Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FA klaagt Manchester United aan wegens wangedrag tegen Newcastle

Laatste update:

Manchester United is door de FA, de Engelse voetbalbond, aangeklaagd wegens wangedrag tijdens de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (0-0) van afgelopen zondag. De spelers van Erik ten Hag zouden zich aan het begin van de tweede helft hebben misdragen richting scheidsrechter Craig Pawson.

Er ontstond een gek moment kort na rust op Old Trafford zondagmiddag. Newcastle kreeg een vrije trap toegewezen op de eigen helft, die verdediger Fabian Schär naar doelman Nick Pope speelde om zo laatstgenoemde de vrije trap te laten nemen. Cristiano Ronaldo beweerde dat de vrije trap al was genomen door Schär en schoot de bal voor een leeg doel binnen. Arbiter Pawson keurde het doelpunt echter af en gaf Ronaldo een gele kaart.

Het was niet alleen de Portugese superster die verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Vrijwel alle Red Devils verzamelden zich namelijk om Pawson heen. De spelers van United zijn daarin volgens de FA te ver gegaan, waardoor de voetbalbond de club van Ten Hag nu heeft aangeklaagd. De Engelsen hebben tot 20 oktober om te reageren. De manager van United ging na afloop van de wedstrijd tegen Newcastle zelf ook verhaal halen bij Pawson. Ten Hag gaf dinsdag op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Tottenham Hotspur van woensdagavond aan dat de reacties van zijn spelers wel meevielen.

“Ik vind dat het niet zo agressief was. De verdediger van Newcastle (Schär, red.) raakte de bal al aan, dat was heel duidelijk. De spelers gingen vervolgens naar de scheidsrechter om ernaar te vragen.” De ex-trainer van Ajax ging ook in op de boze en verontwaardigde reactie van Ronaldo na zijn wissel, die het er duidelijk niet mee eens was. “Geen enkele speler is blij als hij gewisseld wordt, zeker Ronaldo niet. Zo lang hij dat op een vrij normale manier doet heb ik daar geen problemen mee.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand hoe dit officieel gezien zit? Het lijkt er toch op dat de speler al een tik tegen die bal geeft. Dan zou hij officieel gezien genomen moeten zijn, toch?

18 oktober 2022 om 21:18

Scheids heeft z’n arm in de lucht (indirecte vrije trap) en fluit, daarna tikt de speler de bal terug op de keeper, ik denk strikt volgens de regels dat het een geldige goal is.

18 oktober 2022 om 22:53

Op het moment van de fluiten lag de bak echter nog niet stil, en hield Ronaldo geen 9,15m afstand. Heel strikt volgens de regels was het doelpunt alsnog afgekeurd, naast het feit dat uit alles wel duidelijk werd dat Pope de vrije trap ging nemen.

18 oktober 2022 om 23:02

Mwa, hij tikt de bal gelijktijdig met de fluit naar de scheids. Alleen stond Ronaldo sowieso niet op 9.15M afstand. Dus strikt gezien geen geldig doelpunt, al was de vrije trap genomen.

18 oktober 2022 om 23:34

Ronaldo staat volgens mij wel gewoon op afstand, zeker als je kijkt naar hoe hij ten opzichte van die verdediger staat. Ik ben zeker geen Ronaldo fan, maar dit keer denk ik echt dat de scheids het fout heeft.

19 oktober 2022 om 09:28

Denk dat de keeper hem gewoon wilde nemen, dat ie geen idee had dat ie al genomen was. Maar Schär leek hem bewust al genomen te hebben, dus begrijp de verontwaardiging bij United. Echter, de keeper zou hem zogezegd dan echt al hebben weg gerost, dus begrijp de scheidsrechter hier ook.

19 oktober 2022 om 09:40

op het moment van fluiten heeft de ref zijn arm omhoog en komt er een klein pasje richting doelman......de ref blijft met zijn arm omhoog zolang er geen tweede speler de bal raakt want het gaan om een indirecte vrijschop, weliswaar veel te ver van doel, maar de ref doet wat hij moet doen op dat ogenblik.
het is dus wel degelijk, een geldige en rechtmatige interceptie van Ronaldo waaruit hij kan scoren.
om een lang verhaal kort te maken .... naar de letter van de regels is dit een geldig doelpunt en gaat de ref hiermee de mist in, en toont de ref dan ook nog een onrechtmatige gele kaart.
uiteindelijk was al het getalm van Newcastle ook een wijze van tijdwinst en vooral om het wedstrijdtempo dat United oplegde, naar beneden te halen.

19 oktober 2022 om 10:39

Wat spursfan zegt is een drogreden. Als je geen tijd krijgt op afstand te gaan staan dan mag je gewoon ingrijpen. Net als spelers dat buiten de 16 moeten staan. Als de keeper besluit de bal snel te nemen en jij hebt de kans niet gehad dan mag je ook gewoon ingrijpen.

De bal rolt duidelijk en is dus in het spel. Regeltechnisch gezien een geldig doelpunt.

Valt iets voor te zeggen. Waar niets voor te zeggen is dat scheidsrechters keer op keer fouten mogen blijven maken, en dat daar niets mee gebeurd. Zelfs met de VAR. Het niveau wekelijks, is om van te huilen.

Oh, ik dacht in eerste instantie dat het ging over de schwalbes van United in die wedstrijd of de vieze overtredingen van Bruno en Casemiro die rood waard waren. Wellicht kunnen ze wat doen aan het telkens zeuren en lopen protesteren tegen de scheidsrechter. Die Bruno Fernandes staat bij iedere beslissing te zeuren bij de scheidsrechter, echt te walgelijk voor woorden. Hanteer dezelfde regels als bij rugby en het komt de zuivere speeltijd, het tempo in de wedstrijd en een hoop irritaties van het publiek en de kijker ten goede.

18 oktober 2022 om 22:57

Jouw obsessie voor United is echt ongekend! Echt next level dingen dit! 😂
Elke topic weer, zeiken, zeuren & klagen.
Kan gewoon niet anders dat jij een trauma aan United heb over gehouden..
Maar goed, Zie je weer bij de volgende topic, tot dan!

18 oktober 2022 om 23:05

Wellicht ben je met zeiken, zeuren en klagen in de war met Ronaldo, of Anthony, of Bruno Fernandes, of Martinez. Verwar realisme niet met negativisme.

19 oktober 2022 om 00:35

Enigste verwarring wat ik heb is je naam Ft. je foto.. passen namelijk niet samen & je bent verre van Fenomeno 😉😂

19 oktober 2022 om 08:24

TakeMeHome: hij heeft met Arsenal dezelfde obsessie hoor, altijd negatief doen.

Maar op dit moment legt Arsenal hem het zwijgen op dus vandaar de extra focus op United😀

Best (proberen) negeren…

19 oktober 2022 om 08:51

Denken is niet jouw sterkste punt zo te zien. United had 2 keer een penalty moeten krijgen en Newcastle had ook recht op één. Lijkt me verder een goed idee dat je gewoon naar rugby kijkt en geen United matchen.

Ik erger me kapot aan al die spelers rond de scheidsrechter bij vrijwel iedere beslissing. Barca en psg hebben hier ook een handje van. Er mag echt een x een regel komen dat iedereen die zich met de scheidsrechter bemoeit behalve de aanvoerder geel krijgt

18 oktober 2022 om 21:52

Volgens mij is die regel er ook, maar zoals je zag bij het topic over Michiel Kramer, vinden de meeste mensen dat ook weer niet goed .

18 oktober 2022 om 22:02

Als dit consequent wordt toegepast is het een kwestie van tijd dat mensen begrijpen dat je je gewoon niet met arbitrage moet bemoeien. Ook niet in positieve zin, klasse scheids etc of cynische applausje. Als je wat te melden hebt ga maar naar je aanvoerder en dan mag hij dat melden bij de scheids. Bij rugby gaat dit ook zo.

18 oktober 2022 om 22:13

Oh, ik ben voor hoor, ben ook een rugby fan, dus ik weet hoe het kan, maar ik ben bang dat dat met voetbal niet gaat lukken. Simpelweg omdat het veel moeilijker is om "terug" te gaan naar een strengere discipline, dan om een bestaande discipline te handhaven.

En ondanks dat rugby een stevige sport is, is het ook een veel beschaafdere sport, als het gaat om de benadering van de arbitrage.

18 oktober 2022 om 22:24

Ik denk dat dit prima door te voeren is alleen het vergt wat tijd. Consequent zijn is hierin wel belangrijk en doorvoeren in alle competities.

Dit was een suf moment van United. De scheids had de hele tijd zijn arm in de lucht, ze konden zien dat de vrije trap nog moest worden genomen. Ronaldo kon dat natuurlijk niet zien, die stond daar met z'n rug naartoe.

18 oktober 2022 om 22:10

Arm in de lucht betekent een indirecte vrije trap. Het fluitje, te horen voor het tikkie, geeft aan dat de bal vrijgegeven is. Beetje suf van jou.

18 oktober 2022 om 22:41

Maar dat die arm in de lucht blijft, betekent dan dus dat die indirecte vrije trap nog niet is genomen toch? Of niet?

19 oktober 2022 om 00:04

Nee, dat hoeft het niet te betekenen. De scheidsrechter kan fluiten terwijl zijn arm omhoog is, maar gaat de arm daarna omlaag. Als zijn arm omlaag is betekent dat niet dat de bal vrijgegeven is. Daar is het fluitsignaal voor.

19 oktober 2022 om 10:42

Inprincipe doe je je arm naar beneden als de 2e persoon de bal heeft geraakt of wanneer je zeker bent dat de bal niet rechtstreeks in de goal gaat.
Fluiten hoeft in deze niet eens.

Dat VAR systeem moet anders en wel zodanig dat er minder irritaties ontstaan.
Bij de WK Rugby hanteren ze een VAR systeem dat de verantwoordelijkheid bij de aanvoerders legt. Voldoet erg goed
Maja...dan worden de grote clubs minder bevoordeeld
Dus komt er niet

On: dat gezeur en gezeik van bijv een Barca en United aanpakken: rode kaart

19 oktober 2022 om 07:23

Helemaal mee eens. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan het Rugby. Bij voetbal dragen ze graag een band met respect. Maar ze gedragen zich er niet naar. Bij Rugby bestaat respect echt.

Neem aan dat United dan ook de FA aanklaagt voor het bizar lage niveau van Pawson. 2 overduidelijke penalty's (beide teams 1) en meer discutabele momenten.

Klaag de FA & Pawson ook maar aan dan! Was sowieso al een heel raar moment. Scheids fluit, bal wordt gespeeld baar Pope, Ronaldo pakt ‘m af & scoort..
Is naar mijn weten gewoon een doelpunt. Scheids wou weer popiejopie uithangen.
Scheids tegenwoordig zijn zo onzeker ook sinds de VAR, echt drama hoe ze de laatste tijd fluiten!

19 oktober 2022 om 08:54

Hij heeft gisteren in de championschip moeten fluiten. Misschien dat het een straf is, geen idee.

Als La Liga hier ook zo streng in zou zitten zou Barca elke week aangeklaagd worden 😅

Maar on topic; ook al is het United, kap gewoon met die vervelende maniertjes. Ik heb nog nooit een scheids iets terug zien draaien na zeurende spelers. Zou iets van een regel moeten komen dat alleen een aanvoerder op een normale manier in gesprek mag, anders direct geel voor de klager. Is namelijk heel irritant, en dan valt het in de PL nog wel mee als je het met Spanje vergelijkt. Snap de FA ook wel dat ze niet die kant op willen.

Bij geen enkele andere sport worden scheidsrechter zo vaak belaagd. Dat werkt door tot aan de amateurs. Moet je eens bij een Rugby of Basketbal wedstrijd proberen. Dan mag je gelijk gaan zitten. Ik vind echt dat hier een eind aan gemaakt moet worden. Direct ingrijpen en geel geven. Dan is het snel afgelopen met het gejank. Wat wil je als sport uitstralen. Volgens mij moet je dit niet willen.

Heb de beelden inmiddels tig keer terug gezien en het lijkt mij toch 100% een geldig doelpunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren