‘Zeer pikante overstap naar Barcelona lonkt na negen jaar bij Real Madrid’

Dinsdag, 24 januari 2023 om 11:55Guy Habets • Laatste update: 13:30

Marco Asensio denkt voorzichtig aan een transfervrije overstap naar Barcelona. Dat meldt SPORT. Het Spaanse medium schrijft dat de aanvallende middenvelder van Real Madrid, die deze zomer uit zijn contract loopt, alle opties overweegt en dat een pikante move naar Catalonië ook tot de mogelijkheden behoort. Asensio staat al negen jaar onder contract bij Real.

Het contract van Asensio loopt af en van een verlenging van die verbintenis lijkt het niet meer te gaan komen. De aanvallende middenvelder met Nederlandse roots is namelijk niet tevreden over de aanbieding die hem is gedaan door het clubbestuur van de Koninklijke en houdt alle opties open. Een vertrek naar de Premier League is mogelijk, maar een pikante overstap naar Barcelona is ook een optie voor Asensio. Jorge Mendes, zijn zaakwaarnemer, zou zelfs al met de clubleiding van los Azulgrana hebben gesproken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Mendes heeft bij meerdere clubs een stevige vinger in de pap en dat geldt ook voor Barcelona. De Portugese agent heeft de naam van Asensio derhalve laten vallen in gesprekken met de Catalanen en er is overlegd of een eventuele overstap mogelijk is. Van een overeenkomst is echter zeker geen sprake en ook Asensio zelf moet nog een beslissing make. Uiteindelijk ligt de beslissende stem bij hem en kan de Spanjaard ook kiezen voor een move naar de Premier League. SPORT noemt geen Engelse clubs met interesse.

In 2014 was de 35-voudig international al dicht bij een transfer naar Barcelona. Als talent van RCD Mallorca werd hij begeerd door de gehele Spaanse top, maar het was Real dat vier miljoen euro voor zijn diensten neertelde en hem naar de hoofdstad haalde. Onlangs werd Asensio nog gevraagd of hij een transfer naar Barcelona nog mogelijk acht. "Ik denk nu alleen aan Real Madrid en ik ben blij hier, maar je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren", zo meldde de aanvallende middenvelder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door consy)

Had die niet een familielid uit Nederland? Weet zo even niet wie

24 januari 2023 om 12:01

Betekent dat dan ook dat hij voor ons aller Oranje had mogen uitkomen?

24 januari 2023 om 12:33

Jethro Willems(en) zoiets? Gewaagde overstap. Hij heeft absoluut kwaliteiten én toch niet genoeg voor basis Real. Te inconsistent toch. Ik kan me niet voorstellen dat het echt zal gebeuren.

24 januari 2023 om 12:46

Zen moeder toch?

24 januari 2023 om 13:18

Nee, zijn oma. De magische woorden 'hoi oma' en 'pindakaas' ga ik nooit vergeten. Hetzelfde toen Sierd de Vos er voor heeft gezorgd dat Messi ooit 'spekkie' zei. Messi heeft zelf het spekkie opgegeten!

Al met al, fantastisch.

24 januari 2023 om 13:29

Zijn moeder is gewoon Nederlands, anders had hij nooit Willemsen in zijn naam gehad

24 januari 2023 om 14:02

Zijn oma (en opa) ook uiteraard ja, maar zijn moeder was ook volledig Nederlands. Echter is zijn moeder overleden toen Asensio nog vrij jong was, ik meen iets van 14 jaar ofzo. Zijn oma leeft nog wel, vandaar dat Sierd zo nu en dan een mooie anekdote eruit kan gooien zoals Koningjerry beschrijft

24 januari 2023 om 15:34

Zijn moeder is NLs. En ja, zijn opa, oma, overgrootvader, overgrootmoeder ook. 👍🏼😉

Ik hoop dat Barca hier niet aan begint. Er zijn al genoeg buitenspelers, dus tenzij er twee vertrekken is dit natuurlijk volledig onnodig.

Deze gozer moeten we echt niet hoor in Barcelona. Is een Catalaan maar heeft voor Madrid en Espanyol gespeeld. Lekker iemand anders halen joh.

Wisten jullie trouwens al dat Marco Asensio Willemsen een Nederlandse moeder heeft?

24 januari 2023 om 12:05

Catalaan? Bask, Mallorcaan, Nederlander, zelfs een beetje Duits. Waar zit zijn Catalaans precies?

24 januari 2023 om 12:29

In het feit dat een van de officiele talen in Mallorca gewoon het Catalaans is. Als je ook eens opzoekt naar de vlag van Mallorca, dan lijkt die heel sterk op de vlag van Catalunya. Blaugrana11 zegt dus niks verkeerds.

24 januari 2023 om 12:38

Dus omdat de vlag op die van Catalonië lijkt, en ze spreken Spaans en Catalaans, is het het zelfde als Catalonië??? Vreemde constatering.
De vlag van Valencia lijkt ook op de Catalaanse.
Ooh en de vlag van Andalusië lijkt sprekend op die van Rotterdam, sommige maanden van het jaar spreken ze vloeiend Rotterdams daar, zeker in torremolinos.

24 januari 2023 om 12:49

Er wordt een dialect van het Catalaans gesproken, maar de Balearen zijn een eigen provincie.

24 januari 2023 om 12:51

Als Catalaans daar letterlijk de officiele taal is, waarom zouden het dan geen Catalanen kunnen zijn??????? Wat een domme vergelijkingen zeg. En de vlaggen van Valencia, de Balearische eilanden en Catalonie hebben dezelfde horizontale lijnen met dezelfde kleuren. Duidt dat dan niet op een Catalaanse identiteit?

24 januari 2023 om 12:52

@feye 88, ja er zijn idd verschillen in het catalaans. En provincie is niet het juiste woord. De Balearen zijn een autonomie. Maar het is wel vergelijkbaar met wat we in Nederland als provincie zouden beschouwen.

24 januari 2023 om 13:01

"blaugrana11 zegt dus niks verkeerds."

Nou, het klopt toch helemaal niet wat hij stelt? Asensio is geboren en opgegroeid in Palma, Mallorca. Zijn vader is een Bask die zijn jeugd in Nordrhein-Westfalen in Duitsland heeft doorgebracht en zijn moeder was een Nederlandse. Zijn enige link met Catalonie is het feit dat hij een jaartje op huurbasis bij Espanyol speelde, verder niks. Dat men op Mallorca naast Spaans ook een (dialect van) Catalaans spreekt maakt Asensio toch geen Catalaan haha?

24 januari 2023 om 13:07

Bedoelde idd dat hij Catalaans spreekt. Technisch gezien heb je wel gelijk ja.

24 januari 2023 om 13:10

Ik heb ook niet beweerd dat hij iets verkeerds zei, ik wist niet waar het Catalaans precies in zat, omdat de Balearen een autonoom territorium is. Vandaar mijn vraag. Overigens is het Castellano ook gewoon een officiële taal daar.

24 januari 2023 om 13:23

Bullshit. Hij is geen Catalaan, hij is Mallorcaans. In Andorra spreken ze ook Catalaans en hoewel het broeders zijn, zijn het geen Catalanen. Blaugrana11 zegt wel degelijk iets verkeerds.

24 januari 2023 om 13:35

"als Catalaans daar letterlijk de officiele taal is, waarom zouden het dan geen Catalanen kunnen zijn"

In Zuid-Amerika spreken ze in de meeste landen ook Spaans, waarom zijn dat dan geen Spanjaarden?

24 januari 2023 om 13:36

Je komt zelf met hele domme vergelijkingen.
Ze spreken daar castillion en catelaans, het lokale catelaans wat ze spreken is mallorquin, dus helemaal niet officiële taal Catalaans, wat overigens een dialect is.
Stel zijn vader komt uit Catalonië, is in Mallorca gaan wonen, daar word marco geboren, dan is Marco iemand uit Mallorca niet uit Catalonie en dus mallorcaan, had Catalonië nou een land geweest in plaats van een provincie was het weer anders, dat is echter niet het geval.

24 januari 2023 om 13:43

Godallechristus, hoeveel fouten kun je maken in één post, terwijl je mensen iets wil leren, maldini86?

24 januari 2023 om 13:50

Het gaat om t punt, niet om spelling . Me punt begrijp je meer dan prima in je post hier boven te te zien.

24 januari 2023 om 14:36Ik geef mijn fout toe. Het was een domme opmerking van mijn kant waar ik niet goed over hebt nagedacht. Maar zeg jij nu dat Catalaans een dialect is? Want dat klopt namelijk niet. Het is wel degelijk een officieel erkende taal. En wat maakt het uit dat Catalunya geen land is? Het is toch wel een regio met een heel sterke eigen identiteit. Dan mag je toch jezelf aanduiden als een Catalaan? Net zoals iemand zich een Galicier of een Andalsuer zal noemen.

24 januari 2023 om 14:40@kwiz, Hoewel ik mijn fout toe geef, vind ik deze vergelijking ook niet helemaal gelukkig. Er is een duidelijk verschil in cultuur tussen Zuid-Amerikanen en Spanjaarden. De regio's Catalunya, Balearen en Valencia hebben heel erg veel met elkaar gemeen zoals taal, cultuur en gastronomie.

24 januari 2023 om 15:11

Ik had het geeneens over je spelling.

24 januari 2023 om 15:24

Ajax/barca2014: Catalaans is inderdaad een officiele taal. Ik denk dat men hier doelt op het Mallorqui, een dialect van het Catalaans wat gesproken wordt op Mallorca. Op Menorca (menorqui) en Ibiza (eivissenc) spreken ze weer andere dialecten. Zijn allemaal wel wat verschillend van het normale Catalaans wat op het vaste land wordt gesproken.

24 januari 2023 om 16:28

Nou ik zeg t ook verkeerd, het Catalaans in Mallorca is anders dan in Catalonië.
Het is zeker een regio met een hele sterke identiteit, maakt t nog land.
Ikzelf kom uit Napels, waar wij ons zien als Napolitanen, zijn we Italianen, net als dat Catalanen Spanjaarden zijn en friezen Nederlanders.
Maar het gaat toch om Marco asensio? Is dat een catalaan, nee dat is hij niet, zelfs niet als ze vader het wel geweest zou zijn.

24 januari 2023 om 16:30

Toch zeg je hetzelfde als dat ik doe.
Dus welk punt wil jij maken?

24 januari 2023 om 16:38

Over vlaggen gesproken, los van deze discussie hoor, heb je de vlaggen van Tsjaad en Roemenie wel eens gezien? Lachen is dat.

24 januari 2023 om 17:10

En wat te denken van de vlaggen van Monaco en Indonesië

24 januari 2023 om 12:12

Is oud nieuws … was laatst nog in Rotterdam zuid op de fiets samen met z’n oma was hij gespot

Ik zou hier niet heel rouwig om zijn, na het 17/18 seizoen nooit meer zijn niveau gehaald en zegt genoeg dat Barcelona deze middelmaat als versterking ziet.

24 januari 2023 om 12:11

Ik maak me ook helemaal geen zorgen meer om Asensio, speelt echt slecht. Echter is dit Dario Sport, hoe veel waarheid zit hier in vraag ik me af.

24 januari 2023 om 13:29

Dit is gewoon een bericht vanuit de zaakwaarnemer en wordt gebruikt om druk te zetten op zijn club. Niet de eerste keer dat het gebeurt. Zelfs niet de eerste keer bij Asensio.

In het Bernabeu heb je wel wat hogere netten nodig.

24 januari 2023 om 12:26

Met dat theaterpubliek? Laat me niet lachen 😂

24 januari 2023 om 12:38

Mens die netten daar zijn al zo hoog omdat Ronaldo er steeds overheen sprong

24 januari 2023 om 12:55

Ja? Moet Ronaldo zover springen om vanaf de bank naar de tribune te moeten?

Asensio hoef ik er trouwens niet bij te hebben, lopen al genoeg spelers rond en hij zal vast niet tevreden zijn om wekelijks op de bank te zitten.

Asensio krijgt gewoon een contractverlenging. Nog steeds een van de beste Spaanse aanvallers, en een van de laatste Spanjaarden in de selectie. Ook deze zomer zie ik Perez geen vleugelspelers kopen voor de RB positie. Brahim Diaz zal waarschijnlijk terugkerem en met Asensio & Rodrygo concurren om de flanken. Vini is onbetwist op LB. Hazard komt duidelijk niet in de plannen voor.

24 januari 2023 om 12:17

Schijnt ook een vleugje Nederlands te zijn.

24 januari 2023 om 13:14

Brahim terug en dan Yeremy Pino of Nico Williams erbij kopen, dan zijn we weer rond toch?

Goede speler, maar lijkt een beetje stil te staan. Zijn eerste twee jaar waren sterk, maar ik zie hem niet meer groeien. Wellicht dat een overstap hem gaat helpen in zijn ontwikkeling. Of Barca de juiste stap is weet ik niet. Zie hem op het moment niet direct in de basis.

24 januari 2023 om 12:12

Helaas inderdaad. in 16/17 en 17/18 was die echt groeiende. Daarna in 18/19 begon het al minder te worden omdat ook hij Ronaldo niet kon doen vergeten. En die ernstige blessure in de voorbereiding in 2019 was echt de grootste klap voor hem helaas. Jammer dat het zo heeft moeten lopen want potentie had die kerel echt wel.

Als die de aanbieding niet wil accepteren houdt het natuurlijk op. Asensio is een leuke rotatiespeler maar meer niet. Ook al doet die het wel veel beter dan vorig seizoen. Tuurlijk zou het jammer zijn als een speler vertrekt naar de aartsrivaal maar goed als hij dat wil is het zijn recht natuurlijk.

Ik hoop liever dat Real voor een echte rechtsbuiten kan gaan. Saka van Arsenal ben ik wel enorm gecharmeerd van aan de rechterkant. Maar ja die gaat veel geld kosten en Arsenal laat hem niet zomaar gaan. Ook een Nico Williams van Bilbao lijkt mij wel wat om te hebben. Ook omdat hij Spaans is natuurlijk en nog enorm veel groei mogelijkheden heeft.24 januari 2023 om 12:14

@modricmagic

Ik was dat echt aan het denken tijdens de wedstrijd Bilbao - Real Madrid. Die Nico Williams kan toch een ideale rechtsbuiten zijn voor Real Madrid? Spaans, razendsnel en goede actie. Mendy zag sterretjes af en toe.

24 januari 2023 om 12:36

Klopt ook al miste die een enorme kans maar hij heeft wel alle facetten van een goeie rechtsbuiten. Snelheid, goeie dribbel en ook altijd dreigend. Er moet wel gewerkt worden aan zijn schot maar hij is nog erg jong. Daarnaast ook al Spaans international. Ik hoop dat Real hem kan binnenhalen.

24 januari 2023 om 13:35

Nico zou veel meer een goede rechtsback zijn voor jullie. Als rechteraanvaller ga je er veel minder aan hebben. In de rol van Marcelo of Roberto Carlos, maar dan op rechts.

In die rol zie ik hem ook graag komen naar ons, alleen kost ie vast een fortuin.

24 januari 2023 om 13:39

@almogaver

Is die dan zo sterk verdedigend? Is mij anders niet opgevallen? Al geef ik wel toe dat ik hem niet vaak aan het werk zie.

24 januari 2023 om 15:10

Gedisciplineerd. Verder kun je aan de andere kant een meer verdedigende speler opstellen en hem lekker laten aanvallen. Kort door de bocht gezegd.

24 januari 2023 om 16:04

Baldé is ook aanvallend met zijn rushes imponerend en meer een aanvallende back. En die lijkt de komende jaren de vaste LB te worden.

24 januari 2023 om 15:51

Ik denk dat Arsenal op dit moment nog meer zou vragen voor Saka dan het bedrag wat Real voor Mbappe neer wou leggen vorige zomer. Kansloos dus.

24 januari 2023 om 18:05

Dan mag die saka lekker daar blijven.

24 januari 2023 om 20:51

Gaat ook zeker gebeuren.

Oef gelukkig er staat vermeld dat hij Nederlandse roots heeft was al bang dat dit vergeten zou worden. Verder wel een pikante overstap maar ben niet verbaasd denk dat ik ook een belletje van Barca krijg zodra ze erachter komen dat ik transfervrij ben.

Als Real Madrid niet genoeg wil betalen, dan zal Barcelona dat toch ook zeker niet kunnen?

24 januari 2023 om 12:21

Beetje als dreiging gebruikt denk ik. Lijkt me niet echt reeel.

Gaat gewoon niet gebeuren hoor, waar zou hij moeten spelen bij Barcelona? Op het middenveld (wat niet echt zijn positie is) is er al geen plek en voorin is Dembele op rechts altijd 1ste keus. Tenzij je Raphinha verkoopt en Asensio als tweede keus wil maar dan ga je uiteraard nooit die 50 miljoen kunnen krijgen die je voor Raphinha hebt besteed. Vind ik wat vreemd hoor, zou er niet te hard in geloven.

Als hij bij Real al niet zijn gewenste loon kan krijgen, waarom zou Barcelona dat wel kunnen geven?

24 januari 2023 om 12:53

Ik denk dat je 50 miljoen voor Raphinha (om en nabij) wel weer terug moet kunnen verdienen als je aankomende zomer hem verkoopt.

Niet top bij FCB dit jaar, maar wel gewoon oké. En in Braziliaans elftal speelde hij ook alles.

24 januari 2023 om 12:58

@glennn

Mwua ja , als het kan zou ik het misschien doen als je een adequate vervanger kan terugkrijgen. Begon zeer belovend maar is momenteel al 3 maanden echt niet meer goed op een uitschieter links en rechts na. Zeer wisselvallige speler helaas.

Alsof hij met de handrem speelt, bij Leeds zag ik hem weergaloze acties maken, daar heb ik op dit moment nog niets van terug gezien?

24 januari 2023 om 13:11

Volledig mee eens. Niet de Raphinha van Leeds. Al was dat wel weer zonder echte ''druk'' hé en was hij de sterspeler daar. Is ook wel weer een verschilletje.

24 januari 2023 om 13:34

Bij Leeds had hij veel meer ruimte om een kekke actie te maken en vloog het spel meer op en neer. Bij Barça heb je de bal veel meer aan de voet en speel je veel verder naar voren.

Nooit voorstander geweest van zijn transfer. Echter kan hij wel zijn nut hebben als ie beter leert drukken en slimmer weet te spelen.

24 januari 2023 om 13:42

@glennn

Ik vind het echt jammer, nu heb ik natuurlijk nooit in dezelfde situatie gezeten maar als ik voor een Barça of andere grootmacht zou mogen spelen, alle remmen los hoor. Je hebt 'niks' te verliezen, je speelt voor één van de grootste clubs ter wereld waar je mag doen waar je van houdt, namelijk voetballen. Knop uit en gaan met die banaan, zeker met zijn kwaliteiten.

24 januari 2023 om 13:44

@almogaver

Volledig mee eens, hoop gewoon dat het geen Andre Gomes verhaal wordt. Die was bij Valencia weergaloos om bij Barça weg te kwijnen onder de druk.

Het codewoord is Transfervrij. Ach weer een speler die 'absoluut basis staat, een topper voor weinig'. Geen basisplaatst krijgt en dus 'drukt op de kosten, hij moet salaris inleveren krijgt veel te veel'. 'we moeten van hem af, ga weg'. 'ja je mag niet zomaar weg, je bent belangrijk, minimaal 50 miljoen transfer'.

Zoiets?

24 januari 2023 om 13:11

Het standaard beleid van Barcelona, dus?

24 januari 2023 om 13:32

Of misschien gewoon ietsjes verder kijken en zien dat hij in onderhandelingen zit met de club, ontevreden is over de aanbieding die hij heeft gekregen en ineens er "interesse" is vanuit Barça.

Niet de eerste keer dat dat gebeurt, ook niet met Asensio. Dit is van alle dagen en niets nieuws. Veel spelers die ontevreden zijn over facet A of B over hun (aangeboden) contract, bevinden zich plotsklaps in de belangstelling van andere clubs. Als het een concurrent kan zijn is het nóg mooier.

Zijn oma woonde in een flat bij mij in de buurt. Wij hebben bijna elke zomer met Marco gevoetbald op ons cruijfcourt, toen speelde hij nog bij Mallorca.

Zeer pikant is uiteraard weer lekker overdreven, want Asensio in Madrid of in Barcelona, hij blijft bij beiden clubs gewoon simpele selectie opvulling.

Asensio is een leuke squad player, die op de 10 kan maar vooral op de buitenkanten. Hij mist voor de buitenkanten eigenlijk iets van echte snelheid, maar goed.

Transfervrij zou ik Arsenal hem ook wel zien signen hoor. Al denk ik dat Arteta wat hoger mikt. Al zou Asensio wel op beide wings kunnen spelen, wat ideaal is als je Saka een keer rust wilt gunnenBen er niet rouwig om mocht hij weg gana alleen niet naar barca, teert gewoon jaren jaren lang op die goals tegen barca in de supercup gewoon niveau getafe meer niet... Als hij dat doet vind ik hem een verrader..

24 januari 2023 om 15:38

Zijn goals waren wel genieten zeg. Met hem en jese hebben we 2 van de grootste spaanse talenten die hun potentie niet hebben kunnen waarmaken door blessures. Enorm zuur.

24 januari 2023 om 15:50

Inderdaad door de zware blessures, is na blessure niet hetzelfde en konden zich daardoor niet verder ontwikkelen .

24 januari 2023 om 15:53

Nou wat stout zou dat zijn he, Asensio bij Barca. Niet zo zeuren, het is geen Vinicius ofzo.

24 januari 2023 om 16:03

Als je van Real houd doe je dit niet, simpel...

24 januari 2023 om 16:15

Beetje zoals Mbappé? Maar als Real hem morgen alsnog kan aantrekken doen ze het gewoon hoor.

24 januari 2023 om 16:44

Houdt er echt iemand van Real Madrid?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4952 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5032
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller193
R. LewandowskiAanvaller1614
Ferran TorresAanvaller162
Iñaki PeñaKeeper00
Arnau TenasKeeper00
M. ter StegenKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

60 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Real Madrid 14 2 1 0
2021/2022 Real Madrid 31 10 2 0
2020/2021 Real Madrid 35 5 1 0
2019/2020 Real Madrid 9 3 0 0
2018/2019 Real Madrid 30 1 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren