Justin Bijlow geeft enorm hoopvol teken voor finale van Conference League

Donderdag, 19 mei 2022 om 13:31Jordi Tomasowa • Laatste update: 13:51

Feyenoord heeft goede hoop in de Conference League-finale van komende woensdag Justin Bijlow (en ook Tyrell Malacia) in te kunnen zetten. Bijlow is zo goed als hersteld van zijn zware voetblessure en gaf donderdag een enorm hoopvol teken door de volledige groepstraining mee te maken. De doelman was bovendien onderdeel van de basisploeg bij de partij. Feyenoord bereidt zich met een trainingskamp in Portugal voor op de wedstrijd tegen AS Roma van woensdag 25 mei, die gespeeld zal worden in Tirana.

Ook Malacia, Gernot Trauner en Reiss Nelson ontbraken zondag tijdens het laatste Eredivisie-duel van het seizoen tegen FC Twente (1-2 verlies) nog uit voorzorg in de selectie van Slot. Het drietal vloog echter gewoon mee met de selectie naar Lagos, zo viel deze op de clubwebsite van Feyenoord te lezen. Achter de naam van Malacia stond het grootste vraagteken, maar de linksback lijkt op tijd hersteld.

Ook heeft de club nog altijd goede hoop komende woensdag met Bijlow onder de lat de strijd met de Romeinen aan te gaan. De doelman heeft nog zes dagen om zich klaar te stomen voor de Conference League-finale. Bijlow liep begin maart in de thuiswedstrijd in de achtste finale van de Conference league tegen Partizan Belgrado een voetblessure op. Feyenoord meldde een week later dat de 24-jarige sluitpost onder het mes moest en het seizoen erop zat voor hem. Dinsdagmorgen trainde Bijlow alweer buiten, en daarbij ook weer volledig gebruik kon maken van zijn herstellende voet.

Volledige selectie Feyenoord:

Doel: Justin Bijlow, Ofir Marciano, Valentin Cojocaru, Tein Troost en Devin Remie

Verdediging: Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Philippe Sandler, Gernot Trauner, Ramon Hendriks en Denzel Hall

Middenveld: Guus Til, Jens Toornstra, Jorrit Hendrix, Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes, Cole Bassett en Patrik Wålemark

Aanval: Luis Sinisterra, Cyriel Dessers, Alireza Jahanbakhsh, Bryan Linssen, Reiss Nelson en Nesto Groen




Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door devon002)

Come on Justin!! Als jij maar op doel staat.

19 mei 2022 om 18:12

Want? Enorm overschat deze keeper. Wat heeft hij nou laten zien tot nog toe? Ja, onnodig uit zijn goal komen en overtredingen veroorzaken. Echt lachwekkend hoe hij op een voetstuk wordt geplaatst....

19 mei 2022 om 18:54

Klopt, echt een complete kutkeeper die Bijlow. Marciano is véél beter. Dat is wat je zegt, toch?

19 mei 2022 om 19:50

Nee dat zeg ik niet. Dat is jou gebrek aan begrijpend lezen

19 mei 2022 om 20:59

Zou ook kunnen liggen aan jouw gebrekkige Nederlands.

19 mei 2022 om 19:02

Doe het nu niet, want dan ligt hij er daarna weer maanden uit.

Mooie en unieke vooruitzicht voor de spelers, staf en de fans.

Nog een week wachten. Hopelijk mooi resultaat. Op zijn Mourinho's gewoon Roma pakken

18 mei 2022 om 15:22

@Mr Krllin,
Jij weet het maar al te goed. In het afgelopen seizoen was ik vaak kritisch op Feyenoord. Ik plaatste AZ vaak boven Feyenoord maar het tij is gewoon gekeerd.
Ik weet mijn plek en ik had het achteraf gezien bij het kortste eind.

Ook ik kijk echt enorm uit naar de wedstrijd! Ook al is Feyenoord niet mijn club. Tevens heb ik geluk dat het de dag erna Hemelvaart is, dus ik kan de wedstrijd gewoon af kijken. (hoef niet vroeg op).
Is dat niet leuk nieuws?

Ik voorspel een nipte 1-0 voor jullie! Laten we hopen dat jullie de kampioen worden!

Succes!

18 mei 2022 om 15:33

Prem_93

"is dat niet leuk nieuws?"

Beste nieuws wat ik in maanden gelezen heb! Het is je gegund.

Goed dat je toegeeft, dat Feyenoord gewoon beter is.

AZ doet het ook gewoon erg goed. Als ik mij niet vergis 5e (6e?) budget van Nederland maar, speelt vaker voor posities hoger. Dacht dat oa Vitesse, Utrecht, (twente?) hoger omzet hebben.
Verkopen erg goed en spelen vaak leuk voetbal.

Ook dit seizoen Europees meer punten gehaald dan bijv een PSV.

18 mei 2022 om 15:38

Zeker! En uiteraard volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen he. Maar heb het idee dat Feyenoord een slag slaat met de rest, met name ook door het kapitaal op het veld.
Daarmee bedoel ik: ze gaan spelers voor veel geld verkopen wat ook weer van alles mogelijk maakt.

AZ doet het zeker goed alleen had ik er iets meer van verwacht, met name de laastse weken wat minder. Maar je kunt niet alles hebben he!
Het is nu bijna zomerstop dus ik ben zelf ook wat minder actief op dit platform. Ga over 2 weken ook weer 4 weken naar mijn geboorteland!

Fijne zomer Mr Krillin..

18 mei 2022 om 20:45

Prem_93

Ik denk ook, dat Feyenoord gat kleiner maakt. Dit seizoen veel cashen en elftal versterken. Voordeel voor ze is dat ook Ajax en PSV veel mutaties zullen hebben en beiden nieuwe trainers.

AZ moet meer investeren. Max stoppen met gierig zijn.

Fijne jaarwisseling onze Prem!

18 mei 2022 om 21:15

Fijne zomer zul je denken. Dat bedoel je waarschijnlijk

19 mei 2022 om 16:41

@MrKrillin dit zijn vaak de zomers waar ik na uit kijk. Wie tovert weer wat verassends uit de hoed. Hoe matchen de nieuwe coaches met hun clubs. Krijgen we nog verassende speelstijlen te zien. Voor mij zijn dit ongetwijfeld ook de leuke periodes van het voetbal. In de voorbereiding weer lekker op een of ander storend streampje iets van de oefenwedstrijden mee proberen te krijgen.

Over het algemeen heeft Feyenoord best een aardige selectie als je het zo ziet. Enorm benieuwd naar volgende week, spannend! Maar... zeker niet onmogelijk. Ik hoop dat de verhoudingen in het stadion qua supportersaantallen meevallen, maar verwacht toch dat er veel meer Roma supporters zullen zijn.

18 mei 2022 om 17:44

Ik vind de potentiele basiself van Feyenoord behoorlijk sterk inderdaad, hopelijk kunnen ze die in zn geheel opstellen!

Ik zou toch Marciano in het doel zetten. Ik kan me herinneren dat Bijlow ook fouten maakte toen hij na lange afwezigheid weer op het doel stond. Was dat toen niet tegen Az?

Ik zou daarom toch kiezen voor een keeper met wedstrijdritme. Kijk ook naar Onana, dat pakte ook niet goed uit.

18 mei 2022 om 13:46

Toch wel een mentaliteitsverschil tussen Onana en Bijlow. Daarnaast zal het een inschatting van de trainer moeten zijn welke keeper hij kiest. De betere keeper zonder wedstrijdritme, of de mindere met wedstrijdritme. Uiteindelijk heeft Marciano ons ook nar de finale gekeept.

18 mei 2022 om 13:53

Bijlow is gewoon vele malen beter dan Marciano. Dat hij ooit een keer een foutje maakte na afwezigheid doet daar niks aan af. Mits mogelijk gewoon Bijlow opstellen, is in alles een betere keeper.

18 mei 2022 om 13:57

@FR-Berend
Mee eens, als je dat gestuntel tegen Twente zag, dan weet je toch genoeg lijkt mij.

18 mei 2022 om 14:10

Precies, Marciano maakt nog veel grotere fouten zonder langere afwezigheid.

18 mei 2022 om 13:58

Lastige kwestie vind ik! Laat je Marciano keepen omdat hij nu "ingespeeld" is of is Bijlow nog gewoon niet wedstrijdfit genoeg.

Andere kant elke bal op Marciano of van Marciano hou ik me hart altijd vast.

Uiteindelijk zou ik toch voor Bijlow kiezen.

19 mei 2022 om 16:18

Marciano is gewoon een onzekere factor achterin. Kan een moeilijke bal tegenhouden om even later als een debutant een blunder malen zoals afgelopen zondag. Dat kan je tegen AS Roma finaal opbreken.

Dus nee, Marciano is tweede keeper, laten we dat voor dit seizoen ook zo houden. En komende zomer gewoon lozen, want deze gozer is gewoon geen goede stand-in.

18 mei 2022 om 14:22

Erg lastige keuze voor Slot. Natuurlijk is Bijlow beter maar wedstrijdritme is een onpeilbaar iets. Daarnaast: stel dat Bijlow alsnog moet uitvallen, dan staat Marciano daar niet vol zelfvertrouwen. Blij dat ik niet hoef te kiezen.

19 mei 2022 om 13:41

Maar Bijlow kan het op z'n slechtst net zo slecht doen als Marciano. Het zijn wel andere situaties. Pasveer keepte gewoon goed en dus hoefden ze Onana niet per se op te stellen. Die Marciano oogt heel erg kwetsbaar en had het geluk dat Feyenoord niet veel weggaf. Ik denk namelijk dat hij er niet veel tegen zou houden. Ik zou dan ook voor Bijlow gaan.

19 mei 2022 om 14:11

Bijlow maakte paar keer een fout dit seizoen zoals ze hieronder al zeggen maar ik kan me Feyenoord tegen Marseille nog herinneren in de Kuip die eerste goal. Die aanvaller van Marseille schoot heel hard van afstandoke maar harde ballen moet een keeper ook proberen tegen te houden. Hij was kansloos door een schot in de korte hoek. Kijk zulke ballen pakt Bijlow denk ik wel.

19 mei 2022 om 14:27

Onana was er veel langer uit. En die was alleen goed met een pilletje op.

19 mei 2022 om 19:42

Klopt inderdaad. Lijkt mij niet handig om nu weer te wisselen en zou dan ook tot volgend seizoen wachten. Laat hem dan eerst rustig ritme op doen in oefenpotjes in plaats van direct voor de leeuwen te gooien.

Je wilt sowieso met je sterkst mogelijke opstelling gaan spelen. Achteraf wil je niet 'ja, maar wat als' als excuus moeten/ kunnen gebruiken. Plus met Malacia, Trauner en Bijlow (zal erom hangen hoe hij terugkomt) scheelt het een slok op een borrel

Toen ik Lagos las dacht ik even huh??? Waarom helemaal naar Nigeria?

Gelukkig las ik daarna Portugal :D. Veel succes aan de Feyenoorders! Gun het de Nederlanders zeker!

19 mei 2022 om 14:29

Ja ik vind het goed dat ze in de finale zijn gekomen, goed voor het Nederlands voetbal enzo. Maaaaaaar ik heb geen zin in het argument van Feyenoorders: Welke Nederlandse club heeft de laatste 2 Europese prijzen gepakt. Dat kan mijn tedere Amsterdamse hartje nog even niet aan.

19 mei 2022 om 16:24



Ach … en jullie maar pronken met je Xxxxe titel. Hebben wij wat om terug te pronkenðÿ¤£ðÿ¤£ðÿ¤£ðÿ¤£ðÿ¤£ hebben we allebei wat om trots op te zijn.

X=1o, x= getal tussen 0 en 9

Ik kan niet wachten tot het volgende week is, heb zoveel zin in deze wedstrijd. Lekker met Bijlow gaan starten de hele verdediging was veel rustiger met Justin achter ze. Nu zie je af en toe een onnodige lange bal, aangezien ze de bal niet terug durven te spelen. Marciano zelf schiet sowieso alles links of rechts over de zijlaan.

Jongens even een weekje lekker voorbereiden en maak ons trots.

Nog maar 7 dagen en wat een spanning, goed dat ze de rust opzoeken in het zonnige Lagos, Portugal lekker afgezonderd van alles en iedereen. Betreft Bijlow, wat ga je doen? het risico nemen voor deze ene maar uiterst belangrijke wedstijd en hopen dat het goed gaat of hem toch niet laten spelen met het risico hem weer maanden te moeten missen eventueel.

Ik ga er vanuit dat Slot en zijn staf een juiste inschatting maakt wie ze zullen opstellen in de finale. Veel zal afhangen van de (werkelijke) fitheid van Bijlow.

Mijn persoonlijke mening is dat het gebrek aan wedstrijdritme bij Bijlow niet opweegt tegen de overkwaliteit die hij vertegenwoordigt t.o.v. Marciano. Dus Bijlow mits fit.

Ik zou gewoon met Bijlow spelen als het kan. Behalve dat hij gewoon een betere keeper is, is het ook gewoon een jongen van ons, van Feyenoord. De club gaat voor het eerst in 20 jaar een Europese finale spelen, en je zou het zo'n jongen toch ook geweldig gunnen dat hij daar onderdeel van uit kan maken. Nu moeten sentimenten misschien niet teveel een rol spelen, maar als de beslissing enigszins 50/50 is, dan zou ik altijd voor onze eigen jongens kiezen. Marciano zal na zijn contract misschien nooit meer aan de club denken, en Bijlow blijft altijd een Feyenoorder natuurlijk.

18 mei 2022 om 14:26

Bijlow op 90% is nog beter dan Marciano. Als het ook maar een mogelijkheid is om hem op te stellen, dan moeten ze dat doen. Het verschil tussen die twee is gewoonweg te groot.

18 mei 2022 om 14:38

Bijlow is op 10% nog beter dan Marciano. Die is echt onwijs slecht.

Iemand bekend met Nesto Groen?

18 mei 2022 om 14:39

Een talentvolle spits uit onder 18. Ik schat eerder in dat hij mee is als opvulling, dan dat er nog kans bestaat dat hij bij de finaleselectie zit. O21 moet zaterdag de kampioenswedstrijd spelen dus denk dat er daardoor ook gekeken is naar iemand uit O18 om mee te nemen.

18 mei 2022 om 15:55

Oke thanks! Had die naam nog nooit gehoord.

19 mei 2022 om 14:59

Wel leuk voor dat ventje om hierbij te mogen aanschuiven

5 keepers? Wil Feyenoord een tactiek gaan oefenen met 2/3 keepers op doel?

Prik maar paar naalden in Bijlow, Marciano staat met een poepbroek in het goal te stuntelen en is koning dom kijken. Scheelt een slok op de borrel. In Marciano zit de mieghem snel weg doen

Marciano zal onder de lat staan, Bijlow moet je nog niet willen gezien zijn blessure en tekort aan wedstrijd ritme.

19 mei 2022 om 14:10

Je hebt Slot onder de sneltoets staan merk ik?

Alles wijst erop dat Bijlow de man zal zijn die volgende week onder de lat gaat staan en dat lijkt me de beste optie. Zelfs op 30% is hij beter dan Marciano en dat straalt hij ook uit: als verdediger is het een stuk fijner om te weten dat Bijlow achter je staat, dan een onzekere keeper als Marciano. Daar doet een tekort aan wedstrijdritme niets aan af.

Als die tweede keeper slim is gewoon een klein kuchje achter de rug tijdens de training. Bijlow valt voorover twee maanden out.

Problem solved, job done!

19 mei 2022 om 14:48

Ooit gedacht aan een carrière als cabaretier?

19 mei 2022 om 16:46

Ik weet niet eens wat dat betekent laat staan werken.

Ik kan uit betrouwbare bronnen melden dat Bijlow zal spelen :-) !

19 mei 2022 om 14:59

Anonieme betrouwbare bronnen op VZ zijn heel betrouwbaar !

19 mei 2022 om 15:09

Kan je ook vertellen dat ik van mijn huis een tennisbal op zijn voorruit kan gooien. Meer krijg je niet

19 mei 2022 om 15:54

Precies mijn punt ... dat kan iedereen vertellen... Oncontroleerbaar

20 mei 2022 om 09:22

Ja klopt inderdaad, je hebt er veel blaaskaken tussen zitten. Fijn weekend toegewenst

Voor Feyenoord mooi. Maar voor alle voetbalkijkers ook leuker als alle spelers fit zijn. Spinazzola bijvoorbeeld bij Roma gaat het misschien ook wel redden. In ieder geval voor de neutrale fan mooi als alle grote namen op het veld staan.

Ik zou Bijlow neerzetten. Ook zonder ritme de betere keeper

Dat kan je eigenlijk niet maken richting Marciano. Hij heeft een aantal fantastische reddingen verricht tijdens de Europa league campagne. En nu op het moment suprême wissel je hem in als grofvuil

19 mei 2022 om 16:53

Marciano is gewoon een hele matige keeper. In de profsport kan je nou eenmaal niet de goedheilig man spelen.. De beste moeten gewoon spelen en dat is met afstand Bijlow

19 mei 2022 om 17:35

Hij heeft een enkele wedstrijd gekeept in vergelijking met Bijlow. De laatste 3 wedstrijden en 1 in de voorronde(bijlow geschorst). Bijlow de andere 14. Dus waarom kun je het niet maken?

Grote gok van Slot, Bijlow heeft nog geen wedstrijd gespeeld en de eerste wedstrijd is de finale. Nu heeft Slot ook een grote fout gemaakt door Marciano publiekelijk af te branden. Volgens mij helemaal niet zo een slechte keeper, niet heel veel slechter dan Bijlow. Ook Bijlow heeft wel eens een bloopertje,, iets teveel gehyped naar mijn mening

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

14 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren