Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain drukt volstrekt kansloos Olympique Lyon verder de put in

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zondagavond niets heel gelaten van Olympique Lyon: 1-4. De Parijzenaren stonden dankzij Kylian Mbappé (tweemaal), Achraf Hakimi en Marco Asensio al voor rust met 0-4 voor. Lyon, dat in aanvallend opzicht nog regelmatig gevaarlijk werd, was achterin niet opgewassen tegen de kwaliteit en snelheid van PSG. De 1-4 van Corentin Tolisso was voor de statistieken. Dankzij de zege heeft de ploeg van trainer Luis Enrique acht punten, goed voor de tweede plaats. AS Monaco leidt de dans in de Ligue 1 met tien punten. Lyon, dat dramatisch is begonnen, is op basis van doelsaldo de hekkensluiter.

Aan de kant van Lyon stond voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico op de linksbackpositie, terwijl er ook een basisplaats was voor Ernest Nuamah. Het Ghanese toptalent vormde de aanval met Tino Kadewere en Rayan Cherki. Bij PSG koos Enrique voor een aanval bestaande uit Mbappé, Asensio en Ousmane Dembélé. Het middenveld werd gevormd door Warren Zaïre-Emery, Manuel Ugarte en Vitinha. Doelman Gianluigi Donnarumma moest met verdedigers Hakimi, Marquinhos, Milan Skriniar en Lucas Hernández de nul zien te houden. Voor topaankoop Randal Kolo Muani kwam het duel nog te vroeg.

De wedstrijd was net twee minuten oud toen PSG al een strafschop kreeg. Lyon-goalie Anthony Lopes gaf een onhandige pass op Tolisso, die onder druk werd gezet door Ugarte. De Uruguayaan veroverde de bal en werd in de zestien gevloerd door Tolisso: strafschop. Mbappé schoot vanaf elf meter via de voet van Lopes raak: 0-1. PSG speelde sterk en dat leidde al snel tot de volgende Parijse treffer. Een voorzet van Dembélé werd slecht verwerkt door Anthony Lopes, waardoor Hakimi bij de tweede paal kon binnenglijden: 0-2. Lyon toonde zich echter strijdlustig en kwam dichtbij via schoten van Duje Caleta-Car en Cherki. Het schot van laatstgenoemde werd knap gekeerd door Gianluigi Donnarumma.

De aanvallende drang van de thuisploeg gaf PSG echter ook ruimte om te counteren en dat had tot de 0-3 moeten leiden, ware het niet dat Hakimi na een subliem hakje van Asensio tegen de lat schoot. Tien minuten voor rust maakte Asensio er zelf 0-3 van. De Spanjaard kreeg de bal in de loop mee van Manuel Ugarte en liet Lopes kansloos. Vlak voor rust schoot Mbappé net naast het doel van Lopes, die enkele minuten later alsnog moest vissen. PSG kreeg nog maar eens een countermogelijkheid en Mbappé zat op de brommer na een heerlijk steekpassje van Ugarte. Mbappé liet Lopes vervolgens kansloos: 0-4.

Na rust was de noodzaak voor PSG om aan te vallen verdwenen, terwijl Lyon onmachtig bleek. De bezoekers konden freewheelend aanvallen en kwamen via Dembélé bijna op 0-5. De vleugelspits zag zijn poging op de bovenkant van de lat belanden. Lyon kreeg bij een van zijn spaarzame aanvallen een meevaller. Zaïre-Emery werkte Tagliafico naar de grond, waardoor Tolisso een penalty kreeg te nemen. De middenvelder stuurde Donnarumma naar de verkeerde hoek: 1-4. Een comeback leidde dat echter niet in. De deze zomer van Lyon overgekomen Bradley Barcola maakte zijn debuut namens PSG en kwam bijna bij de 1-5. Van dichtbij stiftte hij echter rakelings naast. Ook Mbappé kwam nog dichtbij, maar tot zijn eigen frustratie had hij het vizier niet meer op scherp staan.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Paris Saint-Germain3020914769
2AS Monaco3017761858
3Stade Brest3015871553
4Lille OSC30141061752
5OGC Nice301398948
6RC Lens3013710746
7Stade Rennes3011910842
8Olympique Marseille3010119841
9Olympique Lyon3012513-1041
10Reims3011712-440
11Toulouse3091011-337
12Montpellier3191111-437
13Strasbourg309912-836
14Nantes319517-2032
15Metz308517-1829
16Le Havre3061014-1128
17Lorient306816-2326
18Clermont Foot3041016-2822

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele sterke 1e helft met flitsende combinaties. Ugarte speelt ook echt geweldig tot dusver. Jammer van de 2e helft, maar al met al gewoon een uitstekende wedstrijd. Ben wel benieuwd wat Lyon nu met Blanc gaat doen, 1 punt uit 4 wedstrijden is toch wel bedroevend als je de selectie van Lyon bekijkt.

3 september 2023 om 22:49

Nou de selectie van Lyon is toch ook een niveau van niks? Als je kijkt waar Lyon 5 jaar geleden stond en waar nu is het verschil absurd. Bijna geen goede speler meer te bekennen nu er ook nog een aantal zijn vertrokken. Hooguit Tagliafico en Lacazette nog imo. Misschien Tolisso nog op een goede dag.

3 september 2023 om 22:59

Lacazette en Lovren deden vandaag niet mee. Maar Tagliafico, Lopes( geweldige keeper), Tolisso, Cherki, Maitland Niles en dan vergeet ik er nog een paar. Dat vind ik een uitstekende selectie om eerlijk te zijn, daar hoor je gewoon mee in de top 5 te eindigen. 1 punt uit 4 wedstrijden zijn cijfers die je bij een degradatiekandidaat hoort te zien. Dat is echt onacceptabel voor een club als Lyon wat 3 jaar terug nog in de halve finale van de CL stond.

3 september 2023 om 23:04

Top 5 mee eens hoor, maar vind Maitland-Niles en Tolisso echt niet goed genoeg. Cherki is nog te veel momentenvoetballer imo

Nietzeggend resultaat in een nietszeggende competitie. PSG heeft deze zomer 11 nieuwe spelers verwelkomd en beschikt over een oneindig budget.. Mbappé is ondertussen ook voorbijgestreefd door Haaland, die naast de belangrijkste teamprijzen ook begonnen is met het winnen van de individuele prijzen. Zolang Mbappé bij PSG blijft en de euro's boven het sportieve verkiest zal hij altijd in de schaduw blijven staan.

3 september 2023 om 23:21

Gesproken.

Echt een speeltuin competitie is dit voor PSG. Kan wel begrijpen waarom Mbappe is gebleven. Ff werken aan zijn statistieken daar. Kijk voor de grap naar de vierde doelpunt van Mbappe. Hoe kan je zo ongelofelijk veel ruimte's weggeven, wetende dat je Mbappe nooit op snelheid gaat aftroeven. Het grappige is dat Lyon niet eens zo slecht was vandaag. Hadden genoeg kansen om er meer dan 3 te maken. Maar je ziet gewoon dat bar weinig kwaliteiten zijn in de Franse competitie. Zegt toch genoeg dat zo Bradley Barcola van Lyon naar PSG is gegaan.

We zullen wel zien wat ze ervan gaan bakken in de CL. Gaan het denk ik al lastig genoeg krijgen in hun groep.

4 september 2023 om 05:22

Heb jij gewoon gekeken? Na de 0-2 moet je em afzetten joh! Niks aan!

4 september 2023 om 06:25

Mbappe heeft toch juist het geld (Saudi-Arabië) afgewezen en gekozen voor het sportieve (volgende zomer een transfervrij vertrek naar een echte club)? Of heeft hij bijgetekend en heb ik de berichten gemist?

4 september 2023 om 10:05

Met je eens over PSG en Ligue 1 maar Mbappe was natuurlijk ook een klasse apart op het WK en in mijn ogen individueel ook beter dan Messi op dat WK. Daarnaast presteert hij vaak als enige ook wat in de CL. Bij PSG presteerde hij ook veruit het beste van de 3 (Neymar, Messi en Mbappe). En als er dan gesproken wordt dat Messi een ballon dor zou moeten krijgen voor 7 wedstrijden op het WK dan kan je hem net zo goed aan Mbappe geven..

Leuk zeg, lekker in de speeltuin voetballen. Totaal geen ambities die Mbappe, niemand neemt de titles in Frankrijk serieus, psg kampioen, Mbappe 35 goals? Het zal allemaal wel!

4 september 2023 om 11:13

Is iets voor Wikipedia...

De Ligue 1 is PSG, verder heb je niets. De Franse competitie wordt door de dominantie van het kapitaalkrachtige PSG concurrentiearm. Maar goed, het draait bij PSG natuurlijk alleen nog om het winnen van de CL. Dit soort wedstrijden geven weinig uitdaging meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren