‘Een rentree van Koeman bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn’

Woensdag, 12 januari 2022 om 10:47 • Laatste update: 13:30

Nu bekend is dat Louis van Gaal na het WK in Qatar eind dit jaar zijn taken neerlegt als bondscoach van het Nederlands elftal, kan het speculeren over zijn opvolging beginnen. De voorbije weken is de naam van Ronald Koeman al veelvuldig naar voren geschoven. De voormalig bondscoach van Oranje zit sinds zijn ontslag als trainer van Barcelona zonder werkgever. Rob Jansen, zaakwaarnemer van Koeman, noemt een eventuele terugkeer van zijn cliënt bij het Nederlands elftal een 'logische keuze'.

"Dat hebben we nog niet besproken. Bovendien is dat aan de KNVB, zij gaan daarover", vertelt Jansen in gesprek met Voetbal International als hem wordt gevraagd naar een mogelijk bondscoachschap van Koeman. "Maar vanuit mijn persoonlijke perspectief zeg ik: een rentree van Ronald bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn. Hij heeft bewezen een goede bondscoach te zijn, de spelers waren tevreden, de bond was tevreden en Ronald zelf ook. Maar nogmaals: ik zeg dit op eigen titel, er is hierover geen enkel contact geweest."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Jansen zag hoe Koeman eind oktober door de clubleiding van Barcelona op straat werd gezet. De belangenbehartiger noemt de opkomst en ondergang van de trainer 'ontzettend interessant en spannend'. "Vakgewijs bedoel ik dat. In dit soort zaken is het belangrijk dat je het spel als agent met je verstand speelt. Het is een intens schaakspel, waarin je voortdurend moet schakelen en vooruitdenken. Voor Ronald en zijn gezin was het ook nog eens heel emotioneel. Het was zijn droomklus. En de afloop was allesbehalve een droom. Ronald zie ik niet tussentijds instappen bij een club, dus dan hebben we het over volgend seizoen."

Volgens Jansen is het nooit een optie geweest dat Koeman zelf de handdoek in de ring zou gooien bij Barça. "Toen Ronald bij Barcelona begon, wisten we dat het een ontzettend moeilijke klus zou worden. Dat geldt voor elke topfunctie bij een topclub. Moet je dan nee zeggen omdat het na een jaar weleens mis zou kunnen gaan? Natuurlijk niet. Je gaat. En als je daarna tegenslagen ondervindt, recht je de rug en ga je verder. We zijn geen watjes. Maar goed, we kunnen inmiddels constateren dat de situatie van Barcelona niet aan Ronald lag. Want sinds zijn vertrek is er helemaal niets verbeterd bij de club. Sportief niet, commercieel niet, op geen enkel vlak. En dat verbaast me helemaal niks."

Dat Barcelona er ondanks alle tegenslagen toch in slaat om zich te mengen op de transfermarkt, gaat er bij Jansen slecht in. "Dat is de voetballerij in een notendop. Het is compleet absurd dat Barcelona gewoon weer miljoenenaankopen doet. Hoe ze dat precies voor elkaar krijgen, dat weet ik niet. Maar ik weet wél dat de Spaanse voetbalbond en de UEFA horen in te grijpen. Maar iedereen dekt elkaar. Zodat Barcelona kan blijven meedoen met de grote jongens. Ook de verkopende clubs zouden bestraft moeten worden. Die werken eraan mee en houden het in stand. Maar die denken: wat kan mij het schelen? Hier met dat geld, toedeledoki. Iedereen doet maar wat en ze komen ermee weg."


Poll

Is Ronald Koeman de meest geschikte kandidaat om Louis van Gaal op te volgen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

133 reacties (laatste reactie door musi26)

Gewoon weer koeman aanstellen na van gaal is de beste keuze voor het Nederlandse elftal, er zijn verder geen trainers die het beter zullen doen dan koeman

12 januari 2022 om 11:12

Is Koeman dan zo'n fantastische keus? Bij merendeel van zijn clubs is hij ontslagen (vitesse, Everton, Valencia, Barcelona Ajax, AZ) of werd contract niet verlengd ( Psv). Alleen bij Oranje en Southampton deed hij het naar behoren. Nee we kijken met zijn allen iets te veel met een oranje bril maar Koeman is geen topcoach dat is wel duidelijk.

Hij heeft Oranje in de steek gelaten die moet je niet terug willen. Zeg nooit nooit maar niet al weer zo snel of je moet echt niemand kunnen krijgen maar probeer anders bijvoorbeeld een Joachim Low eens.

12 januari 2022 om 11:21

Koeman is zelf opgestapt bij Vitesse, Benfica, Ajax en psv.

Edit; Bij Vitesse & Feyenoord heeft hij het ook naar behoren gedaan.

12 januari 2022 om 11:48

jij als Ajax supporter bent vergeten dat hij het ook goed heeft gedaan bij ajax? dit terzijde, Koeman is de beste keuze. heeft het in zijn eerste periode ook heel goed gedaan na jaren ellende

12 januari 2022 om 11:49

Hij stapte bij Ajax op omdat de prestatie tegen vielen. Had hij zelf niet ontslag ingediend, zou hij wel ontslagen worden. Hij teerde bij Ajax (en PSV) op de prestaties en dus het al opgebouwde team van zijn voorganger. Met Koeman aan het roer zag je zowel bij PSV als bij Ajax dat datgene wat opgebouwd was langzaamaan afbrokkelde. Ik zou niet meer beginnen aan Koeman. Veelal gaat het (na verloop van tijd) uiteindelijk minder/slecht en verlaat hij voortijdig het zinkend schip. Waar hij zelf een groot aandeel in had.

12 januari 2022 om 11:50

Hij heeft het alleen bij Everton en Valencia echt niet goed gedaan door midden in de groei van die clubs te falen. Bij Barcelona ging het eerst wel goed, zelfs dit seizoen nog. Maar daarna stortte het inderdaad helemaal in. Verder deed hij het overal wel naar behoren. Dat is toch niet slecht?

Mocht hijzelf garanties geven om heel lang te blijven, behalve als hij ontslagen wordt natuurlijk, zie ik niet in waarom de KNVB niet voor hem zou moeten kiezen. Naast Koeman zie ik zelf graag Henk Fraser of Ron Jans eens beloond worden voor jarenlang zeer goed werk in het Nederlandse voetbal.

12 januari 2022 om 11:55

Ook Everton was het eerste seizoen gewoon heel netjes met een 7de plek. Door een matige transferzomer zonder echte vervanger voor Lukaku ging het minder. Jaren later is Everton niet in de buurt gekomen van de 7de plek.

12 januari 2022 om 11:56

goeie toevoeging douwe, maar ben het verder wel eens met Xaja, ik vind Koeman echt duidelijk geen topcoach. Zijn grootste probleem vind ik dat als er tegenslag komt en kritiek, hij daar (wrsl door zn mega ego opgebouwd als stervoetballer) totaal niet mee om kan gaan. Dan wordt ie chagrijnig en gaat ie vaak zn spelers de schuld geven. Echt slap en hij draait het dan nooit meer om.
Ik begrijp overigens wel dat Rob Janssen al voorsorteert op Koeman als volgende bondscoach. Verder zullen er weinig topposities voor m komen, en kan Rob weer wat geld binnenharken. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij het bij Oranje ook prima heeft gedaan. Maar ik maak me geen illusies, met dit middelmatige materiaal haalt niemand er meer uit bij Oranje dan max 8ste finale op een groot toernooi. Ook Koeman was er tegen Tshechie uitgevlogen na de rooie kaart van de Ligt.

12 januari 2022 om 12:02

En wellicht heeft hij zich opzettelijk bij Barca laten ontslaan. Ivm. hoe ze met hem zijn omgegaan in de zomer. Van we gaan 2 weken kijken als we een andere trainer kunnen vinden. Zo niet dan mag je blijven.

12 januari 2022 om 12:12

Dank je Superman2 😉, ik wilde Barcelona ook nog aan dat rijtje toevoegen maar daar zijn de meningen over verdeeld dus vandaar dat ik die niet toegevoegd heb. Qua eens zijn met Xaja, dat kan ik alleen als hij juiste informatie gebruikt en dat is in dit geval niet aan de orde.

Ik ben het wel eens met Lunny wat betreft zijn opmerking over zijn dienstverband bij Ajax/psv & dat dat een neerwaartse spiraal was.
Tot op de dag van vandaag begrijp ik nog steeds niet waarom Co ontslagen werd (qua resultaten) na die wedstrijd tegen Twente waarbij Ajax na achterstand nog terug kwam in de wedstrijd met een man minder. Nu weet ik niet meer of dat een gelijkspel of een winstpartij is geweest? Volgens mij stond Ajax 2e in de competitie.

12 januari 2022 om 12:19

Eens, had er alleen zelf wel wat meer van verwacht aangezien Koeman toen al meerdere keren heeft laten zien een goede coach te zijn. Sinds hem was Vitesse zelfs van de eerste plek naar degradatie voetbal gegaan.

12 januari 2022 om 12:33

Praktisch alle coaches worden ontslagen. Zo ook Louis van Gaal.

Ontslagen bij Man Utd, ontslagen bij Barã§a, ontslagen bij Bayern, ontslagen bij Ajax (als TD), keihard gefaald bij Oranje (eerste termijn). Als we ons daar blind op zouden staren, dan zouden we geen geweldig WK 2014 hebben gekend.

12 januari 2022 om 13:09

Dit is wel heel zwart wit denken, want iedereen weet dat Barca zijn droomclub was en volkomen logisch dat hij die kans toen heeft gepakt, die hij mogelijk nooit meer zou krijgen. Het Nederlands elftal en Ronald waren verder een uitstekende match en hij heeft het weer draaiende gekregen en een prima team vol vertrouwen overgedragen aan de volgende coach. Wij moeten niet te pietluttig gaan worden, want wij willen ook gewoon resultaten zien en de spoeling is dun onder potentiële (vrije) namen. Zie zelf dan ook geen reden waarom hij het niet nogmaals kan proberen en helemaal gezien prestaties uit verleden bij NL elftal. Het feit dat hij bij sommige clubs niet is geslaagd is niet relevant aangezien het gaat om een klus bij de bond waar hij WEL is geslaagd.

12 januari 2022 om 14:13

Hoelang je trainer bent, hoe vaker ontslagen. Daar kijk ik slechts met een schuin oog naar. Daartegenover staat ook dat van Gaal zich bij Barcelona, Ajax, Bayern heeft bewezen in de absolute top en dat met zijn eigen visie. Bijna overal waar Koeman is geweest werd het vaak minder na verloop van tijd.

12 januari 2022 om 14:16

De keuze voor Barcelona was prima uit te leggen, maar het was niet de 1e keer dat hij zijn ploeg in de steek liet. Verder vind ik de prestaties onder Koeman bij Oranje niet zo indrukwekkend als je verder kijkt dan de scorebord. Oranje heeft onder hem zo'n 3 wedstrijden echt goed gespeeld, dat was natuurlijk al een heel verschil met de periode daarvoor, waardoor het naar mijn idee flink verbloemd wordt. Het spel was vaak alsnog niet om over naar huis te schrijven. Hij pakte het wel wat slimmer aan door de topspelers te pleasen, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. En waarom ons blind staren op een Nederlandse coach? Je kunt het ook eens proberen met een buitenlandse, andere inzichten zijn niet altijd verkeerd en de Nederlandse kandidaten zijn inderdaad gering.

12 januari 2022 om 14:22

Co werd ontslagen, omdat hij met een kerstboom opstelling speelde ipv het ajax systeem.

12 januari 2022 om 15:59

Dacht het niet, hij heeft er een zooitje van gemaakt bij Vitesse met hele nare aankopen als Pothuizen, Collen en Peeters. Vitesse presteerde gewoon minder onder Koeman met een heel behoorlijke selectie.

12 januari 2022 om 16:03

Koeman heeft het helemaal niet goed gedaan, hoe kom je daarbij. Vitesse had een geweldig elftal, werden 3e onder ten Cate, toen Koeman kwam, gaf hij miljoenen uit aan heel matige spelers. Hij haalde wel Europees voetbal, maar het voetbal was niet meer aan te zien. Degradatie voetbal kwam iets later toen Vitesse bijna failliet was/ging.

12 januari 2022 om 12:24

Topcoach, en nr 1 om LvG op te volgen. Ik zie geen andere kandidaten dan Koeman.

12 januari 2022 om 15:53

Nee absoluut niet voor die flapdrol als Koeman gaan, is een totaal overschatte trainer. Heeft niets bereikt en is bij veel clubs weggestuurd.
Haal n goede en tactische trainer, mag ook een buitenlandse trainer.

12 januari 2022 om 17:45

Hoe presteerde hij bij oranje?

12 januari 2022 om 12:49

Ik zou zelf iemand anders zoeken, vaakt werkt het niet om heel snel dezelfde coach aan te stellen. In het geval van Van Gaal zat er tussen Brazilie en nu al 7 jaar en staat er op een paar spelers na een vrijwel nieuwe selectie.

Volgens mij hebben we nog een aantal andere Nederlandse coaches die ook aardige dingen laten zien. Ten Hag, Slot nu bij Feyenoord, Bosz. Misschien aardig om de ontwikkeling van van Bronckhorst ook te volgen.

12 januari 2022 om 15:10

Hoop op een trainer die gewoon weer laat voetballen. Dat schijtbakken voetbal van Koeman mag van mij ver weg blijven.

Volgens mij wel de beste keuze toch? Je hebt heel weinig mensen en hij heeft al is eerder gedaan bij het Nederlands Elftal. Ook kent hij het grootste gedeelte van de selectie al en ze vonden het prettig samenwerken met hem. Ook wil de KNVB altijd wel een Nederlandse optie en die zijn heel schaars.

12 januari 2022 om 11:08

Ik zou naar iemand anders zoeken, deze man heeft aangetoond onbetrouwbaar te zijn.

12 januari 2022 om 11:10

Onbetrouwbaar? Omdat zijn droomclub nog maar eens een aanbieding deed? En dan nog om van het begin in te stappen met een volledige voorbereiding, niet halverwege het seizoen.

12 januari 2022 om 11:12

Eens Aze de man is onbetrouwbaar, en tussentijds op zoveel "treinen" gesprongen. Waarom in vredesnaam zou je hem zomaar weer in genade aannemen? Zou het wanprestatie van jewelste vinden, desnoods proberen we maar keer een buitenlandse coach met vernieuwende ideeën.

12 januari 2022 om 11:40

Een overloper is het wel. Hoef hem niet meer bij Oranje te zien als je dit flikt.

12 januari 2022 om 11:50

Nee Lierse, omdat hij in het verleden al vaker zijn team vroegtijdig verliet, omdat hij 'in een trein moest stappen'.

12 januari 2022 om 12:01

Sinds wanneer verwachten we van iemand in een functie waar er geen enkele sprake is van enig respect of trouw aan een persoon (trainers vliegen altijd buiten na verloop van tijd) eeuwige trouw? Als je als trainer zelf denkt een stap hogerop te kunnen zetten op het juiste moment dan zou je dom zijn het niet te doen.

12 januari 2022 om 12:04

zoveel onderbuikgevoel bij Barca "fans". Koeman blijft gewoon de beste keuze, heeft het in zijn eerste periode ook goed gedaan bij Oranje. en hem dan onbetrouwbaar noemen is wel erg makkelijk

12 januari 2022 om 12:11

Voor zover ik begreep was met de KNVB vooraf al afgesproken dat hij weg kon als Barcelona zich zou melden?

12 januari 2022 om 12:15

Ik ben wel eens met Lierse. Koeman heeft wel 2x van ploeg veranderd, van AZ naar Valencia en van Oranje naar Barca, zou ik hem niet perse als onbetrouwbaar noemen. Oranje zou mijn droomploeg zijn om te trainen. Maar Koeman zijn droomclub is eenmaal Barcelona waar hij meermaals nee tegen heeft gezegd voordat na uiteindelijk naar de club ging.

12 januari 2022 om 12:31

Lierse, niemand verwacht eeuwige trouw van een bondscoach. Maar met iemand als Koeman loop je weer het risico dat je kort voor een eindtoernooi zonder bondscoach zit, moet je niet willen. Als je een bondscoach zoekt, moet je altijd iemand nemen die de hele rit af wil maken.

12 januari 2022 om 12:47

Waarom rekenen mensen Koeman eigenlijk af op een gemaakte afspraak met de KNVB? Als je in je contract laat zetten dat je mag vertrekken als Barcelona komt aankloppen, dan kan je daar achteraf toch niks van vinden?

En als je bijvoorbeeld ten Hag bij het Nederlands elftal zet en plots komt Bayern aankloppen voor het nieuwe seizoen, denk je dat die dan wel blijft? Zowat elke bondscoach zou ingaan op Barcelona, van gaal misschien niet maar die heeft geen ambitie meer op dat vlak, dat is een oude trainer.

12 januari 2022 om 12:51

@aze/che 4 Ever, mwah Barcelona was zijn droomclub dat heeft hij al meerdere malen aangegeven. Hij had ze al eerder 2x afgewezen en na corona was het EK ook weer uitgesteld. Dus toen ze weer kwamen ging hij zijn droom achterna. Want je wist niet of Barcelona weer zou aankloppen. Dus ja dan neem je die. Verder heeft hij geen club meer waar hij het Nederlands Elftal voor zou verlaten. En welke topclub wil hem nu nog? Als bondscoach is hij ideaal zeker omdat hij de enige Nederlander is die nog beschikbaar is met kwaliteit.

12 januari 2022 om 16:33

Koeman vertrok tijdens het lopende seizoen van Vitesse naar Ajax en PSV naar Valencia. Hij vetrok weliswaar aan het eind van seizoen, maar contract was nog niet afgelopen, van Benfica naar PSV, Feyenoord naar Southampton en dus Oranje naar Barcelona. Alle andere keren werd hij ontslagen. Oftewel nog nooit zijn contract uitgediend. Ergens zijn alle stappen (sportief en/of financieel) uit te leggen, maar geeft mij wel een nare nasmaak. Belangrijkste echter vind ik dat hij zelden voor lange tijd goed heeft gepresteerd. Bij Ajax, PSV, Vitesse, Benfica, Barcelona en Everton was het uiteindelijk beneden maats. Alleen bij Feyenoord en Southampton was hij echt succesvol en bij Oranje op papier ook.

Lijkt me inderdaad een goede keuze, zoveel alternatieven zijn er ook niet, tenzij je in het buitenland wilt kijken (waar ik op zich geen tegenstander van ben, overigens).

Lijkt me de enige écht goede optie, binnen Nederland. Kunt hem moeilijk aanrekenen dat hij de stap naar Barcelona graag wilde maken, dat was zijn absolute droom. Voor het Nederlands elftal zijn er in Nederland gewoon nauwelijks trainers die geschikt zijn. Of je moet het proberen met iemand als Cocu maar dat lijkt me geen goed plan. Helaas zijn we te trots om toe te geven dat een buitenlander wel eens goed zou zijn dus dan kom je bij Koeman uit.

12 januari 2022 om 11:17

We hebben gewoon meerdere patatgeneraties van trainers. Zijn zo een beetje al onze trainers in het buitenland niet mislukt? Bosz vond ik een leuke trainer bij Ajax, maar die zit ook nu bij zijn 10e club in 5 jaar tijd.

Het te hopen dat er een degelijke trainer uit die Van Persie, Heitinga, Robben generatie komt, maar met uitzondering van Bosz het ziet er allemaal niet heel rooskleurig uit.

12 januari 2022 om 11:21

Ja het is ook van te voren vrij lastig om in te schatten of iemand geschikt is als trainer na zijn spelerscarrière. Van Bommel leek in theorie een zekerheidje maar viel in de praktijk 2 keer door de mand eigenlijk. Van Nistelrooy lijkt als buitenstaander dan weer totaal niet geschikt maar vind ik met Jong PSV dan weer heel goed overkomen. Weet alleen nog niet heel goed of hij tactisch echt iets over kan brengen. Zo'n van Persie, Heitinga of Robben die je noemt lijken mij vooraf ook niet echt geschikt maarja, wie weet schuilen er wel weer hele goede trainers/managers in. Van Heitinga bij Jong Ajax ben ik niet heel gecharmeerd, al zijn de resultaten prima.

12 januari 2022 om 11:29

Ja, je weet het natuurlijk nooit van te voren. Het is een beetje net als een jongen uit de jeugd de kans geven bij het eerste elftal. Soms heb je een groot talent die teleurstelt en een matige talent die grote sprongen maakt. Zo ook met trainers. maar wij hebben nu wel zo een 25 jaar slecht oogst.

12 januari 2022 om 11:40

Veel Nederlandse top trainers hebben ook de cios of iets dergelijks gedaan. Misschien dat daar ook een verschil in zit. Daar leer je ook met jonge gasten om te gaan. Hopelijk staat er snel een goede trainer op. Maar we moeten de nieuwere generaties ook niet te vroeg afschrijven. Misschien moeten ze wel eerst een paar keer vallen voordat ze zijn waar wij verwachten waar ze zouden moeten staan.

12 januari 2022 om 11:52

Het zijn dan niet de jongsten, maar Jans en Fraser kunnen er wel wat van. Verder ook ontiegelijk veel ervaring met het Nederlands voetbal.

12 januari 2022 om 12:13

Van Bronkhorst lijkt me ook een zekerheidje, misschien niet volgend jaar maar die gaat vroeg of laat wel bondscoach worden.

En dan blijft hij bij Oranje tot er weer een betere trein voorbij komt? Het is een prima coach hoor, maar allerminst betrouwbaar.

12 januari 2022 om 11:09

Destijds was er specifiek een afspraak over gemaakt mbt Barcelona geloof ik. Koeman zal bij de clubs niet zo heel populair meer zijn denk ik, dus als je samen duidelijke afspraken maakt dat je voor 1 of 2 jaar tekent dan hoeft zo'n trein niet snel voorbij te komen.

12 januari 2022 om 11:14

Ik zou m’ niet willen. Geflopt bij Barcelona en dan weer met hangende pootjes terug naar NL elftal? Nee, dankje… clubs van niveau willen hem ook niet meer.. maar helaas zijn er maar bar weinig NL trainers die wat kunnen.. ontzettend weinig keus

12 januari 2022 om 11:17

Tja, hij had Barcelona al een paar keer afgeslagen, terwijl het zijn droom was. Ik reken het hem niet aan hoor. Handig is anders maar prima. Bovendien zijn we niet echt in de positie om heel veel eisen te stellen gezien het aanbod, zoals je zelf ook aangeeft. Ik zou nog geen 3 Nederlandse (realistische) opties op kunnen noemen eerlijk gezegd.

12 januari 2022 om 11:21

Hangende pootjes? Dat is wel heel kort door de bocht. Barcelona was zijn droomclub en die trein kwam nou eenmaal voorbij. Als hij toen niet was ingesprongen, zou deze wellicht nooit meer langskomen. Logisch besluit van Koeman dus. Hij heeft het geprobeerd en het is helaas mislukt. Dat is met dit Barcelona ook helemaal geen schande. Koeman is een uitstekende coach voor Oranje gebleken en zou hem zeker graag terugzien!

12 januari 2022 om 11:23

Waarom hangende pootjes bij Oranje 2x nee gezegd tegen Barca. Derde keer wel ja gezegd mede door Corona. Hij zou Ek nog doen en dan kon het zijn dat hij bij Barca zou instappen, of zou stoppen als EK een flop was geworden. Nu werd EK jaar uitgesteld en kwam Barca voor de derde keer. Ik snap wel dat je dan gaat. Dus vind hangende pootjes wel meevallen. van Gaal
Plaatste zich ook niet voor 2002 en is nu voor de derde keer bondscoach. Floppen bij dit Barca is niet heel moeilijk, want het is daar een zooi en ze hebben en voorzitter die alles behalve netjes is.

12 januari 2022 om 11:34Geflopt met Barcelona? Vorig jaar tot een paar ronde voor het eind meegedaan op de titel en dat met vele blessures en 0 aanwinsten (pjanic zie ik niet als aanwinst).

Dit seizoen Messi/griezmann weggegaan en wederom 0 grote aankopen (alleen Luuk/depay/garcia) Ik denk dat elke coach met deze selectie had gepresteerd hoe Koeman het heeft gedaan en je ziet nu dat zelfs met Xavi Barcelona nog steeds erg wisselvallend presteert. Dus ik zou hem zeker niet geflopt noemen.
Hij heeft meerdere jeugdspelers (gedwongen door financiã«le malaise of niet) laten debuteren/doorstromen uit de jeugd en dat is ook zijn verdiensten geweest..


Ik denk juist dat Koeman de perfecte kandidaat is bij het NL elftal. Zijn prestaties waren al goed, kan zowel met jonge als ervaren spelers goed opschieten en is op dit moment beschikbaar.

12 januari 2022 om 11:36

Geen aanbod? Waarom moet het een Nederlandse trainer zijn dan? We hebben nu Van Gaal nog. Gaat die met pensioen, zijn we ook weer een jaar verder. Van Bronckhorst, Ten Hag, Klopp, Ancelotti, Mourinho, een van de assistenten Van Gaal, Van Nistelrooij, Seedorf, Cocu, Bosz, Slot. Kijk eens verder dan de Nederlanders. We blijven veel te veel hangen in het beperkte selecte groepje Nederlandse mannen. Open de deur zou ik zeggen.

12 januari 2022 om 11:46

Om welke reden dan ook hebben seedorf en kluivert nog niet laten zien wat ze kunnen. Kluivert had de kans maar was liever td of iets in die richting en seedorf is ook overal geflopt. Heeft weinig kansen gehad, maar staat bekend als een zeer eigenwijze man, waardoor clubs niet zo snel aan hem denken. Gio heeft natuurlijk goed gedaan bik feyenoord maar verder weinig. Kan dus een optie zijn voor de toekomst

12 januari 2022 om 11:48

@westend,

Van mij hoeft het ook geen Nederlandse trainer te zijn, integendeel zelfs. Maar omdat we in Nederland huiverig zijn om een buitenlander aan te nemen ga ik er vanuit dat ze gewoon weer voor een Nederlander gaan.

Voor de rest de namen die je noemt zijn natuurlijk niet allemaal even realistisch. Van Bronckhorst is net bij Rangers begonnen, Ten Hag (mijn favoriet persoonlijk) gaat nu never bij een bond aan de slag, Klopp, Ancelotti, Mourinho etc lijkt me niet haalbaar. Enz. Ik zou het persoonlijk bij Wenger proberen.

12 januari 2022 om 11:56

Klopt, maar heb jij het idee dat deze namen na het WK wel haalbaar zijn? Het lijkt mij heel sterk. Je kunt uiteraard altijd polsen maar je zult ook een lijstje klaar moeten hebben van meer realistische opties. Anders ga je niemand vinden en eindig je weer bij F. de Boer, Rijkaard of Blind.

12 januari 2022 om 12:05

Ik ben dan ook niet verantwoordelijk voor een kandidatenlijst. Dat moet de KNVB zelf doen. Zeg alleen dat het verstandig is om je blik eens een keer te verbreden. Al neem je Wiegman.

12 januari 2022 om 12:10

Daar ben ik het mee eens hoor. Ik vind Koeman geen gekke optie maar buiten dat mag er best wel wat creatiever gezocht worden buiten Nederland. Wenger, Löw of iets dergelijks.

12 januari 2022 om 12:12

'dat is een uitdrukking als je heel tijd in hetzelfde (selecte) gezelschap blijft shoppen'. Inderdaad een hele normale uitdrukking....

12 januari 2022 om 13:33

Volgens mij zie ik hem juist pleiten voor meer diversiteit, al is de woord keuze wat ongelukkig en zou ook niet de mijne zijn.

12 januari 2022 om 14:28

Seedorf zou ik zelf wel aandurven. Bij Milan werd gij ontslagen, maar geen enkele trainer na hem deed het beter. In spanje stapte hij in op het moment dat de club eigenlijk al gedegradeerd was en er weinig meer viel te redden. Desondanks lukte het ook nog bijna. Daarnaast is seedorf een geweldig uithangbord.

12 januari 2022 om 11:12

Welke trein gaat er nog voorbijkomen? In de top is het na het Barcelona avontuur gewoon gedaan hoor. Het lijkt me net een veilige keuze. Veel interesse vanuit de top zal er wel niet zijn (of hij moet het fantastisch doen op een EK of WK wat win-win zou zijn) en hij zal zelf nu ook wel beseffen wat de risico’s inhouden.

12 januari 2022 om 11:31

Redemption bij een Spaanse club. Newcastle die ineens met een zak geld aan komt zetten. Het Barca verhaal is mislukt (hoewel Xavi het niet veel beter doet: dat was op voorhand al een mislukte poging), dus alles aan gelegen voor Koeman om zijn naam te zuiveren. Wat ik zeg, ik vind het een prima coach. Maar ik zie hem gewoon weer vertrekken wanneer er een 'nieuwe uitdaging' voorbij gaat komen.

12 januari 2022 om 11:14

Juist Westend, echt stuitend man! Deze man alles flikken, en het is meermaals gebleken dat hij onbetrouwbaar is. Maar toch blijven zovelen slaafs achter die man aanlopen, hij mag echt alles uithalen blijkt.

12 januari 2022 om 12:04

De KNVB maakt zichzelf ook waanzinnig afhankelijk als ze maar in hetzelfde (steeds ouder wordend) poultje blijven vissen.

12 januari 2022 om 12:29

Precies altijd weer datzelfde vijvertje en namen, kijk eens verder dan je neus lang is. Een buitenlandse trainer dus bijvoorbeeld.

12 januari 2022 om 12:37

De KNVB doet dat alleen maar omdat ze geen grotere poule hebben qua (nederlandse) namen. Alle coaches die na het tijdperk Hiddink/van Gaal/advocaat/koeman in het buitenland zijn gaan werken hebben er weinig van gebakken (F. de Boer, Cocu, Schreuder, Seedorf, van Bommel, Bosz etc.) dus je hebt geen trainer van de generatie 45 t/m 60 jaar die iets heeft gepresteerd in het buitenland, laat staan dat hij het wãƒâ©l gaat maken bij het Nederlands elftal.

De toekomst ziet er weer wat rooskleuriger uit gelukkig met een Ten Hag en Slot die ik beiden wel zie slagen in het buitenland en daardoor ook automatisch een sollicitatie doen naar het Nederlands Elftal.

En wat betreft buitenlandse coaches, staan deze al jaren niet echt te springen om coach van het NL elftal te worden (komt misschien wel door het financiã£â«le aspect)

12 januari 2022 om 11:33

Duidelijke afspraken maken. En een hoge afkoopsom.

12 januari 2022 om 11:42

Wat zijn contracten nog waard yo? In de eerste instantie was er toch ook een duidelijke afspraak gemaakt (barca voor een afkoopsom), en dat wordt 'doodleuk' (door hemzelf) betaald. Wat hebben we nou aan een zak geld? Het is niet dat je daar spelers mee kan kopen als KNVB zijnde.

12 januari 2022 om 11:55

Denk niet dat er nog een betere trein voorbij komt dan Oranje. Barcelona was en is het hoogst haalbare voor Koeman. En kijkend naar zijn resultaten is het nou niet bepaald een trainer die gelijk bij de top van Europa voorbij zal komen. Wellicht dat een club in opbouw zoals een Newcastle die trein is maar denk dat het beste er wel op zit voor Koeman.

12 januari 2022 om 12:05

Nou precies dit. Mocht hij het weer gaan doen en wéér weggaan, dan kun je wéér opnieuw beginnen.

Ik zou zeggen dat hij zijn kans gehad heeft en voorlopig even niet boven aan het lijstje moet komen te staan.

Wie het dan wel moet gaan doen geen idee, zolang het maar wel een Nederlandse coach is en we als Nederland ook niet overgaan naar een buitenlandse coach.

Ik zou het absoluut niet doen. Koeman heeft het niet bijzonder gedaan bij Barcelona en het wordt gewoon tijd voor nieuwe namen en nieuwe kansen. Koeman heeft ervaring, maar hij mag gewoon wat anders gaan proberen.

12 januari 2022 om 11:10

Koeman heeft toch gewoon goed gepresteerd bij Oranje? Bij Barcelona doet elke coach het matig de laatste jaren. Dat was al te voorspellen. Welke coach is een betere optie voor oranje? Die zijn er niet.

12 januari 2022 om 11:15

Sluit ik me bij aan. Nederlands elftal moet vooruit is niet de plek voor coaches om hun blazoen weer ff op te poetsen. De KNVB heeft nu tijd zat om mensen te benaderen voor de opvolging van Louis, maar Koeman zou hier niet tussen moeten zitten. Heeft mij iets te vaak lopende projecten verlaten voor treinen die hij zogenaamd niet kon missen.

12 januari 2022 om 11:23

Een knappe trainer die met dit Barcelona een goede prestatie weet neer te zetten met die torenhoge verwachtingen. Barca is Barca even niet meer he. Die zijn weer in opbouw en daar is Koeman de coach gewoon niet voor. Wat mij betreft is hij zeker welkom bij Oranje!

12 januari 2022 om 12:17

Koeman is arme troef. Als je aankomt met Depay en Luuk de Jong dan weet je precies wat voor trainer Koeman is. Een man die vasthoudt aan tunnelvisie en steeds hetzelfde doet. Dit is de de inzicht en creativiteit van Koeman. Daarnaast heeft ie veel last gehad van zijn omgang met spelers zoals wel vaker al naar voren is gekomen. Hij verzamelt een paar soldaten om zich heen en dat werkt even goed, die gaan voor hem rennen tot ze ook moe zijn en dan stort het vaak in elkaar en ligt het aan iedereen en alles behalve Koeman zelf.

Hij is wel bespraakt en komt vaak goed over en heeft met het trainen van alle Nederlandse topclubs geen grote tegenstand gekweekt zoals wel vele andere en daardoor heeft ie meer de gunfactor van de supporters maar als je goed kijkt is dit niet een top trainer.

Nee dankjewel. Koeman overschat zichzelf enorm. het is een aardige trainer, maar als het straks goed gaat loopt bij Oranje is hij zo weer weg. Oranje is geen revalidatiecentrum voor faalende trainers. Ik hoef ook geen trainer die jaren blijft hangen, maar wel een die ten minste een campagne afrond.

Gewoon buiten de grens kijken. Trainers zat.

Aan de ene kant heb ik zoiets dat hij het Nederlands elftal in de steek liet om in de slangenkuil van Barcelona te gaan werken. Waarna het eindtoernooi ook gewoon klote werd voor Nederland. Daarnaast kunnen we niet eeuwig teren op de oude garde van trainers. Hij is weggestuurd bij Barcelona en zal dan ineens weer coach van NL moeten worden na LvG. Ik heb het er niet zo op.

12 januari 2022 om 11:45

En aan de andere kant?

12 januari 2022 om 17:42

Aan de andere kant heeft hij het wel goed gedaan toen hij bondscoach was en zou hij het wel weer kunnen doen. Maar moeten we dat willen als hij weer een trein pakt naar een club die hij wel ziet zitten.

Ik heb het gehad met Koeman. Zal best wel wat kunnen als coach maar is allesbehalve sympathiek en correct (o.a. bij Everton, Niasse wegduwen uit de eerste selectie, moest bij de jeugd eten ipv eerste etc.). Zulke trieste mensen mogen wat mij betreft wegblijven. Dat is pestgedrag.

Ik zie liever Ten Hag Bondscoach worden na het WK ipv Ronald Koeman niet alleen omdat het Ajax zwakker maakt. maar omdat ik Ten hag een topcoach vind. denk dat er geen betere optie is dan hem.

12 januari 2022 om 11:26

Denk dat ETH volstrekt ongeschikt zou zijn als bondscoach. Die moet een speelstijl erin slijpen en dus een langere periode met dezelfde groep werken, is communicatief vrij zwak wat voor een bondscoach best belangrijk is en heeft nog enorme ambities waardoor hij ook zo weer weg kan zijn. Haal nou eens een buitenlander als bondscoach, een keer wat anders.

12 januari 2022 om 11:50

Bij Oranje kan je er toch ook een speelstijl in slijpen. Voordeel van Oranje is dat je spelers niet worden verkocht. Qua communicatie is ook Ten Hag een prima vent. Denk je dat je binnen Ajax wel kan bestaan zonder een woord te hoeven zeggen? Daar is niet zoveel verschil in hoor

12 januari 2022 om 11:40

Ik hoop juist dat we er bij Ajax nog lang van kunnen genieten. Maar ik denk wel dat het een goede bondscoach zou zijn. Hij heeft bij Ajax natuurlijk een prima spelersgroep, maar heeft daar toch vooral een goed team van kunnen maken. Individueel is Ajax natuurlijk geen wereldtop, maar hij laat ze als collectief boven zichzelf uitstijgen. ManU heeft bv individueel veel betere spelers, Donny (vaste waarde bij Ajax), zit er op de bank vanwege de grote concurrentie. Of PSG, die lopen helemaal over van individuele kwaliteit. Veel Ajax-spelers zouden daar niet eens op de bank zitten. Maar in een onderlinge strijd denk ik dat Ajax prima kans maakt.

Dat is op zich wat je wilt in een coach: dat ie de spelers zo goed laat samenspelen dat het team veel meer is dan de som van de spelers. En dat heeft Ten Hag toch al wel bewezen.

12 januari 2022 om 12:54

Ten Hag gaat de komende jaren echt geen bondscoach worden. Dat is gewoon kansloos. Die wil gewoon clubs trainen en gaat zeker wel naar het buitenland als hij Ajax verlaat.

12 januari 2022 om 14:52

@ Modricmagic misschien dat Ten Hag juist wel Bondscoach wil worden... Clubtrainer is hij nu al wel ff wieweet wil hij nu een andere uitdaging zoals Bondscoach worden van Nederland.

Binnen Nederland is er gewoon geen trainer vrij die deze klus na Van Gaal aan kan, anders dan Koeman.
Gewoon in zijn contract opnemen dat hij niet weg kan naar een andere club. Alleen bij slechte prestaties bonusvrij vertrekken. Wil hij dit niet, dan verder kijken in het buitenland. Maar ook daar de vraag wie is er vrij en zou een gemiddeld elftal als het Nederlandse willen trainen / coachen

Koeman heeft tijdens zijn eerdere periode bij het Nederlands Elftal prima gepresteerd, dus het zou op het oog een best logische keus zijn. Als ik heel eerlijk moet, maar dat is mijn mening, zie ik momenteel weinig goede vervangers voor Van Gaal, maar dat is mijn persoonlijke mening, misschien dat Ten Hag een optie is, maar die zou ook nog eens een stap naar het buitenland kunnen maken.

Je zou zeggen van wel, maar (misschien wat verrassend) kijkend naar zijn carrière weet ik eigenlijk niet of hij wel de juiste keuze gaat zijn. Koeman heeft zijn beste prestaties geleverd bij ploegen waar het verwachtingspatroon niet hoog was en/of hij in zekere zin renovatie werkzaamheden moest toepassen. Zijn beste tijd bij Ajax kende hij in zijn eerste jaren en toen kwam de club uit een hele onrustige periode zonder kampioenschappen en de ontslagen van voorgangers. De jaren nadat hij Ajax weer eenmaal had opgebouwd met wat talenten en o.a. een kwartfinale CL werden langzaam minder. Dat patroon zag je eigenlijk ook in zekere zin bij PSV: hij kwam op een straatlengte voor te liggen op Ajax en AZ door voor te borduren op wat Hiddink had neergezet, maar verspeelde die voorsprong ooit en werd eigenlijk uiteindelijk met meer geluk dan wijsheid kampioen, alvorens hij in een toch al onrustig volgend seizoen tussentijds vertrok naar Valencia. Van Gaal opvolgen na een kampioenschap bij AZ werd een ramp, maar Feyenoord ging dan weer juist goed omdat hij...jawel...moest renoveren. Oranje ging goed, maar ook daar floreerde hij in een tijd waarin het verwachtingspatroon tot een dieptepunt was gedaald. Er wordt altijd gedaan alsof hij een soort van wonderdokter was, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er vaak ook het nodige geluk bij kwam kijken en dat je tegen het einde van zijn laatste periode ook de nodige mankementen zag. Mocht Van Gaal nou iets moois weten op te bouwen het komende jaar dan ben ik benieuwd hoe Koeman daar mee omgaat.

12 januari 2022 om 11:23

Liggen de verwachtingen dan hoog betreffende de huidige generatie? Van dijk en de vrij zijn de enige wereldtoppers momenteel en Frenkie en de ligt die hebben wel de potentie dat te zijn maar dat komt er nu niet echt uit. De rest is dan gewoon degelijk tot matig. En de volgende supertalenten dienen zich nu ook niet echt aan.

12 januari 2022 om 11:35

Ik kan mij niet voorstellen dat de verwachtingen hoog liggen op dit moment. We hebben een elftal dat in goede doen misschien kwartfinale kan halen op een WK. De uitdaging is dan om er een hecht team/machine van te maken, de enige mogelijkheid om ver te komen op een eindtoernooi.

12 januari 2022 om 11:49

Anderzijds lagen de verwachtingen rondom 2014 ook niet hoog. Dat materiaal was minder dan dat van nu. En toch wist Van Gaal daar een heleboel mee te doen. Die erfenis bleek vervolgens heel zwaar. Zelfs voor een gelouterde trainer als Hiddink. Zoals gezegd heeft Koeman Van Gaal eerder opgevolgd, namelijk bij AZ. Ook dat was geen topploeg, maar Van Gaal werd er overtuigend kampioen mee en het contrast met diezelfde spelersgroep onder Koeman was vervolgens gigantisch. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van de situaties waarin Koeman floreerde. Ik vind het niet onaannemelijk dat hier iets vergelijkbaars zou kunnen gebeuren. Niet dat ik denk dat Oranje wereldkampioen wordt, maar ik zie Van Gaal heel goed in staat om met dit materiaal aan iets moois te bouwen en ik heb mijn twijfels of het Koeman wel ligt om daar op door te pakken.

12 januari 2022 om 11:50

Vind dat wij een team hebben dat, wanneer alles echt meezit (dus geen blessures, iedereen in bloedvorm, gunstige loting enz..) echt wel hoger kan mikken op een kwartfinale. Maar wanner het team in 'normale' doen is, inderdaad een kwartfinale zeer goed mogelijk als eindstation heeft. Hoe gunstig de loting ook is.

12 januari 2022 om 12:19

In 2014 hadden we nog Robben, Van Persie, Huntelaar en Sneijder, zo zwak was het nou ook weer niet.

12 januari 2022 om 12:26

Uiteindelijk moet je het doen met de kwaliteit die er staat. En vergeleken met andere landen is de kwaliteit te laag bij Nederland om echt hoge verwachtingen te hebben.

12 januari 2022 om 14:55

@hangover96 eens als we gewoon meer geluk hadden met de penaltys sta je gewoon in de finale. en met wat geluk win je die..

Mensen hebben het over Koeman onbetrouwbaar, wat kan mij dat schelen, hij krijg het Nederlands elftal wel aan de praat met soms mooi voetbal.

12 januari 2022 om 11:33

Ja soms mooi voetbal inderdaad en vervolgens ging hij ervandoor toen we eindelijk naar een eindtornooi konden. Je doet nu alsof die label uit de lucht komt vallen, maar daar komt dat 'onbetrouwbaar' vandaan.

12 januari 2022 om 13:40

Dat kan wel zo zijn maar ik heb genoten destijds, wat zou jij doen als de club van je dromen bij je aan belt, weigeren?????

12 januari 2022 om 15:07

Club van je dromen? Een zag geld bedoel je? Als Barce de club van je dromen is had hij de club aan het eind niet zo in gijzeling genomen om zijn oprotpremie. Begrijp me niet verkeerd, Hij had alle recht om te verrekken bij Oranje en vervolgens weer bij Barca. De manier en de timing van zijn vertrek is wat hem onbetrouwbaar maakt.

12 januari 2022 om 15:49

Laat ik het anders zeggen, als een club als Barcelona aan klopt dan kun je daar geen nee tegen zeggen.
En als een club je zo behandelt achteraf ja dan geef ik Koeman gelijk om het onderste uit de kan te halen.
Ligt niet alleen aan Koeman he na zo'n behandeling bij Barcelona

12 januari 2022 om 14:32

Soms mooi voetbal? Hij had resultaten, maar mooi voetbal heeft hij bij oranje nooit laten zien. En de resultaten waren ook nog eens heel gelukkig.

Er zal eerst een technisch directeur door de KNVB moeten worden aangesteld. Mocht dat Marcel Brandts worden, dan moet ik nog zien of Ronald Koeman de nieuwe Bondscoach wordt.

Koeman is wat mij betreft de beste optie voor dit Oranje na Van Gaal. Helaas is er op dit moment niet één trainer waarvan ik denk dat hij het beter zou doen, rekening houdend met het niveau, de beschikbaarheid van coaches en de fase van hun carrière waar ze zich in bevinden. De enige topcoach die we op dit moment hebben is Erik ten Hag, maar die zal zijn baan bij Ajax niet opgeven voor een baan als bondscoach van Oranje. Die zie ik alleen naar een buitenlandse club vertrekken. Een Arne Slot kan op termijn ook een goede kandidaat zijn na zijn succesvolle periode bij AZ en zijn goede resultaten bij Feyenoord, maar is wat mij betreft ook nog (bij lange na) niet in de fase van zijn carrière dat hij een bondscoachschap moet willen ambiëren. En een buitenlandse coach is voor de KNVB sowieso nooit een optie, dus over de grens kijken heeft helemaal geen zin.

Een zeer matige coach. Ik hoor mensen zeggen dat hij het goed heeft gedaan bij Barcelona maar als je vorig seizoen bovenaan staat en je verliest vervolgens van Granada om het daarna helemaal weg te geven dan is dat slecht. Er waren nog maar een paar wedstrijden te spelen. Had ondanks het gezeik met spelers nog altijd de beschikking over Messi, Busquets, Griezmann, Frenkie en noem maar op. Dat gezeur over zijn selectie snap ik nog steeds niets van. Hij was zo zielig maar had gewoon 1 van de 3 beste ploegen. Elke keer die smoesjes werd je gewoon gek van. Zijn wisselbeleid pakte bijna altijd verkeerd uit. Bij een achterstand opeens met 5 aanvallers spelen waardoor iedereen elkaar in de weg liep. Er was nooit een echt sterk tactisch plan. Niemand aub Xavi er nu bij halen. Beginnende coach vs iemand met 20+ jaar ervaring

Beetje raar dat meneer de zaakwaarnemer Rob Jansen gaat afgeven op FC Barcelona en hun absurde financiã£â«le situatie. En dan een beetje een verkopende partij verwijten dat ze niet met zo'n partij moeten samenwerken. Kijk dan eerst naar je eigen zaakwaarnemers branche. Absurde ridicule commissies die helemaal niks toevoegen aan het voetbal of wat dan ook. Vind ik veel kwalijker dan de financiã£â«le situatie van FC Barcelona.

On topic: ik zou dat niet meer doen Knvb. Koeman heeft aantoonbaar laten zien niet betrouwbaar te zijn. Het probleem blijft dat er weinig alternatieven voor Koeman zijn op dit moment. Ik zou niet weten wie je er dan neer zou moeten zetten.

Koeman is geen goeie trainer. Bij Nederland moest ie ook elke keer in belangrijke wedstrijden alles omgooien omdat het vaak voor geen meter liep. Ik tel 2 goeie wedstrijden. Thuis tegen Frankrijk en uit bij Duitsland was geweldig.

12 januari 2022 om 12:49

Koeman heeft twee keer met geluk potje gewonnen tegen Duitsland had het in de eerste helft 5-0 moeten staan door twee countertjes dacht meneer even top trainer te zijn! Het Nederlands elftal in de goede jaren heeft nooit bij Koeman aan geklopt en dat geldt precies ook voor barca cruiyf heeft nooit Koeman naar voren geschoven zoal hij dat bij Rijkaard en Pep deed! Hij wist dat het koekenbakker was!

Koeman zou een uitstekende keuze zijn voor MU. Hij kemt het Nederlandse, Spaanse en Engelase voetbal. Laatste jaar bij Everton? zijn ze te snel in paniek geraakt.
Wat Xavi nu presteert bij Barca zou Koeman minimaal ook hebben gepresteeerd.
Gewoon een hewle goede trainer, die puin kan ruimen, die met goede en minder goede spelers kan omgaan.
Enige smet is de wijze waarop hij met Suarez is omgegaan. en dan bedoel ik de wijze om hem te bedanken

12 januari 2022 om 13:11

Wat een onzin Cas. Het barca onder koeman speelde echt het slechtste voetbal ooit. Hij ging op de counter spelen met Luuk de Jong.................................................

De geloofwaardigheid van Koeman komt dan wel in het geding iedere keer is het zijn droombaan en dan komt er een trein sring hij er weer op en weg ID de ambitie.

Janssen de zaakwaarnemer die tegenwoordig alleen degradatie en categorie B kandidaten in zijn stal heeft die denkt even Barcelona op ze plek te zetten!!! Ze lachen deze dorpsidioot uit!! Laat Janssen nou bij een Southampton of Vitesse informeren of ze nog trainer zoeken of toch het Nederlands elftal met Depay als de ster van elftal!!!

Alsjeblieft, geen Koeman. Hij heeft Oranje zo uit zijn handen laten vallen toen Barcelona voorbij kwam en nu weer terugkomen? Hij lijkt mede ideale opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, kan hij bij zijn favoriete club aan het werk. Dan liever Arne Slot naar Oranje.

12 januari 2022 om 12:55

Arne Slot naar Oranje? Die wil gewoon een club trainen en dagelijks op het veld staan. En Feyenoord gaan hem echt niet laten gaan. Nee Koeman is gewoon de beste keuze die je hebt na Van Gaal.

12 januari 2022 om 13:17

Snap het wel. Koeman is nooit een winnende trainer geweest, maar meer voor de subtop of lager. Ik zou nieuwe trainers een kans geven. Bosz of Fraser. Men die op lange termijn deze jongens verder kunnen en willen slijpen om zo een sterk nationaal efltal te hebben. Vond dat Koeman op een cruciaal moment wegging. Hierdoor lijkt hij ook onbetrouwbaar.

We hebben mooie lichtingen gehad en zelfs de huidige krop met spelers zijn veelbelovend of kunnen iets opleveren, maar keer op keer zijn trainers met de Nederlandse nationaliteit niet bereid of niet goed genoeg om de nationale elftallen te leiden. Ik zou een buitenlander zoeken die het graag doet of een visie heeft voor internationaal voetbal. Teruggaan naar Koeman is regressief ik zie nog liever wat meer risico met een trainer uit de ED, of een buitenlander.

Erg lastig. Hij heeft bewezen te kunnen presteren met dit team. Voor mij gaf hij hoop na een donkere periode voor het Nederlands elftal.

Echter heeft hij gekozen voor Barcelona en ik kan begrijpen dat hij anders binnenkomt na dit mislukte avontuur. Dat zal naar mijn inziens effect hebben op de relatie tussen spelers en bondscoach.

Voor nu zou ik alsnog kiezen voor Koeman, dit omdat ik gewoon geen andere opties zie. De (-ex) toptrainers zoals Advocaat, Leo Beenhakker, Van Marwijk, Guus Hiddink en Henk ten Cate zijn wat mij niet geschikt. De generatie van Koeman heeft bizar weinig toptrainers, toeval?

Gelukkig komt er een nieuwe generatie aan met Ten Hag, Slot en Van Bronckhorst. Echter vind ik deze trainer nog te onervaren in het profvoetbal, o.a. geen buitenlandervaring bij een topclub (-Van Bronckhorst).

Als er geen Corona was geweest dan had Koeman gewoon het EK gedaan bij Oranje. Hij had contractueel vast laten leggen dat als Barcelona voorbij zou komen, hij zijn contract niet uit hoefde te dienen. Is hij dan onbetrouwbaar? Contract is contract toch? Koeman terug bij Oranje zou een goede zet zijn. Hij heeft Oranje destijds uit het slop gehaald en verdiend het om een eindtoernooi met Oranje te doen.

12 januari 2022 om 13:45

Juist! Inderdaad. En als ie niet wilt lekker verder zoeken, Knvb moet nu al t balletje opgooien en we hebben geen betere denk ik

12 januari 2022 om 14:35

Toen hij destijds naar portugal vertrok was het een rijdende trein, maar zijn stap naar barcelona was inderdaad gewoon afgesproken en wat mij betreft netjes. Ik hoef hem echter niet weer bij oranje te zien. Ik wil graag weer aantrekkelijke wedstrijden zien. Dit heb ik sinds 2008 eigenlijk niet meer gezien en dat mag dus wel eens weer.

12 januari 2022 om 16:32

Moet je wel de spelers voor hebben

13 januari 2022 om 14:02

ben ik het helemaal mee eens, maar of het met andere spelers wel zou gaan gebeuren vraag ik mij af. Als ik na de teams van koeman van de afgelopen 10 jaar kijk, dan heeft hij overal resultaat voetbal gespeeld i.p.v. mooi voetbal. Vanuit een trainer gezien niet eens zo vreemd, want zonder resultaten ben je natuurlijk heel erg snel ontslagen.

Blijven we de hele tijd rouleren met van gaal en Koeman? Tjonge jonge zeg waarom niet eens iemand anders proberen?

Goh.... die finale Nations League (met het nodige geluk gehaald) verbloemt een hoop bij het volk. Laten we nou a.u.b. niet vergeten dat het onder Koeman bij Oranje ook niet altijd om aan te gluren was, vaak op achterstand kwamen en omzettingen gedaan moesten worden. Als je het mij vraagt niet met Koeman meer in zee gaan. Heeft zijn kans gehad en sprong weer eens op een trein.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Alves hoopt op spoedige hereniging bij Barça: ‘De sfeer is niet hetzelfde’

Als het aan Dani Alves, keert Lionel Messi voor het beëindigen van zijn voetballoopbaan terug bij Barcelona. De 38-jarige rechtsback maakte recent zelf na 5,5 jaar zijn rentree bij los Azulgrana...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren