Franse bond laat Paris Saint-Germain voorlopig zonder trainer spelen

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 10:28Guy Habets

Christophe Galtier heeft niet de juiste papieren om officieel de trainer van Paris Saint-Germain te kunnen zijn. Dat schrijft L'Équipe, dat zich beroept op gegevens van de Franse voetbalbond. Galtier zwaait sinds deze zomer de scepter in het Parc des Princes, maar voorlopig mag hij dat dus eigenlijk niet.

Toen Galtier werd aangesteld als nieuwe trainer in Parijs, stuurde PSG zijn gegevens op naar de Franse bond. Na het doorspitten van het papierwerk, kwam men er op het bondskantoor echter achter dat er iets niet klopte. De oefenmeester heeft nagelaten om het belangrijkste UEFA-diploma dat hij in bezit heeft, te laten vernieuwen. Dat moet een coach eens per drie jaar doen door middel van een soort bijspijkercursus, maar dat heeft Galtier dus niet gedaan. Daardoor klopt zijn administratie niet en mag hij eigenlijk PSG niet trainen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Voor de Franse trainer is het nu zaak om snel uitstel te vragen aan de bond, zodat hij in één van de komende interlandperiodes zijn extra cursus kan doen en alsnog zijn UEFA-diploma kan verlengen. Daarnaast zou PSG van plan zijn om dispensatie aan te vragen, zodat Galtier tot die tijd wel gewoon langs de lijn kan staan tijdens competitiewedstrijden. Vooralsnog heeft de Franse bond geen gehoor gegeven aan dat verzoek.

Afgelopen week wonnen de Parijzenaars, met Galtier 'gewoon' aan het roer, nog de Franse Super Cup. Nantes werd in die wedstrijd met 4-0 verslagen. Zaterdagavond begint de reguliere competitie voor PSG met een uitwedstrijd bij Clermont Foot, maar het is dus nog maar de vraag of Galtier daar bij mag zijn. De kampioen van Frankrijk doet er in ieder geval alles aan om het Ligue 1-debuut van de oefenmeester gewoon te laten plaatsvinden en heeft nog een paar uur om samen met de bond tot een oplossing te komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door pasevski)

Ik vind dit soort dingen altijd een beetje amateuristisch. Als dit algemeen bekend is dan zou je toch zeggen dat Galtier zelf, zijn management en dat enorme management van PSG dat wel even controleren of bijhouden?

6 augustus 2022 om 10:40

Het is andersom toch ook bizar dat iemand die al +/- 20 jaar trainer is zo’n “bijspijker” cursus moet doen? Ga een vrachtwagenchauffeur die al 20 jaar op de weg zit maar eens voorstellen een bijspijkercursus te doen. Die verklaart je ook voor gek als je daar mee aan komt.

6 augustus 2022 om 10:43

Zou je kunnen zeggen. Maar als dat de regels zijn, zou je ook kunnen zeggen dat iemand met 20 jaar ervaring het inmiddels wel zou moeten weten..

6 augustus 2022 om 10:44

Iedere vrachtwagenchauffeur moet om hun code 95 te behouden een 'x' aantal uur aan nascholing volgen elke vijf jaar. Goede vergelijking dus wel...

6 augustus 2022 om 10:45

Een vrachtwagenchauffeur moet anders toch echt aan verplichte nascholing doen, zowel theoretisch als praktijk😅

6 augustus 2022 om 11:02

Niet geheel onterecht dacht ik zo.Als je ziet wat voor ongelukken kunnen optreden door onoplettend gedrag.Toch wel grappig, je reactie opslaan met het idee van "zo, even een statement gemaakt" en vervolgens een totaal onverwachte reactie krijgen.Edit: Net zo grappig als mijn zinnen nu na een bewerking.

6 augustus 2022 om 12:35

@voetballr ik weet niet als je wel eens een cursus hebt gevolgd voor de code 95. Maar dat slaat soms echt helemaal nergens op en is gewoon geldklopperij. Ik heb zelf wel eens 3 keer exact dezelfde cursus gevolgd in een maand tijd om aan mijn punten te komen

6 augustus 2022 om 14:53

Ook daar moet het chauffeurs diploma verlengd worden. net als dit dus.

6 augustus 2022 om 13:46

Persoonlijk vind ik zo'n cursus verplichten veel amateuristischer. Zeker het trainersvak is een vak dat weinig feitelijke elementen kent, behalve de spelregels.

Een bijspijkercursus voor de trainer van PSG, waar hebben we het over. Natuurlijk nalatig van de trainer zelf, maar in dit geval regel je als bond toch gewoon uitstel?

6 augustus 2022 om 10:37

Hoezo zou een trainer van Ajaccio dit wel moeten en die van PSG niet? Met het salaris dat hij ontvangt zou je hopen dat de werkgever en werknemer hier wel aan denken, hoe domme maatregel ook.

6 augustus 2022 om 12:07

Dat een trainer van Ajaccio dit zou moeten doen is ook onzin... Het zijn professionals, alsof die zo'n kleuter cursus nodig hebben. Eerst zien dan geloven overigens, l'equipe kraamt wel vaker onzin uit.

8 augustus 2022 om 10:09

Waar zeg ik dat een trainer van Ajaccio dit wel moet doen?

Je mag toch veronderstellen dat clubs uit de hoogste divisie van Frankrijk een capabele trainer aanstellen. Wat voor meerwaarde zou een bijspijkercursus hebben?

6 augustus 2022 om 10:43

Ik vind het hele trainersdiploma een beetje overschat. Als Jan met de Pet een fantastische trainer blijkt te zijn, maar niet iemand die jarenlang de banken in moet om alle papieren te halen en er is een betaald voetbalclub die hem toch als ideale trainer zit, dan is dat toch prima?

Je moet een beetje met een groep mensen omgaan en verstand hebben van voetbal. Nou dat denkt iedereen hier op VZ al te hebben, waaronder ikzelf, dus als er iemand bij zit die met een groep mensen kan omgaan, kan dat zomaar een prima trainer zijn, zonder dat je in het keurslijf van de KNVB wordt gedrukt.

Die trainer van de oranjedames, Parson, die heeft toch ook niet de juiste papieren? Maar als het de KNVB uitkomt dan sturen ze zo'n man met dispensatie gewoon naar een EK voetbal toe. Terwijl je in de ED denk ik maximaal 3 maanden dispensatie kunt krijgen.

6 augustus 2022 om 11:13

De cursus gaat dan ook niet enkel over hoe je een groep managed en wat tactiek. Het gaat ook over gezondheid van de spelers, hoe ga je daarmee om, welke trainingsvormen passen waarbij, een stukje inspanningsfysiologie, hoe voorkom je blessures en/of werk je toe naar een herstel.

Die diploma's zijn er ook gewoon om de spelers te beschermen van iemand die geen flauw idee heeft wat die aan het doen is.

6 augustus 2022 om 11:46

Daar heeft een club andere mensen voor in dienst. De meeste trainers weten daar maar een beperkt deel van. De cursus zorgt ervoor dat er geen stormloop op die papieren komt. Anders wil straks iedereen de papieren halen en die capaciteit heeft de KNVB natuurlijk niet. Nu zijn ze bij de KNVB wel erg streng, maar dat er bepaalde regels voor zijn, dat snap ik wel.

6 augustus 2022 om 14:25

Is dat een goed ding? Xverklein de poule van trainers die het hoogste niveau mogen trainen, geef van alle nieuwe plekken een groot deel weg aan voormalig voetballers en hoop maar dat het iets wordt. Wil je het beste van het beste zou je zo een groot mogelijke poule moeten hebben. Blijkbaar gaat. Het dus niet om kwaliteit.

6 augustus 2022 om 10:50

De bijspijkercursus is een seizoen met PSG spelen op Football Manager. Daarna kun je het weer.

Geen zorgen. Met Mbappe aan het roer zal het vast niet slecht gaan ofzo hij beslist toch de opstelling..

Waar zou zo een cursus nou over gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
VitinhaMiddenvelder10
L. ParedesMiddenvelder10
Pablo SarabiaMiddenvelder10
M. VerrattiMiddenvelder10
W. Zaïre-EmeryMiddenvelder10
NeymarAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1 fan
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2021-2022 OGC Nice
2017-2021 Lille OSC
2009-2017 Saint-Étienne
Laatste voetbalnieuws

Franse bond laat Paris Saint-Germain voorlopig zonder trainer spelen

Christophe Galtier heeft niet de juiste papieren om officieel de trainer van Paris Saint-Germain te kunnen zijn. Dat schrijft L'Équipe, dat zich beroept op gegevens van de Franse voetbalbond. Galtier zwaait...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren