Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe superster staat op: ‘Hij heeft alles om de EK-sensatie te worden’

Laatste update:

Jérémy Doku heeft alles om volgend jaar een van de absolute sensaties van het EK te worden, zo concludeert sportjournalist Peter Vandenbempt van Sporza na de afgelopen interlandperiode van België. De 21-jarige vleugelflitser, die deze zomer een miljoenentransfer maakte naar Manchester City, gaat de komende negen maanden leren van manager Josep Guardiola. Vandenbempt denkt dat de Spaanse oefenmeester Doku de laatste stapjes richting wereldklasse kan laten zetten. “Zijn potentieel is geweldig.”

Doku moest tijdens de interland tegen Azerbeidzjan (0-1 winst) genoegen nemen met slechts 25 minuten, maar stond tijdens de ruime zege op Estland (5-0) de volledige wedstrijd op het veld. De pijlsnelle rechtspoot leverde een assist af op Charles De Ketelaere, die de vijfde Belgische treffer noteerde. “Het publiek heeft ook echt genoten van Jeremy Doku, een opwindende speler”, oordeelt Vandenbempt. “Zijn potentieel is geweldig. Hij nam met zijn dribbels voortdurend initiatief, dat hadden we gemist tegen Azerbeidzjan.” Doku kan komend jaar alweer zijn derde eindtoernooi spelen met België, nadat hij eerder aanwezig was op het EK van 2021 en het WK van 2022.

Hoewel Doku constant voor dreiging zorgt, heeft hij ook nog dingen te leren. “Doku is nog geen afgewerkt product, dat hebben we dinsdag ook gezien. En dat is ook niet onlogisch op zijn leeftijd. Het gebeurt nog veel te vaak dat er na een geweldige actie geen voortzetting is of dat hij in de zone van de waarheid niet weet wat er precies met de bal moet gebeuren. Je zou eens moeten turven hoe vaak hij een geweldige actie doet met de bal - aannemen en versnellen - en hoe vaak die actie ook tot een echte doelkans geleid heeft.”

Toch voorspelt Vandenbempt een grote toekomst voor Doku, die de komende jaren gaat werken met Guardiola. De Belgische journalist denkt dat de buitenspeler zich razendsnel gaat ontwikkelen. “Hij is nog maar 21 en kan de komende 9 maanden gaan voetballen onder de vaardige Josep Guardiola. Als die ermee aan de slag gaat en hem goed gebruikt - Doku is leergierig en legt de lat voor zichzelf ook hoog - dan heeft hij alles om volgend jaar in Duitsland een van de absolute sensaties van het EK te worden.” Doku is een van de concurrenten van PSV’er Johan Bakayoko op de rechterflank bij de Rode Duivels. Ook Dodi Lukebakio (Sevilla) kan op die positie uit de voeten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker de speler met de meeste potentie vind ik zelf.

Eindproduct was lang een dingetje maar op het einde deed hij het uitstekend bij Rennes (6 goals en 2 assists in zijn laatste 10 wedstrijden) en ook bij België is hij al belangrijk geweest, zelfs op eindtoernooien. Op het EK tegen Italië was hij beslissend met een penalty moment en tegen Kroatië was hij in een invalbeurt de beste Belg van dat WK. En in 16 interlands staat hij op 2 goals en 4 assists. Het leukste van dat laatste is dan ook nog dat dat allemaal officiële wedstrijden gebeurde en niet in oefeninterlands.

14 september 2023 om 14:02

Is deze Doku niet vrij blessuregevoelig?

14 september 2023 om 14:15

Redelijk. Maar nu toch al een tijdje terug fit.

14 september 2023 om 14:21

Barca was ook geïnteresseerd, maar helaas met een lege portemonnee is het lastig shoppen.

14 september 2023 om 14:48



Achteraf niet nodig. Met Yamal een eigen speler binnen de gelederen met huge potentie. Kan ook op het EK een absolute sensatie worden, maar dan namens Spanje . Los daarvan heeft Barca met Felix ook geen misselijke aanvallende versterking binnen weten te halen.

On:
Doku gaat onder Pep ontwikkelen en een revelatie worden bij City. Rechtsbuiten met absurde sprintsnelheid. Haaland in de spits en dan Grealish/foden vanaf links. Kan Bernardo met de Bruyne hun van aanvoer voorzien en Rodri erachter.

14 september 2023 om 15:00

Ik vind hem van nature eigenlijk nog beter op links. En daar zou Barcelona wel een type als hem kunnen gebruiken op termijn denk ik.

Al kan hij zeker renderen op rechts (wat bij City zal moeten).

14 september 2023 om 16:19

Ik vind hem ook beter op links !!

14 september 2023 om 16:24

nou het gaat erom wie wint tussen de strijd Foden Grealish gok ik zo.
Foden en Doku kunnen links en rechts spelen alleen Grealish is op rechts niet goed genoeg.
Ik hoop niet dat Pep weer Foden dit jaar weer zovaak op de bank zet en ik zie hem graag op rechts spelen dan kan Doku links spelen aangezien Aké meer naar binnen komt dan eroverheen, zo kan Doku vaker in de 1 tegen 1 de sprint gebruiken. Rechts heb je Walker die dan over Foden heen kan komen.

14 september 2023 om 16:25

Toch wel een aantal leuke wingers die doorbreken bij België met vooral Doku, maar ook wel Bakayoko. Dan zitten ze bij Dortmund ook allemaal uit te kijken naar Duranville en bij Ajax liet Godts ook wel al veelbelovende dingen zien in zijn weinige minuten.

Samen met het centrale middenveld de positie waar we voor de toekomst alleszins wel voldoende talent hebben rondlopen. De andere posities zijn een groter vraagteken.

14 september 2023 om 17:04

Stroeyckens leek een leuk talent in de spits te zijn, maar die staat toch ook wat stil en lijkt niet eens meer echt als spits gezien te worden. Al hebben we daar Openda wel.

Maar zoals je zegt lijken de flanken en middenveld momenteel de enige plek met echt wereldtalenten te zijn (dan denk ik aan Doku en toch ook Duranville enerzijds en Lavia anderzijds). Want Vermeeren, Spilleers, Debast, De Cuyper, Bakayoko en co zijn goede talenten maar niet meteen buitencategorie.

14 september 2023 om 17:21

Vermeeren zou ik toch ook dicht tegen die buitencategorie durven zetten, in belangrijke matchen zie je toch vaak dat hij bij betere spelers is van Antwerpen en hij altijd onder druk kan uit voetballen.

Stroeykens is nog steeds heel jong, maar lijkt zijn beste positie wat te zoeken, ik zie het ook niet meteen in hem. Hij heeft een goeie techniek maar voor de rest blinkt hij niet echt in iets uit. Verder lijkt er met die Karetsas van bij jong Genk wel nog een talent van buitencategorie aan te komen, al is het voor hem wel allemaal nog veel te vroeg om te kunnen zeggen.

14 september 2023 om 17:45

Vermeeren vind ik nog wat vroeg. Absoluut een toptalent maar ik ben heel benieuwd hoe die zich Europees gaat redden.

Heeft alles in zich om na De Bruyne de absolute sterspeler van het nationale elftal te worden, al is rendement nog wel een klein probleempje. Als hij dat kan fixen, waar ik het volste vertrouwen in heb onder Guardiola, is dit echt een wereldspeler.

OFF: Speelt Wout Faes echt basis in het Belgisch elftal? Haha.

14 september 2023 om 14:44

Ja inderdaad, bij gebrek aan beter. Debast is nog erg jong, Koni De Winter staat stil wat in zijn ontwikkeling , Vanheusden heeft gewoon teveel blessures gehad,… dus ja, daarom speelt Wout Faes.

14 september 2023 om 16:15

Faes speelt op basis van een goed seizoen bij Reims en goede start bij Leicester vorig seizoen. Ondertussen is hij sinds het WK echt een grap geworden bij zowel club als nationaal team. Hopelijk zien we die niet meer terug. België heeft wel een probleem in de verdediging, maar er zijn wel betere opties zoals Thenry ook al zei.

Absoluut een geweldig talent. Maar ik vind dat Bellingham, die nog jonger is, al een paar stappen verder is. Andere positie uiteraard.

14 september 2023 om 15:26

Bellingham is verder dan iedereen van zijn leeftijd muv Pedri en Haaland dus ik begrijp niet goed wat je daarmee wil zeggen? Niemand beweert dat Doku het grootste talent van zijn generatie is.

Bellingham wordt ook geen ek-sensatie volgende zomer. Die was al een wk-sensatie afgelopen winter. Bellingham wordt een van de grote sterren waar iedereen veel van verwacht dit komende wk.

Ik weet niet of er een buitenspeler is die op dit moment makkelijker zijn verdediger voorbij gaat dan Doku. Op dat vlak heeft hij uitzonderlijk veel talent en kan hij chaos aanrichten in elke verdediging. Rendement kan nog wel beter zoals al werd in dit topic,maar ook dat is de laatste 6 maanden wel veel beter geworden.

Het grote vraagteken bij hem is of hij een lange periode fit kan blijven. Nu lijkt dat aardig te lukken sinds april, maar daarvoor had hij toch een periode van bijna 2 jaar dat hij meer dan de helft van de tijd geblesseerd was. Als hij fit kan blijven dan heeft hij alles om te slagen bij City.

14 september 2023 om 16:28

Garnacho komt ook wel vrij gemakkelijk zijn directe tegenstanders voorbij al is die wel nog 3 jaar jonger maar is al verder dan Doku destrijds.

14 september 2023 om 16:39

Ja Garnacho is wel een goeie shout. Sain-Maximin is nog iemand die makkelijk zijn tegenstander voorbij gaat, al heeft die nog een groter probleem met rendement.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren