Blijft topscorer Cyriel Dessers bij Feyenoord? Arnesen geeft een update

Donderdag, 26 mei 2022 om 08:45Tom Rofekamp • Laatste update: 09:06

Cyriel Dessers kroonde zich met tien goals tot topscorer van de Conference League van het seizoen 2021/22. Naast de talloze cruciale treffers in Europa, was de huurling van KRC Genk ook in de Eredivisie aardig op schot met negen competitiedoelpunten. Daarom is Dessers al weken onderwerp van gesprek: gaat Feyenoord de optie tot koop van vier miljoen euro lichten? Technisch directeur Frank Arnesen geeft in interview met ESPN een update.

"Heb je al een beslissing genomen?", vraagt verslaggever Milan van Dongen. "We zijn er mee bezig", antwoordt Arnesen. We zijn on speaking terms en we gaan kijken wat eruit komt." Van Dongen gooit de hamvraag op tafel: is Feyenoord bereid om vier miljoen euro op tafel te leggen? "Anders zouden we niet praten, denk ik", glimlacht Arnesen. "Maar je moet ook niet vergeten dat Dessers zichzelf in de kijker heeft gespeeld bij clubs die financieel groter zijn dan Feyenoord. En hij is nog maar 27 jaar. Maar we zijn on speaking terms."

Dessers - die vanwege zijn Nigeriaanse roots al één interland voor het Afrikaanse land speelde - lag woensdag ook onder een vergrootglas in zijn geboorteland België. Sporza zag een 'eerbetoon' aan de Conference League-revelatie, daar José Mourinho volgens het multimedium een apart strijdplan voor de spits had ontwikkeld. "De topschutter werd door Roma vakkundig uit de wedstrijd gehouden. Of zoals commentator Filip Joos het zei: "Dessers wordt van geen centimeter gelost. Zijn faam is hem voobijgesneld.""

Ook Het Laatste Nieuws zag Dessers verdrinken in de zee die Chris Smalling heet. "Drie beren van verdedigers in de nek van Conference League-topschutter Dessers. Mourinho had z'n huiswerk gemaakt. Geen slingers of franjes in Tirana, maar een stevige portie Portugees realisme. Feyenoord trok met meer enthousiasme en druk naar voren van leer, maar verzandde naarmate de tijd vorderde in goeie bedoelingen. Dessers zat in de tang."

In Nederland zag Mario Been het niet anders - toch zou de analist de knip trekken als dat mogelijk blijkt. "Dessers heeft zijn momenten, maar je zet er soms nog wel je vraagtekens bij. Wel heeft hij een geweldig Conference League-seizoen doorgemaakt en in de competitie heeft hij ook zijn waarde bewezen. Als Feyenoord vier miljoen wil uitgeven en ze kunnen ook het salaris behappen, dan moet Feyenoord dat doen."

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)


Poll

Zie jij Cyriel Dessers na dit seizoen nog bij Feyenoord spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door astafjevs)

Vier miljoen blijft voor Feyenoord gewoon te veel het is een prima speler, maar niet een speler waar je op kunt bouwen. Voor Feyenoord is die keuze het niet waard voor vier miljoen in mijn ogen.

26 mei 2022 om 09:15

Maar waarom is 4 mil te veel? Hoe staan ze er financieel voor dan?
Met de conf league is er 13 binnengehaald.
Die 4 mil is het probleem niet. Het salaris wat Dessers wil hebben kan een probleem worden.

26 mei 2022 om 09:21

Feyenoord kan dat geld beter reserveren voor boetes. Je moet volgend jaar weer Europa in en met deze supporters is het handig om wat achter de hand te houden.

26 mei 2022 om 10:44

In de EL gaat deze jongen geen potten breken. Dat zag je, door een prima verdediger (maar geen topper) compleet uit de wedstrijd gespeeld. Ik de eredivisie ook niet echt veel gescoord. Alleen tegen derderangs Europese clubjes lukt het hem. Niet doen Feyenoord!!

26 mei 2022 om 11:53

In de Eredivisie ook vaak als invaller gebruikt. Hij is een aanvaller die goed moet worden bediend in de diepte, dan is hij vrij koel en effectief. 4 miljoen is niet veel wat dat betreft, we hebben een 1e optie.

26 mei 2022 om 09:37

Niet op kan bouwen? De man heeft 10 doelpunten gemaakt in Europa en geholpen aan een plek in de finale. Niet op bouwen zeg jij dan haha.

26 mei 2022 om 09:44

Ga jij er echt vanuit dat hij nóg zo’n seizoen zal draaien? Ik verwacht dat namelijk allerminst..

26 mei 2022 om 09:57

En hij is niet geslaagd bij Utrecht en Genk.

26 mei 2022 om 10:04

@Millonario, Haller was topscorer in de CL tijdens de groepsfase. Toch krijgt hij ook genoeg kritiek. Dat Ajax ook niet altijd op hem kan bouwen.

26 mei 2022 om 11:41

@Mantitty, Nee ga ik niet van uit. Net zoals ik er niet van uit ga dat hij zal floppen. Maar je kan iemand die top gepresteerd heeft niet straffen op iets wat nog moet plaatsvinden. Het lijkt me dus vrij logisch als Feyenoord hem wil houden, als je kijkt naar wat hij heeft gepresteerd.

26 mei 2022 om 09:53

Rickert

Verkoop van spitsen Linssen en Bozenik moet toch ook ongeveer 3 a 4 miljoen opleveren. Danilo is al transfervrij binnen. Dus met verkoop van die 2 aanvallers kan Feyenoord toch deze spits kopen, zonder dus extra geld in te steken.

26 mei 2022 om 10:52

Linksen is toch transfervrij? En bozenik heeft nou niet echt wat laten zien zodat hij geld oplevert. Ik denk dat hij hooguit word verhuurd met optie tot koop

26 mei 2022 om 10:51

Rickertb1999. Waar haal je een spits op voor dit bedrag???? Je moet het wel realistisch bekijken naar de mogelijkheden van Feyenoord. Hij kan nog mee en zal zijn zo belangrijke doelpuntjes voor Feyenoord echt wel maken

26 mei 2022 om 11:16

Gisteren inderdaad totaal onzichtbaar. Buiten een paar ophef momentjes om natuurlijk. 4 miljoen is misschien veel geld, maar wie hebben ze dan buiten Dessers om? Dallinga wordt genoemd, maar het lijkt me dat PSV en Ajax hem ook in de gaten houden.

26 mei 2022 om 12:05

Er is door Mourinho de beste verdediger op hem gezet en nog een naast hem. Het kon geen kant uit. En nog kansen!!

Gisteren was dessers ook onzichtbaar. Ik zou voor Botheim gaan, die is nu transfervrij aangezien die zijn contract heeft opgezegd bij Krasnodar. Dan heb je samen met Danilo een prima spitsenduo voor aankomend seizoen.

26 mei 2022 om 09:36

Geweldige optie die je hier noemt ben echt overtuigd dat deze jonge de eredivisie aan flarden zou schieten en ook zeker niet onhaalbaar voor Feyenoord, daarnaast ook gewoon een klasse beter dan Danilo en dessers!!

26 mei 2022 om 10:20

Ik denk als je danili al hebt, ze nie nog voor deze gaan. Heeft iemand die botheim wel eens zien spele?

26 mei 2022 om 10:49

Ben groot fan van Botheim maar vrees voor het salaris. Krasnodar kan redelijk hoog in de boom zitten. Misschien kan je met 4 miljoen tekenbonus wat beginnen

26 mei 2022 om 10:53

Botheim is een prima spits, vergeet alleen niet dat deze jongen netto iets van 1,5 miljoen salaris opstrijkt. Transfervrij zijn is niet alles.

26 mei 2022 om 12:08

Hij was niet onzichtbaar Roma heeft zijn beste verdedegers op hem gezet. Hij had hem zien spelen en heeft verdedigers rondom geplaatst dat zag je toch. Dat heeft nog nooit een ploeg gedaan maar Morinjho is slim!

Volgens mij moet je er mee om kunnen gaan als je vast gezet wordt, zeker in een Europese finale.
Hij komt tekort, slordig in de aanname, zeer matig in de afwerking. Prima speler maar gaat er volgend seizoen geen 20 intrappen, wat mij betreft afscheid en doorselecteren

26 mei 2022 om 10:06

Vind maar een spits die er wel 20 in schiet, makkelijker gezegd dan gedaan.

26 mei 2022 om 10:56

Jammer dat Bjorn Vleminckx niet meer speelt.

Volgens mij vinden Feyenoord en haar supporters dat ze mee moeten kunnen doen om de titelstrijd. Dan claimen dat 4 miljoen veel is voor de topscoorder van de conference league is volledig tegenstrijdig

26 mei 2022 om 10:05

Ik heb niemand zien zeggen dat Feyenoord moet strijden voor de titel, dus dat lijkt mij niet het beeld van de gemiddelde supporter. Gelukkig voeren ze een realistisch beleid, want gaat niet alleen om 4 miljoen, maar ook of deze jongen het geld waard is. Ik heb daar zeer mijn twijfels over.

26 mei 2022 om 10:57

Ik denk juist dat hij dit zeker waard is. In Nederland is dit veel geld maar in Engeland is het wisselgeld.

26 mei 2022 om 12:59

Het geld alleen is niet zozeer het probleem, maar of hij het kunstje nog een keer kan flikken. Ik denk van niet, want op een gegeven moment komt kwaliteit ook om de hoek kijken en vind hem op bepaalde vlakken gewoon te beperkt voor hetgeen je betaald. Maar correct wat je zegt, want Engelse clubs kunnen hem zien als een verantwoord 'gokje'.

26 mei 2022 om 16:21

Ik twijfel ook aan zijn kwaliteiten maar met zijn trackrecord (topscorer eredivisie, conferenceleague) 26 jaar oud, international van Nigeria etc. Dat ze hem makkelijk kunnen slijten als het wat tegenvalt. Burnley betaalde 15m voor weghorst in de winterstop. Lijkt me dus weinig risico

26 mei 2022 om 20:14

Ja, dat is ook weer waar. Je zal er altijd een paar miljoen voor vangen als het tegenvalt. Benieuwd wat Arnesen gaat doen, maar iets zegt mij dat ze verder gaan kijken.

Goed dat ze hebben gewacht. Dessers heeft een fantastisch seizoen. Dat hij in de zogenaamde zee van verdedigers komt was te verwachten. Slot moet daar beter op anticiperen, Slot heeft gefaald. Zo zie je maar dat Feyenoord een toptrainer/strateeg nodig heeft om kampioen te worden

26 mei 2022 om 10:11

Wat een onzin zeg. Feyenoord heeft betere spelers nodig om kampioen te worden, dat ligt echt niet aan de trainer.

26 mei 2022 om 13:03

Met Feyenoord een Europese finale gehaald. Dan kun je toch niet zeggen dat Slot heeft gefaald? Ook al zijn er bevliegingen geweest van Dessers het succes straalt ook af op Slot. Mourinho, heeft het tactisch goed neergezet en wij missen de kwaliteit om het team stuk te spelen. Verder is het een fantastisch seizoen geweest.

Cyriel Dessers is typisch zo'n spits die 1 seizoentje grappig speelt en best wat scoort en jaren daarna is het niets. Zou hem niet kopen. Komt gewoon veel en veel te kort.

26 mei 2022 om 09:48

Ah ok.... en was dat ene seizoentje dan het seizoen waarin hij als speler van Heracles Eredivisie topscorer werd, of als speler van Feyenoord Conference league topscorer?

26 mei 2022 om 11:37

Die Vleminckx werd dat toch ook een keer. Maar je kunt toch met je ogen zien dat zowel hij als Dessers echt niet veel voorstellen. Leuk die statistieken, leuk dat je weer eens je handboekje erbij hebt gepakt... maar ik ben voetballiefhebber en kijk met mijn ogen.

26 mei 2022 om 12:18

Waar zeg ik dan dat ik hem wél veel vind voorstellen? Kan je wel hautain over handboekjes (wat voor, trouwens?), maar blijkbaar gaat het je al boven de pet om in te zien dat ze zelf gewoon niet al te snuggere opmerkingen maakt.

Gewoon er vanuit gaan dat het volgend seizoen 50% minder wordt bij Dessers. Is dat 4 miljoen waard? Dan moet je het als feyenoord doen. En qua salaris op safe spelen

26 mei 2022 om 10:07

Wat een onzin zeg. Dezelfde Dessers heeft er met zijn belangrijke goals hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Feyenoord ongeveer twaalf miljoen euro in Europa heeft binnengeharkt. Bovendien heeft hij alles om een publiekslieveling te worden. Vier miljoen is een buitenkansje en moet je mijns inziens altijd doen.

26 mei 2022 om 10:19

Lubaldo. Wanneer hij 5 wedstrijden niet scoort, dan is dat publiekslieveling ook snel weg. En Dessers is een speler waar dit scenario gewoon realistisch is. Heeft dit seizoen echt het maximale eruit gehaald en heeft hiermee een bepaalde verwachting gecreëerd bij de fans. Daardoor kan je juist heel veel meters vallen als het even niet loopt. Ik vind dat de verantwoordelijke bij feyenoord boven het sentiment moeten staan en een afweging moeten maken wat betreft Dessers. Vooral als het om salaris gaat. Dessers gaat denk ik (wat terecht is natuurlijk) hoog in de boom zitten. Ik vind persoonlijk niet dat dit een speler is die aan de top (of misschien zelfs daarboven) moet zitten qua salaris. Acht het niet onrealistisch dat die volgend seizoen gewoon weer een supersub gaat worden.

26 mei 2022 om 12:36

Dessers lijkt me echt niet iemand die hoog in de boom gaat zitten qua salarissen. Lijkt me meer iemand die het maximale uit zijn carriere wilt halen en garantie wilt op speeltijd. Snap alleen niet waarom Feyenoord zo'n hoge afkoopsom hebben afgehandeld met Genk. Hij kwam voor 4 miljoen ook naar Genk. Hij was daarnaast in principe overbodig, mede omdat Genk nog Ugbo ging halen en Onuachu nog een seizoen bleef en hij al op de punt stond te tekenen voor Leganes. Had dan 2,5-3 miljoen als afkoopsom in het contract laten zetten, want 4 miljoen is gewoon veel geld voor Feyenoord.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de transfersom. Dessers weet dat hij gepresteerd heeft en wil dat in klinkende munt en niet klinkende munt betaald zien; oftewel veel hoger salaris plus tekenpremie en
een gelimiteerde transfersom. Het is aan Arnesen dat op te lossen.

Het gespeelde van gisterenavond. Ik schrijf niet de wedstrijd of duel, want dat is het niet geweest.
Een waardeloze partij, behoudens begin tweede helft.
Feyenoord voetbalde niet. Malacia begreep waar het om ging. De rest was hopeloos. Om Feyenoord fans gerust te stellen, ook Ajax oa tegen Atalanta deed maar wat, zonder te voetballen.
Mourinho, vaak verguisd, heeft wel eens gezegd dat als hij in een finale komt hij die ook tot nu toe altijd heeft gewonnen. Zo ook gisterenavond
Het is zoals wijlen Johan Cruijff ooit zei;
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen

26 mei 2022 om 12:06

Helaas zijn ze er gisteren in geslaagd te scoren. Ze brachten verder weinig, maar wel voldoende tactische inzet om voetballen rond hun 16 vrijwel onmogelijk te maken. Dessers werd niet bereikt, Til onzichtbaar. Roma aanvallend ook niet sterk, maar die ene gluiperige goal gaf ze de luxe om alleen nog maar anti-voetbal te hanteren. Slot had eerder Toornstra en Linssen moeten gebruiken.

26 mei 2022 om 12:13

Ja, ik ben het met je eens. Al werd Abraham niet helemaal correct afgestopt.
Voor hetzelfde geeft hij een vrije trap en rood. Houdt Senesi hem niet vast dan struikelt hij niet. Lastig

Heb ergens het idee dat als Feyenoord Dessers koopt, dat hij dan niet aan de verwachtingen zal voldoen. Ten eerste omdat de verwachtingen hoog zullen zijn en het best lastig is voor Dessers om dat te evenaren of overtreffen in persoonlijk opzicht en ten tweede omdat ik wel echt het idee heb dat Dessers volgend seizoen dan veel minder zal presteren, en dan is 4 miljoen plus het salaris wat Dessers waarschijnlijk zal eisen best wel fors voor Feyenoord.

Mocht Feyenoord Dessers toch kopen en voldoen aan zijn salariseisen, dan hoop ik dat hij mij het ongelijk zal bewijzen. Ze hebben natuurlijk Danilo voor het nieuwe seizoen binnengehaald, maar dat is een compleet andere type dan Dessers en veel minder een soort goaltjesdief. Maar als Dessers vertrekt, heeft Feyenoord sowieso nog een spits nodig.

Wie zou je dan verder kunnen halen? Dan kom je denk ik meer in de categorie uit bij spelers die echt volledig op het zijspoor zijn belandt bij hun clubs of vrijwel niets spelen, maar daar is het dan ook de vraag hoe zo iemand zal presteren.

Hoop dat Feyenoord een verrassing uit de hoge hoed kan toveren en iemand kan scouten.

4 miljoen is een hoog bedrag voor feyenoord maar volgens mij weinig risico. Mocht hij na dit seizoen namelijk tegenvallen dan is er altijd wel een Engelse laagvlieger die hier 4 miljoen voor wil betalen. Ook de alternatieven bieden geen zekerheid en zullen zeker niet goedkoop zijn

Menigeen die vindt dat Dessers gehaald moet worden met argumenten als 10 doelpunten heb ik eerder zien schrijven dat Haller geen topspits is al legt die er 11 in in de CL en is die topscorer geworden in de Eredivisie. Dessers alleen halen als je hem direct met winst kunt doorverkopen (evt laten meedelen in de winst. Doorselecteren is nu verstandiger, Danilo die ook niets kost gaat aan het einde can dit seizoen met genoeg speeltijd meer opleveren dan Dessers. Een stand-in type Dessers is makkelijk te vinden.

26 mei 2022 om 12:20

Dessers moet een zesde kosten van wat Haller kostte, me dunkt dat je dan langs een iets andere meetlat gelegd wordt.

Cyriel Dessers was dit seizoen een held. Ik vrees echter voor een ‘one season wonder’. Dessers liet gisteren zien, waarom wij hem NIET moeten kopen. Zodra hij tegen betere verdedigers staat, verzuipt hij en is hij onzichtbaar. Dessers is gewoon een beperkte spits. Hij wint nauwelijks duels, kan geen bal vasthouden, mist onwijs veel kansen en staat vaak buitenspel. Ik denk dat dit verhaal ook meer voor de bühne is. Want anders krijgt Arnesen weer een hele hoop mensen op zich af, dat hij Dessers zo makkelijk laat gaan. Feyenoord gokt terecht op een betere speler. Daarnaast wilt Dessers een zoniet dé grootverdiener van Feyenoord worden, never nooit doen!

Deze jongen kan niet passen, deze jongen kan niet passeren, hij kan niet kaatsen en hij kan niet met zijn rug naar de goal een bal vasthouden. Hij is bijzonder effectief gebleken afgelopen seizoen. Maar geloof niet dan Danilo die goals die gescoord zijn gemist zou hebben. Hou die 4 miljoen lekker in je zak en geef je eigen jeugd achter Danilo een kans

De media maken er allemaal een mooi verhaal van, maar waarschijnlijk investeren ze het geld liever in een jonge speler, Borbas. Heb wat scoutingsverhalen gelezen en het is meer dan Dessers een aanspeelpunt en denk dat Slot dat wel zoekt. Speler die vroeger ook op de vleugels heeft gespeeld en technisch is hij zeker niet verkeerd. Wel jong, dus waarschijnlijk begint hij achter Danilo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 27 9 0 0
2021/2022 Racing Genk 3 0 0 0
2020/2021 Racing Genk 32 7 1 0
2019/2020 Heracles Almelo 26 15 1 0
2018/2019 FC Utrecht 15 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Bas Dost weigert bod van Feyenoord en speelt hooguit één duel in De Kuip’

Feyenoord lijkt een transfervrije overstap van Bas Dost naar Rotterdam te kunnen vergeten. Niels Dijkhuizen, journalist van RTV Drenthe, meldt op Twitter dat de 33-jarige spits niet naar De Kuip komt....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren