Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Brazilië
Brazilië
vs
Zwitserland
Zwitserland

AC Milan komt opnieuw in Amerikaanse handen door deal van 1,2 miljard euro

Woensdag, 31 augustus 2022 om 16:48Jordi Tomasowa

AC Milan is in handen gekomen van Amerikaanse eigenaren, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Het beleggingsfonds RedBird Capital neemt i Rossoneri over voor 1,2 miljard euro van een ander beleggingsfonds, Elliott Management, dat naar verluidt achthonderd miljoen euro in de Italiaanse topclub stak.

RedBird laat in een eerste reactie weten dat men als nieuwe eigenaar van AC Milan, zal blijven investeren op alle belangrijke gebieden die de sportieve en commerciële belangen van de club bevorderen. “We bouwen voort op de prestaties van vorig seizoen die resulteerden in de titel in de Serie A”, zo laat de nieuwe eigenaar weten op de clubsite van Milan.

AC Milan-trainer Stefano Pioli kon tijdens de zomerse transferwindow al vijf versterkingen verwelkomen. Zo kwam Charles De Ketelaere voor ruim 32 miljoen euro over van Club Brugge. Daarnaast werden ook Junior Messias, Divock Origi (Liverpool), Malick Thiaw (Schalke 04) en Alessandro Florenzi (AS Roma) ingelijfd. Messias speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor Milan en werd deze zomer definitief overgenomen van Crotone.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Het voetbal is niet meer zoals het was😔

31 augustus 2022 om 16:59

Correct, net als met al het andere vergeleken met 20 jaar geleden. Welkom op de wereld

31 augustus 2022 om 17:13

Het leven is niet meer zoals het was. Ik snak naar de gulden tijd waar alles beter geregeld was en de burger meer geld overhield om een gezin te onderhouden. Amerikanen hebben geen verstand van voetbal laat staan een voetbalclub leiden. Waarom denk je dat voetbal niet 1 van de belangrijkste sporten daar is? Basketbal, Honkbal, Ijshockey, Amerikaans Rugby en zelfs Golf staan daar hoger op de pikorde dan voetbal.

31 augustus 2022 om 17:19

Vroeger was het geld van Berlusconi, nu van een beleggingsfonds.

31 augustus 2022 om 17:42

@lierse Precies. Milan's succes is altijd te danken geweest aan een rijke eigenaar, dus in dat opzicht verandert er niet zo veel

31 augustus 2022 om 19:00

De gasprijzen ook niet

Lijkt mij geen goede ontwikkeling dat investeringsfondsen clubs overnemen, puur om er winst uit te maken. In hoeverre zal er dan deftig beleid zijn over de lange termijn? Tenzij ik hier details mis en dat deze investeerders echt begaan zijn met Milan en gepassioneerd. Maar zo klinkt het alleszinds niet.

31 augustus 2022 om 16:57

Waarom eerst je paniek uiten en dan eigenlijk bekennen dat je geen idee hebt?
De nieuwe eigenaren willen de club groter maken in amerika wat weer meer shirt verkoop en tv views zal gaan opleveren.
Ook gaan ze samen werken met een bekende NBA ster las ik ergens.

31 augustus 2022 om 17:15

Vanuit het artikel vorm ik die mening. En omdat er mogelijk informatie niet instaat (zoals wat jij aankaart), onderstreep ik dat het een gevoel is en geen feit. In de hoop dat volgers van Milan bv. daar meer context kunnen over geven. Dan zouden we ook optimaal het concept forum nuttig gebruiken, ipv enkel elkaar aan te vallen of te trollen zoals meestal.

31 augustus 2022 om 17:05

Concha / Volgens mij zijn Drake en Lebron onder andere de eigenaar van Milan geworden. Deze Italiaanse club is wel legendarisch natuurlijk, de meeste CLs gewonnen van alle teams op deze planeet behalve Real Madrid. Het is een leuk project om geld in te steken en AC Milan weer naar de absolute top te brengen. Maar het kan ook een voorbode zijn op de European Super League. Het is geen toeval dat Amerikanen deze club opkopen. De grootste misopvatting is dat Florentino in zn eentje dit ESL gebeuren wil opzetten maar in de praktijk zijn het de Amerikanen die er niet op kunnen wachten

You know its not the same as it was. Harry styles zong het al. Opzich niet heel blij met deze overname maar hij was al lang in het zicht dus echt verrassend is het niet.

31 augustus 2022 om 16:59

Harry Styles, zo jij durft.

31 augustus 2022 om 17:04

Wie is dat? Ken deze voetballer helaas niet. Heeft toch niet voor AC Milan gespeeld?

31 augustus 2022 om 17:13

Niet voor Milan inderdaad, heeft een andere directie gekozen

31 augustus 2022 om 18:51

Wel een slimme jongen die Harry. Miljoenen verdiend met halfgare nummers voor de tienerdochters en nu lekker genieten van z'n geld en vrije tijd.

Liever eigenaren uit het midden Oosten die jaren verbonden zijn aan een club en geld uitgeven dan investeringsmaatschappijen.

Dan weet je dat je als club helemaal een pingpongbal bent en gebruikt wordt voor alleen winstdoeleinden.

Tjah Amerikanen dus ik verwacht niks.
Dezze transferzomer was ook niks. Een waardige vervanger van Kessie is niet gehaald.
Qua selectie zijn we niet gegroeid in mijn ogen. Inter en AC hebben een transferzomer van niks gehad.
Ik gok op basis van selectie dat Juventus zakelijk kampioen wordt.
Daarachter is alles mogelijk.
Ik vind Roma, Inter, Napoli en mindere mate Lazio en onszelf gelijkwaardig.
We kunnen zo tweede worden maar ook 5de en dan zal Pioli zeker de schuld krijgen.

Jammer dat AC Milan weer in nieuwe handen komt, maar dit was ook wel te verwachten met Elliot Management. Blijven toch Amerikanen die iets kopen en dan in de toekomst er meer voor terug te krijgen, maar moet wel zeggen dat Elliot Management AC Milan de afgelopen jaren er echt wel bovenop heeft geholpen.

Hebben toen destijds nadat ze AC Milan overnamen van die Chinese groep, de boel drastisch omgegooid. En dat heeft even tijd gekost, maar uiteindelijk hebben ze toch gewoon een goed team neergezet en een goede balans gecreerd tussen ervaren spelers en spelers die nog jong zijn en potentie hebben om door te groeien en die werden ook best wel goedkoop aangekocht door middel van goed scouten.

En dan heb ik het bijvoorbeeld over aankopen als Kessié, Leão, Hernández, Bennacer, Zlatan, Tonali, Kjaer (tot zijn blessure echt wel van grote waarde geweest), Tomori, Kalulu, Maignan, Giroud en de Ketealaere (is er pas net, maar ben ervan overtuigd dat hij een geweldig speler voor Milan zal zijn), maar vind iemand als Origi ook gewoon een slimme aankoop aangezien hij transfervrij was en ik denk dat hij ook zeker zijn waarde zal hebben. Voor bepaalde spelers zijn er dan wel bedragen van 15 tot en met 35 miljoen betaald (o.a. Kessié, Leão, Hernández, Bennacer, Tonali, de Keteleare en Tomori) en natuurlijk is dat veel geld, maar tegenwoordig is dat een schijntje voor dit soort spelers en stel dat Milan ze verkoopt, dan verdienen ze er minimaal het dubbele aan terug of zelfs nog meer.

Zijn een beetje de route gaan volgen van het Red Bull-concern qua aankoopbeleid, en dat heeft z'n vruchten afgeworpen. Hoop overigens niet dat AC Milan een soort speeltje wordt die telkens na een paar jaar wordt doorverkocht. Want als ik mij niet vergis, is dit al de 4de nieuwe eigenaar van AC Milan sinds Berlusconi Milan verkocht heeft (al moest de Chinese-groep Milan verkopen wegens financiële problemen) maar hoop dat deze groep AC Milan ook daadwerkelijk lang in het bezit houdt en ook gewoon daadwerkelijk verder gaat op de weg die Milan was ingeslagen.

Anders heb je iedere keer om de paar jaar een nieuwe eigenaar met waarschijnlijk iedere keer koerswijzigingen, kan je ook nooit stabiel worden.

31 augustus 2022 om 17:26

Kan me niet voorstellen dat Milan een speeltje wordt voor het doorverkopen van spelers. Het een van grootste en populairste club op deze aardbol, prima als ze van Salzburg en Leipzig een speelbal/doorverkoop Luik willen maken, maar Milan moet gewoon, zoals van oudsher een eindstation zijn

31 augustus 2022 om 17:33

Ik verwacht en hoop niet dat AC Milan een soort doorverkoopclub zal worden. Op Kessié na, die zijn contract niet wilde verlegen, heeft AC Milan de afgelopen jaren gelukkig alle sterkhouders kunnen houden en denk dat dat ook wel zo zal blijven. Zeker als AC Milan onder de nieuwe eigenaren door blijven gaan met het beleid wat ze momenteel hebben, want dat werpt zowel sportief als financieel z'n vruchten af.

Maar ik bedoel meer dat AC Milan hopelijk geen speeltje wordt die iedere keer na een paar jaar door de nieuwe eigenaren weer door wordt verkocht. Zijn dan een soort speeltje voor de eigenaar, die er financieel op vooruitgaat en dat is iets wat Amerikanen natuurlijk graag (terecht) doen.

Voor Milan zou dit niet fijn zijn. Iedere keer een nieuwe eigenaar, waarschijnlijk een andere koers/visie en nooit echt stabiliteit. Maar zoals ik hierboven al schreef: hoop niet dat deze eigenaren het ook zo doen, ook al zijn het Amerikanen.

Heel verassend is het niet, dit zat er al aan te komen. Erg jammer alleen dat er geen echt goede versterkingen binnen zijn gekomen. De Ketelaere ben ik dan wel weer benieuwd naar. De rest speelde er al op huurbasis en is definitief overgenomen of ben ik niet van overtuigd (origi in dit geval).

Ben benieuwd wat de exacte plannen zijn op de lange termijn van Redbird Capital. Ik hoop in ieder geval dat het veel goeds zal brengen.

Het schijnt dat LeBron James hierbij betrokken is, overigens is hij ook aandeelhouder van Liverpool

31 augustus 2022 om 17:55

Klopt. Zag op insta lebron met een ac Milaan shirt aan bij een artikel mbt de overname

Mixed feelings, aan de ene kant een investeringsfonds die winst wil maken. Aan de andere kant, om op een club als Milan winst te maken moet je wel veel meer investeren dan in een PL club die toch al veel meer omzet hebben (elke PL krijgt bv al meer tv geldt dan iedere club in Serie A, een Fulham krijgt gwn 40mil meer per jaar als Juventus, Milan & Inter).

Als je ook ziet hoe krap we bij kas zitten deze zomer, waar we eig alleen CdK hebben kunnen halen na 3 weken onderhandelen, en waarbij CdK zijn eigen salaris heeft verlaagt om het gat te overbruggen, dan hoop je dat de nieuwe eigenaren wel zorgen voor financiele ruimte. Want na de Scudetto en CL verwacht je toch minstens meer dan 40mil uit te geven. Nu zitten we nog met Saelemaekers en Messias op RW terwijl dat gwn Ziyech had moeten zijn, maar we hadden geen geld.

Hoop dat de visie van jonge spelers kopen en laten groeien blijft (succesverhalen met Kalulu, Theo, Saelemaekers, Bennacer en ook duurdere spelers als Leao, Tonali, Tomori hebben hun marktwaarde verdubbeld). Vooral als je ziet hoe duur spelers nu worden lijkt me deze visie het beste om effectief het geld te besteden en zo ook het imago koopclub te vermijden.

Kijk verder wel uit naar wat de nieuwe eigenaar kan betekenen, zijn connecties met de steenrijke New York Yankees en Lebron James zorgen er al voor dat zij 10% van de aandelen zullen kopen. Een nieuw stadium staat op de planning want hoe prachtig en nostalgisch San Siro ook is, het is te oud, en het is te duur om geen nieuwe stadion te bouwen. Spurs bijv verdient heel veel geld aan hun stadion. Ook is er gesproken over Amerikaanse steun bij het marketing team van Milan (die in mijn ogen nog ver achter loopt vooral op social media), medische afdeling dmv top sport dokters uit de VS om Milan Lab te ondersteunen.

Natuurlijk hoop je het liefst op een Italiaanse eigenaar die een echte fan is, maar we kunnen niet in sprookjes blijven geloven. Dit is het moderne voetbal en Milan moet de weg omhoog blijven voortzetten, daar past deze nieuwe stap prima bij.

31 augustus 2022 om 17:34

Elliot is een schimmige investeringsmaatschappij. Ze kochten in de jaren 90 schulden op van landen zoals Argentinië en gingen de schulden opeisen in andere landen. Argentinië moest als bijvoorbeeld zijnde bezittingen die zij hebben in Engeland afdragen aan Elliot.

Het is een investeringsmaatschappij dat geld maakt op schulden. Ik zou oppassen wat je eerder zei.

31 augustus 2022 om 17:45

Geloof ik best best dat Elliott heel schimmig is, echter hebben zij de boel op een rit gebracht bij Milan sinds hun aanstelling en verkopen ze nu het merendeel van de club met winst. Snap dus niet wat je bedoelt met je dreigende woorden van oppassen met wat ik zei aangezien Elliott nu weg is en ik sws hoop dat RedBird hetzelfde effect heeft als Elliott, Milan een beter voetbalteam maken.

31 augustus 2022 om 17:53

Ik las het verkeer de artikel. Dacht dat zij de een overname hebben gedaan. Excuses.

Hoop echt dat dit lot juve bespaart wordt. Wordt liever minder vaak of nooit kampioen. Zolang het maar gewoon in Italiaanse handen blijft. Die buitenlandse eigenaren gebruiken het doorgaans als speeltje. Of als melkkoe. Doodzonde voor grote clubs als dit gebeurd.

31 augustus 2022 om 17:36

Dat is het enige wat ik echt respecteer aan juve; is in handen van Italianen. Blijft toch wat moois. Maar er zijn maar weinig Italianen of überhaupt Europeanen die zonder zorgen 1,2 miljard op tafel kan leggen en dan ook nog eens investeren. Het grote geld zit in midden oosten en Amerika. Met Azië wil ik nooit meer wat mee te maken hebben, wat een drama zorgen zij qua club aankopen, bij Inter was en is nog steeds drama, bij Milan drama. En nog wel meer clubs

31 augustus 2022 om 18:39

Tot aan de corona periode was het beleid van sunning bij Inter goed. Sunnin zelf wilde graag blijven investeren maar de Chineze overheid is hier de schuldige, zij hebben restricties geplaatst op buitenlandse investeringen tot uit mijn hoofd 2025. Maar over het algemeen zijn ze inderdaad veel minder stabiel. Ik denk zelf dat Sunning de club willen verkopen maar nog niet een goed genoeg aanbod hebben gekregen, maarja die ga je nooit krijgen als je de club zo in steek laat, de club gaat hierdoor alleen maar in waarde zakken.

31 augustus 2022 om 20:05

Probleem is de Premier League. Die verpest alles voor de rest van de voetbalwereld. Het is dat de sport zo leuk is om naar te kijken. Want het hele romatische van voetbal bestaat niet meer. Er komen ook nooit meer spelers als Del Piero, Maldini en Zanetti.

Elliot heeft goed werk verricht; schulden weggewerkt, verliezen inmiddels meer dan gehalveerd, haast alleen maar jonge talenten gekocht(misschien iets te veel). Jammer dat hij het weer van de hand doet.
Redbird vertrouw ik niet helemaal, puur qua ervaring dan, want ze lopen wel met trots het Liverpool aan te wijzen, maar daar zijn ze slechts aandeel houder, hier echt eigenaren. Voor de aller eerste keer. En gezien Drake en Lebron James, Ook hand in de pap krijgen en nog wel wat meer, zijn er gewoon te veel mensen die macht hebben over Milan. Zie liever 1 absolute macht die 99 procent de macht heeft, en die dan samen werkt met de leiding van Milan (o.a Maldini) dat zou veel strakker lopen. En liefs eigenlijk een Italiaan, zodat je zeker weet dat ze goed weten wat Milan betekend in Italië en Europa en dat daar dus serieus mee omgesprongen moet worden, maar helaas is dat een utopie. Europeanen kunnen niet op tegen het geld uit het midden oosten en Amerika

Hopelijk blijft Milan de stijgende lijn vasthouden, ik vind het een prachtige club met rijke historie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1693 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli4125
2.AC Milan3314
3.Juventus3117
4.Lazio3015
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Rafael LeãoAanvaller146
O. GiroudAanvaller135
Junior MessiasAanvaller112
D. OrigiAanvaller101
A. RebićAanvaller103
M. MaignanKeeper70
A. MiranteKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren