Erik ten Hag en Valentijn Driessen voeren felle discussie op persconferentie

Zondag, 16 januari 2022 om 19:08Jordi Tomasowa • Laatste update: 19:23

Erik ten Hag en Valentijn Driessen zijn het zondagmiddag na afloop van FC Utrecht - Ajax (0-3) niet helemaal eens over de manier waarop Ajax het veelbesproken trainingskamp heeft aangepakt. Ajax besloot vroegtijdig terug te keren naar Nederland nadat enkele spelers besmet waren met het coronavirus. De Amsterdammers negeerden bij de terugvlucht de coronaregels, door het positief geteste viertal in een apart vliegtuig terug te laten vliegen. Dat kwam de Ajacieden onder meer op kritiek te staan van Hugo de Jonge. Ten Hag laat aan Driessen weten de ontstane ophef niet te begrijpen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door janssen)

Gelul van Erik. Kom er gewoon voor uit dat het niet kan man.

Mijn god, waarom er nog eens tegen in gaan ook. Schaamteloos wees gewoon een echte vent en maak je excuses.

Ten Hag: “regels voor een maatschappij die kunnen natuurlijk niet altijd hetzelfde zijn als topsport.

Driessen: “Zeg jij nu dat de regels die in de maatschappij gelden niet altijd gelden in de topsport, dat meen je toch niet?”

Ten Hag: “Zo interpreteer jij dat”

Ongelooflijk, wat een wanvertoning van Ten Hag zeg. Misselijkmakend arrogant standpunt! Wat maakt ten tijde van een pandemie een omstreden reis naar het buitenland noodzakelijk om te kunnen trainen - het vriest hier niet eens! - en wat maakt dat je als club voorbij kunt gaan aan de regels ten aanzien van besmettingen in het buitenland. En dan vervolgens beweren dat de letterlijke herhaling van je antwoord een interpretatie is van degene waar je mee in gesprek bent!? Wat een gebrek aan verantwoordelijkheid zeg.

Hulde voor de verandering aan Valentijn Driessen. De enige journalist die de vinger op de zere plek durft te leggen; de voetbaljournalistiek van onze publieke opinie hoor of zie je in geen velden of wegen in deze discussie.

16 januari 2022 om 19:28

Maar de regels voor topsport (voetbal) zijn toch ook al maanden anders dan de rest van de maatschappij?

16 januari 2022 om 19:40

Maar niet alle regels.

16 januari 2022 om 19:42

Aha precies, die zijn anders en er zal altijd naar bepaalde facetten inde maatschappij anders gekeken worden. En hulde aan Valentijn Driessen? Hij herhaalt om het herhalen om vuurtje op te stoken om weer een column te kunnen schrijven. Gomes doet alsof hij een held van de journalistiek is. Kom op, dit is net zo open deuren in trappen als altijd alleen heeft ie een keer gelijk maar dat is beetje laat.

16 januari 2022 om 19:52

Dat doet Gomes helemaal niet, ik zeg er toch bij 'voor de verandering?' Driessen is een lul van een vent en een journalist van niks, maar hij is wel de enige in het journalistieke landschap die niet meewerkt aan het plan van Ajax om dit in de doofpot te stoppen. Of ga jij me nu vertellen dat dit werkelijk breed is uitgemeten in de media? Los van de schouderophalende passiviteit van veel mediatitels heeft Ajax de bereikbaarheid van zijn communicatieafdeling bewust verkleint en heeft de club geen enkele moeite genomen om op de verontwaardiging bij publiek, politiek en overige clubs te reageren. Statements bleven uit en Van der Sar bleef uit beeld. Dit is de eerste keer dat er openlijk vragen gesteld kunnen worden over het voorval en Driessen - ik vind het vervelend te moeten toegeven - doet hier wat de taak van een journalist is. Dat hij dat laat is, komt vooral door de strategie van jouw cluppie.

16 januari 2022 om 20:02

Niet breed uitgemeten in de media? Het was zelfs in het NOS journaal. De enige reden dat hij dit doet is om aandacht te krijgen voor zichzelf en totaal niet om een journalistieke reden. Dus totaal geen hulde voor hem. Dit was 2 weken geleden. Het is besproken en ontzettend geoot uitgemeten in de media. Rijd om er een punt achter te zetten. Echter als het aan hem ligt, zal hij er nog volgend jaar over hebben.

16 januari 2022 om 20:14

Dat was ook precies de tactiek van Ajax. De kop in het zand steken tot de wedstrijd. En ja, dan kan je doen alsof de media oude koeien uit de sloot haalt. Het is immers al 2 weken geleden. Dit is echt een van de oudste doofpot-technieken. En uiterst effectief.

16 januari 2022 om 20:01

Gomes.
Los van dat ten Hag hier de plank mis slaat want topsport is niet verheven boven de rest, moet de discussie anders zijn.

Om nog maar eens te benoemen. Er is geen sprake van een pandemie, zeker niet in Nederland. De cijfers wijzen dit overduidelijk uit, dus hou aub op met papegaaien van onze o zo onbewuste ministers en andere mafkezen.deze gasten die zelf overigens doen wat ze willen en alleen op tv schijnheilig zijn en jou vertellen wat je moet doen.
De zogenaamde pandemie is niet gebasseerd op sterfte gevallen maar op verkeerd geïnterpreteerde testresultaten. Daarmee zijn de maatregelen al de hele tijd buiten proportioneel en niet werkend, ook dit is al lang bewezen. Sterker nog ze zijn vernietigend en maken meer kapot dan covid. Ach ja.... Tegen wie praat ik nog, ik blijf dit toch benoemen!

Steeds weer die beschuldigende vingertjes, hou toch op. Het is echt tijd om wakker te worden ook al wil je niet. De bronnen zijn al lang en breed gedeeld, het is ook overal zelf op te zoeken. Dus kom los van die starre oude en foute doctrines.

16 januari 2022 om 20:11

Toss, als dit soort dingen niet bestraft worden staat topsport feitelijk WEL boven de rest.

16 januari 2022 om 20:29

De gebruikelijke wappie argumenten: wakker worden, bronnen zijn gedeeld, het is bewezen, het is op te zoeken... Lachwekkend en zorgwekkend tegelijk.

On: de strategie van Ajax vind ik onbegrijpelijk en getuigen van ongelooflijke stupiditeit. Waarom proberen het publiek te overtuigen dat Ajax zijn eigen regels mag maken?!?

16 januari 2022 om 20:52

"Er is geen sprake van een pandemie, zeker niet in Nederland". Het hele principe van een pandemie is dat het wereldwijd is. Dus na deze zeer waardeloze stelling, ben ik gestopt je verhaal te lezen.

16 januari 2022 om 22:16

Myvision, dat kan toch gewoon kloppend zijn? Ondanks dat een pandemie wereldwijd is, hoeft dat niet te betekenen dat ieder land ook in die pandemie zit. Een pandemie kan zich prima voordoen in de meeste, maar dus niet alle, landen op de wereld.

16 januari 2022 om 23:09

Lebowski lekker stigmatiseren en ridiculiseren, goedkope praat en simplistisch. Ja ik heb in vorige artikelen al vele malen bronnen gedeeld, ik blijf dit niet steeds herhalen.

Myvision, Er is dus geen sprake van een pandemie. Wat snap je daar niet aan. Echter richt ik me gewoon op Nederland.
99,85% herstelkans vam cocid. Geen sprake van oversterfte. Ongeveer net zoveel doden als de jaarlijkse griep, gemiddelde leeftijd is 83 jaar van de covid doden.
Wat wil je nou jongen, nog steeds ontkennen?
Oh ja, nu sinds de meerderheid is gevaccineerd is er wel sprake van oversterfte. Dat is pas lachwekkend. Geef het stoute virus maar de schuld. Geloof je het zelf nog ja?
Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. Al vraag ik me af of deze ooit bij jou zal landen.

Uitermate zwak van Ten Hag. Recht proberen te lullen wat krom is. Dat maakt het nóg erger en hypocrieter. Je hebt de regels willens en wetens genegeerd. Maar gelukkig hebben ze “extra getest, terwijl dit niet hoefde” en zo “de samenleving beschermd”. Die vent wil nog een ridderlijke onderscheiding ook voor hoe ze de situatie hebben aangepakt. Loopt ‘t trots te verdedigen.

Je kan ook gewoon -als een normaal fatsoenlijk mens- aangeven dat er een fout is gemaakt, voortschrijdend inzicht, excuses aanbieden en de kous is af.

Idd gelul en Driessen heeft gelijk. AJAX heeft zich niet aan de regels van Nederland en Portugal gehouden. Voor topsporters gelden hierin geen andere regels en zeker nu alles al zo verdeeld is in NL is het nog dommer om te doen. Geef gewoon toe dat je fout zat en klaar.

16 januari 2022 om 20:04

Er is geen enkele regel overtreden. Dus ik weet niet waar jii en andere personen het over hebben.

16 januari 2022 om 20:33

De regel is: bij besmetting geldt een reisverbod en dien je 10 dagen in quarantaine te blijven. Ben jij ook weer op de hoogte.

16 januari 2022 om 21:21

Is dat reisverbod er ook bij prive vliegtuigen ? Want het lijkt mij dat Ajax voldoende middelen heeft om met niemand in aanraking te komen. (Vandaar ook het extra vliegtuig voor de besmette spelers) Overigens gewoon vreemd dat ze op trainingskamp zijn gegaan. Nu met die Covid situatie had je best een jaartje over kunnen slaan.

16 januari 2022 om 22:22

Het geld voor portugal, volgens mij bivakkeerde ajax niet op een vliegveld.. Ze zijn dus van hotel naar vliegveld gereisd terwijl ze een reisverbod hadden

17 januari 2022 om 16:02

Jawel hoor. Je MOET bij besmetting in quarantaine ern mag absoluut NIET vliegen! Dus Ajax heeft wel degelijk een regel verbroken. Ook is het verboden om Portugal te verlaten als je in dat land besmet raakt met het corona virus.

Die regels zijn in dit geval gewoon hetzelfde voor de maatschappij als voor de topsport, Erik. Je zit uit je nek te lullen en de rest van de beleidsbepalers laten hem maar raaskallen. Zelfs in de politiek zijn ze beter in het toegeven van hun fouten.

16 januari 2022 om 19:34

Nederland mocht al tijden niet sporten en prof voetballers wel. Natuurlijk waren de regels voor topsporters anders.

16 januari 2022 om 19:40

"in dit geval"

Dat de topsport doorgaat en de amateurs niet heeft mede te maken met dat zij dat uitoefenen als beroep, niet als hobby.

17 januari 2022 om 08:50

Sommige regels waren voor betaalde sporten anders dan voor amateurs, echter geld dat niet voor reizen ed. en zeker niet voor regels in Portugal. Daar gelden niet de uitzondering die de Nederlandse regering gemaakt heeft.

Dit is wel erg zwak van Ten Hag, had meer van hem verwacht. Goed dat Driessen zulke vragen stelt, Ajax is er best makkelijk mee weggekomen tot nu toe.

16 januari 2022 om 19:41

Waarom? Er is niemand in gevaar geweest ofzo hoor. Was idd niet handig maar waarom willen ze in nederland altijd over alles wat te zieken hebben.

16 januari 2022 om 20:30

Dat is uiteraard ook niet waar, die 4jongens zijn niet contactloos vanuit hun hotel in Portugal zomaar thuis op de bank terecht gekomen lijkt me

En naast het argument ‘wel of geen gevaar’, ook Ajax hoort zich gewoon aan de regels en adviezen te houden

16 januari 2022 om 19:44

En als we alle restaurants open doen dan gaan we juichen want we maken een punt? De keuzes waar we ons druk om maken en moeten maken krijgt een lijn die steeds verder komt te liggen.

Je zou zeggen dat Ajax met zijn persvoorlichter de trainer voorbereid op dit soort onderwerpen. Het lijkt er in ieder geval niet op, of heel Ajax neemt het standpunt van ten Hag over. Dan kunnen we voor het eerst echt praten over misplaatste arrogantie en slaat Ajax een nog grotere flater dan het al was. Is ten Hag wel ingelicht, maar praat hij voor eigen parochie, dan zou ik hem vanavond nog terug fluiten en hem de regels nog eens uitleggen. Ze hadden het met een sisser voorbij kunnen laten gaan, maar Erik wilde graag nog wat olie op het vuur.

16 januari 2022 om 21:40

Nou precies. Ten Hag zou moeten zeggen: daar ga ik niet over. Als je vragen over de wedstrijd hebt: stel ze. Voor de rest verwijs ik je door naar de club.

We weten het nu wel, geen idee waarom dit onderwerp na de wedstrijd besproken moet worden. Het was niet slim van Ajax, einde discussie. Genoeg mensen die toch wel kritiek op Ajax hebben. Driessen zoekt toch om de haverklap wel iets om de club te bashen. Gelukkig heeft hij vanmiddag weer wat lol gehad...

16 januari 2022 om 19:41

Er is nooit een discussie geweest, omdat Ajax de discussie niet aan wil gaan. Als ze de discussie wel waren aangegaan of op zijn minst hun verhaal hadden gedaan, was het nu wellicht wel klaar geweest. Nu krijgt Ten Hag deze vragen, terwijl Van Der Sar ze moet beantwoorden.

16 januari 2022 om 21:57

Ajax hoeft geen enkele discussie aan te gaan. Half Nederland lapt de regels aan hun laars. Horeca ondernemers die onder luid gejuich zeggen niet aan qr code controle te doen toen ze open mochten en nu zelfs publiekelijk roepen dat zij gewoon open gaan. Hele winkelcentra die nog voor de persconferentie publiekelijk duidelijk maken dat zij gewon open zouden zijn ongeacht maatregelen. Ten Hag heeft 1000% gelijk, het is dan wel niet volledig volgens de regels, maar Ajax heeft wel extra voorzorgsmaatregelen genomen zodat zij en de maatschappij geen extra gevaar opliepen. Dan kunnen we wel roepen, ja tegen de regels. Misschien had je dat wat harde moeten roepen toen je in je favoriete café jezelf vol stond te gieten terwijl er geen qr code gevraagd werd om 2 deling in de maatschappij te voorkomen.

17 januari 2022 om 06:03

Ahhh de klassieker; whataboutism. Totaal onrelevant wat je lokale café of winkelcentrum met corona heeft gedaan. Het gaat hier nu om Ajax en het negeren van quarantaineregels. Twee hele simpele dingen. Ajax had 4 positieve spelers, die volgens de Portugese (en vrijwel elk land op de wereld) 10 dagen in quarantaine zouden moeten gaan. Ajax heeft deze regels aan hun laars gelapt omdat de kans groot was dat deze spelers dan niet aanwezig zouden kunnen zijn bij het normaal lastige Utrecht uit. Dan kan je er natuurlijk vergif op innemen dat dit basisspelers waren want Labyad, Schuurs etc. hadden ze echt wel 10 dagen in Portugal laten zitten met een Netflix abonnementje. Ten Hag die als een houten Klaas in het interview aangeeft "Als we het volgens de regels hadden gedaan dan waren er nog meer besmettingen geweest in onze selectie" sorry wat? Dat is toch de reinste onzin. Hoe had het meteen afzonderen van deze 4 spelers op hun hotelkamer en het vertrekken van de overige selectie voor meer besmettingen gezorgd binnen je selectie? Een absolute drogreden maar het is natuurlijk zielig dat Ten Hag, die al niet zo een beste spreker is, deze totale flater uit eigen gewin van Ajax moet gaan verantwoorden.

17 januari 2022 om 08:51

Ajax hoeft zeker geen discussie aan te gaan, maar dan moet je ook niet vreemd opkijken dat journalisten jou vragen waarom de club bewust de regels overtreden heeft. Dat is dan ook een normale vraag.

16 januari 2022 om 19:43

Ik snap niet dat ajax niet gewoon eens toegeeft dat ze fout zijn geweest. Ahja ajax direct met excuses gekomen was was het allemaal al een gepasseerd station geweest. Door dit niet te doen en het steeds proberen goed te praten blijft het terug komen. Ajax heeft het volledig aan zichzelf te danken en toont zich hier een heel slecht verliezer.

16 januari 2022 om 21:01

@007
Ik vond het juist wel slim, die kritiek nemen gewoon maar op de koop toe. Laat Valentijn ook zijn pleziertje hebben

17 januari 2022 om 08:57

Ik denk dat iedereen het wel slim vind, maar dat wil niet zeggen dat het moreel goed is. Daarbij kun je je wel afvragen of het niet slimmer was om achteraf de excuses aan te bieden en gewoon toe te geven dat je een fout gemaakt hebt. Dat je dit laatste niet eens kunt zegt wel iets over iets of iemand. De arrogantie dat je denkt boven de regels te kunnen leven slaat helemaal nergens op. En dan kun je zeggen dat ik overdrijf, maar als je zegt: "regels voor de maatschappij kunnen niet altijd hetzelfde zijn voor topsporters" en daarbij zelf regels verzint en deze toepast, dan denk je echt boven de wet en regelgeving te staan. En ja, er wordt nu gekeken naar de horeca en dat die dreigen open te gaan, maar er zit wel een groot verschil. Ajax kiest ervoor om naar Portugal te gaan en wordt dan geconfronteerd met deze regels, de Horeca heeft niet gekozen voor een extra risico.

17 januari 2022 om 12:08

Nou Janssen, met de horeca doelde ik al op de tijd dat ze open waren en ze mochten open op voorwaarde dat er op QR-codes zou worden gecontroleerd. De helft van de horeca ondernemingen lapte het aan hun laars.

Maar denk dat we het er wel genoeg over gehad hebben en toch schiet me nog iets te binnen. Er is voor top sport wel een aparte regel geweest en die had betrekking op de quarantaine plicht. Als Ajax naar landen reisde om CL te spelen dan hoefde de spelers niet bij terugkomst in quarantaine wat wel voor gewone reizigers zoals jij en ik zou gelden.

Maar laatste is nu niet van toepassing uiteraard maar deze verschillen waren er wel.

Maar formeel heeft Ajax het fout gedaan, maar gezien het risico waar in Ajax de maatschappij aan bloot heeft gesteld, vind ik de ophef hier over enorm overdreven ook gezien dat anderen er niet op aangesproken worden door dezelfde personen. Maar je kan verschillen van mening

Hoe kan iedereen hier zo over vallen terwijl er letterlijk niemand in gevaar is gebracht? En ik ken zelf welgeteld 0 mensen die zich wel aan de corona regels halen dus tjaa. Wat een calimero’s hier zeg 😂😂😂😂

16 januari 2022 om 19:45

Oef. Jou interesseren de corona doden niet? En hoe weet jij dat die 4 niemand hebben besmet op het vliegveld? Daar lopen genoeg mensen rond. Ook die daar werken bij douane enzo.

16 januari 2022 om 20:07

Alleen jammer voor jou is dat men direct vanuit hrt vluigtuig naar huis zijn gegaan. Geen enkele douane vanuit portugal. En welke doden vinden er op dit moment plaats (leea goed dit moment, met de huidige variant)?

16 januari 2022 om 20:16

Jammer voor mij?? Man doe eens normaal.

Hoezo geen douane??? Natuurlijk heb je douane. Ook medewerkers van de privejet heb je.

Maar gelukkig liepen ze op een verlaten vliegveld. Vloog de auto pilot. En reden ze met een automatische Tesla??

Maar jij weet het beter?

Wel vind ik het fijn om te horen dat er helemaal geen doden meer zijn. Dat heb jij toch ook uit vertrouwelijke bron?

16 januari 2022 om 20:59

Ja ze zijn dus niet door de douane gegaan pik. En de corona doden interesseren mij zeker wel, maar we slaan weer is keihard door met zijn allen. Is gewoon zeiken om het zeiken. Rij jij nooit een paar kilometer te hard op de snelweg? Want dat is zo ongeveer de ernst van deze overtredingen.

16 januari 2022 om 22:25

Hoe weet jij of er geen douane was? Diegarantie heb je niet. Als ik een paar km te hard rij loop ik kans op een boete. Als ik besmet vlieg, loop ik de kans om iemand ziek te maken met een gevaarlijke virus.

16 januari 2022 om 19:45

Omdat er regels zijn die nageleefd moeten worden. Mag ik snachts 180 km per uur op de snelweg als er niemand rijdt ? Nee, omdat de regels zo zijn niet omdat er gevaar is.

16 januari 2022 om 20:57

Wat een gevaar zeg, 4 jongens in een prive jet die daarna direct naar huis gaan.

16 januari 2022 om 21:14

Het gaat niet om gevaar maar om het naleven van regels. Vindt jij dat een supporter het veld op mag rennen ? Want welk gevaar is er ? Maar volgens de regels mag het niet. Dus ik snap niet dat jij over gevaar blijft praten terwijl het duidelijk is dat Ajax regels overtreden heeft.

Voor het eerst eens met valentijn. Beschamend hoe Erik hier het beleid verdedigd. Een grote dikke middelvinger naar de maatschappij vanuit mijn club. Zo onnodig.

Ik heb het al een keer eerder gezegd dat het behoorlijk egoistisch is van Ajax. Ten Hag zei dat erger is voorkomen door die 4 met een privejet te laten vliegen. Ja inderdaad erger is voorkomen voor je eigen team. Maar je komt sowieso mensen tegen op weg naar het vliegveld, op het vlieveld, in het vliegtuig en wederom op het vliegveld.

Wie weet wie ze daarbij besmet hebben.

Ja erger is voorkomen in je team. Wat daarbuiten gebeurd is voor Ajax niet relevant. En dat is behoorlijk egoistisch.

In en rondom Ajax al wat incidenten geweest de afgelopen tijd.

16 januari 2022 om 19:46

Het gaat eigenlijk helemaal niet over gevaar van besmetting, het gaat om regels die nageleefd dienen te worden.

16 januari 2022 om 22:19

Ik neem aan dat jij dan al 2 jaar lang jezelf dag in, dag uit aan de regels hebt gehouden? Anders is kritiek leveren op andere ietwat hypocriet

17 januari 2022 om 07:09

Ik kan met één hand op mijn hart zeggen dat ik niet zoals Ajax wel gedaan heeft met Corona bewust de regels overtreden heb en daarnaast er ook nog over gelogen heb alleen in eigen belang. Is dat genoeg om kritiek te hebben op de leugen van Ajax ?

Artikel 13 over het terugreizen van wat spelers. Iedereen was er lekker weer bij vandaag, de titel is een must en Ajax heeft gedaan wat het moest doen. Zou zeggen, blijf lekker ophef maken met z'n allen hierover terwijl het gros zichzelf niet aan de regels houdt. Lekker hypocriet. De drie punten zijn binnen. De titel is een must voor Ajax en dan mag van mij ook Ajax weleens stout zijn

16 januari 2022 om 20:16

Het klopt dat de titel voor Ajax een must is, maar dat Ajax daarvoor in staat alle regels te overtreden had ik niet verwacht. De sympathie voor Ajax heeft bij veel mensen wel een deuk opgelopen, maar ook daar zal Ajax geen boodschap aan hebben.

16 januari 2022 om 20:28

Voortaan dan maar alles bagatelliseren omdat het niet naleven van regels voordelen heeft?

16 januari 2022 om 20:46

Het gaat mij hier met name om de ophef die hierover gemaakt wordt. En datzelfde geldt ook voor onze Rotterdammer Hugo de Jonge. Heb hem nooit de duizend andere reizigers horen aanspreken die corona meenamen naar Nederland vanuit de winstersport gebieden. Spreek dan ook de andere aan die de regels overtreden zoals de helft van de horeca die open willen, maar bijvoorbeeld het verdommen om QR-codes te scannen. En nogmaals het mag niet. Maar wie is Ajax verder tot last geweest hiermee.
Nee het was tegen de regels, absoluut. Maar deze ophef die er gemaakt wordt is zo zeldzaam overdreven in vergelijking met de overtredingen die we allemaal normaal vinden. Iets met potten en ketels

16 januari 2022 om 21:10

Ja, die duizenden toeristen mogen aangesproken worden, de horeca mag aangesproken worden. Maar als we elkaar niet meer kunnen aanspreken op het overtreden van regels omdat het mogelijk hypocriet is, is het einde zoek. Als Ajax hier in eerste instantie anders op had gereageerd had artikel nummer zoveel niet geplaatst hoeven te worden, want dan was het case closed.

16 januari 2022 om 21:21

Maar komt deze ophef ook niet omdat Ajax niet gewoon schuld bekend en er gewoon over liegt ? Er zouden uitzonderingsregels zijn die alleen Ajax kent. Als ze eens gewoon een schuld zouden bekenden in plaats van dit arrogante gedrag was het allang over gewaaid. Of vind jij het niet arrogant en denk jij dat Ajax niet beter weet ?

16 januari 2022 om 21:31

Natuurlijk weet Ajax beter. Maar vanwege het P woord is er ook niet veel te zeggen. En iedereen weet waarom Ajax dit heeft gedaan.
ETH is trainer van Ajax en geen woordvoerder. De verkeerde man om het aan te vragen. Die hoeft hier ook geen antwoord op te geven toch? Hij zegt toch nooit zo heel veel zinnigs, maar vandaag hoefde hij hier ook niks over te zeggen vind ik

16 januari 2022 om 22:18

Volgens Sjoerd Mossou was Ajax de hele week niet bereikbaar voor commentaar. Het is inderdaad logischer dat iemand als Vdsar hier wat over zegt, maar deed dat niet. Dan ga je naar degene die de media wel te woord wil staan.

16 januari 2022 om 22:19

Natuurlijk weet iedereen waarom ze het gedaan hebben. Maar dat is nog geen reden om er over te liegen. Het geeft wel aan hoe Ajax in elkaar steekt. Moreel belang telt alleen als het het sportieve prestaties niet belemmert. Dit terwijl ze eerder over lieten komen dat ze bepaalde maatschappelijke zaken belangrijk vonden. Maar als ze veel geld in het midden oosten kunnen verdienen of nu Corona een voorbereiding in de war kan schoppen tellen moreel en zelfs regels niet meer voor Ajax. Het ergste is nog dat ze hier over liegen en ik vind het jammer dat er toch ook nog supporters zijn dit gedrag goed blijven praten.

16 januari 2022 om 23:49

Tja ik vind als je ergens iets niet over zegt wat anders dan liegen.
Daarnaast lees ik in je bovenstaande betoog nog dat Ajax in staat is om alle regels te overtreden. Vind je niet dat je ook een beetje overdrijft? In tegenstelling tot de horeca bijvoorbeeld, ben ik bij Ajax altijd keurig gecontroleerd op mijn QR-code. Beetje minder druk maken mag ook wel.

17 januari 2022 om 08:34

Ajax heeft in het begin heel duidelijk gecommuniceerd dat er een uitzondering is voor sporters waardoor de spelers terug gehaald konden worden. Zoals bekend is dit totaal niet waar. Dus op dit gebied hebben ze duidelijk gelogen. Dat ze er daarna er een totaal eigen verhaal van maken en dat wij blij mogen zijn dat Ajax zo goed bezig is, slaat natuurlijk ook nergens op. Zelfs bij mijn club de Graafschap wordt er continue getest en wordt er niet meer gezamenlijk gegeten.
Of ze alle regels overtreden is inderdaad een voorbarige conclusie. Maar dat je Ajax niet op haar wordt kunt geloven is inmiddels toch wel duidelijk. Er zijn nu inmiddels toch wel een aantal voorbeelden waarbij duidelijk is dat ze vooral in hun eigen straatje denken.

Tsja, Ten Hag denkt dat topsporters boven de regels staan. De Portugese en Nederlandse overheden hebben bewezen dat daar geen woord aan gelogen is. Zolang er geen consequenties in welke vorm dan ook aan hangen is dat gewoon zo.

Ik snap Ten Hag wel wat deze kwestie betreft. Zolang de overheden en bonden niet ingrijpen is het signaal duidelijk: dit mag allemaal. Ajax heeft geen fout begaan. Dan hoeven ze ook niet met een statement te komen he.

De imagoschade is volgende week toch weer ongedaan gemaakt. Mooi marketings filmpje voor de wedstrijd tegen PSV en die plooien zijn weer glad gestreken.

Iedereen kan verontwaardigd zijn, maar dat is puur voor de bühne. Tik op de vingers achter gesloten deuren en door.

16 januari 2022 om 20:19

Volgens mij is toch wel heel duidelijk dat Ajax wel een fout heeft begaan. Hier zijn ze ook door de regering op aangesproken. Dat er nog steeds mensen zijn die dit blijven ontkennen verbaasd mij heel erg.

16 januari 2022 om 20:53

Eens hoor, maar dat is wat ik bedoel met een tik op de vingers. Ze zijn buiten de publieke kringen even aangesproken. En dat is eigenlijk alles.
Sorry, maar dat vindt ik zelf nou niet echt een consequentie. Na het kampioensfeest was het ook alleen een "niet meer doen he jongens" omdat ze een maas in de wet hadden gevonden.
Nu was het aanspreken ook nog eens volledig achter gesloten deuren.

17 januari 2022 om 09:54

@banana,
is toch duidelijk dat de topsport boven de wet staat ?!

Hoe kan de Eredivisie anders nog lopen, terwijl elke ander voetbalwedstrijd geen doorgang mag vinden ?

Wat een heisa om niets, ik zie niets anders dan mensen/bedrijven om me heen de afgelopen 2 maanden die zich boven anderen geheven voelen en niets geven om regels en bewust of onbewust anderen in risico brengen en daar word ook nooit tegen opgetreden. Ja Ajax heeft een fout gemaakt en Ten Hag had beter excuses kunnen maken namens Ajax maar laten we aub niet doen alsof het grote Ajax boven het volk staat want het volk zelf kan er ook wel wat van.

Gewoon het boetekleed aantrekken, wat een onzin dit. Die trainingskampen in het buitenland slaan nergens op, hier zijn de velden toch ook gewoon bruikbaar? Iedere ploeg is thuisgebleven, maar Ajax moest zo nodig gaan en weigert nu de consequenties te accepteren of fouten toe te geven. Erg kinderachtig.

Kijk Vincent Schildkamp, zo kan je als journalist ook reageren ipv maar aardig gevonden willen worden door trainers. Dit zijn de kritische vragen die je mijns inziens moet stellen. Ten Hag heeft hier niet z’n “finest moment”. Je hebt regels overtreden, kom ervoor uit dat dit eigenlijk niet kan en mag en klaar. Ga het niet proberen om het goed te praten!

16 januari 2022 om 21:17

Ik blijf ook met verbazing kijken dat Ajax dit goed blijft praten. Er is geen moment geweest dat ze het boetekleed aangetrokken hebben terwijl het toch duidelijk is dat ze fout gehandeld hebben. Het geeft toch een bepaalde arrogantie gevoel.

16 januari 2022 om 21:47

Vind ik dus niet. Althans: die vraag mag je stellen, maar niet aan Ten Hag en niet na een wedstrijd. Dan had je meteen na terugkomst bij Ajax (Van der Sar) kritisch moeten zijn en vragen stellen.

En Ten Hag moet zeggen: ik ga hier niet over, maar gelet op de reglementen geen handige beslissing.

16 januari 2022 om 22:12

Ik vind dat je deze vraag prima aan Ten Hag mag stellen. Het gaat over spelers die deel uitmaken van de selectie

16 januari 2022 om 22:25

Van der Sar weigert met de pers te praten. Moeten ze dan voor zijn deur gaan staan?

16 januari 2022 om 22:27

Alleen schijnen Van der Sar en de leiding van Ajax consequent geweigerd te hebben om journalisten hierover te woord te staan. Dus eigenlijk hebben ze Ten Hag ook een beetje voor de wolven gegooid hier.

Niemand die zich af vraagt wat dit voor consequenties heeft als Ajax binnenkort naar Portugal moet om tegen Benfica te spelen? Gaan er bestuursleden of spelers opgepakt worden? Ik zie het zomaar gebeuren.

16 januari 2022 om 22:06

Whaha helemaal niets. Ze hebben besmette spelers weggehaald, niet gebracht he. Tegen Benfica gewoon negatieve test overleggen van max zoveel uur geleden en ze mogen spelen. Helemaal nu ze in Portugal weten dat eventuele spelers die alsnog besmettelijk zijn zo snel mogelijk met privevliegtuigen weg zijn.

16 januari 2022 om 22:11

Maar ze hebben daar regels overtreden. Weet jij welke straf daar op staat ? Geen idee hoe strafbaar dit feit in Portugal is.

Iedereen reageert wel lekker verontwaardigd maar houden we ons allemaal wel sec aan de regels? Hebben we met kerst en oud en nieuw ons allemaal aan de bezoekregels gehouden? Zijn we allemaal netjes thuis gaan werken waar het mogelijk was? Dragen we allemaal netjes ons mondkapje en ga zo maar door.. het is gebeurd en nee, het was niet netjes en hier hadden best excuses bij gepast maar kom op.. de besmette personen zijn in een privevliegtuig naar huis gevlogen, zijn met verder niemand in contact geweest. Omdat het Ajax is, is het een schande. Althans, zo komt het over. Doet pakweg Heracles hetzelfde, dan hoor je er niks over. Storm jn een glas water.

17 januari 2022 om 09:03

Het was een storm in een glas water geweest als Ajax gewoon haar excuses aangeboden had. In plaats daarvan wordt er eerst gezegd dat er een uitzondering zou zijn, die er niet is, en krijgen wij gisteren te horen dat Ajax zo goed bezig is dat ze een nieuwe besmettingsgolf voorkomen hebben. Gisteren in de korte corner bij studio voetbal wordt in korte tijd het hele verhaal mooi samengevat.

Tja, waarom zou je niet gewoon in quarantaine kunnen blijven tijdens het vliegen met een privéjet? Volgens mij is dat juist met een privéjet mogelijk, zo deed Ronaldo dat toen ook.

17 januari 2022 om 09:00

Ik heb geen idee of het wel of niet kan. Hoe komt je op het vliegveld. Er zit ook een piloot in het vliegtuig. Maar los daarvan het is volgens de regels gewoon verboden. Ik snap niet waarom mensen dit niet willen begrijpen en continu het blijven verdedigen.

17 januari 2022 om 18:46

Tja, omdat ik verder kijk dan simpele regels. Het doel en nut van regels, maar ook zelf logisch nadenken. Heel letterlijk gezien mag een schipper ook niet meer varen als ie positief test, maar het is toch veel gevaarlijker als ie langs de kant ligt dan wanneer ie over water vaart. Volgens mij ligt het inschatten van de risico's vooral bij jezelf. En schijnbaar heeft Ajax het juist gedaan, want er zijn verder geen besmettingen en de ploeg is compleet. Je gaat als besmette personen in een busje met gescheiden compartimenten, blijft of verre afstand van iedereen, stapt in een klein vliegtuig met gescheiden cockpit en zonder personeel. Dan loopt er theoretisch helemaal niemand gevaar.

17 januari 2022 om 20:00

Dit vind wel heel kort door de bocht. Je mag de regels dus overtreden als je vindt dat de regels voor jou niet gelden en niemand in gevaar brengt. Ik mag dus 180 op de snelweg rijden als er niemand anders op de weg is. Want ja wie breng ik in gevaar. Er zijn regels die gelden en waar in dit geval geen uitzonderingen voor zijn. Ik snap niet dat iemand zo’n kromme redenatie kan verzinnen.

Deze situatie geeft weer eens aan dat we moeten stoppen met testen zonder klachten. Hiermee houden we dit circus overeind. Ic's en ziekenhuizen stromen leeg, maar wij houden de crisis in tact door massaal te blijven testen. Wanneer Ajax niet had getest, waren er (mogelijk) besmette spelers tussen een grotere groep gaan zitten. Dan was iedereen happy want de regels zijn gevolg....zucht.....gaan we nu weer allemaal zelf nadenken?

17 januari 2022 om 20:02

Het testen is prima en doet Ajax vooral in eigen belang om ervoor te zorgen dat niet iedereen besmet is. Maar als je test en je positief getest bent zijn er regels waar je je aan moet houden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Ten Hag zet zinnen bij ’koninklijke entree‘ in Manchester op nóg een Ajacied’

Erik ten Hag voegt Lisandro Martínez toe aan zijn wensenlijst bij Manchester United, zo meldt The Telegraph donderdagmiddag. De oefenmeester heeft het verstevigen van de United-defensie verheven tot een van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren