Alle topclubs op scherp: spelmaker op de markt na ‘nee’ tegen verlenging

Vrijdag, 11 februari 2022 om 23:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 03:00

Youri Tielemans gaat zijn contract bij Leicester City definitief niet verlengen, zo meldt Fabrizio Romano. De 24-jarige spelmaker beschikt over een medio 2023 aflopend contract en moet in de zomer verkocht worden. Diverse grootmachten veren op door het nieuws, want Tielemans staat er uitstekend op in de top van Europa, weet Romano.

Leicester betaalde in de zomer van 2019 45 miljoen euro voor Tielemans aan AS Monaco en kan het zich in de huidige situatie niet veroorloven om de 47-voudig Belgisch international transfervrij kwijt te raken. Tielemans heeft the Foxes definitief laten weten niet in te gaan op het voorstel om een verbeterd en verlengd contract te ondertekenen. De middenvelder zet in op een zomerse toptransfer en beschikt over voldoende belangstelling om die droom waar te maken.

Romano stelt dat niet alleen de top van de Premier League de situatie in de gaten houdt, ook vanuit de andere topcompetities is serieuze interesse. De transferspecialist geeft geen clubnamen, maar Britse media doen dat wél: Arsenal en Manchester United lijken vanuit Engeland het meest geïnteresseerd. Bij the Gunners zou Tielemans een controlerend koppel in de middenlinie kunnen vormen met Thomas Partey, terwijl United mogelijk het complete blok op het middenveld zal vernieuwen. The Red Devils worden ook nadrukkelijk gelinkt aan Declan Rice, sterspeler van West Ham United. Gesproken wordt over een vraagprijs van vijftig miljoen euro voor Tielemans.

Tielemans heeft de clubleiding van Leicester City laten weten zich de rest van het seizoen professioneel op te zullen stellen. De middenvelder wil zich volledig focussen op zijn huidige club, waar hij sinds deze week in onmin leeft met Brendan Rodgers. De manager zette Tielemans, normaliter een onbetwiste basisspeler, donderdag op de bank tegen Liverpool (2-0 verlies). Rodgers sprak na het duel in zijn algemeenheid zijn onvrede uit, maar leek vooral op Tielemans te doelen: "Veel van mijn spelers zijn geen toppers, want toppers blijven hongerig. Dat bewonder ik aan hen. Sommigen moeten eens goed in de spiegel kijken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door joshuak_)

Zie Tielemans wel graag naar Arsenal komen. Ik kijk alleen niet heel vaak naar Leicester, dus weet niet hoe goed hij precies is, maar zijn statistieken zijn volgens mij prima. Bovendien hebben wij een tekort aan middenvelders en kost Xhaka ons gewoon te vaak punten.

12 februari 2022 om 00:42

Maar met alle respect is dat toch niets voor Tielemans? Van Leicester naar Arsenal is zeker afgelopen jaren een stap opzij. Wordt tijd voor hem voor een mooie stap omhoog. Aan de andere kant zie ik het Tielemans ook wel weer doen; Arsenal is niet de top, maar wel een mooie club dat mooi voetbal wilt spelen en Tielemans is zelf ook een echte rasvoetballer. Maar ik als neutrale kijker wil zien waar z’n plafond is, ik weet nu al dat hij makkelijk mee kan bij Arsenal en daar gaat slagen. Hij moet het niveautje daarboven proberen

12 februari 2022 om 00:47

Pff wat erger ik mij aan dit soort reacties. Arsenal staat gewoon boven United en Spurs hoor, CL kan best gehaald worden. Arsenal heeft enorm veel potentie met de huidige selectie. Dat Arsenal geen stap omhoog is is gewoon pure onzin. Je doet alsof we gelijk zijn aan een Everton of Wolves.

12 februari 2022 om 00:49

Nee Ik doe alsof jullie gelijk staan aan Leicester, wat boven Everton en Wolves staat, goed lezen…Laatste jaren is Leicester en Arsenal gewoon gelijkwaardig, sterker nog, laatste 2 jaar stond Leicester dik boven Arsenal. Zo een schande is het toch niet om gelijkwaardig te zijn aan Leicester? Is namelijk een sterke club.. verder snap ik best dat Arsenal als club, history interessanter is, maar daar doel ik nu niet op, is het een stap omhoog? je bent als voetballer van Leicester niet veeel beter af bij Arsenal gezien de laatste jaren, tis ook niet dat je naar een betere competitie stapt, want daar blijft hij in, dus het zal echt puur om club gaan Zeker omdat Tielemans toch echt naar de wereldtop kan, is Arsenal een moeilijk verhaal lijkt mij

12 februari 2022 om 00:51

Leicester staat niet eens boven Wolves maat.

12 februari 2022 om 00:55

Hou alsjeblieft op hoor. Volgens mij heb je dit seizoen 0 wedstrijden van Arsenal gekeken. Tegen City lieten we zien dat we echt wel mee kunnen met de top. Arsenal zat in een dip, maar lijkt daar nu uit te komen. Arsenal is gewoon een stap vooruit vergeleken met Leicester. Of zijn United en Spurs net zo gelijkwaardig met Leicester, want die staan zelfs onder Arsenal.

12 februari 2022 om 01:03

Ik heb het dan ook over de laatste jaren… dan staat Wolves altijd onder Leicester.. dit seizoen is nog bezig.. wat jij noemt zijn moment opnames. Wellicht dat Arsenal vanaf nu komende jaren beter is dan Leicester, maar dat Moet nog blijken aan de eindklassering. En dan nog is het een moeilijk verhaal lijkt me. Al denk ik dat Tielemans wel in Engeland wil blijven dus dat plusje heeft Arsenal.Ik snap echt niet waarom je zo aangevallen voelt haha, ik vergelijk Arsenal met Leicester, wat in mijn ogen subtop is en een sterke club, niets mis mee. En dat jij Arsenal top vind van Engeland, prima, maar die mening deel ik niet. Zonder verder af te doen aan Arsenal wat met een mooi en sterk seizoen bezig is.Ik weet niet of jij denk dat ik Arsenal aanval, maar dat is dus totaal niet mijn bedoeling. Zoals je ziet, heb juist redelijk respect voor ze. Alleen ik vind de stap van Leicester naar Arsenal niet groot genoeg voor een voetballer met het talent als Tielemans, is dat nou zo moeilijk te verkroppen?

12 februari 2022 om 01:11

Het is wel leuk om een AC Milan fan na 2 goede jaren al weer uit de hoogte te zien doen richting andere clubs, zegt een hoop over je mentaliteit. Vooral vanuit die verborgen denigrerende hoek van 'behalve dat ze historisch interessant zijn zijn ze niet aantrekkelijker dan Leicester City'. Tsjongejonge.

12 februari 2022 om 01:12

Dat je Arsenal en Leicester vergelijkt met laatste jaren is precies waar je de fout ingaat. Arsenal is een stuk verder dan vorige jaren en er staat een potentieel sterk team. En ik vind Arsenal helemaal geen top van Engeland en dat heb ik nooit gezegd. Ik weet dat we nog een flinke weg te gaan hebben. Maar Tielemans past juist perfect bij onze talentvolle selectie alleen zie jij dat niet in en dat irriteert mij.

12 februari 2022 om 01:23

@Bongiorno god, zat ik lekker een inhoudelijke discussie te voeren met @Walcott16 ondanks onze meningsverschillen, kom jij met dit kul argument, Lol, dit verhaal gaat nergens over Milan, trek Milan er ook nergens bij, maar wie haal jij erbij? Excact…. vreemd, en al was Milan Helemaal gedegradeerd naar de Serie D mag ik toch mijn mening geven over een overstap van Team A naar Team B in een Engelse competitie? Alsof ik ook maar enige hand in de pap heb bij Milan, waardoor ik niets mag zeggen over andere clubs, alsof het mijn schuld is dat Milan afgelopen jaren matig was. Lol, laat maar zitten, het is voor sommige te laat in de avond om een mooie discussie te voeren, jammer Edit; en Ik zie dat je een volledig groenbalkje heb, juist daarvan verwacht ik dit kul argument niet van. Jammer…

12 februari 2022 om 01:44

@ maurootje. Als je niet snapt dat een stap van Leicester naar Arsenal een stap vooruit is heb je niet bijster veel verstand van voetbal. Dat is hetzelfde als zeggen dat een stap van Atalanta naar AC Milan een stap opzij is.

12 februari 2022 om 01:47

@maurootje, ik weet niet of je mijn privé bericht ziet/doorkrijgt, dus stuur hem hier nogmaals.

Ik zal hier nogmaals een berichtje sturen over de discussie ik met je voer over Tielemans en Arsenal. Afgelopen jaren hebben wij het inderdaad erg zwaar gehad en zijn we definitief afgegleden naar de subtop. Echter dit jaar staat er een uitstekende basisopstelling, die met 2 of 3 aankopen echt veel kan bereiken. De verdediging met White, Gabriel, Tomiyasu en Tierney kan nog jaren mee en staat ijzersterk. Na City hebben we het vaakst de 0 gehouden. Ook Ramsdale is een uitstekende keeper met een top mentaliteit. Op het middenveld laat Partey bij vlagen zien hoe goed die kan zijn. Verder zijn Saka, Esr, Martinelli en Odegaard spelers met nog veel potentie. Dit seizoen laten wij wel degelijk zien dat we boven Leicester staan en dat Arsenal dus ook een stap vooruit is. We staan virtueel maar 1 punt achter Chelsea he, dus plek 3 is zelfs nog mogelijk (al zie ik het niet gebeuren). Ik weet niet of je vaak Arsenal kijkt, maar het niveau dat deze selectie kan aantikken is nog best hoog. Ik zie het aankomende jaren dus positief in en hopelijk kunnen we de stap naar de top maken.

12 februari 2022 om 01:56

@maurootje, de argumenten die je gebruikt zijn totaal onrelevant en daarmee verwaarloosbaar. Het verleden heeft helemaal niks van doen met wat Arsenal in potentie klaar heeft staan voor de aankomende jaren. En dat ziet er gewoon keurig uit. Dus in potentie is dit voor Tielemans absoluut een stap vooruit. Walcott16 heeft volkomen gelijk!

12 februari 2022 om 02:03

Jezus man, hoe hard wordt je op je teentjes getrapt door iemand die zegt dat Arsenal geen stap omhoog is voor zo'n jongen (wat het ook niet is natuurlijk). Afgelopen twee seizoenen gewoon 8e geworden en Leicester 5e. Leuk dat ze nu een halfjaartje beter hebben gedaan maar het is niet zo dat Arsenal alweer een topclub is (en een duidelijke stap omhoog). Al vind jij dat wel, dan kan je toch alsnog indenken dat andere dat niet vinden..

12 februari 2022 om 02:12

De afgelopen 5 jaar is Arsenal gemiddeld een plek hoger geëindigd dan Leicester. Hoe kun je dan in godsnaam zeggen dat Arsenal sowieso een stap vooruit is. Het is echt niet gek dat Maurootje ze vergelijkt

12 februari 2022 om 02:49

Jesus mina gasten... waarom in het verleden blijven hangen... Een speler als Tielemans zal in zijn afweging altijd kijken naar t heden en de toekomstperspectieven.

12 februari 2022 om 03:10

Snap deze discussie niet zo, en de aggressie vanuit een Arsenal fan al helemaal niet. Als Tielemans vanuit Leicester een stap omhoog wilt gaat hij niet naar Arsenal, een stap omhoog betekend Chelsea, Liverpool of Manchester City. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit de meest ideale stap voor Tielemans is, denk namelijk zelf dat hij bij Arsenal echt perfect past en samen met Arsenal weer topclub waardig kan worden in de PL. Als hij namelijk komt zal hij Xhaka zonder problemen uit de basis spelen. Maar als hij daadwerkelijk een stap hogerop wilt zouden Chelsea, Liverpool en Manchester City alle 3 gaan proberen om hem binnen te halen, puur voor de breedte een ideale speler voor die 3 clubs lijkt me.

12 februari 2022 om 05:12

Ik ben het eerlijk gezegd ook volkomen met Maurootje eens. De stap van clubs als Arsenal, Man Utd, Spurs en Leicester is momenteel gewoon een stap op zij. Het zijn alle vier ploegen die normaliter strijden voor plek 4 de afgelopen jaren, met een duidelijke top 3 (Liverpool, Chelsea en City) die hier bovenuit steken. Dat Arsenal misschien de komende jaren meer potentieel heeft rond lopen is op papier misschien correct, maar dat moet in de praktijk nog maar blijken. Misschien dat dit voor Tielemans wel het niveau is waarop hij thuis hoort, dan zou Arsenal een prima stap zijn om op hetzelfde niveau in een nieuwe omgeving te gaan spelen. Mocht hij een stap hoger op willen, dan is Arsenal naar mijn mening geen club die kans maakt op zijn handtekening. Waar ik trouwens doodmoe van word hier op VZ is leden die beginnen te roepen dat je geen verstand van voetbal hebt, als je hun mening niet deelt... Dat is volgens mij juist het hele punt van een discussie, dat je elkaars mening respecteert en daar inhoudelijk op in gaat...

12 februari 2022 om 07:01

Haha, Mauro heeft gewoon groot gelijk. Leicester en Arsenal is gelijk aan elkaar. Het is beide een club onder de topclubs. In een rijtje te noemen met Spurs en wellicht Man United. Allerminst een schande. Prima clubs. Alleen geen top. Arsenal speelt nu beter dan Leicester. Voorgaande jaren was Leicester de betere. Maar dan kan je toch niet met droge ogen beweren dat Arsenal gewoon een stap omhoog is? Je reinste nonsens. Dan leef je echt nog in de tijd van Henry en Bergkamp.

12 februari 2022 om 10:11

Gelijk aan elkaar?
Leicester heeft geen pull up game. Wanneer speelden er bij hun wereldsterren zoals Ozil en Aubameyang bij Leicester? Zijn doen het jaren met Vardy. Zelfs toen Leicester kampioen werd wou Mahrez naar Arsenal gaan.

Vanuit je eigen gedachte denk je dat ze gelijk zijn. Maar de grotere spelers komen altijd eerder naar Arsenal dan Leicester.

Twee keer hoger eindigen zegt niets. Ze staan nu 12e met 13 punten achterstand en doen niet eens mee voor top 4.

Leuk geprobeerd zo’n mening die nergens op slaat 😜

12 februari 2022 om 10:16

Jullie schatten Leicester allemaal wat te hoog in vind ik. Die draaien echt niet meer zo lekker als een paar jaar geleden en zie ik momenteel niet als subtop. De subtop bestaat uit West Ham, Arsenal, United en Spurs. Voorgaande jaren zijn niet zo relevant, want dingen kunnen heel snel veranderen. Zo is de selectie van Arsenal heel anders dan 2 jaar geleden bijvoorbeeld en zijn er talenten doorgebroken. Ik denk echt niet dat Arsenal een topclub is (zie laatste bericht), maar op dit moment staan we virtueel dicht achter Chelsea en spelen we volop voor de CL plekken. Ik vind Arsenal echt wel een stap omhoog.

12 februari 2022 om 10:21

Ja als je zo alles beredeneerd kan een club wat een val heeft gemaakt zoals Arsenal nooit de weg omhoog vinden.
En in alles is Arsenal een stap omhoog tenopzichte van Leicester city behalve dat ze de afgelopen seizoen vaker boven Arsenal zijn geeindigt.
Je moet als speler niet alleen kijken naar de club maar ook naar je eigen carriere waar kan ik groeien, waar kan ik een basisplek bemachtigen waar zit potentie om mee te doen om het kampioenschap zijn allemaal factoren.
Kijk naar Jack Grealish van onbetwiste leider bij Aston villa naar bankzitter bij Manchester city daar zal die niet echt beter worden op de bank. En het zijn allemaal kostbare jaren die hij nu niet speelt met zijn potentie.
Of hij kiest voor Arsenal moet die zelf weten ik lig er niet wakker van als die kiest voor een andere club maar als die wel wil komen heet ik hem van harte welkom

12 februari 2022 om 10:39

Een duidelijke stap hoger dan Leicester maar hij wil naar een club die op vaste basis CL speelt, dan moeten jullie toch ook toegeven dat Arsenal niet de club is waar hij op hoopt?

Arsenal is bezig aan een leuk project, maar dat gaat nog heel lang duren voordat dat project ook maar in de buurt komt van spelen voor de titel. Daar moet je als speler ook maar zin in hebben natuurlijk.

12 februari 2022 om 10:45

Ik zie Tielemans niet direct in de basis staan bij City, Chelsea of Liverpool. Kan me nog goed herinneren hoe die erg knullig 2 penalty's weggaf tegen City. Ik vind hem nog wat wisselvallig al heeft hij veel potentie natuurlijk. Ik denk dat hij nog niet klaar is voor de absolute top en dat Arsenal dus een mooie vervolgstap is.

12 februari 2022 om 10:46

Leicester presteert anders niet zo goed hoor, Terwijl Arsenal weer beter begint te presteren. Arsenal is ook een veel grotere club dan Leicester City

12 februari 2022 om 10:57

Maar dat is de discussie ook niet Lierse.
Natuurlijk strijd Arsenal niet voor de titel komende jaren tenzij je wat geluk hebt op de transfermark.

Maar het is toch van de zotte dat men hier boven beweert dat het een stap opzij is?

12 februari 2022 om 11:07

Op basis van de laatste 2-3 seizoenen kan dat an sich nog gesteld worden, want het is ook weer wat opportunistisch om op basis van 1 slecht seizoen van Leicester hen helemaal af te schrijven.

Het lijkt me wel duidelijk dat op de lange termijn Arsenal veel meer potentie heeft. Zowel in de club als geheel als de huidige selectie.

Maar voor iemand als Tielemans, die duidelijk aangeeft naar een stabiele CL-club te willen, vind ik de stap naar Arsenal ook niet meteen de juiste (en dan heb ik het puur over dat feit, niet over het sportieve aspect).

12 februari 2022 om 12:09

@Lierse: vraag is of hij bij Liverpool, Chelsea of City in de basis zou spelen? Ik denk van niet.

Bij Arsenal zou hij de eerste naam op het blad zijn, en gezien de ontwikkelingen bij de club, is zijn kans op CL voetbal spelen best wel reëel.

Afijn, ik zie hem heel graag naar Arsenal komen😉

12 februari 2022 om 12:16

Dat lijkt me inderdaad niet. Al liggen er bij Liverpool op de middellange termijn wel mogelijkheden.

Maar hij kan ook voor een niet Engels team gaan natuurlijk. Denk aan een Bayern, Real, Juventus, PSG. Al heb ik natuurlijk geen idee of die teams überhaupt geïnteresseerd zijn.

Maar als hij echt vrij zeker wil zijn van een basisplaats dan is Arsenal zeker een goede optie. Alleen overschatten voetballers zichzelf vaak nogal.

Nou Barcelona sla je slag. Lijkt me een prime vervanger voor de jong, volgens voetbalzone kan hij beter vertrekken bij FC Barcelona.

Dit zou een top aanwinst zijn voor Arsenal. Arsenal, opletten!

12 februari 2022 om 09:13

Net zoals Odegaard? Ben White? Pepe? Dit artikel gaat over het niet hongerig zijn van bepaalde spelers bij Leicester, heel Arsenal is niet hongerig genoeg op Ramsdale na, dat talent moet kwaliteitsimpulsen krijgen van spelers die hongerig zijn.

Eriksen, Odegaard, Tielemans, Coutinho, Bergkamp en ga zo maar door, allemaal spelers die kwalitatief goed waren, soms erg goed, maar het zijn geen winnaars als ze niet omringd worden door spelers die dat wel zijn.

Wat je dus niet moet doen is kwaliteit gaan kopen als je geen ruggengraat hebt.

12 februari 2022 om 09:30

Odegaard en White zijn hele goede spelers. Mede door hun strijd Arsenal voor top 4. En natuurlijk onze andere aankopen zoals Tomi en Ramsdale.

12 februari 2022 om 09:42

Wel bizar zeg, iedereen ziet dat dit Arsenal nog compleet verkeerd uitgebalanceerd is, net zoals in de laatste jaren met Wenger toen jullie nog telkens top 4 haalde. Daarna waren de meeste omgedraaid en zagen ook de fouten in het team, maar nu sta je even top 4 en je gooit het weer rond als argument waarom iets niet waar is. You never learn :D

Arsenal had ward prowse moeten kopen....

12 februari 2022 om 09:51

Van de basis zijn Ramsdale Tierney White Gabriel Tomiyasu Xhaka ESR en Laca wel echte winnaars, dat spelers als Xhaka en Laca niet goed genoeg zijn voor de ambitie die Arsenal heeft is wat anders. Kijk maar naar de wedstrijd tegen city of de andere wedstrijden waar Arsenal rood krijg de laatste tijd, ze vechten er wel echt voor. Ze zijn alleen geen absolute top.

12 februari 2022 om 10:48

Ward Prowse? Nee dankjewel. Een Beckham light gaat Arsenal echt niet helpen.

En je benoemt Odegaard en White geen top winsten terwijl we door hun hogerop op de ranglijst staan.

Vergeet effe voor het gemak dat White 11 cleansheets heeft he met Gabriel. En Odegaard meer kansen creëert voor Arsenal.

Het zijn spelers die ervoor zorgen dat Arsenal meestrijd voor top 4. Zo moeilijk beredeneren is het niet.

12 februari 2022 om 12:43

Ik vind Bergkamp wel een hele vreemde in dat rijtje. Die staat toch wel ver boven de andere heren. Verder ben ik het wel met je eens. Alles is ineens weer hosanna, maar het valt nog te bezien of ze deze lijn door kunnen trekken naar bijvoorbeeld volgend seizoen. Met alleen talent gaan ze het inderdaad niet redden.

12 februari 2022 om 13:11

Ik snap ook niet goed waar die hosanna vandaan komt. Beter even afwachten hoe dit seizoen eindigt, want het kan zomaar nog helemaal imploderen. Maar de eerste tekenen zijn goed, met de wedstrijd tegen City als klein hoogtepunt, ondanks het verlies. Nog een zomer zoals vorig jaar met goede toevoegingen en we kunnen ons denk ik wel gaan mengen in de top 4. Al kan het ook dit seizoen de goede kant opvallen en top 4 wordt gehaald, dat is een grotere stap in de juiste richting. Dat het goed gaat komen heb ik wel alle vertrouwen in, zolang we de bepalende spelers maar wel kunnen behouden.

Ik weet niet zo goed waar ik Tielemans moet plaatsen, geen absolute wereldtop toch? Maar naar mijn gevoel wel dichtbij. Ben benieuwd waar hij naar toe gaat, gok de top van Engeland; City,Liverpool.

12 februari 2022 om 00:59

Voor absolute wereldtop is hij helaas te wisselvallig. Maar het potentieel zit er zeker in.

12 februari 2022 om 11:33

Vind hem niet heel bijzonder eerlijk gezegd, eergister met zn invalbeurt was hij helemaal niks. Idd nog te wisselvallig, voor Liverpool en City komt hij zeker te kort.

Is deze jongen echt goed genoeg voor de top? Ik betwijfel het maar ik zie ook te weinig van hem. Waar blinkt hij echt in uit? Scoort hij juist op veel punten een 7/7.5? Of heeft hij specifieke kwaliteiten wat heb basiswaardig maakt voor Real Madrid, Bayern Munchen, PSG, Man City of Liverpool?

12 februari 2022 om 08:30

Zijn inzicht en zijn traptechniek zijn wel specifieke kwaliteiten. Helaas dat hij een beetje wisselvallig is.

12 februari 2022 om 09:44

Wisselvallig als in het in de grote wedstrijden vaak niet waar maken inderdaad. Deze jongen is bij lange na niet goed genoeg omdat het bij hem mentaliteit is om elke wedstrijd 100 te kunnen geven.

Ik vind het geen (wereld)topper. Voor elke goede pot die hij speelt speelt hij een matige tot slechte pot. In de topwedstrijden staat hij er zelden.

Dit zou ik nou een uitstekende vervanger voor Kroos vinden wanneer hij in 2023 stopt, ik hoop dat Real oplet en Tielemans deze zomer al binnenhaalt. Ondanks zijn leeftijd is hij behoorlijk ervaren, een goede spelmaker en hij pikt ieder seizoen wel z'n goals en assists mee. Ik zie hem nog wel een stap in zijn niveau zetten bij een nieuwe club, al wordt de concurrentie zo te zien vrij stevig.

12 februari 2022 om 12:49

Komt tekort voor Real vind. Voor Arsenal is hij een goede optie omdat hij relatief goedkoop is en een zeer degelijke spelmaker, maar hij is toch wel een niveau minder dan Kroos en ik zie hem dat ook niet meer halen. Hij heeft te vaak zwakke matchen, zowel bij Leicester als Belgie, en zou bij Real veel kritiek krijgen daardoor denk ik. Als Real zijnde moet je gewoon voor de best mogelijke spelers gaan op die positie ook al mag dat wat meer kosten.

12 februari 2022 om 14:26

Ik ben het met je eens dat hij op dit moment nog te kort komt en het niveau van Kroos niet zal gaan halen, al is dat naar mijn mening voor elke nieuwe middenvelder een onmogelijke taak gezien de kwaliteit en status van Kroos. Daarom zou ik Tielemans toch een kans willen geven deze zomer, om in een direct vergelijk met Kroos te kunnen zien waar hij staat. Zet hij de stap naar constant kunnen presteren in de wereldtop dan heb je een (weliswaar mindere) vervanger van Kroos, zo niet kun je hem een roulatiespeler maken en in 2023 opnieuw de markt op gaan. Iemand als Barella zou ik ook wel graag zien bij Real (wel een ander type), maar ik denk dat hij helaas een negen-cijferig bedrag zal moeten kosten.

Zet altijd een beetje een vraagteken bij Tielemans, word dit jaar al weer 25 jaar maar ik kan niet zeggen dat het een toptalent is, denk dat je hem het best kunt vergelijken met een mindere Kovacic. Wel een jongen wie vaak het gevaar ziet maar niet echt die agressie van Kovacic heeft, heeft daarnaast wel een veel sterkere pass dan Kovacic heeft, kan aanvallers prima alleen voor de keeper zetten.

Tielemans zal voor de breedte bij een Liverpool, Chelsea of City prima passen denk ik, maar komt voor de absolute basis te kort. Bij een Arsenal of Tottenham zal hij absoluut een basisplek krijgen.

12 februari 2022 om 10:11

Het is echt wel totaal geen type kovacic. Totaal andere spelers. Ik zou hem eerder vergelijken met kroos. Maar dan een heel stuk minder goed.

Op zich jammer dat hij niet wil verlengen, aan de andere kant kan je nog wat voor hem vangen. Lijkt zijn motivatie even kwijt te zijn en daarbij zijn mooie momenten. Naar mijn mening is het ook meer een momenten voetballer die continuïteit mist. Daarbij is hij al 25 dus geen talent meer, maar zijn beste jaren kunnen nog komen. Zijn sterke punten vindt ik zijn drive naar voren, spelinzicht en hij heeft een geweldig schot. Zou net onder de absolute top van waarde kunnen zijn.

Leicester staat 12e met 13 punten achterstand op Arsenal. En dat moet volgens anderen een stap opzij zijn? 😂😂😂

12 februari 2022 om 12:47

Ik vind dit altijd elkaar de vliegen afvangen. In de afgelopen twee seizoenen eindigde Arsenal 6 en 5 punten achter Leicester. Iedereen weet dat Arsenal de grotere club is.

12 februari 2022 om 12:53

Arsenal is een grotere club, maar op dit moment is van Leicester naar Arsenal gaan niet bepaald een stap hogerop, dat kun je zelf toch ook wel toegeven? Leuk dat Leicester nu 12e staat, vorig seizoen eindigde het nog dik boven Arsenal, plus het seizoen is nog lang dus er kan nog vanalles gebeuren. Beide clubs zijn gewoon aan elkaar gewaagd op dit moment. Dat Arsenal bezig is aan een opmars, dat is wel duidelijk maar om nou gelijk zo ver te gaan als Arsenal fan.. Dan mis je de realiteit een beetje.

Hopelijk schiet Arsenal zichzelf niet weer in de voet, zoals ze de afgelopen jaren steevast doen. Of Tielemans ze over de drempel kan/wil trekken? Hij zal vast wel wat hogerop willen dan the Gunners. Denkt iemand dat hij dat niveau hogerop aankan?

12 februari 2022 om 12:48

Die jongen is naar mijn mening veel te wisselvallig en dat krijg je er niet makkelijk uit. Bovendien vind ik hem bij hele hoge uitzondering een keer fenomenaal spelen (vaak tegen een kleintje), maar doorgaans zijn z'n pieken vooral te omschrijven als 'goed' op dat niveau.

12 februari 2022 om 13:15

Ik weet het ook niet zo goed met Tielemans. Maar datzelfde had ik bij Tomi en in mindere mate bij Ramsdale, dus mijn ongelijk mag graag bewezen worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. SchmeichelKeeper370
J. MaddisonMiddenvelder3512
H. BarnesMiddenvelder326
Y. TielemansMiddenvelder326
K. Dewsbury-HallMiddenvelder281
D. AmarteyVerdediger280
K. ỊheanachọAanvaller264
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

23 fans
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren