‘Salariskwestie’ De Jong lekt uit: Marca illustreert reden tot verkoop

Dinsdag, 5 juli 2022 om 17:22Rian Rosendaal • Laatste update: 17:26

De details van het contract van Frenkie de Jong bij Barcelona zijn dinsdag naar buiten gebracht door Marca. De doorgaans goed geïnformeerde krant publiceert de cijfers die verklaren waarom de 25-jarige middenvelder waarschijnlijk wordt verkocht. Zaterdag zei voorzitter Joan Laporta nog ‘er alles aan te doen’ om De Jong te behouden, maar sprak hij tevens over ‘een salariskwestie’ die eerst dient te worden opgelost.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Frenkie de Jong bij Barcelona vertrekken deze zomer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door glennn)

Wat een zielig clubje zeg. Een speler helpt je in eerste instantie, vervolgens maak je duidelijke afspraken, en dan gooi je diegene zo voor de bus door dit uit te laten lekken. Bizar, zo sneu.

5 juli 2022 om 17:30

Wie zegt dat het vanuit de club is gelekt? Kan ook zijn zaakwaarnemer zijn..

5 juli 2022 om 18:59

@lionaldinho84: Welk profijt hebben Frenkie en Ali Dursun ervan als dit uitlekt?

5 juli 2022 om 19:54

Welk profijt heeft Barca hiervan?

5 juli 2022 om 20:17

@Lionaldinho84 werkelijk? Jij vraagt je af waarom iemand bij Barca deze details zou lekken? Je zult toch wel enige vorm van fantasie hebben?

5 juli 2022 om 21:39

Nou leg dat eens uit dan...

5 juli 2022 om 21:45

Gebeurd nu voor de zoveelste keer.
Dembele en bedreigingen bij Umtiti ging hier al voor omdat men intern het nodig vond om op deze manier druk uit te oefenen.
Als ik Frenkie was zou ik lekker voet bij stuk houden en niet zwichten voor de druk.

6 juli 2022 om 07:35

Wat voor druk, er is toch geen deal met ManU.. je doet aannames en insinueert iets waar je totaal geen bewijs voor hebt.. je naam zegt al genoeg eigenlijk

5 juli 2022 om 17:30

Inderdaad niet netjes. Ze willen doelbewust de opinie tegen frenkie keren. Ik merk dat barca onder het bewind van laporta is afgegleden tot een club die niet meer de sympathie heeft van de gemiddelde voetballiefhebber.
Andere kant van de medaille: frenkie is dat monster salaris helemaal niet waard. Heeft eigenlijk barca niets gebracht. Maar hij staat in zijn recht dat salaris te eisen, contracten zijn getekend.

5 juli 2022 om 17:35

Wetende dat jouw salaris puur wordt gebruikt om nieuwe spelers te betalen is ook gelijk een goede reden om als De Jong zijnde niets in te leveren. Het is de schuld van de club dat ze op dit moment zo in de schulden zitten. Ze willen boven hun stand blijven leven door spelers als Lewandowski te halen, maar die kunnen ze niet betalen door de schulden dus willen ze het maar verhalen op hun eigen spelers. Laat Barca maar jaren op de blaren zitten voor hun financiële wanbeleid. Dan maar een aantal jaar geen Champions League in Camp Nou. Eigen schuld.

5 juli 2022 om 17:36

bocherief

Of de zaakwaarnemer wil steun krijgen door te laten zien, dat zijn client nog niet volledig betaald is.

En tja, als het de club is, zeker geen slimme actie. Moeten zij niet doen.

5 juli 2022 om 17:38

Andres, eens, daarom roep ik al tijden dat barca zich moet focussen op jeugd, scouting van talenten en goedkopere ervaren krachten. 2 jaar uefa league accepteren en daarna met een gezonde basis starten. Maar laporta is het ene gat aan het dichten met een ander, het is gewoon een ponzi scheme wat hij doet. Volgend jaar hebben ze dezelfde problemen, maar dan nog erger

5 juli 2022 om 18:04

Hoezo Europa league accepteren? Al koopt barca geen enkele speler dan nog moeten ze met enig gemak CL kunnen halen..

5 juli 2022 om 18:07

Omdat dat de druk wegneemt. De CL jacht zorgt dat je topspelers wil aantrekken voor astronomische salarissen. Die focus moet weg bij laporta. Laat hem eens als een echte crisis bestuurder regeren

5 juli 2022 om 18:56

100% gelekt door de club om draagvlak voor de verkoop te creëren. De Jong en zaakwaarnemer hebben er niks aan dit te lekken. En hypothetisch gesteld zouden ze het op een andere manier doen, met minder details.
Laporta speelt vieze spelletjes. Echte wolf in schaapskleren wat mij betreft. De situatie met Messi heeft met terugwerkende kracht een hele vieze nasmaak over gehouden. Situatie met Koeman vol van politieke spelletjes enz enz.

5 juli 2022 om 17:45

Echt alle sympathie verloren voor een club die ik altijd een warm hart toedroeg. Eerst met Ronaldinho, daarna met xavi iniesta messi, mooie tijden om voetbal te kijken. Jammer, zijn sowieso weinig grote clubs over die mijn sympathie hebben buiten Nederland. Vroeger had ik nog wel eens een voorkeur in de CL maar het boeit me tegenwoordig echt geen ster meer. Soms gun ik het bepaalde personen binnen een team, maar daadwerkelijk hopen dat een club doorgaat ten koste van de ander in de CL (buiten NL teams) doe ik echt al lang niet meer.

5 juli 2022 om 17:57

@FR-RKC Of het door de club is uitgelekt, weten we natuurlijk niet. Ik ben het wel met je eens dat het handelen van Barca de afgelopen jaren niet echt sympathie opwekt.

Aan de andere kant kan ik het wel begrijpen dat Laporta een nieuwe salarisschaal in wil stellen. Het contract dat de Jong aangeboden is, stamt natuurlijk ook uit de tijd dat Bartomeu nog aan het roer stond. De financiã«le malaise, die nog eens verergerd is vanwege het uitbreken van de pandemie, laat het simpelweg niet meer toe om deze salarissen uit te keren. Dat dit ten koste gaat van een speler als Frenkie, die de club ook nog eens een warm hart toedraagt, is pijnlijk. Ik wil daarmee niet zeggen dat hij dit maar dient te accepteren. Het voelt natuurlijk erg scheef om zelf salaris in te moeten leveren om dat van andere spelers te betalen, ook al verdienen die op jaarbasis minder dan de helft van jouw salaris.

5 juli 2022 om 18:05

Wat laporta zou moeten doen is de bestaande contracten respecteren, investeren in jeugd en scouting zodat goedkope talenten en ervaren spelers kunnen worden aangetrokken. Niet als een ponzi schemer meer spelers binnenhalen met een topsalaris, en dat gat proberen te dichten door andere spelers niet volledig uit te betalen en dergelijke gekke constructies

5 juli 2022 om 18:17

@bochberief Dit is toch geen methode zoals bij een Ponzi-scheme? In dergelijke gevallen gaat het erom dat je voordoet alsof je winst behaald hebt, terwijl die helemaal niet bestaat en het eigenlijk gaat om de inleg van nieuwe spelers. Als het vertrouwen op is en er geen nieuwe aanwas van investeerders is, blijkt de organisator niet daadwerkelijk te beschikkelen over de financiã«le middelen die hij stelde te hebben.

In het geval van Barca gaat het er juist om dat het duidelijk is dat er onvoldoende middelen zijn. Om de nieuwe spelers te betalen, moet er dus ergens ingeleverd worden, zoals nu bij Frenkie. De nieuwe spelers krijgen ook een beduidend lager salaris aangeboden. Nogmaals, ik vind het ook niet erg sympathiek en het is duidelijk het gevolg van jarenlange wanpraktijken bij Barca, maar het is niet oplichting zoals bij Ponzifraude.

5 juli 2022 om 18:21

Je financiële verplichtingen niet nakomen, want contracten worden niet gerespecteerd, en die besparing gebruiken om andere spelers aan te trekken, is in mijn boek wel een vorm van ponzi fraude

5 juli 2022 om 18:42

@bochherief die spelers worden niet aangetrokken door besparingen maar door de lening die ze hebben gekregen waarmee ook grotendeels de schulden afgelast gaan worden. Als iemand iets zegt over Barca neemt iedereen het klakkeloos over. Er zit een verschil tussen transfer budget, salaris budget etc.

Daarnaast is het probleem met Frenkie dat hij komend jaar het ingehouden bedrag terug krijgt bovenop zijn salaris. Gezien de nieuwe salarisschaal past dit er niet in.

Manier van werken goed? Nee, totaal niet maar de speler mogen allemaal zelf kiezen volgens mij en Laporta is met een gigantische puinhoop opgezadeld midden in een pandemie. Lekker alleen op jeugd teren en niet presteren terwijl ze geld verdienen als ze presteren is ook de oplossing niet, dat zal het alleen maar erger maken eb daarin ligt het probleem.

5 juli 2022 om 18:52

En waar valt Lewandowski in die schalen denk je? Die gaan ze ook gewoon veel te veel geld betalen.

5 juli 2022 om 19:07

@drl80 Van wat ik las, is Barca van plan om Lewandowski een jaarsalaris aan te bieden van zo'n 8 miljoen euro, wat een stuk minder is dan hetgeen dat Frenkie opstrijkt momenteel. Dat salaris zal dan de top vormen van die nieuwe schaal lijkt me, gezien de status van de Pool.

Ik kan me daarnaast voorstellen dat Barca het beschikbare geld momenteel liever uitgeeft aan een topspits dan aan Frenkie, vanwege de middenvelders die de club reeds in de gelederen heeft.

Dit neemt trouwens niet weg dat ik het krankzinnig zou vinden als ze hem inderdaad overnemen voor een bedrag van rond de 50 miljoen.

5 juli 2022 om 19:44

Het salaris van Frenkie komt boven de “nieuwe” schaal uit doordat er achterstallig salaris bij wordt geteld. De bedragen worden opgehoogd. Alleen vanwege het feit dat Frenkie bereid is geweest het achterstallige uit te smeren. En nu wordt het tegen hem gebruikt alsof hij onevenredig gaat verdienen. Dit is dus spelen met cijfers om het publiek voor je te winnen.

De puinhoop was gigantisch inderdaad. Dat neemt echter niet weg dat Laporta vieze politiek aan het bedrijven is waarbij hij niet schuwt iemand onder de bus te gooien.
@voetbal23 ok de budgetten zijn opgedeeld voor praktische doeleinden. Uiteindelijk valt het onder dezelfde begroting. Maar goed 50 miljoen uit het transferbudget voor een 33 jarige Lewa met 1 jaar contract? Vind jij dat te verdedigen beleid in het algemeen en op dit moment?
Ik namelijk totaal niet.

5 juli 2022 om 18:13

Maar wie staat er voor joker wanneer je op straat gooit dat je niet kunt betalen.
Trekt nou niet echt de wereldsterren aan denk ik.

Dus ze betalen de jong al jaren niet uit. De Jong is dan nog zo vriendeiljk om daarin mee te gaan. Dan wil je een salarisplafond instellen, wat ook nog enigszins te begrijpen is. Maar dan pleur je alles openbaar en gebruik je het als chantagemiddel?
Holy...

5 juli 2022 om 17:35

Kun je wel lezen? Dus zs betalen de Jong al jaren niet?? Waar maak je dat uit op? Er staat dat ze hem niet het volledige bedrag.. hoe maak jij daarvan dat hij helemaal niet betaald heeft gekregen?

5 juli 2022 om 17:37

Slechts 3 miljoen in jaar 2 en 9 miljoen in jaar 3. Ze betalen de jong wel, maar niet het afgesproken bedrag

5 juli 2022 om 17:45

"in het seizoen dat De Jong arriveerde, betaalde Barcelona hem nog nooit volledig uit: 12,32 miljoen in zijn eerste jaar, slechts drie miljoen in jaar twee en negen miljoen over de afgelopen jaargang.".
Sta je toch aardig voor lul Lionaldinho84

5 juli 2022 om 17:59

Jij zegt: ze betalen de Jong al jaren niet uit.. dat impliceert dat ze hem helemaal niet betalen. Maar hij heeft niet het volledige bedrag (nog niet) ontvangen. Dat is heel iets anders dan niet uitbetaald te zijn.. wie staat hier nou voor lul? Jij doet alsof hij 0,00 heeft gekregen terwijl hij over 3 jaar dus gemiddeld 8 miljoen kreeg. Ik praat het niet goed maar jij doet alsof hij jarenlang niks heeft gekregen

5 juli 2022 om 18:01

Hij heeft zijn volledige salaris niet uitbetaald gekregen, dat klopt inderdaad.

5 juli 2022 om 18:07

Lees jouw 1e zin ff terug: "dus ze betalen de Jong al jaren niet uit". Dat klopt gewoon niet wat je daar zegt, je wilt een beeld schetsen alsof hij al jaren geen cent heeft gekregen..

5 juli 2022 om 18:43

Ik neem aan dat hij dan die 18 miljoen die hij nog niet ontvangen heeft nog wel krijgt als hij vertrekt. Als die dat niet krijgt snapt zijn zaakwaarnemer er niet veel van...

5 juli 2022 om 20:12

Precies,want dan lijkt het als hij 2 extra seizoenen speelt voor niks, want het bedrag krijg hij nu in 7 jaar ipv 5...

Van Frenkie naar Kessie & Christensen transfervrij. Ze hadden gewoon beter moeten nadenken, toen ze Frenk kochten. Dan hadden ze maar een lager salaris moeten afspreken.

Frenkie is gewoon een goede voetballer, een topvoetballer. Dat hij waarschijnlijk door financiën verkocht gaat worden, is eigenlijk schandalig.

En maar wel andere spelers halen en je ziel verkopen: ''spotify Camp Nou''...

5 juli 2022 om 17:43

Hoezo schandalig? Misschien vind Barca wel dat hij niet naar zijn salaris en transfersom presteert? Er worden door clubs wel vaker spelers weggedaan die de verwachtingen niet inlossen hoor. Dit gebeurd ook gewoon in de Eredivisie

5 juli 2022 om 17:47

Japie. Er zit een verschil in dat een speler dan verkocht wordt. Nu willen zij hun contractuele afspraken gewoon niet nakomen en de ruimte die Frenkie dan inlevert aan een nieuwe speler geven. Wilt Frenkie dat niet? Dan kan die vertrekken. Dat heet gewoon chantage, en is inderdaad schandalig. Het is verkopen of gewoon je contractuele afspraken nakomen. Mensen die dit normaal vinden, die hebben het dus niet zo heel hoog zitten met contracten. Vraag mij af als hun baas bij hun aanklopt om salaris in te leveren of te mogen vertrekken. Denk dat zij zich dan ook niet goed behandeld vinden. Vooral niet als er bepaalde werknemers een uitzondering zijn op de regels

5 juli 2022 om 17:49

Je kunt altijd in gesprek gaan. Maar iemand met enig verstand weet dat je zo een gesprek niet via de media voert.

5 juli 2022 om 17:51

Netjes is idd anders maar is dat anders dan hier? Als je je contract niet verlengd wordt je op de bank gezet of teruggezet naar het tweede. Dat is ook chantage. Ik ben ook geen fan van deze praktijlen hoor, maar bijna alle clubs hebben wel aan een vorm van chantage gedaan. Daarom snap ik heel goed dat spelers tegenwoordig vaak voor hunzelf kiezen

5 juli 2022 om 17:54

Japie. Dat terug naar het tweede of op de tribune worden gezet vind ik juist de laatste jaren wel meevallen. Ik kan zo geen voorbeeld voor de geest halen? Ik vind deze manier van werken gewoon heel laag. Kan je net zo goed gewoon geen contract afsluiten, want die is toch niks waard. Overigens vind ik een contract niet willen verlengen wel heel iets anders dan iemand die graag wilt blijven. Blijkbaar wilt de speler toch graag weg. Hier wilt Frenkie graag blijven maar wordt die gechanteerd met een salarisverlaging

5 juli 2022 om 17:57

Japie, ik zie je echt vrijwel uitsluitend nog reageren bij onderwerpen die jouw stokpaardjes betreffen. Ja, de hele voetbalwereld is altijd lovend over Frenkie en ziet de kwaliteiten die hij heeft, maar Japie zal hem altijd afvallen en zeggen dat ie er niet veel van kan en dat ie tegenvalt en matig is.

Misschien he, heel misschien, ziet Barca dat ze in Frenkie een speler hebben die interesse en marktwaarde waarborgt en die ze kunnen opvangen met het vele talent op het middenveld. Dan bespaar je al het salaris dat ze hem moeten betalen en komt er wat geld in het laatje ook nog bij. Maar de manier waarop het gebeurd- Frenkie jarenlang niet zijn overeengekomen salaris te betalen en daarna doodleuk dat salaris lekken om hem onder druk te zetten via de supporters- is gewoon schandalig.

Het doet er namelijk helemaal niet toe of ie z'n salaris waard was of niet wat dat betreft. Hij is een werknemer en heeft zich altijd keurig opgesteld. Nu ligt de info op straat.

5 juli 2022 om 17:58

En ik wordt een beetje moe van jullie. Zaniken over het salaris of de transfersom van een Pogba, Wijnaldum en Neymar op het moment dat ze het verschil niet maken maar owee als er wat kritiek is op een oud speler van Ajax

5 juli 2022 om 17:59

In het artikel staat dat hij al heeft ingeleverd de afgelopen jaren. Hij heeft dus altijd mee bewogen met de club. Ook heeft hij niet altijd goed gespeeld, maar wel heel veel gespeeld en inzet getoont voor de club.
Het is dan respectloos dat je via de media, iemand die altijd inzet voor je heeft getoont (financieel en op het veld), zo behandeld.

In het geval van iemand waarbij een speler gratis de deur uit wilt lopen, is een ander verhaal. Die representeert op dat moment geen waarde meer voor de club. Dan moet je een sportieve/financiele afweging maken of je iemand dan inderdaad bij het tweede zet en niet te veel ten koste gaat van de sportprestaties.

5 juli 2022 om 18:00

@Ducktaildo Ik vind het ook laag van Barca. Toch gebeurd hier ook genoeg. Er komt een nieuwe coach die het niet ziet zitten in een paar spelers die er al spelen van uit de eigen jeugd en ze kunnen wegwezen. Ik praat zeker niet goed wat Barca hier doet, maar dit gebeurd helaas niet alleen bij Barca

5 juli 2022 om 18:04

Japie. Maar dat zijn allemaal andere voorbeelden. Ik heb eerlijk gezegd dit nog nooit gezien hoor? Jij wel? Want ook in je andere voorbeeld wordt een contract gewoon gewaardeerd en kunnen zij zelf kiezen of zij willen vertrekken of blijven. Frenkie kan kiezen om in te leveren of om te vertrekken. Of te wel contract wordt eenzijdig niet nageleefd. Doet een speler dit andersom, dan heet het werkweigering

5 juli 2022 om 18:07

@ducktaildo Zoals ik hierboven ook al schrijf, vind ik ook niet dat het handelen van Barca de afgelopen jaren sympathie opwekt. Ik maak alleen niet op uit de berichten dat de club niet van plan is om de afspraken niet na te komen.

Ik zie het vooral als het eenvoudige gevolg van de financiële wanpraktijken onder Bartomeu. De huidige situatie van Barca laat het simpelweg niet meer toe om dergelijke salarissen als dat van Frenkie uit te keren. Kessi en Christensen zouden op jaarbasis ook minder dan de helft van het salaris van Frenkie ontvangen. Ik begrijp dus goed dat Laporta een nieuwe salarisschaal in wil stellen. Dan moet Frenkie óf in willen leveren op zijn salaris, óf de club zal hem willen verkopen. Of Frenkie daarmee instemt, is natuurlijk aan hem. Hij kan Barca altijd aan de gesloten overeenkomst houden en nakoming eisen. Is het netjes van Barca? Zeker niet en ik zou het persoonlijk ook helemaal niet waarderen als ik Frenkie was. Maar hoe kunnen ze uit de huidige situatie komen als ze niet een nieuwe weg inslaan?

Ik denk overigens niet dat het zozeer te maken heeft met eventuele sportieve prestaties van Frenkie, zoals @japie_krekel lijkt te vermoeden. Volgens mij zouden ze hem graag erbij houden.

5 juli 2022 om 18:09

@Ducktaildo Dit specifieke voorbeeld nog niet nee, al heb ik wel vaker gezien dat clubs in financiele nood geen salaris uitkeren. Barca is alleen een stuk asocialer want die blijven gewoon spelers halen. Daarom vind ik Barca afgelopen decennium gewoon een nare, onsympathieke club geworden. Als ik Frenkie was zou ik lekker naar United gaan. Wie weet wordt hij daar wel gewaardeerd en daar krijgt hij gewoon zijn geld. Daarnaast vind ik de PL ook een veel leukere competitie dan LaLiga

5 juli 2022 om 18:10

TULLIUS. 'laat het simpelweg niet meer toe'. Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het eerder een geval van niet meer willen ipv kunnen. Zij kunnen het salaris van Frenkie gewoon betalen, maar dan moeten zij bezuinigen op onder andere lewandowski, die dat waarschijnlijk niet meer komt. En dat heet nu dus gewoon op de blaren zitten van inderdaad wanbeleid. Iets wat heel normaal is in de wereld. Onder andere door dat wanbeleid hebben zij Frenkie kunnen aantrekken, anders had die waarschijnlijk ergens anders gevoetbald. Niet heel fair naar de andere clubs toch? Pak terug naar de jeugd en respecteer contracten die je hebt afgesloten. Dan maar even geen versterking van de selectie, en even een paar jaar in de subtop gaan voetballen en vanuit daar weer groeien.

5 juli 2022 om 18:10

@japie we weten allemaal dat je Frenkie graag basht maar dit heeft niks met zijn prestaties te maken. Voorgaande besturen hebben het financieel verkloot en daar kwam corona nog eens bovenop. 1 vol Camp Nou betekent al meerdere miljoenen, dus ga maar na hoeveel ze zijn misgelopen. De reden dat hij nog niet zijn gehele salaris heeft ontvangen komt dus door financieel wanbeleid versterkt door de corona-crisis.. jij wil graag doen alsof het komt omdat ze niet tevreden zijn maar als de club financieel gezond was dan waren ze nooit over salaris begonnen.

5 juli 2022 om 18:15

“ Hoezo schandalig? Misschien vind Barca wel dat hij niet naar zijn salaris en transfersom presteert?”

Dat hadden ze zich vooraf moeten bedenken.. je kan niet iemand een contract geven en dan zeggen: jij was deze maand niet zo lekker in vorm hè! Je krijgt maar de helft van je salaris..

Zou lekker zijn als mijn baas volgende maand zegt, je krijgt deze maand ff 200€ minder want je was niet zo lekker in vorm..

5 juli 2022 om 18:17

@Lionaldinho Ik bash helemaal niemand. Ik kijk naar wat een speler op het veld brengt en wat hij presteert bij een club en dan heb ik daar een mening over. Los daarvan vind ik dat Frenkie gewoon zijn salaris moet krijgen omdat dat contractueel vast is gelegd. Dus ben ik het eens met wat Barca hier doet? Absoluut niet

5 juli 2022 om 18:19

@burwatti Ik ben het er niet mee eens dat ze zijn salaris niet betalen. Ik had het erover dat ze misschien van hem afwillen en dat ik dat kan snappen omdat zijn transfer geen doorslaamd succes is geworden. De manier waarop ze dat willen doen daar ben ik het niet mee eens

5 juli 2022 om 18:24

@ducktaildo Tuurlijk, het specifieke salaris van Frenkie zal nog wel betaald kunnen worden. Ik bedoelde meer dat de gehanteerde salarisschaal niet meer vol te houden is, dus dat die aangepast dient te worden en een nieuwe weg ingeslagen moet worden. En dat is precies wat Barca lijkt te willen.

Ik ben het verder ook met je eens dat dit nou eenmaal de consequenties zijn van het wanbeleid bij Barca hoor. In het geval dat Frenkie besluit niet akkoord te gaan met de nieuwe voorwaarden of geen transfer wil maken, dan zal Barca dat moeten respecteren. Als dit betekent dat Barca sportief een stap terug moet zetten, moet de club daar maar mee dealen. Met je eens dat dat een gevalletje 'eigen schuld, dikke bult' is. De extreme bedragen waarvoor zij spelers aangetrokken hebben, is ook krankzinnig.

5 juli 2022 om 18:36

@Japie
Wat is de vertaling van dat Barcelona “er alles aan probeert te doen om De Jong te behouden”? Dan presteert hij niet?

5 juli 2022 om 18:40

Waarom betalen ze hem zijn salaris dan niet? Iemand die je supergraag wil houden strijk je toch niet tegen de haren in? Geen woorden maar daden zeg ik altijd maar

5 juli 2022 om 18:55

@japie, ja halve tamme maar hun kregen dan ook volledig betaald.

moeilijk te begrijpen he.

je ben nu puur bezig tegen frenkie en dat weet je zelf dondersgoed.

5 juli 2022 om 19:00

Ik ben helemaal niet bezig tegen Frenkie. Ik snap dat Barca misschien van hem af wil omdat de kosten niet matchen met de prestaties, maar de manier waarop Barca dit aanpakt vind ik onsympathiek en asociaal. Frenkie heeft gewoon recht op wat er contractueel is vastgelegd

5 juli 2022 om 21:30

Ach, kom op zeg! Dat salaris is gewoon contractueel afgesproken. Wat je ook van De Jong vindt, maar dit zijn gewoon walgelijke praktijken. Ja, ze hebben hem veel te veel salaris voorgeschoteld, maar contract is contract.

En ja, er worden wel vaker spelers weggedaan, maar de speler in kwestie heeft nog geld tegoed van de club. Dat is even wat anders dan een speler waar het volledige salaris gewoon telkens is uitgekeerd en waar de club nu vanaf wil.

5 juli 2022 om 22:32

@Sirius Ik zeg toch ook dat het asociaal is van Barcelona? Als ze hem weg doen moet hij idd eerst gewoon zijn geld krijgen of ze moeten met Frenkie bepaalde afspraken maken over de afbetaling, maar sowieso heeft hij recht op zijn geld

5 juli 2022 om 17:46

Een topclub verkoopt haar topspelers niet. Ook niet om economische redenen. Natuurlijk wel de spelers waarvan is gebleken dat ze het elftal niet beter maken als zij spelen en waarvan het elftal niet minder wordt als ze niet zijn geselecteerd.

5 juli 2022 om 17:48

Maar is Frenkie echt een sterspeler bij Barca? In welke topwedstrijden heeft hij echt het verschil gemaakt? Het is niet de Modric van Barca ofzo

5 juli 2022 om 18:38

Of een Messi. Oh wacht…..

5 juli 2022 om 22:34

Messi is een aanvaller. Frenkie is een middenvelder net zoals Modric

5 juli 2022 om 23:38

Het gaat om het afscheid willen nemen vanwege de te hoge salariskosten. De positie in het veld heeft hier niets mee te maken

5 juli 2022 om 23:59

Volgens mij zijn de sterspelers van Barcelona Araujo, Pedri en Ansu Fati. Daar staat Frankie de Jong wel een eindje bij vandaan inderdaad.

6 juli 2022 om 10:09

Dat vind ik ook de drie besten en ze zijn ook nog enorm jong. Ik ben benieuwd waar hun plafond ligt maar Barca heeft echt goud in handen met die drie. Het is alleen te hopen dat Ansu Fati een keer blessurevrij blijft. Dan kan het echt een hele grote speler worden

6 juli 2022 om 11:51

Hoe kan je Ansu Fati nu de sterspeler noemen? Die is al 1,5 jaar geblesseerd geweest zo wat.

De sterspelers bij Barcelona waren gewoon Araujo, mits fit en Pedri. Daarnaast deed een Aubameyang het erg goed sinds zijn komst en is Dembele ook aardig goed opgebloeid onder Xavi.

Verder vond ik Gavi een goede ontwikkeling doormaken, maar nog niet de sterpeler.

5 juli 2022 om 19:00

We kunnen wel stellen dat (en er zijn de afgelopen jaren al vele geweest) dat dit een nieuw dieptepunt voor Barca is.

Hoop dat hij deze puinzooi achterlaat en zijn nog te ontvangen salaris opeist.
Wat een koekoek die Laporta. Onsterfelijkheid dient zich aan bij ManU, en een dik salaris wat wel wordt overgemaakt 😄

Smerig spel van Barca weer. Contractdetails uitlekken om de fans uiteindelijk tegen hem te keren. Wat is die club afgegleden in de laatste 5-10 jaar zeg.

5 juli 2022 om 18:45

Het serpent Laporta slaat weer toe.

5 juli 2022 om 19:39

Dit soort fratsen gebeurden ook al onder Bartomeu. Er is veel meer met die club mis dan alleen een presidentje.

Hahaha. Als dit allemaal klopt dan heb je als barca zijnde ook gewoon keihard verdiend dat je met zo’n dikke salaris post blijft opgescheept. Lekker blijven zitten Frenkie en niet vergeten te glimlachen als je wordt weggepest in de media.

Als ik frenkie was zou ik gewoon blijven en in iedergeval het salaris van de afgelopen jaren terugvragen. Zou ook niet akkoord gaan met nog een salarisverlaging, laat barca eerst maar betalen. Nog steeds wanbeleid ten top, ook bij laporta

Barcelona is zelf zo stom geweest omdat salaris te beloven, moet je niet achteraf gaan chanteren of zielig doen..

Hahaha wie verzint die salarissen daar?

5 juli 2022 om 18:11

De salarisadministratie 😂

5 juli 2022 om 18:50

Nou, snel eruit werken die salarisadministratie dan 😄

Barcelona komt overal bovenop, ze zullen dit jaar ver kunnen komen in de champions League. Met of zonder frenkie. Ik hoop echt dat hij geen spijt hiervan krijgt. Want met united zal hij waarschijnlijk geen successen halen.

Hahha, en al die Barca supporters maar mekkeren over zijn salaris. Heeft ie dus nooit gekregen. Hier zou een rechter ever naar moeten kijken. Het kan natuurlijk niet zijn dat je een speler onder valse voorwendselen haalt; van zijn diensten gebruik maakt en daar de vruchten van plukt, en dan de speler weg mag sturen zonder het uitstaande salaris uit te betalen. Eigenlijk zou Frenkie onder deze voorwaarden of transfervrij weg moeten mogen gaan, of bij zijn nieuwe club de achterstallige betalingen van Barcelona moeten ontvangen. Op deze manier gaat het helemaal mis, want nu zou een andere club een belachelijk salaris moeten aanbieden, omdat er in Spanje een luchtfietsersclub zit. Barcelona is dan misschien niet bang om failliet te gaan, maar er zijn ook nog clubs die gedegen beleid willen voeren. Of moeten voeren. Als we dit normaal gaan vinden creëren we een enorme luchtbel in de voetbalwereld, en die gaat dan geheid knappen.

5 juli 2022 om 18:57

Wanneer die luchtbel klapt dan spinnen bijvoorbeeld de NL topclubs daar wel bij. Net zoals Duitse clubs. Dan zijn we in een keer van al die oneerlijke concurrentie (staatssteun en Noord Europees belastinggeld dat Zuid Europese banken overeind houdt en vervolgens met die reddingsboeien weer belachelijke leningen aan Zuid Europese clubs geven) af. Laat maar knappen!

5 juli 2022 om 21:28

Die Zuid-Europese banken mogen niet zomaar meer lenen aan voetbalclubs. Daar heeft de ECB strenge voorwaarden aan gesteld omdat de banken voor de zoveelste keer aan kwamen kloppen. Niet voor niets zocht Barcelona het in Amerika en de banken daar. Die Amerikaanse banken interesseert het niets en liquideren gewoon de boel als de club niet maar aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

Dan moet Barcelona hem gewoon verkopen. Scheelt ze ook veel salaris

Ongeacht wie het gelekt heeft. Dit is een staaltje triest wanbeleid waarbij ik serieus denk dat een klas middelbare scholieren het beter doet. Heb dit stuk nu 3 keer gelezen en m’n mond valt gewoon open van verbazing. Ongekend als je dit beleid nog kan verdedigen. Frenkie moet gewoon z’n huidige salaris behouden en anders lekker weggaan. Valt niks te halen in dat slangenhol.

Ik vind het echt een regelrecht schande dat je van je spelers eist dat ze salaris inleveren en vervolgens nieuwe spelers aan gaat trekken..

Daarnaast ook nog eens alles laten uitlekken en een president die elke keer in de media zijn meningen loopt te blaten..

Oftewel..:

Frenkie, we staan er slecht voor, kun je bijspringen/medenken dan maken we het op termijn goed dmv langer contract en een opbouw van salaris en bonussen. Ja is goed.

Frenkie, we hebben een nieuw bestuur en wil je meebewegen anders zullen we na moeten denken over je dienstverband hier en doen we in de media ondertussen uitingen over belang vd club. Ondertussen gaan we wel proberen contracten te verlengen met zeer hoge salarissen en nieuwe spelers aantrekken voor tientallen miljoenen.

Nee Barcelona gaat de wereld inslingeren dat het de grootste miskoop aller tijden is.

Wow ... wat is barca ver gezonken zeg ... allemaal bedankt door die clown van een bartomue en zijn bestuur om hem heen !

Ik zou in ieder geval niet blijven in zo'n onstabiel kaartenhuis ..
Clubs als haarlem bestaan niet meer omdat ze een paar Ton schulden hadden... het is en blijft oneerlijke concurrentie

Mijn liefde voor de club FC Barcelona verdwijnt de laatste jaren als sneeuw door de zon.
Wat ooit een prachtige club was is nu afgegleden naar een slangen kuil.
Voor covid ging ik geregeld naar wedstrijden van barca. Maar ik voel die behoefte al lang niet meer om te gaan.

Hier was Bartomeu(oud president van Barca) ook zo goed in. Ik kan mij een bericht herinneren dat Bartomeu op deze manier de fans wilde gaan opruien zodat de speler meer gaat neigen richting een vertrek. Heb al sinds het begin mijn twijfels aan Laporta.

Frenkie lekker blijven en je geld eisen eerst so solidiar zijn en dan gooien ze alles openbaar lekker. chique club daaro

Het is al heel vaak geschreven hier en ik sluit me er volledig bij aan; Barcelona is Barcelona niet meer. Een hele enge en vieze club is het geworden. Wellicht was het dat altijd al wel maar nu treedt het op de voorgrond. En Barcelona staat hierin niet alleen, dat begrijp ik, maar dit artikel gaat over Barcelona. Je speler die meegedacht heeft zo voor de bus gooien.., een nieuw dieptepunt is bereikt. Laporta voorop is een gezwel van een “man”, tussen aanhalingstekens want een echte man speelt geen vieze spelletjes achter iemands rug. En als iemand zich aangevallen, triggered heeft dat tegenwoordig, voelt dan is dat jammer. Het onverdedigbare verdedigen.., je moet er maar zin in hebben. Zet je gekleurde bril af en zie de werkelijkheid voor wat ie is. De Jong heel snel wegwezen daar en lekker ergens voetballen waar ze echt beleid voeren, of althans beter dan in Barcelona, en laat maar zien waarom de kenners gek op zijn kwaliteiten zijn.

Wat n NBA salarissen zeg, sodeju. Maar ja, als je er recht op hebt, heb je er recht op. Wat n idiote HR daar zeg, wie verzint zoiets terwijl het al tijden financieel dramatisch gaat met die club? Ik vind het wel heel schappelijk dat Frenkie geen trammelant maakt terwijl hij afgelopen seizoenen met veel minder genoegen genomen heeft, en dat hij zelfs zover gaat om in te stemmen met een verlenging van z'n contract om zodoende het resterende geld uit te spreiden...

Ik zeg Frenkie, pak waar je recht op hebt!

Je kan er ook vanuit gaan dat de onderhandelingen meer gaan over het misgelopen salaris de afgelopen jaren dan het overstappen naar een nieuwe club. Als hij slim is blijft hij. Met ManU zal het ook geen top seizoen worden.

This Industry is a monster. Je lokt een speler met bepaalde afspraken, om vervolgens een reductie te eisen. Sterker nog, valt me op dat barca haar spelers steeds vaker wegzet als geldwolven/ de zaken laat lekken. Barca moet gaan oppassen dat nieuwe spelers ook achter de oren gaan krabben als ze een aanbieding krijgen.

Goh, ze zijn het lekken dus nog niet verleerd. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat dit soort informatie naar buiten zou komen. Toch grappig om te zien dat ook dit bestuur dergelijke zaken niet schuwt. Zo begint het meer en meer te lijken dat dit bestuur geen haar beter is. Ze komen er alleen heel wat beter uit omdat ze zich aan de restricties moeten houden, maar het wringt zich door allerlei bochten om tot kapitaal te komen. Overigens was het ook idioot van Bartomeu om hem 14 miljoen euro aan salaris voor te schotelen. Hoe goed De Jong ook kan zijn, maar dat salaris is echt te gek voor woorden. Dat geef je spelers bij een contractverlenging als ze zich al onderscheid hebben.

De jong zal zeker niet de enige speler zijn bij Barcelona waar dit speelt. Wat een idiote chaos moet dat bij die club zijn. Absurd dat ze nog steeds voorstellen doen aan nieuwe spelers. Verschrikkelijk wat een wanbeleid.

Wat een idioten hier… wat heeft Barca eraan om dit te lekken??? Het is juist in het nadeel van barca want nu weten clubs dat barca frenky hoe dan ook wilt verkopen dan kan je dus niet de jackpot vragen!! Ps. Het wordt wel beetje zielig al die modaal ridder reacties over alles wat over barca wordt gepost!! Barca en Real zijn de grootste clubs van de wereld die kunnen en zullen nooit kapot gaan!!

De topclubs staan trouwens wel voor hem in de rij. Hij heeft ze voor het uitzoeken dus niet denk je dat ze achterlijk zijn. Die hebben allang gezien dat het een zwaar overschatte speler is. Alleen in Nederland dringt dat nog niet door vooral onder de Ajax fans. Het is ook niks veel poeha met zijn arm gebaardjes tikkie terug tikkie naar achteren tikkie opzij. Zelfs Jules de Corte kan dat. Niks te nadele van Jules.

Een zoveelste voorbeeld van hoe Barça zich een bepaalde positie inneemt in het voetballandschap maar dit zich niet kan veroorloven en de schulden blijft opbouwen!
Echt een maffia club.

Barcelona loopt kennelijk al een stuk achter in de betaling van salaris aan de Jong, als gevolg waarvan ze nu nog zo'n 100 miljoen in vier jaar moeten gaan uitbetalen. Of Frenkie nou sportief gezien heeft gebracht wat ze hoopten is de vraag hier niet. Er is een contract dat gewoon nageleefd moet worden. Dat Frenkie akkoord is gegaan met uitgestelde betalingen waardoor het restbedrag nu hoger is geworden voor de komende periode is ook zijn schuld niet, maar die van Barcelona. Het is dan ook logisch dat Frenkie geen behoefte heeft om te verkassen, immers welke club gaat hem een salaris bieden van om en nabij de 25 miljoen de komende vier jaar ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

267 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona verhuurt concurrent van Frenkie de Jong binnen LaLiga

Nico González speelt dit seizoen op huurbasis voor Valencia. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De spelmaker van Barcelona, die vorig seizoen door trainer Xavi vaak als invaller voor Frenkie de Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren