte topper worden!! 15 miljoen en de opvolger is binnen!

Als Realfan ben ik zeer blij met dit nieuws, nu kunnen we eindelijk weer meedoen in Europa. Ok, dit is veel geld, maar dat wordt terugverdiend door de merchandising die deze twee zullen opbrengen en de verkoop van enkele spelers. Jammer maar Sneijder en Van der Vaart zullen waarschijnlijk het slachtoffer worden, ik zag ze graag nog wat langer in het witte tenue van de club der clubs. Veel plezier met de bekers die dit jaar gewonnen zijn Barca, het zal een tijdje duren voor je ze nog eens mag aanraken

Wat een idioten, ze kopen alleen maar om het kopen en hebben totaal geen respect voor de spelers die er nu al spelen, ik hoop dat ze zo hard afgaan volgend seizoen!

Lekker Real, goed bezig. Volgend jaar de titel weer terug in Madrid.

Wat een absurd bedrag. Het ligt niet alleen maar aan Madrid hoor jongens, de Engelse clubs hebben ook zoveel geld dat ze absurde bedragen kunnen vragen. Real is alleen zo gek om het te bieden. Enfin, de verdedigende problemen van Madrid zullen nu echt niet opgelost zijn door deze toppers binnen te halen. Ik denk inderdaad, wat de meeste mensen zeggen, dat Real dat zo terugheeft via recettes; de verkoop van shirtjes e.d
Het marktaandeel in Spanje van Real is erg groot, zo rond de 35 procent.

Daar ben ik het niet helemaal mee eens skippyjew:
ik denk dat het toekomstige team van Real Madrid deze volgende super sterren bevat:

Gk: Grandel/pieckenhagen
Rb: Michael Reiziger
Cb: Jaap Stam
Cb: Maldini
Lb: Tim de Cler
Cdm: Van Bommel
Rm: Knopper
Lm: Kennedy Bakircogulu
Cam: Barry van Galen
Rs: Angelos Charisteas
Ls: Van Beukering

Wie is volgende seizoen eigenlijk de trainer van Real Madrid. Zover ik weet is dat nog niet bekend. Dat vind ik dan helemaal belachelijk.

Een club geeft 150 miljoen uit, en dan komt een trainer en die moet dus die financiele belangen gaan dienen. Want reken maar dat een trainer het niet kan maken om Ronaldo of Kaka te passeren, dan heeft ie de voorzitter tegen zich. Daarnaast leidt het tot erg scheve gezichten binnen een team. Ik zou als trainer zijnde liever Ronaldo in Manchester gelaten hebben en talentvolle verdedigers gekocht hebben om zo aan de toekomst te werken. Maar ach, trainers hebben er in Spanje toch niets te zeggen.

11 juni 2009 om 11:47

Pellegrini is volgend seizoen trainer van Madrid, hij komt over van Villareal. Is een aantal dagen bekend al.

Wat een kinderlijk gejammer hier zeg.
Ik ben de tel kwijt geraakt maar volgens mij hebben er hier al minimaal 50 mensen lopen brullen: Deze bedragen maken het voetbal kapot!!

Jongens toch, denk nou eens verder dan je neus lang is voordat je gaat roepen.
Natuurlijk zijn deze bedragen bizar, maar waarom zou je daar wakker om liggen.
Feit is gewoon dat Ronaldo dus waarschijnlijk naar Real Madrid gaat, of dat nou voor 90 miljoen is of voor 10 miljoen wat maakt dat nou in godsnaam uit, laat die clubs dat lekker zelf weten. Het is toch logisch dat Man U Ronaldo niet verkoopt voor 30 miljoen? Dat zou dus betekenen dat Ronaldo de rest van z'n leven bij Manchester zou spelen omdat dat soort bedragen te laag zijn, maar bedragen zoals deze het voetbal kapot maken. Wat een onzin zeg.

Ten eerste zoals al 100 keer gezegd hierboven verdienen ze het terug aan merchandising. Ten tweede slaat het hele gebazel over dat ze alleen maar individuen zijn ook nergens op, ze hebben nog maar 2 spelers ingekocht hoor. En Kaka is niet eens zo'n verwende vedette, alleen Ronaldo dan.

Bovendien gaat het voetbal zelf naar mijn mening juist totaal niet kapot.
Dit jaar was duidelijk te zien dat Manchester en Barcelona boven de rest uitstaken en wie heeft er nou liever niet dat alles dicht bij elkaar ligt en uiterst spannend is?
Door deze transfer levert Manchester aan kwaliteit in, waardoor het in Engeland weer dichter bij elkaar komt te liggen. En met diezelfde transfer van Ronaldo word Madrid weer sterker, waardoor het in Spanje ook weer spannender word.

Wat willen jullie dan, dit is toch gewoon sensatie? Kijk eens hoe het iedereen bezighoud. Eens in de zoveel jaar heb je nou eenmaal een speler als Ronaldo of Kaka die voor dit soort bedragen verkocht worden, leer er maar mee leven. Die Perez heeft gewoon het geld en Real word gerust wel beter met deze spelers daar is geen twijfel over mogelijk, zolang die coach er maar een team van smeed. Manchester was toch ook een geweldig collectief met Ronaldo?

Door dit soort gebeurtenissen heb je enorm veel zin in het Spaanse seizoen, en het is ook weleens interessant om te zien hoe Manchester omgaat met het verlies van hun goudhaantje. Dus hou a.u.b. op dat met gezever over hoe het voetbal wel niet kapot gaat, dat is nou echt al 100 maal vermeld.

En Nee ik ben absoluut geen Real Madrid aanhanger.

Groet.

11 juni 2009 om 11:58

Je heb helemaal gelijk..real heeft behoefte aan kwaliteit. Nou dat hebben ze nu wel gekocht! Wat moeten ze dan doen verder met drenthe en sneijder bouwen aan een ploeg en zo Barcelona en Man u de komende 3 jaar de dienst uit laten maken?? snap dat barca fans liever een zwak madrid zien..
Jeugdspelers komen niet uit de licht vallen hoor..of uit een blik bij de aldi? daarvoor moet je weer gaan bouwen en voor en ad hoc oplossing is dit perfect 2 van de 3 beste spelers...
Hier houden we van dit zien we graag grootse teams tegen elkaar spelend...vaak is Real eindstation van de grootste transfers e rmoet er 1 de rijkste zijn toch?

11 juni 2009 om 12:32

Off: Kinderlijk gejammer? Weet je wat ik pas irritant vind mensen zoals jou die dan op deze manier op hun reageren met een ellenlange betoog alsof je het beter weet. Ik bedoel of jij het er mee eens bent of niet, het blijft hun mening en die mogen ze toch hebben? Of wil je zeggen dat wat jij zegt allemaal feiten zijn? Dat je de waarheid in pacht hebt? Nee ook jij reageerd gewoon met jou mening op een voetbalforum, begrijp dan ook niet dat je een compliment krijgt, of ja eigenlijk ook wel..

On: Madrid doet dit goed en slim, de druk is er altijd, er is geen tijd om een team op te bouwen, Real wint liever vandaag als morgen de Cl dus 3 jaar wachten om op te bouwen gaat toch niet werken bij deze club.. Met Ronaldo en Kaka al de eerste 2 galactico''s binnen, voor hun om te presteren moet Real wel nog 2 minder aanvallend ingestelde Galactico's halen!

11 juni 2009 om 13:24

Ik wil het nog wel een keer zeggen; dat Real Madrid dat geld bedrag terug kan verdienen zal me een worst zijn. Het gaat erom dat dat soort Clubs in bepaalde landen zulke bedragen mogen uitgeven. Hier in Nederland mag dat niet en dit geeft een oneerlijke concurrentie strijd. Nederland zal hier door meer en meer weg zakken in Europa zolang ze dit soort geld bedragen kunnen uitgeven.

11 juni 2009 om 14:12


Je zegt dat Ronaldo zijn hele leven bij Man U moet blijven spelen omdat ze dan elk laag bod afslaan.. Ja tuurlijk, Ronaldo heeft met zijn volle verstand een contract getekend.. Ik vind dit nergens meer over gaan..
Jij zegt ook dat het spannender wordt in de competities?? Laat me niet lachen!! Alle grote clubs worden alleen maar groter en alle andere clubs haken af.. Ik zie geen andere clubs de komende 10 jaar in de finales van Cl spelen.. Nou heel spannend zeg!!

Droomscenario:
Real begint stroef aan het seizoen. Barã§a doet waar het gebleven is, namelijk wedstrijden winnen met perfect voetbal. Tot dat daar ook de klad in komt. Real gaat beter presteren. Ze staan bovenaan, tot speelronde 38. Dan is daar toch weer het Barcelona met Xavi en Iniesta als regisseurs, dat met sprankelend voetbal toch nog de titel pakt.
Dit alleen maar om duidelijk te maken dat je met een goede jeugdopleiding, een duidelijke structuur en gerichte aankopen vaak verder komt dan Real met dit beleid.
Wat die Perez hier flikt is in éã©n woord belachelijk. Anders kan je het gewoon niet noemen.

11 juni 2009 om 11:51

Duidelijke structuur --> verlanglijst barcelona.. Zhirkov, Ibrahimovic,fabregas en misschien Ribery haha ..

laats aankopen van 2 jaar Hleb (speelt amper) Caceras (speelt amper) Henrique uitgeleend..dit is al 45 miljoen

henry, alves, abidal toure etc etc....zucht keita nou nou wat gerichte aankoop! echt een topper!

kak en c. ronaldo zijn gerichte aankopen voor Show en goals! hahah jaloezie druipt van het scherm zo mooi al die zogenaamd goed onderbouwde boze reacties uit smurfenland waarom stoute Perez dit doet!

Hou toch een sop met dag gejank alsjebleift ..het is zo vermoeiend om steeds dezelfde reacties te lezen..jaloezie is het juiste woord in deze!

11 juni 2009 om 12:01

caceras en henrique zijn wel gehaald met het oog op de de toekomst. Real heeft hetzelfde gedaan met garay (goeie speler trouwens). Keita heeft dit jaar geregeld gespeeld en is een verdienstelijke speler op zijn positie als touré er niet bij is.

henry, alves, abidal toure --> wat is er trouwens mis met deze aanwinsten? Vaste kernspelers die bijna elke week spelen ... en gehaald zijn omdat er spelers vertrokken zijn

11 juni 2009 om 12:09

Inderdaad kriekm.
Wat ik bedoel is dat Real Huntelaar, Sneijder, Van Der Vaart, Robben voor grote bedragen kopen, terwijl ze nog geen jaar later spelers voor 65 en 93 miljoen kopen voor dezelfde posities. Dan zit er wat mij betreft geen duidelijke structuur in.

En dan nog even over Zhirkov en Zlatan etc. Die worden gehaald als vervangers voor vertrekkende spelers. Moet je stil blijven zitten als Eto'o vertrekt? En aankopen van €90.000.000 zie je Barcelona niet zo snel doen hoor.

Zonde van het geld, in guldens 200 miljoen !!!
Kun je heel veel goede spelers voor kopen.

Ik hoop dat real door deze transfers ook echt weer terechtkomt in het tijdperk van het zogenaamde 'buitenaardse' voetbal. Mensen die hier lopen te schreeuwen dat het spelletje kapot word gemaakt zaten voor een paar jaar geleden zelf trouwens ook te kijken naar het oogstrelende spelletje wat real op de mat legde. Barca doet het, waarom real niet?
als Ronaldo transfervrij was geweest, had er niemand geklaagd. De markt word gewoon weer flink in beweging gezet, en bij mij gaat dan de adrenaline stromen, heel simpel!

Ik vind trouwens dat dit soort dingen juist bij topvoetbal horen. Laat de rijkste clubs dit nou maar doen.. via via komt manchester toch wel weer in Nederland shoppen met een volle beurs. Is het niet direct, dan kopen ze ergens een speler voor veel geld (bijvoorbeeld bayern) en dan komt die club wel weer in nederland terecht!

En zo is de circel weer helemaal rond....

Dit is gewoon pervers, heb er geen andere woorden voor.
Ik hoop dat het niet rendeert voor ze.

Ja ondanks maanden lange berichtgeving toch onverwachts! En ineens is ie er dan..
Je kan veel zeggen van perez maar zijn beloftes komt ie na! Haha ik zei de boze gefrustreerde reactie al voor me.. Haha meeste mensen doen dit enkel in hun Ps3 of x box spelletjes maar perez flikt het gewoon! om 2 van de 3 beste spelers van de wereld te strikken binnen 2 weken dat ie voorzitter is.
Mensen er komen ongetwijfeld verdedigende spelers bij maak je niet druk en het wordt ook 1 team ...don't worry!

11 juni 2009 om 11:54

Ja met geld is alles te koop hé. Dat is juist het zotte!
Vind jij het nu zelf niet een beetje overdreven?? 93 miljoen voor 1 speler? Ik moet er bijna van spauwen!

11 juni 2009 om 12:11

Met geld is inderdaad alles te koop, behalve een cup. Abramovich kan hierover meepraten. En dat stelt me dan nog wel gerust.

11 juni 2009 om 14:46

Toch altijd dichtbij. Dit seizoen ook ware het niet dat Barca een cadeau van formaat kreeg. (hé die 3 penalties ...)
Real is wat mij betreft nog veel sterker dan Chelsea ook en wat nog belangrijker is : jonger.
Kaka 27, Ronaldo 24, Villa 28, Higuain 22, Garay 23, Pepe 26, ....
Dit team staat er binnen een lustrum nog ...

Kaka goede voetballer maar onzin!! van der vaart is ook goed op die plek waarom zouden ze dan zoveel geld uitgeven en wat Ronaldo betreft dat is logisch wat op die rechterkant op het middenveld. en Waarom Villa? Huntelaar kunnen ze ook wel wart mee hoor ik vindt Villa niks beter als Huntelaar.
Ik ben het wel mee eens om nog een centrale verdediger aan te trekken. of een linksback wat dacht je van evra;p

11 juni 2009 om 11:52

tja perez denkwijze hoezo genoegen nemen met een goede aanvallende middenvelder(van der vaart) als ik de Allerbeste kan betalen(kaka),c.ronaldo directe versterking ze hadden eingelijk niemand op rechts aanvallende middenveld.dit lijkt me wel een mooie opstelling nadat real ook 2 verdedigende versterkingen heeft gehaald

casillas
ramos
pepe
vidic
cole
lass
diarra/x
ronaldo
kaka
robben
villa

of: Lijkt me trouwens erg vreemd voor die anderen sterren die nu bij real rondlopen om te beseffen dat ze met een bedrag van 31 miljoen (wat ook al belahcelijk hoog is) nog maar 1/3 van Ronaldo zien. Zou dit bedrag niet een hoop deuken in hun ego's schoppen?

En toch heeft Ronaldo wel altijd inzet getoond bij Manu ondanks dat hij al eerder weg wilden. Met zulke palmares verdien je wel echt een transfer!

Neeeeeee crisssssssss wat doe je !? je moet blijven

haha!! Superzalig dit!! Nu nog Villa, A. Cole en nog een goeie verdediger!!
Binnen een jaar is dit geld allemaal terug gewonnen door truitjes enzovoort...
C.ronaldo en Kaka in 1 team zeg
Zalige opstelling dit!! Hala Madrid

Iker
Ramos
Pepe
Garay/..
A. Cole
Robben
Kaka
C. Ronaldo
L. Diarra
Hiqu/Rau
Villa
11 juni 2009 om 12:54

dat team word helemaal overlopen joh als je dit ziet. 1 middenvelder die loopt, de rest zal niet meeverdedigen en dan heb je een groot probleem (kaka verdedigt positioneel heel goed mee daar kan ik niet omheen) maar komop je hebt maar 5 spelers die lopen en de rest die is er meer voor fotoshoot

Cristiano had vorig jaar zelf ook al een beetje aangegeven dat hij een transfer naar Real wel zag zitten .. En dat die bedragen voetbal kapot maken is misschien wel zo, maar een club met zoveel geld heeft dat zelf moeten opbouwen.. Kijk maar naar de historie van Madrid.. Ben benieuwd wat Perez en Pellegrini nog meer voor aankopen gaan doen..

Waanzin. Meer kan ik er niet over zeggen

Wat een geld, echt niet normaal, snap gewoon niet waar real het geld vandaag haald.
Vraag me af of dit het voetbal wel goed doet.

Pff kaka, ronaldo!!
Who's next?????

Villa,drogba,charisteas,fabregas!??

11 juni 2009 om 12:13

Charisteas?

hoezo noemt iedereen vidic? heb daar nooit een link naar real van gezien of gehoord.
real moet nu macherano halen van liverpool en taiwo want die mogen beide weg dacht ik.
verder hoeven ze niet perse villa te halen want ze hebben al raul, Huntelaar en Higuain

Casillas
Ramos
Pepe
Vidic?
Taiwo
Diara
Macherano
ronaldo
Kaka
Robben
higuain
11 juni 2009 om 11:56

Grapjas, gister stond er nog een bericht hier op Voetbalzone van Benitez: ''mascherano blijft absoluut bij ons''

En vidic is wel degelijk gelinkt aan Real, maar ik denk niet dat Manchester na Ronaldo ook Vidic verkoopt aan Real. Geld hebben ze nu toch al.

Wat een haters hier allemaal joh, ik vind het hartstikke mooi dat Ronaldo naar Real gaat! Kaka en Ronaldo in een team, dat ik dat nog mag meemaken! Stop met zeuren het is niet anders en daarbij probeert Barca ook Zlatan voor vele miljoenen over te nemen dus zo sympathiek zijn ze nu ook weer niet.. Elke club in de wereld zou Ronaldo voor 93 miljoen proberen te kopen als ze het geld hadden, lekker hypocriet jongens!

Als hij het zelf ook accepteert, pfoe wat een team word dat dan.
De salarissen komen ook lekker hoog te liggen daar.
Ben benieuwd hoe dit team gaat presteren.

hun maken het voetbal zowiezo wel kapot!!!!!!
dit gaat togh te ver
ze hebben een schuld van 550miljoen
en dan mogen ze nog spelers gaan halen met een totaalbedrag van 300miljoen
als ze hier in nederland een schuld van een paar miljoen hebben zouden ze geen eens licentie krijgen!!!!!

Kapot gaat et voetbal.. wat heeft et nog voor charme als iedere willekeurige club met ingepompt geld groot kan worden en niet op eigen kracht zoals Ajax

12 juni 2009 om 09:23

Ajax = Beursgenoteerd...

93 Miljoen.....daar kun je 15 Nederlandse Eredivisieclubs van kopen...

Yes.... De galactico's herrijzen uit het as! I love Perez! Hij maakt zijn woorden meer dan waar! Wacht maar... Mensen klagen hier wel he van niet normaal dit dat... Hoe zouden jullie het vinden als jullie club steeds met 4-0 wordt vernedert elk jaar in de Cl... Perez heeft een oplossing! Jaloersie hiero heerst! Ik denk dat robben blijft aangezien ribery niet komt! Dus de opstelling wordt dan zo...

Robben (ook van wereldklasse) en c.ronaldo aan de flanken met kaka die hun lekker gaat besturen villa als afmaker en lass met gago of diarra worden de stofzuigers! Ik weet zeker dat vidic ook komt aangezien hij ook weg wou uit engeland! Maicon is ook ongelukkig bij inter en wordt nu ook in verband gebracht met real... Villa komt ook aangezien real achter de schermen bezig is met hem volgens de media... Alleen een goede linksback mist real...

1 Iker (K)
2 Maicon
3 Ramos
4 Pepe
5 ?
6 Lass
8 Gago
7 C.Ronaldo
10 Kaká
11 Robben
9 Villa
11 juni 2009 om 12:07

Nou wat een oplossing, een kleuter van 4 kan bedenken dat we de beste spelers opkopen en zo beter worden. Geweldige man die Perez ahum. Ik vind het zo kansloos dat Real Madrid met al die goede voetballers niet eens mee kan doen in de champions leaugue, zo zie je maar dat je een elftal niet bij elkaar kunt kopen. Vorig seizoen hebben ze toch ook heel veel spelers gekocht, dat was toch ook niet de oplossing. De oplossing is om langdurig met dezelfde spelers een goed team op te bouwen, en de spelers vertrouwen te geven. Neem een voorbeeld aan Barcelona! En nee ben geen fan van beidde vind Real alleen totaal geen beleid uitstralen.

Ik snap niet waarom mensen dit schandalig vinden..?! Deze spelers(c.ronaldo & Kaka) behoren tot de beste 5 spelers en als je dat betrekt op de huidige markt zijn dit ''normale'' bedragen. Tevens komt daarbij kijken, dat Real Madrid het geld er makelijk uit zal halen, door shirt verkoop etc.
Respect voor Perez, hij flikt het wel!

Hoeveel geld zouden ze nog overhebben voor de belangrijkste aankopen die nog gedaan moeten worden? Die voorzitter lijkt echt niet goed bij z'n hoofd te zijn. Nu lopen voorin allemaal ego's rond terwijl achterin wat verdedigers staan van het niveau Nac. Ook al kopen ze nog allemaal topverdedigers erbij, dan nog kan dat nooit meteen een goed draaiend team worden. Prijzen voor Madrid lijken verder weg te zijn dan ooit.

Ja je kunt wel allemaal super spelers hebben maar dat wil niet zeggen dat het een team is. Maar een mooie transfer voor Real en Ronaldo.
@ Strax volgens mij is vandaag bekend geworden dat benitez macherano helemaal niet weg wil hebben.

Wat de meeste mensen niet begrijpen is. Dat real madrid al aan ronaldo alleen die 93 miljoen terug kan verdienen aan merchandising. Die Ronaldo is een 'markt gigant', en hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Hij is het waard. Voetbal groeit dus de bedragen ook. Begin er maar mee te leven zou ik zeggen !

Wat hij ook op zal brengen voor Real, het is gewoon niet meer normaal dit bedrag!
Ik hoop echt dat real niets gaat maken volgend seizoen. Het beetje sympathie die ik nog had voor real is nu ook helemaal weg.
Nu zijn ze net zo bezig als chelsea. Ook zo'n club wat alleen maar alles koopt! bah dus!

slimme zet van man utd
96miljoen euro is wel absurd veel geld ,ronaldo wilt weg , een ontevreden speler kan men beter laten gaan .
ik ben beniewd wat ferguson gaat doen !!
geef hij nu de kans aan nani of komt ribery of lennon naar man utd ????

viva real
eindelijk wou eigenlijk dat ie vorig jaar al ging. maar dit jaar is ookgoed. barca zal het wel warmpjes krijgen hahah.
mijn droomtransfer gaat toch door. bedankt man u.

Een paar jaar geleden had Real door dit soort praktijken een schuld van een paar honderd miljoen, vervolgens hebben ze hun trainingscomplex in Madrid verkocht aan projectontwikkelaars voor een miljard. De honderden miljoenen die ze daarna in de plus stonden raken al weer aardig op, over een jaar of 5 gaat Real in grote financiele problemen komen, zeker wanneer de Uefa de strengere regels gaat invoeren. (en dat gaat zeker gebeuren)

Het enige wat je hierover kunt zeggen is dat het slecht beleid is en op langere termijn de positie van je club ondermijnt.

De mensen die het over verkoop van shirtjes hebben snappen het echt niet, die shirtjes verkopen ze ook wanneer ze andere spelers voor minder geld kopen.

Hoe durft men Sneider of Vdv te vergelijk met Kaka of Ronaldo. Wat hebben sneijder en Vdv nou bereikt in hun carriere vergeleken met Kaka en Ronaldo. Kijk graag even alleen naar de prijzen kast van deze 2 spelers en de individuele prijzen. Te gek voor woorden dat wij "nederlanders" onze nederlandse spelers vergelijken met de top van de wereld.

En iedereen maar zeuren over een schuldenlast van real madrid en dat Perez dom is. Perez is volgens Forbes een miljardair, dus zo dom is hij nou denk ik ook weer niet. Het bedrag dat voor deze 2 spelers wordt binnen 1 a 2 jaar terugverdiend door merchandising en dan niet alleen shirtverkoop maar ook tripjes naar azie of naar het midden-oosten waar real tientallen miljoenen voor ontvangt.

Ik ben het wel met een aantal eens dat er een balans moet zijn in het team, dus real moet zeker nog 1 a 2 goede verdegind ingestelde spelers aantrekken.

11 juni 2009 om 12:15

Oew, wij Nederlanders zijn zo klein, waag het niet om je eigen spelers goed te vinden. Sneijder en Van der Vaart zijn gewoon enorm goede voetballers. Kaka en Ronaldo zijn buitencategorie, maar de top bestaat uit meer dan die 2 spelers.
Bovendien vergelijk je ze zelf ook, alleen valt die vergelijking bij jou negatief uit voor de nederlanders.

11 juni 2009 om 12:50

ik zeg niet dat wij nederlanders zo klein zijn, maar wil jij mij vertellen dat er geen grote klasseverschil is tussen sneijder/vdv aan de ene kant en kaka/ronaldo aan de andere kant.
Sneijder en Vdv zijn goede spelers maar geen top en zeker geen wereldtop spelers, ze komen lang niet in de buurt van een iniesta, xavi, fabregas, ribery, gerard of xabi alonso.
Deze jongens zijn gewoon geflopt bij real madrid omdat het niveau te hoog is. Vdv en Sneijder wat mij betreft naar Duitsland. Enige die bij real het niveau aan kan is robben maar hij is te vaak geblesseerd. Rvn is over zijn top heen, en drenthe kan het helemaal vergeten.

hahaha... laporta zei volgende week over perez, "ik hoop dat de gezonde verstand zegeviert" nou hij heeft zijn advies goed opgevolgd...
ik ben real-fan maar dit gaat nergens meer over... real maakt elke x zelfde fouten...
ze kopen kaka en ronaldo terwijl ze achterin geen goede verdedigers hebben rondlopen... ben benieuwd wie er gaat spelen nu pepe geschorst is...
ze moesten gewoon vidic of ferdinand halen...

dit is gewoon niet leuk meer... Halloheren, ik ben het totaal niet met je eens dat het voetbal groeit... het mooie van voetbal: het tacktische spel met snelle balcirculatie etc. zie je steeds minder terug op de velden... daarvan is er zoiezo 1 club die ik dat spel nog vaak zie vertonen en dat is Barcelona...
Dit is gewoon ongelovelijk wat die Perez doet.... hij haalt Kaká, nu C. Ronaldo... wie is de volgende?? Torres voor 60-70 miljoen?? villa komt waarschijnlijk ook nog naar Real Madrid... Real Madrid begint weer op het team te lijken wat het een paar jaar geleden had met zidane, r. carlos, beckham, figo, raul, ronaldo, robinho enz. maar presteren ho maar... ik verwacht er niet al teveel voor...
het voetbal is verpest door het geld... door de clubs die koste wat het kost tegen iedere prijs de beste spelers binnen willen halen...

Dat geld hebben ze zo terug door shirtverkoop etc.
hij is de bekendste voetballer van de wereld en het zal in azie echt wel verkopen.
het bedrag van beckham hadden ze ook in 1 week terugverdient.

Real weer kampioen van la liga

Er vanuit gaand dat een team met 4 aanvallend ingestelde spelers speelt, dat doet namelijk bijna elk team (dus komt niet met opstellingen waarin 5 of 6 aanvallers staat). Dan is nu al zeker dat Ronaldo en Kaka altijd zullen spelen. Het zijn namelijk nieuwe aankopen en de voorzitter zal ze ook willen zien spelen. Daarnaast zal Raul heel veel spelen aangezien dat een jongen van het volk is. Zo ontzettend oud is hij met zijn 31 nu ook weer niet. Dan blijft er nog een positie over, wellicht voor Higuain die het geweldig doet. Dan zal men nog zo'n 3 spelers achter de hand willen hebben voor deze 4 posities, waaronder wellicht 1 of 2 van de Nederlanders. Ik denk dat Van Nistelrooij blijft, heeft nog 1-jarig contract en gaat daarna terug naar Nederland. Dan denk ik dat ze of Robben of Sneijder willen houden. Betekend wel dat de kans groot is dat er veel Nederlanders weg zullen gaan.

Persoonlijk hoop ik dat Huntelaar inziet dat hij veel moet gaan spelen. Wellicht dat Sneijder dan naar Munchen gaat en Vd Vaart een mooie Premier League topclub vindt.

ronaldo hoort nog altijd tot 1 van de beste spelers ter wereld.
perez ga zo door. ribery is niet nodig

Real tast diep in de buidel zeg! We zullen zien of kampioenschappen te koop zijn. Uit de reacties hierboven verneem ik dat de Real aanhang er al het vertrouwen in heeft, en dat tegenstanders van dit soort bedragen hopen dat het als team mislukt.
Ik gun Real elk succes dat ze zullen behalen met deze selectie, maar wil zeker niet dat het leid dat op over de hele linie, met name de Nederlandse voetbalvelden, het niveau verschraalt voor meer geld.
Commentaar dat dit al lang aan de gang is, begrijp ik,. Toch hoop ik dat Michel Platini nu van de Europese Commissie eens meedenkende actie krijgt om dit te verbeteren.

'' Real Madrid biedt Valencia 35 miljoen euro en Alvaro Negredo voor David Villa. Dat vertelde de zaakwaarnemer van Villa op radiozender Cadena Ser.''
bron vi.nl

zou mooi zijn als kaka met nummer 65 en Ronaldo met nummer 92 zou gaan spelen hahahaha.
Sneijder en v/d Vaart moeten vertrekken.
Drenthe en Huntelaar komen te kort (vind ik) dus mogen ook gaan.
Rvn kan nog weleens blijven.
Villa de volgende? gaan ze met alleen maar voorhoedespelers spelen?

Ach zoals Cruijff al eens zei,je koopt geen winnend team, dat moet groeien,de man (perez) is helemaal verkeerd bezig in de voetballerij, zo gaat het voetbal kapot voor zover het dat al niet is, Én blijft nederland een dreumes in europa en zullen de successen uitblijven met dit soort astronomische bedragen !

Dit is nou voetbal mannen, prachtig, ronaldo voor 90 miljoen naar Real madrid!!! Echt netjes man ronaldo veel succes bij mijn cluppie en ik hoop dat je het goed doet daar,

11 juni 2009 om 13:34

Waar de fuck heb jij het over met ronaldo voor 30 miljoen naar Real?

Clubs zijn bedrijven met veel sponsors. Altijd dat gezeik over fifa doe wat aan hoge bedragen qua salaris en transfers. Maar als jullie zo'n salaris rond het kaliber van grote toppers 800.000+ euro elke maand op jullie bank rekening krijgen bij gestort bel je ook de voorzitter niet op om te zeggen:. kan het wat minder vind het niet kunnen! Fifa heeft wel betere dingen te doen om te bemoeien met geldzaken dat niet van haar onderneming is. Of anders bel even Fifa zelf om te klagen hangen ze binnen 5 seconden op. En mocht een voetballer een familie lid of vriend van je zijn die jou onderhoud dan loop je ook niet te klagen toch? kiez maar een auto die je wil, zoek maar een leuk huisje ik betaal wel geen probleem. Dit is nu voetbal van deze tijd klaar en wen er maar aan de groeten.

Het is veel geld maar het zijn absoluut geen 'idiote of bizarre' bedragen.
Die verhalen over schulden enzo slaan al helemaal nergens op. Als je als bedrijf genoeg winst maakt om je schulden af te kunnen lossen is er niet zo veel aan de hand.
Dit zijn investeringen, ze weten dat ze binnen een jaar winst maken door shirtverkoop etc. Dan is het toch alleen maar logisch dat ze dit doen. Geven 150 miljoen uit en verdienen dan weer jaren lang een veelvoud daarvan en ze hebben hun reputatie weer terug. Kijk eens naar het aantal reacties op dit bericht.. Real is weer terug! Alleen de wereldwijde media aandacht die dit opleverd is het al waard. En hoe erg je Ronaldo, Madrid of dit beleid ook haat, wie wil het sterrenelftal van Ronaldo en Kaka niet aan het werk (of afgemaakt) willen zien. Dat leverd allemaal geld op

En bij elkaar gekocht.. dat is wel heel simpel hoor, ik zie hier reacties van inter-fans die roepen dat real geen eigen spelers heeft :s Clubs als Barca, Arsenal en Ajax zijn ook grotendeels bij elkaar gekocht. Alleen zijn de spelers dan wat jonger en meer low-profile.

Nog minstens een goede verdediger en Real kan weer mee gaan doen.

Dit is gewoon te gek voor woorden eigenlijk, dit zijn geen bedragen meer het hele voetbal word naar de klote gemaakt door dit soort dingen maar ja dat is de wereld van tegenwoordig helaas.

Gossiemikkie, Carammmmmba en Damn! Als ze 94 miljoen betalen dan verdient die Cristiano hier toch niets aan? Ze moeten daarnaast nog zijn salaris bijna verdubbelen om hem die stap te laten maken.

Hoe gaan ze dit ooit terug verdienen? Wat een bedragen! Al is hij natuurlijk wel de beste of 1 na beste speler van de wereld. Maar 93... holy shizzle.

Ze zijn behoorlijk wanhopig bij Real. Als ze nou is voor een coach gaan die er een mooi team van kan maken, zijn ze al een heel eind. Het lijkt soms alsof ze alleen maar op naam kopen, en niet om er een team van te maken..

jaloerse spinnen lopen hier rond zeg nee als het barca was dan was het wel goed

Maarja..
Nu nog een paar Nederlanders weg en daar goede verdedigende krachten voor halen..
Dit Real word volgend seizoen ongeslagen kampioen..
--edit moderator: niet-onderbouwde opstelling verwijderd.--

Jongens wat een bedrag zeg!
Groot gelijk dat United dat accepteerd, kan je heel wat leuk van doen.
Daar koop je zo 3-4 spelers voor die misschien net wat minder zijn dan Ronaldo.

Snap niet waar Real mee bezig is opeens, ze volgen Manchester City in het aankoopbeleid. Echt, waar halen ze dat geld allemaal vandaan? Welke gek(ken) geeft zoveel geld uit aan een paar spelers...

beter gaan sneijder en vd vaart nu op zoek naar een andere club. want met de komst van meneer Ronaldo zie ik het somber in voor onze nederlandse landgenoten..

Proficiaat ronaldo,

Heb hier gemengde gevoelens over, een het is wel de smaak maker van the Epl... Over het bedrag nouja madrid ontvangt dit vast wel terug uit shirt verkoop... Nu wordt het wel strijden om de #7 shirt met raul, ik heb echt een hekel aan ronaldo.. Los van zijn arrogante gedrag haalt hij vaak het tempo uit het spel, door die fopduiken...

Veel succes ronaldo

11 juni 2009 om 12:37

Fopduiken? Jij leeft nog in 2006 zeker?

Oké tot nu toe is het nog te begrijpen(al vind ik het kapitaalvernietiging). Maar als ze straks nog Ribéry en Villa halen lach ik de ballen uit mn broek, laat ze nou eerst een een goede verdediger halen!

Dan begint die carlos alberto te zeiken over dat man united het braziliaanse voetbal verkracht. Dan mag Johan Cruijff of een andere praatjesmaker uit europa nu wel zn klep opentrekken en zeggen dat Real madrid het europese voetbal verkracht. Dit is gewoon eeuwig zonde, 2 van zulke geweldige spelers weg bij de club die hun op hun top bracht.

Nu... meer dan ooit tevoren hoop ik dat de regel voor Madrid zal gaan gelden, dat elf verschrikkelijk goede voetballers nog niet per definitie een onverslaanbaar team maken... het is in het verleden genoeg bewezen dat die regel G E L U K K I G nog steeds het kijken, volgen en het supporten van andere clubs waardevol maakt.... de bal blijft gelukkig rond, maar jongejonge..... wat belachelijk veel geld........

Real gaat dus nu zo spelen. Robben & ronaldo aan de flanken bestuurd door kaka. Xabi alonso met gago als stofzuiger. Villa als afmaker. Maicon die ongelukkig is bij inter Rb... Arbeloa die weg mag van benitez net als xabi alonso... toch weer een spaanse top ploeg!

Hala Madrid!

1 Iker (K)
2 Maicon
3 Ramos
4 Pepe
5 Arbeloa
6 Gago
8 Alonso
7 C.Ronaldo
10 Kaká
11 Robben
9 Villa
11 juni 2009 om 12:35

Alex, ik ben het met je voor 90 eens,
Arbeloa kan amper het nivoo aan Real,
Riberi en Zlati, die passen wel bij hem
En in de wissel moeten ze 'ervaren' spelers als uzulmez nemen....
Voor 25 000 000 heb je hem al ....(sarcastisch bedoeld natuurlijk)

11 juni 2009 om 12:37

Als je zo speelt tegen Barca met haar zeer sterk bezette middenveld, krijg Real een oorwassig van jewelsete. Het gaat tussen de middelste en voorste linie is immers veel te groot. Daarnaast is de verdediging veel te aanvallend ingesteld.

Real Madrid heeft echt extreem veel geld om zulke spelers te kopen,
Het gaat hier om extreem hoge bedragen voor éã©n speler.....
Ik vind Ronaldo een balkeizer, allã©ã©n een balkeizer, Ik bedoel, voor dit geld kan je 3 gerrards kopen!!!!
Ronaldos waarde is 42 miljoen!! En wat doet mijn clubbie Realâ¿ 94 Miljoen!!!
Real Madrid poept gewoon met geld als het ware...
Met 94 miljoen kan je deze spelers bij elkaar kopen:

Maicon
Balotelli-
Cassano
Arda turan
Diego
kuaresma
alonso
savi hernandez

etc.etc.
Kortom, Real Madrid is nog steeds mijn club, maar deze transfer is een van de overbodigste ter wereld en duurste ter wereld, je hebt toch kakã¡...

en straks weer op de bek gaan tegen een Team als liverpool in de champions league...wat heb ik daar nu al zin in

Nog even dit de heer Perez heet een eigen vermogen van 2 miljard. Deze man heeft zeer goede contacten met grote banken world wide. Deze banken sponsoren de komst van Kaka en Ronaldo en al die andere grote aankopen die komen gaan. Real zelf staat dik in de schuld en zouden dit nooit kunnen betalen. Perez verwacht al dat geld terug te verdienen door allerlij verkoop zoal in Azie denk aan shirts etc.

Grappig om te zien dat Real Madrid geen prijzen kan pakken zonder ongelooflijk veel geld uit te geven, vroeger zidane, figo, beckham , nu ronaldo , kaka + ??

Triest om te zien dat ze alles met zoveel geld moeten doen terwijl bij Barcelona de uitgaven beperkt blijven. Dani alves is sinds 6 jaar de duurste transfer van barcelona op marc Overmars na( allebei niet hoger dan 40) en dat zijn eenmalige uitgaven. Spelers groeien bij Barcelona, bij real madrid blijven ze (of dalen ze) op hun niveau.

Iedereen heeft het erover dat als kaka en ronaldo niet samen kunnen spelen.
maar wat als die 2 wereld voetballers wel samen kunnen spelen in 1 team dan is Real Madrid Moeilijk te stoppen

Dit gaat natuurlijk nergens over!! Word tijd dat de Fifa hier iets van gaat zeggen, dit kan niet langer zo doorgaan!!!

93 miljoen, wat een bedrag, geloof dat je daarmee newcastle united kan opkopen

De algemene reactie hier is dat Real op deze manier het voetbal kapot maakt en dat het niets wordt met Real op deze manier. Ik kan me nog goed herrinneren hoe Real Madrid in 2002 de Cl won, met meer' buitenaards' voetbal dan dat van Barca het afgelopen seizoen. Real Madrid is de meest succelvolle club in de geschiedenis van het internationale voetbal, als zij Kaka en/of Ronaldo niet mogen kopen, wie dan wel?
Ik denk dat je ook niet zou zeueren als Ajax, Psv of Feyenoord f voor welke club je dan ook staat deze transfers zou verwezelijken.

Verder denk ik juist wel dat Real volgend jaar een ploeg is om veel rekening mee te houden. Niet perse door Kaka of Ronaldo, maar door Pellegrini. Als je ziet wat deze man van Villarreal heeft gemaakt, van subtopper tot top in Spanje en Europa, gezien de halve finale van 3 jaar geleden en de kwartfinale van dit jaar, met zeer aantrekkelijk voetbal nog wel. Over een half jaar praat niemand meer schande over dit Real, maar steken ze de loftrompet op omdat zij werkelijk Galactisch (buitenaards) voetbal spelen.

Verder zie ik in dit team geen plaats meer voor Raul, Sneijder, Vdv en Drenthe. Ik hoop dat Robben, Rvn en Huntelaar blijven.

Na een seizoen waarin alle prijzen plus complimenten naar barcelona zijn gegaan, is de paniek toegeslagen daar ! Real gaat nu succes kopen, hetgeen de recente prijzen van Barca nog meer glans zullen geven.

Ze betalen een idioot bedrag voor hem, maar het is maar net wat de gek ervoor geeft. Man U en straks andere clubs gaan hiervan profiteren. De voetbalwereld gaat nu op z'n kop ! De tombola kan beginnen !

@titus

jij snapt het niet volgens mij om al te praten over Messi

egt niet normaal!
wat een bedrag gewoon te maar goed voor dit bedrag kan manchester miss wel benzema en ribery hale heb je 2 betere team spelers
en in potentie misschien wel een speler die beter is benzema dan he

dat hij naar madrid gaat vind ik nog niet eens zo intressant.
ik ga niet eens discuseren over het geld, als chelsea dit doet is het een schande en een kut club en weet ik wat allemaal maar omdat het Real is mag je wel honderden miljoenen gaan uitgeven...
wat murki ook al zei ik ben erg benieuwd hoe United dit gaat opvullen.
er moest een opvolger voor scholes komen(sneijder maby).
en nu een flankspeler...
verder hoop ik dat dit soort koopziektes niet gaat werken dat is niet om Real maar ik hoop dat barca als nog wint van het sterren haantjes gedrag in madrid!
steven ja 30 jaar lang laten lijden door een dictator tegenstanders durfden niet eens punten te pakken daar.
al die prijzen uit het franco tijdperk telt voor mij niet mee!
geen respect voor dictatuur verder heeft het wel mooie s6en geboekt en idd Zidane tijd was meesterlijk maar persoonlijk vond ik de seedorf,hierro tijd nog veel gruwelijker voetbal.

11 juni 2009 om 12:40

Je vergeet effe dat ze Real hier nu ook allemaal een kutploeg vinden Geen verschil dus.

11 juni 2009 om 13:27

nou dat denk ik niet.
er zijn mischien veel die een zwak voor barca hebben maar Real heeft wel iets natuurlijk altijd grote spelers gehaald veel gewonnen prachtig stadion/stad.
maar de manier waarop je hebt hier wel met een nederlands forum te maken.
dus hoe perez gaat bepalen dat de nederlanders niet goed genoeg voor de top zijn schiet hier natuurlijk in het verkeerde keelgat.
mensen die perez na praten dat spelers als robben,van der vaart,sneijder en ruud niet goed genoeg voor een top club vinden lach ik echt om!
vervolgens is het beleid altijd zo er komt een nieuwe voorzitter die weet precies wat hij wil verkopen en kopen.
volgens een gezond voetbal systeem heeft een trainer er ook zeggenschap ik en er wijst niets op dat pellegrini enige zeggenschap heeft.
vervolgens was het defencief een drama dit jaar bij vlagen gewoon gatenkaas.
kaka en ronaldo zijn uiteraard altijd aanwinsten maar de transfermarkt is volgens mij bedoeld om je zwaktes te versterken en voor als nog zie ik dat nog steeds niet...
vervolgens noemen de pro Real mensen alleen even 1 Cl titel die met Zidane gepakt is meer vervolgens 3 /4 jaar lang met sterren alsigo,beckham,ronaldo,owen,zidane zijn er jaren lang geen prijzen gepakt en hebben ze forse schulden onder dezelfde perez gemaakt.
en zoals ron jansie hieronder aangeeft kon het toen door middel van een politiek spelletje de grond verkopen worden opgelosd maar betwijfel of dat kunstje nog een keer geflinkt kan worden..
dus nee denk niet dat Real gehaat word denk alleen dat de meeste mensen dit neutraal kunnen zien gebeuren en die zien dus ook de negatiefe dingen die de meeste real fans volgens mij niet eens zien.

Ronaldo is geen 93 miljoen waard, goede voetballer maar laatste tijd zeer voorspelbaar en mede door zijn gedrag komt hij niet meer op het niveau wat hij voorheen wel had!!

11 juni 2009 om 13:42

groot gelijk heb je
ronaldo is echt niet zo veel waard, hij is de meest overschatte voetballer allertijden hij komt nooit zn mannetjes voorbij en altijd maar dat duiken en arrogant doen. voor hetzelfde bedrag kon je beter ribery halen met nog een paar gerichte aankopen om het team goed aan te vullen

Belachelijk al die bedragen.. 92 miljoen waar praten we over!, Echt niet te geloven!.. Maar Real Madrid heeft zich wel behoorlijk weten te versterken met spelers als C.ronaldo en Kaka.

Iedereen heeft het over kapitaal vernietiging. Ik denk dat de Premier League zo ook kwaliteit verliest, en word het minder leuk om naar te kijken. Hopen dat de top 4 clubs een paar van dit soort jongens naar Engeland kunnen brengen, dan kunnen de Pl-volgers ook volgend jaar weer genieten.

Real Madrid kan komend seizoen eigenlijk alleen maar falen. Wanneer ze kampioen worden zal iedereen zeggen dat je dit aan kon zien komen met zulke spelers, en als ze geen kampioen worden krijgen ze het zwaar te voorduren, want "hoe kun je het nou presteren om met zo'n team geen kampioen te worden..". zullen dan de reacties zijn.
Ik ben wel bang dat dit ten koste zal gaan van onze eigen jongens bij Madrid. We zullen het wel zien komend seizoen.

Ik even wat kwijt de mensen die klagen zeuren weet ik veel wat meer dat het oneerlijk is dat is onzin real heeft een historie ze hebben dat geld eerlijk verdient en opgebouwt en als hun dit sort bedragen willen uitgeven moet het gewoon kunnen. Ik ben er mee eens dat het veel ste veel geld is.

En voor Bk4life hierboven me geloof me real zal het terug verdienen waarom denk je dat ze kaka voor 6 jaar hebben vast gelegt ook om met de shirt verkoopt reclame's ect ect. terug te verdienen. en cris verdient er wel aan waarom denk je dat jonge spelers of spelers transfers willen zo dat ze een bepaald % er van mee snoepen.

alleen ben ik benieuwd of die 2 kunnen samen spelen Cris en kaka. maar we zullen het zien vorige jaar schreeuwde real ook dat ze weer de beste zouden zijn maar ze zijn weer afgetroeft door Barca. En dan hoor ik barca koopt ook een team dit en dat maar tijdje geleden zei iemand tijdens de Cl dat er 9 Man van eigen jeugd er in staan barca koopt niet zo veel spelers als de anderen top teams dit doen hun besteden meer aan de jeugd daarom hebben ze goede spelers. Xavi , Puyol , Valdes ,inesta , Bojan , Busquets , zo kan je nog wel door gaan

11 juni 2009 om 13:15

Real Madrid heeft dat geld eerlijk verdient? Mag ik je er even aan helpen herinneren dat Real Madrid kampt met een schuld van zo'n 400 miljoen. Ronaldo is overbodige luxe voor deze club. Met Kaka hebben ze een goede speler aangetrokken maar om dan ook nog eens voor bijna 100 miljoen euro Ronaldo binnen te halen is niet slim gezien de grote schuld die ze al hebben.

11 juni 2009 om 13:55

mag ik jou vragen waar jij deze informatie vandaan haalt? werk je voor real madrid? onderbouw het aub met een bron. Ik hoor iedereen praten dat real-madrid een schuld heeft van 400/500 miljoen. Een beetje klakkeloos napraten wat iedereen hier roept.

Mij kan dat bedrag allemaal niet schelen. Als ze het betalen, wil dat zeggen dat ze het kunnen betalen. (en begin nu niet over het feit dat ze zoveel schulden hebben want anders moet ik weer het verschil tussen schulden en verlies uitleggen)

Ik had hem liever bij Man Utd zien blijven, maar dat zal dus blijkbaar niet gebeuren. Real staat ver op mijn lijstje favoriete clubs, maar mij kan hun transferbedragen niets schelen. Ze doen maar.

Verschrikkelijk nieuws. Belachelijk bedrag voor een vreselijke speler.
Voetbal gaat toch echt kapot zo!

11 juni 2009 om 12:49

Onderbouw dat laatste eens met goede argumenten... Ik kan namelijk geen 1 argument vinden die het voetbal kapot maakt als er veel geld mee gemoeid is...

11 juni 2009 om 13:05

Voetbal gaat in zoverre kapot, dat je als club geen beleid kunt voeren om een (internationale) topclub te worden. Je kunt alleen mee als je je ziel wilt verkopen aan een rijke voorzitter. De bedragen die betaalt worden voor (top)spelers en de daarbij behorende salarissen zijn bijna niet meer te betalen voor een "gewone" club. Het is toch tekenend dat de club van een steenrijke voorzitter (milan) een speler moet verkopen uit financieel oogpunt? Op deze manier kan de Champions League beter tussen Spanje en Engeland gehouden worden. De rest van Europa kan dan een eigen bekercompetitie starten.

ongelofelijk, nu komen de bedragen voor spelers alleen nog maar hoger te liggen :s erg jammer..
ik denk dat de nederlanders bij real madrid maar beter een andere europese topclub kunnen zoeken waar ze sowieso wel een basisplek krijgen, das ook alleen maar goed met het wk in het vooruitzicht. het is toch wel zorgwekkend als je ziet dat van het nederlands elftal maar een paar spelers ook echt een basisplek in hun team hebben en een aantal andere zullen er volgend jaar nog echt voor moeten gaan strijden ook.
robben misschien wel naar mijn favoriete club liverpool? wie zal het weten..

Mijn God mensen, ik heb toch ff een half uur in shock gezeten hier, uit het niets kom ik hier ff kijken en Boem! ,dit nieuws!
Maar goed ff verder:

De mensen die beginnen over "het voetbal kapotmaken" bedoelen in werkelijkheid gewoon dat hun eigen cluppie steeds kanslozer lijkt te worden in het behalen van een hoofdprijs niet?
Waarom zou het voetbal kapotgaan van deze megabedragen, dacht je nou echt dat er voor eeuwig en altijd er alleen bedragen van honderden euro's zouden rondgaan in het voetbal?

Het voetbal gaat niet kapot , het moderniseert !!
Warom klaagt niemand dat auto's tegenwoordig honderdenduizenden euro's kosten,terwijl ze vroeger voor slecht een paar honderd al verkregen konden worden, dan heeft men wel door dat er modernisering gaande is?!

Verder moet ik hier mijn diepste respect betuigen voor Perez, de slimste voetbalkenner is hij niet, maar een man van zijn woord des te meer.
Kaka en Cr7 naar Real... wat een fantasie!
Overigens zou men nu denken dat Real een oneindige bron van transfergeld heeft, maar men moet weten dat een Chelsea met Abramovich iets van 5x zoveel!!!!!!!! in zijn bezit heeft en een Man.city weer tig keer zoveel!! Het verschil tusen Chelsea en Real is dat Real alleen aan het heden denkt, de beste van dit moment moeten komen, Chelsea kocht de ruwe diamenten en maakte zelf in de loop der tijden glanzende diamenten.

Daarom kan ik nu al met zekerheid zeggen dat er weer exact hetzelfde gaat gebeuren met Real als de vorige Galactico's, ze zullen de eerste 3/4 jaar wel domineren, maar dan gaat alles weer als een nachtkaars uit....

Maar nogmaals mijn diepste respect voor Perez, hij maakt werkelijk wonderen mogelijk!!!!!!!!

11 juni 2009 om 13:32

Ergens had ik het toch wel verwacht. En het zou me niet verbazen dat Ferguson het ook al een tijdje weet. Dat zal misschien vorige zomer zelfs al afgesproken zijn. Dus echt geschokt was ik niet.
Eerder zo'n 'is het dan toch al zover' gevoel. Ik had verwacht dat de soap eerst nog de hele zomer zou duren. Enerzijds ben ik dus wel blij dat het nu al zo vroeg in kannen en kruiken lijkt (wat de twee clubs betreft toch).

En met dat geld kan er zeker iets heel moois gedaan worden. Ronaldo vervangen zal waarschijnlijk niet lukken. Ferguson zal niet alleen nieuwe spelers moeten aantrekken maar zal waarschijnlijk ook een aantal tactische bedenkingen moeten maken afhankelijk van de spelers die hij kan aantrekken.

We zien wel wat er gebeurt. Na het vertrek van Beckham werd ook al geroepen dat United het niet lang meer ging trekken zonder hem. Idem voor Van Nistelrooy, idem voor Stam, idem voor Keane. Het tegendeel bleek. Na het vertrek van die sterspelers (want dat waren ze toch voor United) ging het enkel maar bergop. Een nieuwe, frisse wind, de opkomst van Ronaldo, het verder ontwikkelen van Rooney, Evra, Vidic, etc.

En nu zal hopelijk hetzelfde gebeuren. Net zoals in de periode 2004-2006 had ik de laatste tijd de indruk dat Man Utd wat achteruit aan het gaan was (ondanks de waanzinnig goeie resultaten van dit seizoen. Het spel ging minder vloeiend, meer op automatische piloot en af en toe was het zelfs vrij slecht. Vooral dankzij de verdediging en organisatie zijn de successen van dit seizoen behaald. Maar nu vertrekt Ronaldo en moet er een nieuw verhaal worden geschreven. Tosic, Ljajic, Anderson, Possebon, Evans, de Da Silva tweeling, etc moeten de sterren van de toekomst worden.

Wat er ook gebeurt, Ronaldo zal wel gemist worden maar ze vinden er wel wat op. Hebben ze altijd gedaan en zullen ze altijd doen. Man Utd never dies en geen speler staat boven de club.

Zidane maakte het waar, ik hoop C. Ronaldo ook!

veel te hoge bedrag. ik zou kunnen wedden als madrid 70 miljoen had geboden manchester hem ook liet gaan.


mijn verwachtingen zijn geen prijzen volgend seizoen.

Erg jammer voor de Nederlanders. Dit is wel een ongelovelijk hoog bedrag, ben benieuwd of hij het waar gaat maken. Maar ik verwacht wel dat het er weer uitgehaald word door o.a. shirtjesverkoop. Las gister/eergister dat dat bij Kaka al rond de 100 mil zat, dus zal bij Ronaldo nog wel wat hoger zijn.

Wat nou als die jongen z'n been breekt...

ik kan hier maar één zinnig woord voor bedenken: "belachelijk". In de hele wereld is het financiele crisis en in madrid gaan ze zonder enige vorm van beleid met miljoenen strooien. ik deel de mening van laporta: real madrid blaast de transfermarkt op. een echte lijn valt er ook al niet te ontdekken in de aankopen van real; of het moet zijn dat ze alleen maar veel te dure galacticos kopen. ze hebben nota bene al sneijder, vd vaary (die gisteren en zaterdag in oranje toch echt uitstekend speelde), robben en guti die achter de spitsen kunnen spelen en dan gaan ze ook nog kaka en ronaldo kopen. en als je de geruchten moet geloven komt ook villa nog (terwijl huntelaar, nistelrooy, raul en higuain er ook nog zijn) en valt ook de komst van ribery niet uit te sluiten. waanzin. laat real eens echt beleid voeren en het verdedigende gedeelte van het team versterken, want daar is er momenteel écht behoefte aan versterkingen. op sergio ramos na voldoet namelijk de voltallige defensie niet (over die mafkees van een pepe heb ik het maar even niet)
je kan nu eigenlijk alleen maar hopen dat t hopeloos flopt met al die sterren en dat er financiele problemen komen bij real, want dit slaat nergens op

Aller eerst mijn gelukwensen aan Ronaldo, al die maanden van zeuren & flirten met Real heeft dan toch zijn vruchten afgeworpen. Al jouw mooie woorden van "ik blijf" bleken dus niet veel waard en gespeelt (zoals we verwachte). Je goals zullen gemist worden maar je gedrag van de laatste tijd, je egoistisch spel en je misselijke gebaartjes naar iedereen (iedereen deed het fout, behalve jij), niet. Wens je dan ook alle succes en hopelijk wordt het wat je ervan verwacht hebt....

Ook gaan mijn felicitaties uit naar Utd! 93 mln is een heerlijk bedrag waarvan ze het verlies aan "vrije trap goals" mee kunnen & moeten opvangen, natuurlijk gaat er een gedeelte van de mln naar de aflossing van schulden maar het grootste gedeelte zal toch weer in de selectie gepompt worden, hopelijk krijgt het legioen dus gauw mooi nieuws en een speler van naam als waardige vervanger.
Hopelijk gebruikt Fergie een gedeelte voor het aantrekken van Ribery & Benzema.

Btw; Ronaldo is waarschijnlijk niet de enige die vertrekt, ook wordt er volgens de portugeese/engelse pers gesproken over een ruil tussen Nani & Joao Moutinho, Moutinho moet volgens Fergie de vacante plek a la type Keano opvullen...

Maar de groote vraag; wie krijg dadelijk het goddelijk rode nummer 7 shirt?

11 juni 2009 om 12:59

Volgens mij is dat niet echt de grote vraag op dit moment, Real zit hier nieuwe wonderen de wereld in te helpen en jij met "wie gaatde nr 7 dragen" als de grote vraag?:s

11 juni 2009 om 13:05

1. Hij heeft nog niet geaccepteerd
2. Omdat Man Utd het bod accepteert, ga jij eruit afleiden dat Cr het gespeeld heeft.
3. Egoïstische spel... je hebt hem dit jaar duidelijk niet positief willen zien. Of al het positieve in je gedachten verdwijnt door dit ene berichtje.
4. Welk gedrag van de laatste tijd en welke gebaartjes naar iedereen.

Ik wacht vol spanning af als blijkt dat het vertrek van Cristiano Ronaldo te zwaar is. Als de transfer in kannen en kruiken is, gok ik voor volgend jaar op Chelsea als engels kampioen.

11 juni 2009 om 13:47

@spiny;
1 - Dat heeft ie waarschijnlijk al lang en breed gedaan, vorig seizoen.
2 - op de Officiele Utd sit staat nu ook dat op aandringen & verzoek van Ronaldo & zijn zaakwaarnemer ze het besluit hebben genomen.
3 - Ja egoistisch, zie bijv Cl finale waar hij meerdere keren voor eigen succes ging, waar een Rooney in een betere positie stond, dat vind ik egoistisch spelen
4 - Zijn iritante vingertje wijzen naar de scheids, bij zijn wissel tegen City het jasje uit handen slaan & daarna de hele tijd nee schudden in de camera, etc etc...

@epl_prof; Voor mij als United fan is dat inderdaad de groote vraag...

@madrid99; wat betreft dit seizoen wel ja, neemt niet weg dat hij een gemis gaat worden maar er komt altijd weer iemand anders..

11 juni 2009 om 13:27

Grappig dat je nu het spel van Ronaldo C. nunaceert tot vrije trap goals ... daarmee doe je de beste soeler van de wereld wel mee tekort!

Dat mensen niet snappen dat Real Madrid in het eerste jaar alleen al rond de 80 miljoen verdient aan Ronaldo, laat staan de andere jaren die hij onder contract blijft..

Voor dat geld hadden ze beter Hiddink kunnen halen, dat is tenminste gegarandeerd succes

11 juni 2009 om 13:55

hahaha

heerlijke reactie, en nog een waarheid als een koe ook!

grappig dat mensen beginnen dat ze in Barcelona jaloers
zijn etc. Nou volgens mij moeten ze nog steeds in Madrid
jaloers zijn op Barcelona. Wie heeft de triple gewonnen??

en wat En4 hierboven zegt is waar, ze leggen de lat hoog
waardoor de druk ook enorm is. Wil wel eens zien hoe de fans
reageren op een slechte reeks

Real verdient die kosten van Ronaldo en Kaka gewoon dik en dubbel terug. Ivm met verkoop shirtjes reclame ect..

Diego ? diego is al naar juventus....

ik denk dat alleen v nistelrooij overblijft van de nederlanders daar, ook voor robben is er geen plek daar in madrid

ik word hier echt treurig van. het ergste van alles nog dat blinde fans uiteindelijk deze bedragen zullen betalen. als dit nog ff zo door gaat stop ik weer met voetbal kijken. dit is gewoon belachelijk aan het worden. zielige fans die dit kunnen supporten. ongeloofelijk hoe blind ze zijn. deze bedrijven hebben zo'n loyale aanhang dat ze alles door hun strot kunnen duwen.

Persoonlijk denk ik, dat de meesten de financiele situatie van Real veel te rooskleurig inzien en weergeven.
Kã kã  68 miljoen, Ronaldo 93 miljoen..... dat is al 161 miljoen euro. Daar komt ook nog eens bij, dat beide heren ook wel de best betaalde voetballers zullen gaan worden.

Dan zie ik hierboven simpele en kansloze rekensommetjes, dat er wel 5.000.000 shirtjes a 70 euro verkocht worden en dat daarmee binnen een jaar dit is terugverdiend.
Ja was het maar zo makkelijk!. Wat denken jullie, dat Adidas geen graantje meepikt?.
Adidas en Real hebben een sponsordeal. De naam van Real wordt gekoppeld aan die van Adidas en hiervoor krijgt Real een vorstelijke vergoeding. Van de losse verkoop van de shirtjes, als dit er al 5 miljoen exemplaren zullen zijn, krijgt Real slechts een percentage van iedere 70 euro. Dus bij lange na niet dat de volledige 70 euro naar Real gaat. Verre van dat zelfs.

Gisteren hoorde je ook van velen dat er een visie achter zit bij Perez. Nou.....je mag je afvragen wat dat dan voor visie is, want nu lijkt het meer op slechts het kopen van namen. Ik moet eerst nog maar zien hoe je Kã kã  en Ronaldo in 1 team wil gaan inpassen.

Verder vergeet men gemakshalve, dat er een wereldwijde recessie aan de gan is in economisch en financieel opzicht. Een recessie, die van alle landen in Europa zelfs Spanje het meest treft o.a. door het snelst oplopende werkloosheidscijfer in de Unie.
Betekent dat er steeds minder mensen geld hebben om de dure kaartjes van voetbalwedstrijden te betalen, laat staan zich te overladen met merchandising van 1, laat staan meerdere voetballers.

En dit is nog maar het begin.... men wil 300 miljoen uitgeven. Hoopt op de verkoop van sommige selectie-spelers. Echter vergeet men, dat bij de rest van de europese clubs ook steeds meer de recessie voelbaar wordt en men terughoudend is wbt nieuwe aankopen.

Misschien is een uitkomst, dat hetzelfde gebeurd als in de hete zomer van 2001. Toen was de verkoop van Zidane (75 miljoen) de aanzet van een domino-effect op de transfermarkt. Zie ook de top-10 transfers allertijden, stuk of 5 a 6 daarin zijn van die zomer.
Blijft dat domino-effect uit, dan zie ik ook dat Real zomaar met spelers van de huidige selectie blijft zitten, die ze eigenlijk liever zouden willen zien gaan.

Je kan dit nu eenmaal niet ongestraft blijven doen. Dit moet gewoon een keer fout gaan.

11 juni 2009 om 13:18

Jij vindt dat er sommigen het te rooskleurig inzien, ik vind dat jij het te negatief inziet. Mja, da's mijn mening hé.

11 juni 2009 om 13:39

sommige hier mogen zich dan wel schuldig maken aan kansloze ne simpele berekeningtjes en opmerkingen, maar daar doet jij zelf ook aan mee.
Dat verhaaltje over shirtjes klopt als een bus, vergeet echter niet dat Merchandising ( itt in Nederland waar Merchandising inkomsten idd een groot deel uit shirtjes verkoop bestaat) is ook mokken verkopen, de poster van kaka die jij op jij boven je bed heb hangen, de real madrid pyama die jij savonds draagt. En ook drink cola en maak een kans een op een ontmoeting met real madrid, niet vergeten eet kellogs maaltijden en wordt net zo snel en sterk als Ronaldo bij real madrid. Of koop nu voor 25 euro bij Supermarktmadrid en jij krijgt een Ronaldo minifiguur bij en ook vaderdag, koop een scheerapparaat met real madrid logo die Beckham (vroeger ) ook gebruikt...

dat is is merchandising....

Reken maar dat een Kaka of Ronaldo tig keer meer aanspreekt dan een robben vander vaart of Sneijder...

11 juni 2009 om 14:15

Dus feitelijk gooit Real zijn eigen glazen in, door en kaka te halen en cristiano ronaldo. De kans dat iemand 2 mokken, 2 shirtjes, 2 sleutelhangers enz koopt, is een stuk kleiner dan dat ze er 1 kopen. Wie met kaka op het shirt loopt, loopt niet met cristiano ronaldo. Haal je 1 van deze toppers een seizoen later, is de kans groot dat iemand die al het shirtje van kaka heeft, het nieuwe seizoen het shirt van ronaldo haalt.

wat een bedragen.

het voetbal word er niet beter op

Ik vind het gros aan de reacties niet doordacht, wanneer schande wordt gesproken over de hoogte van het transfer bedrag. Als een club die prijs noemt en een andere club vind het dit bedrag waard, dan is dat de waarde van de speler. Kwestie van marktwerking. Waar men hier tegen ageert, is dat de hoogte van dat bedrag niet strookt met wat zij zelf een normale waarde vinden. Echter hebben zij zelf niet de gevolgen van zo'n transfer doorgerekend. Deze transfers leveren Real alleen maar voordeel op:

1. Real staat weer voor de best of the best (galacitcos), bevestinging van de supermacht
2. Merchandising stijgt, zowel direct door bijvoorbeeld shirtverkoop als indirect door imagoverbetering en naamsbekendheid
3. Sponsoring stijgt, als het al niet is mede gefinancieerd
4. Met als toetje dat Real voor iedere verdediging een nachtmerrie wordt en dat zo'n enorme surplus aan talent wel prijzen op moet leveren.

Perez houdt woord. Met een jaarlijkse budget van >400 miljoen kun je je het veroorloven om belachelijk hoge transfergelden te betalen. Via de merchandising zal dit bedrag ongetwijfeld terugverdient worden. Net als Kaka is de naam van Cristiano Ronaldo een merk die garant staat voor veel inkomsten. Commercieel heeft Real Madrid dus een fantastische klapper gemaakt.

De andere zijde van de medaille is echter of er uberhaupt nog gesproken kan worden over het opbouwen van teamgeest. Met de komst van Kaka waren al goede voetballers onzeker over hun toekomst. Het aantrekken van C. Ronaldo zal dit alleenmaar erger maken. Het Galactico-project van Perez biedt geen plaats voor waterdragers. Deze transfers zullen de verhoudingen binnen het team van Real compleet op zijn kop zetten. Naast voetballende kwaliteiten geven menselijke karaktereigenschappen aan in hoeverre je een selectie van Galacticos tot een team kan smeden. Teveel alpha mannetjes geeft herrie in de tent en dat gaat niet gepaard met succesvolle resultaten. Het is voor het koopzieke Real niet te hopen dat ze hieraan ten ondergaan.

te belachelijk voor woorden!!! en ga heeeeeeeeeeeeeeeeel hard lachen als real nu nog niet weet te presteren

Dat wordt ongetwijfeld een dodelijk elftal!!!! Nu nog Villa, een centrale middenvelder en 2 verdedigers...

Heel goed gezegd Sahane, het is indd nog maar de vraag of dit gaat werken, vind het allemaal heel mooi voor real, maar alleen " teams " winnen prijzen in eht voetbal.

Sooo Dat is wat... daar kenje een hele club mee kopen hiero.
Wil hem wel zien hoor voor in met Robben Hutelaar Ronaldo.

Weet iemand hoe het zit met onze Oranje vrienden daar in Madrid?
Gaan ze daar allemaal weg of blijven ze daar de bank warm houden?

11 juni 2009 om 13:32

De kans wordt groter en groter dat ze gaan banken bij Real.

Want zoveel clubs zijn er niet in de huidige tijden (recessie), die zomaar 25-30 miljoen voor een voetballer kunnen neerleggen.
Als je al nagaat, dat de verkoop van Kàkà door Milan tot stant kwam, door de slechte financiele situatie van Milan en dat daardoor Kàkà (die eigenlijk niet weg wilde) er vrede mee kon hebben dat Milan hem wilde verkopen.

En dan Milan die financiele problemen heeft, en een Real die het de afgelopen jaren niet veel beter deed 300 miljoen heeft om te spenderen. Twee uitersten voor toch 2 europese grootmachten. En dat terwijl de merchandising van Milan shirtjes toch ook niet slecht is.......
Barça wint afgelopen seizoen alles, de merchandising zal ook 'booming' zijn...... maar daar heeft men niet een potje met 300 miljoen euro.

En dan zou Real daar de uitzondering op zijn?. Kom nou!.
Ik vermoed, dat gewoon de schuldenlast wat verhoogd wordt...... immers niemand doet er moeilijk over zolang er maar afgelost kan worden.

Ik denk dat Real Madrid zijn eigen hand aan het overspelen is. Maar we zullen zien. Als de successen uitblijven zal de kritiek medogenloos zijn!.
En echt succes koop je niet, Zie Chelsea de laatste 5 jaar. Zelfs zie het Galacticos project van 2000-2001. De championsleague werd gewonnen in 2002, echter daarna was het een nachtkaars die uit ging, daar waar een ieder jarenlange overheersing van Real verwachtte, en de schuldenlast hoog was..... Perez moest ook niet voor niets op een gegeven moment het veld ruimen.
Nu zal het wel niet veel anders zijn.

Dit gaat echt nergens meer over... Real Madrid doet nu wat het veel bekritiseerde Manchester City van plan was. Logisch dus dat veel mensen op dit forum deze aankoop betitelen als belachelijk.

Real Madrid had het afgelopen seizoen nog mijn sympathie boven Barcelona vanwege de vele Nederlanders, maar dat is nu ook wel weer voorbij. En over al die Nederlanders gesproken, ik hoop dat minstens de helft daar, de zelfkennis heeft om op zoek te gaan naar een andere club deze zomer. Normaal vind ik het niet erg als Nederlandse spelers tegen beter weten in, willen strijden voor hun basisplek, maar het gaat hier om 4 belangrijke internationals 1 jaar voor het Wk!

Aangezien Robben zowel rechts als op links kan spelen, zie ik hem nog wel de nodige minuten maken volgend jaar. Huntelaar daarentegen moet zo snel mogelijk weg met de concurrentie van Raul, Higauin, v Nistelrooij en naar alle waarschijnlijkheid ook nog Villa. Ook Sneijder zal met al zijn talent er goed aan doen om te vertrekken, zeker omdat er interesse is van grote clubs als Bayern Munchen en Inter Milaan. Hier speelt hij dan ook om de prijzen en is hij vele malen meer gegarandeerd van speelminuten, aangezien hij dan tenminste niet de concurrentie met Ronaldo en Kaka hoeft aan te gaan. Van der Vaart heeft al bewezen flink eigenwijs te zijn, dus die zal wel blijven. Misschien dat hij door wat blessures wat minuten krijgt en hopelijk dat hij dan door wat pijnlijk gecreerd zitvlees in de winterstop nog van gedachten verandert.

Ik vraag me verder af hoe Madrid dit financieel kan bekostigen. Ik lees hier veel mensen schrijven Merchandising!! Dat is nogal een simpele gedachtegang. Ajaxcied82 bv gaat er van uit dat een shirtje 70 euro kost en dat 100% van de prijs als winst op de rekening van Real Madrid terecht komt. Ten eerst zal het shirtje zeker geen 70 euro kosten, ten tweede worden de productie- en transportkosten vergeten, ten derde gaat een belangrijk percentage van het geld naar Adidas en niet naar Real en ten vierde wordt het jaarsalaris van deze spelers (10 miljoen euro) vergeten plus dat zij misschien ook wel een percentage van de merchandising in hun contract laten opnemen. Was Perez trouwens ook niet de voorzitter die Real Madrid bij zijn vorige termijn met een hele grote schuld achterliet? Ik herinner mij dat toendertijd een stuk grond verkocht kon worden, waardoor de schuld als sneeuw voor de zon verdween, maar de vraag is of ze nog ergens zo'n stuk grond bezitten.

Kortom, het enige positieve dat ik nu over Real Madrid en haar voorzitter kan zeggen is dat hij zijn verkiezingsbeloften nakomt, ook al zijn die nog zo lachwekkend.

Sjonge jonge niet normaal dit, en bij Twente door Topclub Psv (?) moeilijk doen om een paar tientjes, terwijl een Portugees mannetje met wat talent miljoenen en miljoenen kost en vrerdient. Dit gaat niet lang meer duren vorodat de Europese competitie compleet naar de kolere gaat.

Real kan een voorbeeld nemen aan Barca. De Champions League winnen met 6 zelf opgeleiden spelers. Succes is niet te kopen, ook niet met Ronaldo en Kaká

11 juni 2009 om 13:23

Noem me één landskampioen die afgelopen transferperiodes geen nieuwe basisspelers heeft gekocht. Succes is wel degelijk te koop, alleen is het niet altijd vanzelfsprekend.

Real Madrid heeft wel vaker een team vol topspelers, maar dan loopt het alsnog niet goed. En waarom niet? Het gaat erom of ze goed met elkaar overweg kunnen, kijk naar Barca bijvoorbeeld, dat is geen team vol met grote namen zoals Kaka en Ronaldo, maar het voetbal dat ze spelen lijkt wel onmogelijk. Ik geloof niet dat Real hier veel beter op wordt.

11 juni 2009 om 13:29

Zie je nu zelf wat je zegt.

Als Xavi, Messi, Iniesta, Eto'o, Henry, Dani Alves en Puyol geen grote namen zijn.
En Real Madrid vol topspelers a.k.a. grote namen? Higuain, Sneijder, Gago, Marcelo, Drenthe, Guti, Huntelaar, Diarra, Garcia, Torres, Metzelder, ...

11 juni 2009 om 13:31

nee alleen met messi en henri maar verder geen grote namen rs rechtsback van 36 miljoen genaamd Alves....zucht de gemiddelde leeftijdis denk ik gedaald tot 14 jaar ofzo!

Dit is echt belachelijk, zoveel geld voor iemand die goed kan voetballen. Ik vind dat ze bij zulke transfers gewoon verplicht zijn om een bedrag over te maken naar een goed doel. Want met een deel van zo´n bedrag kun je al heel veel dingen bereiken.

Straks tel je alleen nog als club als je veel geld hebt:s

11 juni 2009 om 13:31

update: dat is nu al zo en altijd al zo geweest.

Alleen vroegah toen waren de verschillen kleiner. Nu zit er een huge ass gat tussen de top (real barca manu liverpool chelsea etc) en de rest.
Als je alle goede spelers van onze eredivie had willen hebben had dat nog gekund voor de helft van dit bedrag Een team bestaande uit alle goede voetballers uit de eredivisie in 1 elftal zou nog niks voorstellen tegenover de topclubs. Heel Nederland is na 1995 al gedegradeerd tot subtop, of beter gezegd nog iets daaronder van europa.

Dat de bedragen steeds hoger worden leid ook alleen maar tot het eerder wegkopen van talenten uit de Nl eredivisie zodat we hier het voetbal steeds baggerder wordt en in engeland en spanje steeds leuker. Gelukkig hebben we een tv dus kunnen we dat dan ook gaan kijken, misschien moeten we dan net zoals sommige op dit forum daar ook maar fan van worden en gewoon helemaal stoppen met het Nl profvoetbal. Dat mensen uit Nl tegenwoordig al voor real zijn ipv voor een Nederlandse club zegt alwel genoeg. Mede door dit fenomeen worden Nl clubs in verhouding steeds armer en real's en barca's steeds groter. bedankt jongens

Binnen 2 weken de eerste spelers al gehaald:s De rest zal ook wel volgen dan. Ribery zeker ruilen tegen Van der Vaart en Sneijder.. Dan een paar andere spelers verkopen waar de volgende toppers mee gehaald kunnen worden... Ben benieuwd of ze voor 93 miljoen ook Messi hadden gehad...

!!!!!!!!magoed, zulke bedragen zijn niet leuk meer, Fifa zou er goed aan doen een percentage van de tranferbedragen verplicht te stellen aan ontwikkelingshulp. Daar hebben we veel meer aan ipv uit te geven aan een "spelletje" dat voetbal heet!!!!!!!

1973 Cruijff 1 Miljoen Gulden 4,5 ton euro
1987 Gullit 10 Miljoen Gulden 4,5 mil euro
2009 C Ronaldo 204 miljoen gulden 93 mil Euro
2030 ??????? 1 miljard 450 mil euro

11 juni 2009 om 13:43

Gullit ging voor 17 miljoen gulden van Psv naar Ac Milan.

Mensen kijk eens goed. Real Madrid wordt zo een prachtig sterrenteam als C. Ronaldo komt, maar het zal ten onder gaan aan het voetbal. Real Madrid wordt de eerste club die ten onder gaat aan het voetbal zelf. Laat ze al die sterren maar kopen. Alleen spelers met een grote naam in Engeland, Italië of Spanje willen ze halen, meer niet. Zo kunnen we in Nederland met een gerust hart zeggen dat Real Madrid hier weinig inkopen meer zal doen. Ik persoonlijk vind het veel beter dat Nederlandse clubs spelers (ver)kopen uit Engeland dan uit Spanje. Real Madrid zal het voetbal mooi maken qua namen, maar qua spel gaan ze denk ik toch ten onder. En dan vertrekken een aantal spelers weer. Eigenlijk moet gewoon elk team 1 of 2 sterspelers zelf houden. Ik heb een dubbel gevoel bij deze transfer. Nu is Real Madrid wel in het nieuws, maar Manchester City zal snel volgen. En dan heb je 2 mega-rijke clubs, en de rest houdt van het voetbal en produceert spelers. Op een gegeven moment zullen deze teams dan wel terugdrijven en normale bedragen ervoor uitgeven. En anders moet de Fifa of de Uefa gewoon een regel instellen dat een speler niet meer dan 30 miljoen mag kosten. Dan ben je van dit gezeur af, en zal de bedragen van de spelers ook dalen.

11 juni 2009 om 13:37

Ik zeg: 6+5. Het is toch te gek dat Real straks maar 2 spelers uit de eigen opleiding in het veld heeft. Volgens mij hebben ze in hun totale selectie nog geen 6 eigen opgeleide spelers.

11 juni 2009 om 14:07

Die '6+5'-regel zou wel een oplossing zijn ja. Maar ik denk dan wel dat vele clubs het lastig gaan krijgen. Vooral omdat ze dan ineens van de topspelers af moeten. Die topspelers kunnen vrij weinig plek vinden in Europa dan, omdat elk team wel veel 'buitenlanders' rondlopen. Misschien een '4+7'-regel, waarbij in ieder geval in elke linie een speler van je eigen land moet hebben. Maar die '6+5' regel zal aan de andere kant ook weinig nut hebben. Teams kopen dan alsnog die goede spelers, stellen elke wedstrijd dan 5 van die topspelers op, en de wedstrijd erna weer de andere spelers, totdat ze de 5 beste topspelers hebben, en de rest van de topspelers, die het voetbal beter kan maken bij andere clubs, de hele tijd bankzitter wordt. Het heeft zo voor- en nadelen.

Haha, moest Ferguson maar niet de trots van Perez krenken door te zeggen dat hij niet eens een virus aan Real Madrid zou verkopen. Dan weet je gewoon dat Perez het onmogelijke gaat flikken. Ik wou dat Arsenal zo een man had, die zou binnenkort niet komen. Alle negatieve reacties hier zijn puur uit jaloezie. Wie wil nou geen Kaka en Ronaldo in 1 team? Laat staan de rest die nog gaat komen. Als ze Cole zouden kunnen kopen en Villa + nog een andere verdediger. Dan gaan ze alles pakken volgend jaar, hopelijk verkloopt het laatste gedeelte van de Cl dan ook een keer anders.

Btw: Kan niet wachten op Pes2010/fifa2010.. dat word een heerlijk team.

dit gaat echt niet werken sorry...kaka, ronaldo, sneijder vdvaart, guti, robben en dan willen ze nog ribery halen....ik zie maar 1 opstelling voor me maar dan moeten alle hollanders weg...

Casillas
Ramos
Pepe
?
Marcello
Ronaldo
Kaka
Diarra
?
Raul
Villa
11 juni 2009 om 20:01

Masterflash,

Er zullen idd een hoop nederlanders wegmoeten.
De linkshalf heb je nog open.
Daar heb je dhr. Robben voor

12 juni 2009 om 00:01

nee man dan wordt het te aanvallend...robben mag weg vind ik...ik heb het helemaal niet met robben...dan heb ik liever vdvaart daar....

Maar zidane blijft de beste, en eigenlijk moesten ze niet meer betalen dan voor zidane werd betaalt

dat is real allemaal sterren , ze kunnen halen wie ze willen je moet er toch eerst
belans vinden tussen verdedigers ,middenveld en aanvallers
ze leren het nooit daar bij real alleen maar toppers krijg je problemen mee
en fifa ,uefa moet gewoon ingrijpen want is belachelijk voor het voetbal gewoon
ze moeten terug naar het oude , systeem drie buitenlanders en niet meer maakt niet of het europaan is of niet, en maxi transfer bedragen salaris invoeren
hoop dat barca ze een lesje gaat leren met die perez ,,

Leuk voor C. Ronaldo maar Real Madrid woord nu echt een één mans team met Kaka en Ronaldo

11 juni 2009 om 13:35

Dat zijn twee mensen.

Zo Ronaldo is bijna even duur als Newcastle United.

De uefa en fifa moeten optreden tegen dit soort absurde bedragen, real heeft een schuld van hier tot aan azie en investeren gewoon dit soort bedragen, belachelijk gewoon. niet meer van deze wereld wat mij betreft..................

Zalig !! Dit is een droom, ik leef in een droom. Heerlijk, Ronaldo als Madridista. Jezus, wat een tijden gaan we tegemoet. Kakà, Ronaldo en Villa. De kwaliteit is er, nu nog de defensie versterken. Perez, je krijgt een standbeeld !
Superlatieven schieten tekort. De beste voetballer ter wereld speelt bij Real. On-ge-lo-fe-lijk !

11 juni 2009 om 13:39

uhhhhhhhhh in jouw optiek........messi is vele malen beter

11 juni 2009 om 13:42

volgens de Fifa is hij ook de beste voetbaler van de wereld.
Dus tot zover jouw optiek.
http://www.fcupdate.nl/nieuws/2009.

11 juni 2009 om 13:55

fifa kan zeggen wat ie wilt...ik vind op dit moment iniesta ook beter....ronaldo is maar een vervelend ventje

11 juni 2009 om 16:03

@masterflash.

Het is niet relevant of jij hem vervelend vind ja dan wel nee. Je moet naar zijn prestaties als voetballer kijken en die zijn subliem en ja beter als die van Lionel Messi! Platje is een super kerel is die nu opeens beter dan Suarez dat een misselijk makende vallende speler is? nee!

11 juni 2009 om 13:46

als het een team in evenwicht wordt dan wordt real goed. als al de vedettes elkaar niet kunnen uitstaan en de 1 meer verdiend dan de ander mag je lekker verder blijven dromen.

11 juni 2009 om 13:52

"de beste voetballer ter wereld speelt bij Real. On-ge-lo-fe-lijk !"
Sorry maar toen ie dat werd speelde hij voor United Komend seizoen speelt ie in Madrid en dan speelt "de beste voetballer ter wereld" in Barcelona...

11 juni 2009 om 15:09

rancune tegen hem? of jaloezie tegenover Real> een club met een grotere historie, grotere prijzen kast en meer geld...haha

En voordat je zegt dat Real een club is die alleen maa r koopt:


Dimitar Berbatov Tottenham Manchester United 46.4 2008
Rio Ferdinand Leeds United Manchester United 43.9 2002
Juan Sebastián Verón Lazio Manchester United 42.4 2001
Wayne Rooney Everton Manchester United 40.8 2004

Dit zijn even een paar aankopen dan heb ik het niet over de aankopen onder de 40 miljoen...

11 juni 2009 om 20:49

Lees het nu pas, Racune????? nee, helaas madrid99, niet ieder United fan gaat hem missen! En over het betalen van belachelijke prijzen begin ik niet eens maar bedankt voor het overzicht, niks vergeleken bij jou cluppie!!!

11 juni 2009 om 14:06

Standbeeld? Zodat jullie hem over 1/2 jaar kunnen afbreken? Perez was de vorige galactico's periode ook de man, tot 1 keer de Cl werd gewonnen en ze geen bal meer raakte, Real een schuld had waar je u tegen zegt en Perez werd geschoffeerd en weggestuurd..!

met merchandising word dit weer terugverdiend ... wat vreemd dan dat manchester united toch nog schulden heeft ,, die zouden dan toch heel rijk moeten zijn ? .. manchester komt het wel goed uit .. die moeten 1,1 miljard afbetalen de komende 10 jaar

jullie allemaal met jullie politiek Madrid heeft talent en daar moeten jullie maar tegen kunnen iedereen droomt van zone sterspelers bij elkaar in de ploeg te zien geld maakt niet uit voor madrid!

Ik zou weleens willen weten hoeveel hij volgend jaar gaat verdienen. Een gemiddeld derde wereld land zal er waarschijnlijk jaloers op zijn.

Hehe nu kan ik met plezier naar wedstrijden van Manu kijken netals vroeger. Door C Ronaldo kreeg ik een hekel aan Manu. Ben geen Manu Fan maar iedereen die van voetbal houdt kan niet ontkennen dat Manu lekker kan voetballen. Aleen de immage was vertroebeld door deze arrogante kwal.

C Ronaldo heeft nu van andere kant mijn lieveling team van Spanje verpest maar jah als ie maar weg is uit de Pl.
Ik denk overigens dat hij zwaar zal floppen in Spanje en alle roem naar Kaka gaat

11 juni 2009 om 23:55

Wat een onzin hij maakte het voetbal van man utd juist mooi. Wat ben ik blij dat Zizou is gestopt heb ik geen last meer van die agressieve aanvallen van hem!

Goeiedag zeg! Ben benieuwd wie er nou allemaal zullen vertrekken.. De enige spelers die kans maken op een basisplaats zijn wat mij betreft Lass Diara en Casillas.
Heel misschien maakt Robben nog een kans als Ribery niet meer wordt gehaald.

Casillas
Maicon
Pepe
?
Marcello
Diarra
Kaka
Xabi Alonso
Ronaldo
Villa
Robben

Slaat nergens meer op. Als je bekijkt hoe het vroeger aan toe ging.

11 juni 2009 om 13:46

Vroeger?
Met transfers van overmars voor 88 miljoen gulden
Zidane voor 73 miljoen ofzo...

vroeger ging het precies hetzelfde. Sterker nog, als je het zou omrekenen naar de waarde van de contracten en inkomsten, dan is er eigenlijk niets veranderd. De bedragen lijken hoger te worden, maar de munteenheden worden ook steeds minder waard. Inflatie noemen ze dat.

Het is maar de vraag of je van al die sterren straks een team kan maken dat harmonieus met elkaar omgaat en geen egocentrische indruk maakt. Perez denkt dat je met sterren alleen prijzen kunt winnen, maar er komt veel meer bij kijken natuurlijk. David Villa wil ook al naar Real, dus dat zal wel de volgende transfer worden van Perez.

Ik hoop dat de Nederlanders bij Real een juiste beslissing maken over hun toekomst en Manchester United en A C Milan zijn hun angel kwijt, wat niet betekend dat ze niet meer kunnen steken, maar Real zet op dit moment wel de voetbalwereld op zijn kop.

Maar ik herhaal: met sterren alleen win je geen prijzen, Real verplicht zich op deze manier wel om de titel, C L en de nationale beker te winnen. Doen ze dat niet, dan ben ik eens benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik denk dat Perez in dat geval het beste naar een onbewoond eiland kan verhuizen.

nu heeft real madrid een droomteam: kaka c.ronaldo en zelf hebben ze nu ook goede spelers dus ik zie ze wel ver komen in de champions league.


of ze kunnen helemaal niet met elkaar voetballen en spelen ze andere tactiek dat ze gewend zijn dan zie ik het niet zo zitten voor hun.

zonder een goede coach heb je niks aan dit soort transfers.
perez moet inzien dat hij een coach met veel inzicht moet aantrekken die een team goed kan begeleiden en gaat zorgen dat iedereen onder bedwang blijft en niet iedereen voor eigen succes gaat.

11 juni 2009 om 14:12

Puyol? Ferdinand? die gaat echt de Manu niet veruilen om in Madrid op de bank te zitten. Zelfde geldt voor Tevez. Maar vooral Puyol naar Real hoe kom je erop? hahaha

11 juni 2009 om 14:16

hebben ze ook nog een tegenstander of stop je gewoon alle spelers in 1 team?

Ik vind het echt een absurd bedrag. Zo is één speler al meer waard dan een gemiddelde subtopper in Nederland. Je kan er als club maar 1 ding aan doen en dat is naar de fifa/uefa stappen, maar ik denk dat zij daar weinig aan zullen doen.

Aan de andere kant denk ik, laat ze lekker met geld strooien, als zij dat voor hem over hebben moeten ze dat doen maar ik vind Christiano geen €93.000.000 waard.

Ik vind hem hooguit €30.000.000 waard. En dat baseer ik op dat hij een goede voetballer is, maar dat hij in z'n eentje staat tegen bijvoorbeeld een club als Heerenveen die misschien ook maar €80.000.000 waard is. Ik vind dat een speler neit meer waard kan zijn dan welke subtopper/top club in de wereld.

Ik snap werkelijk waar niet waarom mensen de schuldenlast van Real Madrid eerbij halen. Als Sony met de nieuwste playstation komt begin je daar toch ook niet over?

Voor alle mensen die hier kritiek op hebben...
jouw club ( en of dat nou Ajax , Psv , Manu , Inter , of Benfica is...ok vooruit behalve Fyenoord dan ) doet dat ook.
Ajax haalt de beste spelers van de eredivisie.
Manu doet dat in engeland en ook in heel veel ander landen.
Inter idem dit.
Maar waarom kan Manu wel Tevez halen en Psv niet...
Geld.
Als Ajax net zo rijk was geweest hadden ze ook Ronaldo gehaald ipv Sulejmani......
Zo werkt het nou eenmaal in de voetballerij....
Geld daar draait het om.
En als men zget dat je met geld niks kan bereiken.
Waarom is Volendam nooit kampioen geworden?

en dan die vervelende barca ventjes ( ik ben niet voor real)
Waarom is Barcelona kampioen geworden en niet Espanyol?
Probeer maar eens spelers als Henry te halen zonder geld en spelers als Xavi en messi te B E H O U D E N zonder geld...
barca is natuurlijk een arme degradatiekandidaat he? die jaarlijks iets meer dan 100000 mag spenderen aan transfers niet waar? de spelers verdienen daar hooguit 1000 euro per week.

vrijwel elke kampioenschap is toch gerealiseerd met geld..

wanneer is het voor het laatst geweest dat een club kampioen is geworden met een begroting die niet tot de top 5 behoorde???

11 juni 2009 om 15:20

Ajax heeft et geld op eigen kracht gehaald.. successen --> sponsors etc.. Real, Chelsea en inmiddels steeds meer clubs waren altijd wel goed, maar doormiddel van steenrijke voorzitters is er geen sprake meer van eigen kracht.. dus ik vind het meer dan logisch dat er mensen kritiek hebben.. wat is er aan als je bij agovv een miljardair stopt die alles en iedereen koopt, zelfde verhaal als Real.. sponsors prima,, maar voorzitters die er geld in gaan stoppen slaat nergens meer op

11 juni 2009 om 20:28

Grappemaker toen Ajax nog met een loden bal speelde..had Real al miljoenen..

Trieste zaak dit... Zoveel geld is geen voetballer waard, totaal irreeel.
Waar moet het heen met dit gedoe?

Je zou maar speler zijn van Real, wat moeten Robben, vander Vaart, Sneijder en consorten nu denken? Real durft de hoofdprijs te vragen voor deze jongens terwijl ze hiermee maar weer eens duidelijk aangeven dat er toch totaal geen beleid is daar in Madrid. Wat een zooitje maken ze er daar toch ieder jaar weer van...

Mijn hoop is dan ook dat Real geen enkele prijs pakt dit seizoen, alleen op deze manier leren ze er misschien een keer iets van.

dit vind ik nou zo jammer. Eerst werd er niet aan gedacht dat hij verkocht zou worden, en zegt zelfs Ronaldo dat het niet meer zijn droom is om naar Real te gaan. En sinds Perez aan het roer is gaat hij. net hetzelfde verhaal als bij Milaan. Geen haar op iemands hoofd van Ac Milan dacht dat Kaka vertrekt. Perez komt met een zak geld, en hij is ook weg. Ik weet niet hoe die Perez dat doet, maar toch is het raar.

Voor de rest denk ik toch dat Real een slecht seizoen gaat draaien omdat de verdediging waardeloos is. Als Perez nou wakker wordt en kijkt wat hij achter zijn aankopen en voor Casillas dan kan je er denk ik wel gif op innemen dat Vidic en/of Ferdinand ook binnenkort weg is. In de opstelling kan je het zien, Pepe is dan goed, Heinze is goed, maar geen wereldtop, S.ramos vind ik te wisselvallig en denkt meer aan aanvallen dan verdedigen. En Mertzelder ben ik ook geen fan van. en als vervangers dan Marcello, nu nog niet goed genoeg, waarschijnlijk wel over een aantal jaar, Miquel Torres is ook simpelweg niet goed genoeg en Salgado's beste tijd is geweest. en als je dan naar het middenveld en aanval moet kijken naar de vervangers: Sneijder, Van Der Vaart en Huntelaar zijn allemaal Nederlands internationals. Guti is al jaren een clublegende als Raul en Casillas, Higuain is ook van hoog niveau en beide Diarra's staan bekend als de beste verdedigend middenvelders van de wereld.

In Reals belang: Perez kijk ook eens voorbij het mooie voetbal, en zorg er ook voor dat je de 0 kan houden. Een goede keeper alleen is niet goed genoeg

Casillas
S.Ramos
Pepe
Mertzelder
Heinze
C.Ronaldo
Kaka
LofM Diarr
Robben
Ruud van N
Raul
11 juni 2009 om 14:15

Garay wordt duidelijk vergeten door de meesten. 1 vd beste centrale verdedigers in de ¨primera Division enneuh Ramos kan zo zijn niveau weer hebben en dan heb je een wereldtopper als rechtsback en Torres kan het uitstekend links doen want die valt niet aan, die verdedigt + een buffer met Lass en Mahamadou en je hebt een geweldig defenssief blok en een geweldig offensief blok.

11 juni 2009 om 15:06

waar moet Kaka dan staan? op links of rechts samen met Ronaldo? dan heb je geen plaats voor Robben.... wat toch wel 1 van de betere daar is.

Garay vind ik ook geen pottenbreker, als hij zo goed was, dan zou hij wel bij Real gebleven zijn en werd Mertzelder verhuurd of gelijk verkocht

als ik dan ook nog hoor dat Real Madrid ook nog voor Villa gaat, zie ik tog dat het helemaal de verkeerde kant op gaat onder Perez.

ben blij dat ronaldo weggaat van man u
en tevez ook
2 goeiie/belangerijke spelers .

wat zal die zaakwaarnemer blij zijn zeg.........

Ik zie deze bedragen en denk dan meteen aan al die mensen in Afrika en al die landen waar ze helemaal niks hebben. Waar gaat het heen met deze wereld. Dit slaat toch werkelijk waar nergens op. 93 miljoen voor een mens....een persoon....iemand die gewoon leuk tegen een bal aan kan trappen. Maar de mensen in nood helpen .....ho maar. Nee daar is geen geld voor. Ik zou trouwens nooit voor een club als Real willen spelen. Snap niet dat spelers als vd Vaart en Huntelaar erin getrapt zijn. Clubs die zo respectloos met spelers omgaan. Kopen en een aantal maanden later mogen ze weer opdonderen terwijl ze de spelers nog niet eens volledig afbetaald hebben.

11 juni 2009 om 14:05

Ik vind het meer een stuiptrekking van de voorzitter en niet de club, want die is in principe fantastisch

Vraag mij af of ze ook nog villa en ribery gaan halen. Dan hebben ze wel echt een topaanval. Vraag mij alleen af of het een team gaat worden. Ronaldo is een enorm ego (wel een fantastische voetballer). Als ik van der Vaart, Wesley Sneijder of Robben was zou ik lekker ergens anders mijn heil gaan zoeken. Als die blijven komen ze op de bank en gaat ze dat hun plek in de basiself van het Nederlands elftal kosten.

hashahahahahahahaha real nog dieper in de schulden ! zou mooi wezen als de uefa woord houdt en de grote clubs met grote schulden aan gaat pakken en huppetee real geen licentie dan lach ik me helemaal dood !

on topic
dit is gewoon absurd zoveel geld voor en arrogante snotneus die een teamsfeer perfect weet te verpesten ! olee .....!!! veel plezier ermee..!

Woooow !! Het is leuk dat ze nou zo'n goeie aanvallende ingestelde spelers hebben, maar ze kunnen beter eens gaan kijken voor een goede links - centraal en linksback ! Ben wel benieuwd of nu Ribery ook nog gaat komen !

11 juni 2009 om 14:10

Ze zijn gestopt met de onderhandelen met Bayern om Ribery die is niet to koop werd gezegt... Ik verwacht Ribery toch wel uiteindelijk in Madrid maar dan wel volgend jaar ofzo

tjonge wat een bedragen!! waar gaat dit heen., niet normaal!!

Waar gaat het heen met het voetbal. 93 miljoen voor Ronaldo. Terwijl een luxe huis ongeveer 700.000 is. Eigenlijk te gek voor woorden
Maar ik wil nog wel zien wat er gebeurd, met al die sterspelers.
Dit wordt heel moeilijk voor Sneijder, Van der vaart, maar ook Robben. En wat te denken van Drenthe.

Ben benieuwd hoe Real Madrid het volgend seizoen gaat doen.!

met het geld dat real deze zomer uitgeeft kun je heel afrika enn paar jaar eten bezorgen dit is toch niet normaal meer ze gaan dit seizoen op zeker de 200 mjilioen over aan transferkosten

Over schulden gesproken, voor een aantal betweters hier:

http://www.forbes.com/lists/2008*s.
Als er iemand is die zich zorgen moet maken over haar schulden dan is het Man Utd zelf. Real staat met een ratio schuld van 27% niet superslecht voor, vooral als je kijkt naar de inkomsten die er per jaar zijn, daarnaast is er 2007 een contract getekend met Adidas voor een x aantal jaar voor een bedrag van meer dan 700 miljoen euro, het trainingscomplex is daarnast overgenomen door de gemeente van madrid voor een bedrag van meer dan 200 miljoen euro.

Ik snap niet helemaal waarom veel mensen hier dit 'de doodsteek voor het voetbal' noemen of aangeven dat dit heel slecht is voor het voetbal.

Dit is toch juist een mooie financiele injectie voor een boel clubs? Manchester gaat dit ontvangen geld ook weer investeren waardoor andere clubs ook weer meer financiele ruimte krijgen. Ze halen bij wijze van spreken een speler voor x-miljoen bij Tottenham vandaan, die weer een speler van Feyenoord kopen door het extra geld dat ze hebben, die vervolgens een speler van Roda kopen. Allemaal clubs die het financieel wat moeilijk hebben maar nu weer wat ruimer in het geld zitten.

Uiteraard is dit voorbeeld hypotetisch, maar feit blijft dat een dergelijke financiele injectie juist een balletje aan het rollen brengt waardoor meedere clubs kunnen profiteren. Het geld moet nu namelijk ergens blijven, en geloof me; dat blijft niet rente vangen op de bankrekening van Machester; die gaan ook weer investeren.
En wat is het beste medicijn om economisch slechte tijden door te komen?: juist, investeringen want profiteren meedere mensen/partijen van en in sommige gevallen ook goed voor de werkgelegenheid wanneer Manchester bijvoorbeeld een deel investeerd in een verbouwing of een aanleg van iets waar dan ook.

Hier de 2 baltovenaars, nu bij 1 club!

@cirebon

ik roep dit al weken maar speciaal voor U nog eens

Real Madrid heeft €0,00 schuld alles gesaneerd met de verkoop van het trainings complex aan d egemeente , en een begroting van 300 miljoen op jaar basis tot de beschikking

en als ze die gebruiken zijn ze verziekers ????????????*v. zeer lompe visie vind ik dan

kijk naar ons kikkerlandje waar ajax een suljemani koopt voor 15 16 miljoen in verhouding net zo Verziekt zoals sommige er hier over denken

11 juni 2009 om 14:22

aha. nee dit is inderdaad zoals het hier ook gaat. er word hier een trainingscomplex gekocht van ajax voor 200 miljoen. en daarna mag ajax er gratis in trainen... van belastinggeld.

hier word een club met 1 miljoen schuld niet eens geholpen door de overheid. hier heb je niet eens clubs met een waarde van 200 miljoen.

ga me niet vertellen dat Real dit allemaal zelf verdient. het is gewoon een corrupte club. samen met de corrupte overheid in madrid.

ik vind die bedragen veel te hoog voor een speler, dat madrid dat allemaal kan betalen zeg!
het is nu ook wel zeker dat vd vaart en drenthe wegmoeten anders komen ze op de tribune te zitten, snijeder, robben huntelaar en v nistelrooy zijn gewoon echte toppers die in de basis horen te staan. en vd vaart ook als hij fit is.
dus als ik hun was zou ik daar weggaan want perez heeft zo te zien liever kaka, cronaldo en villa maar robben en sneijder zouden wel kunnen blijfen want zij hebben zeker genoeg kwaliteit.

cassilas
ramos
agger
vidic
lahm.
diarra
sneijder.
c.ronaldo
kaka
robben.
villa.
11 juni 2009 om 14:21

agger in de basis??
Hij speelt niet eens bij liverpool

11 juni 2009 om 14:23

als er maar genoeg fans zijn oa veel vanuit het buitenland zoals ook Nl die de competitie in hun eigen land te klein vinden en die clubs als real sponsoren met de welbekende shirtjes etc. Tja dan zal real alleen maar groter en groter worden met als gevolg Nl competitie kleiner en kleiner.

11 juni 2009 om 16:02

Dat vind jij Real Madrid vindt Sneijder (volgens mij) zo slecht dat ze 45 miljoen & Sneijder aan inter zouden betalen voor Ibrahmovic.

Schandalig dat dit weer gebeurd. Ronaldo is een goede voetballer maar 93mln is wel van de gekken. Maar wel begrijpelijk dat United geen nee zegt.

Hoe krijgt die Perez dat voor elkaar. Het lukt geen enkele club om die jongen los te weken, mr Perez zit er een week en zie het resultaat. Wat heeft die man toch?

Maar zo verpesten ze wel de markt, net als in de tijd met Zidane enzo.

Off: Wat gaat Man Utd nu doen? Robben halen?

11 juni 2009 om 14:27

Hij heeft geld Of denk je dat Ronaldo daar heen gaat omdat hij perez zon aardige man vindt?

Een club met ruim 500 miljoen schuld zou eigenlijk direct onder curatele moeten komen. Los eerst je schuld maar af.
Ik kan toch ook niet bij de bank een schuld van 500 miljoen aangaan die ik de rest van m'n leven lekker laat staan? Om vervolgens ook nog eens bizarre aankopen te doen met ander geld...

Nou Perez, stik er maar in. Ik ben er niet rouwig om als je seizoen flopt. Anderzijds, als er nou echt een pracht team gaat voetballen met mooi voetbal, dan kijk ik er ook weer naar..... Maar ik zal nooit een fan van zon club worden.

11 juni 2009 om 15:27

Wat die man heeft? 93 miljoen euro natuurlijk, domme vraag. rs

Er is volgens mij geen club met een grotere schuld dan madrid.

En toch is het mogelijk om de hoogste transferbedragen uit de voetbalgeschiedenis over te maken.

Heb ook het idee dat het vooral namen zijn die het in de wereld goed doen in de merchandising. Wat een voetbalverstand. Hij kan beter een Guus Hiddink halen die voor 100 miljoen een heel team mag samenstellen, maar goed.

11 juni 2009 om 15:30

Madrid heeft heel veel verkoop van shirts en ze hebben het trainingscomplex verkocht aan de gemeente van Madrid. Dat van Guus Hiddink vind ik wel een goede redenering.

Sjonge jonge wat weer weer een transfer en voor wat een geld! Real heeft op papier nu een gruwlijk goed team nu nog in de praktijk brengen.
Ik vind het wel jammer dat Ac Milan nu geen wereld topper heeft en Manutd ook niet ze zaten toch mooi versprijd over de heel Europa dat vond ik altijd mooi.
Nu word de Primera Division ook een stuk beter.
Maar ik hoop dat Barça ook niet stil gaat zitten! spelers halen als Fabregas enzo.
Als Real nu toch bezig is kunnen ze net zo goed iedere ster halen die er maar is.
Ik ben fan van Milan en Manutd dus dit vind ik niks.

Casilias
Sergio Ramos
Terry
Puyol
Cole
Xavi
Kaká
Gerrard
C.Ronaldo
Villa
Messi
11 juni 2009 om 15:31

Ik denk dat je alleen Messi en Puyol weg kan strepen, die zijn van Barca en willen denk ik niet naar real, want het geld hebben ze toch al.

van der vaart kan toch naar bayer munchen van nistelrooy heeft opties zat sneijder kan heus wel weer ergens in engeland of zo aan de bak robben is goed genoeg om in het beste elftal van de wereld te spelen kort om Real Madrid de transfer van kaka is een goede wel veel geld voor kaka dat is hij niet waard 45 of zo iets maar C.ronaldo is die 93 miljoen gewoon waard het is de beste voetballer ooit niks maradonna of cruijf C.ronaldo is het gewoon er komt nooit meer iemand die beter is dan hem hij kan alles vrij trappen nemen penalty's als miste hij vorig seizoen wel een hij scoort geeft assists wat wil je nog meer kortom 93 miljoen is gewoon slim van real madrid real heeft toch zat geld ze hadden pas 400 miljoen in de kas ik weet niet waar jullie die sprookjes vandaan hallen over schulden real madrid koopt wie ze willen en voor zoveel ze willen dat is de voetbalwereld dat C.ronaldo naar real madrid is gewoon een droom die uitkomt en voor de shirtjes verkoop gewldig en ook als fiffa 2010 uikomt staat hij zeker op de voorkant en niet die alcolist van een ronaldinho die heeft zijn tijd gehad

1 IKER
2 aankoop
3 PEPE
4 VIDIC
5 MAICON
aankoop
12 fabregas
7 RONALDO
8 KAKA
11 RObben
9 nistelrooy

haha dit is toch geweldig ?
geef ze is ongelijk alles gaat tegenwoordig over macht , geld en prijzen ?

Ok nog een keer, voor iedereen die zegt dat dit absurd is en dat het vroeger wel normaal kon

De duurste transfers aller tijden (in euro's):

Cristiano Ronaldo Man Utd real Madrid 94 mln 2009
Zinedine Zidane Juventus real Madrid 73 mln 2001
Kaká ac Milan real Madrid 65 mln 2009
Luis Figo Barcelona real Madrid 61 mln 2000
Hernán Crespo Parma Lazio 57 mln 2000
Gaizka Mendieta Valencia lazio 48 mln 2001
Rio Ferdinand Leeds Utd man Utd 46 mln 2002
Juan Sebastián Verón lazio Man Utd 45 mln 2001
Christian Vieri Lazio internazionale 45 mln 1999

Vroeger werden er dus ook absurde bedragen betaald. Valt wel op dat de teams die zoveel betalen vaak hetzelfde zijn

11 juni 2009 om 14:45

Zoals jezelf ook kunt zien waren deze transfers in de jaren 2000 en 2001. Ook in die tijd werden belachelijke bedragen betaald. 94 miljoen voor een voetballer is gewoon belachelijk!

Als een club als Real nou eens het voorbeeld van Barcelona zou volgen en een gedeelte van dat geld in de ontwikkelingshulp te steken... Dit zou deze club ook een beter imago geven.

Opvallend aan jou lijstje is ook dat Real de eerste 4 plaatsen inneemt.

11 juni 2009 om 14:47

Valt ook op dat de duurste 4 door Real Madrid zijn gekocht.
En dat terwijl die club laatst nog 40 miljoen schuld had?

Kan iemand me vertellen welke Nederlandse spelers nog wel een goede kans maken om in de basis te staan volgend jaar?

Zowdeju....dit is toch niet normaal meer, 94 miljoen. Waar gaat het over. Dat een club met zoveel schulden dit kan doen. Het is bespottelijk, en er zijn zoveel mensen die zoveel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. En dan wordt er zoveel geld betaald voor een voetballer. Het is gewoon schandalig.

Maar goed dit is de voetbalwereld nu eenmaal. Ik denk dat we het maar moeten accepteren.

Van dit geld kan United wel mooi investeren. Ik hoop op Ribery, Benzema en Sneijder.

Duurder dan zidane, maar lang niet zo goed als zidane.
Hij mag niet eens zn veters strikken.

Ik snap niet waarom dat sommige mensen de vergelijking gaan maken tussen clubs als Feyenoord en Real Madrid wat betreft de schulden.
Even voor alle duidelijkheid, Real Madrid heeft geen schulden. Ze hebben veel onroerend goed in hun bezitting en daarbij ze hebben wel leningen maar die kunnen ze allemaal op korte termijn aflossen waardoor er geen sprake is van schulden. Dus je kunt Real niet vergelijken m.b.t. schulden.

Mooie aankop van de Florentino! Hij moet nu alleen nog zijn verdediging versterken want zeg nou zelf, als je met 6-2 verliest van Barca dan lijkt mij er niet heel veel mis met de voorhoede maar vooral de achterhoede en als team geheel. Dus hij kan beter zorgen dat het een geheel wordt en niet allemaal verschillende vedettes gaat halen. Achterhoede net zo goed versterken. Wat betreft de aankoop op financieel gebied is het een perfecte aankoop want het gaat zeker veel geld opleveren. Denk aan shirtjes etc.

En wat gaan The Mancunians nu doen? Ze hebben nu veel geld over. Ribery een optie? En wie weet pikken ze wel een paar nederlanders mee van Real madrid? van der Vaart? Robben?

Ik vind het belachelijk dat er zoveel geld uitgegeven wordt. Real wordt zo een bij elkaar gekocht zooitje, wat waarschijnlijk nieteens een team is. Ik denk niet dat ik volgend seizoen nog fan van Real ben.

Ik raad Sneijder, vd Vaart, Robben, Drenthe, Huntelaar, V. Nistelrooij aan volgend seizoen te vertrekken. Ik zie voor hun niet echt toekomst. Ze kunnen beter vertrekken naar een club waar ze waarschijnlijk wel in de basis staan, en waar het team ook lekker loopt. Real wordt een bij elkaar gekocht zooitje, en vd Vaart en Sneijder hebben dan waarschijnlijk geen basisplaats meer. Ik hoop zelfs dat Perez zegt dat er wat nederlander mogen vertrekken, zodat ze bij een andere club weer op kunnen bloeien en een basisplaats hebben. Blijven ze? Dan zie ik voor een mislukt seizoen, en daar zijn ze gewoon te goed voor. De enige met toekomst daar is denk ik Robben. Mijn advies: Vertrek, en ga ergens voetballen waar je wel in de basis staat. Heb geen zin we volgend jaar weer een vd Vaart op de bank hebben. Zijn ze veel te goed voor.

93 miljoen wat een bedrag zeg.

jaa ik had 't wel verwacht..
93 miljoen en 65 voor kaka is natuurlijk veel teveel, maar de prijzen worden nu eenmaal hoger.. real heeft volgens mij ook niet zoveel schuld en die perez heeft het geld op z'n rug groeien dus zo'n ramp is het daar niet met het geld.

met ronaldo en kaka tog wel weer 2 spelers gehaald die bij de top10 beste spelers horen op dit moment..
'maar ik ben egt anti-real nu.. ik vind het zo'n wanbeleid daar. ze kopen als voorbeeld allemaal nederlanders in en die spelen 1 seizoen en worden nu weer allemaal verkocht omdat ze er niets meer aan hebben, ze moeten eens een team bouwen en niet alleen goeie spelers halen. huntelaar mag alweer weg, die hebben ze half jaar geleden nog gehaald voor 27 miljoen! vind het allemaal grootte onzin..
ik verbaasd me ook niet als real gewoon weer achter barca eindigt en niet de Cl wint. veel mensen zeggen nu; real kampioen en weet ik veel wat, maar ze hebben alleen ronaldo en kaka gehaald.. ronaldo is minder dan messi , natuurlijk verschillende spelers maar wel dezelfde positie. iniesta vindt ik beter dan kakã¡ dus dat is het dan wel weer.. barca heeft een betere verdediging en aanval dus zie ik ze ng steeds als de beste in spanje.

hoop gewoon dat real zo'n verpest seizoen krijgt en dan eens leren dat ze een team moeten maken zoals barca! ze kunnen nog een voorbeeld nemen aan twente dat zich als een team heeft herpakt en de 2e plaats heeft gehaald.

ga ervanuit dat manchester voor dit geld gewoon ribery gaat halen en dan hebben ze ng 40 miljoen over ofzo om eventueel een spits te halen. vind ribery persoonlijk ook nog eens leuker om naar te kijken en hij is niet minder dan ronaldo vind ik, dus manchester heeft het goed voor elkaar nu.

nog een lichtpuntje!! ronaldo hoef ik nu niet meer zovaak te zien en dat vind ik wel fijn in engeland volg ik alles en iedereen en dus zie ik hem (jammer genoeg) ook wel vaker en nu dus niet meer .
zou een rustige transferperiode worden.. nou dat blijkt tog wel heel anders.

Dit is echt belachelijk, dit soort bedragen gaan tever en het bewijst dat het in voetbal alleen nog maar om geld draait.
Daarbij heeft Real een schrikbarende schuld en zouden ze zich daar meer mee bezig moeten houden.
Ik hoop dat Real volgend seizoen alles verneukt en overal naast grijpt.

real heeft niet zo heel veel schulden en de kosten van ronaldo en kaka krijgen ze makkelijk 3 dubbel terug met shirtjes verkoop en weet ik veel wat..

even voor de duidelijkheid: mensen hier zeggen; barca niet stil gaan zitten of real doorkopen.. nou: fabregas blijft bij arsenal hoor zal echt niet naar real gaan en barca heeft niets aan hem, over een paar jaar voor xavi jaa, maar nu niet
zie real ook ng wel xabi alonso halen en villa/ibra en dan hebben ze tog wel de beste ploeg qua middenveld/aanval.
ik zeg: als je weer de beste wilt worden,, haal verdedigers want dat is rampzalig, ze kopen alleen offensieve spelers en gaan ervanuit dat die het wel doen, maar als je er 3 maakt en je krijgt er 3 tegen dan heb je er nog niks aan.

maarja liever niet natuurlijk.. want ben niet zo gek op real

Het verbaast mij als United fan totaal niet dat hij dan nu toch is vertrokken naar Madrid.
Vertrouwende op Ferguson heeft hij wel weer in gedachten hoe hij dit gat gaat opvullen.
En ik hoop dat nu toch ook tevez zal worden vastgelegd en dan nog een sterke speler ala benzema of ribery zal worden gehaald waardoor het toch nog best meevalt.

United wordt er niet slechter van, Rooney zal weer in de punt gaan spelen en zal ook een deel van hem afhankelijk worden, Berbatov zal zich moeten bewijzen het aankomende seizoen en ik verwacht ook veel van hem.
Verder staat de verdediging als een muur dus daar wordt niks aan veranderd en eventueel een nieuwe middenvelder erbij om toch een sterk middenveld te creeã«ren.
Ljajic Tosic Wellbeck Macheda Possebon allemaal jongens die het toch dit seizoen moeten gaan doen bij United.

Ik ben er niet kapot van dat Ronaldo weggaat, hij heeft in al zijn jaren al niet een geweldige indruk op mij gemaakt, losgelaten van zijn prestaties op het veld maar zijn ggedrag irriteerde mij als United fan ook vaak, het heeft geen zin om deze jongen nou aaf te kraken want dat verdient hij niet.
Wel bedank ik hem voor zijn aandeel van afgelopen jaren in de titels en cl waar ik hem oook heel dankbaar voor ben.

Maar mensen vergeten dat United altijd sterker terugkomt wanneer er een ''sterspeler'' vertrekt dus ik heb volste vertrouwen in het nieuwe seizoen en ben nieuwsgierig wie ons komen versterken dit seizoen.
Verder ben ik ook benieuwd naar Real Madrid of het dan toch een goed collectief wordt, wat ik zelf niet verwacht omdat er veel one man spelers lopen, ronaldo kaka robben Higuain om maar even spelers op te noemen maar we zullen het zien!

Het wordt weer leuk voetbal bij United waar niet alles is gebasseerd op ronaldo maar gewoon weer lekker kan worden gevoetbalt, verwacht trouwens veel van Rooney die toch echt in mijn ogen veel belangrijker is voor United dan Ronaldo.
Hopen dat volgend seizoen toch een topseizoen gaat worden voor de 'white Pele'
en dat Nani zich verder ontwikkeld net zoals anderson want deze jongens zullen zich toch ook echt dit seizoen moeten laten zien waar ik veel vertrouwen in heb.
ferguson weet wat die doet anders had hij ronaldo nooit laten gaan dus aan de United fans, het komt allemaal goed!
We keep our red flag flying high cause Man United never die!

Waar hebben we het nu over. Perez is gewoon rijk (stopt zelf veel geld in de club of staat garant). Een Arabier doet dat ook bij Manchester City en Scheringa bij Az. Als ik een miljard op mijn bankrekening had staan, dan had ik Ajax ook 100 miljoen gegeven (en zeker als ik voorzitter zou zijn). Gelukkig mogen mensen zelf bepalen waar ze het geld aan uitgeven. Bovendien verkoopt Real nog wel wat spelers (de Nederlanders?), waarvoor ze ook vele miljoenen zullen vangen. Daarnaast worden er in Azië nog eens 100 miljoen shirtjes verkocht en je heb de investering eruit (plus extra media aandacht - daardoor - meer sponsor inkomsten, etc.). Gewoon zorgen dat je de meeste supporters hebt. En ze behoren bij de top 3, dus ze doen het gewoon goed. Ze voeren gewoon uitstekend beleid. Heel slim. Kunnen wij nog wat van leren.

Helaas, groot verlies voor Manu maar probeer zo'n bod eens te weigeren, kijken wat Manu met dit bedrag gaat doen, gaat Manu nu (zoals vele van jullie beweren) "het voetbal kapot maken?" (waar ik het overigens niet mee eens ben^^)
Hopelijk kan Real nu weer gaan schitteren zoals het vroeger vaak deed! Barca van hun troon stoten

Succes Ronaldo, Real Madrid en natuurlijk ook Manu!

onthoud mijn woorden, Ronaldo zal heel veel spijt krijgen dat hij naar real is gegaan,na een jaar en gaat dan belanden als chevchenko, dat weet ik zeker

niet te geloven dat dit zomaar weer eens gebeurt. ik snap niet hoe die perez aan al dat geld komt. en ik ben het eens met liqui want ik denk ook dat ronaldo en kaka in een team geen succes gaat worden.

wat een bedragen zeg.. 92 miljoen is echt veel.. te veel als je het mij vraagt...
Maar wat ik me afvraag vinden jullie C.ronaldo meer waard dan Zidane.. ik vind van niet.. maar tijden veranderen...

Zidane was veel constanter en presteerde superieur in belangerijke wedstrijden (finale's) ten opzichte van C.ronaldo....

11 juni 2009 om 15:33

Dat is geen eens een vraag, Zizou is ontrefbaar. Ronaldo is heel goed maar dit is hij niet waard zoals velen van jullie eerder al hebben gezegd!.

11 juni 2009 om 16:45

andere tijden je zegt het al dus kwa geld is het niet te vergelijken... en wat zidane heeft bereikt gaat ronaldo waarschijnlijk makkelijk overheen kwa prestaties op het veld.
en het is een andere speler dan zidane dus vergelijken heeft geen zin net zoals men messi wil vergelijken met ronaldo.

Dat denk ik niet...hij wil al een tijd weg bij Manu en er zijn i deze wereld niet veel clubs die de zelfde grootte hebben (qua rep etc). En ronaldo heeft nu al bewezen beter te zijn dan cheffie. Sowieso bouwt Real nu een eflal om Ronaldo heen ipv alleen maar een aankoop

Ik kan me trouwens niet heugen ooit zoveel reactie te hebben gezien in een nieuwsartikel!!!

On: Benieuwd of Real nog een paar aankopen gaat doen. Villa wordt nu ook steeds meer gelinkt. toch denk ik dat Ronaldo ook bij Rm gaat uitgroeien tot een ster. Iemand al enig idee voor hoelang hij getekend heeft?

als manchester Fan zeg ik veel succes Ronaldo
je hebt voor manchester goeie dingen geladen voor de aflopen jaren .
Ik wou tog het liefst dat je bleef maarjaa als man utd een bod krijgt van 93 miljoen zou ik ook accepteren .
man utd hou nu Tevez vast en koop benzema

hmm eindelijk ronaldo verkocht,,werd tijd dat hij weg ging.hij vroeg er zelf om om te vertrekken.en hij kreeg het.volgend jaar wordt een dik voetbal jaar

jammer dat hij vertrekt
maar het was te verwachten
gaat goed daar in madrid
de nieuwe voorzitter koopt er lekker op los
eerst al kaka en nu ook nog eens c.ronaldo
als manchester united fan bedank ik je voor de goeie en mooi dingen die je hebt laten zien. alleen vraag ik me nu af wat gaat er gebeuren met de nederlanders??

Ik hou niet van C.ronaldo, dus vind het wel jammer.

Ik zeg maar 1 ding: stel een maximaal transferprijs in!

Na Kaka is C Ronaldo al de tweede wereldtopper die voor Real Madrid. Twee aanvallende middenvelders, maar C. Ronaldo kan natuurlijk op meerdere posities goed uit de voeten. Ik denk dat het goed zal kunnen werken.. Ik kijk nu al uit naar het volgend seizoen. gaat erg interessant worden. Hoe verlopen de onderlinge confrontaties tussen Barcelona of Real Madrid? Wordt Barcelona weer kampioen of nu wel Real Madrid? Laat maar beginnen die Spaanse competitie! Geweldig!

11 juni 2009 om 15:41

Dan mag Real eerst nog wel even flink wat geld steken in vrijwel alle posities van de verdediging. Anders weet ik wel wie de onderlinge confrontaties weer gaat winnen en kampioen wordt.

Robben/silva
Real Super team volgend jaar

Casillas
Ramos
Vidic
Pepe
L.Diarra
Fabregas
Ronaldo
Kaka
Robben/S
Raul
Villa

van der vaart en schneijder worden zo wel erg buitenspel gezet door deze top aankopen van real. kaka, ronaldo, schneijder, van der vaart, robben en guti kunnen allemaal op 1 positie spelen. Nou ik heb er zin hoor, het nieuwe seizoen. Kijken welk van deze spelers nou op hun favoriete positie speelt

Als alle goede spelers nu naar Spanje gaan, zou je wel kunnen zeggen dat Spanje het grootste voetballand wordt.

Zware onzin bedrag. Buiten proporties voor een behoorlijk overschatte voetballer.
Komt niet eens in de buurt van de enige echte Ronaldo, Zidane, Messi of Maradona.

Ik koop meteen shirtje van Real met Ronaldo achterop! Waarschijnlijk eist ie wel weer nr. 7 op dus sowiezo relax

11 juni 2009 om 23:32

Denk 't niet, gezien clubicoon Raúl 7 heeft.

Zo wel een hoog bedrag maar Kaka kon in de winterstop voor meer gaan naar City. Ik weet zeker dat C.ronaldo en Kaka top aankopen zijn dit zou myn opstelling zijn.

Casslias
Sergio Ramos
Pepe
Garay
Heinze
Lass diarra
Kaka
Gago
Ronaldo
V.Nistelrooy
Villa

Ongelofelijk wat een bedrag. Gelukkig is deze saga over. Dat gezeur over wel of niet weg gaan werd ik vorig seizoen helemaal gek van. Als je toch bij een club wilt blijven zeg dat dan. Gelukkig hebben ze bij United geluisterd naar hem.

Wel moet ik zeggen dat hij echt in het rijtje super spelers met nummer 7 bij United thuis hoort. Best, Robson, Cantona, Beckham en dus Ronaldo. Ik ga er vanuit dat hij nog een mooi afscheid krijgt want dat verdient hij zeker. Viva Ronaldo.

Nu op zoek naar een opvolger. Ik zit zelf te denken aan de volgende spelers.
Dembele, Wijnaldum, Ribery, Sergio Aquero en United denkt vast aan Valencia (vind ik 3 x niets voor een club als United) Ook hebben we Nani, Welbeck op die positie en kunnen we vanaf volgend seizoen genieten van Kenji Gorre bij de Academy. Dus genoeg talent. Nu nog de juiste keuzes maken.

Wat nou onzin bedrag..
Half jaar geleden wou Manchester City voor "120" miljoen voor Kaka ophoesten.
En tenslotte... Ronaldo is een vleugel speler en Kaka aanvallend mid dus dat is al een verschil.

Ik hoop dat Real Volgend jaar echt kampioen wordt

*villa wilt ook naar Real, haha dat worden eens een paar goeie aankopen dan..

als een sheikh iemand koopt is het het voetbal kapot maken maar als real het doet dan niet

11 juni 2009 om 20:30

Ik vind van wel hoor

93 miljoen is egt te veel. Hij is natuurlijk wel goed maar ook door veel mensen overschat. Persoonlijk vind ik Messi en Kaka' beter. Trouwens wel crap voor de Nederlanders dat er twee aanvallende middenvelders/aanvallers gehaald worden.

nou mensen om precies te zijn heeft Real Madrid 93.936.551miljoen euro betaald aan Manchester United!!!!!!!!!!!

Zovéél reacties!!

On: Real zoekt alleen maar naar aanvallend ingestelde spelers. Met Kaka en Ronaldo heb je natuurlijk twee geweldenaars. Beide met hun eigen speelstijl zullen voor een stijging van de shirtverkoop. Daar gaat Real flink aan verdienen. Maar ik adviseer meneer Perez naar de verdediging te kijken. Ramos - Pepe - Metzelder - Heinze kunnen spelers als Negredo, Messi, Eto'o, Kanoute etc. echt niet aan.

jammer dat die weggaat. Maar had eerlijk gezegt ook niet anders verwacht! Maar Ronaldo bedankt voor die prachtige jaren bij United!! Heb van je genoten!
Zal Ribery nu komen?

11 juni 2009 om 16:22

Ribery had al aangegeven dat hij voor Barcelona wilde uitkomen. Ik verwacht niet dat hij zijn mening veranderd omwille van deze transfers. Denk juist eerder dat Barcelona nu meer werk gaat maken van de komst van Ribery

Deze transfers snap ik sowieso niet helemaal. Het probleem lag dit seizoen meer in de defensie van Real. Misschien verstandig om daar eens in te investeren.

Schandalig van Real, een beetje de allerbeste spelers van de wereld kopen en winnen de champions league dit seizoen toch niet, het is gewoon geen team en de helft ervan speelt daar voor het salaris.

Voetbal gaat echt naar de klote:s blijven zo per land (vooral Spanje en Engeland) die het beste van het beste willen hebben zonde

even serieus. dit kan toch niet kloppen.
zoveel geld. Het is gewoon niet te geloven....

Zovéél reacties!!

On: Real zoekt alleen maar naar aanvallend ingestelde spelers. Met Kaka en Ronaldo heb je natuurlijk twee geweldenaars. Beide met hun eigen speelstijl zullen voor een stijging van de shirtverkoop. Daar gaat Real flink aan verdienen. Maar ik adviseer meneer Perez naar de verdediging te kijken. Ramos - Pepe - Metzelder - Heinze kunnen spelers als Negredo, Messi, Eto'o, Kanoute etc. echt niet aan.

11 juni 2009 om 16:35

Metzelder is een drama aankoop uit het Schutser tijdperk.
Cannavaro is vertrokken.
Pepe is een dolle stier die geen rooie lap nodig heeft om wild te worden.
Marcelo heeft meer aanvallende dan verdedigende intenties.
Salgado heeft zijn beste tijd gehad.
Heinze is geen top niveau.

Investeren in de verdediging lijkt me zo gek nog niet

terecht dat hij naar Real is gegaan, ik denk dat hij veel beter tot zijn recht komt omdat het in spanje veel technisch voetbal is.... nu moeten de Nederlanders wel gaan vrezen voor een basisplaats... en al zeker voor een verkoop nu er gewoon supersterren bij zijn gekomen.

Die perez haalt ook alleen spelers maar hij maakt er geen team van barcelona koopt spelers voor weining geld en ze winnen in 1 seizoen alles wat je kan halen..
en dat zie ik real niet doen.. Abramovitch kan het ook halen maar die is niet zo egoistisch zoals Perez. Ik hoop dat de Fifa er iets aan doet. Want dit is schandalig en over een paar jaar willen ze weg maar niemand die het kan betalen dus eigenschuld.
en de enige die dat dan kan betalen is Abramovitch. Haal spelers die je tenminste nog kan trainen en dat kan Ronaldo niet meer. Maar schandalig wat Perez doet.

@mancity80
Dankuwel voor tweemaal precies hetzelfde stuk te posten

On:
Real Madrid bouwt een team met 11 individueele super spelers, maar vormen deze spelers samen een goed elftal? Dat betwijfel ik!
iig succes Real, Ronaldo.

Ongelofelijk veel geld, maar hoorde net op de radio dat ronaldo net een contract heeft getekent bij nike en dan Real madrid adidas-shirts heeft, en dat contract was 25 miljoen euro.

er wordt geopperd dat de verdediging bij real niet zo best is. ik vind pepe en ramos toch goede voetballers, ik heb mijn twijfels bij metzelder, heinze heeft veel ervaring. een goede centrale verdediger lijkt me een pre, een type vidic zoals al eerder genoemd werd. pepe kan aardig meevoetballen, daarnaast een mooie houthakker zou prima zijn!

Whats next??

Cech
Puyol
Terry
Ferdinand
A. Cole
Iniesta
Xavi
Kaka
C. Ronaldo
F. Torres
Messi
11 juni 2009 om 19:56

Ja inderdaad! Wat is dit toch een schande om de voetbalwereld met geld kapot te maken.

prachtig wil dit elftal nu al zien voetballen
Nu nog Villa en we hebben niet eens verdedigers nodig (lichtjes overdreve )
Villa en een verdediger, dan moet het wel stoppen
Ben zo benieuwd naar het elftal van volgend jaar
Hala Madrid

93 miljoen is veelste veel zeg man. hij is minstes rond de 50 mil maar 93 niet

@ole ole

Merchandising*

160 miljoen verdien je niet terug aan shirtjes.
De shirts brengen zo'n 65 euro per stuk op, 160.000.000/65=2.461.538
Dan zouden ongeveer 2.5 miljoen mensen een shirt van C.ronaldo moeten kopen, dit gebeurt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit.
Alhoewel ik instem dat shirt-verkoop, etc. wel een deel van die 93 miljoen vergoeden(zoals bij Beckham toen hij naar Real Mardid verkastte).

93 miljoen is echt absurd voor iemand die goed tegen een balletje kan trappen.
Om het te vergelijken:
Aan wie heeft een land/wereld meer?
Een balkenende of C.ronaldo?
Balkenende verdient 150.000 per jaar.
C.ronaldo kost 93.000.000 en zal ook nog wel 7 miljoen per jaar opstrijken(exclusief zijn sponsordeals wat hem ook nog miljoenen oplevert).
Mijn inziens is dit echt te gek aan het worden, dit verpest het hele voetbal aangezien de verschillen zo'n grote kloof worden dat de 'minder bedeelde' teams deze kloof nooit meer kunnen overbruggen.
Een Fortuna zou hier bv. ,ervan uitgaande dat ze eenzelfde begroting houden als vorig jaar(wat 1.6 miljoen was), 58 jaar doorkunnen gaan en dan heb ik nog niet eens het salaris erbij berekent van C.ronaldo. Dus van 1 speler van Real Madrid kan 1 hele club 58 jaar bestaan.
Te gek voor woorden...

En nu hopen dat die daar niet zal slagen
Dit gaat gewoon nergens over, zo koop je gewoon een elftal bij elkaar, hier zit straks ook helemaal geen Chemistry in. Dus we zullen zelfs moeten afwachten of ze straks wel prijzen zullen pakken.

In ieder geval hoop ik dat Manchester slim genoeg is, wat Ferguson zeker is, om dit geld goed te inversteren, Koop bijvoorbeeld een Benzema en dan een paar talentjes net zoals die Constiagnos ofzo. Zo heb je er weer een kracht bij voor nu en voor later.

Off: door de vele reacties hier liep gewoon bijna me pc vast, wat voor impact dit nieuws wel niet heeft over heel de wereld. Overal op het nieuws hoor je het en hier zijn al meer dan 800 reacties geplaatst. Een record denk ik!

sorry hoor maar real is een ploeg die voetbal kapot maakt, dit is nogmaals bewezen. ongeloofelijke schande is dit voor het voetbal. Natuurlijk zijn alleen de madridfans hier blij mee. Sportkant As die steeds door real word gebruikt, Radiozenders en noem maar op wat nog gooien wat vuur in de media voordelen van Real. Als er 1 club is die ik de komende 10 jaar niks gun is het real madrid !

Wat hebben mensen tegen real dat snap ik echt niet:s
Als jullie lievelingsclub(mensen die over real zeuren) zoveel geld had zouden jullie het helemaal geweldig vinden ik bedoel je kan ook in een normaal huis wonen als je miljardair bent maar dat doe je meestal niet he, is maar een voorbeeld.

Real verdient heel veel terug door shirt verkoop Van Kaka, Cr7 en waarschijnlijk Villa
plus worden er meer seizoenskaarten verkocht, zit het stadion altyd vol ze gaan nog naar Azie verdienen ze ook wat mee en ze hebben de televisierechten voor 6 jaar dacht ik voor 1 miljard euro verkocht.

Verder zou ik, Heinze, Gago, M. Diarra, Sneijder, Van der vaart, Huntelaar, (rvn) verkopen is ook 90 miljoen samen ofso
Villa, Silva, Xabi alonso, chiellini/vidic halen
Granero, Mata terughalen die hebben volgens mij ene terugkoopclausule net De la red
En dan als bank: Codina, Garay, De la red, Granero, Mata, Robben, Higuain\raul
En dan heb je nog spelers Als metzelder Rvn Javi Garcia Salgado Bueno Parejo over

Nou prachtig toch kan niet wachten tot het nieuwe seizoen!

voor mij maakt het niet uit zolang perez maar zijn woord houd en dat doet die ook nog één goeie verdediger en villa is al binnen met deze opstelling kunnen we alle prijzen veroveren
Hala Madrid !

cassilas
ramos
pepe
garay
torres
lass
ronaldo
kaka
raul
higauin
vila

Veel succes zou ik zeggen ! Mooie aankopen : Kaka, Ronaldo. Ik ben benieuwd wie ze nog meer gaan halen.

dat is best wel eeen dure prijs 93 miljoen daar zal je als speler wel blij moeten zijn , nouw hoop ik dat real dit seizoen wat pakt ! Kaka,ronaldo mooie team

Wat een superaankopen zeg.

Kaka en Ronaldo, dat is toch niet meer tegen te houden!

Real Madrid rulez!

11 juni 2009 om 17:42

onbegrip 1... ben jij een voetballiefhebber?? een echte voetballiefhebber maakt het niet uit al komt ie voor 2 of 100 miljoen naar zijn favoriete club als ie maar gaat vlammen....tuurlijk zijn t geen normale bedragen maar wat kan een voetballiefhebber da nou schele....tot ziens onbegrip in de voetballerij en kom nooit meer terug....

De priemer league is op vakantie naar spanje>>>?rs

'als Sulejmani zestien miljoen euro waard is, is 94 miljoen euro toch een schijntje voor Cristiano Ronaldo?'floren Team' zie opstelling graag reageren

hala madrid

Iker Casilla
Sergio Ramos
Pepe
Raúl Albiol
Marcelo
Ribéry/R
Xabi Alonso
David Silva
C.Ronaldo
David Villa
Kaká
11 juni 2009 om 19:16

Kaka links-voor? Leg je keuze uit.

Heeft iemand vd vaart gister en zaterdag zien spelen ?? Echt geweldig !! misschien wel een van de beste middenvelders ter wereld ! Ik weet nog wel dat ronaldinho barca verliet vorig jaar, het ging gelijk draaien, ik wil maar zeggen als vedettes weg wil dat wel eens goed zijn voor een ploeg, dus manu maak je geen zorgen.

92 mln is trouwens echt belachlijk en veel te veel voor ronaldo, zo goed is ie nou ook weer niet.

Daarbij is het een kwestie van managment om te weten dat het gaat om de teamprestatie, kijk maar naar ajax in 95 !! Het draait om het team, die kun je in hogere sferen brengen als trainer zijnde. Er zal een goede trainer moeten komen bij real, die al die vedettes aan kan, en er een echt team van kan smeden, in het juiste systeem !!

Ach ja geef Manu is ongelijk voor 94 miljoen koop je toch gewoon ribery en hou je wat over Bayern koopt op zijn beurt Vd Vaart voor luttel bedrag en zo gaat het rond.

Maar ja de bedragen stijgen de pan uit dit is maatschappelijk gezien denk ik niet meer verantwoordelijk in deze tijden maar ja.

Vraag me alleen af of je er iets tegen kan doen denk het niet want clubs verkopen spelers alleen voor bepaalde bedragen en daar kan mijn beste man Platini denk ik vrij weinig aan doen.

Maar Voetbal is voetbal en 11 pelés maken nog geen wereldkampioen en zo zal het bij Real ook zijn. Misschien worden ze wel kampioen maar het is en blijft een teamsport en zolang de bal rond is hoeven goede spelers nog niet garant voor succes te zijn al is op papier de basis elf van Real op het moment wel veruit de beste basis elf van de wereld.(op papier dan.

mooi... en was te verwachten... ik ga niet zeggen dat ik alles heb gelezen.. maar ik moet er wel bij gaan zeggen, dat Manchester United toch wel zwaar verzwakt is, wanneer Ronaldo definitief zijn handtekening bij Madrid zet.. ik als Premier League volger, ben blij dat Ronaldo weggaat.. zo weten wij dat er komend seizoen iig geen Manu de titel pakt

is dit geen record Vz Hoogst aantal posts ooit ?

11 juni 2009 om 18:31

ja dat lijkt mij ook
ik heb nog nooit zo veel reacties gezien
echt niet normaal dit

11 juni 2009 om 19:36

nee nog niet , er waren eerst meer dan 1000 reacties, ik meen bij het Ek 08 ,

on: jammer, ik had zo gehoopt, dat #ronaldo zou blijven. maarja het grote geld van Real madrid, 93 miljoen ? waar gaat dit heen, niet meer normaal eigenlijk, als de transfer rond komt, gun ik Ronaldo natuurlijk het allerbeste bij Real, een probleem alleen voor de Concurentie, als Villa ook nog komt, kan Ruud misschien vertrekken, en met Ronaldo,robben,kaka, word het ook zwaar voor Sneijder en vdv. Ik heb nog stiekeme hoop op een afketsing.

ze maken het voetbal kapot zo!
aan de ene kant van de wereld gaan ze dood van de honger en werken ze zich kapot voor een beetje geld en hier gaan ze op een speler 93 miljoen bieden!

real madrid gaat het moeilijk krijgen door de 6+5 regel die over ongeveer een jaar wordt ingesteld.

nu nog even David Villa en dan zijn ze binne.
Real-madrid heeft nu egt het beste team van de wereld

Ik denk niet dan dit man United verzwakt voor dit geld kunnen ze makkelijk een iets mindere of zelfs betere speler halen deze bedragen zijn natuurlijk gekkenwerk maar het is nu eenmaal zo, en United heeft nog jonge talenten zoals Macheda dus schrijf ze niet af voor volgend jaar

en wat een team of real madrid nu wat wil je doen tegen dat middenveld Kaka, Ronaldo, Van de Vaart Sneyder (die waarschijnlijk wel weggaat) en als David villa er ook nog bijkomt Huntelaar, David villa, Van nisterooij als ze nu nog een goeie verdediger bijkopen dan geeft ik ze goeie kans voor de titel.

Real Madris is heel slim.

-ten eerste Real staat helemaal niet in de schulden.
-als je eerst sterren koopt komen de andere spelers vanzelf, zoals Villa opeens aangeeft liever voor Real te spelen daan voor Chelsea.
-door de shirtverkoop verdienen ze zoveel miljoenen euro's.
-dit is een nachtmerrie voor de Nederlandse spelers, want Real geeft ze geen kans. Als je Vdvaart gisteren zag spelen was dat echt wel wereldtop
-ik ben bang dat dit Real in het begin heel goed loopt, en dat het na 2 a 3 jaar zakt, omdat alle spelers willen laten zien dat zij de ster van Madrid zijn.
-

11 juni 2009 om 18:55

real staat niet in de schuld? real staat tussen de 500 en 700 miljoen in de schuld! dus waar jij je waan idee weghaald van dat ze niet in de schulden zitten...

wat ik me afvraag, real staat toch 300 milj schuld. Is die Perez een miljardair ofzo dat ie het uit eigen zak betaalt. of gaan ze gewoon door met kopen terwijl ze min staan. Prachtig overigens Villa, Cr, Robben, Kaka, jammer van de nederlanders maja, real was toch net iets te hoog gegrepen voor hen, alleen van der vaart en sneijder kunnen nu nog in een echt topteam, van nistel is toch wel vergane glorie. Is kijken wat Raul en guti hier van vinden

en ik wou nog iets kwijt men moet niet denken dat real meteen de beste word want met zulke grote sterren is een team bouwen moeilijk omdat kaka en c ronaldo de hoofdrol willen en barcelona heeeft een super top team wat real er straks echt niet heeft staan.

Correctie; Real heeft de beste spelers van de wereld. Het beste team van de Wereld is Barcelona.

11 juni 2009 om 20:13

Huh? wie dan? Diara? Vdv? Sneijder? Drenthe?

Beste speler tot nu toe heeft Barcelona!

je geeft toch niet zo veel geld voor alleen 1 voetballer !
eej kijk die mensen en kinderen in de 3e wereld man.!!!
die voetballers en al die rijke lui zijn zo dom ze zien zich zelf alleen nooit anderen.

11 juni 2009 om 19:03

Manu en Real zijn eruit, Cr7 nog niet...

Ze kopen veel te aanvallende spelers. De verdediging daar licht het probleem. Trouwens een schandalig hoog bedrag waarvoor je ook 3 of 4 toppers kan kopen.

Wat een bedrag! waar haalt Real dat geld vandaan?

Slechte aankoop! Voor dat geld konden ze beter Melvin Platje halen!

Ik zie C. Ronaldo overigens veel liever bij Manchester, echt jammer.
Het bedrag is ontzettend overdreven... niet goed voor zo'n (nog steeds wel) jonge speler..

Voor het voetbal van Manu word het natuurlijk niet leuker. zeker niet voor de kijker.

maar misschien is het wel nodig dat er een keer verschuiving komt bij manchester, geef macheda (naar mijn mening een hele goede voetballer) maar eens vaker de kans. hij zal ook groeien in zijn spel en een hoge transfersom krijgen over een paar jaar.

zo is er ook kans dat Carlos Tevez blijft dat zou wel leuk zijn

Zeer goede zaken voor Man Utd. Hadden ze Ronaldo niet voor +/- 15 miljoen gekocht van Porto?

93 miljoen euro vind ik wel nergens op slaan. De bonden moeten een keer ingrijpen..

Ik hoop dat ook aantal Nederlanders daar inzien dat zij over hun toekomst bij Real moeten denken, vooral met het oog op het Wk.

11 juni 2009 om 19:44

Gekocht van Sporting, de Academia van Sporting, daar komen vrijwel alle talenten vandaan van Portugal.

Wat een wereldteam krijgt Real Madrid, ze willen ook nog Villa en Albiol halen, dat zijn ook 2 toppers. Real's team zal er zo gaan uitzien. De beste team ter wereld!

Cassilas
S Ramos
Pepe
Albiol
A. Cole
C Ronaldo
L Diarra
Robben
Kaka
Raul/Hig
Villa

Nee, de beste spelers ter wereld. Dat van dat team moet nog blijken. Misschien hebben ze allemaal wel een te groot ego. Hoop zelf dat ze er snel uitvliegen in de Cl

viva ronaldo.
kben bang dat hij daar niet zal uitblinken,
het is een speler die de ruimte over het hele veld nodig heeft en dat hebben kaka en de rest van real zo ongeveer ook.
dus het zal ieder voor zich worden daar bij real.
en wat jammer genoeg niet voor de toekomst inkoopt maar gewoon op grote namen leeft via merchandise door spelers als ronaldo,kaka,beckham etc....
khoop dat barca met eigen jeugd komend jaar hard zal toe slaan.

reak madrid en ronaldo hadden een voor-contract getekend dat als ronaldo niet voor 30 juni bij real zo spelen zou hij miljoenen moeten betalen en als real voor die datum ronaldo niet gecontracteerd zou hebben zouden zij moeten betalen. de besprekeningen tussen real en manchester liepen echter onvriendelijk. de lucht is nu geklaard waardoor niets een overeenkopmst in de weg lag want zelfs manu kan zulke bedragen voor een speler niet weigeren. de bedoeling van real is een top team met elf topspelers neer te zetten aangevuld met een leuke bank en de rest te verkopen. Het geld dat real geleend heeft zouden ze binnen een paar jaar terug moeten verdienen. Komt nog eens bij dat perez ook veel geld in het laadje meeneemt. ze hebben nog veel meer geld te besteden waardoor een bod van chelsea van 47 mln op Villa afgewezen is omdat madrid alles op alles zet ook hem te contracteren. Perez wil 3 transferzomers in 1 zomer uitvoeren en het geleende geld (aangevuld met eigen reserves)met dit top team binnen een paar jaar terug verdienen.

bron: skysport

Achja een oud spreekwoord zegt al:
Voor geld kan men de duivel laten dansen. Vooral in deze tijd
In dit geval moet ik zeggen dat het wel erg veel geld is!

Voor iedereen die robben, sneijder en van der vaart elke x in hun droomteam zetten,
Ze Spelen Volgend Seizoen Niet In De Basis
alleen ruud als hij fit is mssn

11 juni 2009 om 19:56

Ik zie Robben anders nog wel starten...

real en ronaldo hadden al een voorcontract getekend. Als een van deze partijen dit niet na zou komen zou het miljoenen moeten betalen. De besprekingen tussen real en manu verliepen echter onvriendelijk maar nu de lucht geklaard is licht niets een transfer nog in de weg.
Perez heeft zon 300 mln te besteden dit is deels geleend geld, deels eigen reserves. De bedoeling is hiervoor 11 topspelers te bezitten, een leuke bank te hebben en de rest te verkopen. De investering zou met een paar jaar terug betaald moeten worden.
Valencia heeft een bod van 47 miljoen van chelsea op villa afgewezen hoewel ze in geldnood zitten omdat real alles op alles zet om hem te halen. Perez wil op deze manier 3 transferzomers in 1 keer afhandelen. De verdediging blijft in mijn ogen kwetsbaar en de vorige keer heeft perez figo beckham en alles gehaald en ze werden nog geen kampioen denk dat barca volgend jaar gewoon weer kampioen wordt.

11 juni 2009 om 20:31

2 keer kampioen en 1 keer cl o ja en de wereldbeker! maar volgens jou geen prijzen rs Als je geen feiten kent ga dan niet slap ouwehoeren..

Ik denk dat Ferguson ook wel een beetje klaar is met Ronaldo. Dit vanwege bepaald gedrag en uitlatingen. Sommige zeggen dat real de markt kapot maakt, maar kun je niet beter zeggen dat Real de markt op gang brengt.!!!!

Doordat Ronaldo naar Man. utd gaat, haalt bijvoorbeeld Man Utd Ribery en wat andere spelers. Bayern haalt V/d vaart en zo komt de markt op gang, waardoor nederlandse clubs hun spelers ook goed aan het buitenland kunnen verkopen (suarez, Elia, enz).

Goed gedaan Real, jullie brengen de transfermarkt op gang en zorgen dat heel veel clubs een beetje lucht krijgen vanwege verkochte spelers.

Met het Ronaldo-geld zal Tévez betaald worden, en naar wat ik gehoord heb ook Ashley Young!. Als United fan kan je wel boos zijn dat hij zegt: ''ja, mijn dromen over Real zijn voorbij,'' maarr ik als United fan ben misschien wel blij dat hij vertrekt. Iedereen die het over United had, sprak direct over Ronaldo. United heeft meerdere grote spelers, en ondergewaardeerd wordt in mijn ogen Wayne Rooney. Denkt dat volgend seizoen het jaar van Rooney gaat worden. En ik hoop dat Nani en Tosic komend seizoen ook hun waarde gaan bewijzen. En dan heb je ook nog het toptalent: Frederico Macheda, hij gaat binnen nu en 2 jaar doorbreken, dan heeft niemand het meer over Cristiano Ronaldo, die dan bij Real Madrid als een miskoop beschouwd gaat worden,

Wat een transfer ongelofelijk dat Manchester hem laat gaan. Natuurlijk is het veel geld. Maar ik denk ook dat ze hier veel mee verliezen. En voor de mensen dat het een achterlijk bedrag is. Als er 1.9 miljoen shirt over de toonbank gaan met zijn naam erop in de komende 5 jaar dan hebben ze het terug verdient. Waarschijnlijk zullen er niet zoveel over de toonbank gaan. Maar neem maar van mij aan wel heeeeeeeeel veel.

Het zou me wat zijn als hij zelf niet naar Real wilt gaan

Toch denk ik dat Real Madrid niks gaat bereiken met hem en Kaka,
Want dan wordt het te aanvallend en met een verdediging als nu kan je zowiezo geen prijzen winnen. Dus Real zou geen aanvallers moeten halen maar verdedigers .

benieuwd wie man utd gaat halen om het gat dat ronaldo achter laat. of een of andere jeugd speler, of een grote naam? misschien david silva van valencia?

11 juni 2009 om 23:34

Ze zouden moeten kijken bij Real.

Sommige mensen maken zo een onwaarschijnlijke opstelling daar geloof je toch niet zelf in.
Ik zou voor deze opstelling kiezen en dan kan je albiol ook nog links kwijt.
En ronaldo en robben meer naar de vleugel je kan ook nog altijd met 1 spits spelen en dan Gago langs L.diarra
En dan zouden ze een andere goede verdediger moeten kopen.
Mijn vrienden waren het er mee eens dat ze Alex moeten kopen of Carvalho omdat je niet weet wat de nieuwe Chelsea coach doet.
En Sommige zeggen wel real wordt top.
Ja dat worden ze nu ook maar real heeft geen breed elftal Zoals chelsea Waar Toppers op de bank zitten.

Casilias
S.Ramos
Pepe
Albiol
Heinze
L.Diarra
C.ronaldo
Robben
Kaka
D.Villa
Higauin

Yessssss!

alleen geen villa, begrijp me niet verkeerd, een topspits maar de prioriteit moet nu liggen bij verdedigend denkende speler zoals vidic. clichy, lahm, albiol, a. cole ofzo

en dan ook een x onderhandelen. in plaats van gelijk met een niet te weigeren bod aan te kome

wel knap van perez, hij flikt het toch weeer

Ongeloofelijk.
Dit moet echt verboden worden!!!!!!!
160miljoen euro voor een club die miljoenen in de schulde zit!!!!!!!!!!!

Dit stinkt naar de misdaad.

Het Galacticos effect --> commerciële inkomsten, zoals shirtjes, tournees in aziatische landen, reclame, kijkcijfers/tv inkomsten.. Er is zit een hele marketing achter. Misschien wordt niet de volle 100% terug verdiend maar veel zal het niet schelen. Laat staan dat ze 'toch' een hele boel prijzen zouden winnen, dan verdienen ze er nog eens een pak geld op, en werkt de hele commerciële inkomst van Real Madrid pas echt als een machine. Het is slechts een gok, van een man die heel veel geld heeft er veel geld voor over heeft, en zich tot nu toe toch mooi aan zijn woord houdt..
Dit maakt het voetbal nu niet kapot, dit brengt zoals eerder vermeld door iemand, de transfermarkt op gang. Milan gaat 'eindelijk' de gerichte aankopen kunnen doen, Manchester zal ook wel wat willen doen met het geld dat ze gaan ontvangen. Tis toch leuk allemaal? Ik geniet hier echt wel van, in plaats van altijd die saaie transfers.. Real Madrid is nu eenmaal een grote club, met veel geld, geschiedenis, waar bijna alle spelers maar al te graag willen spelen. Ze doen met hun geld wat ze zelf graag willen, ze geven veel geld uit voor 1 speler, wat is daar mis mee? Niemand die daar dood van gaat, geen club dat daar failliet van gaat.. Mooie aankoop die volledig past in het Spaanse voetbal.. Ben benieuwd wie de volgende is!

real heeft een top aankoop gedaan. ik snap de reacties niet van iedereen en die van platini .dit is gewoon een transfer waarde van ronaldo zoveel is hij nou eenmaal waard .en met kaka hebben ze twee wereld toppers in huis .real heeft goeie zaken gedaan .het is niet eenvoudig om kaka en ronalado los te weken

Als ronaldo echt stijl heeft zet hij geen handtekening onder het contract en blijft ie bij man unt... naar mijn mening een veel mooiere club dan real!

Met Kaka en C Ronaldo heeft Real zich fenomenaal versterkt in de aanval. Alleen vind ik de bedragen belachelijk veel vooral nu dan tijdens de financiele crisis, maarja dat is de voetballerij tegenwoordig. Alleen nog een goede centrale verdediger en misschien nog een controlerende middenvelder erbij voor het geval dat het nederlands middenveld ( vd vaart en sneijder) vertrekt.

wow er ontstaat een heus dreamteam bij real!!!
fantastisch voor het voetbal maar jammer voor de nederlanders.

ik weet niet zeker of het wel slim wordt om villa te halen, want dan zal real een luxeprobleem krijgen. wie moet je op de bank zetten: raul, nistelrooy of villa?

casillas
ramos
pepe
???
marcelo
c. ronaldo
kaka
robben
diarra/x
nistelrooy
villa

real en fortuna fusie dan maar?
nee ,maar waar haalt real madrid dat geld vandaan wie verkopen ze allemaal.
en ronaldo lijkt me nix voor real ronaldo moest bij man u blijven
zonde kaka is al in het team en ga zo maar verder.
maar kheb tog nog alle hoop in barcelona dat ze kampioen worden
barcelona heeft gewoon stijl
real madrid denkt aan koopstijl beetje dure goeie voetballertjes halen die niet fatsoendelijk daar kunnen voetballen mischien

@ Iedereen Die Zeurt Over Schulden Hier

Real Madrid heeft Geen schulden die zijn allemaal rond 2000 afgelost door de verkoop van het oude trainingscomplex, dus het spijt me heel erg voor alle haters hier.....

Oja en mis wil C. Ronaldo alle aandacht voor zichzelf, dat was bij man U ook zo en daar ging alles prima, of niet

en kaka is trouwens gwn een teamspeler, niet arrogant en niet egoistisch met hem ben ik het meest blij: een wereldtopper én een teamspeler

Het droom elftal van Florentino Pérez ziet er zo uit:
Ik zeg niet dat het dit seizoen al gebeurd, maar hij wil het uiteindelijk zo hebben!

casillias
Ramos
Pepe
Abidol
Marcelo
Raul/Rib
Xabi Alonso
Silva
Cristiano R.
Villa
Kaka

egt dom van Real ze kopen allemaal goede spelers maar wat heb je eraan als het tog geen team is dat op elkaar is ingespeeld ik durf te wedden dat real straks weer een slegt seizoen draait omdat ze geen op elkaar ingespeeld team hebben en ook al ben ik fan van real dit vind ik wel erg dom je moet een goede speler kopen niet twee drie of vier

Belachelijk veel geld. Fifa en Platini onderneem actie a.u.b. zoals je toen tegen Roma ook ten onrechte gedaan hebt. Roma kon ook zijn schulden terugbetalen, maar werd toch zwaar gestraft. Sommige ploegen worden beschermt , anderen niet. Forza Roma!!!

onbegrijpelijk dat real zoveel geld uitgeeft aan ronaldo. Geen een speler is zoveel geld waard. Maarja als real het hier nou bij laat en niet ook nog ribery gaat kopen hebben ze wel een mooie aanval met robben en ronaldo op de flankee !!

echt belachelijk veel geld idd.... niet alleen voor Cristiano, maar ook voor Kaka.
Complete waanzin 2 spelers aantrekken voor 160 miljoen alsof het niets is.... Voetbal gaat kapot onder dit soort transferbedragenplatini moet iets doen want niet alleen in spanje, maar natuurlijk ook in Engeland mogen ze kopen, kopen en nog eens kopen

hoeveel moet messi dan wel niet waard zijn ik dacht dat er een economische crisis aan de gang is, maar real lijkt zich daar niet echt mee bezig te houden

Heeft dit eigenlijk nog iets met voetbal te maken?

Ik hoor veel mensen praten over het genoeg spelers hebben uit eigen kweek, waar bij Barcelona Messi en Iniesta o.a worden genoemd, maar dat is Geen eigen kweek, want Messi kwam van Newell's Old Boys, dat het niet aandurfte om te zorgen dat hij van zijn groeiziekte afkwam, en Iniesta kwam van Albacete, dus nou zullen er wel veel mensen gaan roepen, ze spelen al zoooow lang bij Barcelona, maar vanaf wanneer ben je eigen kweek?
Ontopic:
Wordt leuk zo bij Los Merengues, als Ronaldo en Kaka zo spelen als ze tijdens hun topseizoenen doen, dan wens ik de concurrentie veel succes!!

Als Real Madrid met deze opstelling kan gaan spelen moet ze samen met Barcelona en mss Inter het in de Champions League kunnen opnemen tegen de Engelse Top 4. Zeker als ze Xabi Alonso kunnen kopen dan heb je mss wel wat ego's voorin maar dat is niet erg als je ze goed aan stuurt en daarvoor is Xabi Alonso een van de beste van de wereld. Echt een geweldige teamspeler.

Casillas
Sergio Ramos
Pepe
Garay
Aankoop/
L. Diarra
Xabi Alonso
Ronaldo
Kaka
Robben
David Villa
11 juni 2009 om 22:54

Het schijnt dat Perez voor de linksbackpositie Marcelo goed genoeg heeft bevonden, wat mij overigens wel verbaasde. Ik had verwacht dat Liverpool Xabi vast zou weten te houden, maar als Real met zulke bedragen aankomt en aangezien Liverpool op het moment niet heel rijk is, zie ik het helaas somber in. Daarom zou deze droomopstelling best eens mogelijk kunnen worden... en dan verwacht ik dat ze de titel wel pakken.

Slimme zet van Man.u. Ik denk dat C. Ronaldo een tijd gaat krijgen dat hij voor lange tijd minder wordt. Dit was het perfecte punt om hem te verkopen.

Ow wat hoop ik dat Real niets, maar dan ook helemaal niets wint. Stelletje verwende voetballertjes, walgelijk!! Weer een dieptepunt voor het voetbal deze transfer..

We zullen zien of Real prijzen zullen binnenhalen. Ik hoop van wel maar we zullen zien. Dan kan je pas oordelen over of het goeie/ slechte aankopen zijn.

pfff, bizar.. nu nog 2 goede verdedigers erbij, misschien nog messi ofzo:s

Cassilias
Ramos
Pepe
Chivu?*vt
Cole/Evr
Diara
Kaka
Sneijder
Ronaldo
Raul
Robben

Sommige reacties hier van, "de bonden moeten eens in keer ingrijpen, dit is teveel geld". Ik vind die Fifa gewoonweg corrupt, het zou me niet verbazen als ze ook eens enkele miljoenen zwijggeld kregen !

zelfs nu zijn ze nog niet goed genoeg voor de prijzen
de verdeging is gewoon niet goed genoeg 4 goals tegen liverpool 6 tegen barca
dat zegt genoeg .maar ja die mafkees zal nog wel wat cenjes over hebben

Ik hoop echt dat Real Madrid overal naast grijpt ...
En ook in de Champions Leageu (weer) teleurstelt en afgedroogt wordt ...
Ik snap best dat ze spelers kopen die wereld-top zijn, maar sit is gewoon niet leuk meer...
Dit heeft niks meer met voetbal te maken, lijkt meer een prestige strijdt aan t worden.
Laat ze eerst maar eens naar de verdediging kijken.
Ik sluit me helemaal aan bij de mening van denhaag1979... laat Real maar helemaal niest maar dan ook echt niets winnen.
Come On Barca ... volgende keer nog ees overdoen in madrid, dan nog erger dan 2-6 !!!

Mmmz rafael en sneijder weg daar hunt jou lukt het wel!!!!

12 juni 2009 om 00:12

nee die moet ook zorgen dat ie weg is bij die achterlijke club en ruud kom maar snel naar eindhoven

Vind het wel erg als Man Utd fan, zou dit niet gewild hebben. Ronaldo blijft toch een goede speler heeft Man Utd de boost gegeven afgelopen jaren. Maar ja, ik hoop nu op een Beckham-effect. Toendertijd was Beckham ook beslissend voor Man Utd Real madrid kocht Beckham toen werd Ronaldo behaalde en werden weer successen behaald. Hoop het echt, in plaats van Ronaldo denk Ribery is de enige die ook nog een topspeler is en die ongeveer het zelfde niveau heeft.


Wel erg hoor Real Madrid koopt gewoon 2 spelers die naargelang tijd vorderde club iconen begonnen te worden van hun vorige clubs. En nu hoop dat ze eraan kapot gaan, maar ja verwacht dat ook wel. Kijk maar naar paar jaar geleden Ronaldo, Figo, Beckham gingen naar Real Madrid behaalden 1x Cl maar toen liep het berg afwaarst met hun carriére ....

Echt waar zo'n transfer is toch te onnozel voor woorden 94 miljoen voor iemand die goed met een voet bal kan omgaan( begrijp me niet verkeerd cristiano ronaldo is een fantastische speler) Maar dit gaat toch echt te ver. De uefa moet snel met regels hiervoor komen

niet meer normaal allemaal geldwolfen voetbal is niet meer t oude nu draait t allemaal alleen maar om geld jammer

Ok ik heb een aantal dingen te zeggen over deze topic.

1 - Manchester United heeft nu bakken met geld om zowiezo 2 spelers die bij elkaar net zo goed zijn als Ronaldo te kopen.
2 - Ik kijk uit naar de ontmoeting tussen Ronaldo en van Nistelrooy, beiden vroeger bij Man Utd gespeeld. Bovendien kijk ik uit naar de ontmoeting met de overige Nederlanders, als die immers daar blijven.
3- Ik kijk uit naar de confrontatie Barca en Real, en dus Messi vs. Ronaldo. Dan kan je deze twee voetballegendes echt eens goed vergelijken.
4- Laten we deze topic tot minimaal 1000 keer gereageerd stellen, lijkt mij wel leuk om te zien.

Succes Ronaldo het is je van harte gegund, en kom vooral niet meer terug!

12 juni 2009 om 03:00

Te belachelijk voor woorden, dat er met dit soort bedragen wordt gesmeten in de voetballerij! zal verboden moeten worden!

Mijn Galaticio-opstelling:

Met deze opstelling ben je garant voor grootse succesen! 4 creatieve en snelle verdedigers. Daarvoor 2 stofzuigers en opbouwers en dan die dodelijke voorhoede. over de flanke en gewoon door het midden, het maakt niet uit. overal kwaliteit genoeg! Rvn, Sneijder, Hunter, Raffie en Royston kunnen wiepen, hebben nix extra's toe te voegen en kunnen zich beter ontwikkelen bij andere clubs:

Rvn: lekker afbouwen in Turkije of zn ouwe geliefde Psv Eindhoven
Sneijder: Bayern Munchen. past perfect in t plaatje van Louis.
Raffie: Beter ga je weer naar Hsv of Juventus o.i.d. Real was in ieder geval een stapje te hoog.
Huntelaar: Heb zich tog niet kunnen doorontwikkelen in Madrid (wat ik van te voren al had verwacht, omdat de concurrentie moordend is) Leuke spits voor Arsenal of Valencia
Royston: Beter stop je met voetballen, want je voetbalkunsten zijn niet om aan te zien. Misschien is de Rap-wereld beter geschikt voor je. Ongelooflijk wat deze man met zijn kwaliteiten in de voetbalwereld in Madrid kan eindigen. Een Schande!

Robben is dus de enige Nederlander die in het spel van Real past en daarvoor vond ik de intresse in Ribery overbodig,rs

Desalniettemin hoop ik dat Real wordt vernederd aankomend seizoen door Barca.

Iker
S.Ramos
Pepe
Mexes
Marcello
Diarra
Gago/Mar
C.Ronaldo
Kaká
Robben
D.Villa

iedereen zegt ribery er ook nog bij op termijn, maar denk dat ze dan beter kunnen gaan voor robben en als je tochwil kopen van persie, speelt net iets meer in het belang van het team.

verder zie ik villa, vidic en cole ook wel daarheen gaan. vooral nu de grote jongens al hebben getekend. moet toch een verademing zijn om in zo een elftal te spelen "galacticos" wilde perez weer zien, maar hij flikt het wel!

en mensen die zeggen een team koop je niet, dat ligt eraan welke spelers je in datteam zet. namen als vidic, cole, kaka zijn allemaal gasten die in dienst van het elftal spelen, ook kaka als je die jongen goed bekijkt in de wedstrijden!

jongens als guti, raul, diarra, ec. moet je bedanken voor bewezen diensten en dan of verkopen of sommige behouden als reserves en daarnaast gebruiken in je staf.

ik denk als het perez lukt en je speelt met deze 11 dat menig tegenstander helemaal gek getikt wordt!

cassilas
ramos
pepe
vidic
cole
lass diara
sneijder
ronaldo
kaka
robben
villa

Weet iemand ook hoe lang zijn contract nog doorliep?? Dat lijkt me wel relevant mbt het transferbedrag. Ik zie het nergens staan

Denkt Perez dat elke fan 3 shirtjes gaat kopen? (villa (?), Ronaldo, Kaka)rs

Misschien is dit heel mooi voor Real en hun supporters maar ik weet zeker dat supporters van alle andere teams dit gewoon belachelijk en ziek makend vind!
Je spelers op deze manier halen is gewoon echt onuitstaanbaar.. dit is gewoon "met geld over de bank strooien"!
Oké Real Madrid is natuurlijk ook één van de rijkste teams van de wereld maar om het nou zo aan te pakken is gewoon .. gewoon... Belachelijk-onuitstaanbaar-ziekmakend-om van te kotsen!

Maar Oké het is zoals het moet zijn en er kan niks maar aan gedaan worden behalve als Cr07 wordt vermoord ofzo of als er op het hele stadion en al van Real een atoombom wordt gegooid dan kan het veranderen maar dat dat gebeurd ... Neeh!

Real moet alleen nog een goed spits halen (d.villa) en een centrale verdediger (vidic mogen ze vergeten, want die gaat denk ik niet komen!)
Dan zijn ze klaar voor volgend seizoen en maken ze grotekans op prijzen zoals Cl & allemaal regionale prijzen

Ik wens Cr07 en Kaká veel succes daar bij de Koninklijken!
Al vind ik het erg jammer want Cr07 was bij Man.u mijn lievelings speler maar ik dnek dat het Messi gaat worden.. maar we zullen zien hoe dit gaat uitpakken

Fenerbahce Fan!

Is er niet nog iemand die denkt dat Mun Utd hier nieteens veel slechter van wordt....
Namelijk:
- 93 miljoen is heel, heel veel geld ( teveel voor een voetballer overigens, helemaal voor hemrs) en daar kun je wel 5 topspelers van terugkopen.
- Door de speelstijl van Ronaldo kwamen: Rooney, Berbatov en Tevez niet aan hun normale spel, Rooney scoorde bijvoorbeeld veel minder. Als die zich doorontwikkelen en de sfeer beter wordt( bijvoorbeeld doordat het niet allemaal om hem gaat) kan het weleens gewoon goed blijven daar!

Voor Real, ik hoop toch dat dat middenveld gewoon nog overlopen wordt omdat er teveel 'sterren' lopen

En voor Ronaldo: alleen al om zijn kapsones en uitspraken moet je hopen dat hij flopt

12 juni 2009 om 19:09

Noem 1 uitspraak...
Hij oogt arrogant maar dat is omdat sommige mensen niet kunnen hebben dat de meiden nogal op hem vallen etc.
Daarbij, teveel sterren ?
Waarom niet ? het hoeft niet altijd te floppen zoals bij Madrid in 2000 ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Arsenal5028
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper210
M. RashfordAanvaller2110
J. SanchoAanvaller102
W. WeghorstAanvaller30
N. BishopKeeper00
J. ButlandKeeper00
T. HeatonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren