Naam Koeman duikt weer op: ‘Staat Virgil van Dijk daar ook voor open?’

Woensdag, 9 maart 2022 om 12:43Rian Rosendaal • Laatste update: 12:42

Virgil van Dijk weigert uit te spreken dat hij Ronald Koeman per se wil zien terugkeren als bondscoach van het Nederlands elftal. De centrumverdediger werd na afloop van het Champions League-duel tussen Liverpool en Internazionale (0-1) geconfronteerd met het nieuws dat de momenteel clubloze coach wel openstaat voor een comeback bij Oranje. Van Dijk wil zich in aanloop naar het WK echter liever niet openlijk mengen in de discussie over de opvolger van Louis van Gaal, al heeft hij wel een goed gevoel bij Koeman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Ronald Koeman moet terugkeren als bondscoach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door denn01)

Tsja, Koeman wordt weer naar het bondscoachschap gepraat en geschreven. Vooral na zijn eigen ongeneeerde openlijke sollicitatie. Snap niet dat we het maar moeten accepteren dan wel moeten bedelen om een coach die je op het moment supreme keihard heeft laten vallen. Bovendien ontbeert de man echt een eigen filosofie en speelstijl. Ik geloof niet dat je met dat behoudende spelletje van hem ver gaat komen maar wellicht ga ik het mishebben. Ik zou voor de beste Nederlandse coach van het moment gaan en dat is toch echt Ten Hag. Koeman heeft al 15 jaar geen kampioenschap meer behaald.

9 maart 2022 om 00:29

Koeman heeft ook niet echt bij de clubs gezeten die op dat moment voor het kampioenschap gingen toch? Misschien mis ik iets aan het begin van de 15. Ten Hag bij het Nederlands elftal zou niet mijn voorkeur hebben, zijn speelstijl is fantastisch, maar vergt erg veel tijd om te implementeren.

9 maart 2022 om 00:39

AZ, Feyenoord, Valencia en Barcelona zijn toch wel clubs die weleens kampioen worden en als je een toptrainer bent maak je ze kampioen. Helemaal in die periodes dat hij bij die clubs zat werden ze rondom zijn trainerschap kampioen. We hebben 't altijd over Bosz die geen prijzen pakker is. Koeman kan in hetzelfde rijtje.

9 maart 2022 om 08:21

Barca van afgelopen seizoen ging voor het kampioenschap, helemaal gezien de concurrentie. Ik ben het verder met Myvision eens. Koeman heeft in mijn ogen te weinig gebakken om nu als verlosser neergezet te worden en heeft altijd afbraakvoetbal gespeeld, hopelijk vinden ze iemand anders.

9 maart 2022 om 12:54

Myvision, ik ga ervan uit dat je sarcastisch bezig bent. Kijk even goed na wanneer deze clubs voor het laatst kampioen werden en wanneer Koeman coach was bij deze clubs. Pffffffffffffffffffffffffffffff

9 maart 2022 om 13:42

2007-2008 zat Koeman bij Valencia, dat in 2001 en 2004 nog kampioen werd. 2005 7e, 2006 werden ze 3e, 2007 4e en in 2008 onder Koeman 10e, het slechtste resultaat voor Valencia in bijna 20 jaar (1999-2016)
In 2009 ging Koeman naar AZ, dat dus gewoon het jaar er voor onder Van Gaal kampioen werd. Koeman werd ontslagen, AZ stond toen 6e.
2011-2014 zat Koeman bij Feyenoord. Daar heeft hij het prima gedaan met een 2e, 3e en een 2e plek maar Feyenoord is toch onderdeel van de top 3 van Nederland? Van Bronckhorst lukte het wel om 3 jaar na Koeman kampioen te worden.
En meest recent Barcelona, mét Messi. Barcelona werd 10x kampioen de afgelopen 20 jaar, in een eigen filosofie en speelstijl. Maar Koeman ging veredeld afbraakvoetbal met Barcelona spelen. Tsja, dan verdien je ook een ontslag. Vloeken in de kerk. En net als bij Valencia zorgde Koeman er voor dat een Spaanse topclub er de afgelopen jaren niet zo ontzettend slecht voor stond als onder hem.

9 maart 2022 om 14:02

Myvison, je past jouw redenatie wel aardig aan moet ik zeggen.
Alleen Van Gaal is kampioen geworden bij AZ. Verder niemand de laatste 40 jaar. Feyenoord mag dan wel een topclub zijn, maar alleen Van Bronckhorst is daar kampioen geworden de laatste 20 jaar. Valencia ook maar twee keer in de laatste 20 jaar.

Houdt dus in dat alle andere coaches geen top coaches waren, volgens jouw redenatie.

Bij Barcelona heeft hij inderdaad niet het voetbal gespeeld wat hij had moeten doen. Echter kwam hij ook niet echt op een heel goed moment binnen bij Barcelona.

9 maart 2022 om 00:46

Waarom zou je ETH aandragen? Dat is misschien de beste optie maar de kans dat zo'n coach met zijn mogelijkheden voor het bondscoachschap gaat net wanneer hij zijn naam aan het maken is toch nihil? Dat heeft niets met Nederland te maken maar voor jonge, ambitieuze coaches is het bondscoachschap gewoon niet interessant, die willen elke dag met hun vak bezig zijn en elke week wedstrijden spelen. Hoe kan het dat zo weinig mensen dit inzien?

9 maart 2022 om 09:11

@real8madrid; kan me in je verhaal wel vinden als het gaat over dat ETH bij mij ook overkomt als iemand die de hele dag met voetbal bezig wilt zijn en spelers aanzienlijk wilt verbeteren. Eentje die gewoon lekker geniet van de hele dag met het vak bezig zijn, zoals een Pep ook over doet komen. Bondscoach zie ik meer als de luiere variant.

9 maart 2022 om 01:10

Ik denk dat veel spelers het wel in hem zien zitten .. dus dan kun je wel klagen dat je het niks vind .. maar als alle spelers om Koeman gaan roepen , dan weet je wel dat het gaat gebeuren, ook knvb luistert naar de spelers.
Prima naar mijn mening , hij had een goede klik met de jongens. “The New Wave” is toch echt bij hem begonnen.

9 maart 2022 om 01:26

Wat hebben mensen met Ten Hag? Hij gaat na het WK niet komen hoor. Hij gaat het Nederlands Elftal niet trainen in 2023…

9 maart 2022 om 06:34

@myvision: een oprechte vraag, wat versta jij onder moment supreme? Een jaar voor een uitgesteld (en nog niet eens met permanente marker vanwege corona in de speelkalender geschreven) EK?

9 maart 2022 om 08:16

Nederland heeft toch altijd behoudend gespeeld op de eindtoernooien? Onder Van Marwijk nog de finale en onder van Gaal de halve finale. Koeman is de beste beschikbare coach. Dat je dan nu specifiek kijkt naar prijzen vind ik nogal gek. Hierboven zeg je dat Az, Feyenoord, Valencia en Barcelona weleens kampioen moeten worden. Alleen Barcelona is ook echt daarin logisch. Ook zeg je dat als het een toptrainer was dat het wel gelukt was. Ook dat is beetje gek. Gio is toch ook geen toptrainer? Slot vind ik een betere trainer maar die is ook geen kampioen geworden met Az en Feyenoord.

Ten Hag heeft alleen prijzen gepakt met Ajax. Die landstitels vind ik niet zo’n grote prestatie omdat ze veruit het meeste geld en beste materiaal hebben. Een Bosz, Koeman, Gio en Slot hadden dat ook gehaald met dit materiaal. Maakt het niet minder dat Ten Hag een goede coach is die absoluut niet bondscoach gaat worden. Hij wilt elke dag op het veld staan lijkt mij.

9 maart 2022 om 18:08

Onder van Marwijk was het ronduit verdedigend. Dat was een van de zwartste periodes van Oranje, in voetballend opzicht. Onder v. Basten was het doorgaans ook supersaai, maar was de intentie beter. Onder LVG z'n tweede periode was het inderdaad behoudend, omdat de kwaliteit misten om aan te vallen én te domineren.

9 maart 2022 om 10:49

Myvion, het is toch zinloos om voor Ten Hag te gaan? Die doet dat nu natuurlijk nooit. Dat kunnen wij wel willen, maar dat heeft niet zoveel zin.

9 maart 2022 om 13:42

Hij is momenteel nou eenmaal de juiste kandidaat. We ontberen creativiteit en topniveau op het middenveld en in de aanval. Daarom werkt het 5-3-2 systeem ook niet met het huidige materiaal. Je kunt simpelweg niet de poorten opengooien, ook niet met de topverdedigers achterin. Dumfries kan nog wel verdedigen, maar aan de linkerkant loopt Blind al tijden aan te kloten en daarachter heb je met Wijndal en Malacia wellicht potentie, maar ook daar blijft de acute kwaliteit (nog) achter. Bovendien zie ik in Wijndal en Malacia sowieso geen potentiele topbacks.

9 maart 2022 om 18:06

Het moment supreme? Onder Koeman hebben we een wederopbouw gehad. Hij heeft Nederland niet verlaten op het moment supreme. Hij had de vruchten kunnen plukken van zijn werk.

Daarnaast ben je een behoorlijke grappenmaker als je Az(twee keer in de hele geschiedenis), Feyenoord(drie keer in dertig jaar) en Valencia schaart onder het clubje titelkandidaten. En Barça is het weliswaar qua naam, maar iedereen wist dat we daar niet op konden rekenen vorig jaar. En dit jaar ook niet.

Dat je hem neer wil sabelen is prima, maar doe dat dan wel met goede argumenten en niet deze onzin.

9 maart 2022 om 18:59

Ten Hag wil toch gewoon een club trainen lijkt me. Dat is nou juist een tacticus die het hele jaar bij zn team wil zijn. Ik vind bondscoaches toch meer oude mannen die parttime willen gaan werken.

Het is alsof je vriendin je verlaat voor haar droom vent en dan later gedumpt wordt en terug komt met hangende pootjes om terug genomen te worden. Heb liever iemand anders. Bosz lijkt me een beter keuze na het WK.

9 maart 2022 om 07:59

Precies dit, koeman wou weg voor zijn droomclub. Begrijpelijk maar dan hoeft hij niet terug te komen. Er moeten toch wel andere, betere, trainers rondlopen? Vind van dijk een geweldige verdediger maar het is wel een enorm slappe saaie h vent.

9 maart 2022 om 10:47

Nee dat is precies niet hoe het zit. Mensen zoeken meestal één partner waar ze hun leven mee kunnen delen. Niet één baan waar ze hun hele leven werken. Bartina is de partner voor Koeman, niet oranje of barcelona.

9 maart 2022 om 14:00

Er was nota bene vooraf een clausule met de knvb afgesproken, snap niet dat je het dan hebt over dumpen. Zowel koeman als bosz lijken me geen toptrainers voor oranje maar er is weinig andere keus. Prijzen zullen ze met dit team toch niet winnen.

9 maart 2022 om 20:20

Maar wat als jij en je vriendin van te voren instemmen dat ze je mag verlaten voor die droomvent?

Een slimme vraag ? Ik vind het een onnozele vraag om te stellen na een CL. Ik vind het een vraag die een journalist zou stellen als hij echt niks anders weet te vragen.

In het verleden veel mensen Koeman zien roemen en dezelfde mensen FdB de slechtste bondscoach ooit horen benoemen.
Dan even de cijfers:
aantal wedstrijden winst gelijk verlies
Ronald Koeman 20 11 5 4
Frank de Boer 15 8 4 3

Dat is wat percentage betreft dus nagenoeg gelijk. Daarbij de vermelding dat Koeman steeds de beschikking heeft gehad over de door velen hier benoemde beste verdediger ter wereld VvD en FdB dat niet had. Conclusie zou dan moeten zijn dat of FdB is net zo'n goede bondscoach als Koeman of Koeman was net zo slecht als FdB. Daar de meeste mensen FdB zo slecht vonden ga ik dus uit van het laatste en in dat geval moet je Koeman dus niet terug willen als bondscoach.

9 maart 2022 om 06:36

Mooi voorbeeld van een onvolledige interpretatie van statistieken. Hier de rest van het artikel van VI:Daarbij moet wel worden aangetekend dat het Nederlands elftal onder Koeman relatief veel sterke tegenstanders trof. Oranje speelde alleen al vier keer tegen Duitsland (Nations League en EK-kwalificatie), trof ook Frankrijk in de Nations League en oefende tegen Engeland, Italië, België en Portugal, dat ook tegenstander was in de Nations League-finale.De Boer trof sinds zijn aanstelling in de herfst van vorig jaar met Italië (Nations League) en Spanje (oefenduel) slechts twee toplanden en leed daarnaast pijnlijke nederlagen tegen Turkije 4-2 WK-kwalificatie) en afgelopen zondag nog Tsjechië in de achtste finale van het EK (0-2). Ook kwam Oranje niet voorbij Mexico, Bosnië-Herzegovina en Schotland.

9 maart 2022 om 08:59

@ijsmuts Ik lees geen VI. Dus die statistieken heb ik niet van VI. Dus ik kan ook geen artikel van VI interpreteren als ik überhaupt dat artikel niet ken. Dit is wat ik zelf zie. Daarnaast vind ik zelf Koeman een slechte coach/trainer. Was destijds blij dat hij weg ging bij Ajax. Jij verwijt mij een onvolledige interpretatie, maar jij vergeet dat bij veel van de wedstrijden Koeman gewoon het geluk aan zijn kont had hangen. Wedstrijden die eigenlijk verloren hadden moeten worden die dankzij bijvoorbeeld individuele acties met veel geluk werden gekanteld. Bij een Portugal (onder Koeman) scoort De ligt erop los en onder De boer maakt dezelfde De Ligt een cruciale fout tijdens het EK tijdens. Zo dicht ligt het op elkaar. Onder Koeman was het spel ook niet om aan te zien. Koeman onder Feyenoord had met het materiaal kampioen moeten worden; niet gelukt. Ik vind Koeman echt een belabberde trainer die net als John van de Brom niet met tegenslag kan omgaan.

9 maart 2022 om 10:24

Of Koeman wist spelers gewoon beter te laten renderen dan Frank De Bier door het beter neer te zetten. Tegen Frankrijk, Engeland en Duitsland hadden we helemaal geen geluk toen we wonnen. Toen waren we ook echt gewoon beter en streed Oranje voor iedere meter. Ook de cijfers van Depay en Wijnaldum bv waren ve beter onder Koeman. Die haalde gewoon het maximale uit het spelersmateriaal

9 maart 2022 om 10:48

@ajaxmind: je komt zelf met statistieken aanzetten om een punt te maken, maar vertelt slechts een half verhaal... dat ik voor je aanvul. De tegenstand is op geen enkele manier met elkaar te vergelijken. Met ADO met 60 punten het seizoen afsluiten in de eerste divisie is toch minder knap dan met ADO met 60 punten in de eredivisie.

enneh, kampioen worden met een Feyenoord met een Mulder, Nelom, Immers, Goossens, Schaken en Armenteros als spelers die (noodgedwongen) veel minuten maakten... jij bent de enige die daar het stempel 'moeten' onder durft te zetten denk ik.

9 maart 2022 om 10:51

Ajaxmind, wat vind je dan van zijn argumenten? Die negeer je handig. Koeman heeft pakweg de zelfde stats gehaald maar dan tegen toplanden. Dat lijkt me meer dan relevant.

9 maart 2022 om 07:23

Bondscoachschap gaat niet alleen om statistieken maar ook om representatie. Daar bakte Frank geen reet van. Totaal onnavolgbaar, zijn feiten waren niet in orde en kwam als een amateur over. Totaal niet te vergelijken met Koeman.

Maar Koeman is na zijn fiasco bij Barcelona ook zijn geloofwaardigheid verloren. Komt over als een verwende huilbaby. En zo fantastisch is die nou ook weer niet dat we er op terug moeten vallen.

9 maart 2022 om 07:37

@ryjuuu: imo moeten we voor de beste kandidaat gaan. Die hebben we al met vGaal aan het roer. De volgende logische keuze zou ten Hag zijn maar die gaat natuurlijk niet. Dan hou je Bosz over die minder heeft gepresteerd dan Koeman.

9 maart 2022 om 13:47

Het grote verschil is dat Koeman tegen de gehele Europese top heeft gespeeld, terwijl Frank de Boer enkel Italie en Duitsland had, met 4-2 verloor van Turkije en zich zelfs liet uitschakelen door Tsjechie op het EK. Totaal overtrokken statistieken dus.

9 maart 2022 om 14:13

Daarbij moeten we ook niet vergeten dat Koeman instapte na de donkere periode Hiddink, Blind, en Advocaat (die vooral Sneijder recordinternational leek te willen maken). Man, wat waren wij slecht. Koeman is toen gaan bouwen en heeft het Nederlands Elftal zo weer kleur op de wangen gegeven. Frank de Boer kreeg zijn erfenis, een gespreid bedje. Statistisch zijn de twee totaal niet vergelijkbaar.

9 maart 2022 om 16:41

Kom op zeg, die wedstrijd tegen Tsjechie is al voldoende om te concluderen dat Frank de Boer een van de slechtste bondscoaches ooit is geweest samen met Danny Blind. Echt, ik heb nog nooit zo'n slechte wedstrijd gezien van Oranje samen met de wedstrijd tegen Bulgarije onder Blind.

Laten we hopen dat koeman t niet wordt, als er een neiuwe trein voorbij komt gaat ie weer weg.

9 maart 2022 om 06:27

Grappig en uitgeperst grapje. 1,5x in 20 jaar op de trein. Neem het hem eens kwalijk. Na een jaar ruzie bij psv op de trein naar valencia. Na een jaar zonder interlands naar zijn droomclub waar al een clausule voor opgenomen was die de knvb rijkelijk heeft beloond.

Denk dat de meeste spelers die momenteel in oranje zitten het wel zien zitten met Koeman. Maar logisch dat van Dijk niet het achterste van zijn tong laat zien. Nu zit van Gaal er nog en komt een belangrijk toernooi aan

De terugkeer van Koeman kan eigenlijk alleen maar tegenvallen maar ik ziet het wel gebeuren. Er is een vacature, hij is beschikbaar en wil het doen, hij is geschikt, er is draagvlak bij spelers, KNVB en samenleving. Een makkelijker benoeming is er niet eerder geweest.

9 maart 2022 om 10:54

@nuanceman, en ook niet onbelangrijk, er zijn zo weinig alternatieven

9 maart 2022 om 13:21

@vernon, alternatieven genoeg maar die voldoen niet aan de optelsom beschikbaar+bereid+geschikt+draagvlak=nieuwe bondscoach

9 maart 2022 om 13:51

Bovendien denk ik ook dat het goed is dat coaches als Slot en Ten Hag nog een aantal jaren in clubverband gaan coachen. We hebben sowieso het materiaal niet echt op het middenveld en in de aanval en beide coaches staan er goed op. Vanwege het gebrek aan creativiteit en technische excellentie, valt Bosz wat mij betreft ook af. Dat kun je met dit materiaal niet forceren. Dan tik je misschien de B en C-garnituur van Europa helemaal dol, maar loop je tegen de lamp als je de grote landen treft.

9 maart 2022 om 17:40

@nuanceman, klopt, dat bedoelde ik ook.

9 maart 2022 om 17:43

@sirius

Klopt ook, en is eigenlijk zo zonde. Een paar jaar geleden zat er een geweldig elftal aan te komen, waarbij ik eigenlijk vooral nog een spits en een keeper miste. De rest was dik in orde.

En als je nu kijkt, dan zijn eigenlijk alleen De Vrij, Van Dijk, De Ligt, Dumfries, en vooruit, Frenkie en Depay echte vaste basisklanten. En van hen is alleen Van Dijk ook echt top op dit moment. De andere posities zijn echt substantieel minder bezet, als je ziet dat we een aftakelende Wijnaldum hebben, een De Roon die nooit echt top is geweest, een Klaassen die maar heel zelden echt een goede niveau haalt, Gravenberch veel te instabiel nog, en in de voorhoede een hele batterij namen die het ook allemaal net niet zijn. Het houdt echt niet over.

Nu moeten we uitkijken of Koeman gaat een nieuw seizoen starten als hij NIET bondscoach wordt of hij gaat het hebben over Virgil die het wel 'prima' vindt en Koeman die vervolgens dat niet chill vindt, want hij heeft hem groot gemaakt....

Ik hoop dat de KNVB goed om zich heen kijkt ipv steevast kijken naar Koeman. Wellicht was het met Koeman wel een opvlieger.

9 maart 2022 om 11:26

Kansloos om Koeman weer te nemen. Verlaat het schip terwijl het nog varende is naar een eindtoernooi. Heeft hij al vaker gedaan dus onbetrouwbaar als coach en niet loyaal. Ik hoef hem niet meer als bondscoach. Ik zou dan nog eerder voor JH samen met HTC gaan.

9 maart 2022 om 12:29

Denn

Zijn dan niet gewoon bijna alle trainers onbetrouwbaar? Ten Hag ging ook weg bij Utrecht. Slot bij AZ. Zo werkt het gewoon. En dan had Koeman het nota bene nog aangekondigd.

9 maart 2022 om 13:26

Vind het bij Ten Hag en Slot nog anders. Zijn 2 trainers die allebei in het begin van hun carriere staan en voor hun een stap hogerop niet onbetrouwbaar in mijn ogen. Koeman daarentegen is een oudere trainer die met zijn volle verstand een traject met het NL elftal in ging. Daarna ervoor kiest om zich helemaal te focussen op Barcelona en het EK te laten schieten. Daardoor werd Frank bondscoach en die kon er ook allemaal vrij weinig aan doen. Een eindtoernooi om zeep geholpen door Koeman. Had hij even gewacht dan was hij ook wel voor Barcelona gevraagd. Vandaar dat ik hem niet weer als bondscoach wil voordat er weer een trein langskomt waar hij opstapt tussendoor en wij naar een ruk EK/WK zitten te kijken.

9 maart 2022 om 13:57

Je gebruikt de argumenten dubbelop. Bij Ten Hag en Slot praat je het goed, bij Koeman gebruik je het tegen hem. Toen hij PSV verliet voor Valencia, stond hij ook redelijk aan het begin van z'n trainerscarriere. Ook was Valencia destijds nog een Spaanse topclub. Weliswaar in de problemen, maar gewoon een stap omhoog ten opzichte van PSV.

Betreft Barcelona heeft de KNVB die clausule helemaal zelf geaccepteerd en na twee keer bedanken was die derde keer z'n laatste kans. Die heeft hij gegrepen en daar valt wat voor te zeggen. Ook vind ik het pure selectiviteit en onzin om het falen van Frank de Boer af te schuiven op Koeman.

De Boer hoefde maar 1 ding te doen en dat was simpelweg niets veranderen. In plaats daarvan maakt hij de ene na de andere fout en besluit hij in de 1-na-laatste oefenwedstrijd een tactiek te implementeren waar nauwelijks op was getraind en waar we niet eens het spelersmateriaal voor hebben. Frank de Boer is gewogen en veel te licht bevonden.

9 maart 2022 om 17:45

@denn

maar Koeman had het nota bene vooraf aangekondigd. Heel specifiek, heel open, met ieders begrip en instemming. Hoe je dat "onbetrouwbaar" kan noemen en het bij Ten Hag en Slot goed kan praten, is me oprecht een raadsel.

9 maart 2022 om 19:24

@denn01; ja ik heb daar vooralsnog geen mening over. Corona had dat toernooi opeens ook verplaatst. Maar Koeman deed het misschien wel eerder bij van PSV naar Valencia.

HTC vind ik in ieder geval een topkandidaat. Die man heeft mij serieus al vaker geïnspireerd. Ronaldinho liet hij lachen, Deco liet hij lachen mij laat ie ook op dit moment grijnzen nu ik dit tik... volgens mij zijn er zelfs foto's van, hij en Ronaldinho bijv. HTC heeft een stem om zijn spelers op hun gemak te stellen. Ik kan zijn interview waarbij die over Ronaldinho oa praat echt zo vaak beluisteren. Genieten die man.

JH is denk ik wat te hard als bondscoach, alhoewel hij wel discipline kan brengen in een groep en ik denk dat hij ook rustiger kan worden van een bondscoach-functie i.t.t. een trainer van een club. Hij is natuurlijk ook al wat meer op leeftijd.

Ik weet niet of mensen de volgende kennen, of jij, maar Niekie Oosterlee is ook echt een goede als bondscoach, maar misschien ook als TD van Ajax. Niekie heeft al veelvuldig laten zien dat het een tacticus eerste klas is die goed om kan gaan met spelers. Daarbij is hij erg commercieel ingesteld en is het iemand die emoties kan uitschakelen, wat denk ik belangrijk is bij het nemen van risico's. Eerlijk gezegd hoop ik dat hij TD van Ajax wordt als ik dit bovenstaande in deze reactie tik.

9 maart 2022 om 22:52

Ik ken Oosterlee als een tactisch meesterbrein daar kan een Louis van Gaal of een Hendrik de Jongh nog veel van leren. Voor functie TD kan ik hem niet beoordelen.
Hij als bondscoach, JH als assistent om de pionnen uit te zetten en de hesjes uit te delen op de trainingen.
HTC om de besprekingen te doen in de kleedkamer en om meditaties te verzorgen voor de spelers bij spanning.
Dit trio zal het 100% beter gaan doen dan Koeman.

10 maart 2022 om 08:00

Niekie is een ware tacticus, niet zo gek lang geleden overklaste hij met zijn team PSV in de beker. Alles klopte, helaas toch verloren. Mo die wilde toen met hem nog op de foto, omdat hij veel leerde toen Niekie nog jeugdtrainer bij PSV was. Is weinig over bekend helaas, maar is wel zo. Bergwijn gaf hem ook nog een high five en vertelde luidruchtig door het publiek heen aan onze Niekie: 'meester, kunt u niet trainer van PSV worden?'. Van Bommel was toen net weg geloof ik. Pfff als ik dit bericht tik dan kan die waarschijnlijk veel betekenen voor NL elftal, een ware peoplemanager.

Had ook een keer gelezen dat onze Niekie Bergwijn had geïnspireerd om een Rolls Royce Wraith te kopen. Inmiddels heeft hij er eentje gekocht en laatst in een docu-serie laten weten dat een voormalig PSV jeugd trainer hem daarin had geïnspireerd. Naja dat is natuurlijk onze Niekie.

Los van onderbuikgevoel, hij is toch beste keus? Welke andere NLse coach moet het dan doen?
Buitenlands bondscoach zie ik KNVB niet aan beginnen

9 maart 2022 om 14:00

Dat kun je als KNVB ook niet verkopen. Die laten geen kans onbenut om hun gedateerde Coach Betaald Voetbal-opleiding te roemen. Bovendien vind ik dat een nationaal elftal een coach uit eigen land hoort te hebben. Maar goed, dat is mijn eigen mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

92 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Frenkie is overtuigd van Ten Hags plannen en stemt in met vertrek bij Barça

Frenkie de Jong is helemaal overstag en staat open voor een avontuur bij Manchester United, zo meldt the Guardian woensdagavond. De middenvelder gaf onlangs meermaals aan het liefst bij Barcelona te...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren