Conflict tussen Ferdinand en Terry bereikt na moddergooien kookpunt op Twitter

Vrijdag, 27 mei 2022 om 14:50Shane Jebbink • Laatste update: 15:15

Rio Ferdinand vecht op Twitter publiekelijk een conflict uit. De oud-speler van respectievelijk Manchester United en West Ham United veroorzaakte enige opschudding door John Terry op de laatste plaats te zetten in zijn top vijf van beste Premier League-verdedigers. De clubicoon van Chelsea reageerde cynisch op het bericht van Ferdinand, waarna de twee Engelsen verstrengeld raakte in een woordenwisseling op het sociale medium.

Terry komt in de opinie van Ferdinand op de vijfde plaats op de ranglijst, onder Nemanja Vidic, Virgil van Dijk, Jaap Stam en zichzelf. Terry is niet gediend van ranglijst van Ferdinand en reageerde op de tweet van zijn oud-ploeggenoot bij het Engelse nationale elftal door zijn carrièrestatistieken te delen. “Meningen zijn leuk, maar statistieken liegen niet”, schrijft Terry op zijn Instagram.

Ferdinand reageert op zijn beurt met: “Op het moment dat iemand zijn eigen statistieken en prestaties moet benadrukken, is het echt tijd om zijn fragiele ego aan te pakken. Je hebt geluk dat je überhaupt in de top vijf staat na de racisme-zaak met mijn broer, dus wees dankbaar dat je het gehaald hebt.” Ferdinand doelt op een incident in 2011, waar Terry zich tijdens een wedstrijd tussen Chelsea en QPR racistisch zou hebben uitgelaten richting Anton Ferdinand. Terry werd aanvankelijk geschorst, maar een half jaar later vrijgesproken door de rechtbank. Sinds het incident kan Terry niets meer goed doen bij de familie Ferdinand.

Een video die destijds rondging waarin Terry de broer van Ferdinand een fucking black cunt zou noemen zorgde ervoor dat de politie de zaak ging onderzoeken. De Engelse voetbalbond (FA) schorste de mandekker van Chelsea voor vier wedstrijden en legde hem een boete van 260.000 euro op, maar Terry werd door de rechtbank vrijgesproken. De 78-voudig Engels international reageerde op Twitter op de woorden van Ferdinand. “Je hebt pas een fragiel ego als je jezelf op nummer één zet in de lijst. Bedankt dat je me in de top vijf hebt gezet”, sluit Terry cynisch af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door reemsster)

Ijzersterk van Ferdinand! Vindt het nog heel wat dat hij Terry in de Top 5 zet na zijn racistische gedrag en met wat hij met de vrouw van Wayne Bridge heeft gedaan. Bovendien zijn Rio Ferdinand, Virgil van Dijk, Nemanja Vidic en Jaap Stam ook een klasse beter geweest.

27 mei 2022 om 15:20

@bundy

Terry was een geweldige CV, maar inderdaad een waardeloos persoon met dieptepunten racisme en slapen met de partner van je collega.

Snap werkelijk niet, waarom Terry gepikeerd is. Een top 5 is gewoon een persoonlijke voorkeur. Ik heb bijv Redondo in mijn top, terwijl anderen mij voor gek verklaren en betere middenvelders aanwijzen.

27 mei 2022 om 15:56

Laten we dan vooral niet beginnen over Giggs🤣. Terry moet zich niet laten kennen wat boeit de mening van Ferdinand nou vind het al bijzonder dat hij überhaupt in zijn top 5 staat vanwege de onenigheid.

27 mei 2022 om 15:59

Zelfde, geweldige voetballer, waardeloos persoon.

Terry is een jankerd.

Ferdinand was echt wel top verdediger. Dodelijk duo met Vidic. Maar ook bij Leeds was hij gewoon erg top.

Lijstje is toch beste verdediger PL? Daar behoort hij absoluut toe

27 mei 2022 om 23:37

Zo goed was John Terry ook niet. Bij Chelsea speelde hij lang naast Carvalho en bij England Ferdinand. Alle twee betere spelers.

27 mei 2022 om 15:21

Wat hebben het wel of niet neuken van een teamgenoot zijn vrouw en een racistische uitlatingen te maken met Terry z’n kwaliteiten? Is Luis Suarez dan ook een B Speler door zijn gedrag?

27 mei 2022 om 15:25

Inderdaad sterk. Hij had eigenlijk Wayne Bridge in die top 5 moeten zetten.

27 mei 2022 om 17:23

Dat was echt geloofwaardig geweest. Een eenvoudige back als Bridge in je top 5 beste verdediger ooit zetten.

27 mei 2022 om 16:18

Van Dijk is absoluut niet een klasse beter geweest dan John Terry.

27 mei 2022 om 16:43

Hoe kun je nou iemand op z’n ‘fragile ego’ aanvallen en vervolgens jezelf op plek 1 zetten. Dat is echt ronduit lachwekkend van Ferdinand.

28 mei 2022 om 09:59

Ferdinand heeft direct zijn vrouw verlaten toen ze de diagnose k*** kreeg. Op basis van jouw logica mag hij daarom ook niet in de top 5.

28 mei 2022 om 10:31

Mooi dit. In plaats van het altijd maar weer dualistische denken, goed-slecht zwart-wit, een andere optie; het zijn allebei kwasten met een groot ego. Terry en Ferdinand hebben allebei een hele tas vol meer rare uitlatingen en acties, alhoewel de tas van Terry wat voller is. Verdienen allebei echt de schoonheidsprijs niet en ik vind het altijd prachtig dat mensen op een of andere manier altijd meegaan met een kant kiezen. Het zijn allebei sukkels.

"je hebt geluk dat je überhaupt in de top vijf staat na de racisme-zaak met mijn broer, dus wees dankbaar dat je het gehaald hebt" weten we gelijk dat kwaliteiten op het veld niet leidend zijn voor de top vijf van Ferdinand.

27 mei 2022 om 15:20

Haha echt he wat een rare vent die Ferdinand. Terry reageert gewoon leuk en Ferdinand gaat er weer allemaal randzaken (zaken buiten het veld) bijhalen. Dan ben je gewoon een erg triest mannetje.

27 mei 2022 om 15:34

Vind t zelf best knap dat hij hem in zijn top 5 zet ook al kan hij hem niet uitstaan. Menig voetballer zet een concurrerende collega niet eens in de top 3. Kijk maar naar de lijstjes van messie en ronaldo o.a. Maar dan is Ferdinand eerlijk aangezien de andere verdedigers geen koeken akkers waren en gaat Terry lopen zeuren. Ik vraag mij nu wel af hoe Terry zijn top 5 eruit ziet.

27 mei 2022 om 15:39

Hij zal wel bedoelen dat zn voetbalcarrière nog verder ging na die zaak. Als hij schuldig was bevonden dan was het natuurlijk einde carrière geweest... denk dat Rio dat zo bedoelde.

27 mei 2022 om 15:42

Hij zet Terry er toch gewoon in?

27 mei 2022 om 15:54

Nou juist wel, als Ferdinand het op basis van die vete had gedaan had hij Terry uberhaupt niet in zijn top 5 opgenomen. Dat Terry dus wel in zijn top 5 staat betekent dus dat hij het juist op basis van voetballende kwaliteit heeft gedaan.

27 mei 2022 om 16:16

Hij zet toch juist Terry in zijn top 5.
Dus ziet Ferdinand de kwaliteiten wel als leiden voor zijn top 5. En niet wat er daarbuiten is gebeurd.

27 mei 2022 om 17:16

Juist wel dan toch. Dat hij het benoemd is irrelevant voor het lijstje want anders had hij hem eraf gelaten, nu niet; prestaties boven racisme rel

27 mei 2022 om 17:30

@reacties hierboven. Een All Time beste verdediger lijst van de Premier League is niet geloofwaardig, dus hij móést Terry er wel in zetten. Daarna zet hij hem op de laagste plek en zichzelf op de eerste. Zoek een willekeurige externe lijst op en je zult zien dat Terry vrijwel altijd op 1 of 2 staat, waar hij hoort.

27 mei 2022 om 17:45

Ik zit met verbazing te kijken naar de manier waarop Terry nu wordt herinnert door veel supporters. Leuke verdediger, maar absoluut geen wereldwonder. Ik kan mij een waslijst aan blunders, glijpartijen etc herrineren.

27 mei 2022 om 18:19

Veel beter dan rio ferdinand hij is gewoon jaloers omdat united slecht draait en dat geval met zijn broertje hij is gewoon vrijgesproken echter hopeloze gozer die Rio altijd al gevonden

27 mei 2022 om 23:40

Precies. Hij was goed, werkte extreem hard, motiveerde zijn medespelers, maar was langzaam en maakte best veel fouten. Kijk Engeland Duitsland 1-4 bij de WK in Zuid-Afrika. Terry dachte blijkbaar dat hij Messi was. Stond verkeerd bij meerdere Duitse doelpunten.

27 mei 2022 om 21:49

Sorry, die logica mis ik . Hij zet hem in zijn top 5 en zegt "je hebt geluk dat je erin staat, gezien je buiten het veld je zo gedragen hebt tegen mijn familie". Oftewel, als ik naar andere dingen kijk, had je nooit erbij gestaan. En dan zeg je op basis van die opmerking dat kwaliteiten op het veld niet leidend zijn geweest voor Ferdinand?

28 mei 2022 om 13:26

blijkbaar wel

Hoe onzeker moet je als Terry zijn om er mee te zitten, gaat nergens over. Kennelijk zo onzeker dat hij belangrijk vind wat Ferdinand van Terry vind.

27 mei 2022 om 15:47

En jij Aqua1 heb dat natuurlijk nooit gedaan want jij bent zooo zelfverzekerd. Juist dit soort reacties maken mij duidelijk dat jij wellicht een tikkeltje onzeker bent. Reactieformatie noemen ze dat.

27 mei 2022 om 22:08

Gewoon onzin, dus omdat terry dat doet is hij onzeker maar als je held ronaldo dit doet is het wel leuk? Dan moet je nu ook stil zijn aqua. Beetje hypocriet.

Haha die Rio is ook wel een gekkerd natuurlijk om iemand een zwak ego te verwijten nadat hij net zichzelf de beste verdediger ooit heeft genoemd. De top 5 is overigens helemaal zo gek niet als we het enkel over de afgelopen 20 jaar hebben (buiten dat je over de volgorde kan discussieren) alhoewel ik Stam met zijn 3 of 4 jaar in de UK wat vind misstaan ten opzichte van al deze iconen die er 7 jaar speelden.

1 van de Arsenal invincebles zou ipv Stam niet misstaan. Adams of Campbell wellicht, alhoewel zij toch ook weer niet helemaal de topnamen zijn.

Overigens wel een lijstje waar we qua Nl'se inpt trots op kunnen zijn.

27 mei 2022 om 15:19

Maar een reden vinden waarom hij niet op nummer 1 zou moeten staan is ook lastig. Kan maar 1 zwakke plek van hem en Vidic noemen, en dat was Fernando Torres voor 2 seizoenen. Maar toen werden ze ook gewoon keurig kampioen.

28 mei 2022 om 10:33

Nou, bijvoorbeeld, omdat Vidic echt VEEL beter was dan Ferdinand haha? Echt veel en veel beter.

28 mei 2022 om 13:53

Dan heb je, gok ik, niet veel wedstrijden gekeken toentertijd. Beide totaal andere types. Waar Vidic aan de bal niet hoogstaand was, was Ferdinand daarin echt met afstand de beste. Om maar een voorbeeld te noemen.

Je moet sws nooit jezelf in de top 5 zetten. Verder heb ik Terry altijd al een engnek gevonden nadat hij de vrouw van Wayne Bridge genaaid had.

Lol los van alles is jezelf op 1 zetten wel extreem kneuzig.

27 mei 2022 om 15:30

Dat dus... Als je dan zo'n top-5 maakt, zeg dan dat je jezelf niet wilt beoordelen en zet er 5 andere spelers in. En ga de beoordeling ook op prestaties maken, niet op basis van andere zaken.

27 mei 2022 om 16:21

Hij maakt de beoordeling ook echt wel puur op basis van prestaties, anders zet hij er Terry ook niet in en hij heeft ook wel wat lof over voor hem.

Alleen ben ik het er ook wel mee eens dat jezelf op 1 zetten en ervan overtuigd zijn dat je op eenzame hoogte staat, wel belachelijk overkomt.

oh een lijstje wat leuk.
ik zou persoonlijk geen stam erin zetten maar een kompany of iemand van arsenal uit de goeie jaren

27 mei 2022 om 17:25

Hahaha niet eens top 10... Was als trage verdediger nog altijd de moeilijkste om tegen te spelen, zegt al meer dan genoeg.

Zonde enige vorm van gene jezelf in een top-5 lijstje zetten (plek 1 zelfs?). Dan heb je sowieso een afslag gemist in het leven. Die Terry is al helemaal een rare druif met o.a. die affaire.

Los van het feit dat iemand zijn karaktereigenschappen niks te maken hebben met iemand zijn kwaliteiten als voetballer vind ik de top 5 van Ferdinand helemaal niet zo onrealistisch. Dit is mijn top 5:

1. Van Dijk
2. Vidic
3. Stam
4. Ferdinand
5. Terry

Honorable mentions: Kompany, Sol Campbell, Carvalho

27 mei 2022 om 16:45

Helemaal eens met je lijstje.

27 mei 2022 om 17:13

Vidic moet op 1. Wat een beest was hij

28 mei 2022 om 07:47

Reemster, die anderen in het lijstje zijn beter dan Vidic. Vidic is een tikkeltje overrated door zijn moedige stijl van verdedigen imo. Virgil is echt wel beter.

28 mei 2022 om 20:12

Mag ik hier hard om lachen Rashferr?

27 mei 2022 om 17:23

Goed lijstje inderdaad, al vind ik Ferdinand echt niet beter dan Terry. Misschien wel sympathieker. Tony Adams mag ook wel bij de honorable mentions.

27 mei 2022 om 17:29

Sol Cambell was op zijn top ook extreem goed imo.

27 mei 2022 om 18:13

Van Dijk op 1 is natuurlijk ook totaal onjuist. Oranje bril op?

28 mei 2022 om 07:49

Totaal onjuist nog wel. Is maar net hoe je het bekijkt. Qua piek heb ik niemand boven Virgil. Qua hele PL carrière staan er wel een paar boven hem.

27 mei 2022 om 19:12

Tony Adams en Martin Keown

Vidic is toch wel de beste. Wat een centrum was dat met Vidic, Ferdinand en daarachter VD Sar.

27 mei 2022 om 16:19

Terry-Carvalho en daarachter Cech is ook minimaal gelijkwaardig vind ik, niet voor niets maar 15 tegendoelpunten gehad in de EPL wat een record is tot op de dag van vandaag.

27 mei 2022 om 17:19

Ik denk zelfs beter! Maar Vidic en Ferdinand hebben het wel over een langere periode gedaan.

27 mei 2022 om 17:18

Vidic en Terry zijn naar mijn mening de 2 allerbeste. No nonsense verdedigers die het niet moesten hebben van hun snelheid maar altijd op de juiste plaats stonden. Vergelijkbare types, echte warriors.

‘Your lucky I even put you in the top 5’.
Your lucky? Ferdidand is toch een Engelsman?

28 mei 2022 om 00:18

Tja, Nederlanders zie ik ook vaak de fout maken met mij/mijn of jou/jouw. Dus misschien is het niet zo vreemd.

Terry hoort niet eens in die top 5, maar dat terzijde. Kompany, Keown bv waren toch zeker beter.

27 mei 2022 om 17:17

Wat is dit voor bullshit hahaha. Niet eens in de top 5??? In mijn opzicht moet hij op nummer 1 staan maar dat is natuurlijk mijn mening. Maar niet eens in de top 5 dan ben je niet goed snik.

27 mei 2022 om 17:37

Nou ja, als jij vind dat ik niet goed snik ben, mag je dat vinden hoor Chelsea///, maar ik denk dat als ik vind dat Vidic, Ferdinand, Kompany, Keown, Stam en Van Dijk allemaal beter waren dan Terry, dan mag ik dat vinden. Bobby Moore en Jack Charlton waren ook niet verkeerd, maar die zullen wel niet tellen.

Gaat het om verdedigers die ooit in de PL gespeeld hebben en of nog steeds spelen? Wat raar dat Thiago Silva er niet in staat. Met kop en schouders op 1 wat mij betreft.

27 mei 2022 om 17:14

Thiago Silva is natuurlijk een monster, ongelooflijk goeie verdediger, zelf nu op zn 37ste. Maar Van Dijk is op dit ogenblik natuurlijk beter en hij is momenteel ook niet beter dan Terry, Vidic etc... Wat niet wil zeggen dat hij een mindere carrière heeft gehad. Maar in de PL is hij niet nummer 1

28 mei 2022 om 00:52

Ja maar de lijst gaat over de beste verdedigers ooit in de PL. Klopt dat Thiago op zijn retour is, maar nog steeds een beest

Wat social media alllemaal met je kan en nog wel twee volwassen voorbeeld figuren in de voetballerij.

Ik dacht dat zij wel wisten wat het woord "respect" " no racisme" betekent.

Ik begrijp niet dat Terry zo’n fragiele ego heeft dat hij de erkenning van iemand waar hij het helemaal niet mee kon vinden nodig heeft. Wat maakt het uit wat Ferdinand vindt? Carvalho was 10x de verdediger die Van Dijk was, maar die gaat ook niet twitteren dat hij in het lijstje had willen staan.. Wat doe je jezelf aan..

27 mei 2022 om 17:09

Jeetje 10x de verdediger die van dijk was! Die Carvalho is dan ook zeker meerdere keren in de top 5 van de gouden bal verkiezingen geëindigd of niet?

Ik heb Carvalho hoog zitten, maar heb je erbij stil gestaan dat hij zichzelf misschien ook niet in de top 5 CV’s thuis vindt horen?

27 mei 2022 om 17:32

Zou goed kunnen, maar dat zou niet getuigen van veel zelfkennis van Carvalho imo.

27 mei 2022 om 19:02

Carvalho 10 keer beter dan Van Dijk, geen wonder dat Chelsea fans roepen dat ik niet goed snik ben omdat Terry niet in mijn top 5 zou zitten. Blauwe brillen?

Los van het gescheld. De lijst van Ferdinand lijkt mij volkomen juist
Terry was toch die jongen die niet van de vrouw van een medespeler kon afblijven toch?
Als ik hem was zou ik mjn scheur dichthouden. Waarschijnlijk heeft hij nu niets meer omhanden

Altijd wat met die Engelsen. Vind de rivaliteit best mooi maar kan me dit soort ruzies tussen internationals echt niet voorstellen in Nederland.

England 1 Duitsland 4 WK Zuid-Afrika. Zonder Ferdinand met Terry. Terry bij alle 4 doelpunten aktiv! Zegt alles over hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. HollandUnknown
G. JonesUnknown
N. PopeKeeper
C. CoadyVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

Engeland
58 fans
Verdediger, 43 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren