Klopp schoffeert UEFA om ‘een van de meest belachelijke ideeën in het voetbal’

Vrijdag, 13 mei 2022 om 17:48Shane Jebbink • Laatste update: 18:22

Jürgen Klopp haalt vernietigend uit naar de UEFA in de persconferentie in aanloop naar de FA Cup-finale tegen Chelsea. De manager van Liverpool geeft aan contact te hebben gehad met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin over de kaartverdeling van de Champions League-finale. Daarnaast laat Klopp zich uiterst negatief uit over de Nations League, die hij ‘een van de meest belachelijke ideeën in de voetbalwereld’ noemt.

Klopp sprak vorige week al schande over het feit dat zowel Liverpool als Real Madrid maar 20.000 tickets toegewezen krijgt voor de Champions League-finale, terwijl het Stade de France - waar de eindstrijd zal plaatsvinden - een capaciteit heeft van ruim 80.000 zitplekken. “Als het stadion over 75.000 plekken beschikt (in werkelijkheid 80.000 red.) en Real Madrid en wij slechts 20.000 tickets krijgen, dan vraag ik mij af waar de overige 35.000 tickets heen gaan”, nam de Duitser geen blad voor de mond. Klopp riep mensen op om ook zonder ticket naar Parijs af te reizen. “Ik denk dat Parijs groot genoeg is om fans te huisvesten die ook zonder tickets afreizen. Ik wil alle supporters die ons volgen bedanken, jullie maken het een speciale aangelegenheid.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Op het perspraatje voor het treffen met Chelsea reageert Klopp op zijn eerdere uitspraken. “Ik heb Aleksander Ceferin niet gesproken, maar hij heeft me een bericht gestuurd”, begint de oefenmeester. “Ik had aangegeven dat er meer tickets naar de fans zouden moeten gaan, waarop hij hetzelfde antwoord gaf als dat hij publiekelijk deed. Hij gaf aan dat 93 procent van het geld dat de Champions League genereert naar de clubs gaat, waardoor de UEFA zich op een andere manier van inkomsten moet verzekeren.”

De verdeling van de finaletickets is echter niet het enige probleem waar Klopp mee zit. “De reden waarom ik niet blij ben met de UEFA is het bestaan van de Nations League”, vertelt Klopp geïrriteerd. “Ik denk nog steeds dat het een van de meest belachelijke ideeën in de voetbalwereld is. We hebben nu een seizoen waarin spelers makkelijk meer dan zeventig wedstrijden spelen. Dat is echt gestoord. Daarom zou ik nog liever willen dat de UEFA meer geld uit de Champions League-finale haalt en de Nations League helemaal schrapt.”


Poll

Heeft Jürgen Klopp gelijk met zijn uitspraken over de UEFA?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door cas1)

Aan de ene kant heeft Klopp op zicht wel een punt. Aan de andere kant hebben die Europese topclubs zoveel kwaliteit in hun selecties dat dat niet echt een excuus mag zijn. Vallen er bij een Ajax drie spelers uit betekend dat al snel exit CL wamt die hebben niet de financien om hun bank te bezetten met Europese topspelers

13 mei 2022 om 18:15

Japie

Clubs betalen miljoenen aan salaris en de bond kan spelers opeisen. Ook al zijn ze niet fit. Bond maakt afspraak dat Mbappe ook mee doet tegen China. Bond pakt miljoenen.

Speler moet reizen, door verschillende tijdzones , wedstrijd spelen en dan terug. Weer ergens wedstrijd. Dan terug naar de club om aan de slag te gaan.

Nations league en zulke oefenwedstrijden voegen helemaaal niets toe en zorgen er alleen voor dat spelers uitgeput raken.

Kijk een Zuid Amerikaanse international, hoe vaak die op en neer moet vliegen.

13 mei 2022 om 19:00

@Krillin Dat ben ik wel met je eens hoor. Ik snap ook het nut van al die oefenpotjes niet

13 mei 2022 om 19:41

Oefen wedstrijden waren het eerst tussen de WK en EK kwalificatie in.
Maar dat hebben ze er uit gehaald.
En een nations League van gemaakt.
Dus eigenlijk waren die wedstrijden er al.
Maar nu speel je voor een prijs en je kan het in voordelen zien en in nadelen.
Voordeel is wel dat je niet voor een oefenwedstrijd naar de andere kant van de wereld hoef.
Nadeel is dat het gewoon te veel is voor de spelers.
Dus ze hadden gewoon lekker die oefenwedstrijden er uit moet gooien.
En niks van moeten maken.

13 mei 2022 om 19:43

Maar ze kunnen wel effe rekenen nations leaugue is echt een drama heeft geen enkel nut en erge is waar is het menselijk gevoel. Mensen zijn moe gestreden heel jaar door
Gebeukt en we kunnen wel roepen ja maar ze verdienen miljoenen maar als je uitgebrand bent dan ben je gewoon op wij zien de wedstrijden en roepen ah ze verdienen een godsvermogen maar een voetballer traint elke dag dat gaat echt wel in de koude kleren zitten. Ik zeg wees menselijk we zijn geen robots en die nations league is echt een lachtertje

13 mei 2022 om 22:08

Ik ben het totaal niet eens met Klopp. Je zult hoe dan ook moeten oefenen met het nationale team en als dat dat kan in de vorm van een oefentoornooitje is dat alleen maar mooi meegenomen. Ook best wel mooie wedstrijden gezien tegen Frankrijk en Duitsland onder andere. Ze moeten in eigen land maar wat minder wedstrijden doen, want 4 toernooien/competities slaat simpelweg nergens op.

Nations League slaat nergens op idd. Veredeld oefentoernooitje. Toch gewoon het eerste wat geschrapt moet worden om spelers minder te belasten.

13 mei 2022 om 18:05

Aan de andere kant is het ook wel logisch om een Nations League te hebben. Je hebt als nationaal team bijna geen mogelijkheid om je spelersgroep serieus te testen. Paar oefenpotjes en direct door naar een Wk/ek lijkt mij ook niet echt goed voor het niveau.

Wellicht zou je de oplossing moeten zoeken in het verkleinen van de nationale divisies en/of Europese cups. Want wat Klopp en jij zeggen is inderdaad waar: de fysieke belasting is echt veel te veel.

13 mei 2022 om 18:44

Beter de Nations League dan oefenpotjes.

13 mei 2022 om 19:02

Geen Nations League én geen oefenpotjes lijkt me een leuke optie. Elk WK en EK gewoon blind in gaan met je spelers, wellicht 1 of 2 weken trainingskamp en meer niet. Laat de voetbalgoden maar beslissen wie er wint!

13 mei 2022 om 19:04

Volgens mij was het ook ooit bedoeld om een belang aan oefenpotjes te hangen toch? Dat die niet per definitie doelloos zijn.

13 mei 2022 om 18:50

Zonder Nations League krijg je al die onveredelde oefenpotjes weer terug, daar zit ook niemand op te wachten. Als Klopp echt zo bezorgd was om zijn eigen spelers, waarom levert hij dan geen kritiek op de nieuwe opzet van de CL, waar clubs ook weer meer wedstrijden gaan spelen dan in de huidige opzet.

13 mei 2022 om 18:53

Aan de andere kant is teruggaan naar het systeem waar Oranje ineens twee weken weg was om oefenwedstrijdjes tegen Wales en Zuid Afrika te spelen ook niet best.

13 mei 2022 om 22:04

Een veredeld oefentoernooitje is ook precies waarvoor de nation league is opgezet. Het is simpelweg wel degelijk leuker dan oefenwedstrijden. Klopp kan zich beter afvragen of 4 competities/toernooien in eigen land niet iets teveel van het goede is.

Kloppt wat die zegt! Helemaal mee eens.

Goed dat iemand als Klopp zich hierover uitspreekt! Laten we hopen dat dit doet volgen want het is natuurlijk volstrekt belachelijk hoe de kaartverdeling bij de Europese finale werkt en zeker met echte volksclubs zoals Liverpool, Rangers en Feyenoord die allemaal echt makkelijk tienduizenden supporters op de been brengen.
De Nations League is ook echt zo’n onzinnig idee waarbij nou niemand echt weet hoe het werkt.

Ik ben het gedeeltelijk met Klopp eens. Over de verdeling van de tickets voor Europese finales heeft hij gelijk er moeten meer tickets naar de clubs. Aan de andere kant kunnen de giga bedragen die er uitgekeerd worden aan de clubs alleen gedaan worden doordat er grote sponsoren zijn en die hebben ook rechten. Maar een betere mix zou wenselijk zijn.

Met betrekking tot de Nations League ben ik het niet met hem eens want in dit toernooi speel je wedstrijden tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders. Waar ik persoonlijk veel meer moeite mee heb zijn die nutteloze Interland breaks voor oefenwedstrijden en kwalificatie reeksen waarin we tegen
Hutseklutseflutland spelen. Ook WK’s en EK’s hebben veel te veel deelnemers. De eerste 2 weken van het komende WK is folklore en heeft niets met topvoetbal te maken. Bij de laatste 16 zitten 11 landen uit Europa, 3 uit Zuid-Amerika en 2 verdwaalde landen uit andere werelddelen die er dan direct uitvliegen. Een WK moet tussen de toplanden gaan. Splits het op in zoals bij ijshockey in A, B, C en D landen WK’s met allemaal 16 landen en promotie/degradatie. Op die manier kunnen ook kleinere landen (zoals Nederland) eens een WK organiseren

13 mei 2022 om 18:44

Ben je ook tegen de CL format? Dat de topploegen een voordeel hebben.
Want ik lees altijd kritiek dat de CL zo saai is en kleine ploegen een kans moeten. Maar op landentoernooien is kwaliteit te laag.

Schrap lekker de nationale bekers, ik vind interland voetbal veel leuker dan clubvoetbal. Daar gaat het tenminste niet om geld. Edit: er zijn geen transfers bedoel ik jongens.

13 mei 2022 om 18:32

Smaken verschillen, ik heb vrij weinig met Oranje. De interlandweekendjes sla ik regelmatig over. Alleen de EK's en WK's vind ik echt interessant.

13 mei 2022 om 18:34

Migi

Interland gaat ook om geld. Worden ook gewoon oefenwedstrijden georganiseerd ver weg. Puur en alleen voor geld.

13 mei 2022 om 18:44

Ik bedoel meer bij de samenstelling van het team. Al kan je zeggen dat een rijk land meer geld heeft voor facaliteiten.

13 mei 2022 om 18:44

Interlands gaan niet om geld, hahahahahhahaha. Grap van de dag.

13 mei 2022 om 18:48

Sorry slecht verwoord, zie hierboven. Wel bedankt voor het lachen

14 mei 2022 om 13:11

Ze moeten gewoon de competities kleiner maken 16 teams max 18 dat scheelt al een hoop. Maar alles draait om geld vanuit welke bril je ook kijkt.

Jut en Jul competitie,alleen Feijenoord vindt dit een fantastisch idee.je speelt tegen de kleintjes van Europa,en tegen het einde kom je erven tegen zoals nu Roma 8ste in Italië ,dit zegt al genoeg.
Het bestuur van Feijenoord vind dit zelf geen Europees voetbal,daarom hebben ze advocaat door de achterdeur eruit geschopt en kan hij naar zijn centen fluiten.en hij is het net die hun naar die jut en Jul competitie gebracht heeft.zouden ze hem nu wel betalen.

13 mei 2022 om 18:36

waaar heb je het over? pil te vroeg genomen?

Slaat ook compleet nergens op. "als een sponsor tientallen miljoenen geeft zijn we hen contractueel kaarten verschuldigd." Prima hoor maar die wiskunde klopt niet. Zo heb je geen tienduizenden sponsoren. Ofwel druk je sponsorgeld achterover ofwel kaarten. Is toch een regelrechte schande dat de Uefa de helft van de kaarten opeist en de clubs heb gewoon 0 inspraak. Die NL is ook een farce. Maar reguliere speeltijd invoeren en het spelletje oprecht eens verbeteren, ho maar.

Klopp begrijpt nog steeds niet dat je niet hoeft te voetballen als je niet wilt
Klopp begrijpt nog steeds niet dat je niet alle wedstrijden hoeft te voetballen als je niet wilt
Maar als je wel op alle fronten wil meedoen en ook nog eens tot en met het einde dan heb je daar zelf voor gekozen. Dit betekent dat je je mond moet houden

14 mei 2022 om 11:31

Aha, dus omdat er teveel wedstrijden zijn, moet je er maar voor kiezen een 0-3 reglementaire nederlaag te pakken? Of moet je je spelers weghouden bij de nationale teams, waardoor ze vervolgens ook geschorst worden voor clubvoetbal?

Nou Cas1, volgens mij begrijp jij er bar weinig van en kan je beter je mond houden.

14 mei 2022 om 11:41

nee, je snapt het net als Klopp overigens niet
De grote clubs willen alles winnen wat er maar te winnen is. Daarvoor hebben ze heel heel veel goede voetballers. Sommige spelen sommige zitten op de bank en verdienen hun geld.
Maak keuzes, het leven bestaat uit het maken van keuzes. Net zoals jij hebt gekozen op te reageren op mijn posting en ik weer op de jouwe en natuurlijk op hetgeen Klopp gezegd heeft.
Ik zal daarom het nog duidelijker stellen
Als je Dertig spelers hebt dan gebruik je bijvoorbeeld 15 voor de competitie en Cl en de andere 15 voor de andere competities. Dit is maar een voorbeeld, een simpel voorbeeld.
Natuurlijk zijn er meer opties denkbaar

Bij de nationsleague zijn de oefenpotjes tenminste in je eigen regio. Als daarvoor in de plaats oefenpotjes komen zullen de bonden lucratieve wedstrijden in Azie of USA etc organiseren.

Ik dacht dat een groot deel voor de vrije verkoop oh zijn zodat bijv. Ook de locale bevolking kans heeft om de wedstrijd te bekijken. Beetje jammer als er een cl finale in Amsterdam zou worden gehouden en er geen enkele Nederlander naar de wedstrijd kan. Als er zoveel naar de sponsoren gaat heeft klopp wel gelijk dat je de clubs meer dan 50% van de kaartjes zou moeten gunnen.

Mensen zeiken wel over die nations league, maar ik heb me echt best vermaakt met die potjes hoor. Die finale ronde laatst waren echt leuke wedstrijden. En anders zouden ze oefenwedstijden spelen. Dus dan liever dit hoor.

Vond de nations League in het begin wel leuk bedacht. Persoonlijk vind ik het leuker dan niets zeggende oefenpotjes.Maar maar ik weet niet of die paar wedstrijden zoveel uitmaken. Misschien moeten ze maar eens een beker (of 2) afschaffen in de Pl.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool8966
3.Chelsea7142
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller3422
Diogo JotaAanvaller3415
AlissonKeeper350
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

292 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

‘Drie Premier League-clubs tonen concrete belangstelling voor Antony’

Het wordt een hels karwei voor Ajax om Antony binnenboord te houden. De Braziliaan kan rekenen op concrete belangstelling van Manchester United, Liverpool en Newcastle United, beweert UOL Esporte. De interesse...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren