Geertruida verrast fans met positief contractnieuws tijdens laatste training

Zaterdag, 18 maart 2023 om 16:09Noel Korteweg • Laatste update: 16:35

Lutsharel Geertruida gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen tot medio 2025. De 22-jarige centrale verdediger annex rechtsback, die eerst nog tot medio 2024 vastlag, kwam zaterdagmiddag met een speciaal Feyenoord-shirt het veld op tijdens de laatste training voorafgaand aan De Klassieker. Daar stond 2025 op.

Geertruida doorliep de volledige jeugdopleiding van Feyenoord en heeft zich onder Arne Slot ontwikkeld tot Oranje-international. De Rotterdammers onderhandelden lang met de verdediger en nu is er dus een akkoord bereikt. "Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is", begint Geertruida op de clubwebsite. "Bijtekenen is niet alleen goed voor mij maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben, niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van me is om met Feyenoord grote successen te boeken."

"Vorig seizoen was al bijzonder met de finale van de Conference League en dit jaar gaat het nog beter, ook met mij als voetballer", gaat de mandekker verder. "Ik ben ervan overtuigd dat er voor de club en voor mij nog mooie dingen in het verschiet liggen. Het feit dat ik nu bij de selectie zit van het Nederlands elftal is voor mij een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het maakt me ongelofelijk trots dat ik als jongen van Rotterdam-Zuid geselecteerd ben voor het grote Oranje."

Geertruida hoorde vrijdagmiddag dat hij, net als teamgenoot Mats Wieffer, is opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. De veelzijdige verdediger maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in Feyenoord 1 en speelde sindsdien 141 officiële duels voor de Rotterdammers. Daarin was hij goed voor veertien doelpunten en vijf assists. Geertruida lijkt dus ook komend seizoen in De Kuip te spelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door njfromvol)
18 maart 2023 om 16:51
0

Voordat hij z’n contract verlengde tot 2024 had ik hem graag naar PSV zien komen om Dumfries te vervangen, kan mij goed herinneren dat iedereen mij voor gek verklaarde.. Nu in mijn ogen de beste verdediger van de competitie samen met Hancko

18 maart 2023 om 17:13
0

Had graag dat Sinisterra werd vervangen door Gakpo maar helaas Eindtovenaar10

18 maart 2023 om 17:58
0

Voor mij gaat niks boven Trauner, maar die heeft er natuurlijk uit gelegen. Wat een solide defensie hebben ze in Rotterdam.

18 maart 2023 om 23:40
0

Snellesnickel is op z’n snelle likes voor een harde.. ach die zitten er ook bij. Het verschil alleen is dat Gakpo een contract voor 5 jaar had en jullie Geert bijna transfervrij toen was. Maar je hebt de likes, geniet extra hard van je weekend!

18 maart 2023 om 16:56
0

Zo, echt goed nieuws! Als er straks een PL club met een zak geld staat, is hij toch weg, maar voorlopig zo lang mogelijk genieten van deze Rotterdamse parel.

18 maart 2023 om 17:01
0

Meestal spelers die bijtekenen laten in hun contract zetten dat ze dan voor een bepaald bedrag weg kan

Hele dikke announcement

Terecht uitverkozen voor het Nederlands elftal, had wel eerder gemoeten! Want deze man heeft zich stormachtig ontwikkeld. Gefeliciteerd Feyenoorders.. 👍🏾

18 maart 2023 om 16:31
0

Dank je; dit is heel goed nieuws

18 maart 2023 om 16:56
0

NJfromVOL! You're welcome! Man man, wat kijk ik uit naar de strijd van morgen. Heb er zoveel zin in, het is definitief aanhaken of afhaken.😬

18 maart 2023 om 17:02
0

Mijn zwager komt morgen weer langs ... kijken wie er het meest vrolijk is om "kwart over vier".

Het zou te triest zijn als we dit jaar geen kampioen worden en daarom is morgen een belangrijke dag ... Normaliter is Ajax de te kloppen ploeg, maar als je de eerste 20 (?) wedstrijden het zo laat afweten, verdien je in mijn (subjectieve) optiek geen kampioenschap... Echter de puntentelling na 34 wedstrijden doet niet mee in dat soort beschouwingen

18 maart 2023 om 17:06
0

Sulejmani

Dit seizoen is hij echt heer en meester daarvoor ook heel goed maar iets minder..
concurrentie is wel groot in verdediging.

Nj
Ik zie Feyenoord sowieso kampioen worden ongeacht het resultaat morgen..

18 maart 2023 om 17:10
0

Ik hoop het, Bliek ... In mijn leven te weinig kampioenschappen meegemaakt (feyenoord supporter ben je niet voor de lol) daarom voelt het alsof het kan wegvloeien ...

18 maart 2023 om 17:45
0

NJfromVOL dan hebben jullie toch nog een mini klassieker met beide supportersschare.😏 Na die 7 wedstrijden met punt verlies hield ik sowieso geen rekening meer met kampioenschap, het is te bizar voor woorden dat we überhaupt nog kampioen zouden kunnen worden. En inderdaad wat de situatie ook is, wie na 34 wedstrijden bovenstaat is de verdiende kampioen.

18 maart 2023 om 17:46
0

Bliek eens hoor, super knap wat die jongen laat zien. En inderdaad zeker ook als je de concurrentie meetelt in de verdediging.

18 maart 2023 om 18:07
0

Wat krijgen we nou jongens? Gewoon een prettige inhoudelijke discussie tussen Ajacieden en Feyenoorders zonder haat, nijd, denigrerende grappen of ander negatief sentiment? Hulde!(Al ben ik van 3 bovenstaande heren niet anders gewend!)

18 maart 2023 om 19:06
0

Ijsmuts ... iedere gek zijn gebrek en in het heetst van de strijd kan het soms wat stekelig worden, maar daarna zijn we gewoon mannen met respect naar elkaar toe.

18 maart 2023 om 20:38
0

Ijsmuts..😉

Prachtig nieuws. En wat een mooie manier om dit kenbaar te maken! Zo kan Feyenoord nog een mooi bedrag overhouden aan hem. Wat heeft hij zich ijzersterk ontwikkeld, niet normaal.

Ik kan eigenlijk ook niet wachten op zn eerste interview. Zoveel respect voor deze jongen, die altijd alles geeft. Letterlijk zonder woorden....

18 maart 2023 om 16:29
0

Belichaming van geen woorden maar daden idd

18 maart 2023 om 16:31
0

Ik ben geen Feyenoorder, maar vind dit ook een geweldige jongen. Zit echt een hele goede kop op en hij kan ook gewoon prima voetballen. Ik denk dat hij ook wel een mooie carrière tegemoet zal gaan, want het is niet alleen dit seizoen dat hij goed presteert.

Vorig seizoen vond ik hem al goed, en de seizoenen daarvoor (19-20 en 20-21) vond ik hem ook al heel goed in de minuten die hij kreeg. Dus laat het ook al een paar seizoenen zien en wordt iedere seizoen weer wat beter.

Ook wel mooi dat hij zo nu en dan weleens aanvoerder van Feyenoord is doordat bijvoorbeeld de aanvoerder wordt gewisseld en/of de andere opties niet beschikbaar zijn. Het enigste wat ik mij afvraag, is dat er een paar jaar terug gemeld werd dat Geertruida veel stotterde en dan vind ik dit juist extra mooi.

Geen idee of hij daar gedurende een wedstrijd ook last van heeft, maar hij blijft een goede speler.

18 maart 2023 om 17:04
0

Heb ergens gelezen dat hij daar tijdens de wedstrijd veel minder last van heeft dan voor een camera etc.

Wordt, ondanks dat het momenteel aan het veranderen is, in mijn optiek nog altijd onderschat. Is pas 22 jaar, maar van fundamenteel belang voor het sterker wordende Feyenoord. Multifunctioneel, maar centraal achterin is die op zijn sterkst. Ben benieuwd of die het tot de absolute top gaat halen.

Leuke gozer. Vroeger gestudeerd met zijn zus, die zei 15 jaar geleden al dat hij in fey1 en oranje zou komen. Toch gelijk

Zo jammer dat deze jongen al jaren wordt onderschat. Gooi hem in oranje voor de Leeuwen. Is gewoon de beste verdediger die we op t moment hebben.

18 maart 2023 om 17:13
0

Heeft pech dat NL nu goede verdedigers heeft staan, maar hij gaat er zeker komen

18 maart 2023 om 17:36
0

Persoonlijk vind ik Ake de beste verdediger van Nederland momenteel. Speelt echt onwijs sterk bij Manchester City en valt niet erg op bij Nederland, maar is vrijwel altijd heel constant bij Nederland. Maar Geertruida schat ik ook hoog in. Hij is momenteel beter dan Timber, en stiekem ook dan van Dijk vind ik. Het mooiste zou ik vinden als Geertruida en Ake het centrum zullen vormen de aankomende interlands, maar dat zal helaas niet gebeuren.

18 maart 2023 om 18:30
0

Dat Aké op dit moment onze beste verdediger is ben ik met je eens, maar de vergelijking Geertruida - Van Dijk kun je toch slecht maken?

Van Dijk heeft een minder seizoen, maar dat heeft heel Liverpool en hij laat het op het hoogste niveau zien. Tegen Real gewoon weer één van de weinige die zijn niveau haalde en in zijn rol is het natuurlijk enorm anders voetballen dan Geertruida wat overigens niks zegt over de kwaliteiten van hem, want die heeft hij echt wel.

Onze best presterende verdedigers op dit moment kan volgens mij geen twijfel over bestaan (en dan heb ik het puur over huidige vorm, niet over palmares of hoelang ze dat al laten zien), dat zijn Aké en De Ligt. Wat mij betreft starten we daar gewoon mee de komende interlands, daar ze mij ook heel complementair lijken.

Natuurlijk hebben we heel veel goede verdedigers, maar we hebben maar twee verdedigers die op dit moment in de basis staan bij de absolute top én daar heel goed presteren en dat zijn die twee. Je zou eventueel ook kunnen overwegen om Aké op linksback te zetten en Van Dijk naast De Ligt, maar dat geschuif om zoveel mogelijk goede spelers in je elftal te krijgen ben ik niet zo'n fan van, zeker omdat Aké beter is als cv dan als linksback. Ik zou Aké alleen linksback zetten als Frimpong aan de andere kant zou voetballen, die is zo aanvallend ingesteld dat je de opstelling dan een beetje laat 'kantelen' waarbij Frimpong hoger staat dan Aké en Aké inschuift in het middenveld, zeker omdat Gakpo bij voorkeur wel vanaf de zijlijn naar binnen komt en op rechtsbuiten waarschijnlijk een verkapte 10 gaat staan in de vorm van Simons of Berghuis.

In de verdedigingslinie zou je wat mij betreft op basis van vorm en natuurlijke posities moeten spelen met Malacia - Aké - De Ligt - Frimpong, maar omdat laatstgenoemde om onbegrijpelijke redenen niet is geselecteerd zou je in zijn plaats w.m.b. Dumfries moeten laten starten, al presteert die vaak wel goed gelukkig in Oranje.

18 maart 2023 om 17:58
0

Wat een onzin! De beste verdediger op basis van wat? Zeker een goede speler maar je overdrijft echt heel erg! Heb je toevallig ooit gehoord van Van Dijk en de Ligt?

18 maart 2023 om 21:28
0

Yep, vandaar dat ik dat ook zeg. Samen met Ake lijkt me top.

Heel goed nieuws dit! Laat dit het begin zijn van meer contractverlengingen van de sterkhouders van nu en de toekomst!

Wat een beest, hier gaat Oranje ook nog veel plezier aan beleven.

18 maart 2023 om 17:22
0

Goed nieuws dit, heeft ie verdient ook.. Gefeliciteerd Feyenoorders

18 maart 2023 om 18:39
0

Op welke plek moet hij komen te spelen in Oranje dan?

18 maart 2023 om 21:26
0

Op de plek van Timber/de Ligt. Daarnaast Ake en anders van Dijk

Hou nou eens op met al dat positieve geluid uit Rotterdam. Alsof ze nog niet met genoeg vertrouwen richting Amsterdam komen..

18 maart 2023 om 17:46
0

Positieve berichten zorgen voor blije gezichten. Ook bij mij. Maar ondanks alle goede voortekenen denk ik dat feyenoord jammergenoeg, geheel volgens traditie, onderuit gaat morgen.

18 maart 2023 om 18:34
0

Als er een jaar is om die traditie te doorbreken is het dit jaar wel. Het is al sinds 2017 niet meer voorgekomen dat Feyenoord beter of gelijkwaardig was aan Ajax en het is nog veel langer geleden dat Feyenoord zo'n goede en vooral stabiele defensie had als dit seizoen. Zeker tegen ploegen die willen voetbal zoals Ajax dat wel moet morgen zijn de laatste 5 (wieffer even meegerekend als verdedigend ingestelde speler) van Feyenoord op hun best en komt er heel weinig doorheen.

1 jaar verlengen moet zo aangekondigd worden? Waarom niet met 2 jaar verlengen. Wat een heisa om niets dit.

Mooie win win situatie

18 maart 2023 om 17:47
0

@Radamel het zegt inderdaad sportief niet heel veel, maar het betekent wel dat ie als ie weggaat bij Feyenoord in ieder geval voor een grote zak geld weggaat, en dat is zeer positief

Beetje overdreven dit

Prachtig dit! Morgen knallen geertje

Topnieuws dit. Luts wordt elke week beter lijkt wel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.Ajax5544
3.PSV5336
4.AZ5322
5.FC Twente4722
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller268
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper190
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
L. GeertruidaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 23 3 1 0
2021/2022 Feyenoord 28 3 3 0
2020/2021 Feyenoord 30 5 0 0
2019/2020 Feyenoord 17 0 2 0
2018/2019 Feyenoord 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Volkskrant focust zich slechts op één speler na afloop van De Klassieker

Het is de maandag na de Klassieker en dat betekent dat de ochtendkranten in Nederland inmiddels op de deurmat liggen. Wie die openslaat, ziet een eensgezinde mening: Feyenoord was een maatje...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren