Geschiedenis lijkt zich te herhalen bij Ajax voor twee uitglijders van Overmars

Maandag, 27 juni 2022 om 10:30Tom Rofekamp • Laatste update: 10:31

Lisandro Magallán en Kik Pierie hoeven er ook komend seizoen niet op te rekenen dat ze een rol van betekenis gaan spelen bij Ajax. Journalist en clubwatcher van de Amsterdammers Freek Jansen vertelt in een video-item van Voetbal International dat het duo deze zomer ofwel verhuurd ofwel verkocht gaat worden. Magallán liet onlangs nog weten waar zijn voorkeur naar uitgaat: het uitdienen van zijn contract in Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Lisandro Magallán en Kik Pierie deze zomer bij Ajax vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Als Overmars er nog was geweest waren ze nog met weinig verlies verkocht, en hadden we selectie voor volgend seizoen al op orde gehad!!

26 juni 2022 om 21:23

De selectie is nog niet op orde omdat we nog tijd hebben. Ajax hoeft zich niet te kwalificeren voor de groepsfase dus we moeten gewoon wat geduld hebben.

26 juni 2022 om 21:27

Daarom, maar tegenwoordig lijken veel mensen geen geduld meer te hebben. Ajax lijkt te weten wie ze willen halen (Brobbey, Wijndal, Bergwijn). Daar zijn ze mee bezig, maar om dat onder de juiste voorwaarden te kunnen doen kost het soms wat meer tijd.

26 juni 2022 om 21:35

Al was Bergwijn al wel officieel binnen, dan nog was hij er nu niet bij, aangezien de internationals nog vakantie hebben. Slap gelul hierboven dus

27 juni 2022 om 11:35

@De Toekomst: Daarbij heb ik diverse keren ook al voorbij zien komen dat Ajax de dure inkomende transfers pas na 1 juli wil afronden zodat ze in het nieuwe boekjaar meetellen. Met die 'beperking' zou Overmars net zo goed te maken hebben gehad.

Ik vind het daarom erg makkelijk om nu al te roepen dat Overmas het beter zou hebben gedaan dan Hamstra en Huntelaar. Die twee hebben een flinke uitdaging voor de boeg kijkend naar de prestaties van Overmars, maar we moeten ze wel de kans geven. Affakkelen kan aan het eind van het transferwindow nog altijd als dan zou blijken dat er te weinig of slecht gehandeld is.

26 juni 2022 om 21:24

Is niet dat ze wachten tot 1 juli? Voor de boekhouding, net zoals met Haller.

26 juni 2022 om 21:38

Precies dit idd!!!eind van de week hebben wij 3 a4 nieuwe spelers erbij

27 juni 2022 om 12:54

Dat ze met uitgaande transfers wachten kan ik begrijpen omdat je de verkoop van spelers in een keer boekt en je dan eventueel volgend jaar mooiere financiele cijfers kan laten zien.

Voor inkomende transfers maakt dat vrijwel geen verschil omdat transferfees van spelers over de looptijd van het contract worden afgeschreven.

26 juni 2022 om 21:25

Diezelfde Overmars was er inderdaad vroeg bij, maar zijn eerste 3 aankopen in 2019 waren Pierie, Marin en Scherpen. En dat was nog in mei. Word je daar vrolijk van? Dan heb ik liever een maand geduld voor 3 serieuze aankopen.

26 juni 2022 om 21:28

Tadic en blind kwamen ook pas half juli.

27 juni 2022 om 12:56

Klaassen zelfs pas in oktober

26 juni 2022 om 21:29

Waarom heeft ie dat niet al eerder gedaan dan. Beide heeft ie twee keer achtereen alleen maar kunnen verhuren

27 juni 2022 om 02:32

Je slaat de spijker op z'n kop.

26 juni 2022 om 21:30

Maak je een grapje? Anders heb ik in tegenstelling tot je naam wel wat worries over je mentale gesteldheid.
We moeten rustig afwachten hoe deze transferzomer verloopt en dan zien we komend jaar wel hoe goed Hamstra en Huntelaar het hebben gedaan

26 juni 2022 om 22:19

Gelukkig niet ver gezocht

26 juni 2022 om 21:51

Maak je maar geen zorgen. Bergwijn is al wel rond, even wachten tot 1 juli zodat hij in het nieuwe boekjaar komt

26 juni 2022 om 22:23

@noWorries.. Heb even geduld, zodra dit boekjaar voorbij is (30 juni/1 juli) gaat er echt wel transfer nieuws komen vanuit Ajax, was het nou bijna Augustus snap ik je reactie maar het is pas Juni, ook Overmars had toen de selecties vaak niet rond

27 juni 2022 om 09:06

Het zijn wel de miskopen van Overmars zelf. Dus zo goed was Overmars nou ook niet toch?

27 juni 2022 om 09:11

Wat een kul. Dan had hij waarschijnlijk twee vervangers voor 10 miljoen gekocht die ook gigantische flops zouden worden. Want de deals van om en nabij de 10 miljoen voor het merendeel enorme blunders gebleken.

Hopelijk kunnen we Mallejan slijten. Weet niet wat voor salaris hij verdient maar misschien zou het zelfs beter zijn om zijn contract te verscheuren. Pierie werd gehaald als gokje. Was ook wel een prima talent met meer dan 50 wedstrijden ervaring als tiener. Maar stap was veel te groot. Bij Twente ook niet echt geslaagd. Wellicht kan ie naar de MLS aangezien ie daar geboren is. Potentieel international dus ook.

26 juni 2022 om 21:27

Magallán gaat gewoon zijn contract uitdienen en komt daarna transfervrij best wel aan de bak.
Als de matige speler die hij is heeft hij op zijn 30e ruimschoots genoeg verdiend om de rest van zijn leven in luxe te leven ...

26 juni 2022 om 21:57

Ik vrees met grote vrezen dat je gelijk hebt. Magallan zal een goed salaris hebben bij Ajax en als hij nog een jaar kan cashen door de bank warm te houden dan zal hij dat niet nalaten. Zelfde deed Labyad ook. Hij kon eerder een transfer maken, maar koos ervoor om te blijven. Die laatste is nu transfervrij.

26 juni 2022 om 22:15

Als de kleine Bv'tjes op het veld kan je het ze nauwelijks kwalijk nemen,

26 juni 2022 om 22:17

Ik vind het in het geval van Labyad nog niet eens zo erg. Heeft een paar potjes zeer verdienstelijk gespeeld en kan gewoon niet beter dan dat hij heeft gedaan. Verder ook nooit geklaagd en een prima wisselspeler geweest. Daarmee zeg ik jiet dat Magallan zich niet netjes heeft opgesteld, maar zijn toegevoegde waarde is precies niets gebleken.

27 juni 2022 om 11:53

De twee spelers die je noemt waren een paar van de vele voorspelbare miskopen van onze grote vriend Overmars. Een lange rij, dus ik begrijp die verering van die TD niet of nauwelijks. Natuurlijk, er zaten zeker voltreffers bij, maar mag dat ook met zo’n ruim budget? Waarvan vele ex jeugdspelers voor vele miljoenen aan inkomsten hebben opgeleverd. Dus gevolg van goed beleid. En nu mag het duo Hamstra/huntelaar het proberen. Dat is afwachten, want Hamstra heeft het op een paar goede inkomende transfers, bij Heerenveen nou ook niet zo goed gedaan. Een beetje een Overmars copycat. Veel spelers waar Heerenveen jarenlang mee in de maag heeft gezeten. Naast Hamstra is Huntelaar een onbeschreven blad. In hem heb ik wel vertrouwen, hoewel dat alleen maar is gebaseerd op zijn gedrag binnen en buiten het veld. Lijkt me een (boeren)slimme jongen. Maar we moeten het hoe dan ook maar gewoon afwachten hoe deze transferperiode bij Ajax verloopt. Al heb ik ook de indruk dat er nu bij Ajax vele mensen op meer gelijkwaardige manier bezig zijn met het transfer hoofdstuk. Wat mij betreft zou ik voor Timber, Martinez en Antony een no go uitspreken. Kom volgend seizoen maar weer. Dan heeft Ajax de toppers binnenboord gehouden en kan er dan na een eventueel succesvol WK van deze spelers gecasht worden...

Geen één technische manager heeft alleen maar succes. Magallan en Pierie zijn miskopen. Helaas hebben we veertien miljoen euro over de balk gesmeten, maar gelukkig heeft de ex medewerker van de club meer goede deals weten te sluiten.

27 juni 2022 om 02:12

Die jongen uit Roemenië is ook niet echt geslaagd (Marin ofzo). Al weet ik niet meer precies, voor hoeveel hij weer verkocht is.

27 juni 2022 om 06:10

Is voor 10 miljoen verkocht aan Cagliari vorig jaar. Is daar ook gewoon basisspeler nu overigens.

Ja you win some, you lose some. Magallan, Pierie en Bande horen helaas bij het lijstje miskopen. Ondanks dat Bande en Pierie veel blessureleed kenden, zijn zij ook geen Ajax niveau.

Ik had nog de hoop dat Anderlecht Magallan de koopoptie van 5 miljoen zou lichten, maar helaas bleken dat slimme Belgen te zijn.

Dan maar weer verhuren en/of proberen te verkopen. Het is niet anders.

26 juni 2022 om 22:02

Bande mag je echt niks over zeggen vind ik. Die kreeg volgens mij in letterlijk zijn eerste oefenpot zon ongelofelijke doodschop van die eikel van anderlecht. Echt ongelofelijk. Kan echt wel dat hij daardoor nooit helemaal goed op zijn niveau is gekomen.

26 juni 2022 om 22:36

@blaugrana11
@ Adzevedo

Hier hebben jullie zeker gelijk in. Bande had echt veel pech inderdaad.
Bij KV Mechelen speelde hij heel verdienstelijk en verdiende daarom zijn transfer naar Ajax. Na zijn blessure helaas niet meer de oude.

26 juni 2022 om 23:05

Ja precies. Wel een miskoop dus, maar kan je eigenlijk niet zoveel aan doen. Verder was ik het overigens wel eens met je comment hoor. Blijf dat magallan verhaal wel echt ongelofelijk vinden. 2 Jaar gescout terwijl iedereen in nederland al na 1 wedstrijd zag dat ie totaal niet kan voetballen. Verdedigen ook niet overigens als je het mij vraagt.

27 juni 2022 om 10:37

Dus geen miskoop. Als wij Messi 10 jaar geleden hadden gehaald en hij kreeg vervolgens een doodschop was het een miskoop?

27 juni 2022 om 11:21

Helaas wel ja. Je hebt er dan toch amper plezier van gehad. Dat iets buiten je macht om ligt betekend niet dat het geen miskoop kan zijn.

26 juni 2022 om 22:05

Bande blijf ik echt een sneu verhaal vinden. Zo’n horrorblessure in de voorbereiding op je eerste seizoen waardoor je anderhalf jaar moet revalideren. Dat is echt een aankoop waarvan falen/slagen buiten je eigen schuld ligt.

Magallan is gewoon niet goed gescout, die zakte gewoon volledig door de mand. Daarna ook in verschillende verhuurperiodes (Spanje en Italië) geen grote indruk kunnen maken, Anderlecht was geloof ik redelijk maar die besloten ook van koop af te zien.

26 juni 2022 om 22:21

en dit jaar wordt ook het jaar vd waarheid voor Daramy ... Ook geen goedkope aankoop ...

26 juni 2022 om 22:39

In Daramy heb ikzelf wel heel veel vertrouwen. Ik zie veel potentie, echter is hij nog te wild en mist overzicht. Hopelijk lukt het Schreuder om hem beter te maken.

Mocht het niet lukken tijdens de voorbereiding dan zou het slimmer zijn om hem te verhuren aan ED club waar hij veel minuten kan spelen.

26 juni 2022 om 23:02

"overzicht".. altijd de vraag of dat te ontwikkelen is ... Hij zou wat moeten kunnen, maar het is er nog niet echt uitgekomen.

26 juni 2022 om 23:04Op basis van zijn optredens bij Jong Ajax snap ik echt niet dat hij geen kans kreeg van Ten Hag. Ja, zijn rendement lag soms wat laag. Maar die jongen heeft zoveel potentie. Snel, een uitstekende dribbel, technisch begaafd... Het is wel een pareltje denk ik persoonlijk. In zijn eerste maanden na zijn komst speelde hij ook een aantal puike potten achter elkaar. Weliswaar als invaller, maar toch.

26 juni 2022 om 23:21

Eens! Toen Antony weg viel met een blessure had ik verwacht dat Ten Hag hem daar aan die kant zou uitproberen. En precies wat je zegt; hij is nel, heeft diepte in zijn spel en haalt als een van de weinigen echt de achterlijn, kan zijn tegenstanders voorbij dribbelen.

Daar was ik wel teleurgesteld over dat Ten Hag het niet geprobeerd heeft.
Hopelijk gaat Schreuder hem een kans geven.

27 juni 2022 om 09:41

Whahaha kan er wel meer opnoemen dan die 3 die jij noemt hoor :-)
Marc Netto Overmars heeft niet alleen maar successen behaald.
daarbij waren de meeste successen spelers die al lang en breed bekend waren bij het grote publiek.

27 juni 2022 om 14:15

Natuurlijk zijn het er meer spelers. Geen enkele TD heeft een 100 procent score puur successen. Sanchez en Milik waren nog niet bekend en leverden samen meer dan 70 miljoen op.

Sowieso heeft Overmars voor meer dan 600 miljoen verkocht bij Ajax. Dat er dan spelers tussen zitten die als 'miskoop' beschouwd kunnen worden, prima.

Magallan is echt een onbegrijpelijk aankoop geweest. Het is echt een houten klaas die ongelofelijk kwetsbaar is met veel ruimte in zijn rug. Komt zwaar tekort voor Ajax.

Niet alles veranderd in goud. Gewoon verkopen, die gaan nooit meer een basisplaats veroveren in Ajax 1.

Magallan kende ik niet toen hij gehaald werd, maar het aantrekken van Pierie was toen al heel raar. Dat kon toch bijna iedereen wel zien dat hij niet het gewenste niveau had. Maar goed, iedereen heeft er af en toe een mispeer tussen zitten.

Is toch sneu voor Pierie? Je haalt hem weg bij Heerenveen 1 en laat hem telkens in het 2de elftal spelen. Kom op man. Verhuren of verkopen, kan je niet maken AJAX. Is hij zo veel slechter dan Schuurs? Gun die jongen een plek in een eerste elftal bij een andere club.

27 juni 2022 om 11:05

JA!

Antwoord op je vraag: "is hij zo veel slechter dan Schuurs? ".

27 juni 2022 om 14:50

Hij is al twee jaar verhuurd. Het eerste jaar vond ik hem niet overtuigend bij Twente en het tweede jaar was hij grotendeels geblesseerd, maar zou hij fit ook niet in aanmerking komen voor een basisplaats. Daar valt niks mee te behalen helaas.

Pierie zeer graag bij ons in Emmen!
Linksbenige verdedigers zijn altijd krap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren