Heracles verliest opnieuw en degradeert na zeventien jaar uit Eredivisie

Zaterdag, 21 mei 2022 om 21:45Shane Jebbink • Laatste update: 16:15

Heracles Almelo is ook in het eigen Erve Asito onderuit gegaan tegen Excelsior, waardoor degradatie uit de Eredivisie na zeventien jaar nu echt een feit is. Even leek het geloof in een ‘remontada’ van Heracles te groeien toen Sinan Bakis de ploeg op voorsprong kopte, maar doelpunten van Mats Wieffer en Thijs Dallinga maakten korte metten met de hoop van de Almeloërs: 1-3. Zo kon René Kolmschot niet voor het gewenste schokeffect zorgen en gaat Heracles voor het eerst sinds het seizoen 2004/05 op het tweede niveau van Nederland acteren. Excelsior pakt door de overwinning in een week tijd het tweede finaleticket van de Keuken Kampioen Play-Offs, waarin het uit zal komen tegen ADO Den Haag.

Na een dik kwartier zorgde Heracles voor het eerste hachelijke moment voor het doel van Excelsior. Luca de la Torre dribbelde in het strafschopgebied en kreeg de bal voor, maar niemand van zijn ploeg kon tegen het leer aanlopen. Aan de andere kant bereikte een voorzet van Julian Baas ploeggenoot Reuven Niemeijer, maar de hoek om uit te halen werd te lastig voor de aanvaller. Even later tikte Stijn van Gassel een mislukte voorzet van Bilal Basacikoglu maar net naast. Een vrije trap van diezelfde Basacikoglu brak de ban voor Heracles. De vleugelaanvaller bracht de bal in het strafschopgebied van Excelsior, waarna zijn landgenoot Sinan Bakis de bal in de rechterhoek binnenkopte.

Excelsior leek wakker geschud door het doelpunt en begon zelf ook wat meer de aanval te zoeken. Dit resulteerde snel in een goede kans voor Kenzo Goudmijn na een uitstekende pass van Niemeijer, maar de aanvallende middenvelder schoof de bal via de buitenkant van de paal naast. Niemeijer probeerde het vijf minuten voor rust zelf met een afstandsschot, echter vloog zijn poging net naast het doel van Koen Bucker. De ploegen waren pas net de kleedkamer uit voor de tweede helft toen Excelsior een enorme dreun uitdeelde aan Heracles door de stand gelijk te trekken. Goudmijn bereikte met de buitenkant van zijn schoen Baas, die op zijn beurt de bal inleverde bij Dallinga. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie kapte een keer en schoot daarna onberispelijk binnen: 1-1.

Na dik een uur spelen maakte Excelsior aan alle hoop van Heracles een einde. Een vrije trap van Baas werd binnengekopt door Wieffer, die zijn directe tegenstander Navajo Bakboord aftroefde. Tranen begonnen te vloeien op de tribune van Erve Asito, aangezien degradatie afwenden een schier onmogelijke taak was geworden met de nieuwe treffer van de bezoekers uit Rotterdam. Giacomo Quagliata probeerde het nog met een schot in de korte hoek, maar Van Gassel bleek attent. Excelsior maakte de misère voor de thuisploeg tien minuten voor het laatste fluitsignaal compleet, door een doelpunt van invaller Nikolas Agrafiotis. De Griek rondde goed af nadat hij de bal ontving van de eveneens ingevallen Couhaib Driouech.


Poll

Verdiende Heracles het om te degraderen dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door jeron)

Sterkte aan de supporters van deze uiterst onsympathieke club.

21 mei 2022 om 22:05

Wat ik nu op het veld zie, maakt het juist sympathiek in mijn ogen. Hoezo vind jij Heracles onsympathiek?

21 mei 2022 om 22:09

Het kan te maken hebben met het niet ontslaan en vervolgens wel opstellen van Rai Vloet. Tevens maken ze zich ook niet geliefd door zo pro kunstgras te zijn.

21 mei 2022 om 22:21

Oh ja tuurlijk, heel dat gedeelte van Vloet vergeten. En ja, pro kunstgras is kut inderdaad. Dan is het opzich wel duidelijk haha. De supporters zijn in ieder geval niet heel erg onsympathiek, van wat ik net in ieder geval zag.

21 mei 2022 om 22:35

Zijn altijd een toevoeging voor de Eredivisie geweest. Altijd leuk beleid gevoerd en ambitie getoond met oa stadion vergroten etc. Vloet hebben ze er toch gewoon uit gegooid?

21 mei 2022 om 22:40

Messi voor mij is het puur die kunstgrasveld, en er niets aan willen veranderen. De KNVB moet kunstgrasvelden gaan verbieden, ben al jaren klaar mee.

21 mei 2022 om 22:43

Vloet hebben ze eruit gegooid toen er 'nieuwe feiten' boven tafel kwamen, echter waren die nieuwe feiten allang bekend. Behoudens dit - en hun opstelling in de kunstgrasdiscussie - waren ze mijns inziens een toevoeging de afgelopen 17 jaar

22 mei 2022 om 12:17

Dat besluit doet de NV eredivisie en dat zal nu wel gebeuren.

22 mei 2022 om 16:31

Heracles had altijd 1 uitblinker en de sympathie van Jan Smit, dat was het. Qua beleid idd voornamelijk nuchter en verstandig, maar ook erg veel belang bij de meeste kunstgrasvelden (ten Cate/sponsor).

Ze deden mee en vielen niet op, maar om ze nou een toevoeging te noemen? Ik vind het altijd maar een grijze muis in de competitie waar niks vanaf straalt.

21 mei 2022 om 22:08

Eerste gedachte: geen kunstgras meer.

21 mei 2022 om 22:09

Onsympathieke club begrijp ik ook niet zo goed. Of doel je op situatie rondom Vloet en het recente ontslag van de hoofdtrainer? Daar kan ik mij dan wel in vinden. De supporters achter het doel schaam ik mij kapot voor als Heracles supporter zijnde. Gezien het spelbeeld over beide wedstrijden volledig terecht dat Heracles degradeert. Past ook erg bij het seizoen en bij het beleid van de club. Ik vond ook dat de selectie te zwak was dit seizoen. Excelsior heeft dit fantastisch gedaan en het is mij om het even of ADO promoveert, of dat Excelsior uiteindelijk een stap hogerop gaat.

21 mei 2022 om 22:11

Tot dit seizoen had ik ondanks het kunstgras - dat is echt een gotspe - altijd best sympathie voor Heracles. Ze vervingen dat lelijke bouwbedrijflogo voor een mooi embleem, trokken op hun niveau vaak prima spelers aan en de laatste jaren zijn ze even origineel in de werving van hun trainers als de uiteindelijke keuze hiervan. Niettemin terecht dat ze gedegradeerd zijn en na hun idiote opstelling rond de zaak Vloet en het lozen van Wormuth gun ik ze het helemaal.

Wel bizar wat voor ploegen volgend jaar de KKD bevolken zeg. Roda JC, Willem II en NAC zijn toch wel typische Eredivisieploegen, waar ik eigenlijk ook De Graafschap wel onder schaar en het genoemde Heracles o.b.v. de afgelopen jaren ook wel. Kom daar maar weer eens uit.

21 mei 2022 om 23:00

Dat team met Everton, Armenteros, Overtoom en Quansah was echt steengoed én leuk om naar te kijken

21 mei 2022 om 23:04

Juist die ploegen speelde het afgelopen seizoen weinig klaar. Alleen Ado lijkt zich hier aan te onttrekken. Maar hoe dan ook wordt het wel interessant de KKD. Heracles, PEC, Willem 2, De graafschap, Roda jc, NAC, ADO/Excelsior. Heb je ook nog altijd clubs zoals MVV, Almere Citty die ook zo maar mee kunnen doen. Net zoals Eindhoven dit jaar. En heb je ook nog de Jong elftallen. Geef het je te doen om nu in de KKD te moeten voetballen. Ik ga het zeker volgen komend seizoen.

21 mei 2022 om 23:12

Bijzonder, want juist ADO leek op sterven na dood voordat ze de sigaar waren in de Eredivisie. Denk dat de klap ook wat harder is wanneer je jarenlang een Eredivisiestatus hebt gehad, links en rechts nog eens voor Europees voetbal hebt gestreden en dan na een paar jaar mismanagement jezelf terugvindt in de KKD. Wat inkomsten, organisatie en beperkingen op de transfermarkt betreft is het met name voor 'ED-clubs' een fikse kater. Als je van €100 naar €1 terugvalt, is de klap harder dan wanneer je altijd al €10 gewend bent.

Niettemin hoop ik wel dat zowel Willem II en NAC weer snel terugkeren in de ED. Ik heb niet iets met beide clubs en met Willem II al helemaal, maar die horen tocht wel thuis op het hoogste niveau in mijn ogen.

22 mei 2022 om 00:11

Haha ik denk dat je met MVV nou net het verkeerde voorbeeld aan haalt!

22 mei 2022 om 08:55

Nee helemaal niet. Kijk naar Fortuna, bungelde een aantal jaren geleden ook onder aan de KKD en was op leven na dood. Kan snel verkeren. MVV heeft als club echt wel potentie.

22 mei 2022 om 14:47

Wel potentie, maar wat Fortuna is gelukt gaat in Maastricht niet zo snel gebeuren. De potentie heeft in Sittard altijd wel wat hoger gelegen. Zeker als je naar de historie kijkt.

Zonde, spijtig, en hopelijk na een jaartje weer terug! Sterkte Heracles en gefeliciteerd Excel

21 mei 2022 om 21:59

Ben er eigenlijk wel blij mee. Zij werkten altijd tegen met kunstgras. Genoeg geweest

21 mei 2022 om 22:03

Hun grote geldschieter is ook ten Cate ook al is dat niet meteen zichtbaar. Het TupperWare veld van Heracles is hun showroom.

21 mei 2022 om 22:05

FC Emmen weigert ook haar plastic mat te vervangen, dus lood om oud ijzer helaas.

21 mei 2022 om 22:06

Gelukkig hebben de clubs die promoveren of kunnen promoveren verder geen kunstgras. Echt hele aparte reacties hier gebaseerd op alleen kunstgras terwijl ze op afgelopen jaar na verder nooit iets fout hebben gedaan. Heel apart.

21 mei 2022 om 22:07

Emmen gaat toch vervangen komende zomer?

21 mei 2022 om 22:07

Ik dacht dat Emmen hun kunstgras ook wou vervangen. Je kan ook een regel inbrengen als je de eredivisie ingaat moet er een grasveld liggen.

21 mei 2022 om 22:08

Heracles was destijds de enige club dir tegen het verbod was. Eigenlijk zou je nu z.s.m. weer proberen dit verbod in te voeren.

21 mei 2022 om 22:12

Klopt Janta. Ten Cate was destijds de hoofdsponsor en mede om die reden lag er ineens kunstgras. Volgens mij is Ten Cate al een tijdje geen hoofdsponsor meer, maar ligt er waarschijnlijk nog wel een deal tussen beide partijen.

21 mei 2022 om 22:12

Emmen weigert het kunstgrasveld te vervangen omdat zij bezig zijn met een nieuw stadion incl. natuurgras (net als Cambuur). Vind ik toch anders dan Heracles wat jarenlang dwarsligt.

21 mei 2022 om 22:14

Gomes1psv.... Eigenlijk zou dokter Google al voldoende moeten zijn om niet compleet onzin uit te slaan... Maar komend seizoen spelen wij niet op kunstgras...
Wij gaan namelijk alles bestraten...

Als je even gaat zoeken, zal je antwoord vinden wanneer wij een investering van een miljoen doen voor een complete verandering 🤫

22 mei 2022 om 14:51

Vergeet je er wel even bij te zeggen dat Emmen een paar wilde Peruvianen haalden voor tonnen IPV kunstgras erin te liggen. En vervolgens ook nog degradeerden met die dure Peruvianen. Nee sorry, mijn sympathie heeft Emmen allang niet meer.

24 mei 2022 om 20:30

Dat doen ons echt ontzettend pijn dat we jouw sympathie kwijt zijn.
Wij Drenten zijn best wel gevoelig

Pak even dokter google erbij en zie door wie en hoe zij gefinancierd zijn

21 mei 2022 om 21:59

Hoop het niet, stadion half leeg en geen sfeer. Zie liever een NAC, W2 of de Graafschap dan terug.

21 mei 2022 om 22:13

Stadion heeft een reden dat het niet vol zat. Het stadion is niet volledig veilig om zoveel mensen toe te laten, ze willen niet dat de boel instort. Ze nemen het zekere voor het onzekere.

21 mei 2022 om 22:16

Rickert, reden van het stadion was geen vrije kaartverkoop ivm constructie problemen

22 mei 2022 om 00:32

Er mocht 2/3 in, dan nog was het echt heel erg leeg.

21 mei 2022 om 22:00

Een echte remontada. Heracles terug waar ze thuis horen en FC Twente gewoon weer Europa in 😊😊

21 mei 2022 om 22:00

Wat mij betreft zijn ze welkom wanneer dat Kunstgras compleet is verbannen. Dan moeten ze wel over.

21 mei 2022 om 22:03

Ze kunnen wegblijven met dat plasticveld van ze.

22 mei 2022 om 08:05

Dat word lastig, ze moeten eerst wat spelelers halen die ere divisie waardig zijn

Volgend jaar lekker na Telstar en Oss.

21 mei 2022 om 21:59

En Almere

21 mei 2022 om 22:01

En den bosch

21 mei 2022 om 22:06

En hoe dichter bij Dordt.. juist ja...

21 mei 2022 om 22:30

Hun hebben tenminste nog een club, R.I.P HFC Haarlem 😪

22 mei 2022 om 02:56

Ja Haarlem is eeuwig zonde.

22 mei 2022 om 04:13

Rip AGOVV..

22 mei 2022 om 05:05

R.I.P HFC Haarlem inderdaad, doet nog steeds pijn..

22 mei 2022 om 00:13

Is daar iets mis mee?
Wij moeten nu volgend jaar naar saaie clubs als Almelo en Zwolle, daar worden we nou ook niet persee heel vrolijk van!

Spijtig voor de supporters. Maar denk dat er weinig problemen mee hebben dat heracles degradeert. Nou moet excelsior natuurlijk ook van hun kunstgras af zouden zij promoveren.

21 mei 2022 om 21:59

Nou ja, 'weinig' - een aantal gooiden vuurwerk naar de doelman van Excelsior.

21 mei 2022 om 22:12

Daarom hoop ik dat ADO promoveert, die spelen op gewoon gras.

En Heracles is natuurlijk het thuisvoordeel kwijt in de KKD, omdat 3/4 van de clubs daar op een plastic veld speelt. Nu de grootste voorstander van dat klote kunstgras weg is misschien nog maar eens proberen om de verplichting van echt gras in de ED er doorheen te krijgen.

Wat een trieste bedoening dat zeg.

Heracles was verschrikkelijk slecht en is met gigantische cijfers afgegaan. En die supporters achter dat doel welke dat vuurwerk gooiden naar de keeper van Excelsior mogen een permanente ban krijgen. Hoe is dat vuurwerk uberhaupt het stadion ingekomen?

Excelsior gefeliciteerd.

21 mei 2022 om 22:02

Is echt niet zo moeilijk om vuurwerk een stadion in te krijgen hoor.

22 mei 2022 om 04:15

Ik word nooit gefouilleerd..

Zou een kunstgrasverbod in de Eredivisie er nu wel makkelijker doorkomen?
Dit voelt toch wat als karma voor Heracles na het wanbeleid bij onder andere de situatie Vloet en het ontslaan van Wormuth

En terecht met hun belachelijke actie om hun trainer te ontslaan. En weer een slecht plastic veld weg uit de eredivisie

Is het iemand ook opgevallen dat Dallinga gewisseld werd in minuut 81, maar na het even stilleggen van de wedstrijd gewoon weer meespeelde?

21 mei 2022 om 21:59

Hij werd niet gewisseld dacht ik maar blessurebehandeling?

21 mei 2022 om 22:00

Hij werd gewisseld voor Agrafiotis

21 mei 2022 om 22:04

VI zegt dat Agrafiotis in het veld kwam voor Niemeijer.

21 mei 2022 om 22:07

Nee dat was Reuven Niemeijer.

21 mei 2022 om 22:08

Hij had last en zou in eerste instantie gewisseld worden, maar Dallinga gaf aan dat het weer ging. Ipv hem werd Niemeijer dus gewisseld

21 mei 2022 om 22:11

ESPN showde Dallinga zijn naam, maar hij werd niet gewisseld maar iemand anders.

Doei niemand gaat jullie missen

21 mei 2022 om 22:41

Ik vind het wel spijtig, niet het plastic gras uiteraard.
Dan hoop ik dat Ado het red inplaats van excelsior

22 mei 2022 om 07:34

Waarom zo negatief. Vind het best een leuk clubje. Heist kunstgras maar dat komt er waarschijnlijk ook weer voor in de plaats.

Tsja… club met kunstgras uit de eredivisie. Geen populaire mening misschien maar ik ben er niet rouwig om.Ow wel een populaire mening zie ik nu boven me…

Sparta gaf de voorzet en Excelsior maakt het af. Groeten uit Rotterdam. Succes in de KKD.

Wordt volgend jaar een leuk jaar in de KKD met Willem II, Zwolle Heracles en NAC o.a.

Heracles gaat het nog moeilijk krijgen volgend seizoen

Er zat nog geen 8 duizend man op de tribune. Waar zijn al die supporters of komen die alleen als het goed gaat?

22 mei 2022 om 08:23

Draaien al tijden op halve bezetting en leeg uitvak
Iets met zelfde constructie als de Goffert ofzo, waarna de burgervader deze oplossing heeft bevolen

Vooraf toch nooit gedacht zeg…

Sterkte supporters, het is en blijft gewoon kloten.

21 mei 2022 om 22:05

Zo ist. Ik voel oprecht met onze streekgenoten mee. Degraderen is lelijk.

21 mei 2022 om 22:06

Ben ik met je eens, wij weten inmiddels ook hoe het voelt. Sterkte aan de echte supporters van Heracles!

Een zege voor de Eredivisie. Dé kunstgrasclub van Nederland is gedegradeerd. Mogen wat mij betreft daar ook blijven hangen zolang die club pro-kunstgras blijft. Zou mooi zijn als de Eredivisie clubs aanstaande maandag met elkaar om de tafel gaan om het kunstgrasverbod nieuw leven in te blazen wat toen door 1 club werd tegengehouden. Je kan wel raden welke club dit toen was…

Prachtig! Doei ku(ns)tgras!

Toch wel lullig om te zien die huilende spelers en fans. Vind dit wel zonde. Laatste 7(?) jaar standaard in de top 10..

Sterkte!

En nu hopelijk een jaar of 5-10 daar bivakkeren. Niet na 1 jaar terug aub. Hopelijk valt het als een kaartenhuis in elkaar.

21 mei 2022 om 23:27

Waarom zo'n haat? De Eredivisie heeft dadelijk een vol jaar om kunstgras uit de Eredivisie te gooien zonder dat Heracles de boel kan tegenhouden. Als dat de de nieuwe regels zijn zullen ze zich er aan moeten houden, waarom zouden ze daar dan nog 4-9 buiten moeten blijven?

22 mei 2022 om 02:23

Omdat ze verantwoordelijk zijn voor 5-10 jaar vertraging. Dat mogen ze lekker in de kkd doorbrengen als straf.

22 mei 2022 om 08:51

Als straf ook. Wauw sommige mensen hebben echt een bord voor hun knar.

Straf behoor je te krijgen als je je niet aan gestelde wetten of regels houdt. Niet als je het oneens bent met de rest van de clubs van Nederland in de eredivisie omtrent dit onderwerp. Het is natuurlijk uiterst vervelend, maar geen straf waard. Ook niet als meneer HakimZiyach22 dat toevallig vindt..

Ze kunnen voortaan beter de onderste drie ploegen uit de eredivisie rechtstreeks laten degraderen. Scheelt weer wat wedstrijden voor ze.

21 mei 2022 om 22:08

Haha echt

Als je over twee wedstrijden met 6-1 wint van Heracles dan lijkt mij het vrij duidelijk.
Gefeliciteerd Excelsior supporters!

Zuur en pijnlijk voor de spelers en supporters van Heracles, maar dit zat er helaas aan te komen. De trainer vervangen bleek een slechte zet te zijn geweest. Helemaal als je ziet wat Wormuth voor hen betekend heeft.

Sterkte aan de spelers en de supporters die zich keurig bleven gedragen!

Sterkte Heracles en gefeliciteerd Excelsior!! Wanneer word er weer gestemd over het natuur/hybride gras?

Meer dan terecht dat ze degraderen, als je in de 2 wedstrijden die je speelt niet beseft dat er degradatie op spel staat. Dik verdiend dat excelsior doorgaat! Van mij mag heracles de komende jaren lekker uithuilen in de kkd

Verschrikkelijk slechte wedstrijd en dit elftal van Heracles is niet goed genoeg, maar blijft toch een verassing aangezien ze enkele weken voor het einde van de competitie stabiel in de middenmoot stonden. Jammer voor Heracles, maar ik vind het eerlijk gezegd wel prima, grauwe club, lelijk stadion en tenues, kunstgras, heb er niets mee. Benieuwd naar Excelsior - Ado.

Doei doei, totaal geen medelijden met alles en iedereen bij en om de club. Wat een trieste bezetting van het stadion trouwens. Ik weet dat het niet helemaal vol mag ivm evt problemen met het stadion, maar het was wel erg leeg.

Knap van Excelsior ! Zes doelpunten tegen de nummer 16 van de eredivisie. Heracles toch echt ongelofelijk. Drie weken geleden niets aan de hand, te bizar.

Sneu voor de supporters, ik leef enorm met jullie mee. Blij voor de eredivisie. Hopelijk kunnen we nu het kunstgras verbod erdoorheen krijgen aangezien Heracles de enige was die tegenstemde vanwege hun sponsor. Dan mogen jullie volgend jaar wat mij betreft weer terugkomen inclusief echt gras.

Bedankt voor 17 geweldige jaren. Voor alle supporters die wel achter de club heracles stonden bedankt. Voor alle teams in de eredivisie we komen terug sterker dan ooit. Voor excelsior gefeliciteerd wat waren die goed in 2 wedstrijden op 1 helft na. Voor iedereen die ons het gunt om te degraderen bedankt en geen woord meer. Voor iedereen die ons graag zag we zien elkaar terug. Forza Heracles Forza 17 geweldige jaren. En bedankt alle supporters die zich wel gedroegen.

21 mei 2022 om 22:23

Prima reactie Gerdien! Een club is meer dan een (kunstgras)veld of keuzes van het bestuur. Het totaal afbranden van jullie club door alles en iedereen hier vind ik onbegrijpelijk. Schouders eronder en door hé! Succes.

Er wordt op tv gezegd dat ADO eerst thuis speelt. Dat is niet juist. Excelsior speelt eerst thuis. ADO is immers hoger geëindigd in de KKD
(Is inmiddels gecorrigeerd)

Toch knap dat ze zolang in de Eredivisie hebben kunnen blijven. Zullen volgend jaar denk ik vrij eenvoudig kampioen worden.

21 mei 2022 om 22:12

Je weet dat Willem 2 en PEC ook in de KKD zitten volgend jaar? Dat wordt verre van een eitje voor Heracles.

21 mei 2022 om 23:16

Heracles is normaal gesproken toch wel een klasse beter dan die clubs.

22 mei 2022 om 09:04

Een klasse beter? Het heeft de afgelopen jaren in de ED om dezelfde plekken gestreden als PEC en Willem 2. Waarop baseer jij dat Heracles een klasse beter is?

In de KKD spelen vergt weer heel wat anders van een club dan spelen in de ED. Heracles zal flink terug moeten in de begroting. Minder TV gelden, minder sponsor inkomen, etc...

Dan heb je ook nog clubs zoals NAC, De Graafschap en Roda jc die ook zo maar kunnen komen boven drijven. Het is alles behalve een uitgemaakte zaak.

Wat een drama zeg. Supporters op het veld die de sprelers 'troosten'. Diezelfde malloten die de wedstrijd ontregelden. Allemaal even interessant doen bij de spelers om te laten zien hoe erg ze het allemaal vinden. De spelers denken ook van : pleur nou eens even op.

21 mei 2022 om 22:49

Bij elke andere eredivisieclub ondenkbaar dat je het veld zo op mag. Hangt gewoon een dik stadionverbod boven je hoofd

Werd het nou 1-2 of 1-3?
Wedstrijdverslag zegt 1-3, uitslag en teletekst 1-2, maar hier in de comments weer 1-3....

21 mei 2022 om 22:10

1-3

Leuk ploegje dat Excelsior met Azarkan (helaas geblesseerd vandaag), Dallinga, Goudmijn, Wieffer, Niemeijer en Driouch (vaak wissel, maar sticht altijd wel wat gevaar). Sterkte aan de Heracles-supporters!

Heel sterk van Excelsior om deze wedstrijd te winnen. Ze gingen niet voor de winst maar scoren 3 keer uit. Petje af.

ADO maak je borst maar nat

21 mei 2022 om 22:16

Kom maar op

Sterkte Heracles supporters! Weet hoe het voelt toen Twente degradeerde en er om die reden een groot feest in Almelo was....

Vind het persoonlijk wel jammer dat Heracles eruit gaat.
Nou heb ik dit seizoen niet helemaal precies meegekregen wat er binnen de club allemaal aan de hand is hoor. Maar zie hier vrij veel haat elke keer in de reacties.

Veel reacties ook over het kunstgras, al dacht ik juist dat ze na dit seizoen zouden overstappen (of iets van plannen hadden) 😅 of heb ik dat ooit verkeerd gelezen?

21 mei 2022 om 22:49

Helaas niet. Heracles was juist de enige club die dwars lag in het verleden toen geopperd werd op een algeheel kunstgrasverbod in de Eredivisie.

De topclubs zouden een deel van hun inkomsten uit Europees voetbal afstaan aan de kleinere clubs zodat die een natuurgrasveld zouden kunnen onderhouden. Iedereen ging akkoord, clubs als o.a. ADO en PEC stapten over naar natuurgras, maar Heracles weigerde en dreigde naar het CAS te stappen... Daardoor ging het hele plan niet door. Vandaar de haat bij velen.

Vraag me af of een nieuwe stemming er nu wel doorheen zou komen nu Heracles geen onderdeel van de Eredivisie CV is.

Mixed feelings als Twente supporter: voorheen sympathieke club, met leuk voetball maar ik ben het leedvermaak ook niet vergeten. Wie kaatst kan de bal verwachten

21 mei 2022 om 22:35

Dat leedvermaak hebben jullie altijd aan jullie zelf te wijten gehad. Hoe vaak daarvoor hebben jullie supporters wel niet hufterige spandoeken vs andere clubs opgehangen? Het is eerder dat jullie toen zelf de bal terug gekaatst kregen.

Doei heracles nooit meer terug komen dankjewel clubs uit Rotterdam.
Maar ado kom op jullie horen in de eredivisie

Weer een flink aantal haat reacties zeg...
Come on mensen....
Vorig jaar toen wij degraderen kregen wij aardig wat meer support...

Even nadenken hoe het voelt als jouw clubje eruit mietert na 17 jaar

21 mei 2022 om 22:28

Iedereen ageert tegen kunstgras, maar snap al dat gezeik niet. Nergens is bewezen dat je meer blessures oploopt of dat je als ploeg voordeel hebt met kunstgras.

Want anders was Heracles natuurlijk nooit gedegradeerd en meermaals kampioen van de Eredivisie geworden, als bovenstaande fabels echt zouden zijn.

Jammer voor Heracles, had niet gedacht dat het zo bergafwaarts zou gaan.

Off topic: gaan jullie Brouwer nu overnemen van Heracles?

21 mei 2022 om 22:40

Het is heel simpel: zelf wel eens op kunstgras gespeeld? Volgende dag overal last; knieën kapot, rug klote…
Lekker op het gras: niks aan de hand volgende dag.
Dat is het verschil.

21 mei 2022 om 22:57

Nee nooit last van gehad. We speelden altijd tegen vijf teams die op kunstgras speelden. Ik heb er nooit last van gehad en mijn ploeggenoten ook niet.

Alleen één keer iemand die verder doorgleed dan we dachten, maar dat had ook op echt gras kunnen gebeuren. Het hekwerk ging niet de grond in, maar stak boven de grond nog 5 a 10 cm uit. Onze aanvaller is daar toen met z'n knie ingegleden.

De heer Smit (erevoorzitter) stond het huilen nader dan het lachen, zag ik op tv.
Voor de jongens op het veld , spelers, voelde ik medelijden.
Frank Wormuth zal ook gemengde gevoelens hebben lijkt mij.
Het bestuur heeft een grote uitdaging het komende seizoen.

21 mei 2022 om 22:33

Smit zei in 2018 , toen hij notabene voorzitter van RVC KNVB was, dat hij er geen traan om zou laten als Twente zou degraderen. Nou Twente zal er vandaag geen traan om laten dat Heracles is gedegradeerd. Ik denk zelf dat Heracles niet terugkomt in de eredivisie

21 mei 2022 om 22:59

En dat is een feit,wat betreft de heer Smit, bovendien denk ik ook dat het een megaklus wordt voor deze club om terug te komen op het hoogste niveau,vooral gezien de concurrentie in de eerste divisie

Terecht, had Wormuth maar behouden

Zonde, Ondanks dag ik er 96 euro mee gewonnen heb. En raar om al die haat te zien richting Heracles Almelo. Leuke club die echt knap was uitgeggroeid naar een sterke eredivisie club

Sterkte Heracles-supporters!

Ik zal jullie club missen als angstgegner van Ajax, stiekem hebben jullie daar de laatste jaren toch aardig wat punten tegen gepakt.. Dank daarvoor. Wat mij betreft snel weer welkom in de eredivisie, bij voorkeur dan toch wel met echt gras.

Karma ligt vaak om de hoek. Geen medelijden met deze degradatie. Als Twentesupporter drink ik een extra vreugdepilsje vanavond.

Wat een rot-seizoen.
Begin was matig, maar acceptabel, maar ik vond het elftal vanaf het begin al matig, er werden punten gepakt in de laatste minuten en de nederlagen waren nooit erg groot.
Toen het hele gedoe met Vloet, waar ik van mening ben dat hij op staande voet ontslagen had moeten worden.
Daarna de zware blessures voor Sierhuis en Azzoui.
Ineens 2 uit overwinningen uit het niets en bijna veilig, maar de laatste 3 wedstrijden ging alles fout en eindigde Heracles na 34 wedstrijden op de laagste plek van het seizoen.
Excelsior gooide nog meer zou in de wonden tegen een een team zonder zelfvertrouwen.
Ik hoop dat er volgend jaar een echt team staat wat kan strijden om promotie, voordat we in de krochten van de KKD belanden.
En oh ja, van mij mag het veld ook wel worden vervangen, misschien kunnen ze dan een keer uitwedstrijden winnen.

22 mei 2022 om 05:46

Sterkte van een Twente supporter. Er zijn veel goedwillende fans bij Heracles. Helaas zijn de verhoudingen tussen onze 2 clubs verslechterd door een stel idioten die een heel naar sfeertje hebben gemaakt. Aan de algemen reacties zie je echter ook hoe slecht de reputatie van Heracles in Nederland is door dat kunstgras en de weinig constructieve houding van Heracles in deze discussie. dfat heeft het imago van de club weinig goeds gedaan.

Wat heeft Heracles de boel toch flink onderschat. De competitie niet serieus genoeg genomen en vervolgens kansloos tegen Excelsior in twee wedstrijden. Dan maar van de gelegenheid gebruik maken en heel snel komen tot een verbod van kunstgras in de eredivisie.

Trots op Fc Twente en Heracles.
Laat iedereen maar zeiken, maar ik geniet van beide clubs. ❤️

Hartstikke terecht, ook hartstikke blij. Weg mat dat kunstgras maar vooral weg met de club die jarenlang zo koppig deed.

Super trieste club die het volledig verdiend om te degraderen . Het is een absolute schande dat zij na het rai vloet incident nornaal door kunnen gaan. Laten we hopen dat zij de aankomende 5 jaar geen een seconde in aanraking komen met eredivisie voetbal.

Doei club met een waardeloos moreel kompas.

Wegwezen met je kunstgras.


Succes verder in de KKD

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. BuckerKeeper
N. BakboordVerdediger
J. HoogmaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

0 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren