Rentree Ziyech dichtbij: bondscoach Halilhodzic definitief ontslagen

Donderdag, 11 augustus 2022 om 15:24Jonathan van Haaster • Laatste update: 23:15

Vahid Halilhodzic zal definitief niet op het aankomende WK aanwezig zijn als bondscoach van Marokko, zo meldt de Marokkaanse voetbalbond via de officiële website. Voornaamste reden voor zijn vertrek is het conflict tussen de Bosniër en sterspeler Hakim Ziyech. In een eerder stadium gaf bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa al aan dat laatstgenoemde sowieso mee moet naar het WK in Qatar.

De 69-jarige bondscoach stond sinds 2019 aan het roer bij de Leeuwen van de Atlas, en behaalde succes door zich te kwalificeren voor het WK 2022. Toch stond de positie van Halilhodzic al langer onder druk, daar zijn tijd als bondscoach wordt gekenmerkt door conflicten met Noussair Mazraoui en met name Ziyech. De ex-Ajacieden leefden in onmin met de bondscoach, al had Mazraoui zich inmiddels weer beschikbaar gesteld voor de Marokkaanse nationale ploeg.

De president van de Marokkaanse bond, Fouzi Lekjaa, beloofde eerder dit jaar dat Ziyech terug zou keren in de nationale ploeg, al is dat nog niet gebeurd. Mede daarom is Halilhodzic er nu definitief uitgegooid. Ziyech is veertigvoudig international, maar speelde dit jaar nog geen interland. Ook Mazraoui had het dus aan de stok met Halilhodzic. De twee wisten eerder dit jaar echter de strijdbijl te begraven. Daardoor keerde het jeugdproduct van Ajax na achttien maanden afwezigheid terug in de selectie, al kwam de twaalfvoudig international sindsdien nog niet tot een interland.

Ook Amine Harit leefde lange tijd in onmin met de bondscoach, al had de speler van Schalke 04 zich net als Mazraoui verzoend met de Bosniër. Een gesprek tussen Halilhodzic en Ziyech in mei haalde niets uit. De speler van Chelsea zou zich daarin zelfs nog feller hebben uitgesproken tegen een rentree onder de leiding van Halilhodzic. Marokko is op het WK in Qatar ingedeeld in groep F met België, Kroatië en Canada. Op 23 november komt Marokko voor het eerst in actie. Om 11.00 uur Nederlandse tijd is Kroatië dan de tegenstander.Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door pasevski)

Marokko zal ze toch echt allemaal nodig gaan hebben tegen België en Kroatië.

11 augustus 2022 om 16:45

Canada niet onderschatten! Da is een echt team dat al lang met elkaar speelt en voor elkaar vecht. Daarbovenop nog een paar snelle gevaarlijke spelers met een Davies, David en Buchanan.

11 augustus 2022 om 18:07

Ben ik het mee eens. Heb een paar potjes van Canada gezien en lijken een leuke groep te hebben met een slimme trainer. Spelen slim counter voetbal en hebben daar de uitstekende spelers voor met de namen die je hebt genoemd. Dit is gelukkig pas de laatste wedstrijd voor Marokko dus zou je eerst nog even kunnen kijken hoe Canada het doet tegen bijvoorbeeld België.

11 augustus 2022 om 23:12

Je hebt helemaal gelijk Jim!

Ook het team van Canada zit in de lift. Doordat ze al jaren weinig voorstellen, blijft deze gedachte onbewust hangen. Voorin zijn ze inderdaad zeer gevaarlijk, in tegenstelling tot de afgelopen 20 jaar, waar Canadese spitsen in Noorwegen of de League One speelden.

Ziyech heeft zelf aangegeven nooit meer voor het nationale elftal te zullen spelen. Dus als hij echt een man is van z'n woord (wat ik hier zo vaak lees), is het helemaal niet relevant wie de bondscoach is.

10 augustus 2022 om 20:06

Volgens onder deze trainer maar hij mag weg blijven begint een taarabt twee te worden met zijn ego.

10 augustus 2022 om 20:08

Nee, in zn statement zei hij heel duidelijk nooit meer terug te keren bij het Marokkaanse elftal. Mazraoui hield een slag om de arm en gaf aan niet onder deze trainer terug te keren. Wat mij betreft blijft Ziyevh inderdaad ook weg. Zorgt alleen maar voor onrust.

10 augustus 2022 om 20:20

Hij heeft duidelijk gezegd dat hij niet onder deze trainer wilt spelen. Beetje goedkope duimpjes halen gozert

10 augustus 2022 om 20:23

Ik citeer: "Ik keer niet terug naar de nationale ploeg. Dat is mijn definitieve beslissing....Voor mij is het duidelijk en ik zal niet terugkeren naar het nationale team.”

10 augustus 2022 om 20:25

Paar maanden later: "Het spijt me voor de fans, want dit was geen eenvoudige beslissing. Ik hou van mijn land en spelen voor het Marokkaanse nationale voetbalelftal was de eer van mijn leven, dus het is met grote droefheid dat ik moet aankondigen dat, hoewel de FRMF-voorzitter vandaag heeft bevestigd dat ik in de voorselectie zou zitten, ik niet zal terugkeren bij Marokko,". Nergens geeft hij aan dat zijn beslissing alleen geldt onder deze bondscoach.

10 augustus 2022 om 20:53

In al jouw citaten lees ik niet het woord "nooit". Dus je statement raakt kant noch wal. Dit was zijn reactie op de verhalen dat Ziyech terug zou keren in de selectie. Hij reageerde: ik kom niet terug.

10 augustus 2022 om 20:55

Tsjaa moeten we nu taalkundig gaan ontleden? Niet betekent gewoon niet en niet over enkele maanden wel. Mits het om de trainer ging, had hij dat wel aangegeven in zijn statement, zoals Mazraoui dat wel heeft gedaan.

10 augustus 2022 om 21:26

Maroc. Niet is context afhankelijk. Heeft weinig met taalkundig ontleden te maken. Als jij zegt dat jij niet naar feyenoord gaat, dan kan dat context afhankelijk betekenen 'niet naar de wedstrijd van dit weekend' of 'niet in het algemeen'. Zoals ik de context van dat statement lees is dat niet op dat moment.

10 augustus 2022 om 21:26

Marco, jouw reacties zeggen nu precies niks. Ziyech heeft aangegeven niet terug te keren bij de nationale ploeg; dat kan ‘nooit’ zijn zoals jij beweert. Maar het kan ook niet terugkeren zijn onder deze trainer, zoals Milano zegt. Of hij heeft het gezegd als reactie op de verhalen dat hij weer bij de selectie zou zitten, zoals Adam aangeeft.

Feit is dat wij niet weten wat hij hier mee bedoeld en wij dus kunnen gissen naar zijn visie. Maar je kunt hier niet feiten gaan gooien als je bron al niet goed onderbouwd wordt.

10 augustus 2022 om 21:28

Hij geeft ook nergens aan dat het nooit meer zal zijn ook al zou het een andere coach zijn. Dus als wij de situatie analyseren dan weten we dat het gaat om specifiek de coach.

10 augustus 2022 om 21:58

Jij begint over een man van zijn woord zijn, dus ja, dan gaan we taalkundig ontleden. Iedereen weet bovendien dat hij een probleem heeft met deze bondscoach, niet met zijn land, niet met de fans. Een en een is twee.

10 augustus 2022 om 22:12

Dan geef ik je 1 advies aankomende WK, zet een video van Vahid aan op YouTube en geniet van jouw held. Laat de echte Marokkaanse voetbalfans genieten van het Marokkaanse elftal met de BESTE spelers, en niet de BESTE ja knikkers.

10 augustus 2022 om 22:24

Vahid is niet mijn held, net zo min als Ziyech of een enkele andere speler van het nationale elftal dat is. Ik support Marokko als geheel en spelers die vinden dat zij belangrijker zijn dan het elftal ben ik inderdaad liever kwijt dan rijk. @acjairmilano,het is feitelijk gewoon onjuist wat je beweert. Ziyech heeft nooit duidelijk gezegd dat zijn statement alleen geldt onder deze coach.

10 augustus 2022 om 23:16

Het gaat erom dat Ziyech bij Marokko speelt alsof Marokko hem dankbaar moet zijn dat de grote Ziyech even tijd vrij wil maken, terwijl het normaal gesproken andersom moet zijn. Een speler moet trots en dankbaar zijn om zijn land te vertegenwoordigen. Daarnaast zorgt hij ook nog voor onrust. Wat mij betreft is het dus inderdaad beter dat hij wegblijft.

11 augustus 2022 om 15:42

Volgens mij heeft hij aangegeven niet met deze bondscoach te willen werken, en terecht deze oude man praat poep. En onruststoker ? Ziyech houdt netjes zijn mond maar de bond houdt het vuurtje steeds aan. Ik denk dat Hakim prima onder een normaal mens kan functioneren maar niet onder zo'n gek. Geef hem eens ongelijk, op je werk wil je toch ook als een ieder mens met fatsoen en waardigheid behandeld worden. Als mijn werkgever een grote mond heeft of verhalen verzint over mij ben ik ook gelijk weg.
Waarom Ziech veroordelen hierover ?
Die bondscoach komt uit het stenen tijdperk

11 augustus 2022 om 15:45

@marocberkane
Zelden iemand zo een afkeer zien hebben jegens een speler. Ziyech die loopt er al zijn hele leven ongeïnteresseerd bij. Zegt niks over zijn inzet. Ben die zure, zwaar overtrokken reacties van jou onder elk ziyech artikel echt spuugzat. Lekker conclusies aan t trekken van achter je pc. Lekker bezig jongen, Google de bondscoach maar eens en kijk hoevaak dit hem overkwam.

11 augustus 2022 om 15:59

Hahah, daar kan ik vrij weinig aan doen. Als jij mijn mening niet deelt, dwingt niemand je mijn reactie te lezen of om er op te reageren. Daarnaast staat het je vrij om je eigen mening te geven omtrent Ziyech. Alleen beetje raar om dan zulke reacties op de man te plaatsen zonder inhoudelijke argumenten.

11 augustus 2022 om 16:10

Hahahaha jij praat over taalkundig ontleden?
Wat doe jij dan? Je gaat onwijs zwaarte hangen aan het feit dat hij niet duidelijk heeft gezegd 'onder deze bondscoach' ?? Het is toch super duidelijk dat Ziyech geen probleem heeft me het marokkaanse elftal of de bond maar alleen een conflicy met de persoon Vahid ? In welke logica zou hij dan nu die man weg is, niet meer mee moeten naar een wk?

OT: ik vind Hakim Ziyech een geweldige voetballer maar in deze kwestie wat en enorm ego zeg. Je laat je land zakken en bijna een wk schieten omdat de trainer opmerkingen maakt over je instelling? Daarna vraagt de bond je terug en de trainer maakt een benader move en jij gaat nog steeds arrogant doen? Sorry maar da stel je jezelf boven het landsbelang en ik vind het een gout dat de bond dit nu beloond.

11 augustus 2022 om 16:11

Jij begrijpt het niet helemaal Maroc, overduidelijk dat Ziyech niet wilde terugkeren vanwege de bondscoach, jij maakt er van dat hij nooit meer wilt spelen voor Marokko, wel lekker makkelijk jezelf indekken omdat je 2 kanten op kunt gaan met niet voor Marokko willen spelen, hij speelde graag voor Marokko tot dat de bondscoach een vaag figuur was, kom op zeg, zeg gewoon eerlijk dat je het verkeerd verwoord hebt ipv jezelf zo proberen in te dekken, je zet jezelf aardig voor lul.

11 augustus 2022 om 16:12

@marocberkane

Ziyech heeft dus niet expliciet aangegeven dat hij alleen niet onder deze bondscoach voor Marokko wil uitkomen, correct. Echter heeft hij ook niet expliciet aangegeven nooit meer voor Marokko uit te willen komen. Snap dan ook je punt niet helemaal. Als de bond klaar is met hem dan kan Ziyech toch prima terug keren bij Marokko?

11 augustus 2022 om 16:14

Echter als jij jou zelfde mening herhaaldelijk onder elke post wilt manifesteren alsof het aan alleen ziyech ligt is zwak. Want je argumenten zijn puur op onderbuikgevoelens gebaseerd. Van Basten is een shit coach gebleken en verder heeft hij zich overal onder elke trainer voorbeeldig gedragen. Waar jij vervolgens de heksenjacht opent zonder ook maar enig goed argument te hebben behalve dat ziyech erbij zou lopen alsof hij niet trots en dankbaar zou zijn? Hoe verwacht jij dat iemand inhoudelijk reageert als je het zelf niet doet?

11 augustus 2022 om 16:19

Wat voor onrust zorgt Ziyech dan? Heeft hij problemen met z’n ploeggenoten?

11 augustus 2022 om 16:29

Ik heb zijn post van de 13 maart eens even opgezocht en de enige conclusie die ik kan trekken is dat jij moeite hebt met de Engelse taal.

11 augustus 2022 om 16:44

Yassine, dat dacht ik dus ook, ik zie letterlijk nergens dat hij heeft aangegeven dat hij nooit meer voor Marokko gaat spelen, afgunst tegen Ziyech is het meer niet, hij zal hier vast niet op reageren, waarschijnlijk beseft hij dat hij een lulverhaal geplaatst heeft😂

11 augustus 2022 om 16:46

Is grwoon een verschil tussen niet en nooit hoor. Dat heeft toch niks met taalkundig ontleden te maken 😂? Volgens mij heb jij gewoon een pleuris hekel aan ziyech en wil je hem daarom niet terug.

11 augustus 2022 om 17:14

Moeilijk jouw reacties hier te negeren wanneer je de boel vol spamt met Ziyech hatende reacties. Ben het eens met de rest. Het is wel duidelijk dat je iets tegen hem hebt. Gelukkig beslis jij niet wie er mee gaat. Of hij nou wel of niet diva gedrag vertoont, feit is dat Ziyech de beste aanvaller is en we hem nodig hebben

11 augustus 2022 om 18:20

MarocBerkane let maar op, die staat tijdens het WK gewoon op het veld en scoort hij de winnende juich jij het hardst

11 augustus 2022 om 18:25

Als supporter van het Marokkaans elftal juich ik inderdaad als we een goal maken, ongeacht wie hem maakt. Dat verandert echter niets aan mijn mening over Ziyech.

10 augustus 2022 om 20:49

is daar video/audio van? of heb je een link van dat statement?

kan me echt niet voorstellen dat Hakim dat gezegd heeft.

10 augustus 2022 om 20:53

Op Ziyechs officiële instagram account 13 maart.

11 augustus 2022 om 16:25

Ik zou een Engelse cursusje nemen als ik jou was, hij geeft duidelijk aan dat hun acties ervoor gezorgd hebben dat hij niet verder kan gaan bij het Nationale elftal, hij zegt nergens nooit, niet onzin verkondigen hier aub, als je afgunst hebt jegens Ziyech zeg het openlijk in plaats van dingen te verzinnen.

10 augustus 2022 om 21:11

Berkani. Marokko heeft Hakim nodig. Punt. Alles draait om hem bij het nationaal elftal, of je het nu wilt of niet

10 augustus 2022 om 21:32

Het zou wel heel slecht gesteld zijn met het Marokkaanse elftal als we daadwerkelijk afhankelijk waren van een wisselspeler van Chelsea. Gelukkig is dat dsn ook niet het geval.

10 augustus 2022 om 21:43

Het draait alleen buiten het veld heel lang om hem. Ondertussen gekwalificeerd voor het WK zonder hem. En een Afrika Cup gespeeld zonder hem. Dus nee, niet alles draait om hem.

10 augustus 2022 om 22:15

Haha, zelfs al was Ziyech speler van Chelsea u17 en 20 kilo overgewicht, met twee vingers in z’n neus is hij de beste aanvaller die we hebben. We zagen tegen de Amerikanen hoe “goed” onze aanval was, ze konden de bal niet eens over 5 meter overspelen.

10 augustus 2022 om 22:26

En die twee eindtoernooien die Ziyech met Marokko heeft gespeeld speelde hij de sterren van de hemel? Behalve elke vrije trap opeisen om vervolgens het stadion uit te trappen en gebaartjes maken naar teamgenoten had hij geen enkele toegevoegde waard3.

10 augustus 2022 om 23:19

Wat een onzin, je hebt hem op een voetstuk die onrealistisch is. Het is een hele goede voetballer, maar heeft heel weinig laten zien de afgelopen tijd. Op het WK en zijn laatste Afrika Cup gaf hij ook niet thuis.

11 augustus 2022 om 00:57

Na 20 jaar weer een WK mede door hem, als dat geen toegevoegde waarde is dan weet ik het niet meer. En het was Boufal die de beslissende penalty miste tegen Benin, mensen zijn dat vergeten. In die wedstrijd creëerde hij meer dan genoeg kansen voor de aanvallers, hij kan het ook niet in z’n eentje. Dat hij een penalty miste in blessuretijd zegt niks, Wereldvoetballers hebben cruciale penalties gemist op WK’s, laat staan in een 8ste finale van een Afrikacupje. Dat hij tot de dag van vandaag nog steeds op wordt aangerekend zegt alles over onze dramatische fanbase dat gebaseerd is op afgunst op onze eigen spelers. De Franse Marokkanen geilen op de Franse Marokkaanse voetballer, Spaanse op de Spaanse, Belgische op de Belgische. Marokkanen op de Botola spelers. Lachwekkend. Steun alle spelers of zoek een andere hobby, ga Bosnië steunen of zo.

11 augustus 2022 om 10:52

Ik had het over het WK zelf dat hij niet thuis gaf. Daarin had hij ook dragend moeten zijn en was dat het gewoon simpelweg niet. Prima, gekwalificeerd door hem na 20 jaar. Maar als dat zo werkt dan werkt het andersom net zo. Je kan niet zeggen dat hij heeft gezorgd voor kwalificatie maar over zijn penalty tegen Benin zeggen: nee dat lag niet aan hem. Hebben ze een mooie uitdrukking voor: wel de lusten, niet de lasten. Zo werkt het niet. Boufal mist de beslissende, maar als Ziyech vlak voor tijd de penalty in de wedstrijd had gescoord, was het geen eens zo ver gekomen. Ik ben het met je eens dat het iedereen kan overkomen, maar als mensen als jij roepen dat de kwalificatie door hem kwam, moet je ook durven zeggen dat uitschakeling tegen Benin door hem kwam.

Als afsluiting, ik volg Marokko al sinds de jaren 80. Dus je hoeft me echt niet te vertellen wanneer en hoe ik ze moet supporten. Als een speler het af laten weten, is kritiek normaal. Of heb jij je nooit kritisch uitgelaten over een speler van Marokko? Lijkt me sterk.

11 augustus 2022 om 16:15

Wie gaf wel thuis tijdens het WK dan? Je speelde tegen Spanje en Portugal, ga nou niet doen alsof Marokko de groepsfase moest overleven want zij kunnen lang niet tippen aan landen als Spanje en Portugal, zelfs Iran is sterker dus niet zo overdrijven met hij gaf niet thuis op het WK.

11 augustus 2022 om 17:42

Marokko kan niet tippen aan Spanje en Portugal ?! Verloren van Iran door een eigengoal in 90+5 , als je voor de wedstrijd had gezegd dat Iran 3 punten zou pakken tegen Marokko had 99% je voor gek verklaard! En ja was te zien dat Spanje en Portugal zoveel beter waren vandaar 1-0 verlies en 2-2 gelijkspel tegen Spanje..

11 augustus 2022 om 18:07

Nordin Amrabat gaf thuis. Iemand die al aan het afbouwen was. En-Neseyri gaf meer thuis dan Ziyech. Die was erg jong. Benatia gaf thuis als leider. Keeper Munir deed het toen erg goed. Moet ik doorgaan?

Mijn punt is, als je hem de titel geeft van dragende speler als het goed gaat, mag je ook kritiek hebben als het minder draait. Als je dat niet kan handelen, moet je niet op een forum de reacties lezen.

11 augustus 2022 om 18:08

Meen je dit nou echt? Macedonie won van Italie, is Macedonie nu beter? Spanje en Portugal zijn normaal gezien 100 stappen verder dan Marokko, Iran is over het algemeen ook sterker, Heb je ook de kansen berekend in de wedstrijden of keek je alleen naar de uitslagen?

11 augustus 2022 om 20:58

@sheva: reageer je nou op mij? Want ik heb niets gezegd over Portugal, Iran, Spanje of wie dan ook.

10 augustus 2022 om 21:26

Hij zei niet nooit meer, maar niet meer. En als je de context meeneemt in het interview dan snap je dat het gaat om niet meer zolang hij bondscoach is.

10 augustus 2022 om 21:35

Algemene Ziyech hatertje jij. Altijd weer dat negatieve gedoe. Als jij lekker met Rahimi of Mmaee op rm wil voetballen, be my guest. Vahid heeft echter in het verleden vaker dit soort rare conflicten gehad. Is bij Japan, Ivoorkust, Algerije en Trabzon gewoon eruitgebonjourd omdat hij niet met bepaalde (belangrijke) mensen om kon gaan. Dit zijn feiten gebaseerd op verhalen, niet gebaseerd op jou anekdotes uit dromenland.

10 augustus 2022 om 22:56

Maar is toch duidelijk dat hij doelt op niet meer terug komen zolang deze trainer daar zit. Hij heeft alleen issues met de bondscoach, niet met spelers uit de selectie, niet met de fans en niet met andere mensen binnen de voetbalbond. Het is puur de bondscoach waar hij niet onder wil spelen.

11 augustus 2022 om 19:30

Resumé:
- marocberkane heeft een bloedhekel aan Ziyech en geeft hierin niét op. 😅
- Ziyech is soms helaas te trots en te moeilijk, maar geef je hem vertrouwen en geef je hem respect, dan gaat hij voor je door het vuur en vecht hij op het veld als een ware leeuw van de Atlas.👊🏼
- die vreemde snuiter van een (ex)bondscoach is een lul eersteklas. Klaar.

Fijne avond allemaal! 👍🏼

Het wordt tijd voor een bondscoach dat aanvallend en modern voetbal wilt spelen.

Met deze man komt Marokko nergens en zal het nooit haar potentie kunnen bereiken, want daar loopt echt wel top-kwaliteit!

10 augustus 2022 om 20:07

Welke trainer wel dan? Alsof het voetbal onder Renard zo goed was. Marokko heeft een people manager nodig joh.
Het liefst zie ik Amouta.

10 augustus 2022 om 20:14

Is Fatih Terim géén optie voor Marokko?

10 augustus 2022 om 20:16

Een Turk is wel het allerlaatste wat Marokko nodig heeft.

10 augustus 2022 om 20:20

Frank De Boer is ook nog vrij

10 augustus 2022 om 20:22

Wij Turken en Marokkanen zijn gewoon goede vrienden en broeders. We zijn vaak bevriend met elkaar en zoeken mekaar vaak op. Fatih Terim is van mij van harte welkom en met bijvoorbeeld Amrabat als assistent lijkt het me best een leuk idee. Die 2 kennen mekaar door en door en zijn ook buiten het veld goed bevriend met mekaar kan zomaar geweldig gaan lopen op het WK. Bovendien kan een Turk snel aarden in Marokko en zal hij geen moeite hebben met het hete klimaat bijvoorbeeld.

10 augustus 2022 om 21:13

Over peoplemanager gesproken. Dat is Walid zeker.

11 augustus 2022 om 15:46

Vind wel meevallen hoe goed Turken en Marokkanen met elkaar zijn. Buiten het geloof om verschillen we totaal van elkaar

11 augustus 2022 om 16:17

Waarom niet Maroc? Wij Turken geven jullie Marokkaanse voetballers ook salaris en onderdak in Turkije, daar hoor ik je niet over klagen? En die Turk is groter dan het hele Marokkaanse voetbalgeschiedenis.

11 augustus 2022 om 16:24

Wij 'Turken'? Volgens mij woon jij in Nederland en geeft Nederland jou onderdak en kansen?

Je doet net alsof Erdogan zelf de spelers haalde en met belastinggelden betaald. Wat een onzin. Het is gewoon marktwerking. Turkse clubs hebben behoefte aan spelers en spelers hebben behoefte aan een werkgever. Wat boeit nationaliteit dan...

11 augustus 2022 om 16:26

Hahaha je bewijst nu precies mijn punt. Liever geen Turk omdat ik het idee hebben dat ze neerkijken om Marokkanen en zich beter voelen (mijn persoonlijke ervaring). Een Turk als bondscoach van het Marokkaanse elftal lijkt me dat alleen maar versterken.

11 augustus 2022 om 16:31

Ik geef Nederlanders onderdak en kansen bedoel je, ik raap de junkies op van straat om ze een betere leven te geven, je mag mij dankbaar zijn Jsmooth, geloof het of niet 90% is Nederlands, misschien zelf een keer als vrijwilliger jongerenwerk doen dan zie je het zelf ook, ontzettende domme reactie weer om Erdogan erbij te halen die heeft er helemaal niks mee te maken, ik koop zelf shirtjes uit de Galatasaray store in Turkije daarmee sponsor ik automatisch de Marokkaanse spelers die daar bij Galatasaray speelde of niet? Heb nog een stuk of 5 shirtjes van Belhanda liggen hier😌

11 augustus 2022 om 16:32

Maroc, zeg jij met je denigrerende reactie met Turken is het laatste wat we nodig hebben, en dan zeggen dat wij ons beter voelen, lachwekkend, ik heb ook Marokkaanse jongens in de klas gehad jaren terug die zich beter voelde dan anderen, zal ik alle Marokkanen maar beledigen? “Een Turk is het laatste wat Marokko nodig heeft” omdat jij geen goede ervaring hebt met Turken zijn ze allemaal zo toch? het zit je heel diep.

11 augustus 2022 om 16:56

Shevanr7 enige die domme reacties typt ben jij.

'wij Turken geven jullie Marokkanen ook onderdak en salaris in Turkije '

Wat is dit voor achterlijke zin? Een voetballer gaat gewoon in een land werken. Je doet net alsof Turkse clubs zwervers onderdak biedt. Slaat totaal nergens op. Daarom had ik het Erdogan voorbeeld erbij gehaald om op jouw niveau iets aan te geven.

Niet zo uit de hoogte praten over Marokkaanse voetballers en het 'geweldige hoge-inflatie opvangcentrum dat Turkije heet'.

11 augustus 2022 om 17:06

Zo neem jij dat aan, maar op Maroc zijn denigrerende uitspraak reageer je niet, je bent zeker ook een Marokkaan? Blijkbaar vind je dat allemaal oke, en inderdaad meeste Marokkanen die in Turkije komen voetballen spelen 2 maanden goed om vervolgens lekker te cashen en te niksen, lekker makkelijk toch? We weten allemaal dat vele Marokkaanse voetballers een probleem zijn, als Turkse clubs dat soort spelers opvangen moeten ze juist blij zijn want ze voegen weinig toe. Het is cashen, kaarten pakken, en de club in een slecht daglicht zetten, ik zie ze nooit naar Marokkaanse clubs gaan omdat ze daar niet gewild zijn, Erdogan zorgt wel voor ze als Koning Mohammed ze niet wilt in eigen land. Niet doen alsof Marokko een enorm rijk land is terwijl de Marokkaanse spelers in Turkije cashen, laat ze maar lekker terug naar Marokko gaan als het zo stabiel is daar, wel grappig dat je gelijk Erdogan erbij betrekt om mij zogenaamd te raken terwijl jullie eigen koning een sluwe vos is en hun eigen mensen kapot maakt.

11 augustus 2022 om 17:10

Turken hebben het over het algemeen niet met Arabieren. Die haten Saoedische Arabieren, Lebanezen en allerlei Arabische vluchtelingen zoals Syriers al helemaal. Ik probeerde zelf ooit een keer in Turkije af te dingen, wordt ik als mocro zijnde uitgescholden voor Arabier nog iets. Maar ja, voor de rest moeten we ook niet doen alsof alle Turken zo zijn. Fatih is voor de rest een coach van niks. Heeft alleen ervaring in Turkije. Spreekt volgens mij niet eens Engels. Is de laatste die je wilt hebben in Marokko. Lijkt me precies dezelfde type coach als VahidEdit: Moet wel toevoegen, wanneer het om Palestina gaat zijn het wel strijders die Turken.

11 augustus 2022 om 17:14

Linley, hij spreekt Engels en Italiaans, met het Turkse elftal net aan er uit geknikkerd tegen Duitsland in de halve finale van het EK, het scheelde maar een beetje en zij speelde de finale, Duitsland won op zijn Duits in de 90ste minuut, mijn excuses dat jij dat ervaren hebt in Turkije, niet alle Turken zijn zo, toen ik met mijn beste maatjes afkomstig uit Marokko naar Turkije ging werden zij juist behandelt met respect, het komt wel is voor helaas maar dat gebeurd in elke land.

11 augustus 2022 om 17:20

@marocberkane. Stop aub met jezelf belachelijk te maken. Eerst met je afkeer jegens ziyech en nu beweer je dat Turken neerkijken op Marokkanen en zich beter voelen. Je bent goed bezig om een hele volk over één kam te scheren. Is het nooit bij jou opgekomen dat iedere mens misschien toch anders is als een andere. En iedereen is welkom jij het marokkaanse elftal als bondscoach, zolang het maar een goede trainer is. Al komt die van Mars.

11 augustus 2022 om 17:49

Klopt Benzz. Ik zelf heb Turkse vrienden en heb nooit het idee gehad dat ze naar mij neerkeken of omdat ik geen Turks kon niet erbij hoorde. Er bidden bij mij in de Marokkaanse moskee bijvoorbeeld een hoop Turkse broeders en ik kan je zeggen we zijn hecht net een familie ! Dat jij misschien slechte ervaringen hebt gehad dat zou kunnen maar dat betekend niet dat een heel volk niet deugd.. Al vind ik de reactie van Shevanr7 een beetje jammer : 'wij geven Marokkaanse spelers onderdak en salaris' die clubs kiezen er zelf voor om met die spelers in zee te gaan op basis van hun kwaliteiten. Zowel Shevanr7 als Marocberkane vind ik niet inhoudelijk reageren op dit artikel en respectloos naar mekaar toe.

11 augustus 2022 om 17:55

Jlopez, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten, dat is wat ik deed met MarocBerkane, onderdak en salaris heb ik verkeerd verwoord excuses daarvoor en ik neem het terug, het is niet mijn bedoeling geweest om de Marokkanen te beledigen of mezelf beter te vinden.

10 augustus 2022 om 20:58

Aanvallend? Marokko moet juist leren verdedigend, want aanvallende spelers hebben ze zat.

10 augustus 2022 om 21:24

Juist niet, verdedigend staat het vaak als een huis op een paar potjes na. Allemaal beren van 190 die tactisch sterk zijn we hebben juist moeite om verdedigingen te doorbreken omdat het allemaal lange fysiek sterkte spelers zijn die Halihodzic opstelt.

10 augustus 2022 om 23:29

Dat bedoel ik net, het staat nu als een huis dankzij de coach. Marokko was nooit goed in verdedigen omdat de selectie altijd bestond uit 10 aanvallende middenvelders die allemaal de bal wilden. Dat is nu eindelijk anders.

11 augustus 2022 om 16:09

Het is toch al duidelijk dat Regragui het stokje gaat overnemen. Ze hebben nu weer een paar jaar een buitenlander geprobeerd dus nu weer even terug naar een Marokkaan.

Marokko heeft aardige spelers. Zaak is om er een team van te maken voor het WK en ervoor te zorgen dat sterren zoals Hakimi en Ziyech in hun kracht worden gezet. Als dat lukt kunnen ze mogelijk een ronde verder komen en daarna weer je het nooit.

Het is jammer dat er altijd een negatieve sfeer hangt rond Marokko. Dat moet toch echt een keer gaan veranderen.

Wat een leuk team kunnen ze neerzetten. Benieuwd of ze een goede trainer weten te krijgen!

10 augustus 2022 om 20:09

Korte tijd veel egos elke trainer zal falen ook Mourinho of Pep.
Komen willen ze wel de Marokkaanse bond/koning betaald beter dan de KNVB.
Buitelandse trainers verdienden gemiddeld 4 mil netto bij ons.

10 augustus 2022 om 20:26

Eric Gerets kreeg dacht ik 7 mil netto in Marokko.

Hoewel deze man een gestoorde gek is en we beton voetbal spelen. Heeft hij prima werk geleverd. Ik heb een dubbel gevoel bij zijn vertrek. Statisch gezien heeft hij het goed gedaan. Ruzie met Ziyach tjah. Ziyach is zelf te koppig te trots. We vergeten Ziyach gewoon voor Nederland had gekozen. We waren zijn tweede keuze omdat zijn ego was gekrenkt. Zelfde geld voor Dirar.
Als je echt van je land houdt zet je je trots opzij als een trainer je weer oproept.
We gaan zeker nu een dure trainer aanstellen voor teveel geld terwijl de bevolking honger heeft.
Amouta die het goed doet word niet eens overwogen zeker.

Een warrig verhaal maar de persoon Ziyach ben ik tegen te grote ego en teveel gedoe.
De speler Ziyach ben ik fan van.
De trainer als persoon op basis van het voetbal ben ik tegen maar op basis van resultaten mag hij van mij blijven.

10 augustus 2022 om 21:14

Afrika cup dramatisch en wk kwalificatie waren al je tegenstanders van het niveau letland/albanie

10 augustus 2022 om 21:27

Grappenmaker, DR Congo heeft gewoon Premier League, Bundesliga, Ligue 1 en Serie A spelers. Plus je speelt in 41 graden uit in Congo-Kinshasha een land met 100 miljoen inwoners en in Afrika krijg je voor een wedstrijd de meest gekste taferelen met duizenden fans die je spelersbus blokkeren en je tot aan hotel blijven lastigvallen om je uit je concentratie te halen. Kom je na zo'n lange reis aan in Congo krijg je nog in 41 graden dat je bus wordt geblokkeerd en hotels je airco's niet werken, jij doet alsof het een hele makkelijke opgave is om van DR Congo te winnen dat is complete onzin, ik geef ons team wel de credits en voornamelijk dat ze uit een 1-1 gelijkspel eruit hebben gesleept.

10 augustus 2022 om 21:43

Wij hebben onder Toussi, Gerets en weet ik veel nog meer verloren van zambia Gineau bisou. We halen sinds Renard redelijk resultaten.
We hadden gouden generatie met Chamakh Taarabt Kharja een generatie dat niks klaar speelde.
Dus ja we doen het onder deze trainer prima. Afrika Cup was redelijk met een beetje geluk win je de laatst wedstrijd. We zijn niet weg gespeeld.

11 augustus 2022 om 17:47

Of de nieuwe trainer gratis komt of voor 10 miljoen per jaar, geld gaat echt niet naar de bevolking. Maakt niet uit om welk land het gaat. Bij het ene land verdwijnt er wel meer in de pocket van de bobo’s dan bij een ander land. En of het nou voetbal is, ceo’s, politiek; het is 1 pot nat.

En terecht imo. Een bondscoach kan imo nooit belangrijker zijn dan de sterspelers van een nationaal elftal. Een nationaal elftal hoort een verzameling te zijn van de beste voetballers die een land te bieden heeft en een bondscoach moet van die beste spelers een goed draaiend geheel maken

10 augustus 2022 om 20:11

En een speler kan ook nooit belangrijker zijn dan het nationale elftal. Wat mij betreft nemen we van allebei afscheid, hoewel Halihodzic het statistisch meer dan prima heeft gedaan en ieder geval veel beter dan zijn voorgangers.

10 augustus 2022 om 22:05

Ach, een ander standpunt van Japie is dat je een trainer alleen op zijn resultaten of moet rekenen. Gemakshalve gaat die vlieger niet op wanneer een topic over vGaal gaat. Bovendien botst dit standpunt met dit Ziyechverhaal. Een trainer moet het team opstellen waarmee hij de beste resultaten denkt te halen, niet (per se) de beste spelers.

10 augustus 2022 om 22:38

Wanneer heb ik gezegd dat Van Gaal geen goede resultaten behaald dan? Dan ben ik iig blij dat jij geen bondscoach bent. Coaches die een Benzema, Ziyech etc. thuis laten terwijl dat hun sterspelers zijn die vind ik totaal ongeschikt voor hun vak. Alsof je beter gaat presteren door voetballers op die posities neer te zetten die niet half hun kwaliteit hebben. Dat geldt zelfs nog meer voor bondscoaches die alleen selecteren wie ze aardig vinden en hun selectie bepalen op basis van een "ik mag je gehalte"zoals Van Basten toen met Van Bommel en Van Nistelrooij

10 augustus 2022 om 23:05

In elk topic over vGaal haal jij alleen zijn gedrag aan. Zeer zelden over het resultaat. De coach die Benzema thuis liet heeft een wereldtitel op zn naam trouwens. De coach die Ziyech thuisliet presteert meer dan behoorlijk. Een zekerheid dat er betere prestaties waren gehaald met die spelers heb je niet

11 augustus 2022 om 00:07

Ja, maar Van Gaal zijn gedrag is toch vaak ook volledig respectloos terwijl hij constant oreert over anderen die zogenaamd geen respect hebben. Ik kan slecht tegen zulke mensen. Het is een prima coach maar een slecht uithangbord imo. Wat heeft die coach van Marokko dan gepresteerd? Op de Afrika Cup viel Marokko zwaar tegen. Een zekerheid dat er niet meer uit te halen valt als je gewoon je beste spelers selecteert heb je ook niet. Ik denk daarom dat er veel meer uit dit Marokko te halen valt als er een coach komt die gewoon de beste spelers selecteert. En wat betreft Deschamps. De kans dat jij met dat materiaal het WK had gewonnen is ook enorm groot. Dat wil echter niet zeggen dat Benzema passeren voor de veel mindere Giroud niet gewoon een zwaar onterechte beslissing was

11 augustus 2022 om 06:31

Ook wanneer het gedrag van vGaal niet relevant is in het topic lijkt het voor jou al een trigger de man aan te vallen op zijn houding. Wat betreft Deschamps: het is onmogelijk een betere prestatie te overleggen dan de wereldtitel, maar opeens is dat voor jou niet meer relevant wanneer het je uitkomt in je discussie. Op andere momenten zeg je juist steeds alleen op resultaten te beoordelen. Dat staat enorm haaks op elkaar

11 augustus 2022 om 19:43

Resultaten en gedrag. Als bondscoach dien je een landsbelang en ben je een uithangbord van een heel land. Dan kan je je niet als een malloot gaan gedragen en kan je ook niet zomaar je sterspelers voor mindere spelers gaan passeren. Geen team wordt daar beter van

10 augustus 2022 om 21:48

Dus dan is een trainer overbodig als de sterspelers toch niet hoeven te luisteren? Natuurlijk moeten zij zich gewoon gedragen en is de trainer net zo belangrijk. Wat denk je dat er gebeurt als een depay niet naar van gaal luistert?

10 augustus 2022 om 22:40

Wanneer heeft Ziyech de regels overtreden dan?

10 augustus 2022 om 23:19

Ziyech wilde zich later melden bij de nationale ploeg dan alle anders spelers omdat hij op de bank had gezeten tijdens de Champions League finale.

11 augustus 2022 om 15:24

Dat is 1 "incident" en natuurlijk veel te weinig om een sterspeler voor te passeren

Wat een zooitje is dat ook zeg deze problemen zijn nu al zo'n 1.5 jaar aan de gang ofzo? En bij Marokko besluiten ze 4 maanden voor het WK nu pas! De bondscoach te ontslaan. Ik wens degene succes wie erin stapt korte tijd om voor te bereiden. Hopen dat alle ego's het vol kunnen houden met elkaar en maar hopen dat je meneer Ziyech tevreden kan houden.

10 augustus 2022 om 20:12

Dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Onder Schreuder, Bosz, Ten Hag en Tuchel had Ziyech toch ook geen problemen?

10 augustus 2022 om 20:20

Wel degelijk problemen met het bestuur en/of de supporters van zowel Twente als Ajax. Daarnaast ook door de vorige Marokkaanse bondscoach om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten.

10 augustus 2022 om 20:19

Het probleem was juist dat Ziyech de enige ego was inclusief de bondscoach. Marokko heeft nu alleen harde werkers en lopers die fysiek sterk zijn en de instructies van de trainer volgen. Mocht Ziyech terugkomen is hij gelukkig de enige ego in het elftal en zo'n mannetje heb je nodig in je elftal die het hef in handen neemt en buiten een trainers instructie durft te denken.

10 augustus 2022 om 20:23

Ja wat een zooitje hè, nee na LVG, Hiddink na voren schuiven en gelijk al bekend maken dat je blind aantrekt! En dan Hans van Breukelen als goeroe bij de knvb en nog die vage presentatie.. en keihard ontkennen dat je Ten Cate bondscoachschap heb beloofd terwijl er een journalist naast zat.. contract perikelen met Gullit dat hij zou doorschuiven in de technische staf en Hans van Breukelen wilde het niet op papier zetten.. was het toen geen zoootje daar??

10 augustus 2022 om 20:31

Is gewoon mode om over een Afrikaans land te zeggen dat het een zooitje is. Al kan je Marokko meer vergelijken met een Zuid-Europees land ipv Sub-Sahara Afrikaans land ondanks dat Marokko hoort bij Afrika. Is best wat mogelijk een goede trainer die bekend staat om op korte termijn een leuk team te kneden. Je hebt nog een oefenperiode waar je 4x kan oefenen tegen leuke tegenstanders in September.

10 augustus 2022 om 20:33

Hij wilt veneinig scoren die gozer

10 augustus 2022 om 21:05

Hij heeft wel gelijk. De KNVB is ook een amateuristische bende

10 augustus 2022 om 21:06

Toen was het ook een zooitje en daar is ook echt genoeg over gezeg en geschreven. En het is niet dat ik het team van Marokko een zooitje vind ik vind het een zooitje omdat het zolang duurt voor er beslissingen genomen worden want die bondscoach had Marokko toch veel eerder kunnen ontslaan?. Nu staat er een groot toernooi voor de deur en kan je nog opzoek naar een bondscoach die ook zijn spel erin wil krijgen en misschien wel spelers op andere posities wil zien dat heb wel allemaal tijd nodig en die tijd is er bijna niet meer omdat Marokko een voetbalgek land is die wil dat hun land presteerd en terecht maar dan had de bondscoach wel eerder weggestuurd kunnen worden.

Heeft weinig met Ziyech te maken zoals de titel hier sigureert. Adil, Maleh, Harroui en nog meer jonge talenten willen niet onder deze coach opgeroepen worden, zelfs de kapitein (Saiss) heeft aangekaart dat Vahid tactisch zwak is. Iedereen zegt dat hij tactisch zwak is, wat we ook kunnen zien op het veld dus dan is het ook logisch. Heeft trouwens hetzelfde meegemaakt bij Japan en Ivoorkust vlak voor het WK.

10 augustus 2022 om 23:10

Dus je laat als beste spelers van Marokko massaal je land stikken omdat je het niet eens bent met de coach ?? Geweldige instelling !!

11 augustus 2022 om 15:43

Nee dat hij beloftes niet nakomt, zoals bij de talenten had hij beloofd minuten te geven hebben ze niet gekregen en deze coach heeft het zover gekregen om ook bij andere landen met belangrijke spelers ruzie te maken. Als je eigen kapitein zegt dat de coach tactich zwak is dan moet je ingrijpen als bondsvoorzitter vooral als je nog eens bij rekent hoeveel ruzies die heeft gemaakt bij Marokko sinds het begin:

Hamdallah, Harit, Ziyech, Taarabt, Belhanda, Mazraoui, Maleh, Adil, Harroui en sommige hebben nog niet eens gespeeld voor Marokko. Heb je misschien niet gezien hoe we kansloos onderuit gingen tegen Egypte en Amerika, zie jij looplijnen of combinaties? Zie jij een vaste 11 of spelers met vaste taken?

Hij had veel eerder ontslagen moeten worden dan had je nu al een vaste ploeg kunnen hebben, na 3 jaar heeft vahid niet eens een vaste ploeg kunnen maken.

Ik vraag mij af hoe de verhoudingen dan zijn binnen de selectie. Dat je een speler permanent verbant heeft zo zijn redenen. En als de selectie daar niet mee eens is dan zouden ze ook in opstand komen. Maar dat is niet gebeurt. En nu vlak voor de start zet je de trainer opzij waarmee je samen het toernooi hebt bereikt omwille van een speler die geen inzet toonde? Denk niet dat dit goed zal vallen.

11 augustus 2022 om 16:32

Ik denk uiteindelijk dat je toch gaat denken in teambelang, en met Ziyech in de basis11 je toch een sterker team hebt staan. Dit waait wel over, kijk als dit een legende was geweest voor Marokko was het een ander verhaal geweest maar dat is hij niet

Op zich een goede zet, maar dit had je ook een maand of 3 eerder kunnen doen. 2 maanden voor een WK een nieuwe bondscoach aanstellen is best tricky.

Waardeloze instelling die gast . Miljoenen kinderen dromen om voor hun nationaal elftal uit te kunnen komen . Diva Ziyech had de keuze om voor Oranje en Marokko uit te kunnen komen . Maar zijn ego is 10x groter als zijn voetbal kwaliteiten .

11 augustus 2022 om 16:29

En toch nemen ze hem terug ten koste van de coach, dat zegt dus dat Ziyech een onwijs grote status heeft en die heeft hij niet gekregen tijdens een potje dammen. Dat komt toch echt door zijn voetbalkwaliteiten . Ik snap enerzijds je kritiek wel, echter denkt de Marrokkaanse bond hier heel anders over. En ik geef ze helemaal gelijk, Ziyech is een fantastische voetballer die niet alleen kampioen is geworden maar ook geweldig heeft gespeeld in de CL. Met een club die over het algemeen minder is dan menig ander CL team op papier (ajax), des te knapper. Ik
ben van mening dat je nogal veel conclusies trekt over een persoon die jij niet eens kent. Blijf ik toch een bijzonder fenomeen vinden hier op VZ.

Adil Ramzi wordt blijkbaar assistent coach, hopelijk een Amout hoofdcoach. Goed door selecteren en de pijnpunten juiste spelers voor brengen. Zitten zoveel (oud) gajes tussen die nooit met voetbal bezig zijn enkel met randzaken.ja, ook Ziyech is z'n type. No offence, die gast kan super goed voetballen en je hebt z'n type speler nodig voor je elftal. Er hangen helaas teveel ditjes en datjes die z'n groepsproces kunnen verstoren.

zal wel weer een net niet trainer daar terecht komen. met zoveel spelers die in europa spelen wil je gewoon een vent voor de groep die dat begrijpt en ook naar hun kunnen iets kan neerzetten
niet zo'n gare bosnier die alleen maar ruzie maakt met alles en iedereen.

Als je erover nadenkt hoe het was begonnen.. Ziyech moest van de coach drinken maar Ziyech had geen dorst maar moest toch drinken?

11 augustus 2022 om 16:47

Dat was mazraoui....

Bizar dat hij zo lang mocht blijven zitten. Eigenlijk heeft een bondscoach maar twee taken: de elf beste spelers op het veld zetten, en ze motiveren. Als door de bondscoach enkele van de beste spelers niet meer mee willen doen, dan heeft hij dus sowieso gefaald.

Loods je Marokko naar het WK, zet je een goede ploeg neer, houdt je rekening met alle spelers en hoppa lig je er ineens uit omdat één speler heeft aangegeven jou niet te mogen. Hoe cru kan de voetbal wereld wel niet zijn he?! Echt jammer dat Ziyech niet voor Nederland heeft gekozen, want ik denk dat hij daar minder praatjes had gehad en meer zijn voeten had laten spreken.

11 augustus 2022 om 16:56

Weer allemaal aannames die je maakt zonder de persoon in kwestie echt te kennen of überhaupt de gehele situatie. Je doet net alsof je in de kleedkamer hebt gezeten

11 augustus 2022 om 16:57

Misschien klikte het niet tussen de spelers en de trainer? Je weet niet wat zich allemaal afspeelt in de kleedkamer.

Onlangs was hier in België een reportage over FC City Pirates.
De coach was Yves, een Afrikaanse ex-voetballer.
Van zodra er 3 marrokanen in zijn team zaten was het mis patat!
En hij haalde dat ook aan.

Ik vrees dat Marokko niks zal halen op dit WK vanwege hun mentaliteit.
Nochtans kon deze coach daar aan werken... Doch is de bond blijkbaar geplooid.

Sterspelers zijn er niet bij, alsook het uitvallen van een Tissoundali zullen ze onderschatten.
Kerel zat in bloedvorm en wist de goal staan!

11 augustus 2022 om 17:53

Die propaganda mag je lekker ergens anders verkondigen misschien is Instagram of Facebook een leuk platform voor je propaganda! Ben zelf trainer geweest en had een stuk of 8 Marokkaanse spelers in mijn team en wat Surinaamse en Nederlandse jongens. Was een geweldige tijd en allemaal leuke jongens ! Succes met onzin verkondigen!

Voor Marokko is dit een goede keuze, Ziyech is een speler die met zijn exceptionele kwaliteiten het elftal duidelijk beter maakt. Gezien de historie tussen Halilhodzic en sommige spelers snap ik niet waarom ze hem niet eerder op straat hebben gezet. De resultaten waren ook niet fantastisch

Dit gaat marokko kosten zo vlak voor een WK. Dit kan een eventueel groep exit betekenen.

Ziyech op het WK is natuurlijk prachtig mocht hij over zijn eigen schaduw kunnen stappen.

Best wel een dilemma. Dit elftal heeft zich zonder Ziyech geplaatst en ik weet niet hoe hij in de groep ligt. Ik denk echter dat ziyech wel het verschil kan zijn in de wedstrijd tegen Kroatië. De Marokkanen hebben een erg goed elftal staan, dat zeker in staat zou moeten zijn om de 2de ronde te halen.

Ramzi als assistent zou echt geweldig zijn

Superslim om iemand net voor het WK te ontslaan 🤦🏻‍♂️

Jammer, hij heeft iets neergezet. De discussie over Ziyech boeit me niet. Is hij er bij, goed voor mij. Is hij er niet bij, ook goed voor mij. Een coach ontslagen paar maanden voor een wk, je moet het maar doen.

Gek hoor! Bond heeft oortjes laten hangen naar Ziyech, de man die door geen enkele club opgepikt wordt bij Chelsea. De man die overal laat zien een probleem geval te zijn. De man die eerst koos voor het NL elftal. En nu gaat deze man uiteindelijk opgenomen worden in de selectie, en er drie keer niets van bakken op het WK. Ik als Bosnier ben misschien niet helemaal onpartijdig, maar ik snap dit niet. En van veel Marokkaanse jongens hoor ik dat Vahid niet de populairste bondscoach is, maar hij het verre van slecht doet. Man van principes, kun je van de spelers niet zeggen 😉

Eindelijk echt OUT. Bij Japan hebben ze hem ook er uit getrapt en hun ster speler Honda terug geroepen die Vahid had verbannen, net voor het WK begon. Bij Algerije had hij het ook niet goed met veel spelers. Tis een probleem coach en Ziyech is zeker het probleem NIET!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 23
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. BounouKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BenounVerdediger
A. DariVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

331 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Chelsea 2 0 0 0
2021/2022 Chelsea 23 4 3 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
Laatste voetbalnieuws

Bal op paal van Ziyech hoogtepunt in uitzwaaiduel Marokko; Sangaré trefzeker

Ghana en Ivoorkust hebben dinsdagavond hun respectievelijke oefenduels winnend afgesloten. WK-ganger Ghana was met 0-1 nipt te sterk voor Nicaragua, terwijl de ploeg van bondscoach Jean-Louis Gasset met 3-1 won van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren