Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketende Lukaku maakt 4 doelpunten in 20 minuten: België in Pot 1

Laatste update:

België heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan in het laatste EK-kwalificatieduel. De Rode Duivels waren in Brussel met 5-0 te sterk voor Azerbeidzjan. Lukaku nam in de eerste helft vier doelpunten voor zijn rekening. Leandro Trossard maakte in de slotfase de vijfde Belgische treffer. Door de overwinning is België bovenaan geëindigd in Groep F en plaatst het zich in Pot 1 voor de EK-loting. Oranje blijft door de overwinning van de Belgen in Pot 3.

In het openingskwartier had België het betere van het spel. Dit vertaalde zich na zeventien minuten spelen al naar een voorsprong op het scorebord. Jérémy Doku gaf een afgemeten voorzet op Lukaku, die de bal knap achter doelman Sahrudin Mahammadaliyev knikte.

Tien minuten later werden de problemen voor Azerbeidzjan nog groter. Eddy Israfilov trok eerst Doku naar beneden en ontving daar een gele kaart voor. Vier minuten later maakte diezelfde Israfilov een harde overtreding op Lukaku, waarna de middenvelder met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Echt last had de Belgische schutter niet van de charge, daar hij twee minuten later op aangeven van Timothy Castagne de 2-0 tegen de touwen knalde. Lukaku kreeg de bal in de zestien panklaar voor zijn rechter en schoof keurig binnen.

Luttele minuten later kopte Lukaku op aangeven van Wout Faes zijn derde treffer tegen de touwen. De dertigjarige spits wist echt van geen ophouden in Brussel. Tien minuten voor rust nam hij een pass van Orel Mangala in de loop aan en maakte hij vervolgens zijn vierde doelpunt van de eerste helft.

In het tweede bedrijf werd België nog een aantal keer gevaarlijk. Doku schoot van afstand en ook Trossard en Yannick Carrasco waren dichtbij, maar het mocht niet baten. Youri Tielemans raakte tien minuten voor tijd met een afstandsschot nog de paal namens de Belgen.

In de laatste minuut maakte Trossard er op aangeven alsnog 5-0 van. Doku gaf de bal laag en strak voor op de Arsenal-aanvaller, die vervolgens voor leeg doel kon binnenwerken en zo de eindstand bepaalde.

Lukaku maakte al drie keer eerder een hattrick voor zijn land, zondagavond was het de eerste keer dat hij vier treffers maakte in één wedstrijd. De aanvaller van AS Roma staat nu op 83 doelpunten voor België. Robert Lewandowski staat op 81 doelpunten namens Polen. Lukaku is hem dus voorbijgestreefd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede wedstrijd uiteindelijk. Want dit Azerbeidzjan wint een paar dagen geleden nog met 3-0 van Zweden. Niet dat het een wereldteam is, maar prutsers dus ook niet.

Lukaku weeral top en doku is een fenomeen. Niet normaal hoe goed die was. Als bij dit team nog Courtois, Onana, Alderweireld en De Bruyne bijkomen dan heb je gewoon een contender voor het EK.

19 november 2023 om 20:13

Azerbeidzjan is gewoon niveau amateurs. Dat ze op onverklaarbare wijze van Zeden winnen veranderd daar niks aan.

19 november 2023 om 20:16

Ze kunnen duidelijk iets. Dat hebben ze daar getoond. Zelfs een half uur met 10 overleefd.

19 november 2023 om 20:23

Ik zie enkel Frankrijk als een team dat duidelijk beter is dan België. De rest hoeft België niet te vrezen, andersom wel

19 november 2023 om 20:25

Portugal ook wel. En er is wel een gigantische afhankelijkheid van Lukaku, als die uitvalt dan gaat er moeilijk gescoord worden.

En het is een terechte kritiek dat hij in toppers niet altijd thuisgeeft.

19 november 2023 om 20:57

Als het er op aankomt, komt zelfs ons subtop Oranje weer verder dan België. België is het omgekeerde van Nederland, presteert zelden beter op eindtoernooien. Ik vrees ze dan ook totaal niet.

19 november 2023 om 21:07

Weer? 1 Keer beter gepresteerd de afgelopen 4 eindtoernooien. En van de afgelopen 5 eindtoernooien zijn ze er drie keer uitgegaan tegen de uiteindelijk winnaar.

19 november 2023 om 21:31

België en Nederland schat ik even hoog in. Beiden een outsider met wat topspelers, alleen moet wel alles kloppen. Frankrijk, Duitsland, Portugal en Engeland schat ik hoger in.

19 november 2023 om 21:33

Ik schat België qua kwaliteit iets hoger. Dan vooral door de exceptionele kwaliteiten van de Bruyne. Zo ver vind ik bijvoorbeeld Frenkie nog lang niet.

19 november 2023 om 20:38

Lukaku evenaart een legende trouwens. Bob Peeters had ook ooit eens in 13 minuten een hattrick gescoord.

19 november 2023 om 22:56

Middenveld en voorlijn wel ja, maar verdediging is gewoon dramatisch, als die effectief eens getest worden tegen een topland waar je onder druk komt vallen ze gewoon door de mand. Vertonghen allemaal goed en wel op Belgisch niveau maar internationaal kan dat echt niet meer. Verder ook niet overtuigd van Faes/theate/castagne.

Wie daar Mbappe moet gaan tegenhouden wil ik nog zien.

19 november 2023 om 23:25

Niemand houdt Mbappé tegen. Verder zijn Castagne, Theate, Alderweireld en
Vertonghen gewoon allen goede verdedigers. Geen wereldtop, maar wel gewoon goed genoeg. En daarachter staat dan Courtois hopelijk.

19 november 2023 om 23:45

Goed genoeg voor wat precies? Om tegen subtop landen weinig werk te verrichten? Alderweireld is de enige die nog enigzins meekan en die is er voorlopig nog niet bij.

Kan me niet voorstellen dat jij serieus denkt dat Vertonghen, Castagne, Theate, Meunier, Faes, Vanheusden op internationaal niveau meekunnen.

Letterlijk niemand van die lineup acteert bij een grote ploeg en met reden.

20 november 2023 om 10:47

Castagne is een speler die gewoon rustig op PL niveau acteert, Alderweireld vind je blijkbaar goed genoeg maar die speelt in de pro league geen beter seizoen dan Vertonghen dus die opinie is op weinig gebaseerd of je kijkt gewoon niet naar de Belgische competitie en Theate is 23 en heeft al een transfer gemaakt van meer dan 20 miljoen.

En je moet geen waanzinnige defensie hebben om succes te boeken. Kijk naar oranje in 2014 en Griekenland in 2004. En dan heeft België nog de beste doelman ter wereld in de goal staan.

Deze man vergelijken met brobbey ik heb het voorbij zien komen hahahaha

19 november 2023 om 20:06

Of iemand die zei dat hij dezelfde kwaliteiten als Joselu had. Ik snap dat er met hem gelachen wordt na een aantal recente negatieve uitschieters, maar de afgelopen 10 jaar waren er echt geen 10 betere spitsen hoor.

19 november 2023 om 20:33

Haha ja dat ging nergens over. 😅

19 november 2023 om 20:57

Geen 10 betere spitsen sinds 2013? Lol

19 november 2023 om 21:08

Noem ze maar.

19 november 2023 om 21:21

Suarez Aguero Lewandowski Benzema Zlatan Haaland Firmino Jesus Kane Martinez Mbappe Giroud Ronaldo

19 november 2023 om 21:25

Giroud, Jesus en martinez tonen gewoon aan dat je niemand meer vond en dus maar wat willekeurige namen moet beginnen noemen.

Mbappé en ronaldo zijn niet eens spitsen trouwens.

19 november 2023 om 21:26

Firmino, Jesus, Martinez en Giroud.. ben je serieus?

19 november 2023 om 21:35

Lierse, kom op man. Deze zijn allemaal beter: Suarez, Agüero, Kane, Benzema, Ibrahimovic, van Persie, Lewandowski, Rooney, Cavani. En dan vergeet ik er vast nog heel wat.

19 november 2023 om 21:39

Over een tijdsperiode van 10 jaar? Zlatan al niet bijvoorbeeld. Wat prestaties in de Ligue 1, maar niets in de knock-outs van de CL. Dan oke bij Man U (niet beter dan Lukaku echter daar), wat in de MLS voetballen en voetbalopa zijn bij Milan toen we de beste Lukaku ooit zagen. Voordien natuurlijk wel, daarna echt niet. Van persie is ook langer dan 10 jaar geleden, of je moet die van Fenerbahçe beter vinden dan Lukaku. Rooney was niet eens een spits in zijn laatste seizoenen bij Man U.

19 november 2023 om 22:17

Zowat elke spits van de top5 teams van de afgelopen 10 jaar was beter dan Lukaku. Je bent waarschijnlijk een Belg om zoiets durven te zeggen.
Ik heb serieus nog nooit een slechter linksvoetige gezien...alle posities geteld.

19 november 2023 om 22:21

Ik heb nog nooit een slechtere zinsconstructie gezien denk ik.

19 november 2023 om 22:29

10 jaar geleden maakte Van Persie Manchester United persoonlijk kampioen met 30 goals.

Maar goed, de namen die ik noemde zijn allemaal beter geweest de laatste 10 jaar. Ik snap dat je als Belg Lukaku goed vind, ik vind hem ook goed. Maar er zijn redelijk wat spitsen vergelijkbaar en beter. Lukaku is volgens mij ook buiten Everton nergens lang ergens geweest achter elkaar (Inter 2x, verder kom ik niet). Dat zegt vaak ook wel iets.

19 november 2023 om 22:34

Nee dat was 12/13, nu is het 23/24. In 13/14 maakte Van Persie 12 goals in de PL (minder dan Lukaku trouwens).

19 november 2023 om 22:37

Nou goed, jij gelijk mbt Van Persie. Verder wel eens?

19 november 2023 om 22:43

Met Rooney en Zlatan dus ook niet. Voor de rest wel uiteraard.

Ik vind hem dan ook zeker geen absolute elitespits. Maar hij is wel degene die het dichtst daaronder zit vind ik.

19 november 2023 om 23:57

Osimhen om te beginnen.

19 november 2023 om 20:22

Echt he Brobbey is de Lukaku van de Aldi

19 november 2023 om 21:00

De Lukaku van de Aldi is wel al even vaak kampioen geworden als Lukaku zelf. Brobbey heeft in de jeugd ook nog eens twee eindtoernooien gewonnen. Lukaku is een geweldige spits maar hij pakt geen prijzen voor je. Ook komend EK heb ik er een hard hoofd in.

19 november 2023 om 21:10

Wat een afgunst. Brobbey is dan ook enkel en alleen kampioen geworden in de Mickey mouse liga terwijl Lukaku zowel in de PL als in de serie A zich dik bewezen heeft

19 november 2023 om 21:33



@myvision, wat een onzin vergelijking. Als Lukaku net zoals Brobbey tot minimaal zijn 22e in zo'n matige competitie had gespeeld, dan had ie er ook wel meer. Maar nee, hij ging op zijn 18e al en vocht voor de beste en meest competitieve competitie

in die kampioenschappen van Ajax heeft Brobbey amper gespeeld en 3 goals / 1 assist en 7 goals / 1 assist gemaakt, tot zover zijn aandeel.

Die eindtoernooien waar Nederland kampioen werd, waren ook gewoon belachelijk goed. Bijna iedereen is profvoetballer en een aardig deel al (bijna) international.

19 november 2023 om 21:36

Lukaku was op zijn 16 ook al gewoon A-international. Dan kan je geen jeugdtoernooien meer winnen natuurlijk.

19 november 2023 om 21:53

@myvision, dit is wel een zeldzaam slechte comeback zeg.

19 november 2023 om 20:50

Volgens mij was het andersom....

Ik weet dat hij veel kritiek krijgt, maar ik wil toch wel een lans breken voor Romulu Lukaku. Het is een top 5 spits van de wereld momenteel.

Ja hij heeft zijn mankementen en dat zal hij niet meer bijleren op zijn leeftijd, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Uiteraard iedereen weet dat hij de perfecte exemplaar is van humaanwezen. Heeft dezelfde fysieke eigenschappen als Batman.
Op voetballend gebied kan hij bovengemiddeld kaatsen en de bal vasthouden, maar is nog beter als je hem diep stuurt of laat rennen met de bal. Niet veel die dat beter doen.
Zijn goal record spreekt voor zich en dat al sinds een ukkie.
Verder vindt ik ook dat zijn link-up play en passing wordt onderschat.

Dan is het nog helemaal mooi als het blijkt een goede kerel te zijn. Hij durft zijn mond open te trekken op meerdere dingen op en van het veld en heeft echt de wil te winnen. Ook de actie vanavond mbt volkslied is een mooi gebaar. Het lijkt me een fijne jongen om mee te werken als je om de prijzen speelt.

Nee, ik kan niet zo 5 spitsen opnoemen die ik liever als spits heb dan Lukaku.

19 november 2023 om 20:17

Ik kan er bij Inter alleen al 2 opnoemen die ik liever heb: Lautaro en Thuram. Lukaku is een goede spits bij een team die volledig op hem afgesteld is. Zoals het Inter in het jaar dat we kampioen werden. Heeft daarna eigenlijk niks meer consistent gepresenteerd. Laat het ook structureel afweten tegen de grotere tegenstanders. Daarnaast is het ook nog eens een onbetrouwbaar figuur die gaat muiten wanneer hij niet de belangrijkste persoon in een elftal is.Nee een top-5 spits vind ik Lukaku bij lange na niet.

19 november 2023 om 20:21

Thuram heeft nog niet het niveau van Lukaku in het kampioenenjaar. Sowieso heeft de hele saga van afgelopen zomer velen bij Inter hun mening over Lukaku verkleurd.

In het kampioenenjaar was hij bijvoorbeeld bijna elke topper de grote man.

19 november 2023 om 20:26

Misschien passen die beter bij Inter maar Lukaku is de betere spits. Dat je het muiten erbij gaat halen zegt genoeg. Heeft niets met zijn kwaliteiten te maken.

19 november 2023 om 20:27

@MarcoVeratti

Hij heeft veelal gesukkeld met blessures en andere dingen, maar alsnog altijd goed voor goals bij België. Verder in die periode ook meer goals en assists dan Thuram.

Lauturo Martinez vindt ik niet beter dan Lukaku. Dan kunnen we er een hele discussie over voeren etc, maar Martinez kon niet doen wat Lukaku wel deed - Inter naar het kampioenschap schieten.

19 november 2023 om 20:28

Lautaro is wel jonger natuurlijk. Die is dit seizoen echt heel goed. Momenteel zou ik die boven Lukaku zetten. Maar Lukaku was veruit de betere in het kampioenenjaar inderdaad.

19 november 2023 om 20:48

Lukaku is anders ook aardig op schot dit seizoen.

Lautaro is goed bezig, zeker. Maar als ik er een mocht kiezen is het Lukaku. Brengt toch iets meer in mijn optiek en een berg aan ervaring.
Iedere competitie waar die heeft gespeeld aan gorten geschoten.

19 november 2023 om 20:56

Dit zijn weer typische reacties van mensen die zowel Roma als Inter niet volgen (niet kijken, Lierse uitgezonderd😉).Lukaku heeft 6 goals gemaakt in 10 wedstrijden. Allemaal tegen laagvliegers. Zowel tegen Inter, Milan als Lazio geen bal aangeraakt. Thuram heeft 4 goals gemaakt, maar ook 8 assists afgeleverd. En hij laat het team ook nog eens veel beter spelen. Terwijl Lautaro de topscorer van de Serie A is momenteel met 12 goals. Nee momenteel zou ik beiden absoluut niet willen ruilen voor Lukaku.

19 november 2023 om 21:07

Ik vergeleek de statistieken voor Lukaku's periode na kampioenschap met Inter, omdat jij het oorsprongelijk opbracht.

Dit seizoen, wat nog maar 3 maanden onderweg is, spreken de statistieken idd in Thuram's voordeel.

Lukaku trok de kar in het kampioenschap jaar en dat heb ik Lautaro nog niet zien doen.

19 november 2023 om 21:11

Anderzijds denk ik wel dat Thuram dit bij roma ook niet had kunnen doen. Op de lange termijn gaat Inter er op vooruit denk ik, maar om Lukaku af te rekenen op basis van zijn prestaties bij roma vind ik nogal moeilijk.

Die wedstrijd tegen Inter was bijvoorbeeld gewoon de nachtmerrie voor elke spits. Massaal verdedigen en willekeurig naar voren trappen. Ik vind Lukaku 1 van de enige lichtpuntjes eerlijk gezegd.

19 november 2023 om 20:20

Serieuze vraag; Wat is Link-up play? Daar heb ik echt nog nooit van gehoord, maar wil het graag gebruiken in de kantine komend weekend.

19 november 2023 om 20:31

Een simpele google search zou genoeg geweest zijn maar wil je wel graag helpen, we zijn nu eenmaal een gemeenschap!

Link-up play is de combinaties aangaan zowel kort als lang. Heeft een beetje met spel intelligentie en instinct te maken.

Success in de kantine zaterdag!

19 november 2023 om 20:21

Mooi betoog, gun hem alles maar staat niet in mijn top 10 zelfs. Ook niet na de 4 goals vanavond.

19 november 2023 om 20:23

Wat is je top 10 als ik vragen mag?

19 november 2023 om 20:59

Wat bedoel je met "dit moment"? Want in de top5 teams lopen al 5 spitsen die beter zijn...en daar buiten nog een aantal

19 november 2023 om 23:16

Top 5 spits vd de wereld? Absoluut niet Haaland,kane,Benzema,messi,lewa,ronaldo,mpabbe,lautoro zijn veel beter dan hem zowel scorend als voetballend

20 november 2023 om 00:39

Messi, Mbappe en Ronaldo zijn geen spitsen.

Ik heb al uitgelegd waarom ik Lukaku beter vind dan Lautaro.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren