Barça wil Frenkie de Jong behouden en kan duo eindelijk transfervrij inlijven

Zondag, 3 juli 2022 om 09:57Jordi Tomasowa • Laatste update: 09:57

Barcelona gaat er alles aan doen om Frenkie de Jong te behouden, zo vertelt voorzitter Joan Laporta in een interview met Cadena Cope. De 25-jarige middenvelder wordt hevig gelinkt aan een transfer naar Manchester United, maar kan tegen een lager salaris in Catalonië blijven.

“Frenkie de Jong is een speler van Barça, een van de beste middenvelders ter wereld. Hij is een speler met buitengewone kwaliteiten”, zo luiden de lovende woorden van Laporta. “Er zijn meerdere clubs die hem willen hebben, niet alleen Manchester United, maar wij zijn niet van plan om hem te verkopen en hij wil zelf ook blijven. Er is echter wel een salariskwestie. Daar moet iets aan veranderen.”

Ook een langer verblijf van Ousmane Dembélé wordt nog niet door Laporta uitgesloten. De aanvaller is momenteel transfervrij, nadat er na maandenlange contractonderhandelingen uiteindelijk geen witte rook kwam. Het is een financiële kwestie en twee partijen moeten het eens worden. We zijn op dit moment rustig, we onderhouden een goede relatie met de speler en met zijn zaakwaarnemers. Als zij de voorwaarden accepteren die wij hebben voorgesteld, kan Dembélé hier blijven spelen.”

Laporta bevestig in het interview ook de transfervrije komst van Andreas Christensen en Franck Kessié. Dat het duo een transfer naar Barcelona zou maken, was een publiek geheim. Door de financiële regelgeving van LaLiga kon Barca de komst van het tweetal niet eerder bekendmaken. Kessié komt transfervrij over van AC Milan, terwijl Christensen gratis overkomt van Chelsea.Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door remcob)

Volkomen logisch dat hij wilt blijven, alleen wilde barca hem verkopen om geld vrij te maken voor Lewan. United is wel het lachertje van transferperiode gene topper aangetrokken en Ronaldo ziet dat mede lede ogen aan.

2 juli 2022 om 22:34

@aqua1 Frenkie gaat uiteindelijk naar United..als die andere twee komen zoals voorspeld en Gavi, Pedri en bussie gaan spelen...gaat hij niet altijd basis spelen

2 juli 2022 om 23:08

@Dennis schijnt dat Frenkie vanaf komend seizoen heel veel gaat verdienen door zijn Bartemeu contract. Als ze hier uit komen dan blijft hij aangezien hij zelf ook wil blijven. Het aantrekken van Malacia en Martinez zullen het ook niet over de streep trekken. Ronaldo dient niet zomaar een transfer verzoek in en als hij dat doet waarom zou je dan in het eerste jaar van ten Hag dat risico lopen om daar naar toe te gaan.

3 juli 2022 om 09:28

@dennis: busquets heeft niet het eeuwige leven, misschien is dit juist het seizoen dat Frenkie hem gaat vervangen. En Gavi is Frenkie nog niet voorbij, dus een middenveld met Busquets Frenkie en Pedri of Frenkie Pedri en Gavi zijn allebei een optie.

Als die tv-rechten deal van Barca doorgaat dan hoeven ze Frenkie niet meer perse te verkopen. En als Dembele bijtekend dan komt Raphina niet. Dus het is niet 100% zeker dat Frenkie naar United gaat..

3 juli 2022 om 10:48

@Lionaldinho, ze hebben net Kessie gehaald die speel je er niet zomaar uit en 2 als Dembele gaat zal Raphinha ook niet komen ook...

3 juli 2022 om 11:07

De situatie Dembele vind ik een hele vreemde. Hij is nu officieel uit contract en Laporta zegt heel arrogant dat als hij akkoord gaat met de financiële voorwaarden hij mag blijven.
Situatie van Frenkie is denk ik om de prijs nog net iets verder op te drijven. Je gaat niet onderhandelen tot je zo dichtbij bent en dan 180 graden draaien.

2 juli 2022 om 22:35

CR7 neemt gewoon de kuienlatten hoor!

2 juli 2022 om 22:36

Je weet dat de transfermarkt officieel nog zo'n 2 maanden open is he? 😂😂

Frenkie gaat trouwen..daar gaat tie z'n salaris niet voor inleveren hoor🤣🤣

2 juli 2022 om 23:29

Hij kan nog steeds een groot feest geven hoor

3 juli 2022 om 00:47

Wat een joker toch die Laporta....wel van plan om o.a. Lewa een megasalaris te geven en de Jong zou moeten inleveren? Nooit, nooit doen als ik hem was. Is ook een smerige tactiek van Laporta zodat hij kan zeggen dat de Jong niet weg moest.

3 juli 2022 om 04:35

Lewandoski gaat geen mega salaris krijgen. Ook hij gaat inleveren tegenover zijn huidige salaris bij Bayern. En ook De Jong zie ik inleveren om te kunnen blijven bij Barca. Terwijl hij bij United betere salaris zou krijgen.

3 juli 2022 om 09:24

Lewandowski moet het al lang niet meer voor het geld doen. En misschien is hij het beu om de zoveelste keer kampioen te spelen in Duitsland, hoe raar dat ook klinkt. Maar bij Bayern is er toch altijd de kans op de CL, in tegenstelling tot bij Barcelona denk ik dat die in de CL weinig kans maken om potten te breken. Dus enkel spelen voor de titel en eventueel de beker. Mooi om erbij te hebben, uiteraard. Ondanks ik Lewandowski 1 van de beste spitsen aller tijden vind is het toch afwachten wat hij doet in een ander land / ploeg.

Fantastische voetballer, beste middenvelder van de wereld, maar we gaan hem daar niet naar betalen.

2 juli 2022 om 22:35

Hij verdient meer dan De Bruyne en Modric. Zelfs al zou hij een van de beste zijn dan is zijn salaris compleet buiten alle proporties (net zoals andere Bartomeu contracten)

2 juli 2022 om 22:46

Het is gewoon tegenstrijdig. Ook salaris inleveren, zodat net gekochte spelers wel grootverdieners worden is moeilijk te verkopen.

3 juli 2022 om 00:02

Tjs als je perse PSG wil overtreffen dan mag je op de blaren zitten. Want dat is hoe het gegaan is.

3 juli 2022 om 08:36

@stb040

Weten we al zeker dan dat de aangekochte spelers wel die megasalarissen gaan verdienen?

Dat ze hem niet betalen naar zijn status als "een van de beste middenvelders ter wereld" komt door de financiële situatie. Als jij de beste vrouw van de wereld hebt, gun je haar misschien ook een groter huis, maar als je het niet kan betalen dan houdt het op.

3 juli 2022 om 09:50

Nou de opmerking dat alle spelers salaris moeten inleveren behalve nieuwe spelers en spelers die nog geen jaar aanwezig zijn, neigt daar well een beetje naar vind ik iig. En ze betalen hem dat dus wel, maar willen hem minder betalen, dat is ook wat anders. Ze doen beroep op het clubhart van Frenkie, en dat zoi Frenkie sieren als hij er mee in stemt, maar zegt veel over het bestuur momenteel.

Dus je moet zelf salaris inleveren om te zien dat andere spelers voor meer salaris aangetrokken worden zoals Christensen, Kessie en Lewandowski. Vrij bizar als je het mij vraagt en zeer vals, snel weg daar Frenkie. Weg uit die vieze slangenkuil.

2 juli 2022 om 22:37

Ja heel vals inderdaad, vind frenkie zelf ook. Daarom wil hij zo graag blijven daar in Barcelona, die moet je letterlijk uit de voordeur trekken om hem weg te halen. Hij zal nog gaan verlagen in salaris ook.

2 juli 2022 om 22:56

Of hij weigert United en blijft voor zijn huidige salaris. Je weet wel, volgens het contract wat die al heeft..

2 juli 2022 om 22:37

Ja, maar frenkie is zijn salaris niet waard. Geflopt bij barca maar is wel een grootverdiener. Zo werkt dat niet. Die laporta zegt dit natuurlijk alleen om hem zo duur mogelijk te verkopen, maar frenkie krijgt net als koeman een trap onder zijn kont deze zomer.

2 juli 2022 om 22:53

Geflopt haha.

2 juli 2022 om 22:57

Leuke poging om mij te provoceren met deze lachwekkende tekstjes hahaha

2 juli 2022 om 23:00

Hij is niet geflopt en Frenkie is geenszins verplicht zijn salaris te verlagen.

2 juli 2022 om 23:00

Hij is geflopt hoe je het ook wendt of keert. Vermogen gekost, astronomisch salaris en wat heeft ie gepresteerd? Paar leuke potjes tegen Getafe en Eibar. Belangrijke wedstrijden nul niks laten zien. Kansloos uitgeschakeld in de EL. In 3 jaar een CDR gewonnen waar ze al 50 van hadden. Bravo

2 juli 2022 om 23:02

Hoe deze gozer beschermd wordt is next level. Als hij eruit zag als Dirk Kuyt speelde hij nu bij Everton

2 juli 2022 om 23:09

Maar waarom geflopt? Wordt constant op een foutieve plek neergezet door de coach. Het wordt getracht van hem om goals en assist te geven. Dit terwijl hij een pure spelverdeler is. De coaches van Barca zijn hier de hoofdschuldige. Zodra hij daar weg is, hopelijk naar Manu. Dan gaat hij weer als vanouds spelen. Je ziet in het nederlands elftal dat hij het goed doet. Op zijn juiste plek. Met de juiste taken op het veld.

2 juli 2022 om 23:14

Ja man 3 of 4 coaches gehad waarvan eentje waar hij zowat elke avond bij thuis kwam maar allemaal begrepen ze het genie niet... laat me niet lachen

2 juli 2022 om 23:17

Suave// hahaha werkelijk beschamend hoe ze ons willen laten geloven dat zelfs koeman hem op een verkeerde positie zette. Die heeft heel ze systeem in het begin aangepast voor frenkie en alsnog was het niks.

2 juli 2022 om 23:22

Raar hè, dat ie bij Nederland, waar ie een speler naast zich heeft, wel constant presteert.

2 juli 2022 om 23:30

Busquets speelt letterlijk elke wedstrijd op de positie waar frenkie op te staan. Xavi en ook Koeman hebben beiden gezegd dat hij meer moet scoren. Dan snap je er niet veel van. Hij moet het spel verdelen. En het tempo bepalen. Altijd aanspeelbaar zijn. Daar is hij een van de beste in. Als je hem dat niet laat uitvoeren. Heb je er weinig van begrepen.

3 juli 2022 om 00:03

Als hij geflopt is, hoe raar is het dan om 80 miljoen euro voor zo'n flop te vragen?

3 juli 2022 om 00:21

Hoezo werkt dat zo niet? Frenkie heeft een contract getekend en recht op zijn salaris, dat dit vreselijk clubje dan daarna gaat bedelen en spelers treiteren om genoegen te nemen met minder salaris is niet zijn schuld. Ik zou als speler echt nooit toegeven, zeker niet bij zo'n nare werkgever.

3 juli 2022 om 00:24

Moeten we Frenkie zo enorm hard verdedigen dat we over Xavi zeggen dat hij er niet veel van snapt?
Xavi is een goede trainer en snapt voetbal als geen ander. Tactisch zeer bekwaam en laat Barca weer op de oude manier spelen.
Rinkelen er geen alarmbellen als je ziet dat hij Busquets niet ui de basis kan spelen? Door een trainer die iedere dag met hem werkt en hoog staat aangeschreven? Niet door jou maar door het algemene voetbalwereld.

3 juli 2022 om 00:27

We hebben het over Man Utd he? @SpeedyAFC.
Die kunnen spelers niet op waarde schatten. Wil je zeggen dat ze Maguire goed op waarde hebben geschat voor 90 miljoen euro te kopen?

3 juli 2022 om 00:50

Nou ja, beetje raar dat iedere coach van een spelverdelende controleur gaat eisen dat hij meer scoort en van hem dingen gaat vragen die hij helemaal niet in zijn spel heeft. Nu zie je hem als verkapte rechtsbuiten af en toe lopen waar hij helemaal niet weet wat te doen.

Bij het Nederlands elftal excelleert hij en laat hij het hele team beter spelen, en bij Ajax onder EtH was het helemaal weergaloos.

3 juli 2022 om 01:46

Zo werkt dat niet? De Jong heeft nog een meerjarig rechtsgeldig contract tegen een bepaald salaris, hoe bedoel je zo werkt dat niet? Zo werkt het dus wel degelijk. Als Frenkie alle aanbiedingen afslaat en geen lager salaris accepteert veranderd er dus helemaal niks, of Laporta dat nou leuk vind of niet.

Hij zou hooguit buiten de basis gelaten kunnen worden, maar ik verwacht niet dat Xavi hier zo snel in meegaat. Toch zie ik de Jong graag bij United om die club weer omhoog te helpen, al heb ik sterk het idee dat Frenkie en met name Mikky het liefst in Barcelona blijven.

3 juli 2022 om 04:59

Als een barbie?

3 juli 2022 om 08:22

@somagunner, nou we hebben gezien dat Barca daar met Busquets in de basis ook uitstekend heeft gerendeerd natuurlijk.. is gewoon een clublegend die niet zomaar door een trainer eruit wordt gehaald. Je moet niet 1, maar 4 klasses beter zijn voordat hij gepasseerd zal worden.

3 juli 2022 om 08:40

@realxiiimadrid

Frenkie heeft zijn verwachting niet waargemaakt, maar geflopt is hij natuurlijk niet. Hij speelt nog steeds heel veel wedstrijden, en daar zitten ook zat goede wedstrijden tussen. Frenkie heeft op verschillende posities gestaan. Ook zijn eigen positie, maar ook veel aanvallender en verwachtte men goals van hem. Frenkie is niet het succes gebleken wat men hoopte, en dat komt deels door hem zelf, maar ook deels omdat Barcelona gewoon niet de ploeg is die ze in deze jaren hadden moeten zijn. Frenkie is natuurlijk niet in zijn eentje verantwoordelijk voor het niet winnen van prijzen. Iets met geld, trainers en andere spelers.

3 juli 2022 om 10:25

Ja hij is echt fantastisch bij Nederland. Veelal tegen de mindere goden van de wereld.

3 juli 2022 om 11:35

Pertinent onjuist met je mindere goden. Juist in de grote wedstrijden bleek hij keer op keer onmisbaar. Maar blijf vooral geloven in je eigen onwaarheden.

3 juli 2022 om 13:48

Vernon// de verwachtingen niet waarmaken is dus de definitie van geflopt zijn. Frenkie is dus in jouw woorden ook geflopt.

Consy// jullie frenkie-aanbidders zijn de de enige die zichzelf voor de gek houden.

2 juli 2022 om 22:43

Christensen en Kessie gaan niet in de buurt komen van wat De Jong verdient.
Ik snap dat een gierige krab zoals jij er zo naar kijkt maar De Jong zal zelf ook wel de situatie snappen van Barca, die zal dan ook dondersgoed weten dat hij rijkelijk is betaald de afgelopen jaren.

3 juli 2022 om 00:05

Dat weet hij. Net zoals hij weet dat PSG hem dat destijds ook wilde betalen. Maar ja, Barca wilde perse PSG aftroeven. Dus moet Barca nu niet gaan huilen.

3 juli 2022 om 10:05

@consy deze reactie staat voor een typische Barca reactie van gemiddeld persoon hier. Hij heeft nog een contract van Bartemeu die nogal strooide met geld. Het schijnt dat hij komend jaar een gigantische verhoging in salaris krijgt dus technisch gezien hoeft hij niks in te leveren maar hetzelfde salaris aanhouden. Daarnaast komen de nieuwe aankopen niet in de buurt van wat Frenkie verdient, lachwekkende reactie weer. Wat Laporta doet is minder salaris en meer prestatie gerichte bonussen. Ze gaan echt verdienen wanneer ze presteren, wedstrijden winnen, CL winnen etc. Maar rechtsom of linksom ze kunnen het toch niet meer goed doen.

3 juli 2022 om 10:31

Het zegt wel wat over hoe romantisch de gedachte is om te spelen voor Barcelona dat Frenkie dit gewoon accepteert. De naam Barcelona is gewoon bijna magisch, zonder dat ik fan ben van ze. Real Madrid heeft dat ook. Die twee meer dan elk ander club.

4 juli 2022 om 11:31

Ik snap je opmerking helemaal en het is inderdaad een smerig spelletje dat gespeeld wordt. Echter zit er ook een andere kant aan het verhaal, wat misschien wel maakt dat Frenkie wil blijven en met minder genoegen zal nemen.

Als hij in ruil voor een salarisverlaging speeltijdgarantie krijgt en daarbij er goede spelers komen (zoals Lewandowski, Kessie en misschien nog een echt goede speler), dan kan hij met een goed team voor de dag komen in de CL. Dit is bij United niet het geval en ik betwijfel zelfs of die komend jaar wel de CL gaan halen. Liverpool en City zijn in alle opzichten beter. Spurs, Arsenal en Chelsea liggen ook nog ruim voor op United qua selectie en organisatie. Het zou dus een wereldprestatie zijn van United als ze uberhaupt de top-4 weten te halen.

Barcelona gaat er ALLES aan doen. Ja, maar wel tegen een lager salaris. Heerlijk tegenstrijdig

Ah, krijgen we het salarisspelletje weer. Oftewel: salaris inleveren of ophoepelen. Netjes weer hoor.

3 juli 2022 om 10:03

En ondertussen wel andere spelers aantrekken. Mes que un club toch.

Als je complimenten krijgt van Laporta dan weet je dat het is afgelopen.

Kleine transferstrategie denk ik, als je zegt dat hij weg mag verdien je helemaal niks meer eraan. Denk dat hij nog weg gaat, anders als Busquets volgend jaar weggaat kan je hem eindelijk als 6 gebruiken.

Ja en Messi zou ook blijven volgens meneer Laporta. Realiteit is dat ze alles doen om van FDJ af te komen door zijn monstersalaris van 20 miljoen NETTO

2 juli 2022 om 23:08

10 miljoen bruto bedoel je.......

2 juli 2022 om 23:15

Nee bedoel ik niet het is welbekend dat FdJ 20 miljoen netto verdiend (sommigen zeggen zelfs 25)

2 juli 2022 om 23:53

10 miljoen bruto, wat door bonussen kan oplopen tot 16 miljoen bruto. Netto bedragen worden niet vermeld van Spaanse voetballers.

3 juli 2022 om 05:03

Tussen 10 miljoen bruto en 25 miljoen netto zit een aardig verschil!! Hebben jullie toevallig bronnen die fit kunnen verifiëren?

3 juli 2022 om 09:31

Grappig, het is "wel bekend" dat hij 20 netto verdient. Maar sommigen zeggen zelfs 25 miljoen. Als het zo wel bekend is, dan kunnen we die "sommigen" dus als fantasten wegstrepen. En waar is de bron van die welbekende 20 miljoen? Die zal dan wel ergens goed gedocumenteerd zijn denk ik?

3 juli 2022 om 09:38

@suavemente: het is wel bekend dat hij 20mil netto verdient zeg jij? Dus dat is een feit? Om daarna te zeggen: sommigen zeggen zelf 25, dus 50 bruto? Wat is het nou? En heb je er bewijs van wat zijn salaris is? Ik dacht te herinneren dat hij 15miljoen netto verdiende toen hij net begon. Hij heeft al salaris moeten inleveren dus het zou mij niet verbazen als hij nu 10 netto verdient.. ik ben benieuwd of jij bewijs hebt of bronnen of gewoon maar wat roept

3 juli 2022 om 10:21

Als hij 10 miljoen bruto verdiende dan deden ze niet alles om van hem af te komen. Hij verdient 20 miljoen NETTO dit is echt al jaren bekend en jullie kop in het zand steken verandert daar weinig aan. Zie hieronder een barca fan el Guaje die het ook weet

3 juli 2022 om 10:33

Heb je een bron waarin staat dat hij 20 miljoen netto verdient? Je kan het wel in hoofdletters typen maar dat maakt het nog niet de waarheid. Ik hou het op tussen de 10 en 15 miljoen netto, wat nogsteeds heel veel geld is. Zeker weten doe ik het niet maar jij weet het dus wel zeker, zonder bron of bewijs..en die 25 miljoen Guaje het over heeft is bruto denk ik. Wat in Spanje dus delen door 2 betekent= 12,5 netto. Dan zit ik aardig in de buurt met 10-15 miljoen. Graag bewijzen dat het 20 miljoen netto is en dus 40 bruto!

3 juli 2022 om 23:36

Komt nu naar buiten dat het 12 miljoen is, bijna de helft van wat jij dus beweerde. Overdrijven is ook een vak..

Blijven tegen een lager salaris…. Hij had al ingeleverd toch?? Lekker verhaal weer en wie blijft er nu tegen een lager salaris en dat je verkeerd gebruikt word 😆

Spelers hebben een contract getekend met een bijbehorend salaris. Barcelona wil telkens het salaris gaan verlagen. Gewoon vast houden aan het salaris anders gewoon vertrekken

2 juli 2022 om 22:52

Vindt ik ook, inleveren maar wel andere spelers halen. Moet niet gekker worden

het transferspel is op de wagen. Dit zegt hij om een hoger transferbedrag te krijgen.

Mooie club, mooie stad (en daarom wil Frenkie blijven) maar absoluut horror management en directie, al tijden. Pure paniek na vertel Messi, compleet gemangeld worden door Denbele waarvoor ze veel te veel betaald hebben, Coutinho rampverhaal, Lewa kop gek maken, Raphinha als een nieuwe Malcom (wie kent m nog) Depay dumpen.. Traore (wat een treurnis)
Compleet idioot daar

Dit lijken me praatjes voor de bühne. Als je hem echt zo graag wil behouden dan kunnen ze dat heel makkelijk doen. Hij heeft namelijk een afkoopsom van 500 miljoen in zijn contract staan. Elke bieding lager dan dat hoef je niet eens over na te denken.

Maar Barca heeft natuurlijk geld nodig voor andere aankopen. En stel dat Frenkie de Jong het dadelijk goed gaat doen in Engeland, kun je als voorzitter altijd nog roepen dat je er alles aan hebt gedaan om hem bij Barca te houden.

3 juli 2022 om 01:20

Mee eens. Als je de socials van Barca bekijkt staat vrijwel iedere post vol met reacties van supporters die eisen dat Frenkie blijft. Kortom, hij is erg populair en eventuele verkoop gaat absoluut niet in goede aarde vallen. Laporta is een geslepen politicus die in dit geval vooral bezig is om zichzelf van tevoren in te dekken.

Wat een club. Lachwekkend hoe die Laporta denkt schoon schip te maken. En de Barca-fans slikken het allemaal als zoete koek. Als spelers blijven zitten waar ze zitten kan Barca precies helemaal niets. Het is maar te hopen dat wat talentjes zich door ontwikkelen. De club staat nog altijd aan de financiële en sportieve afgrond.

3 juli 2022 om 00:00

Nja vind het meer een puinhoop van Barto dat Laporta probeert schoon te maken. Dat hij het wat geniepig doet en eigenlijk ook gewoon recht door zee kan men niet leuk vinden. Maar hij is wel duidelijk. De salarissen die Barto uitdeelde sloegen blijkbaar echt nergens op.

3 juli 2022 om 11:04

Het is zo makkelijk afgeven op alleen Barto. Natuurlijk heeft hij een hoop rotzooi achtergelaten maar het korte termijn handelen van Laporta gaat niets oplossen.

Opzich begrijp ik wel waarom hij verkocht gaat worden of moet inleveren. Zijn salaris zal het aankomende contract jaar stijgen tot 25 miljoen euro. Barto en zijn volledig doorgeslagen contracten. Dit heeft Barto overigens ook bij Griezmann & Coutinho gedaan, gelukkig zijn ze beide van de loonlijst. Maar als Frenkie wilt inleveren zoals Dembele hoogst waarschijnlijk gaat doen zou ik hem graag behouden.

Maar 25 miljoen euro jaarbasis is Frenkie niet waard naar mijn mening.

2 juli 2022 om 23:10

En als hij gewoon blijft met zijn huidige contract? Die loopt nog door toch? Een beetje raar om OF weg te moeten OF salarisverlaging te moeten ondergaan.

2 juli 2022 om 23:15

Daar heeft Frenkie alle recht op, maar het is logisch dat Barcelona opzoek gaat naar oplossingen. Zeker omdat zijn contract niet opgesteld is door het huidige bestuur en ze dit geërfd hebben van het vorige bestuur.

3 juli 2022 om 00:03

Ja en als barca door economische gevolgen een andere weg moeten inslaan waarom mogen zij dan niet zo handelen? Als een bedrijf financiele zorgen heeft worden er toch ook gewoon werknemers ontslagen etc. Nou die hadden ook allerlei contracten. De club heeft financiele adem nodig en voert allerlei keuzes door. En het salarishuis in orde maken is er daar 1 van!

3 juli 2022 om 00:09

Die niet zo raar zeg. Barcelona piekert er niet over Frenkie te ontslaan. Sterker nog, ze willen 80 miljoen euro ontvangen als hij onder zijn contract uit wil.
Een werkgever die een personeelslid aan zijn contract houdt maar wel salarisverlaging eist, het moet niet gekker worden.

3 juli 2022 om 03:14

Dat zijn natuurlijk andere contracten met wederzijds recht op opzegging. Leuk en aardig maar heeft helemaal niks met voetbalcontracten te maken. Dit is een tijdelijk contract die voor beide kanten niet opzegbaar is tenzij het contract afgekocht wordt. Dit noemt men een transfersom, ze kunnen het ook ontbinden door het resterend salaris over te maken of het contract voor goedkoop af te laten kopen. Dit zijn natuurlijk beide geen opties voor Barca dus mogen ze lekker met de consequenties zitten. Nietzeggende comment dus die er helemaal niks mee te maken heeft.

3 juli 2022 om 16:49

Het is een een normaal arbeidscontract voor bepaalde tijd. Dergelijke contracten moet je uitdienen of anders pleeg je contractbreuk en kan je aansprakelijk voor de schade gesteld worden.
Extra regel hier is dat andere bedrijven in deze brache je niet in kunnen schrijven voor de competities indien het vorige nog lopende contract niet is afgekocht.

Dit is natuurlijk kolder. Je gaat niet zeggen dat je een speler wilt behouden en doodleuk een salarisverlaging aanbieden. Eigenlijk zegt Laporta dat hij Frenkie wil verkopen maar op een manier zodat de waarde niet wordt gedrukt.

Die wordt gewoon verkocht en hij zal vast en zeker niet akkoord gaan met nog eens een salarisverlaging. Wat Dembele betreft, het zou bijzonder zijn als hij akkoord gaat maar misschien is er geen club met interesse.

Spaanse voetbal is een grote farce waarbij er nooit recht op de man gespeeld wordt, alleen maar spelletjes. Er wordt leuk voetbal gespeeld tussen het matennaaien door, maar ze moeten echt uitkijken anders verliezen ze steeds meer kijkers.

3 juli 2022 om 00:34

Het is eten of gegeten worden. Voetbal business kan nou eenmaal vies zijn. Als je niet presteert dan heb je geen recht van spreken.

Niks salaris inleveren, gewoon naar Man u gaan Frenkie. Barca is een grote grap aan het worden. Miljoenen neer tellen voor oudjes als Lewandowski, maar de toekomst moet salaris inleveren. Club heeft geen beleid.

Wegwezen Frenkie, lekker in de premier league op je eigen positie gaan spelen.

Ben een groot FDJ fan, maar als je 80milj voor hem kan krijgen dan zou ik dat als Barca zijnde doen en dat geld (transfergeld en ruimte in salarishuis) weer herinvesteren in elke linie. Of ManU een goede stap voor hem zal zijn betwijfel ik. Eerst maar zien of ETH het een beetje op de rit kan krijgen en minstens kwalificeren voor CL. Nu is het een degradatie voor FDJ

Barca ziet grote intresse in FdJ, en denkt dat ze via een persbericht de transfersom op te kunnen drijven. Ontiegelijk opzichtig. Frenkie moet echt voor zichzelf gaan kiezen, ten hag stelt heb op op zijn eigen positie. Gewoon gaan.

Wow, wat een rare club is dat Barcelona toch? Ze gaan er "alles" aan doen om je te behouden, als je maar salaris inlevert? Enige reden om dat "alles" eraan te willen doen is om maar zoveel mogelijk geld van United te vangen. Als ik FdJ was, zou ik zeggen, bekijk het maar, ik heb een contract, je betaalt me wat daarin staat en anders moet je maar met ManU akkoord zien te worden.

En als ik United was, hield ik mijn poot stijf. Barcelona zit hier in de mindere onderhandelingspositie.

Ze hebben net een deel van de TV rechten verkocht. Ze hoeven niet per se te verkopen. Maar laat hem dan ook gewoon makkelijker gaan als je alsnog gaat vragen of hij salaris wil inleveren.
Het valt wel te bezien of hij bij United wel hetzelfde gaat verdienen, sowieso is het sportieve aspect daar minder. Maar dat is dan aan de Jong zelf.

Volgens mij wil Frenkie naast het mega salaris ook niet weg omdat hij en zijn vriendin het leven en het weer in Barcelona geweldig vinden. Geen zin in het koude regenachtige Manchester. Maar Laporta speelt spelletjes en is zogenaamd politiek correct, dat is zeker. Ik zou gewoon blijven tegen ongewijzigde voorwaarden als ik hem was. Dat gebezuinig om nieuwe spelers binnen te halen is tenenkrommend.

Barca gaat er alles aan doen om De Jong te behouden. Hij moet dan wel salaris inleveren. Iets klopt hier niet.

Barcelona verdrinkt in hun eigen sores. Ze weigeren om overnieuw te beginnen en misschien 3 a 5 jaar middenmoot te spelen.
Ze hebben geen geld en blijven toch proberen via allerlei constructies spelers binnen te halen en 1 jaar later proberen ze die spelers de helft van hun salaris te laten inleveren. Maar in de huidige wereld draait alles om geld er zijn nog maar weinig spelers die pure om de liefde voor een bepaalde club daar willen spelen.

Begin gewoon overnieuw en zorg dat je financieel er een stuk beter voor staat

Wat een galbak is die president. Dat salaris is door de club gegeven, en nu deze onzin verkondigen. Sluit maar weer een lening af anders. Barca is van een mooie club een rottende vuilnisbelt geworden.

Sluwe Laporta die eigenlijk zegt dat Frenkie moet inleveren of vertrekken. Heel veel appreciatie zie ik daar niet in. FDJ zou al lang moeten vertrekken. Hij leeft nog in zijn jongensdroom maar realiteit is anders.

Nare actie van deze voorzitter. Mocht de Jong vertrekken dan is dat dus omdat hij geen lager salaris accepteerde en kan Barca zeggen dat ze alles hebben gedaan om hem te behouden maar de speler niet wilde. Dat een nieuw bestuur een andere visie op o.a. salarissen heeft is prima maar leg dit niet in het openbaar bij de spelers neer die door het oude bestuur zijn aangetrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

267 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona verhuurt concurrent van Frenkie de Jong binnen LaLiga

Nico González speelt dit seizoen op huurbasis voor Valencia. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De spelmaker van Barcelona, die vorig seizoen door trainer Xavi vaak als invaller voor Frenkie de Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren