Geluk of wijsheid? ‘PSV brak met een trend uit het Schmidt-tijdperk’

Woensdag, 10 augustus 2022 om 08:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:59

De Nederlandse kranten pakken uit, daags na de thriller in de derde voorronde van de Champions League tussen PSV en AS Monaco (3-2). De Eindhovenaren verzekerden zich dankzij een doelpunt van Luuk de Jong in de verlenging van een plek in de play-offs. Daarin is het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst de tegenstander. Was het geluk of wijsheid van de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij?

Volgens Valentijn Driessen raakte Van Nistelrooij niet in paniek van het enorme Franse overwicht en het overweldigende percentage balbezit voor Monaco. "Nee, de ploeg gokte op die paar momenten die zich altijd aandienen", schrijft de chef voetbal in De Telegraaf. "Daarin moesten de PSV’ers het rendement laten zien dat de dodelijke afmaker Van Nistelrooij als speler zo typeerde. Alleen zullen tegen Rangers meer topspelers van PSV moeten thuisgeven wil de club niet voor de derde keer in vier jaar sneuvelen in aanloop naar de Champions League."

Het tweeluik met Rangers staat gepland voor 16 en 23 augustus. De ploeg van Van Bronckhorst rekende dinsdagavond af met Union Saint-Gilloise (3-0 overwinning na de eerdere 2-0 nederlaag). Het Algemeen Dagblad deelt alvast een serieuze waarschuwing uit aan PSV en komt met een negatieve reeks. "Voor de elfde wedstrijd op rij slaagde PSV er niet in om het doel schoon te houden. Dat is de langste reeks zonder clean sheet sinds maar 2012. Toen incasseerde de ploeg negentien wedstrijden op rij een tegentreffer", aldus het dagblad.

'Foutenfestival'
Trouw betitelt het gevecht tussen PSV en Monaco als 'foutenfestival'. "Beide ploegen hadden moeite om de bal meer dan drie keer naar iemand met hetzelfde shirtje te spelen, waardoor een nogal rommelig spelbeeld ontstond. Het past misschien wel bij de huidige tijdsgeest, waarin voetbalclubs in de zomer steeds vaker een handelshuis voor spelers worden en (nieuwe) coaches in deze prille fase van het seizoen naarstig zoeken naar vastigheden in hun elftal. Geld wordt een steeds bepalendere factor in het Europese clubvoetbal."

Ook De Volkskrant zag hoe PSV na rust met de rug tegen de muur kwam te staan. De Eindhovenaren incasseerden twee tegentreffers, maar voltrokken het vonnis via Érick Gutiérrez en Luuk de Jong. "Monaco verdiende het eigenlijk meer dan PSV om door te stoten naar de play-offs. De Franse nummer drie was simpelweg beter dan de nummer twee van Nederland. Alleen slaagde PSV er in dit keer wel in om een tegenstander te verslaan met wie de club zich zo graag meet. Het was met meer geluk dan wijsheid. Daarmee brak het met een trend uit het Schmidt-tijdperk. In de twee seizoenen onder leiding van de Duitse coach lukte het PSV niet om belangrijke Europese wedstrijden te winnen."


Poll

Gaat PSV zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door mt87)

Dit PSV is dan ook veel beter dan de afgelopen 2 jaar alleen de keeper scheelt al 50%. Met deze keeper had PSV vorig jaar ook gewoon Benfica uitgeschakeld en met Luuk in de spits ook. Het is gewoon zo fijn als je er voetballend niet doorheen komt je een spits hebt die ballen kan binnen koppen.

10 augustus 2022 om 09:20

Vooralsnog hebben we voetballend wel een jas uitgedaan. We lijken Gotze te missen. En Doan.
Maar ook met deze spelers moeten we beter kunnen.

10 augustus 2022 om 10:04

Een speler zoals gotze voorin missen we nu echt! Hoop dat Simons op een gegeven moment die rol gedeeltelijk kan oppakken. Iemand die voorin goed de combinatie aan kan gaan en de bal wat langer in de ploeg kan houden zou erg welkom zijn!

Ik zou graag nog een middenvelder er bij zien komen en een goede buitenspeler!
Ik vind nog steeds nu na dat Madueke ook wel erg lang er uitligt dat we te kort komen aan goede buitenspelers!

10 augustus 2022 om 10:10

Nick denk zelf dat Simons die rol echt wel kan gaan invullen maar ik hoop wel dat Ruud zich niet blind blijft blind staren op de goals van Till.

10 augustus 2022 om 10:52

Die eerste 3 4 wedstrijden vorig jaar (incl. Johan Cruijff) stond er geen maat op PSV. Toen wisselde Schmidt zn beste voetballers ineens bij 2e wedstrijd tegen Benfica, raakte Madueke geblesseerd en dat was het. Toen ging het bergafwaarts. De rol van Gotze wordt nu door Veerman ingevuld.

10 augustus 2022 om 11:04

Ik denk oprecht dat Saibari en Til van plek wisselen al zou helpen. Dat de nadelen van Til minder het spel belemmeren omdat ze niet in de as staan.

10 augustus 2022 om 11:16

Als je Til uit de as haalt dan heb je niets meer aan hem. Nu is ie nog belangrijk qua goals maar dan heeft ie geen functie en geen rendement meer.

10 augustus 2022 om 12:39

Bakayoko en Saibari vullen het gaat dat Madueke laat vallen samen goed op en zullen dat ook steeds beter gaan doen. Xavi zal meer en meer gaan spelen en Ruud zal ook vaker gaan kiezen voor varianten waarin een vleugel wordt opengelaten. Maar dit PSV kwam enkel en alleen door omdat ze nu een betere keeper hebben en de beste aanvallend kopper ter wereld.
Had de Jong vorig jaar bij PSV gespeeld, waren ze doorgegaan tegen Benfica. Dit wapen misten ze echt. Alleen zijn ze momenteel er te afhankelijk van tegen de betere ploegen.

10 augustus 2022 om 16:04

Je zegt het wat mij betreft erg raak. De ongelooflijke rust waarmee Saibari durft te spelen is bizar. Waar bij ‘de grote jongens’ de druk zichtbaar was, probeerde Saibari te controleren en het tempo te pareren.
Tevens is Bakayoko nog niet helemaal je-van-het, maar ook hij speelt gewoon zijn spel en laat zich niet gek maken. Betekent dat beide ook kunnen groeien in de respectievelijke rollen en zie ik dan ook veel meer potentie dan bij een Madueke

10 augustus 2022 om 09:32

"veel beter", rustig rustig Rickert. Tegen Emmen krijg je de goals kinderlijk cadeau en tegen Monaco heb je geluk. Als het straks drie wedstrijden tegenzit, wat zeg je dan?
Overigens zag ik ook weer waarom ik blij ben dat Til weg is bij Feyenoord. Leuk dat hij er 20 scoorde, maar hij helpt zoveel aanvallen om zeep, dat is niet alleen gevaarlijk voor de tegenaanval, maar een voetballende 10 zou andere spelers in stelling brengen en die 20 goals verdelen onder andere spelers.
Maar mooi dat ze doorzijn. Goed voor het Nederlandse voetbal.

10 augustus 2022 om 09:34

Dit PSV is inderdaad een stuk beter (of anders gezegd, meer solide en minder onvoorspelbaar) dan de afgelopen jaren. En dan ontbreken er nog twee erg belangrijke spelers in Mauro en Madueke. Hoop dat er snel een vervanger aankomt voor Noni want je mist veel diepgang aan die rechterkant (hoewel Saibari - Mwene een prima duo is daar).

Heerlijk om een keer zo te winnen. Vaak zat dat het andersom is - dat een Nederlandse club het beste voetbal laat zien en vervolgens met lege handen staat. Optimaal gebruik maken van de spaarzame momenten die je krijgt, is ook een kwaliteit.

10 augustus 2022 om 09:47

Ik vond saibari maar matig spelen

10 augustus 2022 om 10:04

"meer solide en minder onvoorspelbaar"

Dit ben ik wel met je eens. Het veldspel van PSV was weinig creatief en erg voorspelbaar. Monaco stond goed en het lukte PSV niet om op te bouwen en een fatsoenlijke aanval op poten te zetten. Maar daarom zijn ze zo blij met een spits als Luuk de Jong....en terecht. Als het voetballend niet lukt pomp je de ballen naar voren en hoop je dat ie een keer goed valt. Dat is gisteren uitstekend uitgepakt. Maar voor een goed plan A heeft Ruud nog aardig wat werk te verrichten.

Desalniettemin top dat een NL club een keer op deze manier door gaat. Normaal werkt dit juist tegen ons....nu valt ie idd een keer de goeie kant op.

10 augustus 2022 om 10:07

Saibari was niet slecht, maar ook niet goed. Solide speler met een goede basistechniek die geen al te gekke dingen doet en gewoon zijn taken uitvoert. Denk persoonlijk dat Saibari niet minder is dan Til en op het middenveld prima uit de voeten zou kunnen ipv Til.

10 augustus 2022 om 10:11

Saibari matig? Die jongen is voor mij toch echt wel de verassing van het seizoen tot nu toe. Hoe volwassen hij speelt, hoeveel ballen hij afpakt en hoe gemakkelijk hij voetbalt. Hij is helaas niet de snelste maar compenseert echt met zijn technick.

10 augustus 2022 om 11:06

Plus die pass op Mwene was goud. Mensen hebben veel te zeggen over de jonge knullen als Saibari en Bakayoko en ze zijn ook nog druistig maar ze hadden een belangrijk aandeel in alle drie de treffers, 3x de voorassist.

10 augustus 2022 om 12:44

Dat heb jij goed gezien Nick, Bakayoko geeft ze met beide benen goed voor en Saibari heeft dacht ik nu al meerdere keren )voor'assists gegeven de laatste wedstrijden. Saibari lijdt ook zeer weinig balverlies.

10 augustus 2022 om 10:38

En als de wereld plat zou zijn, zouden we er vanaf vallen.

Geluk en dat is toch heerlijk? Het boeit niet hoe je wint of doorgaat als je maar door gaat en in de CL terecht komt. Vaak genoeg zijn Nederlandse ploegen beter geweest maar stonden ze met lege handen, doe mij dan dit maar.

10 augustus 2022 om 09:17

JK-Ajax. Zeker eens. Heb destijds ook genoten van jullie campagne. Van pre-kwalificatie tot halve finale. En dan was het ook nog eens kwalitatief goed. Laten we hopen op een mooi Europees seizoen voor NL clubs

10 augustus 2022 om 09:19

Deze voelt idd echt heel goed. Eindelijk valt het kwartje een keer onze kant op. On Nederlandse overwinning en wat was ie lekker.

10 augustus 2022 om 10:22

Inderdaad uiteindelijk gaat het niet meer om hoe je het gewonnen hebt als je maar gewonnen hebt.

Het moet dan wel gelijk een les worden van wat wel of niet kan. Voordat die 1-1 viel van Monaco zag je dat ze hele tijd aan het drukken waren. Teze en Sangare werden kwaad dat het ze zo achterover werden gedrukt.

Vergeet trouwens niet Monaco is gewoon een hele goede ploeg. Een CL waardige team.

Waarom spelen ze niet met Sangare Veerman en Guti? Ik vond hem best sterk spelen. Die 1-2 was gewoon beetje pech en knullig (actie vooraf).

Ik gun de psv’ers het en tis goed voor Nederlands voetbal. Ik heb ook genoten maar tis puur geluk!

Die 2-2 werd de vrije trap genomen voor de scheidsrechter gefloten had bij een wissel. Dat kan natuurlijk nooit…

Daarnaast is het erg zichtbaar geworden dat psv geen plan b heeft. Tegen Ajax met 2 verdedigers van 1.75 is dat niet nodig… maar als de Jong geïsoleerd wordt heeft psv echt bevliegingen van gakpo (of een wereldbal van veerman) nodig en anders is het niet zo heel spannend om psv tegen te houden.

10 augustus 2022 om 09:23

Was geluk, maar heel lekker geluk. Dit gebeurt zo vaak de andere kant op, heerlijk dat het nu in het voordeel van PSV gebeurt.

Verder denk ik juist dat PSV een heel onduidelijk Plan A heeft momenteel. Plan B werkte prima in de laatste minuten van tweede helft en in de verlenging; gewoon met hoge ballen en vroege voorzetten Luuk zoeken. Dat had ik de hele wedstrijd nog niet gezien. Voetballend moet het in het Plan A gewoon veel beter en kan je eigenlijk niet spelen met een Til, de voetballende aansluiting met de aanval is dan eigenlijk afwezig. Ook moet PSV even aan een alternatief van Max gaan denken, want daar komt ook weinig voetbal vanaf.

10 augustus 2022 om 09:45

Dat is dan eigenlijk in mijn ogen (sorry dat ik het zo zeg) gewoon dom dat ze dat niet eerder gedaan hebben.

Tegen Ajax maakt Til er 2 goals uit. En de eigengoal van Kieftenbeld kwam ook uit die zone (hoe slecht de goal ook was) dus je had enigszins aanknopingspunten om dit te gaan doen.

10 augustus 2022 om 09:23

Als het zo makkelijk is, waarom scoort PSV dan 4x in 210 minuten tegen Monaco, wat volgens jou geen slecht verdediging heeft? Daarnaast, in de ED zijn er weinig teams die hier tegenop kunnen, Gakpo/madueke met De jong in de spits. En Europees vooralsnog prima. Met je eens dat er een 2e spits bij moet, al heb je een plan B als Vertessen fit is.

10 augustus 2022 om 09:36

Je plan B staat in principe ook al in het veld met Luuk de Jong, zo bleek gister weer. Voetballend weinig mogelijk, dan maar de voorzetten pompen. Vertessen is dan wel weer een heel ander type, een type die je gister wel goed had kunnen gebruiken denk ik in de tweede helft toen PSV zwaar onder druk stond. In de counter is die jongen zo vreselijk gevaarlijk.

10 augustus 2022 om 09:40

Vertessen is geen plan b. Als psv 0-1 achter staat gaat Luc de jong er niet uit voor vertessen.

Plan a en plan b is vroege voorzet op Luc de jong. Zie gisteravond, zie tegen Ajax, waar til dan de afmaker was, en zie alle assists die Angelino destijds gaf.

10 augustus 2022 om 09:57

Ik schrijf toch nergens dat Luuk eruit gaat. Maar een kopsterke sluwe spits met een roadrunner naast hem, is mijn invulling van een Plan B.

10 augustus 2022 om 09:23

Tuurlijk kwam er ook een deel geluk bij kijken, maar hoevaak hebben Nederlandse clubs wel niet aan de verkeerde kant van de score gestaan terwijl ze beter speelden dan de tegenstander? Dan is het andersom ook wel een keer lekker. Daarnaast toonde PSV gisteren wel karakter en gingen ze voor 200%. Daarmee kan je ook een heel eind komen. Tegen Rangers zal het ook wel weer 50/50 worden, maar ik tref hun liever dan Benfica

10 augustus 2022 om 09:42

Helemaal mee eens. Tis indd top dat het balletje nu eens de andere kant op valt. Mooi voor het Nederlands voetbal

10 augustus 2022 om 13:26

Als je goed kijkt bij de vrije trap heeft de scheids de hand omhoog, een teken dat die genomen mag worden.. onzin dus

Als je wint heeft de trainer gelijk, heel simpel. Credits naar Ruud van Nistelrooij dus.

10 augustus 2022 om 12:39

Wat een dooddoender is dit zeg. Zelfde wedstrijd maar die bal op de paal gaat er wel in. Verder is alles hetzelfde maar je ligt eruit dan heeft ie geen gelijk maar zelfde beslissingen gemaakt.

Dit zijn teksten voor de buhne. PSV was niet goed en gelukkig was Monaco erg slordig. Dat je een paar specialisten in huis hebt is dan heerlijk en dan kopt de Jong een bal er zo lekker in dat je hem over de streep trekt. Maar als PSV zo blijft spelen gaat het ook een zware pot tegen de Rangers zijn en dat hoeft echt niet.

boeiend hoe je doorgaat in zo'n voorronde.
daar maalt toch niemand om, is alleen maar mooi

10 augustus 2022 om 09:28

Lekker boeiend hoe je zelfs doorgaat in de poule straks. Het liefst met mooi voetbal natuurlijk, zoals we dat in Nederland graag zien, maar soms een beetje Portugees / Italiaans denken mag wel. Man City heeft nooit de CL gewonnen. Ze denken altijd mooi. Ik kijk er graag naar maar soms moet je realistisch overleven. Ik denk overigens dat PSV het zwaar gaat krijgen met name uit bij Rangers want die spelen ook geen mooi maar wel strijdbaar voetbal. Thuis gebeuren daar steeds wondertjes, vorig jaar in de Europa League ook.

10 augustus 2022 om 09:32

Gelukkig spelen we eerst uit. Als je daar gelijkspeelt of een kleine overwinning uitsleept hebt je het zeer goed gedaan en kan je het thuis afmaken

10 augustus 2022 om 09:35

Een minimaal verlies zie ik ons ook nog wel goedmaken in Eindhoven. Rangers thuis en uit is een wereld van verschil

Natuurlijk zat er geluk bij maar in tegenstelling tot Schmidt lijkt Ruud een ook een stuk betere keuzes te maken.

10 augustus 2022 om 09:26

Op het moment zelf snapte ik van Ginkel niet en had ik liever Simons gezien. Maar hij heeft mijn ongelijk bewezen, dus hij maakt inderdaad logische keuzes. Ook denk ik dat deze selectie beter is dan de vorige 2 seizoenen, zeker als iedereen fit is. Maar zo'n nuchtere trainer voor de groep en voor de camera is wel een verademing, tegenover dat zenuwachtig gedoe van Schmidt. Al helpt het ook niet als Kraay Jr voor je staat met z'n popie-jopie vragen om mensen uit de tent te lokken.

10 augustus 2022 om 14:48

Ik krabde me ook even achter de oren bij het brengen van Van Ginkel, maar die speelde zijn beste wedstrijd sinds de Johan Cruijff schaal onder Schmidt, dus Marco weet de wedstrijden wel uit te kiezen!

Het was natuurlijk grotendeels geluk. Monaco heeft voldoende kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Aan de andere kant valt het te prijzen dat PSV de koppies niet heeft laten hangen en tot het laatste moment heeft gestreden om een maximaal resultaat uit het vuur te slepen.

Uiteindelijk goeie goals en dit is precies waar je Luuk de Jong voor hebt. Mee voetballend vind ik hem niet best, maar gisteren bewijst hij wel zijn waarde als je lange ballen moeten gaan spelen en de bal de pot in pompt.

Top resultaat. Gefeliciteerd Psv'ers onder ons. Hopen dat ze de Rangers ook kunnen uitschakelen.

Het veldspel moet echt beter om te strijden voor CL en titel.
De teamspirit en het vermogen om uit het niets te scoren zijn er al wel.
Wanneer het voetbal komt, kan er iets moois ontstaan.

10 augustus 2022 om 09:24

Ik moet daar wel bij zeggen, dat we alles behalve compleet zijn op dit moment.
Boscagli, Mauro, Madueke, Vertessen, Vinicius. Allemaal serieuze spelers met kans op veel speeltijd.
Het zou knap zijn om in deze situatie de CL te halen.

10 augustus 2022 om 09:35

Persoonlijjk vind ik Vertessen maar vooral Vinicius niet echt in een rijtje passen van serieuze spelers met kans op veel speeltijd. PSV zou toch hoger moeten mikken voor kwaliteit op de bank.

Ben het er overigens mee eens dat het veld spel wel echt veel beter moet. PSV kwam er voetballend totaal niet aan te pas. Monaco stond goed en PSV kwam op geen enkele manier echt aan voetballen toe. Pas toen het lange ballen op De Jong werd (waar je hem ook voor hebt en moet gebruiken) kon er wat gecreeerd worden.

Ruud heeft nog wat te doen, maar mooi dat ze in ieder geval door zijn.

10 augustus 2022 om 10:07

Ik vind dit onzin, zowel bij Ajax als PSV wordt gedaan alsof het absolute topclubs zijn die een mega goede bank moeten hebben maar dat zij het gewoon niet. Vinicius en Vertessen zijn echt prima back-ups voor een club als PSV en daar mag je gewoon blij mee zijn, ze zijn beter dan het gros van de eredivisie en dat vind ik tamelijk bijzonder want het is echt weleens anders geweest.

Ik heb goede hoop dat PSV de CL haalt Rangers klinkt beter te doen dan PSV, maar die ploegen zijn zo geslepen als maar zijn kan, dus laten we maar bidden dat ze CL halen, hoewel voor de coefficienten het ook niet perse slecht is als het EL wordt, Schotland is niet echt een gevaar voor plek 6 natuurlijk

10 augustus 2022 om 14:25

Als je kampioen wilt worden EN wilt overwinteren in de Cl...als je bedenkt dat Luuk de Jong aangaf dat hij gisteren al niet meer kon springen...dan ga je vaak een beroep moeten doen op je 2e spits. Dan kom je er natuurlijk niet met een 2e spits als Vinicius. Die jongen kan er echt heel winig van. Was in z'n jonge jaren in Portugal een veelbelovend ventje, maar kan in de eredivisie toch maar heel erg weinig indruk maken.


Vertessen kan misschien nog wat worden, maar die moet zeker nog wel een paar stappies maken.

uiteraard geluk gehad, maar niet minder mooie overwinning. Het moet wel veel beter, gisteren en tegen Emmen was het niet best, Luuk de Jong kwam in beide wedstrijden niet in het spel voor terwijl dat je gevaarlijkste man is. passing was slordig gisteren (door spanning?), dat moet tegen Rangers echt veel beter

Heb genoten van de inzet van PSV en de supporters die 120 minuten lang de longen uit hun lijf zongen. Voetbaltechnisch gezien moet het veel beter, teveel spelers zijn nog veel te onrustig aan de bal. Die onrust moet eruit, dan maak je kans tegen Rangers wat geen wonderploeg is. Luuk de Jong is zo belangrijk voor PSV, hij moet als pinch hitter met oranje mee naar het WK ipv Weghorst.

10 augustus 2022 om 09:38

Kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst zo'n thriller van een voetbalpot heb meegemaakt. Werkelijk ongekend was het! Inderdaad moet het voetbaltechnisch een stuk beter. Wanneer passes op hoge snelheid en in hoge circulatie worden gegeven is het voor sommigen inderdaad nog wat lastig; een combinatie over drie schijven is echt een zeldzaamheid geweest.

Het is te hopen dat Xavi Simons definitief zijn strijd met Til wint, Mauro weer snel fit is en ook Savio, Brathewaite en vooral Ledezma kunnen aanpikken bij het basisniveau, want vooral in de jongelingen in de achterhoede zit veel voetbalvernuft en balgevoel heb ik het gevoel. Overigens wel weer een pluim voor Saibari, die niet in het bijzonder opviel maar uitstekend zijn rol vervulde op rechtsbuiten. Was minder een bron van onrust dan zijn meer ervaren collega Cody Gakpo gisteravond.

10 augustus 2022 om 10:06

Een thriller was het zeker Gomes. Voor het eerst in m'n leven dat we met 3 Feyenoorders opsprongen en hardop stonden te juichen voor PSV.

10 augustus 2022 om 10:54

Het is te hopen dat Gakpo en Max ook wat beter in vorm komen. Beide raakte geen bal gisteren.

Zeker zat er geluk bij. Echter werd er ook sterk verdedigd door psv. Dat is ook voetbal
Obispo viel bv op Beide psv en Monaco maken maar 1 voetballende goal uit combinatiespel.

Het verschil in balbezit viel wel mee over de hele wedstrijd(2 procent). Echter deed Monaco wel veel meer met dat balbezit. Mooi hoe de wissels kwaliteit lieten zien en met een aantal goeie passes teze in de gelegenheid brengen vrij een voorzet te geven. Geweldige pot en fantastisch publiek. Heerlijk voetbalavond je.

Hopelijk raken Luuk en gakpo ingespeeld want die vinden elkaar nog niet echt.

Dit soort wedstrijden kan PSV die extra boost geven. Toch heerlijk om zo te winnen, dan maakt het helemaal niet uit hoe de rest van die wedstrijd was.

10 augustus 2022 om 09:37

Dit kan PSV zeker een boost geven, maar het kan net zo goed over twee weken weer anders zijn als je niet doorgaat tegen Rangers. Waarvan ik denk dat die net ietsjes minder zijn dan Monaco (maar PSV was ook net ietsjes minder dan Monaco, met name gisteren), dus zal een mooie 50/50 clash worden.

10 augustus 2022 om 11:31

Rangers speelt gewoon anders dan Monaco. Het is een stugge en fysieke ploeg, met veel veerkracht en werklust.

Lekker op z'n Portugees gewonnen.
Als dit team iets beter op elkaar in is gespeeld, voor zie ik wel betere wedstrijden van Psv.
Vond gisteren dat er heel veel net niet passjes werden gegeven die net niet aankomen. Ook het counter gedeelte kan nog een stuk beter. Ik heb geen idee hoelang PSV als bezig is met de voorbereiding maar het ziet er nog allemaal beetje slecht uit maar denk dat er met een maand al een heel beter elftal staat en veldspel is.

Succes PSV met de volgende ronde.

Boeiend, geluk of wijsheid, je hoeft niet altijd het betere van het spel te hebben om te winnen. Kijk maar naar Real vorig jaar. Is dat geluk, tja vast een beetje, maar geluk is altijd belangrijk bij voetbal. Gewoon een prachtige overwinning.

10 augustus 2022 om 09:47

Daar is het, in de verte weliswaar, wel een beetje mee te vergelijken. Die werden soms echt weg gespeeld, maar stonden steeds uit het niets op en draaiden de wedstrijden, dat is in mijn ogen geluk en kwaliteit. Zonder dat geluk lag Madrid er al lang uit, maar je moet ook kwaliteit hebben om het ook te kunnen uitbuiten. En dat deed Madrid fantastisch en psv gisteren ook.

10 augustus 2022 om 10:28

Ja, Madrid doet het natuurlijk op een hoger niveau en die hebben écht wereldklassespelers (luuk kan goed koppen, maar tis niet echt Benzema), maar PSG en ook City tikte ze echt weg in grote delen van de wedstrijd.

Er is zeker nog veel werk aan de winkel, ik geloof dat Ruud dat zelf als eerste beaamd, maar als je bij de start van het seizoen, in een krappe 11 dagen tijd, zowel de JC schaal wint van Ajax, Monaco uitschakelt en de drie punten pakt bij de opening van het seizoen dan heb je daarnaast ook nog goed gepresteerd.

De goal van Gutierrez had volgensmij niet geteld mogen worden. Het gaat met name de plek van de vrijbal, die werdt genomen op de helft van de tegenstander, terwijl het buitenspel was van Embolo. Als het buitenspel was geweest dan moet het op de helft van PSV genomen worden.

PSV heeft wat dat betreft zeer veel geluk. Ik hoop echt dat PSV eindelijk in de CL ingaat.

Edit: Ik vind dat alle Spaanse scheidsrechter uit de Champions League moeten verbannen. Wat een dramatisch niveau.

10 augustus 2022 om 09:58

Is gisteravond nog aan de orde geweest.
Het buitenspel werd relevant, toen de speler zich op de helft van PSV met het spel ging bemoeien. Je schijnt dan de bal op die plek te mogen nemen.
Of iets dergelijks. Had al een paar biertjes op.

10 augustus 2022 om 10:30

@Luca,
Ah oké top dat heb ik dus net niet gezien.

@Yoda,
Je moet het zo zien. Bij doellijntechnologie zie je de bal ook over de lijn. De bal zelf is niet volledig over.

10 augustus 2022 om 09:59

De scheidsrechter heeft er akkoord voor gegeven, dus wat heb je nog meer voor goedkeuring nodig? Ik bedoel,ik zie ook wel eens dat ze bij een corner de bal zo ver buiten dat kwart cirkeltje leggen dat in mijn beleving het er net buiten is, maar als de grens zegt dat hij genomen mag worden kun je daarna ook niet meer aankomen met dat die er buiten lag en eigenlijk niet geteld mocht worden.

10 augustus 2022 om 12:05

Gaan we nou ook allemaal moeilijk doen over een paar meter die bal verleggen? Ik zie zo vaak dat een vrije trap of inworp een paar meter verder wordt genomen. Monaco grijpt dat aan omdat ze zelf verrast werden. Die hadden maar scherper moeten zijn. Ik weet ook niet of de VAR mag ingrijpen als een vrije trap op de verkeerde plek genomen wordt. Ik kan me het haast niet voorstellen.

Overigens denk ik dat Monaco meer recht van spreken zou hebben bij het wel of niet buitenspel van Guti. Op de beelden is het bijna niet te zien. De camerabeelden die gebruikt werden, zijn enigszins misleidend omdat de camera er niet recht op staat. Vergelijk je de positie van Guti t.o.v. de vijfmeterlijn en de andere spelers van Monaco, dan is het echt heel close. Geen lijnen getrokken lijkt het door de VAR.

Eindelijk zit het eens finaal mee in een Europese wedstrijd voor een Nederlands team. Monaco was over twee wedstrijden in mijn ogen duidelijk de betere, maar dat telt niet. Je moet er meer maken. En zonder geluk vaart geen zeeman wel.
Niet geheel ongunstig dat die uitdoelpunten niet meer dubbel tellen bij gelijke stand.

10 augustus 2022 om 10:01Dit is inderdaad een fijn voorbeeld van uitgoals die niet meer dubbel tellen. Ik zou overigens die regel zo weer overboord gooien en alleen in stand houden voor verlengingen. Dus reguliere 90 minuten gewoon uitgoals dubbel tellen, maar goals in de verlenging niet meer.

Voetballen kunnen ze niet maar gelukkkg hebben ze luc! Top aankoop

Gefeliciteerd PSV'ers! Prachtig dat jullie door zijn

De Jong speelde geen sterke pot, maar laat maar weer eens zien een van de beste koppers te zijn die er rond loopt. Een assist en een goal, o zo belangrijk. Dit een geen toeval, maar kwaliteit.

Het jaar dat hij PSV kampioen kopte met al die late goals en assists, en vervolgens bij barca ook punten op die manier over de streek trekken.

Als fan van ajax ben ik eigenlijk niet zo blij dat hij weer is toegevoegd aan jullie selectie, ik denk dat hij behoorlijk wat punten bin en gaat slepen in de eredivisie.

Het strijdplan van PSV is afwachtend voetbal, hopen op een fout van de tegenstander en dan toeslaan. Als dat niet lukt hoge ballen op Luuk. Kortom, zoals PSV in de historie vaak heeft gevoetbald. Niks mis mee, maar je krijgt straks ook ploegen die geen foutjes maken, waarbij je het door goed te voetballen moet afdwingen. Ik weet niet of PSV dan overeind blijft. Laten we wel wezen, als die bal op de paal in de verlenging 3 cm naar links was gegaan, zat PSV gewoon in de koker voor de Confeerence League. Het gaat om de details en daar hoort ook pech en geluk bij. Ik persoonlijk zie liever een ploeg die zijn succes zoekt door aan te vallen, door zelf kansen te creëren. Dat is veel moeilijker om voor elkaar te krijgen, maar wel veel leuker om naar te kijken.
Ik zie PSV overigens wel de groepsfase halen, de Rangers zijn voetballend een stuk minder dan Monaco.

Zat net even de AD voetbal-podcast te luisteren. 1 conclusie is dat PSV eindelijk de ban heeft doorbroken om in zo'n belangrijke wedstrijd een sterke tegenstander te verslaan.

Het spel was idd niet best, Monaco was beter, maar dit zal zo'n boost geven. Op naar de Rangers!

Wat een onzin van de Volkskrant over het Schmidt tijdperk. Onder Schmidt werd ook gewoon de playoffs gehaald, en werd daar uitgeschakeld. Dat kan nu nog steeds gebeuren, wat we niet hopen natuurlijk. Pas als je Rangers weet te verslaan dan breek je hiermee.

Ik vond de manier waarop de 2-2 tot stand kwam wel grappig. Maar al te vaak gaan (zelfs goedbetaalde) spelers er van uit dat een scheidsrechter twee keer moet fluiten bij een vrije trap, n.l. een keer voor de overtreding zelf en daarna een keer om de bal weer vrij te geven. Maar dat tweede hoeft helemaal niet. Dat moet pas als diezelfde scheids heeft aangeduid (meestal mondeling en met het omhoog houden van de fluit) dat men moet wachten met het nemen van de vrije trap. Maar als de scheids daar geen aanleiding voor ziet mag je gewoon zo snel je zelf wilt de vrije trap nemen. En kennelijk leefde dat besef niet bij Monaco.

Toch zijn de stats redelijk gelijkwaardig als je de extra tijd buiten beschouwing laat. Psv werd nou niet zó erg overlopen als men beweert..

Waarschijnlijk een niet zo'n populaire mening hier maar ik vind niet echt dat PSV wat in de champions league te zoeken heeft... Wens ze alle geluk van de wereld maar vond Monaco eigenlijk beter. Knappe overwinning dat zeker maar denk dat ze in de EL meer kans hebben om punten te halen. Ben wel een Van Nistelrooy fan, als voetballer maar ook nu als trainer en persoon dus hoop dat hij het ver gaat schoppen!

10 augustus 2022 om 11:55

Vergeet niet dat PSV nog maar net begonnen is he. Nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers. Dat heeft sowieso tijd nodig (kijk naar Feyenoord vorig jaar). Daarom is het alleen maar positief dat ze nu de resultaten al halen. RvN ziet heus wel dat er nog werk aan de winkel is en deze resultaten verblinden hem echt niet.

Denk ook aan een Simons en Savio. Twee grote talenten die RvN nu nog niet gebruikt heeft omdat ze simpelweg de ervaring nog niet hebben. Deze 2 zullen over pakweg 2 maanden veel meer hebben gespeeld en sneller in dit soort wedstrijden worden ingepast.

Ook denk ik dat als PSV de CL haalt, er nog wel wat kwaliteit wordt ingekocht. Dit kan ze ook nog wel een extra boost geven.

10 augustus 2022 om 12:29

Als je €40M mag bijschrijven hoef je wat mij betreft niet veel te zoeken in de CL. Alles wat daarna volgt is 'gefundenes fressen.'

Ben wel benieuwd of PSV nog toe gaat slaan op de transfermarkt. Het wil er bij mij maar moeilijk in dat je nog geen €7M investeert om het miljoenenbal te bereiken en denkt daar ook nog enige rol van betekenis te kunnen spelen. Ik zou graag zien dat Max verkocht wordt en we een linksback halen die wel kan verdedigen. Daarnaast zie ik Van Ginkel ook graag vertrekken voor een basiswaardige aanvallende middenvelder, want met een nog niet erg ervaren Simons en een Eredivisiespeler als Til is de spoeling wel erg dun om aanvallend niet alleen op Veerman te hoeven rekenen in de grotere wedstrijden. Verder staat gelukkig de komst van een aanvaller nog op de planning; terecht, want met Luuk de Jong enkel als smaak voorin wordt het wel erg voorspelbaar allemaal.

Hoe vaak verliezen Nederlandse clubs wel niet in Europa terwijl zij de bovenliggende partij waren. Nu zijn de rollen voor even omgedraaid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller40
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper80
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

197 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 1 0 0
2021/2022 Barcelona 21 6 1 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren