‘Barcelona ontving nog geen antwoord en stelt Dembélé hard ultimatum’

Maandag, 17 januari 2022 om 10:05Tom Rofekamp • Laatste update: 10:39

Barcelona heeft Ousmane Dembélé 48 uur gegeven om op het hernieuwde contractvoorstel van de club in te gaan, zo weet Mundo Deportivo. Als de aanvaller of zijn zaakwaarnemer daar niet op ingaat, zullen de Catalanen meewerken aan een vertrek. Mundo Deportivo staat met het bericht lijnrecht tegenover Gerard Romero, die afgelopen zondag meldde dat Dembélé al lang en breed beslist had over zijn toekomst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door messino)

Best grappig toch, als hij nee zegt tegen een verlaagd contract gaan ze een transfer dwingen. Hilarisch zo laag gevallen barcelona, gewoon blijven zitten dembele. Contractje uitdoen en genieten van het goede weer dat op komst is. Barca heeft niks te eisen, mss een beginnen met genadig te zijn.

17 januari 2022 om 11:01

Als ik Dembele was gewoon lekker zijn contract uitdienen en dan transfervrij vertrekken en zo die tekenbonus pakken.

17 januari 2022 om 12:09

En lekker thuis naar de wedstrijden in Qatar bekijken!

17 januari 2022 om 13:29

Hij is aankomende zomer transfervrij dus dan heeft hij het begin van seizoen 2022/2023 om in vorm te komen bij zijn nieuwe club. Dembele hoort ook na een half jaar op de bank zitten bij de 6 beste aanvallers van Frankrijk en heeft dus een hele grote kans om naar het WK te gaan. Jammer maar helaas voor Barca.

17 januari 2022 om 14:03

Niet zo moeilijk om tot de 6 beste aanvallers te behoren. Alsof Frankrijk over meer dan 10 topaanvallers beschikt. Benzema, Coman, Griezmann, Mbappe, Ben Yedder...

Overigens allemaal stuk beter dan hem.

17 januari 2022 om 12:31

Die jongen heeft nauwelijks wat bewezen in zijn jaren bij Barcelona. Op een paar cruciale missers na dan. Als ik hem was zou ik eerder bijtekenen voor een lager contract dan geluk in het buitenland te zoeken (zie gevalletje Moriba).

17 januari 2022 om 13:06

Dembele is wel meer gewild dan een Moriba. Als hij gratis op te pikken is, dan zullen een aantal grote teams, zoals Psg, Chelsea of Arsenal hem wel willen. Of hij kan naar newcastle zij blijken ook geïnteresseerd te zijn. Gevalletje Moriba zal het niet worden denk ik, heeft toch meer talent.

Ik zou gewoon lekker blijven zitten. Letterlijk miljoenen krijgen om af en toe te trainen en om in Barcelona te wonen, heerlijk. Over een paar maanden vind hij vast wel een achterlijke Premier League club die hem een miljoenen salaris wil geven. Blijf sterk Ousmane!

Wat een mooie en warme club is Barca toch. Dreigen met een speelverbod als een contract niet wordt verlengd. Met zo'n houding forceer je precies helemaal niets. Want die jongen krijgt zijn centjes toch wel als hij de komende maanden zijn contract uitdient. Hij kan daarna gaan en staan waar hij wilt. Barca zou het ook anders kunnen benaderen. Deze jongen laten spelen nu hij toch een van de belangrijke pionnen is in het team van Xavi. Dan kunnen ze zich beter richten op oplossingen vanaf volgend seizoen. Of je moet uiteindelijk de halve A1 willen opstellen. Dat kan natuurlijk ook.

17 januari 2022 om 10:49

De oplossing aan de rechterkant is toch Ferran Torres. Dat is ook een van de redenen dat Dembele boos is. Hij vraagt zich af waarom daar nu wel geld voor is. Maar Barcelona zag de bui al hangen en trok een speler aan die ook op rechts kan spelen. Hoewel ik Ferran zelf liever centraal zie staan.

17 januari 2022 om 10:54

Ik zie Ferran liever centraal spelen. Luuk doet het op het moment naar behoren omdat hij van waarde is maar dat is geen blijvertje. Depay zakt hopeloos door het ijs. Zeg nou zelf, Dembele hoort ,gelet op zijn kwaliteiten en die van de rest van het team op dit moment, gewoon te spelen? Barca moet op 1 van de CL-plekken terecht komen bij slot van de competitie. Want kwalificatie hiervoor mislopen zal de zaak ook niet verbeteren.

17 januari 2022 om 10:58

Ik zie hem ook liever centraal met Ansu en Dembele. Maar of we dat gaan zien.

17 januari 2022 om 14:04

Zo breed is de selectie van Barcelona niet.
Je kan niet alle 50 wedstrijden spelen in het seizoen. Zeker Dembele met zijn zwakke gestel niet.

Hij mag zeker blijven zitten. Dat is zijn goed recht. Of dat handig is met een WK dat al in November plaatsvindt is een andere vraag.

17 januari 2022 om 11:20

Met wat Dembele laat zien als hij wel speelt kan ik me ook moeilijk voorstellen dat Deschamps hem mee neemt naar het WK

17 januari 2022 om 11:22

Wat zeg je allemaal japie, dembele is den groter talent dan mbappe. Tuurlijk gaat hij mee. Mbappe moet nog stuk of 30 goals extra maken in de ligue1 om in aanmerking te komen. Dembele niet die is 2benig, met allebei even slecht😂😂

17 januari 2022 om 11:53

Dembele groter talent dan Mbappe? Wat heb je aan talent als het er nooit uitkomt... Zal altijd worden herinnerd aan zijn goede periode bij Dortmund, maar hij heeft geen topsport mentaliteit in tegenstelling tot Mbappe en zal nooit tot de Elite behoren van het mondiale voetbal. Jammer, maar dat gaat echt nooit wat worden met deze jongen...

17 januari 2022 om 12:41

Hij nam hem toch ook mee naar het EK?

17 januari 2022 om 13:08

Daar denkt Laporta blijkbaar anders over. Die gaf een tijdje geleden aan dat dembele meer talent heeft dan Mbappe. Ik zou graag willen weten waar al die barca fans deze krankzinnige opmerking vandaan toveren.

17 januari 2022 om 13:25

@cicaldau
Op dat moment wisten ze nog niet dat hij niet gaat verlengen, nu het er sterk op lijkt dat hij gaat vertrekken vinden de Barca spelers hem een waardeloze speler.

"dembã©lã© is volgens Romero van mening dat hij tot ‘de elite van de voetballerij’ behoort en dat een dergelijk contract bij zijn status past"

Ik vind dat er veel dreiging van hem af komt, maar dit lijkt mij een kleine overschatting.

Iedereen die hier roept ‘lekker uitzitten’ deze jongen is meer geblesseerd dan dat die heeft gespeeld. Zou gewoon moeten meewerken aan een transfer zodat de club die hem jarenlang geblesseerd heeft betaald, te helpen.

17 januari 2022 om 10:57

Zo zit het voetbal met transfervrije spelers helaas niet in elkaar. Zijn agent wil ook een premie hebben. Barcelona kan hoogstens zijn vaste transfersom flink verlagen nu. Bij Ilaix was dat succesvol maar die verdiende niet zoveel.

17 januari 2022 om 11:16

En die zijn contract liep niet 6 maanden later af waardoor hij al gratis zou kunnen komen.

17 januari 2022 om 11:18

Wat ben ik blij dat die Ilaix weg is zeg. Dat was echt een overschatte speler. IK begrijp ook niet meteen wat Koeman in hem zag. In ieder geval heeft zijn transfer naar Leipzig tot nu toe heel goed uitgepakt haha. Maar net zoals met Ilaix inderdaad, deal je momenteel met een zaakwaarnemer die er zelf alle belang bij heeft dat zijn client een transfer maakt. Ik ben oprecht benieuwd waar Dembele zijn Barcasalaris nog zal kunnen verdienen. Misschien dat PSG nog zo gek is, maar geen enkele club zal hem dat salaris willen/kunnen bieden. Zelfs ploegen uit de PL (misschien met uitzondering van United) kunnen dat gewoon niet.

17 januari 2022 om 11:23

Ilaix beter dan wijnaldum was jullie stop woord vorige zomer.

17 januari 2022 om 12:25

Ilaix heeft echt een hele slechte stap gemaakt. Waar gaat Dembele ook een basisplaats krijgen. Misschien bij Juventus maar die kunnen dat salaris wat hij vraagt ook niet betalen.

17 januari 2022 om 12:40

En wat zegt dat dan over Wijnaldum? Ilaix speelde onder Koeman echt als een soort balansbewaker. Althans, dat was de bedoeling want wanneer Ilaix inviel, viel naar mijn mening juist de balans compleet weg. Moet je dan een dure speler als Wijnaldum halen om de ‘balans’ te bewaken? Daarnaast valt Wijnaldum bij PSG compleet door de mand. Ik betwijfel of hij het bij Barca had gered.

17 januari 2022 om 12:43

Ilaix kan vooral heel goed schieten. Die bal op de lat tegen Madrid in de laatste minuut was echt zonde. De balans wordt nu inderdaad beter bewaakt door Nico en Gavi.

17 januari 2022 om 13:42

Dat is hoe contracten werken hè… Wederzijdse verplichtingen nakomen is een betrekkelijk normaal gegeven.
Geblesseerd zo gigantisch veel geld opstrijken, zou ik ook wel willen..

Dembele lijdt overduidelijk aan zelfoverschatting, maar het helpt nou ook niet dat Laporta hem beter dan Kylian Mbappé noemt, dat maakt een contractonderhandeling toch ook gewoon onmogelijk. Dan gaat zo'n jongen al helemaal hoog in de boom zitten. Ben toch benieuwd welke club zich hier aan gaat branden, 200 miljoen voor vijf jaar is toch een gortige investering voor een speler die jaren stil staat in zijn ontwikkeling, geen professionele mentaliteit heeft en zeer blessuregevoelig is. Ah wel, we gaan het zien.

17 januari 2022 om 11:01

Dembele is niet gek en zijn zaakwaarnemer ook niet, die vraagt elders echt geen 40 miljoen per jaar. Die 40 miljoen per jaar, als ie al klopt, is hoogstens gewoon om aan te geven: 'Ik wil hier weg'. Hij weet dondersgoed dat Barca, en eigenlijk elke andere club, hem geen salaris gaat geven dat vergelijkbaar is met wat Ronaldo, Messi of Neymar verdient.

17 januari 2022 om 14:12

Eindelijk iemand die het snapt ja, in plaats van zeggen hoe belachelijk zijn voorstel is. Dat is het natuuurlijk ook, maar dat doet hij inderdaad maar om 1 reden; zijn vertrek forceren. Hij zou ook kunnen zeggen dat hij gewoon niet wil verlengen, dus weet niet zijn precieze motivatie achter dit voorstel. Misschien toch dat hele beetje kleine kans dat Barca erin meegaat :D

Lekker blijven zitten. Barcelona heeft hem ooit dat contract gegeven en hij heeft dus recht op de centen. Barcelona kan wel dreigen met van alles, maar als Dembele er zelf tevreden mee is om eventueel niet meer te spelen, dan heeft de clubs niets te willen. Dan zullen ze gewoon zijn salaris moeten betalen.

Ousmane Dembélé (al dan niet gedwongen door zijn zaakwaarnemers) heeft natuurlijk al vaker besloten op een vervelende manier te vertrekken bij andere clubs. Door mijn clubvoorkeur heb ik natuurlijk al een mening klaarstaan, maar heb geprobeerd om de situatie vanuit zijn perspectief te bekijken. Stel nou, je bent een enorm blessuregevoelige speler waarvan het nog onzeker is of je na de aanstaande contractverlenging nog een ander miljoenencontract gaat tekenen. We hebben bij Samuel Umtiti gezien hoe snel het kan gaan bij een hardnekkige blessure. Onder de streep kan Ousmane Dembélé meer geld verdienen, in een beter elftal spelen en meer zekerheid hebben over zijn toekomst op het moment dat hij besluit te vertrekken. En laten we eerlijk zijn, zijn landgenoten worden de laatste tijd één voor één weggestuurd bij de club. Ik begrijp wel waarom hij niet zou willen verlengen. Deze salariseisen zijn volgens mij gewoon een vreemde manier om te zeggen dat hij niet wil verlengen. En dan kan hij deze eisen gebruiken bij een volgende club om de onderhandelingen te beginnen. Kortom, gewoon een strategisch spelletje van zaakwaarnemers met een club waar het water aan de lippen staat.

17 januari 2022 om 10:57

Met het verschil dat Dembele en co. hem zien als een absolute elitespeler, wat hij natuurlijk (nog) niet is.

Hij komt sowieso nergens over als een pientere jongen (wat niet nodig is en waar geen waardeoordeel aan verbonden is) en heeft zaakwaarnemers die vooral veel geld willen zien. Ik heb wel het idee dat ie z'n hoofd op hol laat lopen door die zakkenwassers. Is prima, die ben ik ook liever kwijt dan rijk.

17 januari 2022 om 11:19

Het helpt uiteraard ook niet dat Laporta hem beter dan Mbappe vindt!

17 januari 2022 om 13:44

Die zakkenwasser die m zo omhoog ‘schreef’ is de eigen huidige voorzitter 😂

17 januari 2022 om 11:07

Als hij weg wou gaan dan moest hij dat ruim van te voren gewoon aangeven op normale fatsoenlijke manier. Hij kon bijvoorbeeld in de zomer uitleggen dat hij zijn contract niet wilt verlengen omdat hij ergens anders zijn carriere wilt vervolgen omdat hij daar een betere sportieve toekomst ziet.

Wat hij nu samen met zijn werknemer doet zijn onrealistische, onhaalbare en best wel respectloze eisen stellen voor een verlengd contract om op deze manier Barca eigenlijk als schuldige aan te wijzen in het verhaal omdat hij dan kan vertellen dat Barca weigert aan zijn eisen te voldoen, terwijl hij degene is die de afgelopen 4 jaar geen fuck heeft gepresteerd behalve geblesseerd zijn, fortinte spelen en te laat komen.

Zijn zaakwaarnemer weet ook wel dat er bij PSG een een plekje vrij komt als Mbappe definiitef tekent bij Real Madrid. Hij weet ook wat voor tekengeld hij kan opstrijken daar mocht PSG Dembele willen overnmen. Op deze manier geeft hij ook een signaal aan PSG af dat Dembele vrij om op te pikken is aankomende zomer.

Maar goed, wat mij betreft vertrekt hij gewoon.

17 januari 2022 om 11:21

@One-Kurd, tuurlijk wil die transfervrij weg. Want dan heb je gewoon meer voordelen en kan je meer eisen. Dat is duidelijk de reden waarom hij niet vorige zomer wou vertrekken. Hij wil gewoon meer geld en dat kan hij bij bijvoorbeeld een Newcastle of PSG zeker krijgen.

17 januari 2022 om 14:16

Vertel mee eens One-Kurd, wat als Dembele afgelopen zomer had gezegd; weet je jongens, ik blijf hier nog lekker een jaartje voetballen en daarna ga ik voor een nieuw avontuur. Wat had dat aan de situatie veranderd? Je spreekt een contractduur af, Dembele dient zijn contract uit. Dan is hij toch gewoon vrij man? Je moet nooit incalculeren dat je een transfervergoeding gaat pakken. Je doet aankopen omdat je het kan financieren. Ik snap de blaming richting Dembele in jou betoog voor geen meter.

Nieuws van dit weekend en het is al ontkracht dat hij niet zou mogen spelen. Beetje aan de slome kant, VZ.

17 januari 2022 om 13:40

Het zou logisch zijn als Barcelona nu hetzelfde handelt als bij Ilaix. Het publiek is ook een factor.

Als hij het WK wilt missen moet hij idd lekker blijven, niet zo verstandig. Ferran Torres en Abde hebben we achter de hand en eventueel Jutgla.

Lekker blijven zitten en die miljoenen pakken. Dat is zijn recht, tus maar dat barca zo dom was om zo belachelijk hoge salaris te geven. Dembele profiteert daar gewoon van en terecht! Iedereen zal hetzelfde doen wat Dembele deed vooral met zo'n vorstelijk salaris.

Belletje naar Newcastle doen. Mag je voor veel meer knaken spelen/ geblesseerd zijn. En heeft Newcastle eindelijk 'een grote naam'

Barca moet proberen hem nu gratis te laten gaan, bespaar je 6 maand loon, Dembele gaat vanaf nu toch niet meer spelen.
Voor hem is het ook beter om nu te vertrekken, als hij weet da hij niks gaat spelen.

17 januari 2022 om 13:45

Die gaat lekker op de PlayStation en pracht loon bij elkaar spelen de komende 6 maanden dus..

Dit wordt de volgende speler die PSG transfervrij gaat binnenhalen. De spelers weten gewoon dat ze bij PSG een enorme salaris en tekenbonus krijgen als ze transfervrij aangetrokken kunnen worden. Psg speelt ook een vies spelletje, die hebben waarschijnlijk Dembele lekker gemaakt zodat hij zijn contract niet gaat verlengen.

17 januari 2022 om 12:26

Messi had het nooit zo op Dembele. Het lijkt me stug dat hij naar PSG gaat zolang Messi daar zit.

17 januari 2022 om 13:54

Dat denk ik ook, kamp Dembele hebben gewoon bizarre eisen gesteld om gewoon niet te verlengen en weg te kunnen. Ik zie hem idd naar Psg gaan of een Liverpool.

Ik kan niet wachten tot hij weg is. Ga naar de Premier League bij een Everton ofzo, rennen en rare bambi moves doen. Maar aub niet meer bij Barca.

Barca is geen barca meer. En Dembele is een overschatte speler die de afgelopen jaren letterlijk niks heeft laten zien. Maar pijnlijk 125 M voor betaald en nu gaat die gratis weg.

"tot de elite van de voetballerij"

Op basis waarvan dan?
Die paar invalbeurten? Zijn abonnement op de ziekenboeg?
Zijn geweldige topsport mentaliteit?

Deze gozer behoort alleen tot de elite in Fifa 22, maar op het veld en in zijn toewijding als professioneel voetballer is het gewoon een slappe drol.

Hij is eindelijk weer eens fit en speelt een paar redelijke wedstrijden.
Het is maar weer de vraag hoe lang hij fit blijft.

En bij welke topclub wilt hij spelen dan? Gaat hij Neymar, Messi, Dimaria uit de basis spelen bij Psg?
Het fysieke niveau van Engeland kan hij niet aan.
Bayern beschikt al over Coman, Gnabry en Sane die m.i. beter zijn.

Blijft een club als Juve over. Lekker in de Serie A.

Barca is een club in opbouw, hij kan zich daar ontpoppen tot een van de pilaren voorin met oa Ansu Fati.
Over 2 a 3 jaar doen ze gewoon weer mee in de top van europa.

Barcelona stelt een ultimatum. Daar zal Dembele alleen hard om kunnen lachen. Hij heeft alle troeven in zijn hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder332
M. DepayAanvaller2712
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller201
Ferran TorresAanvaller174
M. ter StegenKeeper340
Jordi AlbaVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 20 1 3 0
2020/2021 Barcelona 30 6 2 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Oneerlijke concurrentie’ meldt zich in strijd tussen PSG en Barça om Dembélé

Bayern München is de gesprekken gestart met Ousmane Dembélé, aldus L'Équipe. De Duitse landskampioen wil voorkomen dat de Fransman óf transfervrij vertrekt naar Paris Saint-Germain óf toch kiest voor een langer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren