Joey Veerman maakt van onvrede geen geheim: ‘Vind je het gek, of niet?’

Woensdag, 3 augustus 2022 om 10:02Tom Rofekamp • Laatste update: 14:55

Joey Veerman is allerminst te spreken over de geringe hersteltijd tussen de afgelopen twee wedstrijden. Zaterdag moest PSV het tegen Ajax opnemen voor de Johan Cruijff Schaal, terwijl de dinsdag daarop de derde voorronde van de Champions League tegen AS Monaco op het programma stond. Dat PSV tegen het eind van die laatste wedstrijd vermoeid voor de dag kwam, vindt Veerman dan ook niet meer dan logisch.

De 23-jarige middenvelder werd door zowel Nederland als Franse media als uitblinker bestempeld van deel één van het tweeluik met de Monegasken. Veerman opende vlak voor rust de score in het Stade Louis II, maar zag Axel Disasi tien minuten tijd de eindstand verzorgen: 1-1. "We krijgen gewoon een kutgoal tegen", betoogt Veerman bij ESPN. "Ik denk dat we met de kansen nogal ongelukkig zijn geweest. Ondanks het feit dat we veel achter de bal aan hebben gelopen, denk ik wel dat we hier met 2-0 hadden kunnen winnen, ja."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Veerman schrijft de problemen van PSV in het prinsendom vooral toe aan slordigheid aan de bal, waardoor er veel defensieve arbeid aan te pas moest komen. "Gelukkig zijn we heel erg fit", merkt de spelmaker op. Wanneer de interviewer de brug slaat naar de slotfase - waarin PSV beduidend minder fris oogde dan tegenstander Monaco - reageert Veerman vinnig. "Vind je het gek, of niet? Wij hebben tweeënhalve dag geleden gespeeld, hè."

"Natuurlijk speelt dat mee", vervolgt hij. "Volgens mij waren we om één uur ' s nachts thuis, de volgende dag is het dan herstellen en maandagochtend ga je alweer het vliegtuig in. Ik vind het heel matig ingepland allemaal." PSV probeerde na het horen over de Champions League-speeldata de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog te verplaatsen, maar kreeg nul op het rekest van de KNVB. De bond gaf als toelichting dat het te kort dag was om iets te kunnen betekenen voor de Eindhovenaren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

199 reacties (laatste reactie door london calling)

Wil je nou Europees voetballen of niet? Tuurlijk heb je een korte hersteltijd maar hoort er nou eenmaal bij. Ook is het de keuze van Van Nistelrooy geweest om niemand te sparen tegen Ajax..

3 augustus 2022 om 10:08

En de fout van PSV dat ze niet eerder een verzoek hebben ingediend bij de KNVB. Deze pot had natuurlijk een paar dagen eerder moeten zijn met oog op "het Nederlandse voetbal", maar PSV heeft zelf liggen slapen. Dat een halve rustdag voor vertrek niet voldoende is, is natuurlijk wel zo, zeker in deze fase van het seizoen. Iedereen was leeg in de 70e minuut.

3 augustus 2022 om 10:14

Ze spelen natuurlijk al maanden 3 wedstrijden in een week he, dus logisch dat ze nu geen 2 wedstrijden in een paar dagen tijd kunnen spelen..
Als ze nu al beginnen met janken, hoe moet het straks verder gedurende het Europese seizoen al het bijna wekelijks is dat je een korte rust tussen de wedstrijden hebt.

3 augustus 2022 om 10:18

PSV had het verzoek idd eerder moeten indienen. Aan de andere kant vind ik dat je als KNVB er alles aan moet doen om het Nederlandse voetbal in Europa naar een hoger plan te tillen en hadden ze er met het inplannen van de JC schaal zelf al rekening mee moeten houden dat er voorrondes gespeeld moeten worden.

Imo hebben zowel PSV als de KNVB dus zitten pitten.

Dat ze nu vakantie hebben gehad en niet al volle bakl aan het seizoen bezig zij n is denk ik juist de reden dat die jongens eerder vermoeid zijn. Aan het begin van het seizoen ziojn ze wrs minder wedstrijdfit dan laten we zeggen ergens in Oktober.

3 augustus 2022 om 10:30

PSV heeft misschien liggen slapen maar ik vindt dat de KNVB hierin ook niet vrijuit gaat.
Speeldata voor de kwalificatiewedstrijden zijn ruim van te voren bekend dus had de bond ook zelf op kunnen letten en dit hele gezeur kunnen voorkomen.

3 augustus 2022 om 10:34

De fout van psv is geweest dat ze geen kampioen zijn geworden, dan hadden ze gewoon thuis gespeeld om de supercup en hadden ze om 23.00 in bed kunnen liggen om hun schoonheidsslaapie te kunnen doen. Hiepiep alo!

3 augustus 2022 om 10:38

Niet helemaal waar. De JC schaal is altijd in Amsterdam. Maa dan hadden ze dinsdag niet hoeven spelen.

3 augustus 2022 om 10:40

Psv heeft het meteen ingediend toen ze wisten dat ze op dinsdag moesten spelen. Omdet het niet vast stond kon psv officieel niets aanvragen. Knvb had hier van te voren rekening mee moeten houden.

3 augustus 2022 om 10:44

@steeck De JC schaal is in het stadion van de landskampioen.

3 augustus 2022 om 10:48

Haha zo kan je lekker door redeneren Mrboity.
Dan hadden ze ook geen voorrondes hoeven spelen.

Daarnaast hebben ze de fout gemaakt vorig jaarde CL niet gewoon te winnen. Dan hadden ze meer geld gehad voor versterkingen in de breedte en konden ze met gemak 2 wedstrijden in de week spelen met 2 compleet verschillende elftallen.

3 augustus 2022 om 10:48

Ook niet helemaal waar, in principe worden de wedstrijden tegenwoordig in stadion vd kampioen gespeeld. Dat is na laatste kampioenschap van Psv zo veranderd. Zo wist Feyenoord de jc schaal te winnen in Eindhoven.

3 augustus 2022 om 11:16

Ben het hier niet helemaal mee eens. Tuurlijk had psv ook eerder verhaal kunnen halen. Maar de knvb wist deze planning ook al ver van te voren. En als ze zo prat gaan op het nl voetbal zover mogelijk laten komen, hadden ze de JC schaal ook een dag eerder op vrijdag kunnen doen. Een extra dag had al kunnen schelen

3 augustus 2022 om 11:17

De jc schaal is altijd in de arenA, net zoals de beker altijd in de kuip is.

3 augustus 2022 om 11:19

Dacht ik in 1e instantie ook. Maar volgens mij is dat sinds een paar jaar niet meer het geval.

Dat van De Kuip wel, maar dat van de arena niet.

3 augustus 2022 om 11:29

@alexflemming en de rest,

Toen Feyenoord kampioen werd, speelden zij de JC Schaal thuis tegen Vitesse. Het is sinds 2016 of 2017 geloof ik in het stadion van de landskampioen.

3 augustus 2022 om 11:29

Nee hoor tegenwoordig word de Jc schaal finale gespeeld bij de kampioen.

3 augustus 2022 om 21:15

Het probleem is dit seizoen niet alleen dat PSV (te) laat was of dat de KNVB niet mee wilde werken maar dat er in de eerste seizoenshelft ook nog een WK gespeeld moet worden.

Ik heb bij een eerder topic hier over voor de grap eens naar de wedstrijd kalender gekeken. De eerst volgende datum waarop ze vooraf met zekerheid kunnen zeggen dat niet Ajax of PSV in de problemen zou komen was meen ik 24 December.

Er van uitgaande dat we dan niet spelen zou de eerst volgende mogelijkheid geloof ik in de laatste week van Januari liggen.

Ergens een wedstrijd een dag of twee verschuiven kan natuurlijk nog wel, maar een wedstrijd extra nog ergens in plannen gaat hem de komende maanden niet worden voor de clubs die ook Europees spelen.

3 augustus 2022 om 23:22

De bond moet natuurlijk gelijk denken aan de Nederlandse belangen en heeft daarin gefaald, maar PSV is niet minder laks geweest inderdaad. Bovendien heeft het niet voorgesteld om de wedstrijd tegen Emmen een dag te vervroegen naar een dag of tijdstip eerder of zelfs naar een later moment te verschuiven. Hoezo is dat evenmin gebeurd?

3 augustus 2022 om 10:10

Dan nog is het onhandig om de JC-schaal zo kort voor een kwalificatieronde te hebben. Ik ben geen calimero, sterker nog, ik maak er Psv'ers altijd belachelijk om, maar Ajax kreeg toch ook hulp van de KNVB in dit soort situaties? Voor volgend jaar moeten ze zorgen dat er minstens vijf dagen tussen dit soort wedstrijden zitten.

3 augustus 2022 om 10:37

De strijd om de jc-schaal staat altijd een week voor aanvang vd competitie gepland. Niet zo zeuren psv heb ik Ajax en Feyenoord ook nooit horen doen in het verleden. Dat was al maanden bekend he

3 augustus 2022 om 10:39

Ajax kreeg hulp omdat de rustijd veel korter was. We hebben het bij PSV over Zaterdag spelen en Dinsdag. Dat zijn normale dagen. Dat zal in de loop van het seizoen niet anders zijn. Zaterdag/dinsdag of Zondag/woensdag

Ik vind dit wel echt gezeur. Je kunt overal wel een probleem van maken maar hier zullen ze toch echt aan moeten wennen als ze CL willen spelen.

3 augustus 2022 om 10:42

Dankzij het gezeur van ajax is er een regeling. Toen psv het een jaar eerder vroeg kon het allemaal niet

3 augustus 2022 om 10:54

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het weldegelijk grote invloed heeft, met name zichtbaar in het laatste half uur van de wedstrijd. Maar meneer Robert vindt het verder gewoon gezeur..
Dus PSV moet niet mauwen, dit is topsport, maar als topsport ook betekent voldoende rust, telt dat niet? Bijzonder cherry picken hier..

3 augustus 2022 om 10:59

@Kenada: In de voorrondes is er nooit uitstel geweest dus over welke regeling heb je het? Ook nooit voor Ajax

3 augustus 2022 om 11:03

In het verleden werden wedstrijden ook gewoon verplaatst ten behoeve van de coëfficiëntenlijst.

3 augustus 2022 om 11:20

Juist een week voor de start competitie. De vraag is alleen of de knvb rekening kan houden met evt voorrondes europees voetbal. Die komt er nu even tussendoor. Je KAN er rekening mee houden, dus waarom zou je dat niet gewoon doen. Het probleel is puur dat het voor de start competitie is, en tuurlijk wil je europees meetellen dan zal je ook 3 wedstrijden per week moeten kunnen spelen. Maar zo vroeg heb je dat ritme gewoon nog niet. Andere competities zijn bv al verder.

3 augustus 2022 om 11:29

Ik snap nooit zo wat voetballers nu eigenlijk zeuren. Ik werk 5 dagen van 5:00 tot en met 16:30 in de steigerbouw. Is 2 wedstrijdjes voetballen in 4 dagen dan zoveel zwaarder?

3 augustus 2022 om 11:48

Ik snap niet waarom jij denkt dat je het zwaar hebt. Mensen in de rimboe in Afrika lopen de hele dag voor een beetje water. Is 5 dagen werken van 5 tot 16.30 dan zo zwaar? Er zijn altijd wel mensen die het zwaarder hebben, dat ontneemt je niet het recht te klagen als het beter kan. Anders mogen wij in Nederland helemaal nergens meer over klagen, tot het punt dat we geen toegang meer hebben tot onze basisbehoeften.

3 augustus 2022 om 11:57

Bobmarleyajax, Je laat hier de kans liggen om over het salaris te beginnen. Met een hoog salaris ben je fysiek tot veel meer in staat.
[/sarcasme]

3 augustus 2022 om 12:23

@mrboity,

Afgelopen seizoen nog voor AZ. Wedstrijd werd pas in de 2e seizoenshelft ingehaald.

3 augustus 2022 om 15:22

Manitty; misschien mijn post nog eens goed doorlezen. Kun je van leren

3 augustus 2022 om 10:18

Hij maat het ook wel erger dan het is met zijn 2,5 dag. De JC cruijfschaal begon om 8 uur de wedstrijd gisteren begon om 20:30. In mijn wereld zijn dat gewoon 3 dagen. Ik denk dat het vooral dom is wat PSV gedaan heeft. Ze hebben tegen Ajax veel te intensief gespeeld. Daardoor kwamen te kracht te kort. Willen ze de CL in en willen ze succesvol zijn dan zul je dus moeten doseren. Ze hebben zaterdag meer dan 100% gegeven (dat bleek wel uit de opstootjes) en dat brak ze gisteren op. Ik noem dat gewoon dom. PSV zit op het eind van de voorbereiding en is dus nog niet volledig opgetraind. Waarom dan 2 potten meer dan 100% geven? Dat s toch vragen om moeilijkheden. Ik wijt dat wel aan de staf van PSV. Hoewel ik RvN een verademing vindt in communicatie, tactiek en uitstraling t.o.v. Schmidt schuif ik dit onder beginnersfouten.

3 augustus 2022 om 10:26

Rochus ik vind wel een dubbel verhaal.

Als knvb zijnde wil je de wedstrijd om de jc schaal de sterkste teams zien. Aan de andere kant wil je dat nederlandse ploegen het goed doen in europa is voor elk Nederlandse ploeg goed.
Had de wedstrijd om de schaal lekker op donderdag gespeeld en dan had psv alle ruimte gehad.

Ik vind persoonlijk dat de knvb zelf daar wat slimmer moet worden. Nu is het psv volgende keer ajax of feyenoord of een andere ploeg.
Zeker nu je nog voldoende ruimte had.

Wij kunnen op 1 of andere manier niet de intensiteit van engelse clubs op dr mat leggen die hoor je bijna nooit

3 augustus 2022 om 10:27

Ik snap wel dat ze alles gaven zaterdag.
Als ze op 70% speelden en hadden verloren waren ze met een slecht gevoel naar deze wedstrijd toe gegaan. Hadden ze dit resultaat dan gehaald dan rollen we over elkaar heen om te zeggen dat ze zaterdag wat beter hun best hadden moeten doen zodat ze vertrouwen konden tanken voor deze wedstrijd.

3 augustus 2022 om 10:28

Goh Rochus, een ploeg die alles geeft om een prijs te pakken. Nu heb ik alles gezien hoor...

3 augustus 2022 om 10:31

"aan de andere kant wil je dat nederlandse ploegen het goed doen in europa is voor elk Nederlandse ploeg goed." Die begrijp ik niet (zie mijn post / reactie op Lierse). (Wat ik alleen niet begrijp, iedereen roept hier in het belang van de coëfficiënten, maar als we daar feitelijk naar gaan kijken is het toch beter om PSV in de EL te krijgen, per saldo heb je dan meer kans op punten dan PSV in de CL. De kans dat PSV wint en wellicht ook nog groepswinnaar wordt is groter en levert meer punten op dan dat PSV wedstrijden in de CL wint (overigens geldt dit ook voor elke andere willekeurige club). Voor de uitstraling van de competitie is het wellicht wel beter om 2 clubs in de CL te hebben. Wat die uitstraling concreet oplevert (in bijvoorbeeld €) vraag ik me dan wel af.)

Wij kunnen op 1 of andere manier niet de intensiteit van Engelse clubs op de mat leggen die hoor je bijna nooit. Dit komt volgens mij puur door het verschil in kwaliteitsaspect. Het volhouden van intensiteit op ene bepaald niveau is maar weinige gegeven, die spelers zijn duur en spelen in de BPL en niet in de ED. Als je dat erkent zul je de lijn moeten doortrekken om dit te ondervangen en dat kan door meer wedstrijden van Europees spelende clubs op maandag of een andere doordeweekse dag te spelen. Maar dan krijg je de supporters (van de overige 12-13 clubs) weer op je dak die daar een bepaald voordeel weggenomen zien.

3 augustus 2022 om 10:33

@woenselaar: schijnbaar en dat hebben we gisteren gezien, kan PSV het dus niet aan om 2 van die wedstrijden in 3 dagen te spelen. Kun je wel sarcastisch reageren naar mij, maar dat is wat feitelijk is gebeurd. Dan noem ik dat naïef en het stellen van foute prioriteiten. Dan moet je dus keuzes maken tussen CL of de Cruijffschaal. Logisch toch?

3 augustus 2022 om 10:44Puur kijkend naar de coefficienten en de kans op Europeese punten heb je nog een punt ook Rochus
.
Maar je laat nu even de extra CL inkomsten buiten beschouwing die PSV kan inzetten om weer een volgende stap te zetten naar een hoger niveau. Als ze dat een of 2 jaar goed doen, kunnen ze de kans vergroten om voortaan in de CL die punten te pakken ipv de EL enz. enz.

3 augustus 2022 om 10:50

Het zijn 2 zware uitwedstrijden in t prille seizoen waar nog geen competitiewedstrijd gespeeld is. Nog niet iedereen is topfit logischerwijs. Temperatuur was 30 graden. Snap zn reactie zeker. Helemaal gezien de belangen.

3 augustus 2022 om 10:53

Je maakt eerst al een fout bij de tijden. Je moet ten eerste de eindtijd nemen van de eerste wedstrijd en niet de start tijd.

Waar je ook nog rekening mee moet houden zijn de reistijd en de voorbereidingen voor de wedstrijd.

3 augustus 2022 om 10:55

Nee Rochus, jij stelt dat dat feiten zijn. Feit is dat er een prijs gepakt is en uit ook resultaat behaald. Waren er mogelijkheden op een beter resultaat onder optimalere omstandigheden? Zeker. Dat is wat er feitelijk is gebeurt.

3 augustus 2022 om 10:57

Ze kunnen het wel aan want in die 2 wedstrijden is er niet verloren. Net wat hierboven is aangegeven waarom is de wedstrijd niet een week eerder of of donderdag gespeeld?

3 augustus 2022 om 11:02

"nee Rochus, jij stelt dat dat feiten zijn" maar dat zijn toch feiten?

"feit is dat er een prijs gepakt is en uit ook resultaat behaald" Dus dan is er ook geen probleem?

Vreemde manier van discussiëren hou je erop na.

3 augustus 2022 om 11:10

@repelsteeltje, maar als die wedstrijden niet zijn verloren waarom had de wedstrijd dan wel verplaatst moeten worden?

@yellowbacks, "je moet ten eerste de eindtijd nemen van de eerste wedstrijd en niet de start tijd." mierenneuken, maar ok dan "win" je 2 uur. Zit je op 69,5 uur in plaats van de door Veerman geschetste 60 uur. (en dan laat ik de wissels buiten beschouwing)

"waar je ook nog rekening mee moet houden zijn de reistijd en de voorbereidingen voor de wedstrijd" Het herstel begint vrijwel direct na het verrichten van inspanning mits hier op de juiste manier aandacht aan wordt gegeven. Reistijd en voorbereiding zijn dus gewoon hersteltijd. Voor discussie vatbaar of dit optimale hersteltijd is.

Bottom-line is dat ik het nogal vergezocht vind.

3 augustus 2022 om 13:06

Het pretenderen dat je alle wijsheid in pacht hebt en de bevestigingsvragen aan het eind van elke zin is in mijn ogen vervelender, maar goed we zullen wel een andere zienswijze hebben. Mijn punt is dat er een optimalere voorbereiding kon zijn als partijen beter met elkaar hadden gecommuniceerd. Jij stelt dat ze het niet aan kunnen wat ik weerleg met een aantoonbaar feit. Topsport draait toch om optimalisatie? Dan is het toch niet gek dat hierover discussie is? Wordt een beetje moe van mensen die zeggen dat je maar niet moet zeiken.

3 augustus 2022 om 13:44

Ik kan me herinneren dat Ajax jaren geleden op donderdagavond een Europese wedstrijd speelde mét verlenging en op zondag tegen PSV. Veel supporters uit Eindhoven zeiden toen dat Ajax niet moest zeuren want "als ze Europees mee wilden doen, moesten ze dit ook kunnen". Waarom dan nu een andere mening?

3 augustus 2022 om 16:56

Rochus…

Dan kunnen ze beter el spelen.
Ook niet helemaal met cl kunnen ze meer geld genereren waardoor ze de selectie weer sterker kunnen maken en weer langer mee kunnen doen in de cl zodat later ook een derde ploeg mee kan gaan doen.
Tis maar hoe je het bekijk.

@kyle jaren geleden?
Iedereen kan van mening veranderen en inzien dat ze toen misschien wel fout zaten?

3 augustus 2022 om 19:05

Rochus leuk je bericht maar noem is één moment afgelopen seizoen dat Ajax in 3 dagen 2 potten moest voetballen..

3 augustus 2022 om 19:27

Na de wedstrijd heb je hier meteen de uitreiking van de prijs. Wat hij eerder al had vermeld, dat ze pas om 1 uur weer terug waren in Eindhoven. Om dan te spreken van herstel, daar kan ik me niet in vinden. Ik ben dus van mening dat zijn 2,5 dag dichter in de buurt ligt, dan jouw 3 dagen.

3 augustus 2022 om 10:39

Je zou maar een speler van Premier League zijn, marteling is het!

Wat een onzin, je wilt zoveel wedstrijden spelen op het hoogst niveau. Als het allemaal teveel is, dan is misschien een amateur club beter voor je.

Hoe wilt PSV het straks gaan doen als ze Europees spelen? Eredivisie overslaan?

Het is logischer dat dit een beginfase is van alle competities. Het moet allemaal wennen weer, voordat je echt op 100% zit.

Voorbereidingen zijn niet op dat niveau wat je wilt hebben.

3 augustus 2022 om 10:40

Gaat joey het zwaar krijgen. Hij speelt nu zaterdag-dinsdag om de rest van het seizoen zaterdag-dinsdag te kunnen spelen.... Als dat hem niet lukt speelt hij donderdag-zondag. Dat gebeurt nou eenmaal als je in weekend en midweeks speelt.

3 augustus 2022 om 10:50

Het gaat toch ook om deze periode natuurlijk. Dat hij tweemaal in de week moet, dat snapt hij ook wel. Maar dit specifieke geval had voorkomen kunnen worden als PSV het eerder had aangevraagd. Dus hij kan de KNVB niet heel veel kwalijk nemen hier. Ook niet wijzen naar Ajax dat eerder is geholpen, dat is nu eenmaal gebeurd. Die zullen het wel tijdig aan hebben gevraagd om ook even minder te spelen in die periode. En dat is te begrijpen. Alles aanpakken om beter te presteren natuurlijk

3 augustus 2022 om 11:25

Dat Ajax eerder "geholpen" is is ook onzin. Ging op speelronde 33 die op zondag was gepland. Ajax moest op dinsdag. Zondag-dinsdag mag volgens de UEFA regels niet eens. Dag naar voren verplaatsen kon niet ivm politieinzet en het feit dat het koningsdag was die zaterdag. Daarnaast lag die fout ook bij de KNVB die in de competitieopzet geen rekening had gehouden met een halve finalist. Ik vind dat compleet anders dan dit, wanr raad eens? Deze week spelen ze weer zaterdag-dinsdag.

3 augustus 2022 om 11:33

Deze week zaterdag en dinsdag is ook logisch en zal geen PSVer over klagen. Dat is compleet anders dan afgelopen ronde, zoals ik duidelijk heb uitgelegd

3 augustus 2022 om 12:07

Dat het iets anders ligt klopt, maar niet te vergelijk met Ajax toen. Zaterdag-dinsdag is gewoon normaal. Dan had psv in mei al moeten klagen. Dan hadden zowel Ajax als de KNVB als de supporters als de burgermeester daar rekening mee kunnen houden. 6 dagen voor de wedstrijd een verzoek doen om nog alles te verplaatsen, bij een normale wedstrijdverhouding, is gewoon de schuld van psv.

3 augustus 2022 om 12:15

Dat zeg ik toch ook exact?

3 augustus 2022 om 10:50

Ik vind dit zo’n dooddoener. Wanneer het seizoen van start is gegaan voetballen onteveer alle ploegen 2 wedstrijden per week. In het voorseizoen had de KNVB ervoor kunnen kiezen dit te beperken tot 1. Monaco speelde haar laatste wedstrijd bijvoorbeeld op de 27e juli (minimaal 5 rustdagen). Horen zij dan ook niet in de Champions League thuis, omdat ze maar 1 wedstrijd per week speelde? Je had als KNVB hier de kans om PSV net zo fit aan de wedstrijd te laten beginnen als Monaco, maar ze zijn daarin (zoals vaker) in tekort geschoten. Dat mag dan gewoon gezegd worden.

3 augustus 2022 om 11:13

Ik vind de KNVB hier niet vrijuit gaan en die hadden meer moeten doen met de initiële planning van de JC schaal. Bijvoorbeeld een week eerder of zo. Of nog beter, ipv de opening van het seizoen, zou de JC ook de afsluiter van het seizoen kunnen zijn. Speel je hem gewoon een week na de laatste competitie wedstrijd.

Zaterdag volle bak en dan Dinsdag weer in de voorbereiding van een seizoen is niet handig. Maar als PSV er echt zo mee zit hadden ze elf jeugdspelers op moeten stellen tegen Ajax. Dan hadden ze een punt gemaakt naar de KNVB en hun eerste XI kunnen sparen naar aanloop van de wedstrijd tegen Monaco.

Succes in de return PSV-ers!

3 augustus 2022 om 11:23

Helemaal met je eens. Daarnaast is dit voor PSV toch al normaal? Ze hebben zo vaak Europa League gespeeld en dan speel je op Donderdagavond en op zondag weer een wedstrijd. Daar zit ook 2 dagen tussen, dus ik snap het gezeur niet zo.......

3 augustus 2022 om 12:19

Het wordt een lang jaar voor Joey zo. Na 1 wedstrijd al beginnen met klagen.

k dacht dat hij CL voetbal wilde halen. Nou dan speel je elke keer op zaterdag en dan op dinsdag. Dus eigenlijk vervloekt hij hier waarvoor hij zometeen gaat spelen. Hij had naar zijn coach moeten gaan en zeggen dat hij nog niet toe was aan twee wedstrijden in drie dagen ipv klagen in de media

3 augustus 2022 om 13:00

Het hoort er bij. Het anders gepland kunnen worden. Het is niet anders gepland. Ajax wil de prijs tegen Ajax ook serieus nemen. Dus sterke opstelling. Dan Monaco en ze hebben weinig energie aan het einde van het duel. En Veerman legt dat helemaal prima uit. Hij kon in het hele programma naar het duel toe hier toch niets aan doen? Hij somt alleen feiten op. Dus wat verwacht je anders. Een politiek correct antwoord misschien, ik kan dit interview wel waarderen.

Geef hem geen ongelijk. PSV wordt eigenlijk benadeeld hierdoor.
Uiteindelijk gewoon een goede uitganspositie zelf gecreerd. Hopen op een goed resultaat in Eindhoven.
PSV lijkt er klaar voor.

3 augustus 2022 om 10:09

Prem

PSV was zelf te laat. Die vroegen veel te laat verschuiving aan. KNVB kan niet zomaar iets doen he. Ze moeten nieuwe datum vinden, goedkeuring van de burgemeester, stadion moet beschikbaar zijn, politiemacht beschikbaar etc etc.

Als PSV zelf dit eerder had aangevraagd, dan was er voldoende tijd.

3 augustus 2022 om 10:10

Als KNVB zijnde kun je ook het voortouw nemen zodat deze zaken aan de voorkant beter worden ingeregeld. Deden ze toch ook een seizoen of twee geleden voor jou cluppe?

3 augustus 2022 om 10:15

Datum van voorronde CL was al lang bekend dus knvb had ook rekening hiermee kunnen houden

3 augustus 2022 om 10:16

Tja, als je er als club vanuit gaat dat de bond proactief jouw belangen gaat behartigen ben je ook niet helemaal professioneel bezig. Dit moet je gewoon op tijd ondervangen.

3 augustus 2022 om 10:17

Prem

Dat zijn appels en peren vergelijking

Toen er voor oa Ajax werd verschoven, zaten we niet voor het seizoen he. De competitie is niet eens begonnen (!)...
Gasten moeten nu gewoon superfit zijn. Kom op zijn profs.

Toen Ajax dat seizoen heel ver kwam, begon het ook allemaal met voorronde CL. Zelfs na een groot eindtoernooi! Dus veel spelers waren amper vrij en hadden rommelige voorbereiding.

PSV heeft gewoon goed de tijd gehad voor voorbereiding, vroeg spelers ingekocht en kunnen werken aan fitheid.

Nee Prem, dit is echt gezeur. KNVB had de beste datum geprikt wat beschikbaar was (zie eerdere reactie, ze moeten met heel veel zaken rekening houden waardoor het erg complex is). Dus de verantwoordelijkheid ligt echt volledig bij Psv.

3 augustus 2022 om 10:21

Hoi Krillin.
Dan verschillen we hierin van mening en dat is oke.
CL is CL in mijn optiek, al zit je in de voorronde of groepsfase: KNVB had dit kunnen voorkomen.

Ik respecteer je mening maar om mij dan meteen van gezeur te betichten vind iik dan weer erg jammer en makkelijk scoren. onnodig.

3 augustus 2022 om 10:23

Je gaat er voor het gemak even aan voorbij dat er een complete! Speelronde verschoven is, in plaats van het verzoek tot 1 wedstrijd Krillin. Het heeft ook geen zin meer om er achteraf over te zeuren overigens maar leg dan wel de feiten op tafel als je de discussie aan gaat.

3 augustus 2022 om 10:31

Woenselaar

Jij gaf zelf aan, situatie is anders. Waarom dan niet ook voor dit?

Richting einde competitie na een zeer lang seizoen (na eindronde ook) is toch anders dan dit seizoen met vervroegd WK en vakantie. Alles moet geperst worden in korte tijd.

Heel simpel, van mij had het uitgesteld of verschoven mogen worden. Mij gaat het om dat te snel met vinger gewezen wordt richting Knvb. Maken die ook fouten, tuurlijk!
Maar ik vind de verantwoordelijkheid op eerste plek volledig bij PSV te liggen. Die hadden gewoon eerder aan de bel moeten trekken.

3 augustus 2022 om 10:36

Oh daar ben ik het ook zeker mee eens. Wil je dat iets goed gebeurt, neem dan zelf de leiding.

Punt is wel dat de KNVB de problemen/ discussie zelf daarna had kunnen voorkomen.

3 augustus 2022 om 10:49

Woenselaar

Weet je wat, haal gewoon de CL en dan zijn deze nutteloze discussies zo weer vergeten

Mijn ideale scenario:

Emmen pakt punten (sorry met incapable trainer bij mijn club, moet ik hopen op puntverlies) en PSV gaat hierdoor nog beter spelen tegen Monaco als wraak.

PSV door.

Zoiets weer herhalen de volgende ronde met tussentijds puntverlies.

Dan 2 avonden CL met NL clubs als vanouds.

3 augustus 2022 om 10:57

Het wordt een spannend seizoen, puntjes bij Emmen kan zomaar eens beslissend zijn

Resultaat van Union tegen Rangers is in ieder geval hoopvol voor de eventuele play-offs

3 augustus 2022 om 11:28

Prem, je bent gewoon een oude zeur. PSV, AZ en Feyenoord spelen al jaren europa league op donderdag en moeten dan zondag weer spelen. Daar zit net zoals nu gewoon 2 dagen tussen en als je europees wilt spelen moet je niet zeuren maar gewoon je voeten laten spreken.

Daarnaast snap ik nooit zo wat voetballers nu eigenlijk zeuren. Ik werk 5 dagen van 5:00 tot en met 16:30 in de steigerbouw. Is 2 wedstrijdjes voetballen in 4 dagen dan zoveel zwaarder?

3 augustus 2022 om 12:49

Als iedereen nu topfit zou moeten zijn waarom dan die verzachtende woorden voor ajax die nog niet zo ver waren in hun voorbereiding? Zijn zij dan geen topsporter of geldt daar iets anders?

3 augustus 2022 om 10:13

Met die scheidsrechter wel ja Armando Obispo gaat zelf liggen en de scheids fluit al

3 augustus 2022 om 10:36

Eens dat dit ontzettend in het nadeel van PSV is, maar PSV had hier ook eerder mee kunnen en moeten komen. Zij waren vrij laat. De KNVB kan niet ruiken dat de PSV de voorbereiding eerder wil eindigen om de JC-schaal te spelen (want laten we eerlijk zijn, zowel PSV als Ajax zagen dit echt als een officiële finale, dus dit verplaats je als KNVB zijnde niet zomaar). PSV had dit verzoek dus gewoonweg eerder moeten indienen.

3 augustus 2022 om 10:42

Ik snap het hele gezeur niet. Ze hebben Zaterdag gespeeld en moeten Dinsdag weer.

Dat zijn normale speeldagen Zaterdag/dinsdag of Zondag/woensdag. Als je daar niet tegen kunt moet je geen CL spelen

3 augustus 2022 om 10:46

Dat is het punt niet helemaal. Zo vroeg in het seizoen is het pittiger om zo kort op elkaar te spelen. Natuurlijk zal het straks ook gebeuren en logischerwijs hoor je dan niemand zeuren. Nu had het voorkomen kunnen worden en had je PSV (en Nederland qua punten) kunnen helpen door bijvoorbeeld de JC-schaal op woensdag of de week ervoor te kunnen laten plaatsvinden. Alleen hiervoor moet het één en ander worden geregeld. Om de drie dagen spelen wordt normaal, maar in dit geval was het niet nodig.

En ja, ik snap dat Ajax zelf eerder wel is geholpen op een bijzondere wijze en dat dit meespeelt. Maar je moet ook niet zo blijven hangen in het verleden. Hand in eigen boezem steken in deze. En kom op: 1-1 uit in Monaco. Prima uitgangspositie.

3 augustus 2022 om 11:38

PSV weet al weken dat dit eraan zat te komen. Er was niks aan te doen en dan moet je prioriteiten stellen. De JC was blijkbaar zo belangrijk dat ze hier al hun energie aan moesten verspillen en alle basisspelers moesten spelen. Het is niet handig ingepland maarja je de CL als prioriteit nummer 1 kunnen nemen.

3 augustus 2022 om 12:22

PSV wordt helemaal niet benadeeld hierdoor, dat ze ook niet zijn geholpen is ook duidelijk.

Mee eens maar hoe lang ga je er nog over janken ?

3 augustus 2022 om 10:14

Janken? Die vent van ESPN zegt tegen hem: “Je zegt we zijn fit. Aan het eind merk je wel dat enige vermoeidheid toeslaat”. Vervolgens komt Joey met een verklaring waarom ze vermoeid waren op het eind.

3 augustus 2022 om 10:24

Z'n naam zegt genoeg, niet serieus te nemen in deze discussie.

3 augustus 2022 om 10:31

Ik vond de reactie van Veerman wel een beetje kinderachtig, zo geïrriteerd, vond het niet heel sterk. Nou vind ik zijn interviews soms leuk omdat hij heel open is maar soms vind ik hem ook vervelend overkomen. Je weet dat journalisten dit soort vragen stellen, laat je niet zo kennen. Sta er gewoon boven.

3 augustus 2022 om 10:41

Veerman kan een erg leuke gozer zijn. Lekker open. Helaas is een beetje zaniken hem ook niet onbekend. Past wel bij het eerlijke

3 augustus 2022 om 10:44

ik vind het maar gezeur. Zaterdag/dinsdag zijn normale speeldagen als je in de CL speelt. Zaterdag/dinsdag of Zondag/woensdag. Iedere club die CL speelt heeft dat.
Nu komt PSV en die gaan er een potje over janken. man, man. Zal nog wat worden als we een paar maanden verder zijn

3 augustus 2022 om 10:51

@robert: Kom op. Jij begrijpt toch hopelijk inmiddels wel dat het niet het tweemaal in een week spelen an sich is? Het is dat het nu voorkomen had kunnen worden, een finale en een CL-potje hierna. Het is niet zo dat PSV zegt dat het in de toekomst, als men weer meer op elkaar ingespeeld is en fitter is, dan niet tweemaal in de week spelen kan. Dit maak jij ervan. Dat beide Nederlandse topclubs dit proberen snap ik compleet.

3 augustus 2022 om 10:52

Monaco speelde haar laatste wedstrijd op de 27e. Ze hadden het gewoon daarmee gelijk moeten trekken. Nu stond er een Monaco met volledig herstelde spelers tegen een vermoeid PSV. Dat komt gedurende het seizoen nagenoeg niet voor.

3 augustus 2022 om 11:20

@heide040 ja dus? Hij komt jankerig over met zijn antwoord. Hij kan er ook een zin aan weiden ‘‘we hebben kort voor deze wedstrijd natuurlijk nog gespeeld. Dus dat voel je nu’’ ipv weer gelijk te janken op de KNVB. Ja, het schema was niet handig. Ja, psv wist dit al geruime tijd en had een verzoek kunnen indienen. En ja, de KNVB wist dit al een geruime tijd en had dit initiatief kunnen/moeten nemen. Maar dat is beide niet gebeurd. Als psv die wedstrijd gewoon met 2/3-0 had gewonnen had dit dan nu nog steeds een issue geweest? Ik denk van niet.

3 augustus 2022 om 15:27

Mangalista; ze moeten niet zo zeuren bij PSV. in de loop van het jaar moeten ze ook met de dezelfde tussenpauze spelen. Dus daar moeten ze maar aan wennen. Gaat zo een Veerman daar even over lopen klagen. Als ie ooit nog naar Engeland of zo wil moet ie daar vast mee aankomen. De KNVB heeft volstrekt gelijk dat ze dit zo ingepland hebben.

En als PSV er dan zo veel problemen mee heeft hadden ze even beter moeten opletten en er eerder over aan de bel moeten trekken ipv achteraf dit gejank. Ik mag het niet horen

3 augustus 2022 om 11:48

Het heeft deals met fitheid te maken. Het probleem ligt echter ook in het feit dat psv veel balverlies door de kwaliteit van de as. Til en ook luuk de Jong zijn gewoon voetballend erg slecht en kunnen geen bal vasthouden. Als de bal naar hen gaat zijn ze de bal te vaak kwijt of is de voortzetting dramatisch. Als team moet je dan weer achter de bal aan. Sangaré speelde overigens wel goed maar was ook te slordig. Al met al heeft het mijn inziens behalve fitheid ook met kwaliteit te maken.

Aangezien de kans best aanzienlijk is dat de NR 2 uit het voorgaande seizoen van de Eredivisie ook voor de JC schaal moet spelen vind ik dit ook heel slecht gepland van de Knvb. Daarintegen had PSV beter gewoon met een jeugdteam kunnen aantreden om wel fit te zijn voor Monaco uit. Was ook een beter statement geweest naar de Knvb.

3 augustus 2022 om 10:12

PSV had gewoon eerder aan de bel moeten trekken. De KNVB wilde wel, maar gemeente Amsterdam en politie gingen niet akkoord met verplaatsing i.v.m veiligheid en bezetting. Was eerder aan de bel gasn trekken dsn eascer wellicht nog we iets te regelen geweest.

Yep, hij heeft wel degelijk een punt. Knvb had dit al maanden van te voren kunnen zien.
Die fruitschaal zal psv een worst zijn. Het gaat tenslotte om de knikkers.

3 augustus 2022 om 10:10

huub

"nvb had dit al maanden van te voren kunnen zien."

PSV ook, waarom vroegen zij niet veel eerder aan om te verschuiven? Heel makkelijk om alle schuld bij de KNVB te leggen.

3 augustus 2022 om 10:19

Eens hoor, maar ik kan best begrijpen als tot nu toe ieder verzoek wordt afgewezen dat het probleem bij de KNVB ligt. Dit is al jaren gaande en nog steeds is er geen oplossing gevonden. Daarnaast als de NR 2, zich steeds niet plaatst zal Ajax financieel alleen maar verder weglopen wat grote consequenties gaat hebben voor de competitie. Als KNVB zijnde moet je daar gewoon de verantwoordelijkheid voor nemen en er alles aan doen om clubs op de best mogelijke manier te kunnen faciliteren. Wat mij betreft had de JC ook als opening na het WK gespeeld kunnen worden, maargoed. Volgende week gewoon winnen, dan is het in ieder geval op eigen kracht gedaan.

3 augustus 2022 om 10:28

"maar ik kan best begrijpen als tot nu toe ieder verzoek wordt afgewezen dat het probleem bij de KNVB ligt."

Als dat zo is, absoluut begrijpelijk. Ik weet wel dat het voor KNVB erg complex is. Ze moeten met heel veel zaken rekening houden. Stadion beschikbaar, politiemacht, rust tussen wedstrijden, burgemeester, geen andere festivals, ook rust voor politiemacht tussen grote evenementen, etc etc etc.

Het is dus niet heel eenvoudig en helemaal niet met vervroegd WK voor de deur.

"daarnaast als de NR 2, zich steeds niet plaatst zal Ajax financieel alleen maar verder weglopen wat grote consequenties gaat hebben voor de competitie."

Dit ligt dan toch aan falen van nr 2 zelf. Voorgaande jaren was het ook niet gelukt en toen was deze wedstrijd niet de oorzaak.

"wat mij betreft had de JC ook als opening na het WK gespeeld kunnen worden"

Mooi idee, alleen zie boven zou erg complex zijn. Alle andere clubs week rust en na WK en vakantie, moet competitie ook gewoon op tijd eindigen. Want de nieuwe staat dan weer voor de deur.

Het is erg complex en niet zo eenvoudig hoe wij denken. Zo een planning maken is geen mensenwerk meer. Dat moet via ingewikkelde algoritmes die met alle componenten rekening houden.

3 augustus 2022 om 12:57

Ik zeg ook niet dat het makkelijk is, maar wel dat dit al jaren een probleem is en dat de KNVB hier simpelweg niks aan doet. Ze kunnen ook een keer pro actief reageren ipv wachten op een verzoek en constant achter de feiten aanlopen. Daarnaast lijkt het me dat je als KNVB een competitieve competitie wilt hebben en geen kwalificatie kan op langere termijn gevolgen hebben. Tuurlijk zou het falen van de nr2 zijn, maar daarin kan je ze toch gewoon zo goed mogelijk faciliteren zodat dit in ieder geval geen issue is? Persoonlijk vind ik het in ieder geval belachelijk dat hier op voorhand niks aan werd gedaan aangezien het om een “geplande” wedstrijd gaat. Nogmaals dit speelt al jaren en al jaren wordt er geklaagd. Het verplaatsen van wedstrijden rondom evt knock-out wedstrijden lijkt mij iig vele malen moeilijker dan dit…

3 augustus 2022 om 10:11

Waarom stelt van Nistelrooy dan zijn sterkste 11 op voor die fruitschaal?

3 augustus 2022 om 10:54

Uit respect voor de tegenstander.

Wat een gezeur ook. PSV was zelf nalatig om te laat verschuiving aanvragen. Je bent prof en competitie is niet eens begonnen en nu al zeuren om wedstrijden om 3 dagen....

3 augustus 2022 om 10:14

Wanneer heeft PSV het dan aangevraagd?

3 augustus 2022 om 10:26

Na de loting

3 augustus 2022 om 10:42

Dat zou dan op 18 juli moeten zijn. Niet extreem laat zou ik zelf durven stellen. Al is het wel een groot evenement natuurlijk.

Al bij al matig werk van PSV en de KNVB.

3 augustus 2022 om 10:16

Om 3 dagen en deze situatie is natuurlijk wel heel anders he Krillin, dat weet je zelf best. Een prijs inclusief huldiging en een Europees uitduel is wel wat anders dan pakweg Emmen uit en daarna een thuiswedstrijd Europees.

3 augustus 2022 om 10:23

Lierse97

Het was al heel lang bekend wanneer deze wedstrijd gespeeld zou worden. Dan zie je de planning van Uefa wat je vermoedelijke speeldata kunnen zijn. Dan had Brands ook een telefoon kunnen plegen naar Knvb.

@woenselaar

De competitie is ook nog niet eens begonnen (!). Dan mag je toch wel verwachten dat je nu makkelijk om de 3 dagen kan spelen. Tuurlijk maakt de hitte het ook moeilijker.
Het zijn goed getrainde profs. Voorbereiding was net over en kom op, dan moet je dit gewoon kunnen. Hoe gaat het straks dan als PSV CL gaat halen en competitie moet spelen. Ook steeds zeuren omdat je om de 3 dagen moet spelen, reizen, spelen.

Als PSV echt een statement wilde maken, hadden zij geen huldiging moeten doen. Gewoon bestuur sturen om de prijzen op te halen en de spelers en staf naar huis. Even extra uurtjes rust/slaap pakken. Excuus hebben zij, dat ze nog moeten reizen.

3 augustus 2022 om 10:26

Juist bij de start van de competitie is niet iedereen topfit/ heeft wedstrijdritme. Je ziet ploegen toch niet voor niets pieken later in het seizoen en vrijwel nooit aan het begin?

Psv heeft haar plicht toch ook gewoon gedaan? Ze hebben gespeeld en nog resultaat gehaald ook. Je mag dit soort zaken niet eens meer aankaarten of er worden verwijten neergelegd dat ze onprofessioneel, watjes of zeikerds zijn.

3 augustus 2022 om 10:27

Dus je weet eigenlijk niet precies wanneer het is aangevraagd maar geeft toch aan dat het te laat was?

3 augustus 2022 om 10:41

Het gaat er toch meer om dat Monaco wel ruimschoots rust heeft gehad en dat je als PSV zijnde dan in het nadeel bent? Dan maakt het niet uit hoe fit je bent, je bent altijd minder fit dan de tegenstander. Eens dat PSV eerder had moeten zijn, maar er zit wel verschil in de tegenstander die geloot wordt, dus begrijpelijk dat dat pas na de loting werd gedaan.

3 augustus 2022 om 11:01

Hoezo gezeur. Veerman is een voetballer en speelt tegen een ploeg die beduidend langer heeft kunnen herstellen. Verder geeft hij niemand de schuld. Alleen vind hij het slecht gepland. Laat geheel in het midden door wie.

3 augustus 2022 om 11:07

Maurice

"verder geeft hij niemand de schuld. Alleen vind hij het slecht gepland. Laat geheel in het midden door wie."

Ja daarom zegt hij: "ik vind het heel matig ingepland allemaal"

Hij kan het natuurlijk ook hebben over de Uefa he...waarom hebben zij de VCL zo slecht ingepland en geen rekening gehouden met de JC schaal... Denk het ook ja......

Als PSV het niet redt tegen Monaco moet de KNVB ook kritisch in de spiegel gaan kijken. We roepen allemaal hard hoe graag we 2 ploegen in de CL willen, maar onze voetbalbond werkt er niet hard aan mee. Tuurlijk moeten de spelers wennen aan 2 wedstrijden per week, maar er is wel een verschil tussen Ajax op zaterdagavond (met een prijs op het spel!) of pak 'm beet Emmen op zaterdagavond (met alle respect).

3 augustus 2022 om 10:15

Als je niet eens 2 wedstrijden 3 dagen kan spelen heeft psv niks te zoeken in Europa en nu komen de zwakken smoesjes

3 augustus 2022 om 10:24

Eens met je statement, alleen geeft Veerman ook aan dat het 0-2 had kunnen worden door de kansen. Maar volgens mij was er in minuut 85 nog een scrimmage in de 16 van PSV waardoor het zomaar 2-1 had kunnen worden.

Dus, ja het is niet raar om vermoeid te zijn. Maar als je op het hoogste niveau (psv/ajax) wilt acteren, zijn er geen excuses. De wedstrijd had uitgespeeld kunnen worden op 0-1, iets meer anti-voetbal spelen.

Uiteindelijk is het wel gewoon vreemd. Die pot hadden ze echt makkelijk wat naar voor kunnen schuiven. En kan je wel zeggen dat het erbij hoort, wat zo is, maar het blijft vreemd dat je voet bij stuk houdt zonder duidelijke reden.

3 augustus 2022 om 10:26

De redenen waren toch duidelijk? PSV heeft dit te laat aangevraagd waardoor het niet mogelijk was om de pot naar voren te halen met alles wat daar organisatorisch bij komt kijken. De oplossing zou kunnen zijn om standaard de wedstrijd naar voren te halen, kanttekening die ik daarbij heb is dat de landskampioen dan echt pas halverwege zijn voorbereiding zit en er een groter verschil ontstaat, zeker in jaren waarin een EK of WK zit en je spelers zo lang mogelijk vakantie wil geven. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Wat ik alleen niet begrijp, iedereen roept hier in het belang van de coëfficiënten, maar als we daar feitelijk naar gaan kijken is het toch beter om PSV in de EL te krijgen, per saldo heb je dan meer kans op punten dan PSV in de CL. De kans dat PSV wint en wellicht ook nog groepswinnaar wordt is groter en levert meer punten op dan dat PSV wedstrijden in de CL wint (overigens geldt dit ook voor elke andere willekeurige club). Voor de uitstraling van de competitie is het wellicht wel beter om 2 clubs in de CL te hebben. Wat die uitstraling concreet oplevert (in bijvoorbeeld €) vraag ik me dan wel af.

3 augustus 2022 om 10:29

En wat is te laat?

3 augustus 2022 om 10:34

Schijnbaar de periode die PSV heeft gehanteerd. Waarom vragen naar de bekende weg?

3 augustus 2022 om 10:55

over de Coëfficiënten ben ik het totaal met je oneens, je speelt nu tegen je directe concurrent en je zegt nu dat je punten moet laten liggen tegen je concurrent om EL te gaan spelen. Maar een vraag terug, waarom wil jij graag coëfficiënten hebben? Precies om te kunnen strijden op het hoogste niveau. Als PSV toch beter naar de EL kan waar strijden we dan nog voor....
In jouw geval kunnen ajax en psv beter de EL in want dan hebben ze meer kan op punten..... Als je logisch nadenkt is het een heel krom verhaal wat je zegt

3 augustus 2022 om 11:18

" je speelt nu tegen je directe concurrent en je zegt nu dat je punten moet laten liggen tegen je concurrent om EL te gaan spelen"

Dat he je goed gelezen, op de lange termijn heeft dat meer voordelen dan nu op de korte termijn punten pakken. Dat hoef ik toch niet uit te leggen?

"maar een vraag terug, waarom wil jij graag coëfficiënten hebben? " Ik wil dat helemaal niet. wat ik aangeef is: " iedereen roept hier in het belang van de coëfficiënten" Mij maakt het helemaal niet uit of en wie er Europees spelen. Ik vindt het leuk om Ajax in de CL te zien. In welke competitie of tegen welke tegenstanders PSV, Feyenoord, AZ of wie dan ook speelt maakt me helemaal niets uit. Ik heb daar geen positieve of negatieve associatie mee. Wel is het zo dat op het moment er een NL club in Europa speelt ik een lichte voorkeur voor die Nederlandse club heb, behalve als ze tegen Standard Luik moeten dan ben ik vanwege mijn liefde voor Luik (waarom?) voor Standard,

3 augustus 2022 om 13:37

Altijd zo makkelijk praten he ff schuiven met die dagen. Tis niet alleen de KNVB die hier over moet beslissen he. Komt zoveel meer bij kijken. Mensen denken zo simpel.

Veerman heeft snel geleerd van Schmidt in dat half jaartje. Ik vind RVN hier veel beter op reageren wat een verademing is dat om zijn reacties te horen. Geen verwijten, altijd eerst bij jezelf zoeken.

3 augustus 2022 om 11:56

Veerman word toch gewoon gevraagd waarom ze niet fit waren aan het eind van de wedstrijd? En dat komt natuurlijk door de pot tegen Ajax. Hij geeft gewoon een logisch antwoord op de vraag…

KNVB had dit anders moeten plannen, maar PSV had het ook eerder kunnen aanvragen bij de Knvb. Vooral nu in de voorbereidingsperiode kun je veel makkelijker schuiven dan wanneer het seizoen aan de gang is. Alleen niet twee weken voor de wedstrijd meer inderdaad. Het is heel makkelijk te zeggen dat ze er maar mee moeten dealen omdat je straks met het dubbele programma bijna wekelijks twee wedstrijden speelt, maar je zit aan het einde van de voorbereiding waardoor nog niet iedereen op en top wedstrijd fit is, je hebt te maken met de vliegreis (plus de vertraging die er was), en de hitte in Frankrijk. Gelukkig is de schade beperkt gebleven, kun je zaterdag misschien wat jongens rust geven en dan dinsdag in eigen huis er wel staan.

Ja Joey, afgelopen zaterdag een paar kut goals mee en nu een kut goal tegen.
Wat betreft de kritiek op de KNVB: volledig terecht. Tegelijk is het wel ontzettend naïef om nu te klagen over vermoeidheid. Psv wist dat er weinig herstel tijd was, en heeft zelf de keuze gemaakt om belangrijke spelers weinig rust te geven.

3 augustus 2022 om 10:56

een B team opstellen tegen Ajax is geen optie, wie dat niet snapt kan beter stoppen met kijken naar betaald voetbal toch?

3 augustus 2022 om 13:33

Het gaat om het afwegen van belangen en maken van keuzes. Wie niet snapt dat de wedstrijd tegen Monaco sportief en financieel vele malen belangrijker is, kan moeilijk prioriteiten stellen.

3 augustus 2022 om 13:58

Inderdaad, afgaan voor heel Nederland met een B-elftal waarbij de kritiek op je net beginnende coach enorm is is een topstart!!
Tuurlijk neemt PSV de wedstrijd serieus, hoe jij het brengt kan je het beter afschaffen!

Misschien is het wel beter voor mevrouwtje veerman om geen europese wedstrijden te spelen. In de groepsfase ga je ook op dinsdagen spelen en zaterdag de eredivisie wedstrijd. In engeland lachen ze hierom

3 augustus 2022 om 10:59

In de groepsfase speelt de tegenstander ook het weekend ervoor en erna, wat hier niet het geval was. Monaco had ruim 5 dagen rust tegenover ruim 2 dagen.

Veerman is wel een beetje een huilebalkje in meerdere interviews, niet echt des PSV nu Schmidt weg is.

Als je in de 2e helft van het seizoen als KNVB met ED-wedstrijden schuift i.v.m. Europese knock-outfase voor die oh zo heilige coëfficiëntenlijst waarom doe je dat dan niet consistent ook m.b.t. kwalificaties voor toernooien? Het is toch ook in belang voor de KNVB dat een 2e Nederlandse club CL-voetbal speelt?

3 augustus 2022 om 10:26

Nou in de EL haal je makkelijker punten binnen dan in de CL.

Nu heb je een kutgoal tegen, afgelopen zaterdag kreeg je er 3 cadeau. Ik hoor de smoezentrommel al weer open gaan in Eindhoven. Hadden jullie maar harder moeten trainen als het conditioneel nog niet goed is.

3 augustus 2022 om 11:00

dat lijkt me niet handig en natuurlijk de meest domme reactie die je kan geven, je geeft hier mee al aan totaal geen benul te hebben van hoe trainingen werken. ik weet niet wat ik leuker vind de smoezentrommel of de nog dommere reacties erop.

5 augustus 2022 om 13:03

Misschien maar eens het interview van Mazraoui lezen over Bayern. Over geen benul gesproken...

Vanuit het Nederlandse voetbal is het wel een beetje onhandig natuurlijk. Maar ik begreep dat PSV zelf ook nalatig is geweest en het veel te laat heeft aangevraagd.

Daarnaast, als je groepsfase speelt, krijg je elke week zo'n druk programma. Dus ik zou zeggen, ook maar een beetje aan wennen als je echt een grote voetballer wil worden.

3 augustus 2022 om 11:02

heb je zelf gevoetbald? dan weet je toch dat een voorbereiding totaal andere dingen vraagt dan midden in de competitie?

3 augustus 2022 om 14:05

Dus juist prettig voor PSV dat ze al een serieuze wedstrijd hebben gespeeld. Monaco heeft alleen nog maar vriendschappelijk gespeeld maar PSV weet al hoe het is om een serieuze wedstrijd te spelen.

3 augustus 2022 om 16:10

Sorry kan zijn dat ik een beetje bot overkwam totaal niet de bedoeling, Ik wou eigenlijk alleen aangeven dat je voorbereiding en midden in de competitie niet 1 op 1 kan vergelijken. Ja het is prettig dat ze al een wedstrijd hebben gehad (voor het team ook beter dat ze gewonnen hebben) en nee het is geen voordeel als die wedstrijd er kort na komt. Dat zag je wel na 65 minuten, ik zag PSV tegen Ajax niet zo conditioneel inkakken.

Ik vind het sowieso allemaal wel vaak raar ingedeeld. Ik bedoel de KNVB weet toch ook wel dat de voorrondes deze tijd worden gespeeld? Waarom dan niet doordeweeks spelen of op een vrijdag? Daarnaast valt het mij op dat de toppers in Nederland ook heel vaak worden gespeeld na een Europese wedstrijd, waarom gebeurt dat ook zo vaak?

Goede speler maar vind hem zo onprofessioneel voor de camera. Echt een boer uit het 12e elftal van een amateurvereniging. Wel kammer ook dat PSV maar zo blijft zeiken over het niet verzetten van de JCS. Je bent in het begin van het seizoen. Je moet juist blij zijn om al vroeg wedstrijden op niveau te spelen.

Huilie, huilie weer van Veerman. Goede voetballer, maar duidelijk nog niet gewend aan het voetballen in de echte top met CL voetbal. Straks heb je continu 2 of zelfs 3 wedstrijden per week. Als je in de top mee wilt, moet je niet zeuren over een veredeld oefenpotje en èèn belangrijke wedstrijd.

Lekker je gal spuwen allemaal. Veerman zegt niks geks. Slecht gepland allemaal. Laat verder in het midden door wie. Hij is een voetballer en hij merkt het. Toch een verschil wanneer de tegenstander wel langer rust heeft. Gewoon niet handig en een factor in het geheel. Dat kun je niet ontkennen.

En komende week heb je precies evenveel rust!

3 augustus 2022 om 11:02

En moet Monaco ook dus das een voordeel tov gisteren

3 augustus 2022 om 11:11

dat is niet waar.....
ten eerste wordt de wedstrijd een half uur later gespeeld (heel flauw weet ik)
maar de volgende wedstrijd is thuis dus je hebt niet te maken met het reizen (ik word niet uitgerust van reizen jij wel?)
buiten dat is een wedstrijd tegen Ajax niet te vergelijken met Emmen, de intensiteit is veel hoger tegen Ajax. Er zal dus minder gevraagd worden van het lichaam aankomende zaterdag.
Door het niet hoeven reizen hebben spelers mentaal meer rust.

Wel wil ik nog even zeggen dat de KNVB hier niet heel veel aan kan doen want je hebt met veel partijen te maken die het ook maar moeten kunnen, vooral in de vakantieperiodes is dat heel lastig.

JA, zo werkt het soms, niet zeuren masr voetballen voor je megasalaris.
Weet je hoeveel mensen iedere dag heel zwaar werk .moeten verrichten tegen laag salaris.
Nee mijnheer Veerman, als jullie gewonnen hadden, had je waarschijnlijk is gezegd, en nu moet er weer een ex uus komen
Begrijp dat je niet naar Feyenoord bent gegaan, want in Rotterdam is het niet ouwehoeren maar doorgaan en ja past niet zo bij jou denk ik.

Veerman geeft hier gewoon eerlijk antwoord. Competities zijn nog niet begonnen. Niet iedereen is op peil qua conditie. Dan zit je nog niet in een lekker ritme om binnen 3 dagen 2 zware uitwedstrijden te spelen. PSV had eerder kunnen reageren maar heb de KNVB ook vaak t voortouw zien nemen bij verplaatsen van wedstrijden. Zijn wedstrijden van zaterdag naar vrijdag gehaald omdat AFC Ajax dinsdag CL spelen moest bijvoorbeeld.
Hopelijk wordt er van geleerd in deze. Ook door PSV.

Zo'n onzin dat psv zogenaamd te laat is. De knvb moet gewoon proactief rekening houden met dit soort zaken. Daar hebben ze toch mensen voor die de planning maken? We willen allemaal zo graag een grote competitue zijn, speel die fruitschaalwedstrijd dan lekker een week eerder of maak het voortaan een jeugdwedstrijd oid. Speciaal voor de knvb zal ik hier een enkele regel aan het proces bedenken. Indien 1 van de ploegen die de JC schaal speelt Europese kwalificatie speelt, verplaats je de wedstrijd. Waar kan de factuur heen?

Die Veerman moet niet zo zeiken. Hij wil toch bij een topclub spelen ? Daar hoort 2 x in de week spelen ook bij. Je kunt het ook omdraaien en zeggen dat ze een dag extra rust hebben voor komend weekend.

Hebben ze vorig jaar in Rotterdam ook niet over gezeurd en die hadden nog meer wedstrijden. Of je wilt Europees spelen of niet. Maar niet dat telkens als excuus aanhalen en janken.

Wat vind ik deze jongen toch een ongelofelijke zeurpiet. Als dit allemaal te zwaar is hoeft hij in ieder geval geen stap naar een grotere competitie te maken want dan valt ie om na 3 weken denk ik.

Lekker bij RKC gaan voetballen, speel je 1x in de week.

Wat een meuten zeg. Tour de France is (bijna) elke dag. Kijk eens naar Engeland, speelt men 59 wedstrijden. Ze moeten eens stoppen met meuten. Worden goed betaald. Wij werken toch ook elke dag!

Is wel vaak zo met PSV in Europa “hadden kunnen winnen” Nu maar eens doorpakken want dit gaat natuurlijk nergens over. Zet dan tweede in tijdens JC schaal, hou toch op

Zeurpiet.. sorry Joey, dit hoort er helaas bij als je CL wil spelen. Zaterdag/dinsdag of zondag/woensdag spelen is redelijk gebruikelijk. En als je geluk hebt wordt weleens een wedstrijdje verzet. Verder niet klagen. Vorig jaar was Schmidt de schuldige met zijn aanpak en nu is het drukke schema de schuldige. Met deze instelling gaan ze nooit 90min volle bak kunnen spelen.

Ik vond m eigenlijk niet zo 'vinnig' reageren hoor... Gaf netjes antwoord en kon er ook nog bij lachen. Misschien als n boer met kiespijn, maar dat gevoel had ik niet.

En zn afsluiting vond ik nog het leukste, met n knipoog; Vlgd wk geven we ze n pak op de broek. Ik mag dat wel :-D

3 augustus 2022 om 13:50

Inderdaad. Niets mis mee met zijn reactie. Maar hier zijn veel leden die zoiets aangrijpen en kinderachtige reacties geven.

Jammer, maar dat is hier enorm de trend.

Het wordt nog veel erger Veerman. Als het seizoen begint, moet je minimaal tot aan december twee keer in de week spelen. Geen beginnen aan voor die jongen, hahaha

Mensen wat een gezeik weer dikbetaalde profs moeten toch echt wel 2 potjes voetbal van 1 1/2 uur kunnen spelen. Daarnaast het vingertje naar de KNVB is ook bullshit normaal word de JC schaal in augustus gespeeld maar door het WK en nog een winterstop word de spoeling eat dun he in het wedstrijdschema. Is het teveel dan moeten ze lekker een breiclubje gaan oprichten.

Ja Ajax heeft ook wel eens op donderdag een verlenging tegen Schalke gespeeld waarna ze met de tong op de grond de zondag weer tegen psv moesten spelen. Dat hoort er bij en als je daar niet tegen kan dan moet je niet gaan voetballen.
Dan moet je lekker zeggen joh we spelen alleen eredivisie en laten de Europees schieten. Man als die jongen ooit in Engeland gaat voetballen schrikt hij zich tot. Kappen met dat gezeur en ga voetballen. De knvb kon niks. Gemeente en politie is ook een partij die iets te zeggen heeft.

Misschien moet Veerman eens een baan als stratenmaker doen voor een maand. Dat zou kunnen helpen dat hij het toch wel fijn vind om op zaterdagavond te hebben gevoetbald om op dinsdagavond ook weer te mogen voetballen. De Premier League is ook niet geschikt voor Veerman want daar voetballen ze ook heel veel.

Zo. Velen hebben weer hun best gedaan om zeer kinderachtig te reageren.

Veerman zegt niets verkeerd. Geeft gewoon antwoord op een vraag.

Dat velen er graag een negatief verhaal van willen en moeten maken is juist zeer treurig.

Heerlijk om te zien dat alle Ajax supporters nu ineens vinden dat psv’ers lopen te zeuren terwijl het vorig jaar andersom was. Ik vind persoonlijk dat je best twee wedstrijden in zo’n korte tijd moet kunnen spelen, hoewel het reizen erbij natuurlijk niet vergeten hoeft te worden.

Heerlijke interviews altijd met Veerman. Die zegt gewoon wat hij vindt en windt nergens doekjes omheen. Als supporter is dat gewoon het lekkerst. Ik kan niks met al dat mediagetrainde gezwets. Lekker dichtbij jezelf blijven, en als er dan mensen zijn die daar aanstoot aan nemen moeten die daar zelf maar mee dealen. Zal ook best nog wel eens voorkomen dat hij een teammaat op de teentjes trapt, maar dat neem ik graag voor lief. Gasten als Veerman zijn goud waard in je team. Krijg een beetje Stijn Schaars en Van Bommel (als speler) vibes van hem. Hopelijk ontwikkelt hij zijn defensieve spel nog wat verder door, want dan is hij echt de baas op het middenveld.

Dus als ik het god begrijp zeurt Veerman over het feit dat hij op zaterdag en dinsdag moet spelen, terwijl hij probeert te realiseren dat hij op zaterdag en dinsdag moet gaan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 1 0 0 0
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hugo Borst pleit voor debutant: ‘Ik denk dat Van Gaal verleid wordt door hem’

Hugo Borst is uiterst gecharmeerd van Joey Veerman. De analist sprak zaterdagavond tijdens De Eretribune louter positieve woorden over de middenvelder van PSV. Veerman was afgelopen week belangrijk in het Champions...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren