Ten Hag besprak komst van Ajacied naar United de afgelopen 48 uur nog

Woensdag, 25 mei 2022 om 08:06Tom Rofekamp • Laatste update: 20:21

Jurriën Timber is het gesprek van de dag bij Manchester United. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt woensdag dat de naam van de verdediger van Ajax 'de afgelopen 48 uur opnieuw intern is besproken', nadat voormalig trainer Erik ten Hag Timber ook al opbracht in de eerste ontmoeting met zijn nieuwe club. The Red Devils zullen spoedig beslissen welke defensieve versterking de prioriteit krijgt, daar ook Pau Torres (Villarreal) nadrukkelijk in beeld is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door drenniz)

Timber proberen te overtuigen contract te verlengen, wil hij dat niet, nu verkopen voor de jackpot. Minder dan 50 miljoen moet je afwijzen. Kan me overigens niet voorstellen dat Ajax Martinez wil laten vertrekken bij 30 miljoen..

25 mei 2022 om 08:21

Je beseft dat met 50 miljoen hij ruimschoots in de top 10 duurste CV's aller tijden komt te staan? Timber is een goede CV die ik heel graag erbij hou maar snap volledig dat talenten niet langdurig bij willen tekenen als dit soort bedragen gevraagd gaan worden. 50 miljoen is echt een gigantisch hoog bedrag. Ik zie hem graag nog een jaar blijven maar dan moet wel besef zijn dat hij volgend jaar significant minder geld op gaat leveren.

25 mei 2022 om 08:30

Timber zou gelet op het WK verstandig moeten zijn en nog een jaar moeten bijtekenen en blijven. HIj moet eerst nog een jaar groeien door niet alleen verdedigend zijn taken te doen maar ook opbouwend en inschuivend. Nu verloopt de opbouw vaak via Blind en Martinez en op links via Nous. Timber en Alvarez bewaakten de omschakeling. Timber moet doorgroeien in wanneer hij de diepte kan opzoeken en hoe hij een inspeelpass tussen de linies kan geven, het grote geld gaat toch wel komen. Indien hij niet gaat verlengen, dan zal Ajax inderdaad moeten verkopen voor de hoofdprijs en dan hoop ik op de terugkeer van Sanchez op die positie. Sanchez is geen opbouwer maar schakelt aanvallers wel uit en is zeer kopsterk,

25 mei 2022 om 08:39

50 miljoen vragen ergens in de 40+ uitkomen zou ik ook hanteren.
Tijden veranderen, bedragen worden steeds gekker en gekker.

Als je De Ligt ergens in de 80 kon sluiten, dan is Timber de helft zeker waard.

En anders laat ze het maar compenseren met Henderson in ruil

25 mei 2022 om 08:48

De helft van de Ligt? Timber lijkt me, sowieso in potentie, maar misschien nu al beter dan de Ligt. En dan bedoel ik als je ze vergelijkt op deze leeftijd (20 als ik me niet vergis).
50 is denk ik teveel, maar de dat was eigenlijk ook al teveel voor de Ligt. Dat die 75 miljoen opgeleverd heeft is natuurlijk top gedaan.

25 mei 2022 om 09:06

'hij moet eerst nog een jaar groeien door niet alleen verdedigend zijn taken te doen maar ook opbouwend en inschuivend.'

Timber in Europees verband in laatste 365 dagen (dus CL dit seizoen) op fbref afgezet tegen alle top 5 competitie en Europees spelende Cv's en scoort daarin top 3% in alle aanvallende/opbouwende/aan de bal relevante metrics muv balaanrakingen in de 16 van tegenstander.

79.93 passes (98 percentiel)
94.7% nauwkeurigheid (99 percentiel)
6.45 Progressieve passes (99 percentiel)
6.45 progressieve carries (97 percentiel)
0.94 geslaagde dribbels (99 percentiel)
1.10 progressieve passes ontvangen (99 percentiel)

Alleen 0.79 balcontacten in 16 tegenstander (44 percentiel) is ruimte voor verbetering. Als de redenvoering om nog een jaar te blijven is het groeien aan de bal dan is er absoluut geen reden om te blijven want aan de bal is hij voor een CV bizar goed. Hierin outperformed hij bijvoorbeeld ook Martinez. Hij kan wel stappen zetten in output op creatief vlak (kansen creëren, in schietpositie komen etc) maar of dat iets is waar je je CV voor wilt gebruiken betwijfel ik.

Sanchez terug gaat niet gebeuren lijkt me, extreem duur (meer dan huidig transferrecord Ajax) met gigantisch salaris. Daarnaast in opbouw echt heel erg zwak, geen optie waar rekening mee gehouden hoeft te worden gelukkig.

25 mei 2022 om 09:17

Denk dat henderson zijn salaris een probleem zal zijn jeron. Niet alleen voor ajax, maar zelfs voor andere pl clubs. Heeft bij zijn verlenging volgens mij 120k pond per week gekregen ;

25 mei 2022 om 09:30

“Niet alleen verdedigend zijn taken te doen maar ook opbouwend en inschuivend.” Timber is hier juist een van de besten in haha. De reden dat hij zo populair is komt door zijn voetballende en verdedigende kwaliteiten. Tuurlijk moet hij nog een jaar blijven, maar ik zie hem eerder bij UTD in de basis spelen dan bijv Gravenberch bij Bayern…. Want ja McGuire……….

25 mei 2022 om 09:31

“Niet alleen verdedigend zijn taken te doen maar ook opbouwend en inschuivend.” Timber is hier juist een van de besten in haha. De reden dat hij zo populair is komt door zijn voetballende en verdedigende kwaliteiten. Tuurlijk moet hij nog een jaar blijven, maar ik zie hem eerder bij UTD in de basis spelen dan bijv Gravenberch bij Bayern…. Want ja McGuire……….

25 mei 2022 om 10:00

Wolterx, jij komt met statistieken en percentages die moeilijk leesbaar zijn. Dus hij geeft gemiddeld 80 passes waarvan 6,45% progressieve passes. Dat zouden dan 5 passes vooruit zijn? Dan klopt mijn stelling dat Blind de opbouw steeds verzorgt. Ik bekijk wedstrijden en dan staat Timber verdedigend steeds correct. Echte splijtende passes vooruit zie ik hem niet geven. Het opstomen op snelheid naar voren zoals Jan Vertonghen deed in zijn laatste seizoen zie ik Timber ook niet doen. Dat is waarin hij moet groeien vind ik en daar is hij nog jong genoeg voor. Dat kan hij beter bij Ajax doen waar hij ook de ruimte daarvoor krijgt dan bij United waar alles onder een vergrootglas zal komen te liggen. Maar ieder recht op zijn eigen mening. Mocht Timber toch vertrekken ben ik wel benieuwd wie jij als rechter centrale verdeidger ziet als je Sanchez te zwak vindt.

25 mei 2022 om 14:04

Timber zit waarschijnlijk op de bank bij Oranje, hoewel je nooit weet hoe het zal gaan.
Denk dat de Vrij en de Ligt nog 1 streepje voor hebben.

25 mei 2022 om 19:04

Zijn salaris? Wat denk je ervan dat hij sowieso niet naar de Eredivisie/ Ajax wilt. Mensen schijnen maar al te vaak te vergeten dat het geen Football Manager is. Realisme is regelmatig ver te zoeken.

25 mei 2022 om 09:26

Timber is een hele goede CV. Ik hoop alleen dat hij zich fysiek staande houdt daar. Er moet dan wel een lange, kopsterke verdediger naast want anders heeft United een probleem in de luchtduels achterin

25 mei 2022 om 14:06

Hij is 186 toch? zo klein is dat ook niet. Hij heeft laten zien dat hij over een perfecte timing beschikt. Kan me niet herinneren dat hij een kopduel verloor in de Champions League

25 mei 2022 om 19:09

Timber is 1,79 en geen 1,86. Helaas maakt dat veel verschil.

Er is een reden dat elke topclub in de Premier League twee grote en tja lange spelers centraal achterin opstellen. En Nee, met sprongkracht valt dit niet te compenseren, maar wie weet gaat Timber de uitzondering op de regel worden.

25 mei 2022 om 10:03

Ik ben het volkomen met je eens.
Ajax moet extra aandacht besteden aan bestaande contracten. Er sluipt vaak onvrede bij sommige spelers. Bovendien kan je meer vangen.
Het afgelopen jaar top gepresteerd.
Als er een topkeeper had gestaan ipv Onana dan zou Ajax verder zijn gekomen. Dat hebben buitenlandse clubs ook gezien. Daarom is er zoveel belangstelling. Timber kan ook in tegenstelling tot veel verdedigers een man utspelen.
Een topkeeper kopen (wil Navas niet weg?) Een die punten voor je pakt.
Liverpool heeft dat een paar jaar geleden heel goed aangepakt

25 mei 2022 om 12:35

Timber zou er niet gek aan doen te verlengen. Hij is nog zo jong, met het WK dat er aankomt moet hijcspeeltijd krijgen want hij is allerminst een basisspeler in Oranje en een goed seizoen met Ajax en bij afwezigheid van VvD, MdL of SdV staat hij gewoon basis.

Er zou een transferclausule innzijn contract kunnen worden geset van 40miljoen; clubs zullen hem dan in de gaten houden en bij onderpresteren van hun huidige CV komt hij dan al snel ter sprake. Wellicht dat men hem kan paaien door zijn broer weer aan te trekken als opvolger van Alvarez; er komt dan meer voetbal in het team.

Wat zou een realistisch bedrag zijn voor Timber? Iets van 50-60 mln? Ik denk dat hij kwalitatief niet onder doet voor De Ligt toen die vertrok, maar hij heeft natuurlijk wel een minder CV dan De Ligt destijds.

25 mei 2022 om 08:21

Hij is inderdaad beter dan de ligt, moet nog wat dingen leren maar die gaat hij in de eredivisie niet leren ben ik bang. De tegenstand is in 80% van de wedstrijden geen uitdaging. Zou het klote vinden als hij gaat maar voor timber zelf is dit misschien wel beter.

25 mei 2022 om 08:25

Beter dan De Ligt? Kom op zeg we schrijven wel veel omhoog. De Ligt is een van de beste spelers van Italie (volgens de peilingen aldaar). Heeft het vertrouwen van Juventus dat hij de man is die Chielini moet gaan opvolgen. Timber is nog niet verder dan de eredivisie. De Ligt heeft zowel in kwaliteit als in marktwaarde een straatlengte voorsprong. Wat niet erg is, want De Ligt is ook gewoon al veel verder in zn proces

25 mei 2022 om 08:35

Ik vind hem niet per sé beter dan De Ligt. Vind het een ander soort speler. Ik vond De Ligt namelijk vooral veel meer uitstraling, leiderskwaliteiten en kopkracht hebben. Had met hem toch meer het gevoel dat hij echt de leider van dat Ajax was.

25 mei 2022 om 08:36

@westend tegenwoordig is Ajax de graadmeter. Maakt niet uit dat je in een top 3 competitie speelt, als je bij Ajax goed speelt dan ben je beter dan Nederlandse spelers die in de grote buitenlandse competities spelen. Mensen vergeten even dat het percentage dat echt slaagt bij de grote clubs in het buitenland over de laatste jaren ontzettend laag ligt. Een Ziyech zou het ook maken maar overtuigt niet, Frenkie speelt prima maar ook niet fantastisch zoals bij Ajax enz enz.

25 mei 2022 om 08:43

Hij is zeker niet beter dan De Ligt nu, maar ik vind hem weinig onder doen voor De Ligt bij Ajax. Behalve dan dat De Ligt qua uitstraling altijd veel meer een natuurlijk leider is geweest.

25 mei 2022 om 08:52

Het is ook alvast een flinke optie nemen op potentie, wat natuurlijk helemaal geen zekerheid is.

25 mei 2022 om 08:53

@weef, mensen lezen hier maar half. Weet overigens niet of ik het helemaal met je eens ben, maar daarbij was De Ligt ook nog een jaar jonger dan Timber nu is, wel met meer ervaring en de aanvoerdersband om destijds. Moeilijk te zeggen, wie beter is/was. Anyway, jouw mening, dus helemaal prima.

25 mei 2022 om 08:57

@westend: Je hebt helemaal gelijk. We vergeten ook vaak dat de Nederlandse competitie iets anders is dan grotere competities om ons heen. Timber heeft absoluut een enorme potentie en is voor ons Ajax heel erg belangrijk. Maar om hem nu al verder te praten dan De Ligt is echt volslagen idioot inderdaad. Qua bedragen voor Corona en nu vind ik ook lastig. Je zal zien dat op de sjeik-clubs na de bedragen nog niet op niveau van pre-Corona zullen zijn. Een 50 miljoen opbrengst voor Timber zou echt magnifiek zijn en zullen we helaas moeten accepteren vrees ik. Zelf hoop ik dat Timber gewoon nog een jaar blijft.

25 mei 2022 om 08:59

@the-jump, ik vind voetbaltechnisch Timber beter dan de Ligt, echter heb ik ook erg mijn twijfels over het fysiek van Timber. Als je de goal tegen Benfica ziet waarbij hij niets doet is dit natuurlijk een fout, maar als je daar met een andere lengte / fysiek staat dan wordt het voor een tegenstander al wel veel lastiger.

25 mei 2022 om 09:02

@The-Jump: De Ligt was inderdaad jonger en dat weegt ook mee en die heeft ook echt zijn uitstraling mee, maar was het écht een significant betere speler voor Ajax? Ik vind het ook lastig inschatten en denk eigenlijk niet dat Ajax hem laat gaan voor minder dan 40 mln.

25 mei 2022 om 09:34

@Westende Welke peilingen wijzen uit dat De Ligt een van de beste spelers is in de Serie A? Ik heb dat nog niet eerder gehoord

25 mei 2022 om 10:04

Ik weet dat je geen fan bent, maar pure statstieken van de Serie A (wat elk jaar wordt uitgegeven) staat De Ligt gewoon in de top. Samen met Romero en De Vrij. Zijn wel de cijfers van 2021. Die van 2022 zullen waarschijnlijk ergens volgende week of over 2 weken naar buiten komen. Doen ze elk jaar. Weet niet of je op basis van die gegevens zo kan zeggen wie beter is, maar het is het meest objectieve dat we hebben

25 mei 2022 om 13:58

Voor wat het waard is, de gemiddelde beoordeling van Whoscored zet De Ligt in elk geval op plaats 51 van beste spelers uit de Serie A afgelopen seizoen. Dus absoluut geen prutser, maar nou ook weer niet een grote ster.

25 mei 2022 om 08:21

Én een flink wat mindere CV ook. Zie 50 miljoen wel echt als de max en dat is dan omdat Ajax hem niet kwijt wilt, dus maar kijkt of er een gek is die het er voor geeft. Vind persoonlijk zijn marktwaarde tussen de 30 en 40 miljoen liggen. Heeft natuurlijk wel laten zien dat het een talentvolle speler is.

25 mei 2022 om 08:36

Ik vind hem dus niet echt minder dan De Ligt bij Ajax was. Maar het is lastig vergelijken omdat hij minder tegen de absolute top heeft gespeeld. Verder was De Ligt natuurlijk nog wat jonger. Gevoelsmatig lijk 30-40 mln mij weer vrij weinig. Ajax ving ook al 40 mln voor Sanchez.

25 mei 2022 om 09:06

Exact, De Ligt was jonger, had de golden boy award, en heeft tegen de top gespeeld in de CL (en daar uitstekend gepresteerd). Dan heb je gewoon veel meer laten zien. Bij Timber is het vooral een inschatting van zijn potentie. Die lijkt groot te zijn, maar dat hebben we eerder gezien bij spelers. The proof of the pudding is in the eating, en De Ligt heeft het laten zien, Timber nog niet.

25 mei 2022 om 08:22

De wereld is tegenwoordig (ook zo na Corona) helemaal anders dan toen. Maar met sommige uitschieters in prijzen kan je ook helemaal niks meer voorspellen. Voordeel/ nadeel is dat Ten Hag dondersgoed weet hoe Timber is en speelt. Daarin heeft hij ook weer een voordeel in de onderhandelingen tov andere bieders.

25 mei 2022 om 08:47

Ben ik het op zich wel mee eens, maar ik vind lastig inschatten wat het effect precies is. Als je ziet wat voor achterlijke bedragen er recentelijk zijn betaald voor Grealish en Lukaku, en hoe er met geld wordt gesmeten rondom Mbappé en Haaland, dan heb je niet direct het idee dat het er heel hard heeft ingehakt.

25 mei 2022 om 08:53

Tsja ja juist die uitzonderingen maken het vrijwel niet in te schatten. Vind spelerswaarde sowieso moeilijk hoor. Het is afhankelijk van zoveel factoren. En dan moet iemand de kolder in zn kop hebben en iets 'randoms' bieden.

25 mei 2022 om 09:01

@westend, een nadeel voor Ten Hag is dan wel weer dat hij 140 miljoen heeft, en als je dan al gelijk een groot gedeelte van dit geld uitgeeft aan een talent waarover je echt kunt twijfelen of hij het niveau aan kan gaan, dan vind ik dit wel een risico volle investering.

25 mei 2022 om 09:08

@janssen

Het lijkt mij sterk dat hij "maar" 140 te besteden krijgt. Daar kan je in deze markt twee goede spelers voor halen, en dan is het op.

Gisteren zag je ook weer dat bericht over een speler uit Denemarken, waarbij de club openlijk aan gaf dat als er een club uit de PL zou komen, die meer moeten betalen dan clubs uit andere competities. Als PL club betaal je je gewoon scheel aan een fatsoenlijke speler.

25 mei 2022 om 09:21

Daar noem je wel precies allemaal transfers naar clubs met suikeroompjes weef. Daar werkt dat toch anders. Omdat die niet alleen aan voetbal gerelateerde inkomsten aanwenden, maar ook het geld dat ze van hun volk gestolen hebben.

25 mei 2022 om 11:28

Nou zitten de Glazers ook wel prima in de slappe was hoor

25 mei 2022 om 08:25

Met 60 mil zou hij na Laporte, Dias, Hernandez, Van Dijk, De Ligt en Maguire duurste CV ooit worden. Dat is echt bizar veel geld en kan mij niet voorstellen dat een club dat neer gaat leggen.

25 mei 2022 om 08:40

Ik zeg ook tussen 50 en 60 mln
Dat zijn bedragen waarvoor White, Stones en Militao in het (recente) verleden zijn verhandeld. Tuurlijk is het veel geld, maar wat is dan wel een marktconform bedrag?

25 mei 2022 om 08:43

@wolterx Klopt, maar de 85 Miljoen van De Ligt was ook bizar veel geld en werd ook door niemand verwacht. Het is erg Jammer dat Onana 10 goals om de oren kreeg want met Pasveer op goal en het verdedigende duo Timber/martinez er voor, kreeg Ajax extreem weinig goals tegen. Dat zal ook de grote clubs niet ontgaan zijn, dus niet te bang zijn om een hoge prijs te vragen.

25 mei 2022 om 08:55

@summerof69, je kunt je alleen afvragen wat de reden was dat de goals bij Pasveer niet vielen en bij Onana wel. Waren de verdedigers (of organsatie) beter of lag het aan de keeper ? Als je naar de wedstrijd tegen Dortmund kijkt moet je toch constateren dat Timber en Martinez Haaland niet in bedwang hadden (wat geen schande is) maar dat Haaland niet scoorde vooral aan Pasveer lag. Timber is een groot talent, maar ik vraag mij af in hoeverre hij al klaar is voor de volgende stap. Ik snap dat Timber voor een topploeg een goede investering kan zijn, maar voor een team dat in opbouw is en waar je toch ook snel wilt presteren zou ik toch eerder voor een speler gaan waarvan je weet dat hij dit niveau aan kan.

25 mei 2022 om 08:57

50 miljoen zou wel moeten lukken toch? Je hoeft niet te verkopen en United zal na zo'n teleurstellend seizoen wel weer met geld gaan smijten.

25 mei 2022 om 09:21

Timber heeft nu zo'n 15 potjes Europees en 50 potjes Eredivisie gespeeld, ligt nog twee jaar vast en bij nationale ploeg kanshebber op minuten maar niet gezien als basisspeler nog. Dat is vrij weinig ervaring om zo'n bedrag te rechtvaardigen, ik zat eerder te denken aan bedrag zoals voor Sanchez, Vd Beek en Ziyech is ontvangen (rond de 40 miljoen dus) waarmee hij ergens tussen plek 6 en 3 komt te staan qua uitgaande verkopen van Ajax. 35-45 miljoen zou mij niet verbazen, onder de 35 miljoen kan je imo afweging maken om hem nog een jaar te houden en volgend seizoen als hij niet bij wilt tekenen rond de 20 te accepteren als hij nog 12 maanden heeft.

25 mei 2022 om 10:32

@wolterx, maar verwacht je nog nieuws over een contract verlenging bij Ajax ? Met nu nog 2 jaar krijg je anders misschien wel het zelfde verhaal als nu met Ryan.

25 mei 2022 om 08:39

10l miljoen denk ik, want hij is veel beter dan de ligt en die is zo astronomisch goed dat destijds veel te weinig is betaald.

25 mei 2022 om 09:52

Een NL speler wordt weer ivm gebracht met de gang naar het buitenland en hij is meteen wereldtop. Het is geweldig zoals spelers zich daar bij jullie ontwikkelen zeg.

Ik ben benieuwd hoe Ajax supporters hier naar kijken. Natuurlijk zullen ze het hem gunnen en voor Ajax jammer vinden. Maar toen Gravenberch aangaf te willen vertrekken las je op dit forum dat Timber gelukkig slimmer was en besefte dat het nog te vroeg was om te gaan. Is de mening over hem nu veranderd op het moment dat hij in gaat op deze interesse. Waarbij ik zelf mij afvraag of de Engelse competitie de ideale competitie voor Timber is. Ik zie hem dan nog eerder bij bijvoorbeeld Barcelona spelen.

25 mei 2022 om 08:30

Ten Hag moet gewoon met zijn poten af blijven van Ajax spelers, prima als hij zelf verterkt (en dat gun ik hem ook). Maar om vervolgens sterkhouders te kopen, kleine naaistreek. Neem dan Klaiber, Blind of Haller mee 🤪.

Maar Barcelona is een mooie optie, maar ik kan ook begrijpen als je daar nog mee wacht. Leuk als je daar naar toe kan, maar vervolgens lever je 2 á3 jaar lang salaris in...

25 mei 2022 om 08:30

Ik ben geen Ajax supporter maar iedereen kan denk ik wel zien dat Timber veel verder is dan Gravenberch. Ik vind het echt een wereld toptalent. Beter dan de Ligt.

25 mei 2022 om 09:11

Pff als we ook Timber en Martinez kwijt raken.

Schmidt zou zeggen: "give the cup to psv".

Lijkt mij dan kansloos voor de titel.

Weg Overmars, Ten Hag, Mazzroui, Gravenberch, Antony (?), Timber (?), Martinez (?), Onana, Taglifico (?), Schuurs (?), Haller (?), Labyad, en vergeet nog wel wat.

Zou mega doorselecteren zijn. Nieuwe trainer, nieuwe spelers. Zie ons dan niet als kanshebber. Wordt dan overbruggingjaar

25 mei 2022 om 09:16

@MrKrillin: dat is the story of our Ajax-life. Grote spelers gaan altijd weg en toch lukt het elke keer om weer grote spelers te halen/op te leiden. Maak me daar geen zorgen over

25 mei 2022 om 10:24

Mrboity

Dat moet nog blijken. Met Overmars wist je die kan gewoon nee zeggen tegen grote clubs en de spelers. Of pas ja bij absurde prijs.

Nu hij weg is, even kijken. Hebben toch een jasje uitgedaan. Zie transferprikkelen met Gravenberch. Blijft maar doorsudderen om paar miljoen. Met Overmars had Bayern denk ik eerder vraagprijs betaald.

25 mei 2022 om 09:12

@janssen

Er zitten gewoon meerdere kanten aan dit verhaal. Ik wil Timber als ajacied natuurlijk houden. De leegloop zal al groot zijn, en als ook Timber gaat, kan je bijna een heel nieuw elftal gaan kopen. Samen met een nieuwe trainer is dat een recept voor een kloteseizoen.

Alleen vanuit het perspectief van de speler is het anders. Hij doet het goed, ziet ook dat Ajax in de verbouwing gaat, en kan dan voor een grote club gaan spelen met een vertrouwde trainer. Dan is de landing toch zachter dan als je zoals Brobbey naar een totaal onbekende omgeving gaat. Of Gravenberch. Misschien is het voor Timber wel de ideale manier om zo'n stap te zetten.

25 mei 2022 om 09:13

Timber is voor de eredivisie een echte klasbak maar voor de engelse en italiaanse competitie gaat ie het never-nooit redden. Gewoon veels te klein. Dan zijn er mensen hier die zullen zeggen dat er wel meer kleinere topverdedigers zijn geweest in grotere competities (ramos, cannavaro…) maar die beheersten 1 ding heel goed: bikkelhard verdedigen. Dat kan Timber dus helemaal niet. Dus lekker bij Ajax houden zou ik zeggen

25 mei 2022 om 10:22

Nou, Mrboity, dat is nogal een prognose. Ik heb hem dan ook geknipt en zal hem plakken zodra het tegenovergestelde wordt bewezen. Dat zal, gezien Timbers kwaliteiten, niet al te lang meer duren. Zet er een stel reuzen naast voor de luchtduels en laat het voetballen en vooruitdenken maar aan Justin over. Ik ken echt geen betere.
En laat Ajax als de sodemieter zijn broer terughalen, die is in potentie net zo goed.

25 mei 2022 om 11:20

Ik zou zeggen: kijk de wedstrijden tegen feyenoord, benfica en dortmund van dit jaar even terug. Daar heeft hij laten zien dat lijf-aan-lijf verdedigen dat hij dat niet kan. Meevoetballen is hij heel goed in. Een kwaliteit waar alleen in NL nasr gekeken wordt

25 mei 2022 om 09:14

Ik vind dat men heel veel Nederlandse spelers naar het buitenland praat, waarvan de meesten er niets te zoeken hebben. Geldt dus ook voor Timber, die de tweede helft van het seizoen al overbelastingsklachten had. Ook Gravenberch is echt nog niet toe aan het stapje hogerop. Mazraoui heeft zelfs nog nooit een seizoen zonder blessures gespeeld, dus wat heeft hij bij Bayern te zoeken? Zelfs Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gingen te vroeg weg, waardoor ze het zichzelf veel moeilijker gemaakt hebben in het buitenland. Dit geldt overigens ook voor spelers van PSV. Bergwijn speelt nauwelijks en over Malen kunnen ze toch in Dortmund niet tevreden zijn. Voor Gakpo gaat hetzelfde gelden.
Daarbij is het geen slimme zet van ten Hag om veel Ajaxspelers mee te nemen. Het brengt een selectie uit balans en gaat irriteren, zie Koeman in Barcelona...

25 mei 2022 om 10:28

@mayarood,
Ik weet niet of wij de spelers te snel naar het buitenland praten, maar ik heb wel het gevoel dat wij vinden dat spelers die hier in de top spelen ook in het buitenland in de top kunnen en moeten spelen. Misschien moet je wel concluderen dat deze stap veel te groot is. Er zijn toch ook genoeg spelers die een kleinere stap gemaakt hebben en het juist wel goed doen / deden.
In een ander artikel over Gakpo las ik dat Arsenal niet interessant zou zijn omdat die geen CL voetbal spelen. Gakpo is 22 of 23 (denk ik) en moet nu juist gaan kiezen voor een club waar hij een volgende stap kan maken. Als ze CL willen spelen kunnen ze beter bij Ajax of PSV blijven, daar is de kans dat je hier wedstrijden gaat spelen veel groter.

Ik denk dat dus niet de stap naar het buitenland een probleem is, echter vooral de keuze voor de club.

25 mei 2022 om 11:49

Ik vind Timber juist geschikt voor de premier league speelt altijd met een hoge intensiteit en staat vaak hoog op het veld. Dat zie je ook bij Rudiger bijvoorbeeld. De goal van Berghuis die timber aangeeft is wel typisch voor hem. Geeft vaak gewoon assits in de zestien meter. Alleen moet je dan wel een goede verdigende middenvelder hebben bij Man Utd anders vallen er gaten.

Als ik Man United was, zou ik toch een andere cv proberen te halen. Heb m’n twijfels bij Timber in de PL. Zou toch eerder gaan voor bijvoorbeeld Marquinhos, Kounde of Gimenez. Zou zelfs eerder gaan voor Fofana. Die heeft al bewezen dat hij in de PL goed meekan.

25 mei 2022 om 08:22

Ja vind ik ook. Voelt heel erg als een Blind debacle.

25 mei 2022 om 08:26

Blind had dan ook wel echt alles niet wat hem een goeie CV zou maken in de PL. Timber heeft tenminste nog snelheid en zijn lichaam gebruikt hij in de fysieke duels gewoon slim. Ook vind ik hem beter in de korte bewegingen dan blind. Niet dat ik Timber even in de top de PL zie redden, maar heeft echt wel wat meer plussen dan Blind.

25 mei 2022 om 08:30

Blind was daarin taktisch ook wel slim hoor. Die was altijd net even iets sneller weg of net even wat geniepiger ervoor. Dat is ook geen slechte verdediger, maar niet voor dat niveua in die competitie. De stap Ajax - United met al die verwachtingen en continue prestatiedruk is wel ff iets anders natuurlijk. Vraag me af of hij het daar volhoud. Slechter dan wat er nu staat kan bijna niet iig

25 mei 2022 om 08:27

Ten Hag speelt toch ook altijd met een linksbenige LCV en een rechtsbenige RCV? Voor rechts heeft hij dan al Varane en Harry the Fridge, dus dan lijkt Timber me overbodig.

Pau Torres is linkbenig en dan een veel betere optie. Blinkt ook al een tijdje uit in La Liga, lijkt me minder risico. Als je dan toch graag een talent wil dan eens kijken naar Badiashille van Monaco, past qua fysiek ook beter in de prem dan Timber.

Waarom is er zo'n haast om deze jongen naar het buitenland te schrijven? Bovendien, wat moet United met een nieuwe jonge verdediger als je nog steeds aardig wat cv's in je team hebt rondlopen? Voor United serieus kan worden voor Timber lijkt het mij dat ze eerst van wat doodgewicht af zullen moeten raken. Maguire is de eerste waar ik aan denk, hij zal toch op de nominatie staan om zo snel mogelijk te vertrekken?

25 mei 2022 om 08:32

Zou mij niet verbazen als hij ook gezien zal worden als optie op rechtsback of zelfs voor tactische invulling van Ten Hag. Die heeft graag in balbezit 3 man achterin met vrij hoge lijn, Timber is daar sterk in. Maar zou het ook een vreemde keuze vinden.

25 mei 2022 om 09:15

@yoerie,

Tuurlijk, maar Maguire raken ze aan de straatstenen niet kwijt. Zelfs als ze hem gratis weg zouden doen, is zijn salaris te hoog.

25 mei 2022 om 09:20

@fernon,
Ik zou ook niet weten waar hij heen zou moeten. Newcastle? Wellicht ligt hem dat veel beter dan wat hij moet doen bij United en zij zullen relatief dicht bij zijn salaris kunnen komen natuurlijk.

25 mei 2022 om 09:30

Maguire heb je wel nodig als Timber komt. Wie gaat anders de ballen weg koppen achterin?

25 mei 2022 om 10:40

Of je nu Timber neerzet, die niet bij de bal komt als hij springt, of Maguire, die op de verkeerde plek staat of op de grond ligt na een mislukte tackle, dat is lood om oud ijzer. Een groot deel van de goals van United krijgen ze tegen door het midden, via een voorzet.

25 mei 2022 om 14:00

Er is altijd wel iemand die de gok gaat nemen, je schrijft een speler die jarenlang een hoog niveau haalt niet na 1 flutseizoen al compleet af.

Nous weg, Gravenberch, Timber, Martinez, Antony... Blind blijft, we hebben twee opa keepers en Gorter is er niet klaar voor. Tadic wordt ieder jaar slechter. We mogen extra blij zijn met de titel dit seizoen.

25 mei 2022 om 09:22

Je hebt bent rijker dan alle andere teams bij elkaar opgeteld en dat keer 2.. Misschien moet Huntelaar aankomende zomer laten zien wat hij waard is en wat centen investeren? Daar zit hij nu voor. Als Ajax de spelers die ze kwijt zijn/gaan raken niet vervangen dan word je volgend seizoen 3e en win je geen wedstrijd in de Champions League.

25 mei 2022 om 10:19

Dat is toch uberhaupt het lot van een (eredivisie)club. En voor alle spelers die vertrekken/ met pensioen gaan moet je nieuwe neerzetten. Die komen extern of via de jeugdopleiding. Moeten niet zo zielig gaan doen hoor. Zelfs Real en Bayern moeten op den duur hun selecties vervangen. En dat lukt ook wel weer

Timber moet je absoluut willen houden. En Timber moet nog een extra jaar Ajax in zijn bagage nemen. Die grote clubs komen toch wel en United is geen internationale top meer. Als hij dan toch voor het avontuur kiest, laten ze dan maar met 70 miljoen over de brug komen!!

25 mei 2022 om 09:58

United kan dat natuurlijk wel weer worden en is natuurlijk nog steeds een prachtige club in de mooiste competitie naar mijn mening. Daarnaast is het voor hem heel fijn dat je bij een trainer komt die je al kent en veel vertrouwen in je heeft.

De enige club in Engeland waar Timber past is City. Timber past veel beter in de Spaanse competitie,, maar laten we voorop stellen dat hij zeker komend seizoen nog in Amsterdam thuis hoort.

Laat Timber aub blijven, vormt juist zo'n goed blok met martinez en gaat ook nog is te vroeg weg.

Timber, Nico, Martinez, Nous Gravenberch
Alvarez
Anthony
Gaat lekker zo
Ajax moet in ieder geval Kenneth Taylor´s contract verlengen en nog eerder het contract van Alavrez, Timber, Martinez en Anthony zien te verlengen. Ze houden zal bijna onmogelijk zijn, dan maar meer geld zien te vangen

Ligt het aan mij dat ik de timber in zijn debuut fase héél sterk en onbevangen vond spelen en nu er op hem gelet wordt en dus niet meer vrijuit kan spelen door de druk , hij onzeker overkomt en de balletjes op zeker breed speelt en niet meer de inspeelpass durft te spelen of zo brutaal in durfde te dribbelen , daar zie ik de laatste wedstrijden niets meer van terug en ben dus benieuwd hoe dit uitpakt op een nog hoger niveau zoals bij manu, voor zijn mentale aansterking zou ik zeker nog bijven, voetballen kan hij wel maar mentaal moet hij echt nog groeienen bestaat de kans dat hij er onder bezwijkt en ook weer op een dwaalspoor belandt en ook hij weer uitkomt bij een everton oid.

25 mei 2022 om 09:17

@dreetje888 nee hij werd juist niet onzeker.
Ik vindt het een hele goede voetballer maar wat mij juist opviel is dat hij heel goed begonnen en ook eindigde maar vond op het einde juist dat hij te overmoedig werd en daar soms wel eens zijn fouten maakten

Ik lees hier bedragen in de reacties vind het oprecht HILARISCH. Jullie begrijpen wel dat Timber zich pas 1 seizoen heeft bewezen en slechts een contract van nog 2 jaar?! Ik vind het persoonlijk echt een toptalent, maar ik blijf het zeggen de prijzen van De Jong en De Ligt waren een uniek iets. Dat ga je nu simpelweg niet meer krijgen. Ajax heeft bij lange na niet gepresteerd als dat ene seizoen en als je Timber direct vergelijkt met De Ligt heeft De Ligt voor het internationale ook zijn Fysiek mee. Timber heeft bewezen top te kunnen verdedigen, echter heeft hij ook laten zien dat zodra er echt fysiek in het spel komt hij kinderlijk eenvoudig aan de kant geschoven kan worden. Dit telt allemaal mee in de prijs.

Als EtH al zijn potentiële aankopen binnen kan hengelen.....dan wordt het (weer) een aardige Nederlandse enclave bij Manu. Kunnen ze beter Ajax United gaan heten.

Een transferbudget van 140 miljoen? Ben bang dat dat niet genoeg gaat zijn voor Man United.

Een Timber kost als 40/50 miljoen verwacht ik.
Kan me niet voorstellen dat Ajax hem voor minder laat gaan.
Hoop zelf dat hij nog een jaartje blijft. Het wk in de winter is in dat opzicht ook een voordeel. Spelers kiezen toch iets meer voor zekerheid zo kort voor een wk.

United heeft Timber niet nodig vindt ik. Ten Hag gaat sowieso met een rechts-en linksbenige centrale verdediger spelen. Timber is rechtsbenig net als Lindelof, Varane en Maguire dus daar hebben ze al 3 opties. Er moet een linkercentrale verdediger bij dus denk eerder dat hij moet denken aan Martinez of Pau Torres.

25 mei 2022 om 11:11

Martinez is toch verre van het niveau dat United wil nastreven lijkt me.

25 mei 2022 om 11:12

Ken jij veel betere haalbare linksbenige centrumverdedigers?

25 mei 2022 om 11:27

Gvardiol, Bastoni, Kimpembe onder andere. Maar lijkt me belangrijker om gewoon een topverdediger te halen in plaats van je te beperken tot een linksbenige. Ook rechtsbenige kunnen prima links centraal staan.

25 mei 2022 om 14:02

Erg weinig kans dat PSG Kimpembe laat gaat (of dat een Parijzenaar zoals hij naar Manchester wil).

Wat is Ten Hag nu aan het doen zeg. Is hij met zijn Ajax hart (zoals hij zei bij zijn afscheid) nu begonnen om Ajax leeg te kopen? Daar baal ik van.Ajax moet er alles aan doen om Timber een verbeterde aan bieding te doen en zijn contract met nog 2 jaar verlengen. Het is voor Timber veel beter om dat te doen en nog minimaal twee jaar bij Ajax te blijven en verder te groeien en ervaring op te doen in oa de Champions League. Daarna pas naar een Europese topclub voor circa 80 miljoen ofzo en dan ook echt slagen bij zo'n topclub. Voor Ajax en Timber beter. En Timber blijft geselecteerd worden voor het Nederlands elftal straks in Qatar. Hij wordt door van Gaal niet geselecteerd als hij op de bank zit bij Manchester United.

25 mei 2022 om 10:21

Hoppa, 80 miljoen. We have a winner :D. Wie biedt meer?

Timber heeft al vaak aangegeven zeker nog een jaar te willen blijven. Praten mag altijd natuurlijk. Ajax zal wel snel moeten schakelen en proberen het contract met een jaar te verlengen en een flinke tekengeld/salaris geven.

Ik persoonlijk vind de stap naar de premier league nog best wel groot.
Menig carriere van spelers uit de eredivisie lopen een deuk op vanwege het niveau in de Premier League.
(depay, vd Beek, Klaasen, Berghuis, Bergwijn en heel voorzicht toch ook Ziyech)

Kan aan allerlei factoren liggen, maar dit zijn wel spelers die eigenlijk de eredivisie al uitgegroeid waren.
Dan is de premier league toch echt een lastige stap, zeker met clubs met torenhoge ambitie zoals United.

Het speltempo ligt extreem hoog, de duel zijn hard en fouten worden direct afgestraft.

Een voordeel is wel; slechter dan Maguire kan bijna niet

Kan Ten Hag niet proberen De Vrij los te weken bij inter?
De Ligt zie ik niet gebeuren, maar ik denk ook dat Ten Hag moet oppassen er niet een Nederlands elftal van te maken.

Doe nou gewoon niet. Je hebt nu spelers nodig die er direct staan. Spelers die de club per direct beter maken. Niet een speler die je over twee jaar wekelijks in de basis kunt zetten. Daarnaast gaat dit natuurlijk tegen je werken op het moment dat het even minder gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

10 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 30 3 0 0
2020/2021 Ajax 20 1 0 0
2019/2020 Ajax 1 0 1 0
2020/2021 Jong Ajax 4 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 24 0 4 0
Laatste voetbalnieuws

Schreuder onthult welke spelers moeten blijven: ‘Die willen we echt houden’

Alfred Schreuder heeft in een interview met ESPN laten weten dat hij Antony en Jurriën Timber terug bij Ajax verwacht na de vakantie. Beide spelers worden internationaal begeerd door topclubs, zoals...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren