Newcastle United is los: Pope tekent tot 2026 en focus op Malacia

Donderdag, 23 juni 2022 om 20:31Rian Rosendaal • Laatste update: 21:43

Nick Pope is de tweede zomeraanwinst van Newcastle United, zo maakt de ambitieuze Engelse club donderdag wereldkundig. De van het uit de Premier League gedegradeerde Burnley afkomstige doelman tekent een vierjarig contract bij the Magpies, met de optie op nog een seizoen extra. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan. Pope is na Matt Targett de tweede aanwinst van Newcastle voor komend seizoen. Daarnaast is de club van manager Eddie Howe in de markt voor Tyrell Malacia, zo onthult De Telegraaf donderdag.

"Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan", jubelt de dolgelukkige Pope op het clubkanaal van Newcastle. "Het duurde enkele weken voordat de transfer helemaal kon worden afgerond, maar uiteindelijk zijn alle details rondom het contract toch snel geregeld. Ik vind het geweldig hier te mogen zijn en wil zo snel mogelijk aan het werk", aldus de aanwinst van Newcastle, die complimenten krijgt van Howe. "Nick is een exceptionele doelman in de Premier League en voor het nationale elftal van Engeland. Ik ben er dus heel blij mee dat hij de concurrentie voor een heel belangrijke positie vergroot."

Volgens De Telegraaf is Newcastle ook geïnteresseerd in Malacia, al heeft Olympique Lyon volgens de krant de beste papieren om de linksback over te nemen van Feyenoord. Desondanks zijn twee aanbiedingen van de Fransen door de Rotterdamse club reeds van tafel geveegd. Feyenoord vraagt naar verluidt tussen de vijftien en twintig miljoen euro voor Malacia. Manchester United volgt hem ook, al wil manager Erik ten Hag eerst de komst van Frenkie de Jong rondmaken, voordat er wordt gekeken naar versterkingen voor andere posities.

De scouts van Newcastle zijn enthousiast geraakt over de prestaties in het afgelopen seizoen van Malacia, die met Feyenoord tot de finale van de Conference League reikte. Een eerste aanbieding op de vleugelverdediger is echter nog niet neergelegd in Rotterdam-Zuid. Mocht Malacia voor Newcastle kiezen, dan volgt hij het voorbeeld van Georginio Wijnaldum. De middenvelder verruilde PSV in 2015 voor de club uit het noordoosten van Engeland, om een jaar later een transfer richting Liverpool af te dwingen.


Poll

Zie jij Tyrell Malacia voor Newcastle United kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door rayvg)

Laat de clubs elkaar maar gek maken om Malacia. Zal goed zijn voor de prijs. Al kan ik mij ook voorstellen dat Malacia het zelf al weet. Nuchtere jongen, die niet zomaar ergens tekent voor het geld.

23 juni 2022 om 21:30

Domme aankoop, Targett is aangekocht in de winter en is 2 klasses beter als Malacia en ook nog is homegrown.

23 juni 2022 om 21:36

Nu verwacht niemand hier van jou ook maar een reactie wat enigszins positief over een Feyenoorder zou zijn.

On: voor Malacia lijkt mij dit toch een veel leukere stap dan Lyon. Mooi project zijn ze daar bezig

23 juni 2022 om 22:25

Houd toch op man, als je niet inziet dat Targett beter is dan Malacia heb je het lastig.

23 juni 2022 om 23:00

Slimme aankoop, Malacia is een stuk jonger, relatief goedkoop voor een potentiële topback en dus een concurrent voor Targett.
Als hij twee klassen beter zou zijn had ie niet meer in Newcastle gespeeld op deze leeftijd.

23 juni 2022 om 23:09

@ziyechrihanna Overdrijven is ook een vak. Volgens mij doe je dat vooral voor de reacties..

target is 4 jaar ouder en heeft vorig seizoen welgeteld 1 goal en 1 assist gegeven. Ik zeg niet dat malacia beter is maar 2 klassen beter is zwaar overdreven.zeker gezien het leeftijdsverschil

24 juni 2022 om 08:37

Voor Feyenoord inderdaad goed nieuws dat Newcastle zich ermee bemoeit. Dan kan je gelijk een sjeiktax bovenop de prijs gooien.

Tuurlijk the Magpies zijn beter dan Lyon en hebben ambities. Ik hoop echt dat hij voor New Castle kiest

23 juni 2022 om 23:11

PL is ook leuker dan League 1 maar ik woon liever in zuid-frankrijk dan in newcastle. Bij Lyon zit Peter Bos maar die kan ook zomaar ontslagen worden. Denk bij Lyon ook meer kans op speeltijd. Ik zou zelf voor Newcastle kiezen maar zou me niks verbazen als Malacia voor Lyon kiest, ook met het oog op het wk

24 juni 2022 om 00:20

En ik woon weer liever in Newcastle dan in Frankrijk. Ieder zijn ding. De lique 1 volg ik niet zo goed, maar de prem wel degelijk en ik denk dat malacia en hele goede back kan zijn voor Newcastle met zijn kwaliteiten.

Ik begin bang te worden van Newcastle. Ze hebben geld maar ze hebben een goed plan.

De grote brein achter de scouting van Brighton de afgelopen jaren is in dienst bij Newcastle. En Howe is een goede trainer. Met wat geduld komen ze er uiteindelijk wel.

Ik gun ze het liever niet. Maar door naar Chelsea te hebben gekeken en Man City. Ben ik helaas gewend aan bloedgeld voetbal. Dus probeer die emoties uit te zetten en voetballend naar ze te kijken.
Newcastle gaat ver komen.

23 juni 2022 om 20:52

Nu heb ik me niet meteen verdiept in de baas van City maar waarom is zijn geld bloedgeld?

23 juni 2022 om 20:59

Naar onze Westerse maatstaven zal het nooit helemaal koosjer zijn, maar de VAE is natuurlijk nooit zo barbaars als Qatar of SA.

23 juni 2022 om 21:01

De eigenaren en hun familie hebben veel “slaven” gehad om Dubai te bouwen.
Paspoort afpakken, lage lonen uitbetalen.
Vrouwelijke arbeidsmigranten die misbruikt worden enzo.

23 juni 2022 om 21:01

Nee joh wij van de westen zijn heel heilig. Al snel vergeten wat Amerika samen met Frankrijk Engeland Duitsland en Nederland heeft gedaan.

23 juni 2022 om 21:04

In de VAE gebeuren precies dezelfde dingen als in Qatar. Het ziet er zo mooi uit voor toeristen maar vergeet maar al die Zuid-Aziaten die daar kapot hebben gewerkt onder erbarmelijke toestanden.
VAE verstopt hun imago erg goed maar geen haar beter hoor.

23 juni 2022 om 21:23

Je vergelijkt nu met honderden jaren geleden. Of ben je ook nog steeds boos op Italianen omdat ze Jezus hebben gekruisigd?

24 juni 2022 om 07:39

@DeBers als jij oprecht gelooft dat de G7 (buiten Japan) niks slecht meer doet dan ben je gewoon selectief blind. Denk je dat het allemaal “safe the world” is wanneer ze straaljagers en militairen sturen naar “conflictgebieden”?

24 juni 2022 om 16:24

Als rood tegen blauw vecht is in het rode gebied blauw slecht en in het blauwe gebied rood slecht. Dit is al zo sinds de wereld bestaat. westen van europa zal inderdaad ook niet helemaal zuiver zijn maar dat gebeurd uiteindelijk om een beter leven hier te creeeren. De rijkdom van het west europa en de goede omstandigheden komen uiteindelijk uit slechte zaken uit het verre en nog verre verleden en in een sneaky manier zullen ze dat vast ook nog wel doen. Ik denk dat iedereen die het hier goed heeft stiekem toch wel een beetje blij is dat ze hier met voordelen in rijke gebieden wonen. Dus niet zo hypocriet doen nu allemaal terwijl je gewoon met je mooie mobieltje of achter je goede werk laptop bij je goedbetaalde baan zit.

23 juni 2022 om 21:04

@Somagunner pas op met je woorden die je gebruikt! Bloedgeld? Hoe bedoel je? Zowel Chelsea als Manchester City hebben eigenaren die kei en keihard hebben gewerkt om op deze positie te komen. Ik weet niet of je met bewijs spreekt of niet maar zulke woorden zijn echt niet goed.
Persoonlijk vind ik het goed van Newcastle dat ze een nieuwe eigenaren hebben. Zo gaat het voetbal omhoog en wordt ieder voetbal fan blij.

23 juni 2022 om 21:04

Ik snap je argument wel met bloedgeld maar dat is toch over de hele linie zo.
Stan Kroenke zal zijn geld niet allemaal eerlijk verdiend hebben.
Over de hele linie waar rijke aandeelhouders zijn is er bloedgeld indirect of direct.
De vermoord mensen direct de ander zorgt ervoor dat wapenhandel of logistiek erom heen in stand houd, waardoor er willen en wetens bloedgeld in het voetbal aanwezig is.
Die Arabieren Russen Amerikanen Chinezen geen van allen hebben schone handen vergeet dat niet.

23 juni 2022 om 21:07

Met sommige kan ik beter mee leven dan een ander.

Je hebt verder helemaal gelijk.

23 juni 2022 om 22:15

Is toch scheef dat enerzijds de Saoedische ambassadestraat in Amerika vernoemd wordt naar Khashoggi, en anderzijds degene die opdracht heeft gegeven tot zijn moord eigenaar wordt van Newcastle. In hetzelfde seizoen dat Abramovic weg moet, mag deze vent achter het roer gaan zitten van een andere Premier League club. Heel mooi al die statements en zo, maar zodra er geld bij komt kijken is maar weer duidelijk waar het allemaal echt om draait. En ja, het geld van die Saoedische kroonprins acht ik dus bloedgeld.

23 juni 2022 om 23:19

Politiek noem je dat jammer genoeg.Politiek heeft onze mooie sport verpest samen met de geldschieters.

23 juni 2022 om 21:17

Is alleen maar mooi als de competitie nog sterker wordt. Bang zijn? Ja als je eigen club totaal stuurloos lijkt te zijn *kuch* United *kuch* heb je wat te vrezen, maar als je naar je eigen club kijkt kan je alleen maar zin hebben in de toekomst, en daar hoort zo veel mogelijk concurrentie bij.

23 juni 2022 om 22:00

Lang we het hopen dat ik niet bang hoef te zijn.

Het brengt wel een extra zwaargewicht in de mixer. En Arsenal kan niet voor altijd geld blijven uitgeven. We gaan het zien hoe ver we komen. Wanneer Jesus en Raphinha komen dan geloof ik erin.

23 juni 2022 om 23:19

Waarom niet? Weet je hoe rijk die Kroenke wel niet is haha. En het doel is natuurlijk Champions League, waarmee de financiele vrijheid enkel toeneemt.

24 juni 2022 om 07:45

Kroenke is heel gierig, hij doet zelfs moeilijk met het betalen van zijn supersterren bij de LA Rams en die hebben het afgelopen seizoen de Super Bowl gewonnen. Dus laat staan hoe moeilijk hij gaat doen om te spenderen met Arsenal, zeker na flops als Pepe. Ook zullen de overdreven contracten van Ozil en Auba niet helpen bij zijn besluit. Als je Jesus OF Raphinha kan krijgen moet je al blij zijn denk ik zelf.

24 juni 2022 om 09:27

Rijmt niet echt met de berichten van betrouwbare journalisten dat we voor verschillende spelers ver willen gaan en geboden hebben op zowel Raphinha als Martinez, terwijl we met Jesus ver gevorderd zijn.

Daarnaast heeft Arsenal afgelopen zomer het meeste gespendeerd van alle PL clubs, dat is ook niet echt gierig.

23 juni 2022 om 22:09

Toch wat anders dan clubs als Arsenal en United de laatste jaren maar blind honderden miljoenen uitgeven voor niet topspelers. Newcastle komt er wel, goede trainer, goed technisch beleid.

23 juni 2022 om 22:54

Arsenal blind geld uitgeven de laatste jaren?

23 juni 2022 om 23:10

Leg uit, wat is er zo goed aan het technische beleid en deze trainer?

23 juni 2022 om 23:14

Geen idee maar die Pope vond ik altijd wel een aardige keeper.. ze gaan in ieder geval niet voor de grote namen maar er lijkt wel een plan achter te zitten. Niet meteen de top aanvallen maar stap voor stap groeien denk ik?

23 juni 2022 om 23:18Een trainer die een ploeg naar haar mogelijkheden laat spelen met goed positiespel en een geweldige drive/spirit. Tweede seizoenshelft enorm veel punten gehaald. Laatste wedstrijd tegen Arsenal ging voor hun nergens over, maar alsnog overklaste hun trainer Arteta op tactisch gebied en kon die de ploeg overduidelijk beter motiveren terwijl Arsenal nog op de vierde plek stond. Zegt genoeg over de mentaliteit van Howe. Verder kopen ze met een duidelijk beleid in, spelers die passen in de spelopvatting, geen ego's.

24 juni 2022 om 09:30

Lol, niet op mij reageren maar wel nog een reactie met een prikje naar Arteta. Classy as always.

24 juni 2022 om 10:56Je vraagt zoveel tijd van mij Samcro.... Maar goed bij deze. Arsenal wilt blijkbaar opbouwen vanaf de keeper, dan koop je een Saliba met een draaicirkel van een vrachtwagen die ook nog eens inzicht mist. Het verhaal Pepe kennen we allemaal, je wilt Jesus halen wat geen echte spits is, 60 miljoen moet kosten met een gigantisch salaris (bord op schoot scouting), Vieira éã©n leuk seizoen en Arsenal wilt weer fancy doen van kijk ons eens een talent oppikken, dit wordt de tweede Ceballos. Lokonga blinde aankoop, net als Tavares, passen beiden niet in de filosofie. Natuurlijk zijn er ook een paar goede aankopen, maar ik mis soms een beetje een lijn in de aankopen. Ik vind Odegaard, Gabriel, White en Tomiyasu geen slechte aankopen bijvoorbeeld. Waar is die kopsterke spits die goed is in de kaatsing? Waar is die nummer zes die en kan trekken, beuken en sleuren én kan voetballen? Waar is die rechtsbuiten met snelheid, een actie en creativiteit? Kijk eens goed naar de profielen.

23 juni 2022 om 23:03

Geld scoort niet kerel, een topteam wel, en die koop je niet maar maak je, wees gerust, Newcastle gaat niet meedoen voor de prijzen de aankomende 5 jaar

23 juni 2022 om 23:11

Ja, maar dat was al duidelijk toen de Saudis kwamen. Maakt het mislopen van CL net even wat pijnlijker.

24 juni 2022 om 00:20

Geweldig toch, erg mooi voor het voetbal. Huppa oliestaat neemt het over en hup je groeit zo over iedereen heen. Klassieke topclubs als Arsenal etc. kunnen lekker weg gespeeld worden alsof het niks is. Super mooie ontwikkeling tsja. Heel jammer deze ontwikkeling en vind de FA ook wel erg hypocriet die het toestaan! En het gaat mij om de manier van handelen in de voetballerij. Niet perse de staat die er achter zit. Het westen is ook niet koshjer, nooit geweest! Maar dat is een hele andere kwestie.

Probleem van zulke olieclubs is dat zij unlimited oliegeld hebben en aan kunstmatige doping doen etc. Of bedoel neem een city, hoe kunnen zij nou doodleuk 10 clubs in het bezit hebben! Onbegrijpelijk!

24 juni 2022 om 13:51

Had arsenal tot een paar jaar geleden niet een russisch grootaandeelhouder? Of misschien nog steeds wel? Daarover las ik destijds veel positieve geluiden vanuit de supportersgroep omdat hij wel graag wilde investeren. Maar kan zijn dat ik het mis heb hoor dan hoor ik het graag.

24 juni 2022 om 13:56

Usmanov bedoel je? Ja dat klopt. Maar ik vond hem niets, bij hem zijn er ook duistere verhalen. En hij is uitgekocht door Kroenke die nu 100% eigenaar is.
Er waren Arseal fans die hem graag wilden inderdaad.

Weet niet of hij per se beter is dan Targett. Die heeft meerdere jaren laten zien dat het een prima back is voor de Premier League.

Ah mooi die hebben oneindig veel geld. Voor 1 miljard is ie voor jullie!

23 juni 2022 om 20:54

Laten we maar niet doen alsof wij niet geld blijven uitprinten. Er is overal grote kwaad.

Ik durf amper Coca Cola te drinken en een iPhone te gebruiken. Maar toch doe ik het.

Laten we gewoon genieten van onze spelletje. Uiteindelijk is het vlees en bloed dat speelt. En geen motorische voertuigen. Dan kan je met geld altijd winnen.

23 juni 2022 om 21:10

Ik bedoelde gewoon dat we de hoofdprijs moeten vragen omdat ze zoveel geld hebben, verder niets

23 juni 2022 om 21:12

Goedzo.

24 juni 2022 om 02:20

Klinkt als een uitstekend openingsbod! Maar zonder dollen, als Newcastle komt mengen mag je gerust 5 miljoen op de huidige prijs gooien. Die betalen toch wel.

Zal als Malacia zijnde dan niet naar Newcastle gaan, want de concurrentie is moordend nu Targett dus ook naar Newcastle is gegaan na zijn uitleenbeurt. Heb je met Dummett, Lewis, Targett en Ritchie al genoeg backs lopen die al heel wat jaartjes meelopen in Engeland. Lyon blijft een veilig optie wanneer de optie tot koop van Emerson niet wordt gelicht.

Ondanks dat iedereen weet waar het geld van Newcastle vandaan komt zit er wel degelijk een plan achter alles tot nu toe en dat is wel heel erg fijn om te zien. Met Eddie Howe een fantastische jongen Engelse trainer binnenboord en met Nick Pope gewoon een goede Engelse keeper voor de PL zelfde geldt voor Targett die het het afgelopen halfjaar prima gedaan heeft. Ondanks het vele geld dat Feyenoord kan krijgen moet die niet naar Newcastle gaan.

Om mee te blijven doen in de PM moet je wel dik investeren.
Toen Chelsea en City begonnen met investeren vond iedereen het net zo als nu met Newcastle. Dat is nu wel anders, nu genieten we er van..
Newcastle is een prachtige club, ik hoop dat het geen Everton verhaal wordt want hoe leuk is de PM als er weer een echte topper bij komt?

Wat een gezeik over bloedgeld enz ned is enigste land dat zich druk maakt tis oliegeld dus niks mis mee of is een club als barca heilig nou nee als ergens niks deugt dan is dat daar wel

Een mooi dilemma voor Malacia!

Ga je voor de keiharde uitdaging in het kapitaalkrachtige Newcastle in de PL of ga je voor meer zekerheid in het warme Lyon met een Nederlandse coach? Voor ons ook gunstig dat Newcastle geïnteresseerd is. Extra reden om meer te vragen hehehe.

Pope is echt een prima keeper. Alleen heeft Newcastle met Darlow en Dubravka twee prima keepers. Ik ben toch enorm benieuwd naar Newcastle volgend seizoen. Als ze hun vorm van de tweede seizoenshelft weten vast te houden, doen ze mee voor de Europese plekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Brentford46-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. DawsonUnknown
PacoUnknown
E. HoweUnknown
G. JonesUnknown
K. DarlowKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

0 fans
Keeper, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren