Benfica maakt komst van Roger Schmidt officieel wereldkundig

Woensdag, 18 mei 2022 om 19:40Tom Rofekamp • Laatste update: 19:46

Roger Schmidt is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Benfica, zo meldt de Portugese topclub woensdag. De Duitse trainer, die op 1 juli na twee jaar afscheid neemt als coach van PSV, heeft een contract getekend tot medio 2024. Dat is geen verrassing, want internationale media meldden begin april al een akkoord tussen Schmidt en Benfica. Fabrizio Romano meldde onlangs al dat Schmidt voor twee jaar zou tekenen in Lissabon..

BILD schreef eerder dat president van Benfica Rui Costa tijdens de winterstop al contact zocht met Schmidt. Club en coach kwamen recentelijk tot een akkoord over de voorwaarden voor het dienstverband. In december werd Schmidt ook in verband gebracht met de op dat moment vacante trainerspositie bij RB Leipzig, nadat de Duitse club trainer Jesse Marsch had ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Schmidt werkte eerder succesvol bij Red Bull Salzburg, een andere club uit het Red Bull-concern, maar diverse media meldden al snel dat hij niet tijdens het seizoen de overstap zou maken. In april maakte BILD ook melding van de interesse van Hertha BSC in Schmidt. De club uit de Bundesliga zou echter te horen hebben gekregen 'dat hij op zoek was naar een andere uitdaging'.

Bij Benfica neemt Nélson Veríssimo momenteel tijdelijk de honneurs waar, van wie Schmidt het binnenkort overneemt. Jorge Jesus werd eind december door o Glorioso op straat gezet vanwege tegenvallende resultaten en sindsdien is Benfica op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Record wist eind maart te melden dat Schmidt topkandidaat was om volgend seizoen aan de slag te gaan in Lissabon vanwege zijn offensieve voetbalfilosofie. Benfica wist weliswaar ten koste van Ajax de laatste acht in de Champions League te bereiken, maar de prestaties in eigen land vielen wat tegen. Benfica eindigde het seizoen op de derde plaats, waardoor men kwalificatierondes moet afwerken richting de Champions League.

Schmidt streek in 2020 neer bij PSV als definitieve opvolger van de ontslagen Mark van Bommel. De bedoeling van de Eindhovense clubleiding was om het contract van de de Duitse oefenmeester met twee jaar te verlengen, maar hij koos ‘puur op gevoel’ ervoor om dat niet te doen. PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie, vier punten achter koploper Ajax. Onder leiding van Schmidt veroverde PSV dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker. Het seizoen werd afgesloten op de tweede plaats in de Eredivisie.


Poll

Gaat Roger Schmidt slagen bij Benfica?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door marc 433)

Heel benieuwd hoe Schmidt het daar gaat doen en of ze weer serieus meedoen om de landstitel volgend seizoen. Prachtige historische club naar mijn mening.

7 april 2022 om 13:26

Zal niet meevallen in Portugal denk ik. Dit jaar 15 punten achter en flink gerommel in de organisatie. Porto ook nog eens oppermachtig en ongeslagen. Zal afhangen van de middelen die hij krijgt lijkt me

7 april 2022 om 13:34

Staat er in de tekst nu echt dat ze bij Schmidt zijn uitgekomen vanwege zijn offensieve voetbalfilosofie.....het is juist een countertrainer.... laat tegenstander fouten maken en dan happen ze toe althans proberen ze. Niets offensiefs aan het spel van Schmidt te ontdekken.

7 april 2022 om 14:09

Ohja een countertrainer met gemiddeld 56% balbezit... Schmidt staat juist bekend om direct aanvallend gegenpressing voetbal.

11 april 2022 om 10:42

@xajacfa, dat ben ik niet met je eens. Schmidt is groot voorstander van hoog druk zetten en overal op het veld afjagen. Natuurlijk is het geen trainer die daarna op balbezit wil spelen, maar zodra er een onderschepping is direct counteren.
Dan kun je het countervoetbal noemen, maar wel heel aanvallend/met veel druk.

Beetje vergelijkbaar met de speelwijze zoals Klopp die hanteert. Volle bak druk zetten en daarna direct counteren / snel spel naar voren. Dat is inderdaad countervoetbal, maar dan wel heel aanvallend en met een zeer hoge achterste lijn.

Ik begrijp dus heel goed dat deze speelstijl als aanvallend wordt beschouwd.

11 april 2022 om 11:11

Blijkbaar kijk ik een ander PSV. Zoals @xajafca al aangeeft is er niks offenfiefs aan het spel van PSV te ontdekkenn. PSV heeft vergeleken met 15 andere ploegein de competitie wel zo veel meer kwaliteit dat het logisch is dat je op 56% balbezit uitkomt.

11 april 2022 om 14:47

Zie jij Schmidt al hoog druk zetten op de helft van de tegenstander met Otamendi en Vertonghen achterin? Dat wordt lachen!

7 april 2022 om 13:28

Volgass fusball in Portugal

7 april 2022 om 19:41

Zal die Schmidt toch wel iets goed doen Japie dat ie zomaar bij Benfica aan de slag kan.

11 april 2022 om 10:40

Of dat of hij heeft een enorm goede zaakwaarnemer. Hij heeft in zijn carriere 1 prijs gepakt en dat was het kampioenschap in Oostenrijk. Ik ben niet onder de indruk van zijn CV

11 april 2022 om 11:15

Ja want hij had met Leverkusen even Bayern van de mat moeten tikken natuurlijk. Of met een matige PSV selectie even een sterk Ajax achter zich moeten laten vorig jaar. Nee het is geen wonderdokter maar gewoon een goede trainer dat zie je ook aan de clubs die belangstelling tonen.

11 april 2022 om 14:35

Een trainer als Peter Bosz wordt anders wel op de criteria dat hij nooit prijzen pakt afgeserveerd, maar voor Schmidt geldt er blijkbaar een andere maatstaf. Cocu pakte overigens wel een kampioenschap met PSV ten koste van een veel duurdere Ajax selectie en hij overwinterdr ook in de CL

11 april 2022 om 14:53

En dan ook nog met RB Salzburg. Het is moeilijker om met die ploeg niet kampioen van Oostenrijk te worden.

27 april 2022 om 15:25

@dolfifumi
Een KNVB beker winnen en kwart finale ECL halen met PSV is toch gewoon goed gedaan door Schmidt. Zelfs Japie zal het daar toch wel mee eens zijn.

28 april 2022 om 11:07

Toen Feyenoord een paar keer de beker won was het zogenaamd een jut en jul prijs. De kwarfinale EL halen is zeker niet slecht

7 april 2022 om 13:32

Dan weten we waarschijnlijk ook waar Gotze volgend seizoen speelt..

7 april 2022 om 13:43

Zou zomaar kunnen maar heb toch nog hoop dat Mario nog lekker een jaartje bij ons blijft ballen.

7 april 2022 om 13:46

Zou kunnen inderdaad maar is dat zo een ramp voor PSV? Ik zie Gotze zelden echt zijn stempel drukken. Een Gakpo zou een groter gemis zijn

7 april 2022 om 14:13

Persoonlijk mag hij prima gaan van mij, voor wat hij verdiend en wat hij daadwerkelijk laat zien..

Goede match, passen wel bij elkaar. Succes Roger!

18 mei 2022 om 23:25

Ergens wel heel jammer dat Roger Schmidt weggaat. Hij past perfect bij PSV en deed het uitstekend. Ik had verwacht dat zijn contract voor een lange tijd verlengd zou worden.

Er zijn niet veel trainers bij PSV geweest die 2 hoofdprijzen pakten en maar liefst aan 3 Europese toernooien meededen in 1 seizoen. En als er geen scheidsrechters en VAR bestonden, werd hij ook kampioen. Hij verdient alle credits.

En niet te vergeten dat hij PSV naar een hoger plan heeft getild. Hij liet de spelers schitterend voetbal spelen en vooral zijn Volgass-fusball was fenomenaal. Dat de spelers het de volle 90 minuten volhielden was echt ongelooflijk.

En als persoon was hij ook echt een gentlemen. Klaagde nooit en was na afloop van iedere wedstrijd kritisch op zichzelf. Nooit lag het aan een ander.
Zulke trainers zie je niet vaak. Daarom ga ik hem missen. Het ga je goed Roger!

18 mei 2022 om 23:57

Ik moest glimlachen

19 mei 2022 om 00:14

Roger That

Hoe komt zo een team bij deze man uit?.... Eigenwijze trainer, ik zie nog steeds geen duidelijk systeem en zijn wissels zijn haast nooit logisch of altijd pas in de laatste 5 minuten.

7 april 2022 om 12:46

Ik denk dat hij nog teert op z’n prestaties voor psv, die natuurlijk een stuk beter waren. Kan gebeuren dat een club of een competitie je net niet ligt natuurlijk.

7 april 2022 om 12:56

Zijn prestaties bij PSV zijn dikke bagger 😉

7 april 2022 om 13:13

Ja dat is mijn punt. Hij teert dus op z’n prestaties van voor psv. Overigens was het vorig jaar pure bagger. Dit jaar is het niet slecht, maar ook zeker niks bijzonders.

7 april 2022 om 13:48

Welke prestaties? Hij is 1 keer kampioen geworden van Oostenrijk en dan klagen we wel dat Bosz nooit een prijs pakt

7 april 2022 om 15:18

Haha die Japie, echt een karikatuur van zichzelf geworden. Ik hoop voor je dat er ook een voetbalzone in Portugal is. Wat zul jij een vrije tijd over houden als Schmidt is vertrokken.

7 april 2022 om 16:21

Hoezo? Omdat ik de feiten benoem? Schmidt heeft gewoon een uiterst matige CV

11 april 2022 om 10:46

We zijn het voor het eerst eens Japie. Zijn CV kwa prijzen is niet best. Maar in een competitie met Bayern en een Ajax dat ook echt geld uitgeeft is het natuurlijk ook geen uitgemaakte zaak dat je prijzen pakt.

18 mei 2022 om 23:23

Ik heb ook zomaar het vermoeden dat Schmidt os aangesteld bij PSV enkel vanwege die twee wedstrijden met Salzburg (met een Man en een Soriano) tegen Ajax. Verder heeft hij het overal niet heel bijzonder gedaan. En in de eredivisie zijn Ajax en PSV beide zoveel beter dan de rest dat het haast niet anders kan dan dat ze beiden tot het einde om het kampioenschap spelen.

Jammer dat het niet eerder was. Dan zaten wij nog in de Champions league

11 april 2022 om 10:48

Dan moet je wel op goal schieten😜

Prachtige job voor Schmidt. Benfica is een prachtige club met goede spelers. Ben benieuwd wat hij daar kan presteren.

Succes bij Benfica Schmidt, ik ga i sink niet missen.

7 april 2022 om 12:51

Nou, ik denk dat voorall Japie_krekel hem hier gaat missen

Wat een leegte straks in zijn bestaan.

Maar on. Waarom ga je hem niet missen? Veel PSV-ers staan juist achter hem.

7 april 2022 om 12:54

Qua prestaties heeft Schmidt het best aardig gedaan hoor. alleen ben ik dat Engelse gelul gewoon beu. liever een trainer die gewoon Nederlands spreekt.

7 april 2022 om 13:04

Als je dat Engelse gelul beu bent moet je niet een Nederlandse topclub supporten die internationaal ook redelijk bekend is en daarin verder wilt groeien...

7 april 2022 om 13:07

Kan er niks aan doen dat ik uit Eindhoven kom en supporter ben van Psv.. je kan als PSV ook gewoon verder groeien met gewoon een Nederlands indentiteit..

7 april 2022 om 13:10

Ben het wel met Lampen eens. Vind het mooier als een oud speler coach word of een een Nederlandse coach de topclubs in Nederland coachen. En dan af en toe een uitzondering op de regel maar zoals met Schmidt was ook niet bepaald een succesverhaal. Of hij moet de Conference nog weten te winnen.

7 april 2022 om 13:19

Dus ook alleen spelers uit Nederland of bedoel je alleen de trainer?

7 april 2022 om 13:26

Alleen de trainer/coach. We moeten als Nederland namelijk ook gewoon coaches blijven opleiden. Al gaat kwaliteit nog altijd voor, dus als een buitenlandse coach bewezen beter is moeten ze voor die gaan. Iets wat bij Schmidt bijvoorbeeld niet het geval was. Van spelers heb je er zo’n 22 in een selectie dus nee die hoeven van mij niet uit Nederland te komen zolang jeugd uit NL met kwaliteit wel de kans krijgen.

7 april 2022 om 13:28

Ik ben ook geboren en getogen in Eindhoven en supporter van PSV. Zelf vind ik Engels wel wat uitstralen. Veel liever dan Dunglish/steenkolen Engels wat je vaak van veel Nederlandse trainers ziet.

In dat opzicht ben ik het wel eens met Ryan

7 april 2022 om 13:31

Schmidt heeft wel is rare beslissingen gehad op tactisch vlak, maar hij heeft ook veel pech gehad met blessuregevallen of een blunderende keeper. Wat je merkt bij Schmidt is dat hij wel in staat is spelers beter te maken. Jongens als Mauro en Guti waren al afgeschreven en zijn nu onmisbaar geworden. Ik vind dat hij dus wel een mooie basis gelegd heeft voor RvN. Als die het tactisch goed weet neer te zetten zie ik Psv als grote titelkandidaat voor volgend seizoen, want bij Ajax merk je toch wel het verval en met een nieuwe coach is het afwachten hoe die gaat presteren.

7 april 2022 om 13:49

@MrKrillin Het was iig nooit saai met Schmidt. Wat dat betreft zal ik hem zeker missen

7 april 2022 om 13:51

@lampen,

Qua prestaties goed gedaan ?
Enige wat hij heeft gewonnen is de Jcs.
Als hij nu nog de beker wint over anderhalve week, kun je nog "oke" vinden, en als je kampioen word dan heeft hij het goed gedaan.

Maar qua prestaties heeft hij eigenlijk toch niets?
Ook Europees niks laten zien.

7 april 2022 om 15:06

Psv internationaal bekend? Topclub?
Ik schijf een artikel over waanideeën, mag ik deze quotes overnemen?

7 april 2022 om 15:14

@blind_rage Ik zeg toch Nederlandse topclub? Je doet je naam eer aan. Daarnaast zijn ze internationaal zeker bekend ja, ik heb zelfs familie over heel de wereld die PSV kennen (niet door mij). Verder is je reactie zeer kinderachtig met je waanideeën, waardeloos.

7 april 2022 om 13:27

'top level player'. Denk dat het zo goed is. Met Ruud en Fred gaat er weer een frisse wind waaien door het PSV-stadion. Benfica is een mooie club voor Schmidt, schitterende historie en in een mooie stad. Gun hem dit dan ook zeker.

Toch een mooie club voor Schmidt. Hopelijk heeft hij daar wat meer succes.

Het gaat je goed Roger, hopelijk wordt je daar meer gewaardeerd en sta je niet alleen bekend als die "Duitser". Niet altijd met hem eens geweest maar met alle pech qua corona en blessures heeft hij het meer dan prima gedaan.

7 april 2022 om 12:49

"hopelijk wordt je daar meer gewaardeerd" - Dit hoop ik ook oprecht voor hem, hier stond hij bij zijn komst al met 3-0 achter en zie maar eens tegen dat vooroordeel in te werken.

7 april 2022 om 12:54

Prima gedaan? Loop grootverdieners rond bij PSV die niet presteren en door Schmidt naar PSV zijn gegaan. Nationaal en internationaal weinig succes. Gek wisselbeleid en rare opstelling wat punten heeft gekost. Als dat prima gedaan is dan weet ik het ook niet meer.

7 april 2022 om 12:57

Haha False9... Vorig jaar in zijn eerste seizoen was redelijk matig, maar vergeleken met de seizoenen daarvoor was dat al een flinke progressie. Sinds een lange tijd overwinterd in de EL. Tweede geworden na al die corona gevallen en vele blessures plus een matige selectie. Dit jaar doet hij gewoon nog in 3 fronten mee en heeft zijn spelers duidelijker beter gemaakt. Ja dan doe je het voor mij meer dan prima.

11 april 2022 om 10:50

Hij heeft het op z'n allerbest aardig gedaan als je het mij vraagt Ryan.
Niet overwinterd in de EL want je bent gewoon de Conference League in gekegeld. Redelijk stabiel op de 2e plaats in NL dit seizoen, maar eigenlijk nooit ECHT gezien als serieuze titel kandidaat. Veel nieuwe spelers tot z'n beschikking maar weet toch niet echt een duidelijk systeem te spelen en te overtuigen. Krijgen veeeeel te makkelijk goals tegen en voert de ene na de andere onverklaarbare wissel toe.

Hij heeft het niet slecht gedaan ofzo, maar goed ook zeker niet.

Hoop voor hem maar vooral ook voor Benfica dat hij heeft geleerd van z'n fouten in Eindhoven en er iets mee doet bij Benfica.

11 april 2022 om 12:32

Ryan bedoeld overwinteren in de EL vorig jaar. Wat we wel degelijk gedaan hebben.

Benfica dat eigenljik altijd de tegenstander gewoon opwacht en dan wil counteren gaat een trainer halen die zegt bekend te staan om Full Gass Fussball spielen? Overgens heb ik dat laatste de afgelopen twee jaar zelden gezien, maar ik vind dit een hele gekke combinatie en zie dit nooit een gelukkig huwelijk worden

Succes Schmidt, ondanks de wisselvallende resultaten en gebrek aan prijzen heb ik mij de afgelopen seizoenen onder hem toch vermaakt.

Succes Roger. Max, Ramalho en Gotze mag je gratis meenemen naar Benfica van mijn part.

Benieuwd of zijn gegenpress bij Benfica wel succesvol is. Helaas lijkt het bij PSV nog steeds erg onwennig, kan natuurlijk ook aan PSV zelf liggen. Goeie trainer, maar helaas een verschrikkelijk wisselbeleid. Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

7 april 2022 om 12:54

Waarom Ramalho? Goedkoop gekocht en doet het niet slecht toch?

7 april 2022 om 13:01

Teze is beter vind ik. Ramalho is sterk in de lucht, maar in 1 op 1 duels is hij echt verschrikkelijk. Geen meerwaarde voor PSV in mijn ogen.

7 april 2022 om 13:14

Toen hij erin kwam tegen Twente stond het achterin meteen een stuk beter.

7 april 2022 om 14:42

Dat is maar een wedstrijd he. Teze had een drama wedstrijd, maar heeft zich al 2 seizoenen lang bewezen. En de reden dat het beter stond, kwam voornamelijk omdat Twente zelf geen puf meer had, niet omdat Ramalho zo geweldig in viel, want dat viel ook reuze mee.

7 april 2022 om 12:59

Aguero ik heb je hoog zitten maar Ramalho en voornamelijk Gotze zijn toch goede spelers voor PSV? Dit jaar had gotze wel een mindere periode maar hij staat nu weer zo lekker te ballen en is hij zeer belangrijk, snap die hevige kritiek op hem nooit.

7 april 2022 om 13:24

Eens, Ramalho en Götze zijn gewoon erg belangrijke spelers voor ons. Zelfs als Götze een mindere wedstrijd heeft is hij nog belangrijk met zijn spelinzicht en voetbalintelligentie.

7 april 2022 om 14:45

Vind Ramalho helemaal geen goeie verdediger, laat echt veel te vaak steekjes vallen. Mensen lijken zijn fase voor z'n blessure alweer vergeten te zijn. Het moment dat hij geblesseerd raakte en Teze achterin kwam te staan, stond het ineens als een huis bij PSV. Ramalho is in mijn ogen niet goed genoeg.

Gotze is een goeie voetballer, maar als ik dan naar zijn rendement kijk per wedstrijd en naar zijn salaris, dan is dit toch gewoon idioot? Een topverdiener van PSV mag wel veel meer zijn stempel drukken op dit elftal, hij zou juist de dragende kracht moeten zijn maar dat is hij gewoon niet. Zit momenteel in een prima vorm inderdaad, maar heeft vorig seizoen en begin dit seizoen, toch veel te weinig laten zien? Als hij nou rond 1 miljoen zou verdienen zeg ik ja, maar deze gozer verdient gewoon 3 miljoen per jaar joh, daar mag je echt veel meer van verwachten.

7 april 2022 om 17:43

Rendement zegt niet alles. Götze laat ons echt een hoop beter voetballen. Ik speel altijd liever met hem dan zonder.

7 april 2022 om 13:06

Als je Sangare erbij doet, dan hebben we een deal!

7 april 2022 om 13:49

Ook benieuwd, vooral of Benfica volgend seizoen ook in een 4-2-2-2 opstelling gaat spelen...

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden… doet het dit jaar best goed in de competitie ondanks de vele blessures en kwaliteitsverschil met Ajax. Alleen is PSV eruitgegaan in de EL. Daarnaast is hij niet echt een prijzenpakker en staan ze elftallen verdedigend nooit goed. Ook zal het elftal er volgend jaar heel anders uitzien. Denk dat Nunez, Rafa en Grimaldo verkocht zullen en zo’n 100-120m zullen opleveren.

7 april 2022 om 13:22

1. Ten Hag is nog niet weg. 2. De positie TD moet je goed over nadenken. Dit is namelijk voor langer termijn en niet voor maar 1 of 2 jaar.

11 april 2022 om 11:30

Maar een functie van TD is wel een belangrijke functie. Zeker aankomende zomer verwacht ik dat er het e.e.a. bij Ajax moet / gaat gebeuren. Dan is het ook wel prettig dat je er iemand hebt zitten die er iets vanaf weet.
Stel ten Hag gaat ook weg, dan heb je van het technisch hart van de 3 personen nog 1 persoon over + een stage loper.

7 april 2022 om 13:23

Ten Hag is nog niet eens weg en er moet al een vervanger aangesteld zijn?. Tuurlijk joh. Logisch ook om dat te doen. Voor hetzelfde geldt zit Ten Hag er nog volgend seizoen en dan is er al iemand anders aangesteld, dat zijn echt zaken doen inderdaad. Mijn god hey..

7 april 2022 om 13:24

Officieel is het bij Ten Hag pas net bekend geworden. Voor TD is KJH erbij voor directe ondersteuning en kijken ze rustig voor de lange termijn.

De aanstelling van Ruud is niet per se garantie voor succes, laat staan dominantie.

Schmidt heeft het aardig gedaan met PSV, maar heeft toch wat sleutelduels verkloot. Dat kan beter. Uiteindelijk is het een selectie die geen Europese Subtop is op dit moment. Daar kan geen trainer tegenop coachen.

7 april 2022 om 14:07

rs84,

Psv gaat wat jaartjes domineren? Kun je dat ook onderbouwen waarom je dat denkt ?
Nieuwe trainer met weinig ervaring op dit niveau als hoofdcoach, je staat op het moment gewoon tweede en weet van geen een topclub te winnen..

11 april 2022 om 10:54

Ik weet ook niet waar dat vertrouwen vandaan komt? Ik verwacht dat Gakpo zal vertrekken en mogelijk ook Gotze, Zahavi, Max en Sangare. Zo heel veel speciaals zit er niet in de selectie van PSV op dit moment, dus dan moet er al een hele bijzondere transferperiode volgen om dominant te kunnen worden. Enige grote voordeel is dat er dan wel heel veel salarisbudget beschikbaar zou komen.

Ook bij Ajax verwacht ik een flinke uittocht van dragende spelers, dus het zal vooral afwachten zijn wie er het beste in kan spelen op de transfermarkt en de toppers voor volgend seizoen kan binnenhalen.

Feyenoord acht ik niet heel kansrijk voor de titel. Daar zit te weinig geld om echte versterkingen aan te trekken en de "nieuwe Kuip" zou ook nog voor een enorme financiële strop kunnen gaan zorgen.

Dan kunnen Nederlandse ploegen eindelijk weer eens winnen van Benfica, dit is fantastisch nieuws. Ik snap niet zo goed hoe een dergelijke club bij Schmidt uit komt, maar aan de andere kant kom je in de voetballerij jaren na een goede prestatie nog steeds overal aan de bak. 1 keer pieken en voor de rest gebakken zitten, lachwekkend.

Volgens mij is iets pas officieel als de club dat zelf meldt hè. Niet een krant in Duitsland.

Die man heeft weinig goeds gedaan bij PSV.
Veel onrust...
Dan sta je basis, dan sta je weer wissel enz..

Gaat hij ook nog gewoon een stap vooruit qua club.
Onbeschrijfelijk...

7 april 2022 om 13:28

Het is ook een bepaald gevoel. Ten tijde van van Gaal en Hiddink waren Nederlandse teams erg in trek. Nu met Tuchel en Klopp zijn Duitsers met een vergelijkbaar CV ook in trek.

Wellicht een goede zaakwaarnemer ook? Er gingen al wat handige geruchten rond zijn persoon.

Puur op basis van zijn prestaties is het een merkwaardige stap. Voor Schmidt wel echt een make of break moment. Hij zal wel moeten presteren en niet wijzen naar concerrentie als excuus.

Grappig dat ze iemand inhuren die ze verslagen hebben, notabene met de coach die ze zelf wegens slecht voetbal hebben ontslagen. Paniekaankoop noemen ze dat.

Wat een aderlating voor Psv en de Eredivisie dat deze Vollgassfussball trainer uit Nederland vertrekt.... Ben benieuwd of deze topcoach in Portugal net zo succesvol wordt....

Give the cup to Porto today!!!

Het zal me niks verbazen dat hij Nunez om de haverklap gaat sparen, omdat hij bang is dat hij te veel gaat spelen. Deze eigenwijze trainer heeft niks te zoeken bij een topclub als Benfica.

Ik vind het een aparte match.

Wat moet een degelijke Duitser is de Portugese heksenketel? Wij begrijpen het gedrag van onze buren nog wel een beetje, maar het lijkt mij lastigere met het zuidelijkere temperament.

Als Ajacied ben ik teleurgesteld; het is makkelijker wanneer je de coach van de tegenstander afschuwelijk vindt. Dat constante gezeur over de favorietenrol van Ajax is een belediging voor zijn eigen team en club. Bloed onder de nagels.

Bij Nistelrode heb ik dat al wat minder. Vind het sowieso leuk wanneer oude legends een club gaan coachen. Gio, Stam, FdB, van Basten, Cocu, Jonk gun ik ook altijd het beste. Bommeltje wat minder

Neem de hele Duitse enclave maar weer mee.

Gelukkig is de selectie van Benfica even groot als die bij PSV. Dan kan hij zijn wisselbeleid even goed blijven toepassen.

Wat ik aan Schmidt wel waardeer is dat hij afgeschreven spelers als Guti en Mauro (en meer) weer aan het voetballen krijgt. Mauro hoort de laatste tijd bij de uitblinkers, op voor hem vreemde posities. Dit seizoen zie ik bij PSV toch ook veel goeie dingen. Hij heeft ook wat minder vreemde wissels dan vorig seizoen.

Wat Schimidt goed heeft gedaan is om de motivatie bij alle spelers in z'n selectie hoog te houden. Dat is te danken aan zijn wisselbeleid. Hij gebruikt zijn hele selectie, onnederlands maar wel verfrissend. Het heeft ook een keerzijde, maar de positieve kant wordt vaak onderbelicht gelaten.

In zuid europa krijg je echt zelden langer dan 6 maanden de tijd bij de grotere clubs.
Moet dus wel meteen presteren daar.

Offensieve voetbalfilosofie? Daar merk ik bij PSV dan toch weinig van. Wellicht dat hij bij een counterploeg als Benfica beter op zijn plaats is. Maar ik denk dat Porto en Sporting zich al in de handen wrijven met de mogelijke aanstelling van Schmidt.

Jammer. Kan die niet naar Ajax

Roger Schmidt is gewoon een prima trainer. Als je kijkt naar wat hij bij Salzburg heeft neergezet was dat gewoon revolutionair. Hij is niet voor niets een van de grondleggers van het Redbull-imperium, samen met Ragnick.

Bij PSV komt hij nu in een cruciale fase terecht. Win je de KNVB Beker en kom je bijvoorbeeld tot de finale van de Conference League , i,c.m. een 2e plek. Dan zal niemand van een mislukt seizoen spreken en heb je toch nog 2 prijzen kunnen pakken (JC en KNVB Beker).

Houdoe en bedankt Schmidt.

Mooie stap omhoog voor hem, wens hem veel succes bij Benfica

Ik ga dit volgend seizoen wel volgen. Kijken of hij daar net zo vreemd gaat doen / wisselen als hier in Eindhoven. Hopelijk gaat het wat worden!

Met de nummer 1 begoting van Portugal zou Schmidt dus kampioen moeten worden. In werkelijkheid vrees ik nieuwe excuses van deze coach en een Benfica die maximaal 2e wordt. Het gat was dit seizoen best groot in Portugal en nu komt de coach terecht bij een veel onrustigere club dan PSV.

Top trainer Schmidt hij gaat het goed doen in Portugal.spijtig dat wij de scheids en de var tegen hadden.
anders waren we kampioen geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto9164
3.Benfica7448
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Benfica.

6 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2020-2022 PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

PSV doet opnieuw zaken met Midtjylland; optie tot koop bedongen

PSV huurt August Priske Flyger aankomend seizoen opnieuw van FC Midtjylland. Dat maakt de club donderdagmiddag officieel bekend via de website. De 18-jarige spits speelde in het afgelopen seizoen dertien duels...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren