Alfred Schreuder kan niets met Ajax-geruchten: ‘Wat moet ik daarmee?’

Donderdag, 12 mei 2022 om 09:09Rian Rosendaal • Laatste update: 09:13

Alfred Schreuder wil niet al te veel kwijt over de mogelijke overstap naar Ajax, zo blijkt uit een interview dat de trainer van Club Brugge woensdagavond gaf na de 1-0 overwinning op Royale Union Saint-Gilloise. De Telegraaf meldde kort na de 5-0 overwinning van kampioen Ajax op sc Heerenveen dat Schreuder op hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt over een contract voor de aankomende twee seizoenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Ik snap ook niet wat mensen bezielt om het op zulke momenten te vragen, daar ben je toch op dat moment helemaal niet mee bezig? Lijkt me trouwens wel een uitgemaakte zaak dat hij komt. Weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden, maar een betere dan Ten Hag gaan we op dit moment toch niet vinden dus we moeten het er maar even mee doen.

12 mei 2022 om 09:21

Hij geeft gewoon een goed antwoord. Zijn focus ligt nu op Brugge. Zijn zaakwaarnemer handelt contracten e.d. af zodat hij zich met zijn werk bezig kan houden. Na de laatste wedstrijd van Brugge zal er meer bekend worden lijkt mij. Voor nu is het, voor zover dat kan, rust bewaren want zijn huidige werknemer wilt ook de titel pakken.

12 mei 2022 om 09:28

Ja dat is ook het enige goede antwoord, maar daarom vind ik die journalisten ook zo irritant. Ga het over de wedstrijd hebben ofzo, dat geleuter over transfers komt later wel.

12 mei 2022 om 10:25

Vind ik nogal onzinnig hoor. Als je een contract kan onderhandelen met Ajax dan kan je ook op de vragen over dat contract antwoorden.

Verder toch zo logisch als maar zijn kan dat je als journalist nieuws wil verifiëren?

12 mei 2022 om 11:47

@gilli

Die zaakwaarnemer overlegt natuurlijk wel met zijn client over wat zijn wensen zijn. Dus Schreuder is er dan ook gewoon mee bezig, zij het misschien via een zaakwaarnemer. We hebben ook gezien dat de overgang van Ten Hag naar United al definitief was voordat Ajax kampioen was. Daar wordt echt intensief gesproken hoor. De focus ligt dan echt niet alleen bij de huidige club.

12 mei 2022 om 11:45

@messi

ALs het een uitgemaakte zaak is dat hij komt, dan is hij er dus wel mee bezig. Het is zo'n fabeltje dat de focus maar op 1 ding ligt, de huidige club. Dat bleek bij Ten Hag ook gewoon niet waar te zijn. Dat zeggen ze omdat het het politiek correcte antwoord is. Niet omdat het waar is.

Zeer teleurstellende keuze mits het waar is, onze club heeft behoefte aan rust en structuur. Zeker weten we het niet, maar er zijn zoveel geruchten dat die man naar de media lekt dat kunnen we niet gebruiken. Ik had gewoon voor Jonk gekozen, maar goed het is niet anders. Dus ik zal hem steunen als zijn aanstelling gerealiseerd gaat worden.

12 mei 2022 om 09:21

Ik snap je wens voor Jonk op basis van diens werk in Volendam en Ajax-verleden. Zou er niet nog teveel intern zeer zitten bij een terugkeer?

12 mei 2022 om 12:07

Ijsmuts je kan zomaar gelijk hebben hoor, maar het werk wat hij laat zien met Volendam is geweldig. En met Bergkamp was alleen het gedoe toch? Hij is al vertrokken maar misschien is er intern inderdaad meer zeer.

12 mei 2022 om 09:25

Ik ben er ook niet tevreden mee en ik hoop maar dat Schreuder ineens een ommedraai maakt qua speelstijl en spelopvatting.

Jonk had ik persoonlijk ook een hele leuke optie gevonden. Die staat voor leuk voetbal en het toepassen van de eigen jeugd. Ik zie het alleen niet snel gebeuren zolang Van der Sar er nog zit. Ook heb ik wat twijfels aangezien hij misschien iets teveel neigt naar eigen jeugd inzetten.

Reiziger was ik ook wel benieuwd naar en was gedurfd geweest. Hij heef toch leuke dingen laten zien bij Jong Ajax (maar goed, dat deed Keizer ook).

Het is jammer dat Ajax per se een Nederlandse trainer wilt hebben, want de vijver waar je dan uit moet vissen is wel erg klein. Bosz en Slot passen goed bij Ajax, maar Bosz zit nog bij Lyon en Slot doet het gewoon prima bij Feyenoord en heeft gezegd te blijven. Nou kan ik vrij weinig buitenlandse trainers opnoemen die bij Ajax passen (bielsa misschien), maar dat is dan ook niet mijn taak. Je mag er van uit gaan dat Ajax ook gewoon mensen heeft die kijken naar potentiele trainers.

12 mei 2022 om 12:09

Miccoli 100% eens man, niet aan toe te voegen voor Oranje leek een buitenlandse trainer mij ook mooi. Reiziger en Bogarde had ik ook logisch gevonden. We gaan het zien.

12 mei 2022 om 09:33

Met Jonk weet ik het zo net nog niet hoor. Mits hij verandert is qua opvattingen met jeugd inpassen, dan zou het een interessante keuze zijn geweest. Als hij nog steeds zo standvastig is om de jeugd voorrang te geven aan echt gerichte aankopen dan hoop ik het niet. Dat was ook de reden dat hij vertrokken is, hij was te gefixeerd op de jeugd. Nadat hij en met name Bergkamp zijn weggegaan, zijn er aankopen gekomen die we echt nodig hadden, met vooral ervaring. En we weten allemaal het resultaat. Dus mits Jonk daarvan af is gestapt prima, anders nee dank je

12 mei 2022 om 09:41

Mwah, Jonk was toch niet tegen gerichte aankopen? Hij was alleen geen fan van aankopen op posities waar ook een talentvolle jeugdspeler klaar stond om die in te vullen, of voor backup aankopen waar je ook een jeugdspeler kan neerzetten. Zijn idee (gebaseerd op de Cruijff filosofie) was dat aankopen alleen gedaan moeten worden als er geen goede jeugdspeler klaarstaat om deze positie in te vullen + geen spelers voor de bank halen.

Ben het wel met je eens hoor. Jonk brengt ook wat twijfels met zich mee voor mij. Ik denk dat Ajax nooit zo heeft kunnen groeien de laatste jaren zonder grote aankopen als Tadic, Ziyech en Blind.

12 mei 2022 om 09:55

@miccoli, vanuit je verhaal klopt dat mijn inzien ook zeker wel maar ligt het probleem meer dat Jonk al snel vond dat een jeugdspeler klaar zou zijn voor een bepaalde positie. Daar sloeg hij vaak in door terwijl je als Ajax ook ambitie had om een stap te maken in Europa. Daar waren veel interne conflicten over.

Ik vind Schreuder een lastige omdat ik niet goed weet wat zijn bijdrage als assistent is geweest en of hij wel of niet graag een vriendje van de pers is. Daarnaast heeft hij bij clubs gespeeld die natuurlijk heel anders spelen dan een Ajax en je dus ook niet goed weet of hij maximaliseert of juist een voorkeur heeft boor een bepaalde stijl.

Ik had liever nu een ervaren coach gehad die goed snapt hoe we willen spelen en met welke speler je dat zou moeten doen en dat in het verleden al bewezen heeft. Dat is een lastig profiel voor een Nederlandse club dus ik begrijp ook wel dat iets haalbaar moet zijn.

Maar net als Sulejmani sta ik achter de keuze van Ajax want wij supporters weten het vaak niet beter.

12 mei 2022 om 10:12

@thamike

Ik zal Schreuder ook gewoon steunen en ik hoop dat hij mijn mening doet veranderen. En als ik de verhalen mag geloven dan liepen veel spelers met hem weg als assistent, alleen vind ik dat een leuke extra en niet een behoefte. Het gaat vooral om hoe je team speelt.

Ik ben het niet echt eens met je statement over dat zijn huidige en vorige clubs anders speelden. Hij werd trainer bij een Twente dat hij een (sub)top team was en gewoon heerlijke aanvallende spelers had. Bij Brugge heeft hij ook de beste selectie van België ter beschikking, maar toch speelt hij matig voetbal. Dezelfde spelers die onder zijn voorganger wel leuk voetbal lieten zien. Maar goed, het kan zijn dat hij op de korte termijn meteen success wou hebben en alles op alles zetten om maar kampioen te worden en hierdoor het voetbal speelt wat hij nu doet. Ik weet het allemaal niet.

Maar zoals je zegt, heel veel keuze qua Nederlandse trainers hebben we niet. Alhoewel ik Bosz een betere vervanger zou hebben gevonden, was ik daar ook niet 100% tevreden mee geweest. Qua keuzes denk ik dat ik alleen Slot echt een goede opvolger had gevonden, maar die is op het moment gewoon onhaalbaar.

Dan kom je al snel uit bij de kleinere trainers zoals Jonk en Reiziger, maar goed... laten we hopen dat Schreuder ons doet verrassen!

12 mei 2022 om 14:13

Maar een talentvolle jeugdspeler is nog geen "beter dan een aankoop"
Die jeugd zal dan toch altijd de voorkeur blijven krijgen. Met Jonk ga je met Jong Ajax de CL in. Dat moet je niet willen. Die gast wilde alles met eigen jeugd oplossen. En we hebben de afgelopen jaren kunnen zien dat je mee doet met de top als je topspelers aankoopt. Met Jonk ben je gewoon weer terug bij af.

12 mei 2022 om 09:59

Jonk is niet meer " in speaking terms" zoals hij het zelf noemt met Van Der Sar. Overigens ook niet meer met Bergkamp en Overmars. Maar een aanstelling bij Ajax lijkt mij dus vrijwel onmogelijk. Zolang Van Der Sar bij Ajax werkt zit er veel te veel oud zeer. Bovendien denk ik dat Jonk ook gewoon heel graag het avontuur met Volendam in de eredivisie aangaat

Link dan de volgende keer ook even het interview in het artikel, zou het wel willen zien eigenlijk. Verder niet zo blij met deze keuze van Ajax, ik denk niet dat Schreuder de juiste man is, ik vind het een geweldige assistent maar als hoofdcoach heb ik hem echt niet hoog zitten. We gaan het zien.

Liever Schreuder niet... Jonk, Reiziger (met fretje Grim als ervaren assistent erbij) of misschien Dick Lukkien

12 mei 2022 om 09:39

Dick Lukkien? Hoe kom je daarbij?

12 mei 2022 om 10:01

Is Nederlands en speelt prima voetbal met Emmen met beperkte middelen en liever iedereen anders dan Schreuder.

12 mei 2022 om 10:18

Nee, Dick Lukkien hoeft het nooit te worden.

12 mei 2022 om 11:48

Neem dan Ron Jans. Overal geslaagd, en niet alleen een leuke kop voor de groep van Emmen.

Jammer dat ze geen poging voor Slot hebben gedaan, was best benieuwd wat hij zou doen als hij echt een concreet voorstel zou krijgen. Zoiezo de beste optie geweest. Hier had je ook een statement gemaakt, de beste trainer van de Eredivisie weghalen bij een toekomstig titelrivaal.

12 mei 2022 om 09:49

Was een kansloze poging geweest.

12 mei 2022 om 10:34

We zullen het nooit weten..

Alfred Schreuder is een kleurloze coach die heel erg conservatief speelt. Past totaal niet bij Ajax en mijn nachtmerrie wordt realiteit. Vanaf nu zijn Schreuder, Hamstra en V.d.sar de boegbeelden van Ajax.

Ik begrijp niet dat ze bij Ajax nu weer uitkomen bij een man die het eigenlijk niet echt goed gedaan heeft als hoofdcoach. Het is wachten tot Schreuder in januari 3e staat, hij ontslagen wordt en ze uitgaan komen bij de trainer van Twente, Vitesse, Utrecht of AZ (net wie het meest boven verwachting presteert op dat moment.)

Ik twijfel er niet aan dat Schreuder, geheel volgens de Ajax doctrine, zijn spelers als malloten naar voren kan laten rennen, maar ik verwacht een enorm vroege exit in de Champions League. Volgend seizoen gaat weer een meetpunt worden waar ze imo een keuze zullen moeten maken tussen stijl of resultaten.

12 mei 2022 om 11:56

@yoeri

Ik had eigenlijk nu al een beetje gehoopt op Ron Jans. Die man is overal geslaagd, behalve door die (niet-voetbalgerelateerde) misstap in Amerika. Dat is gewoon een vakman, kijk wat hij nu met Twente doet.

Maar wie de trainer ook wordt, ik verwacht sowieso een vroege aftocht uit de CL. Ajax gaat in de verbouwing deze zomer. Dan kun je niet echt verwachten dat ze in de CL gaan presteren. Ik hoop het natuurlijk, maar zou al tevreden zijn met een derde plek zodat ze de Europa league in kunnen. Dan hebben ze een half jaar de tijd gehad om er in te komen, en kunnen ze in de EL misschien een hoop punten pakken.

Wat denk ik wel van belang is bij de aanstelling van Schreuder is de verdere invulling van de technische staf. Ik denk dat je er een hele ervaren assistent naast moet zetten. Zoals van Nistelrooy die met Rutten heeft bij PSV. Verdergaan met alleen Bogarde en Reiziger vind ik onverstandig. Ik zou iemand als Jan Wouters of Olde Riekerink aanstellen, dat lijken mij echt ideale ervaren assistenten. Hebben alles al gezien en die rol is ze op het lijf geschreven

Yo,

Ik begrijp dat het is afgelopen met het succes van Ajax na het vertrek van Ten Hag en Overmars. Maar Schreuder aanstellen. Dan gaat Ajax in een vrije val belanden en dan wordt RKC een lastige tegenstander. Deze man is niet welkom, hij gaat in conflict komen met zijn eigen spelers.

12 mei 2022 om 10:20

Yo,

Het is met het succes zeker nog niet afgelopen. Ook PSV gaat een onzekere zomer tegemoet en Feyenoord kan nog niet realistisch uitdagen voor de titel.

12 mei 2022 om 12:00

@bongiorno

Ik denk dat de drie clubs wel dichter bij elkaar komen te liggen. Dit seizoen was Feyenoord echt kansloos, maar dat zijn ze denk ik volgend jaar niet. Ajax gaat echt wel wat minder worden, en naast de eredivisie is er ook nog Europees voetbal, waar het succes echt niet groter zal worden dan de laatste jaren. Ajax gaat in de verbouwing. Dan staat er niet direct een ingespeeld topteam.

12 mei 2022 om 12:03

Het elftal wordt op drie/vier plekken gewijzigd, andere trainer. Als Schreuder het systeem van ten Hag kan voortzetten zal het niet heel veel minder worden.

Schreuder laat bij Club Brugge zien dat hij op korte termijn een succesvol team kan smeden dat goede resultaten neerzet. Weliswaar bij een ploeg die kwalitatief ver boven de rest uitsteekt qua individuele kwaliteit, maar dat is bij Ajax ook zo. Bij Hoffenheim heeft hij het ook heel behoorlijk gedaan.

Ik heb meer mijn twijfels bij zijn kwaliteiten als manager voor de langere termijn. Schreuder lijkt vooral gefocust op de resultaat op de korte termijn en iedere speler, hoe goed of talentvol ook, moet zich hiernaar schikken. Als manager moet je er echter ook voor zorgen dat je de hele kleedkamer tevreden houdt en dat je ook voldoende investeert in de ontwikkeling van je jeugd. Ik ben benieuwd of Schreuder bij Ajax de lange termijn belangen kan combineren met het spelen op resultaten. En ik ben ook benieuwd hoe hij door zijn eerste half jaar heen komt. Ajax ging in de CL altijd van eigen kracht uit, gaat hij zich nu ook aanpassen zoals hij nu ook met Club tegen Union deed met een vrij defensieve instelling? De kritiek zal gelijk groot zijn bij wat minder spel of mindere resultaten.

Ik zie iedereen schreuder maar afschrijven. Zou ik mee oppassen. Je weet het nooit met zo’n coach. Ten hag had ook tegen kunnen vallen. Je hoopt misschien op een iets betere vervanger gehoopt, maar t ik snap de keuze wel. Hij laat Brugge dit seizoen lekker ballen. Die heren van de directie zijn ook niet dom hè, die kiezen niet zo maar een trainer. Je had ook buitenlandse mensen kunnen benaderen, maar Ajax houdt graag vast aan mensen die de taal spreken. Tja, dan kom je op dit moment wel bij iemand als schreuder uit, want slot is toch niet beschikbaar. We gaan het zien, maar als Schreuder het wordt geef ik hem al het vertrouwen, zoals alle fans het zouden moeten doen!

12 mei 2022 om 12:01

Eens hoor, niet direct afschrijven. Maar Schreuder heeft toch nog niet zoveel laten zien. Als we in die categorie vissen, was ik zelf voor Ron Jans gegaan. Die slaagt overal, is een echte vakman, en doet het ook nu met Twente weer hartstikke goed.

12 mei 2022 om 14:47

Klopt, ik moest ook aan Ron Jans denken. Maar hij heeft wel bij Rondo aangegeven dat ie Twente trouw wil blijven Denk dat hij met Twente de huidige vorm door wil trekken, in ieder geval nog 1 seizoen.

Ik had zelf Henk ten Cate gepolst samen met Reiziger en Bogarde als assistent. Reiziger klaarstomen voor 2 jaar als HTC weg gaat en dan kan hij het overnemen. Schreuder lijkt een people manager en tactisch moet ik het nog eens gaan zien. Aan de andere kant denk ik niet dat Tadic het gaat pikken als Schreuder ineens heel anders wilt gaan spelen. Dus dat kan nog wel leuk worden.

12 mei 2022 om 14:16

Reiziger klaarstomen??/ Volgens mij heeft Ten Hag dat ook al gedaan he.
Bovendien wil Ten Cate niet meer.

Vind dat altijd zo schijnheilig. Zeg gewoon waar je mee bezig bent en of je wel of geen akkoord hebt. Dan is het toch voor iedereen duidelijk en kan de focus weer op de club waar je nog zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

10 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2022- Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Schreuder oogst lof: 'Hij is meer aanwezig op de training dan Ten Hag’

Youri Regeer is goed te spreken over zijn nieuwe trainer Alfred Schreuder. De middenvelder annex rechtsback werkte tijdens het trainingskamp van Ajax in de Lutte voor het eerst met Schreuder samen...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren