Van Dijk krijgt groot compliment: ‘Hij is de beste centrumverdediger ooit'

Dinsdag, 3 mei 2022 om 20:55Jordi Tomasowa • Laatste update: 21:26

Virgil van Dijk heeft in aanloop naar de returnwedstrijd tegen Villarreal in de halve finale van de Champions League een groot compliment gekregen. Volgens Michael Owen is de dertigjarige Nederlander de beste verdediger aller tijden is. "Hij is groter dan iedereen, hij is sterker dan iedereen, hij is sneller dan iedereen", aldus Owen.

Van Dijk heeft veel lof geoogst sinds hij in 2018 voor 84,5 miljoen euro van Southampton naar Anfield verhuisde. Dit seizoen is de 46-voudig international van Oranje weer vaste basisskracht bij the Reds, nadat hij een groot deel van het seizoen 2020/21-campagne miste vanwege een kruisbandblessure. Rio Ferdinand noemt Van Dijk als analist bij BT Sports de beste verdediger van dit moment, maar daarmee wordt de Nederlander volgens Owen zelfs nog tekort gedaan: “Hij is de beste verdediger aller tijden”, stelt de voormalig profvoetballer van onder meer Liverpool en Manchester United.

“Hij is groter dan iedereen, hij is sterker dan iedereen, hij is sneller dan iedereen”', zo luidde de lofzang van Owen. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hoe kan je beter zijn dan Virgil?” Vlaar heeft bij RTL 7 tijdens de voorbeschouwing op het Champions League-duel tussen Villarreal en Liverpool eveneens mooie woorden over voor Van Dijk. “Het is sowieso knap hoe hij terug is gekomen na zijn zware blessure”, zegt Vlaar. “Hij stond er echt meteen weer. Misschien dat hij in het begin wat schoonheidsfoutjes maakte, en dat heeft ook wel met ritme te maken.”

“Maar hij is zó overtuigend in de duels. Soms zie je hem duels ingaan en denk je: hé, het lijkt wel alsof hij er maar half ingaat, maar hij doet alles zo berekenend en bewust”, vervolgt Vlaar. “Hij wil ook altijd nog het balbezit behouden. Dat is echt geweldig. Ook met zijn snelheid kan hij nog heel veel herstellen. Het is een fantastische leider voor iedere ploeg: zowel voor Liverpool als voor het Nederlands elftal.” Kuyt sluit zich volledig aan bij zijn collega. “In het begin na zijn blessure speelde Virgil maar een keer. Op een gegeven moment ging hij twee keer in de week spelen, maar nu is het alsof hij nooit meer is weggeweest.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door n. tesla)
4 mei 2022 om 00:21

Want? Ik zie niet in waarom iemand niet deze mening kan hebben. De impact die Van Dijk heeft op een van de sterkste teams van de laatste jaren is gigantisch. Het is een topverdediger met een enorme uitstraling en daarnaast een geweldige aanvoerder. In andere landen worden de eigen spelers meestal alleen maar omhoog gepraat. In Nederland doen we altijd precies het tegenovergestelde, jammer vind ik dat.

4 mei 2022 om 00:40

Ik snap het ook niet. Van dijk is de man die de wederopbouw van liverpool begon. Als jij de leider bent van zo'n verschrikkelijk goede ploeg. Mensen blijven liever vaak in het verleden hangen en dat groter maken dan het heden. Cannavaro boven van dijk zetten vind ik bijvoorbeeld totaal niet kunnen. Nesta en Maldini kun je over twijfelen.

4 mei 2022 om 06:25@pranjic,

Misschien is het de trotse Nederlander die nu in jou boven komt drijven en dat juich ik alleen maar toe, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat je niet serieus bent met de onzin die je hier verkondigd. Van Dijk is helemaal niet de man die de wederopbouw van Liverpool is begonnen, hij is daar slechts deel van net als Salah en Mane. De oorsprong van dit succes begint trouwens bij ene heer Klopp.

Los daarvan kan ik tientallen verdedigers opnoemen die veel beter waren dan Van Dijk en hij mag uiteraard de veters van Cannavaro niet strikken. Dat je daarna Nesta en Maldini opnoemt is al helemaal schrikbarend. Dat zijn levende legendes met carrieres waar je u tegen zegt. Van Dijk is veel te laat gaan bloeien om uberhaupt in 1 zin genoemd te worden met die geweldenaren. Vidic in zijn toptijd had daarnaast ook veel betere statistieken dan Van Dijk. Overigens is er geen fan in het Verenigd Koninkrijk die Michael Owen serieus neemt vanwege de nonsens die hij uitkraamt. Word weggezet als clown daar.

4 mei 2022 om 08:19

Dit voelt meer persoonlijke naar Van dijk toe, vindt je vriendin hem leuk ofzo?

4 mei 2022 om 12:11

Frenkie de jong is de man die de wederopbouw van het Nederlands elftal begon en ook bij Ajax. Hij is de beste middenvelder allertijden

4 mei 2022 om 14:52

Hij is goed, maar er waren heus wel betere spelers vroeger, ook Nederlandse verdedigers. Noem een Rijkaard, was ook een verdediger, won 3x de europa cup 1 / CL en won het EK. Was onderdeel van het gouden trio bij AC Milan (van Basten, Gullit, en Rijkaard).

4 mei 2022 om 19:33

Hij is helemaal geen Nederlander, maar een Kroatische slijmbal die punten wil scoren hier en een papagaai/naprater.....en jij hebt er verstand van!! Jij noemt tenminste echte verdedigers op die zich niet verschuilen zoals v. Dijk dat doet op het moment wanneer ze er moeten staan.

Ik denk dat dit een beetje erg overdreven is, zonder Virgil zijn kwaliteiten tekort te willen doen. Vind het bijvoorbeeld wel een betere verdediger dan Ramos, echter is Ramos zijn legacy vele malen groter (maar verdedigend minder foutloos).

Echter heb je gasten als Nesta, Maldini, Cannavaro en nog heel veel andere grote verdedigers die minimaal even goed, zo niet een stuk beter waren.

3 mei 2022 om 21:28Hoe kom je in godsnaam bij een Cannavaro uit terwijl je verdedigers als Beckenbauer en Baresi hebt gehad? Dat is hetzelfde als je Shevchenko noemt maar topaanvallers als Pele of Puskas gaat negeren. Cannavaro is in mijn optiek niet eens een top-5 verdediger van Italie. Maldini en Baresi zijn sowieso beter en in mijn ogen ook spelers als Nesta, Fachetti, Scirea en Gentile.

3 mei 2022 om 21:37

Ik noemde gewoon 3 verdedigers die in mijn hoofd opkwamen die beter zijn dan Van Dijk (vandaar ook heel veel andere grote verdedigers). Dan hoef je niet zo overtrokken te doen met je in godsnaam. Het spijt me ontzettend dat ik niet op elk moment van de dag de beste verdedigers alle tijden kan opnoemen, alsjeblieft vergeef me.

3 mei 2022 om 21:48

Achja hotsince. Die selectieve verontwaardiging heb je altijd als je met historische voorbeelden komt. Ik vind ze best logisch, want ik heb die gasten ook nog in actie gezien. Beckenbauer niet, dat is voor mij te lang geleden. Slaat sowieso nergens om spelers uit het verleden te vergelijken in de tijdsgeest van nu. Heel het voetbal is totaal anders geworden en er word veel meer op performance gemeten en getraind. Spelers zijn ook veel atletischer tegenwoordig. Laat staan de camerabeelden. Stel je voor dat een matarazzi of pepe nu speelden…. Van dijk is gewoon een topper momenteel. In de tijdsgeest: geen idee

3 mei 2022 om 22:27

Precies dat, heb ze gezien op de WK’s en in de CL. Beckenbauer ver voor m’n tijd, maarja, zo heeft iedereen een ander referentiekader over de beste ooit. Is alleen zo onnodig om daar zo fel op te zijn zoals sommigen hier wel eens doen

3 mei 2022 om 22:38

@ Derkaiser123 uuhm leuk dat je veel moeilijke namen kent maar in Fifa21 was Baresi 88 en Cannavaro 92 dus lijkt me een uitgemaakte zaak

3 mei 2022 om 22:45

Klopt Beenhakken. Baresi heeft ook maar 71 pace en Cannavaro 80 dus Cannavaro is beter.

3 mei 2022 om 22:45

Ach Cannavaro wordt veel te veel gehyped door zijn geweldige WK optreden in 2006, maar buiten dat was het geen elite verdediger in mijn optiek. Nesta van dezelfde generatie vond ik persoonlijk verdedigend al veel beter. Over Baresi en Maldini hoeven we niet eens te discussiëren. Die zijn samen met Beckenbauer een soort van Pele, Maradona en Cruijff van de verdedigers.

3 mei 2022 om 22:55

@Hotsince Het is je vergeven vriend, in t vervolg toch maar een paar lijstjes bij de hand houden, dan hoef je t niet allemaal op elk moment van de dag te kunnen opsommen uit t hoofd 😉

3 mei 2022 om 21:28

Eens ! Van Dijk is een prima verdediger maar de beste aller tijden is wel erg enthousiast.

4 mei 2022 om 17:27

Oké maar waarin is van Dijk dan slechter dan die andere verdedigers? Virgil van Dijk speelt in een era waar je veel sneller een kaart krijgt en speelt tegen afgetrainde athleten en dan alsnog vrijwel foutloos speelt altijd en als absolute heer en meester. Opbouwend is hij ook ijzersterk en speelt Salah altijd met gemak in over 40 tot 50 meter.

Beckenbauer, Maldini en Baresi. Zo heb je nog heel veel namen, maar alleen die 3 staan al ver boven Van Dijk.

3 mei 2022 om 21:35

Überhaupt spelers met elkaar vergelijken uit andere tijdspannen. Spel werd toen heel anders gespeeld en werd er hele andere dingen van je gevraagd. Pak nu zo'n Beckenbauer uit zijn prime en zet hem in het hedendaagse voetbal in het veld en zo'n speler weet niet wat hem overkomt. Zelfs geldt als je nu een Van Dijk pakt en in de jaren zeventig in het veld zet. Zal ook heel anders moeten voetballen dan. Gewoon genieten van de hedendaagse spelers en vroeger was alles beter😉

3 mei 2022 om 21:47

Messi wordt vergeleken met Maradona, Ronaldinho met een Neymar. Dat gebeurd nou eenmaal met topvoetballers. Hoe vaak worden er wel geen lijstjes bijgehouden met de beste voetballers aller tijden, of zelfs per positie of per elftal of per decennia. Mensen vinden dat interessant. Ik geniet zekers van een Van Dijk en vind hem ook de beste cv van dit moment, maar hij is echt niet de beste ooit.

3 mei 2022 om 21:52

Helemaal eens Ducktaildo, en dan hebben we het nog niet eens over de factor subjectiviteit. Van gestopte topvoetballers en iconen uit het verleden wordt vooral onthouden wat ze allemaal konden en deden en dat keer twee. Van Dijk werd toch ook als verdediger Wereldvoetballer van het Jaar? Waarom zouden zijn voorgangers dan stuk voor stuk beter zijn?

3 mei 2022 om 21:54

Dat dat gebeurt met topspelers, maakt het voor mij nog niet iets zeggend. Ik vind het persoonlijk gewoon onzinnig om dat soort vergelijkingen te maken. Ik vind het totaal niet meetbaar en zorgt alleen maar voor verhitte discussies die tot nergens leiden, omdat het niet meetbaar is. Maar dat is dan mijn mening.

3 mei 2022 om 22:12

@gomes

Exact. Ik heb weleens in zo'n discussie iemand horen zeggen dat Pele en Cruijff ook slechte wedstrijden speelden. Maar die zie je nooit meer terug, alleen de hoogtepunten. En wij zien nu de huidige spelers twee keer per week voetballen, en dus ook meer slechte momenten.

Wat de spelers van vroeger voor hebben, is dat ze het spel veranderd hebben. Pele en Cruijff bijvoorbeeld. Het voetbal is op een moment volwassen geworden, en hoe goed Ronaldo of Messi ook zijn, ze hebben het spel niet veranderd. Individueel denk ik dat het specialer is wat zij de afgelopen jaren hebben gedaan, omdat het voetbal zover doorgeevolueerd is qua snelheid en fitheid, en dan is het moeilijker om te excelleren. Maar de mythische status van de mannen uit het verleden is eigenlijk niet haalbaar.

3 mei 2022 om 22:27

Dat is natuurlijk gewoon onzin tenzij je vooral om compilations gaat zoeken. R9 was mijn favoriete voetballer en soms kijk je nog wel eens wat beelden terug. Nou als je de wedstrijden tegen alleen al Frankrijk eruit pikt (1998 en 2006) zie je ook dat hij enorm zwak speelde. Dit zijn heus niet alleen maar goede beelden. En al die fanboys van nu kijken ook de hele dag filmpjes van Cristiano Ronaldo, Messi of een Neymar waardoor die spelers natuurlijk ook deels terecht enorm hoog in de all-time rankings staan. Over 30 jaar heeft niemand het ook meer over de slechte wedstrijden van Zlatan (pak al zijn topgoals erbij en je hebt waarschijnlijk de beste voetballer ooit gezien), maar de echte kenners weten dat het een topspits was maar geen elite spits, faalde ook te vaak op belangrijke momenten namelijk.

3 mei 2022 om 23:56

Over die wedstrijd van 2006 gesproken.. wat was Zidane ongelooflijk goed zeg die dag, bizar.

4 mei 2022 om 09:00

@gomes

Nee, dat werd toen toch Messi. Van Dijk werd in 19 Europees voetballer van het jaar.

3 mei 2022 om 21:36

En die heb jij natúúrlijk meer dan vijf live wedstrijden zien spelen, not. In het algemeen worden spelers uit het verre verleden vaak iets opgehemeld ten opzichte van huidige of net gestopte spelers.

3 mei 2022 om 21:45

Zure reactie van je man, naamgenoot. Als je Ronaldo da Lima in de beste dagen hebt gezien dan weet je dat je Maldini ook ruim 10 jaar hebt zien spelen. Baresi heb ik de nadagen meegemaakt en Beckenbauer nooit bewust als speler. Wel genoeg beeldmateriaal van gezien om tot de conclusie te komen dat het de meest complete verdediger aller tijden was. En bovendien worden Messi en Cristiano vaak toch als de beste spelers ooit gezien. Ook gewoon spelers van deze generatie. Dat heeft niks met hypen te maken. Jongens als Ramos gaan ook de geschiedenis boeken in als een top-10 verdediger. Van Dijk waarschijnlijk in de top-30, maar zekers geen top-10.

3 mei 2022 om 22:07

@derlaiser123, Zoals gewoonlijk blijf je teveel hangen in nostalgische gevoelens. Een voormalig topaanvaller als Owen die tegen meerdere van die legendarische centrum verdedigers heeft gespeeld, vertelt zijn mening over Van Dijk. En jij durft te stellen dat van Dijk niet eens de geschiedenisboeken ingaat als top30? Blijf maar vooral met dat jeugdsentiment zitten...

3 mei 2022 om 22:15

@derkaiser

Het probleem met beeldmateriaal terugkijken is dat je de hoogtepunten ziet. En niet de slechte wedstrijden. We hebben allemaal van Cruijff 1000x dezelfde beelden gezien, het een nog mooier dan het ander. Maar die was ook niet elke wedstrijd goed hoor.

Vergelijken is eigenlijk onmogelijk. Als je kijkt dat Van Dijk zo dominant is bij Liverpool, in de top 3 van de Ballon d'or heeft gestaan, dan is dat heel, heel bijzonder voor een verdediger. Je komt er nooit definitief uit wat de top 10 is, maar het is echt niet raar om hem daar in te zetten.

3 mei 2022 om 22:16

Ik zeg juist dat Van Dijk in de top-30 staat. Weet je hoeveel goede verdedigers je gehad hebt vriend? Top-30 vind ik zelfs discussie waardig namelijk. Moore, Maldini (cesare en Paolo), Beckenbauer, Ramos, Lahm, Cafu, Zanetti, Carlos, Gentile, Scirea, Nesta, Desailly, Puyol, Koeman, Passarella, Figueroa, Carlos Alberto, Santos (nilton en Djalma), Augenthaler, Breitner, Dani Alves, Terry, Vidic, Chielini, Cannavaro, Fachetti, Hierro, Stam, Thuram, Ferdinand, Thiago Silva, Burgnich, Brehme, Santemaria etc etc zo heb je al zo 40 namen wat allemaal topverdedigers waren. Het zal juist een eer zijn om in die top-30 te staan. Maar top-10 never.

3 mei 2022 om 22:24

Hangt er van je kan ook hele wedstrijden terugkijken of een speler performance tegen een ploeg, waarbij je ook ziet wanneer die desbetreffende speler balverlies lijdt. Nu is er in de tijden van Cruijff, Pele of Beckenbauer daar inderdaad minder beelden van, omdat de technologie toen minder ver ontwikkeld was. Maar van spelers als Maradona, Van Basten, Zidane of een R9 kan je nagenoeg elke individuele performance terugkijken (en ja ook hun mindere momenten zitten daartussen).

3 mei 2022 om 22:31

Probeer je nou gewoon een punt te maken met allemaal interessante namen? Ook het vergelijken van aanvallende backs met een centrumverdediger slaat net nergens op. Das hetzelfde als Makelele met Nedved vergelijken

3 mei 2022 om 22:36

Owen noemt beste verdediger. Daar horen full-backs ook gewoon bij.

3 mei 2022 om 22:37

Van Dijk beschikt over alle kwaliteiten die je in een 'ideale' centrum verdediger terug zou willen zien. Vele namen uit jouw lijstje hebben 1 of meerdere gebreken. Daarnaast heeft van Dijk een bepaalde rust in zowel balbezit als in de een tegen een situatie die alleen de allerbeste hebben. En dat alles in systeem waarin hij evenhoog speelt als een verdedigende middenvelder (bekijk een gemiddelde heatmap van hem).

Ik heb niet alle namen zien spelen die jij noemt, maar in dat rijtje van jouw staan meerdere backs. Het gaat hier specifiek om centrum verdedigers. En daarin staat van Dijk naar mijn mening zeker top30 aller tijden. Om te stijgen (top10) zal hij nog vijf jaar op wereldniveau moeten spelen. Dan zal hij zich over een lange periode bewezen hebben.

3 mei 2022 om 23:10

Moet je nagaan dat Stam,Maldini,Nesta en Cafu nog in een team hebben gespeeld samen lol. Wereldmacht toen

3 mei 2022 om 23:59

Haha en dan met Gattuso er vlak voor, geen leuke middag of avond voor de spitsen.

3 mei 2022 om 21:45

Beckenbauer zou het huidige tempo niet eens aankunnen. Daarnaast is wat Virgil doet zo’n beetje het moeilijkste wat er is, met een extreem hoge lijn voetballen met twee super aanvallende backs. Vaak staat hij 1 tegen 1 en nog steeds is hij super dominant.

3 mei 2022 om 21:51

Klopt en spelers als Gnabry zijn 3 klassen beter dan een Cruijff als we op die manier gaan redeneren. Wat een onzin. Die spelers waren veel minder bezig met gezonde voeding, trainingsmethodes waren minder dan nu enzo kan je nog wel even doorgaan. Spelers als Beckenbauer en Cruijff zouden ook nu absolute elite spelers zijn in dit tijdperk. Alleen al omdat het vooral mentaal gezien erg slimme spelers waren. Is als trainer ook wel gebleken.

3 mei 2022 om 22:17

Eens met Der Kaiser.

Als je naar die legendarische goal van Maradona kijkt tegen Engeland, dan zie je dat die verdedigers niet eens echt sprintten. In het huidige tijdperk zou Maradona al bij de middellijn ingehaald zijn. Maar dat heeft inderdaad met het algemene niveau van voeding en training te maken. Doet niks af aan de klasse van Maradona toen.

4 mei 2022 om 00:44

Wat een neerbuigende kut reactie.
Prima dat jij je mening hebt en overtuigd bent maar het is geen feit! Van Dijk is vreselijk compleet! Heeft echt alles! Op basis van wat zijn die anderen beter? Terwijl zei geen 3 topwedstrijden in de week speelden terwijl zei nog rokende/zuipende aanvallers tegenover zich hadden. Echt je bent waarschijnlijk zo ouwe zuurpruim die hoe ouder die wordt hoe beter die denkt dat vroeger alles was.
Maldini heb ik bewust meegemaakt en was een klasbak. Maar dat is Virgil met zo goed! In een tijd waar er veel meer gevraagd wordt ook buiten het veld. Snap echt niet dat je daar zo weinig respect voor kan tonen! Daar kan ik me dan weer kwaad om maken.

Van Dijk is heel goed en momenteel wereldtop, maar de beste aller tijden lijkt mij niet.

Ik vind verdedigers zoals Beckenbauer, Maldini, Ramos, Bobby Moore, Frank Rijkaard, Baresi, etc. beter.

3 mei 2022 om 21:30

Desailly , Thuram , Silva ….

3 mei 2022 om 21:51

Jaja de stats op futhead worden er even bijgehaald hoor :D

3 mei 2022 om 23:13

Mooi om te lezen dat mensen hier Baresi op waarde schatten Baresi was de mentor van Maldini, en waar Maldini voor mij en de meeste anderen de beste verdediger ooit is, althans sowieso Italië, was het voor de meeste Italianen toch Baresi. Moet je nagaan…

3 mei 2022 om 23:30

Als je het voetbal een beetje gevolgd hebt dan mag Baresi niet ontbreken inderdaad.
Ik heb echt genoten van hem toen. Maar ook van Donadoni, Tassotti, Costacurta en later Baggio, Albertini, Weah, de 3 Nederlanders, Papin, etc.

Wat een elftallen had Milan toen, niet normaal. Die tijd zal ik echt nooit vergeten.

4 mei 2022 om 00:55

Costacurta die jarenlang naast Baresi stond was toch ook niet verkeerd?

4 mei 2022 om 08:28

Klopt, na Maldini de meeste caps voor Milan. Maar die wordt vaak vergeten, zelfs door mij

3 mei 2022 om 23:36

Wil je zeggen dat je heel wat volledige wedstrijden van Moore hebt gezien? Hoe kun je die nou eerlijk vergelijken? Totaal andere tijd en relatief weinig beeldmateriaal. Rijkaard heb ik veel zien voetballen, maar dat was toch echt wel een niveautje lager tov Virgil. Maar ook die vergelijking is al lastig gezien de verschillende periodes.

4 mei 2022 om 00:09

In ieder geval de WK-finale van Engeland. Als captain was hij zeer belangrijk en bezorgde zijn land het Wk.

Natuurlijk zijn het andere tijden en kun je het niet helemaal vergelijken, maar vergeet niet dat er in die tijd hele grote spelers actief waren. Ene Pelé, Cruijff, Beckenbauer, Bobby Charlton, etc. Iedereen weet dat deze spelers tot de allerbesten behoorden.

Meningen kunnen verschillen, maar ik vind Rijkaard beter dan Van Dijk.
Zie zijn prijzenkast en je weet genoeg. Waaronder Europees kampioen, 3 CL winst. En een van de belangrijkste spelers van het gouden AC Milan.

4 mei 2022 om 00:18

Dus op basis van 1 wedstrijd die je gezien hebt? Pfff, dat is wel een sterke onderbouwing zeg.

4 mei 2022 om 12:12

Pique is ook veel beter

4 mei 2022 om 17:30

Geef dan ook concrete informatie waarom je dat vindt. Imo is het lastig om een betere verdediger te vinden aangezien de hoge lijn + het feit dat het tempo soms moordend hoog is vandaag de dag + tegenstanders zijn allemaal afgetrainde athleten. Vroeger was dit niet zo en toen mocht je als verdediger veel meer. Ik vind het des te knapper dat hij zo weinig kaarten pakt.

Allertijden is in mijn ogen net iets overdreven, maar we kunnen het zeker er over eens zijn dat hij in het rijtje Nesta, Maldini, Jaap Stam, Cannavaro, Chiellini, Hierro, Desailly, Ramos, Puyol. Dan heb je ook nog legends als beckenbauer, baresi en koeman maar die heb ik persoonlijk zelf nooit aan het werk gezien dus hou hun nog naar buiten

3 mei 2022 om 21:31

Baresi beckenbauer beter,maar koeman was completer als verbindingsspeler met zijn pass en schot maar als pure verdediger niet denk ik

3 mei 2022 om 21:38

Maldini staat voor mij echt wel ver boven dat rijtje hoor. Die is gewoon top-3 verdediger aller tijden met een Beckenbauer en Baresi. Daarna heb je nog een rijtje met mannen als Moore, Ramos, Cafu etc. Dan pas weer een rijtje met jongens als Stam, Chielini (in die lijst schat ik een van Dijk ook in).

3 mei 2022 om 22:03

Heb je Moore of Beckenbauer ooit zien spelen of uberhaupt Cafu, Stam of Maldini? Je klinkt echt alsof je alleen maar fut legends aan het opnoemen bent. Beste verdediger ooit is gewoon een wilde uitspraak die je nooit kunt bewijzen.

3 mei 2022 om 22:19Wat wil je nu zeggen dat we niet kunnen beoordelen of een Bale beter is/was dan een Pele of Hazard ten opzichte van Maradona? Iedereen met gezond voetbalverstand en die beeldmateriaal heeft teruggekeken weten dat Beckenbauer, Moore en Baresi elite verdedigers waren. Cafu, Stam en Maldini heb ik zien spelen. Stam vond ik persoonlijk puur verdedigend beter dan Van Dijk (heeft alleen niet de flair en de opbouwende kwaliteiten), Maldini vond ik zekers 2 klassen beter en Cafu was een back (dus onvergelijkbaar). Al heb ik liever een Cafu in mijn team dan een Van Dijk. Stam en Van Dijk is voor mij om het even.

3 mei 2022 om 23:39

In hun tijd allemaal topspelers die je noemt, maar hoe kun je nou met zoveel zekerheid zeggen dat een Moore beter was dan Virgil? Dat zijn toch gewoon onmogelijke vergelijkingen?

4 mei 2022 om 07:13

En nu zeg je weer dat Cafu een back was en dus niet vergelijkbaar terwijl je net nog zei dat het wel te vergelijken was, je bent lekker bezig hahaha

Beter dan chiellini nee beter dan maldini nee beter dan beckenbauer nee beter dan.. je snapt het. De enige wat misschien een discussie zou zijn is beter dan ramos,want dat is een baas maar heeft naar mijn idee gewoon teveel kaarten nodig om echt te zeggen dat is een topverdediger. Ohja nog bewerking erbij nesta wat was dat een topper zeg altijd zulke schone(clean)slidings

Onze sterren krijgen altijd meer respect in het buitenland dan hier,we zijn te nuchter voor spelers ophemelen...

3 mei 2022 om 21:39

Dat denk ik niet, Nederlanders noemen Cruyff vrij snel als 1 van de beste ooit. Als we aankomen met beste rechtsbuitens ooit, zullen ook veel Robben noemen. We zijn echter wel realistisch en dan kom je tot de conclusie dat er heel veel verdedigers zijn geweest die ook zo goed waren.

3 mei 2022 om 22:09

Heel veel verdedigers beter dan van Dijk? De beste verdediger van de afgelopen vijf jaar. En onderdeel van een van de beste PL teams aller tijden.

Ik vind het altijd mooi dat Nederlanders koning zijn in het afmaken van de eigen spelers. Natuurlijk kan je een ander CV de beste ooit vinden, maar als je het totaal plaatje komt van Dijk daar echt wel akelig dichtbij. Wat ook in het artikel staat, hij is snel, sterk, niet te kloppen in de lucht, bijna niet te passeren, en kan ook nog passes geven waar je u tegen zegt.. Wat moet hij nog meer doen? Van Dijk hoort zeker in het rijtje beste CV's allertijden, maar de beste is niet relevant, aangezien het andere tijden waren.

Liverpool met hem en zonder hem dat was wel een groot verschil. De meeste top verdedigers zaten al bij wereldploegen. Terwijl Van Dijk een bepalende en leidend onderdeel is van dit Liverpool succes. Dit soort aspecten zie je eerder terug bij een nummer 10 of een aanvaller. Een Real Madrid heeft bijvoorbeeld vaak genoeg prima gedraaid zonder Ramos.

3 mei 2022 om 21:52

Real verloor in de ramos tijd juist vaak zonder hem.

4 mei 2022 om 06:58

Vind ik wel meevallen. Ramos was vaak ook onbesuisd en veroorzaakte zo penalty's. Real had altijd wel een goede verdediging en keeper.

4 mei 2022 om 12:13

Ramos pakte vaak rode kaarten tegen barca door een storing in zijn hoofd

Nemanja Vidic wordt ook vaak vergeten heb ik het idee. Dat was ook echt een beest hoor

Owen bedoelt van Liverpool neem ik aan, want zelf in de huidige tijd kan in verdedigers opnoemen die beter zijn.

3 mei 2022 om 23:41

Noem ze eens!

4 mei 2022 om 00:56

Het kan niet anders dan dat hij van Liverpool bedoelt.

Van Dijk de beste? Dat was voor de wedstrijd van vanavond tegen Villarreal. Die staat een potje slecht te verdedigen.

3 mei 2022 om 22:01

Konate naast m zakt ook finaal door het ijs he.

Ik vind prime Virgil ook beter dan prime Ramos of Maldini, alleen zij haalden langer een constant hoog niveau dan Virgil.

Ik vind het bij van Dijk er altijd prachtig uit zien, en als het team lekker draait is hij een topper, echter wanneer het wat minder loopt zie ik hem nooit de verantwoordelijkheid nemen die ik wel verwacht.

Leuk, als je pundit eerst 3 kwartier onder de biertap heeft gehangen met de mond open en dan een microfoon onder zijn neus douwt om te gaan praten.

Ferdinand en Vidic niet te vergeten!

Zeker een van de beste verdedigers, maar er zijn vele betere verdedigers geweest.

4 mei 2022 om 19:51

Veel betere zeg je?? Sorry hoor maar je heb geen gelijk.

Mis de naam van Terry een beetje hier, wat was die goed zeg, noem één fout van hem.

3 mei 2022 om 22:52

Uitglijder, CL finale 2008.

Misschien ligt het aan mij, maar ik kon bijvoorbeeld veel meer genieten van Carles Puyol dan van van Dijk. Naar mijn inzien vond ik Puyol nog een grotere leider en schat ik qua spelverdeling en werklust nog een stukje hoger in dan van Dijk. En dat is nog maar vrij recent dat hij gestopt is. Hoewel hij ongetwijfeld de beste CV op het moment is. Vind ik hem niet de beste aller tijden en maar mijn mening niet eens de beste van de afgelopen 20 jaar.

Als beste verdedigers aller tijden kom je idd op Beckenbauer, Maldini, Baresi , Moore uit.
Baresi was dus beter dan Cannavaro, je mag ze ook niet met elkaar vergelijken. Baresi was ook een leider op het veld. Dat was Cannavaro veel minder. Bovendien kon Baresi ook vreselijk goed voetballen. Hij dacht altijd aan de voetballende oplossing. Een moderne Libero. Bij milan begon het voetbal ook bij Baresi. Neemt niet weg dat Cannavaro, echt een wereldklasse defender was in zijn tijd.

Wat erg frappant is, dat Baresi echt wereldtop werd, nadat legendarische italiaanse verdediger Sciria gestopt was bij de nationale ploeg. Na wk 1986. Baresi was wisselspeler bij de azuzzri´s. Sciria was beter, het is moeilijk voor te stellen, maar zodat goed was die speler. Die helaas op een tragische wijze is overleden. Een gentleman pur sang. Een verdediger die geen kaart pakte , maar toch altijd op de correcte wijze bal heel makkelijk met een tackle sliding of tackel af kan pakken. Sciria is niet zo goed bekend als Maldini, Baresi, of Bergomi, Faccheti, maar bijna net zo goed.

@ der Kaiser. Jij vindt Chiellini erg goed he, toen je daarmee begon heb ik je verdere reacties niet meer gelezen, ik was je kwijt. Sciria was 10 keer beter.. Cannavo hetzelfde.. In mijn optiek haalt Chiellini niet eens de top 10 van de beste verdedigers ooit van Italie. (maldini,baresi, Fachetti, Sciria, Bergomi, Cannavo,nesta, Gentile, Cabrini, Zambrotta in willekeurige volgorde.

Bovenstaande info wilde ik even met iedereen delen. Fijne nacht allen

Zodra het om een Nederlandse speler gaat is er op een Nederlands voetbalforum weinig tot geen objectiviteit te verkennen. Van Dijk is een geweldige verdediger hoor, maar komt niet eens in de top-30 beste verdedigers allertijden. Ik zie dat forumleden Michael Owen's uitspraak verdedigen. Pure nonsens natuurlijk. Owen word in Engeland niet voor niets belachelijk gemaakt en weggezet als een joker.

4 mei 2022 om 08:50

Net als Owen een mening geeft, doe jij dat hier ook. Je doet alleen net of je uitspraak 'van Dijk is een geweldige verdediger hoor, maar komt niet eens in de top-30 beste verdedigers allertijden' de enige waarheid is. Het is sowieso lastig te bepalen wie wel en niet in die top 30 van jou zouden staan. Ik denk ook niet dat hij de beste ooit is, maar er zijn hier genoeg leden die wel objectief over Nederlandse spelers kunnen zijn.

Hij is is op dit moment 1 van de beste. Maar ooit. Beetje overdreven. Hij moet meer gaan winnen. Als Liverpool nog een aantal keren de CL wint en hij wordt nog een aantal keer Landskampioen dan maakt hij zich wel onsterfelijk. Zeker in Liverpool. Hij is hard op weg.

Ooit? Hij is buitengewoon goed maar de allerbeste ooit? Nee joh.. Maldini was beter.. Stam was beter.. dat zijn er 2 van recente spelers. Ik heb bv Beckenbauer nooit zien spelen, was voor mijn tijd zeggen ze dan, maar die kon ook n aardig balletje trappen heb ik mij doen laten vertellen.. Maar dat van Dijk op moment wel bij de besten hoort, is onbetwistbaar.

Nee man, ik kan zo 40 spelers opnoemen waarvan ik 3 minuten aan korrelige zwartwitbeelden op Youtube heb gezien die veel beter waren.

Zal altijd subjectief blijven en nooit volledig te onderbouwen met feiten maar dat die wereldttop is in het lijstje der aller tijden mag toch wel vaststaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper360
J. HendersonMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

235 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren