Perez zet grote vraagtekens bij Oranje-klant: ‘Interesseert me he-le-maal niks’

Donderdag, 26 mei 2022 om 08:17Tim Cozijnsen • Laatste update: 08:18

Kenneth Perez is woensdagavond niet overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Rick Karsdorp. De rechtsback won de Conference League door met AS Roma met 1-0 over Feyenoord te zegevieren, maar kan desondanks op kritiek rekenen van de analist van ESPN. Perez vraagt zich af of de ex-Feyenoorder goed genoeg is voor het Nederlands elftal. Karsdorp zelf heeft maling aan zijn vertoonde spel. “Het interesseert me he-le-maal niks.”

Perez blikte na afloop van de wedstrijd samen met presentator Jan Joost van Gangelen en mede-analist Pierre van Hooijdonk terug op de wedstrijd. De Deen bracht Karsdorp ter sprake, van wie hij allerminst overtuigd is geraakt. “Als je het hebt over het Nederlands elftal... Hij heeft mij echt niet overtuigd." Perez vraagt vervolgens aan Van Hooijdonk of Karsdorp hem wel heeft kunnen bekoren. “Nee”, is het duidelijke antwoord daarop.

“Hij heeft mij ook echt niet overtuigd”, haakt de Deense analist daarop in. “Ik vond hem heel druistig. Kijk, hij zal bij het Nederlands elftal misschien wel anders gaan spelen, maar hoe hij af en toe een paar ballen wegschiet...” Overigens houdt Perez nog wel een kleine slag om de arm. “Het kan ook komen door de strategie van Mourinho, hoor.”

Karsdorp is zelf ook niet tevreden met zijn vertoonde spel, maar geeft daar helemaal niks om, zo vertelde hij in gesprek met de Nederlandse zender. “Ik denk dat het een van mijn slechtste wedstrijden was. Maar ja, het interesseert me he-le-maal niks”. De international van het Nederlands elftal heeft wel een verklaring voor zijn mindere spel. “Het was de eerste keer dat ik tegen mijn oude ploeg speelde, heel raar. Ik kreeg kramp na zestig minuten, heel vreemd. Op een gegeven moment had ik last van mijn lies, ik denk omdat ik te lang met kramp doorliep, in mijn kuiten. Een hele rare week."

Karsdorp laat daarnaast weten hoe hij het treffen met zijn voormalige club heeft ervaren. “Het is vreemd, vooraf. Je krijgt berichten van vrienden, van familie, het is heel vreemd. Maar tijdens de wedstrijd denk je daar niet echt aan, uiteindelijk win je met 1-0 en neem je die cup mee naar Rome. Ik las alles al in de media: Roma gaat 1-0 scoren en alles dichtgooien. Uiteindelijk hebben we dat ook gedaan. Feyenoord was heel goed, moet ik zeggen. Maar uiteindelijk hebben wij gewonnen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door frotank)

Lijkt mij meer een soort jaloerse reactie van de analisten omdat Feyenoord verloor. Denk dat als je over het hele seizoen kijkt Karsdorp gewoon bij Oranje hoort te zitten.

26 mei 2022 om 08:46

Dat hij bij roma basis klant is betekend nog niet dat hij bij oranje hoort. Deze gast heeft altijd te kort gedaan voor oranje. Nu 1 redelijk seizoen maakt hem nog geen topspeler

26 mei 2022 om 09:29

"deze gast heeft altijd te kort gedaan voor oranje." Hij heeft in 2016 drie interlands gespeeld. Het is niet zo alsof hij enorm veel kansen heeft gehad en telkens gefaald heeft. Hateboer heeft meer kansen gehad en nooit indruk gemaakt. Is het dan echt vreemd om karsdorp (achter dumfries) mee te nemen?

26 mei 2022 om 08:49

Leuke gast die Karsdorp, goudeerlijk en altijd wel met wat humor en zelfspot. Vond hem gisteren ook slecht, extra op hem gelet omdat hij weer bij Oranje zit. Beetje lood om oud ijzer met enkele andere backs, Dumfries onbetwiste nummer 1.

26 mei 2022 om 14:10

Zo speelt hij dus altijd. En simpelweg bij gebrek aan beter. Ben ergens wel blij dat het jou ook opviel, want ik voel me vaak een roepende in de woestijn als het om Karsdorp gaat. Vooral zijn positionering is zo slecht... als je voor Karsdorp gaat kun je beter een echte flankspeler daar neerzetten, of anders een centrale verdediger. Dan offer je ten minste alleen óf verdedigende, óf aanvallende impulsen op. Bij Karsdorp doe je dat allebei.

Hij zit qua niveau net onder Hateboer (die ook aan de verkeerde kant dekt enzo, maar die loopt verder de aanvallers niet in de weg en is op zijn minst op tijd terug).

26 mei 2022 om 09:18

Op basis van wat dan precies?alleen omdat hij basis staat bij Roma dat geen enkele concurrentie heeft rondlopen?Frimpong en Dumfries zijn beide klasse beter en stuk krachtiger.dat hij zich staande houd in Italië is knap maar een lompe Klaas als hateboer deed dat ook zonder moeite.Ik zie zelf ook nog liever timber als Rb dan karsdorp in Nederland simpelweg omdat timber voetballend veel beter is.technisch beter en beter inzicht en passing ondanks dat de positie niet natuurlijk is voor hem.

26 mei 2022 om 10:19

Timber is voetballend echt niet beter dan Karsdorp en zal aanvallend ook veel minder toevoegen. Als je het puur op de wedstrijd gisteren baseert vind ik hem ook niet per se een toevoeging, maar Dumfries zal toch wel in de basis staan.

26 mei 2022 om 11:33

Timber voetballend niet beter dan karsdorp?!? 😂😂😂😂😂😂😂😂. Dit meen je toch niet echt hoop ik? Heb je wel is gezien hoe niet normaal veel rust timber aan de bal heeft overal op het veld?

26 mei 2022 om 11:34

Karsdorp en aanvallende toevoegingen wordt ook wel wat geromantiseerd. 111 wedstrijden en 13 assists. Eentje per 8,5 wedstrijd. Dumfries pakt dat in minder dan de helft en Frimpong ook. Overigens is juist het voetballende aspect wat Timber zo bijzonder maakt, daar zit veel meer rust en techniek in.

26 mei 2022 om 15:06

Dat meen ik wel degelijk. Ik denk Karsdorp op de helft van de tegenstander, waar je op die positie toch vaak terecht gaat komen, veel waardevoller kan zijn dan Timber. Niet gelijk doen alsof ik diens kwaliteiten niet erken, heeft tenslotte ook nog even bij Feyenoord gespeeld 😉

26 mei 2022 om 16:17

Zullen we het erop houden dat je nog een kater van gisteren hebt? Karsdorp voetballend beter dan Timber, dat je het je strot uit weet te krijgen. Ik ziet het bij veel Feyenoorders hier, de enorme antipathie jegens vooral Ajax die alle objectiviteit kleurt. Maar als je dit verkondigt en achter je woorden blijft staan heb je totaal geen verstand van voetbal. Als er rode randjes uitgedeeld konden worden stond deze reactie met stip bovenaan. Oh oh oh, de teloorgang van Feyenoord werkt op zoveel manieren door, ik vind het zo zielig.

26 mei 2022 om 20:24

Zullen we het erop houden dat ik zelf mag bepalen wat ik vind, mafketel? Dit heeft helemaal niks met Ajax te maken, het zegt meer over jou dat je denkt dat iedereen wordt gedreven door antipathie jegens jouw clubje. Dat is het enige echte zielige hier. Dat arrogante ,bijdehante toontje kun je gerust achterwege laten als je zo weinig inhoud hebt. Gut gut, je zal het maar in je hoofd halen om een niet-Ajacied boven een godenzoon te verkiezen….

Vond hem vooral zakelijk spelen zoals heel Roma. Kan hij ook nog hard rennen en de hele flank bestrijken zoals vroeger? Denzel kan dat wel en blijft daarom sowieso nr 1 rechtsback voor mij.

26 mei 2022 om 11:06

O.b.v. van het vertoonde spel van het laatste half jaar dient zich een andere kandidaat aan: Geertruida is voor mij zeker kandidaat voor rechtsback

26 mei 2022 om 11:31

Geertruida en Denzel voor RB en Wijndal en Malacia voor op LB, zo hebben we ineens beide kanten goed bezet. met spelers op die positie waar bank en basis spelers gelijkwaardig zijn in mijn ogen. is wel eens anders geweest.

26 mei 2022 om 11:38

Gisteren was helaas geen beste wedstrijd, maar op momenten zag je wel de flair bij Geertruida aan die rechterflank. Hij kan scoren, heeft dynamiek en snelheid, kan in het centrum (en zelfs op het middenveld).
Ook hij kan vast een mooie stap maken, maar hoop dat hij nog een jaartje blijft.

27 mei 2022 om 10:13

Met Geertruida als een goeie tweede. Kan net als Dumfries scoren en kan de dezelfde intensie aan de dag leggen.

Karsdorp speelde inderdaad geen goeie wedstrijd. Misschien speelde het feit dat hij tegen Feyenoord speelde ook mee in z'n hoofd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet echt volg, maar op basis van deze wedstrijd zou je hem niet oproepen voor het Nederlandse elftal. Maar hij hij zal ongetwijfeld normaal gesproken beter spelen, anders sta je er onder Mourinho niet meer in.

Ik denk dat de zenuwen gisteren meester zijn geworden van Karsdorp. Ik vond dit zijn slechtste wedstrijd sinds de winterstop en dat is net zonde als de ogen van praktisch heel Nederland op je gericht zijn. In mijn optiek hoort hij er gewoon bij, na Dumfries als rechtsback, dat zou terecht zijn op basis van zijn hele seizoen.

Als je je in Italie staande houdt, kun je wel wat lijkt mij. Ik denk dat Mourinho er ook wel een redelijke kijk op heeft.

26 mei 2022 om 11:00

Nou ja, in de afgelopen jaren houden de meeste Nederlanders (en spelers uit de Eredivisie in het algemeen) zich goed staande in de Serie A. Het is een goede competitie, maar het is bij lange na niet de Premier League of iets dergelijks. Dat neemt niet weg dat je Karsdorp natuurlijk niet op 1 wedstrijd kunt beoordelen. Dat hij geen topback of iets dergelijks is, dat wisten we allang.

Dit was geen beste pot van karsdorp, maar we selecteren spelers toch niet op basis van 1 wedstrijd?

26 mei 2022 om 09:55

Inderdaad, ik vind dit echt schrijnend. Ik zie veel te weinig van Karsdorp om te zeggen of hij basismateriaal is of niet, maar ik ben dan ook geen betaalde analist. Die gasten wel een die beoordelen hem op basis van één wedstrijd, wat een finale en dus sowieso een wedstrijd op zich is. Op basis van gisteren zou je ook geen stuiver voor Sinisterra of Trauner geven.

Maar wie vindt dat hij wel in oranje hoort dan?

Dat wordt geroepen door een paar Feyenoord-fans, die niet inzien (in willen zien) dat dumfries en timber tig x beter zijn. Waar ik deze Feyenoorders wel gelijk in wil geven is dat het onlogisch is (geworden) dat teze boven Geertruida wordt verkozen!

26 mei 2022 om 10:01

Timber is voetballend echt niet beter dan karsdorp en ten tweede speelt oranje het zelfde systeem als Roma. Karsdorp past daar perfect in.

26 mei 2022 om 10:07

Ze spelen in dezelfde formatie, hetzelfde systeem kan je helemaal niet zeggen.

26 mei 2022 om 10:24

Bert24

Timber voetballend niet beter dan karsdorp???

Shenkie heeft de conversatie verlaten!

26 mei 2022 om 11:01

Timber heeft het vooralsnog laten zien bij Utrecht. Eerst maar eens afwachten hoe zo'n jongen zich op twee niveaus hoger staande houdt.

Iedereen die Serie A volgt, kan zeggen dat Dumfries een betere keus is dan Karsdorp. Toch is Karsdorp beter dan Rensch, Hateboer en Timber (als back).

Ik vind het niet perse een hoogvlieger, ongetwijfeld ook de reden dat hij door meerdere coaches genegeerd wordt. Hij wordt altijd geroemd om zijn aanvallende kwaliteiten maar heeft in 111 wedstrijden Roma een karige 13 assists geleverd. Eentje per 8,5 wedstrijden. Verdedigend nooit super solide geweest in mijn ogen. Een Dumfries laat dat in een seizoen al zien qua doelpunten/assists. Een Frimpong idem dito. Dan zou ik met talenten als Geertruida en Timber erachter geen reden zien om hem mee te nemen.

Perez heeft gewoon gelijk. Karsdorp hoort niet in Oranje en heeft zijn top bereikt en is vermoedelijk al over zijn topniveau heen.

Toch jammer om te zien dat iedereen Karsdorp afkraakt op basis van deze ene wedstrijd. Hij had duidelijk andere taken dan zoals die normaals speelt en ook nog eens het feit tegen ze “eigen cluppie” helpt dan ook niet mee. Maar als vaste Serie A volger kan ik zeggen dat Rick Karsdorp na een voor hem gelukkig periode zonder grote en ernstige blessures zich al vanaf speelronde 1 van het vorige seizoen super solide speelt bij Roma en zeer gewaardeerd wordt. Dat hij al deze hele periode genegeerd werd voor Oranje is mij echt een raadsel terwijl nobodies als Teze, Hateboer, Rensch en CV Timber wel werden geselecteerd. Voetballend zoveel beter als Dumfries

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Juventus7020
5.Lazio6419
6.AS Roma6316
8.Atalanta5917
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
P. BoerKeeper
S. GrecoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

39 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren