130 miljoen euro in één jaar: bestbetaalde sporter komt weer uit voetbal

Donderdag, 12 mei 2022 om 23:55Tim Cozijnsen • Laatste update: 00:09

Lionel Messi heeft de eerste plek heroverd op de lijst van bestbetaalde sporters ter wereld, zo blijkt uit cijfers die Forbes bekendmaakt. MMA-vechter Connor McGregor moet zijn troon volgens het Amerikaanse zakenblad afstaan aan de ster van Paris Saint-Germain, met een jaarinkomen van 130 miljoen euro nu de bestbetaalde sporter. Cristiano Ronaldo voltooit achter de basketballer LeBron James (121,2 miljoen euro) de top drie met een inkomen van 115 miljoen euro. Neymar verdiende het afgelopen jaar twintig miljoen euro minder dan de Portugees en is in de lijst terug te vinden op de vierde plek. McGregor duikelt binnen een jaar vanaf plek één uit de top tien.

Forbes komt jaarlijks met een top 100 van de bestbetaalde sporters op aarde, waarvan nu de eerste tien bekend zijn. Daarbij gaat het om het totaal gegenereerde inkomen in een jaar, dus salarissen inclusief bonussen en inkomsten uit commerciële activiteiten. Messi mocht zich tot 2021 vier jaar lang de nummer één van de lijst noemen, maar werd vorig jaar ingehaald door zowel tennisser Roger Federer als door Ronaldo.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos


Top 10 bestbetaalde sporters (Forbes)Sporter
Sport / club
Inkomen
1. Lionel Messi Voetbal / Paris Saint-Germain 130 miljoen euro
2. LeBron James Basketbal / LA Lakers 121,2 miljoen euro
3. Cristiano Ronaldo Voetbal / Manchester United 115 miljoen euro
4. Neymar Voetbal / Paris Saint-Germain 95 miljoen euro
5. Stephen Curry Basketbal / Golden State Warriors 92,8 miljoen euro
6. Kevin Durant Basketbal / Brooklyn Nets 92,1 miljoen euro
7. Roger Federer Tennis 90,7 miljoen euro
8. Canelo Álvarez Boksen 90 miljoen euro
9. Tom Brady American Football / Tampa Bay Buccaneers 83,9 miljoen euro
10. Giannis Antetokounmpo Basketbal / Milwaukee Bucks 80,9 miljoen euro

De herovering van de nummer één-positie door Messi komt volgens het Amerikaanse blad door de nieuwe deals die de linkspoot heeft gesloten. De steraanvaller tekende eind maart een deal met het cryptobedrijf Socios, dat liefst twintig miljoen euro overmaakte aan Messi. Verder werd de voormalig speler van Barcelona in juni van het vorige jaar de eerste sporter ooit die een samenwerking aanging met restaurantketen Hard Rock, dat een speciale Messi-burger op de markt bracht. De aanvaller heeft daarnaast onder meer een lucratieve samenwerking met Adidas, Budweiser en Pepsi lopen.

Met Ronaldo op plek drie en Neymar op plek vier staan er drie voetballers in de top tien. De sterspeler van Manchester United haalt een groot deel van zijn inkomsten uit zijn enorme bereik op sociale media. De Portugees heeft 690 miljoen onlinevolgers en kan volgens Hopper HQ, dat sociale media-gebruikers helpt om hun online posts te ontwikkelen, per gesponsorde Instagram-post ruim 1,35 miljoen euro vragen. Neymar werkt samen met Puma en Red Bull, en is te zien in de Netflix-documentaire Neymar: The Perfect Chaos. Verder staan er vier basketballers uit de NBA, één American Footballer uit de NFL, één tennisser en één bokser in de lijst.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door svenieman)

Moet je je voorstellen dat ie in de 2e helft van 2021 ook nog zijn Barca salaris had gehad. Scheelt toch even 30 miljoen op deze lijst. Geeft nog maar eens aan hoeveel deze lui uit marketing verdienen. Ronaldo verdient volgens mij 30 miljoen bruto an het voetballen zelf

13 mei 2022 om 00:37

Maar die 500m plus in 4 jaar alleen aan salaris heeft nog nooit geklopt volgens mjj,want de afgelopen 4 jaar verdiende hij nooit meer dan 150 volgens forbes en hij verdient de laatste jaren altijd meer dan 25 aan marketing dus zou hij makelijk de 150 moeten passeren...daarom denk ik dat zijn barcelona salaris nooit heeft geklopt of forbes weet gewoon niet alles..

13 mei 2022 om 09:24

Forbes weet gewoon niet alles. Die gokken ook maar wat (natuurlijk wel beredeneerde gokken maar toch).

Maar daar krijg je dan ook wel 4 goals voor terug

13 mei 2022 om 07:02

Pijnlijk dat er drie verdedigers bij PSG gelijk of meer gescoord hebben.

13 mei 2022 om 08:08Ah ja, wanneer ze 10 euro krijgen per verkocht shirtje met zijn naam erop, dan hebben ze dat geld al dubbel en dwars terugverdiend.

Los daarvan, belachelijke bedragen natuurlijk.

13 mei 2022 om 09:42

Jij denkt dat er dus dat er zo veel shirts verkocht worden met Messi achterop? Er van uitgaande dat die 10 euro klopt.

13 mei 2022 om 10:00Bij wijze van Kakadu, bij wijze van...
Ik heb uiteraard geen idee hoeveel officiele PSG shirtjes er exact zijn verkocht met zijn naam achterop. 13 miljoen stuks wereldwijd uitgaande van die 10 euro is wellicht wat overdreven...

Moraal van het verhaal, ik denk dat er wat betreft verkoop van merchandise een hoop terug is verdiend, wellicht niet elke cent, maar wel een aanzienlijk deel.

13 mei 2022 om 11:46

Er worden vermoedelijk wel zoveel shirtjes met zijn naam verkocht, maar dat zijn niet allemaal officiële shirts en alleen de officiële shirts leveren PSG held op.

13 mei 2022 om 13:39

Ja klopt, vandaar dat ik dat er specifiek bij had vermeld.

Ik vraag me altijd af waarom je als een Messi zijnde, met meer geld dan jij en je familie in vijf generaties uit kunnen geven, alsnog zou meewerken aan zoiets als een ‘Messi Burger’ van Hard Rock? Als je een B-celebrity bent en je inkomen bij elkaar moet sprokkelen, a la. Maar waarom zou je je daar nog voor lenen als je een halfgod bent?

13 mei 2022 om 00:55

Dat we hier nog een fan van Cicero zouden tegenkomen, wie had dat gedacht…

13 mei 2022 om 02:15

geld geld geld waarschijnlijk weet die er niets van., kent hardrock café, ziet het geld (wat ik dan weer niet begrijp) en denkt doen

13 mei 2022 om 05:03

Voor mij is de vraag dan meer waarom hij het niet zou doen. Het is heel menselkijk om altijd meer te willen en dus ook meer geld.

13 mei 2022 om 07:29

Messi is Rupsje Nooit Genoeg! Hij heeft Barca ook jaren het mes op de keel gezet en telkens meer salaris gevraagd, ook toen het financieel slecht ging met de club. Speelt voor zichzelf en is niet solidair, geld beheerst zijn leven. Jammer, zo’n grote speler, en alleen daardoor al voor mij niet de grootste. Hij is niet oprecht, met z’n krokodillen tranen toen hij wegmoest bij Barca. Had allang kunnen tekenen voor iets minder geld, de club iets terug kunnen geven. Maar nee hoor, Rupsje Nooit Genoeg! Bah!

13 mei 2022 om 10:32

Tsja Joaquin, ik weet niet hoeveel spelers er voor jou overblijven dan.

13 mei 2022 om 11:52

Het is natuurlijk een open deur, maar door deze absurde bedragen wordt het voetbal kapot gemaakt. Een oplossing heb ik uiteraard niet, maar zolang oliesjeiks met geld lopen te strooien, wordt iedereen het hoofd op hol gejaagd en gaat iedereen graaien.
Clubliefde.. hoezo, als de concurrent meer geld geeft...???
Inderdaad Joaquim77 had Messi met wat meer clubliefde en akkoord voor minder geld (nog tig keer meer dat ik in mijn hele leven zal gaan verdienen), zich echt een clubicoon/-legende gemaakt.. maarja dat geld bij de concurrent....
Ik heb niet veel met Feyenoord en Dirk Kuijt, maar op zo'n manier iets terugdoen voor de club waarbij je groot geworden bent, daar kunnen mensen als Messi een voorbeeld aan nemen(en gelukkig is Kuijt niet de enige!)!!

13 mei 2022 om 15:39

Een budgetcap net als bij de F1 is de enige oplossing.. maximum salarissen, maximum transferbedragen.. dan komen uiteindelijk ook clubspelers weer terug en hebben heel veel clubs kansen!

13 mei 2022 om 08:29

Capitalism baby, dat is fantastisch! Hoe meer geld hoe beter. Kan je lekker groot huis kopen ver van alle vieze stinkende arme mensen die moeten werken voor hun centjes.

13 mei 2022 om 15:41

Waarom niet? Is toch lache om een burger naar je vernoemd te krijgen? En er dan nog voor betaald worden ook.

Er zijn dagen dat ik het niet verdien..

Ik ‘mis’ Patrick Mahomes in dit illustere rijtje nog. Ik vind het oprecht veel geld, misschien zelfs wel belachelijk veel geld.

13 mei 2022 om 11:38

misschien....??

13 mei 2022 om 17:45

Mahomes heeft een relatief team-friendly contract getekend door voor zoveel jaren te tekenen. Het zal niet lang duren voor dat elite quarterbacks 70/80 miljoen op jaarbasis verdienen

13 mei 2022 om 19:48

Maar Mahomes was bij het tekenen van dit contract nog ver van de elite status verwijderd.. Hij hoeft natuurlijk ook niet op een houtje te bijten met die honderden miljoenen ;-)

En deze gasten spelen al een aantal jaren geen rol van betekenis Europees gezien!

Giannis Antetokounmpo…. Onvoorstelbaar goede basketballer die NBA gaat beheersen. Griek met Nigeriaanse roots, the Greek Freak noemen ze hem. Geweldige humor ook. Lag paar tellen op de grond naar plafond te staren na overtreding, vraagt pers ‘waar dacht je toen aan?’ Zegt ie, ‘of ik de deur van de koelkast had dicht gedaan’. Haha
Midden in play offs NBA. Superster vd toekomst en minimaal top3 van dit lijstje denk ik zo.

13 mei 2022 om 09:26

Hij is toch al lang en breed een superster? Twee keer MVP en 1 keer finals MVP.

13 mei 2022 om 12:57

Hij heeft idd al lang een sterrenstatus. Denk dat de Bucks wederom gaan winnen dit jaar, team zit gewoon het beste in elkaar en met Giannis heb je natuurlijk een superwapen. Als die vent zijn schot nog verbetert zou het bijna illegaal moeten zijn zo iemand in je team te hebben. Desondanks hoop ik dat de Suns winnen dit jaar, zodat Chris Paul eindelijk zijn eerste ring pakt

13 mei 2022 om 14:13

Hij heeft zijn schot al verbeterd. Zijn free throws percentage is aanzienlijk verbeterd. Hij moet het niet hebben van 3-point shootings, maar meer dribbling in the paint en gewoon oorlog maken daar. Ook weer zonder Middleton waren hij en Holiday zo belangrijk tegen the celtics, voornamelijk die 3-pointer die hij maakte vlak voor het einde. Geweldige basketballer en een super likeable gozert. Hardwerken, nederig, en het is totaal geen diva. Samen met Jokic (congrats voor zijn tweede mvp trophy) echt mijn favoriete spelers. Maar dat hij al een superstar is, dat was die inderdaad allang al. Is ook al onderdeel van de nba 75.

13 mei 2022 om 14:15

Het gaat er nog om spannen tegen de Celtics denk ik, maar ze gaan het wel halen volgens mij.

Persoonlijk zie ik de Suns nog wel als de favoriet.

13 mei 2022 om 16:40

FcGrunn050 klopt, maar stel je voor dat hij het nog meer verbetert, dan is hij werkelijk niet meer te stoppen. Dan krijg je namelijk hetzelfde wat je al bij Kevin Durant (mits in vorm) krijgt: dermate lange arme dat het bijna onmogelijk wordt te blocken. Bovendien roep ik wel dat de Bucks weer gaan winnen, maar ik moet het nog wel eens zien als ze tegen GSW moeten die met hun fastball alleen maar 3-punters maken. En ja Jokic, topper maar de Nuggets zijn gewoon niet goed genoeg. Zou hem graag samen met Doncic bij Dallas zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3791 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 25 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Jorge Messi zorgt voor vraagtekens met plotseling bezoek aan Barcelona

De aankomst van Jorge Messi op het vliegveld van Barcelona - El Prat zorgt voor opschudding in Spanje. Zondagmiddag wordt de vader en zaakwaarnemer van Lionel Messi gespot door los Jijantes...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren