Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ gaat op kansloze avond met harde cijfers onderuit tegen Aston Villa

Laatste update:

AZ was donderdagavond niet opgewassen tegen Aston Villa. Verdedigende fouten aan Alkmaarse zijde zorgden ervoor dat de Engelsen met 0-2 gingen rusten door treffers van Leon Bailey en Youri Tielemans. Na rust werd het nog een stuk erger voor AZ, door treffers van Ollie Watkins en John McGinn. Ibrahim Sadiq bepaalde de eindstand op 1-4. Door de nederlaag komt AZ op drie punten uit drie wedstrijden terecht, terwijl Villa zes punten heeft verzameld. De andere ploegen in Groep E, Zrinjski Mostar en Legia Warschau, nemen het om 21:00 uur tegen elkaar op in Bosnië en Herzegovina.

Aan de kant van AZ kreeg Sadiq zijn eerste basisplaats toebedeeld sinds zijn zomerse komst van BK Häcken. De Nigeriaan, die in de ploeg kwam voor de geschorste Mayckel Lahdo, vormde de aanval met Myron van Brederode en spits Vangelis Pavlidis. Verder had Pascal Jansen geen verrassingen in huis, daar het vaste elftal van de voorbije weken het veld in werd gestuurd. Bij Villa koos manager Unai Emery voor Watkins als diepste spits. De Engelsman was in zijn laatste vijf duels goed voor vijf treffers en twee assists. Achterin stonden onder meer voormalig Barcelona-verdedigers Clément Lenglet en Lucas Digne en wereldkampioen Emiliano Martínez opgesteld.

AZ zette vanaf het begin druk op Villa, dat dat wel prima vond en de thuisploeg probeerde te lokken. Dat leidde in de derde minuut tot een vrij bizarre situatie. Villa-goalie Emiliano Martínez hield de bal liefst 35 seconden in zijn bezit, daar hij wachtte op instormende AZ'ers, die weigerden te happen. Het eerste kansje kwam op naam van Dani de Wit, de al vallend via Lenglet naast kopte. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op.

Villa werd vlak daarna gevaarlijk. Bailey zag zijn eerste schotkans nog verijdeld worden door Riechedly Bazoer, maar de tweede kans voor de Jamaicaan was wel kassa. Van Brederode verdedigde niet goed uit en bracht de bal onbedoeld perfect bij Bailey, die Mathew Ryan kansloos liet met een laag schot in de verre hoek: 0-1. De treffer bracht de nodige rust in het spel van Villa, dat de controle had. Verder dan een schotje van Pavlidis in de handen van Martínez kwamen de Alkmaarders niet.

Sterker nog: balverlies van Sven Mijnans kwam AZ zeer duur te staan. De middenvelder leverde zomaar in bij McGinn, die Tielemans in de zestien bereikte. De Belg rondde kinderlijk eenvoudig onder de benen van Ryan door af: 0-2. Het was voor Tielemans zijn eerste officiële treffer voor Villa. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Birmingham, tot het plots een enorme kans weggaf na balverlies van Boubacar Kamara en goed doorzetten van Mijnans. Pavlidis stond oog in oog met Martínez, maar de normaal zo koele topscorer schoot wild over. De Griek tikte op aangeven van Van Brederode even later wel binnen. Laatstgenoemde bleek echter buitenspel te hebben gestaan.

Vlak na rust viel de definitieve beslissing. Tielemans stuurde Bailey diep, die David Møller Wolfe uitkapte en in de verre hoek stuitte op Ryan. De Australiër kon de bal echter niet goed wegwerken en zag hoe Watkins er doodeenvoudig 0-3 van maakte. Vlak nadat Pavlidis zijn inzet gekeerd zag worden door Martínez, werd het alweer 0-4. Na een vlotte aanval over de rechterkant zette Bailey voor bij de eerste paal, waar McGinn simpel binnentikte.

Toch viel er nog wel wat te juichen voor AZ. Een lange bal van achteruit van Bruno Martins Indi leek terecht te komen bij De Wit, die zich in buitenspelpositie bevond. De aanvallende middenvelder bleef echter slim van de bal af, waardoor Sadiq de gelegenheid kreeg om met de borst aan te nemen en de verre hoek te vinden: 1-4. Vrijwel direct daarna bracht Jansen Jens Odgaard en Ruben van Bommel in het veld voor Van Brederode en Sadiq.

AZ speelde met hernieuwde energie, maar een stunt zat er niet meer in. Aan de kant van Villa viel Nicolò Zaniolo in. De Italiaan hangt een fikse schorsing boven het hoofd naar aanleiding van zijn vermeende illegale gokpraktijken. Zaniolo zag AZ het nog wel proberen, maar ondanks het enthousiasme in het spel van de thuisploeg zat een comeback er nooit meer in. Dat besef daalde ook neer bij AZ, dat het in de slotfase, net als Villa, zeer rustig aan deed.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou daar was het weer. Een 1e helft zonder werken en zonder idee, dit is het AZ van Pascal Janssen. Ibrahim Sadiq 1e keer basis plaats en die liet tenminste wat strijd zien. Bazoer en Penetra achterin ook prima. Maar de rest was echt dramatisch. Dan kiest onze grote vriend Pascal ervoor om bij een 2-0 achterstand BMI erin te zetten. Wat daar het idee achter is? niemand weet. Dan heb je 1 aanvaller, Sadiq, die gevaar brengt, gretig is en scoort en dan haal je die er ook af. Het is echt al sinds het begin met Pascal Jansen hetzelfde liedje. Hij heeft goede statistieken omdat z'n spelers het vaak gewoon prima doen, maar aan hem is echt geen enkele punt te danken. Hetzelfde geldt voor Ryan. Wat een drama keeper. Die eerste goal had ik nog gepakt. Echt verschrikkelijk, ik zeg het iedere week weer en ik blijf het herhalen. AZ zal niks bereiken met Pascal Jansen aan het roer. Als hij vertrekt ga ik een feestje vieren.

26 oktober 2023 om 20:44

Helemaal waar, hij lijkt geen plan B te hebben.
Ik zit enorm in zak en as.. had zoveel gehoopt, zoveel enthousiasme in mijn lijf voor deze wedstrijd. Ben helemaal ontdaan.

We hebben verdiend verloren. dat is alles wat ik kan zeggen. Ben even klaar met voetbal. Ga nu maar even een serie kijken met de vrouw. Reflecteren tegelijkertijd over AZ

26 oktober 2023 om 20:50

Na regen komt zonneschijn. Sterkte prem!

26 oktober 2023 om 20:51

Bedankt IronManUtd.
Is gewoon een stukje teleurstelling met ergernis.

Ook een reality check: aston villa is ook een maatje te groot

26 oktober 2023 om 21:44

Bijzonder matig en teleurstellend. Had ik niet verwacht. Balen prem

27 oktober 2023 om 12:49

Klopt man! Het is pijnlijk

26 oktober 2023 om 20:46

Volgens mij presteert Pascal Jansen gewoon al jaren precies naar de kwaliteiten van zijn selectie. Ook dit jaar weer. Az heeft een aardig elftal, maar het is ook niet uitzonderlijk, en Aston Villa was een paar maatjes te groot om gewoon Az voetbal tegen te spelen. Wellicht is dat de enige kritiek, iets meer moeten aanpassen.

26 oktober 2023 om 20:54

Pascal Jansen heeft niet de capaciteit om in te grijpen. Wanneer het niet lekker loopt met het team doet hij, of niks, of maakt hij hele rare wissels die totaal geen waarde hebben of een impuls brengen aan het team. En uiteindelijk is dat ieder seizoen aan het eind weer te zien dat AZ alles weggeeft. Iedere andere trainer had hetzelfde kunnen bereiken en misschien zelfs nog beter met deze selecties.

26 oktober 2023 om 20:59

Maar had wel meer tegenstand van AZ verwacht eerlijk gezegd. Dit was een beetje te makkelijk voor Aston Villa. Los van het slotoffensief. Normaal komt AZ Europees juist goed voor de dag

26 oktober 2023 om 21:00

AZ supporters leven boven hun stand, elk jaar opnieuw bouwen en presteren is niet zo makkelijk, maar Jansen presteert het. En dat je dan niet van Villa wint, tja, volgens mij best logisch gezien de tegenstander.

26 oktober 2023 om 21:11

Juist, en zo is het.
Helaas van vandaag, maar teveel leden hier denken dat Az zich wel eventjes kan meten met een dit villa in vorm.

26 oktober 2023 om 21:22

Maar het loopt vrijwel altijd wél goed en dat lijkt me zijn verdienste.
Vind het een beetje raar om de trainer te bashen na een nederlaag tegen Aston Villa. De kwaliteit van de selectie is toch gewoon een stuk lager? Wat verwacht je dan....

26 oktober 2023 om 21:27

Elk jaar weer bouwen? Er staan hoogstens 3 spelers in de basis die er vorig seizoen niet al bij waren. Bijna alle coaches die er naar gevraagd worden zeggen dat het een probleemloze overgang is zolang het daarbij blijft en de as intact blijft. Bij AZ is enkel Penetra nieuw in de as. Jansen is een tactisch lichtgewicht die zijn ploegen mentaal vaak niet op orde heeft op de momenten met echte druk. Rond februari maart zal de ploeg wederom afhaken in de beker, strijd om top 3 en als we er uberhaupt nog bijzitten Europees. En dan is het gebrek aan eigen jeugd nog niet eens langsgekomen. De opleiding is ons paradepaardje en er staat welgeteld 1 jeugdspeler in de basis. Laat dat nou ook nog eens een van de minste van de nieuwe lichting zijn. Zo brengt hij tegen zo ongeveer de snelste aanval van de Premier League de ontzettend trage BMI in plaats van de veel snellere Goes, die zich ook al Europees bewezen heeft.

27 oktober 2023 om 08:13

Als je BMI inbrengt voor Penetra dan ben je als trainer gewoon slecht bezig. Een verlies partij kan altijd gebeuren, maar het tactisch onvermogen van Pascal is gewoon droevig.

26 oktober 2023 om 21:07

Eerste goal had je 100% niet gepakt en je weet duidelijk niks van keepen. Als de bal door de benen van de verdediger heen gaat wordt het echt heel lastig om hem te pakken.

26 oktober 2023 om 21:34

Die 2e was wel houdbaar...

26 oktober 2023 om 20:46

AZ won vorig jaar ook 2x van Lazio. Laat ze maar eerst hetzelfde presteren tegen de daadwerkelijke top

26 oktober 2023 om 20:49

Welgeteld 1 wedstrijd gespeeld tegen een team die je heel eventueel tot de Europese top zou kunnen rekenen. En juist die wedstrijd is gewoon verloren. Tuurlijk heeft feyenoord het nu vrij goed op de rit en gisteren een geweldige pot gespeeld, maar je loopt nu wel iets te hard van stapel. De arrogantie waar ajax altijd van beticht werd viert hoogtijdagen in Rotterdam zuid momenteel

26 oktober 2023 om 21:04

Dat vind ik ook vooral op dit forum. Doe nou even rustig aan en geniet van het spel voordat je alle andere teams naar beneden gaat praten.

26 oktober 2023 om 21:06

Hoho meneer uit Amsterdam! Wil je niet iedere Feyenoord fan vergelijken met Lion hierboven! Op eredivisie niveau schat ik zo hoog in, maar de Europese avondjes gaan de meeste nog steeds zitten met het idee, ok we gaan er een leuke avond van maken, en als we hard werken gaan we met een resultaat naar huis!

Daarnaast is Lazio geen Europese top! De citys en de bayerns hoop ik nog ver van ons te houden als we het over de Europese top hebben!

26 oktober 2023 om 21:13

Maar Az is toch helemaal geen eventuele top van Europa, verre van zelfs dus eigenlijk bijna logisch dat je je niet kan meten met een Engelse ploeg in vorm.

26 oktober 2023 om 21:27

Ik scheer niet iedere feyenoord supporter over 1 kam. Maar ik heb de laatste dagen toch wel behoorlijk veel supporters gezien, zowel hier als op andere media, die stellen dat feyenoord de enige Nederlandse ploeg is die het ook internationaal laat zien en dat ze zich meten met de Europese top etc. Worden dit soort texten door ajacieden geroepen dan wordt dat al heel snel arrogantie genoemd. Ik ben gewoon niet zo'n fan van dit soort hypocrisie.

26 oktober 2023 om 21:35

Meten met de Europese top? Wie roept dat dan? Ik heb het nog niemand horen zeggen.

26 oktober 2023 om 21:47

Blinde vink, kijk alleen al naar de reactie waar ik op reageer😅

26 oktober 2023 om 23:49

Klopt en het is ook zeker geen schande om van Aston Villa te verliezen, je wint de return daar ook niet...

maar tegen deze tegenstander hoef je ook niet de punten te pakken, tegen dat mostar ofzo waar jullie 4-3 hebben verloren. daar heb je het echt laten liggen mocht je uit geschakeld worden. ook al hebben jullie nog steeds goede papieren om door te gaan in deze poule

Succes de komende poule wedstrijden.

26 oktober 2023 om 20:50

Lazio is toch geen Europese top? Ik zie feyenoord niet winnen van real Madrid of manchester city. Lazio is gewoon subtop. Misschien dit seizoen zelfs daaronder nog.

26 oktober 2023 om 21:50

Lazio is geen Europese subtop. Dat zouden ze moeten zijn met de euro's die ze kunnen uitgeven, maar dat zijn ze absoluut niet.

26 oktober 2023 om 20:54

@Milwall, welke top? Celtic? Lazio? Sorry maar poule van Feyenoord zou ik haast zeggen Europa League poule. Ik zie nergens een Real of City? Poule van PSV is net zo Europa League poule. Nee hoor dat is geen top. En dat AZ hier verliest is geen schande. Natuurlijk is Aston Villa maatje te groot.

26 oktober 2023 om 21:00

Ik acht de kans groter dat feyenoord verliest van dit Aston Villa dan dat AZ verliest van dit Lazio als ik eerlijk moet zijn. Sinds Emery er zit echt een fantastisch team ook. Zonder de prestatie van Feyenoord naar beneden te willen praten trouwens

27 oktober 2023 om 07:09

Dat denk ik ook. Villa wordt echt zwaar onderschat en Lazio iets overschat. Ik had dit Villa best graag in EL gezien met grote jongens als Leverkusen, Roma, etc.

26 oktober 2023 om 21:49

Moeten ze eerst tegen de Europese top spelen, want tot heden hebben ze 1 Europese subtopper gehad en hebben ze niet gewonnen.

26 oktober 2023 om 23:02

Lazio en Celtic is subtop en tegen Atletico ging je onderuit.dus echt meten gaat nog wat tever maar ze laten prima voetbal zien

26 oktober 2023 om 23:16

Dit lazio en vooral celtic zijn geen subtop. Atletico is zelfs nieteens echte top.

Tja wat wil je tegen een team dat elke zomer met tientallen miljoenen kan smijten.

26 oktober 2023 om 20:47

Nou, eerst 2x bizar slecht spelen in Europa en nu 4x van de 4 schoten scoren. 1-4 is geflatteerd
We hebben wel veel pech in Europa. Moeilijke poule treffen en dan 2 wedstrijden pech hebben
Maarja, eindelijk doe je het zelf. Klaar in Europa denk ik

26 oktober 2023 om 20:47

AZ heeft nog niet zo lang geleden tegen Ajax laten zien wat je daar tegen kan doen. Als je je als AZ bij voorbaat als kansloos acht omdat de tegenstander elke zomer met tientallen miljoenen kan smijten dan moet je afstappen van het doel om bij de traditionele top 3 van Nederland te willen horen.

26 oktober 2023 om 20:49

Ze hoeven zich niet kansloos te achten, maar achteraf gezien verlies je dit gewoon 9 van de 10 keer. Geen schande, want Villa heeft op elke positie een betere speler.

26 oktober 2023 om 20:52

Verliest AZ ook 9 van de 10 keer van Ajax (die ook met tientallen miljoenen kunnen strooien)? Volgens mij is AZ juist het bewijs dat er niet veel geld nodig is om het teams met meer geld lastig te maken.

26 oktober 2023 om 20:56

Geld zeg niet alles maar Aston Villa heeft het goed voor elkaar sinds Emery er zit hebben ook goede aankopen gedaan ik denk dat een Aston Villa in de eredivisie gewooon kampioen word.

26 oktober 2023 om 21:07

Alleen heeft Ajax niet per se betere spelers dan AZ, wat Villa zeker wel heeft.

26 oktober 2023 om 23:37

Tuurlijk verliest AZ geen 9 van de 10 van Ajax. Wat loop je nou te bazelen man. Kijk de statistieken van de afgelopen 5 jaar maar terug.

Nou, dat was niet best. Je speelt door twee vroege persoonlijk fouten vrijwel meteen een kansloze wedstrijd. Villa veel beter op een hoger tempo. Indrukwekkend voetbal van de Engelsen.

26 oktober 2023 om 23:41

Vooral hoe makkelijk ze voetballen in driehoekjes tussen de CV’s, controleurs en backs was echt bewonderenswaardig. Zo ongelooflijk veel rust en telkens de juiste beslissingen maken. Maar buiten dat vond ik ons eigenlijk niet eens zó slecht. Het is dat je 2 keer een domme breedtebal geeft die gelijk wordt afgestraft, maar anders was je hier niet zo kansloos geweest. 1-4 was in mijn ogen dan ook geflatteerd. Desalniettemin was Villa voetballend wel de betere.

Tja die waren echt even een niveau te hoog vandaag.
Ze doen het ook erg goed in de Premier League.

Az heeft het voor zichzelf erg lastig gemaakt in deze poule door die wedstrijd vanzrinjski te verliezen.

i

Dat was gewoon slecht. Verliezen tegen Aston Villa kan, maar de manier waarop....

Overigens zie ik net dat Voetbal International blind is, want die geven BMI een 6.

Jansen eruit en Odgaard, Mijnans, Wolfe, v Brederode en BMI meenemen alsjeblieft. Meer heb ik over deze wedstrijd niet te vertellen. Kansloos is genoeg.

26 oktober 2023 om 20:48

Mijnans kan nog op 10, hij speelt te traag en te slordig centraal op het middenveld. Denk dat als je Dantas centraal zet en Mijnans op 10 in plaats van de Wit dat je al veel verder bent

26 oktober 2023 om 20:51

Omdat je het niet red tegen een ploeg uit de premier League red? Je hebt het echt een beetje te hoog in de bol denk. 2e in de Eredivisie en nog kansen op Europees voetbal in een poule met Villa en Legia. Wat verwacht je nog meer van AZ dan? Mogen ze niet meer verliezen?

26 oktober 2023 om 20:54

Ik verdedig Janssen nog weleens maar hij doet genoeg fout. Hij geeft te veel om status, spelers als BMI en de Wit zullen altijd spelen en kwa voetbal valt er met deze groep wel meer uit te halen, ook in de Eredivisie is het vaak slappe hap

26 oktober 2023 om 20:58

Ik verwacht dat AZ voetbalt naar onze kwaliteit en als het niet juist staat of loopt er een trainer zit die dit corrigeert. Jansen doet niets. Altijd dezelfde onnozele wissels. Als je 0-2 achterstaat tegen een ploeg die elke keer countert wil je een snelle verdediger. Wie breng je? BMI.

26 oktober 2023 om 20:54

Mijnans heeft gewoon veel nut, van Brederode heeft veel potentie en speelde (weer) een prima pot. Over Wolfe moeten we het langer aankijken. Jansen vandaag idd gefaald. BMI kan al jaren niet meer, Odgaard raakt idd geen pepernoot. Zelfs een goede aanname zit er niet in.

26 oktober 2023 om 21:13

Van Brederode potentie?!? Die gast heeft 33 Eredivisiewedstrijden gespeeld en daarin 5 goals gemaakt en 2 assist geleverd. Dat zijn dramatische cijfers voor een buitenspeler. Het is niks en zal niks worden. Hij mist de echte snelheid, een passeerbeweging en inzicht. Eigenlijk in alles dus niet goed genoeg. Geef dan Poku of Addai eens een kans. Die hebben wel echt potentie.

26 oktober 2023 om 23:30

Helemaal eens. Moet ik zeggen dat ik het nog meer in Addai zie zitten dan in Poku maar zelfs Poku heeft vele malen meer potentie dan v brederode.

AZ was slecht en slap, maar Villa is ook gewoon een hele goede ploeg. Spelers als Wadkins, Tielemans en Bailey is AZ niet tegen opgewassen. Zonde dat we door die nederlaag in Bosnië waarschijnlijk derde eindigen in de poule nu.

Het niveauverschil is geen excuus. Als AEK van Brighton kan winnen en Olympiakos van West Ham dan moet AZ gewoon degelijke weerstand kunnen geven tegen Aston Villa. Nederlandse teams moeten gewoon minder naïef spelen. Graaf jezelf gewoon een keer in tegen zo´n tegenstander als dat nodig blijkt.

Zonde maar gewoon een maatje te groot! Geen schande om hiervan te verliezen

Kansloze wedstrijd. Aston villa was echt een paar klasses beter. Weinig tot geen spelers van AZ die ook mee zouden kunnen bij hun. Positief puntje was de invalbeurt van Dantas en Mihajlovic. Zo veel meer voetbal dan de Wit en Mijnans. Toch wel genoten van deze jongens. Overwinteren wordt een moeilijk verhaal.

Aston villa is ook wel een van de favorieten om de beker te winnen .

Ik weet niet hoor Feyenoord wint van een matig Lazio dat gewoon 9e in de serie A staat. Atletico spelen ze goed dat voor geen meter draait en Celtic is gewoon matig. Kortom ik zie niets bijzonders wat Feyenoord doet. AZ moet tegen een goed Aston Villa. Als Feyenoord tegen AZ speelt gaat AZ gewoon met de winst aan de haal!

Het is jammer dat AZ niet iets meer partij kon bieden. Maar met 1-4 verliezen tegen de nr 5 van de Premier League is echt geen schande. Ook niet in eigen huis.

AZ heeft een talentvolle ploeg, maar mist toch de kwaliteit en ik denk ook vooral de ervaring om een uiterst sterke ploeg als Aston Villa te verslaan.

En voor degene die Jansen eruit willen, zoals ik hierboven enkele zie roepen, waar is je realiteitszin?

AZ doet het uitstekend in de Eredivisie. En ja, ze hebben het uit in Bosnië laten lopen. Maar ze zijn nog steeds in de running voor overwintering. Laatste thuiswedstrijd moet je sowieso winnen en dan hopelijk ook een resultaat in Warschau, dan ziet het er weer heel anders uit.

27 oktober 2023 om 05:08

Een resultaat in Warschau? Legia leek in Alkmaar al thuis te spelen. Met veel geluk en onverdiend halen ze drie punten. In Warschau is niets voor AZ te halen.

Prima overwinning. Achterin wel slordig, zie liever Konsa en Torres dan Diego Carlos en Lenglet. Ook Cash speelde geen beste wedstrijd. Tielemans daarentegen wel goed, zijn beste wedstrijd tot nu toe in een Villa shirt. UTV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren