Harde kern Willem II wacht spelersgroep op en eist gesprek

Zaterdag, 8 januari 2022 om 12:18 • Laatste update: 12:27

De selectie van Willem II is zaterdagochtend opgewacht door zo'n honderd supporters. De fans zijn ontevreden over de huidige prestaties en eisten een gesprek, zo valt te lezen op het Instagramaccount van Tilburg Tifoso, een fanatieke supportersgroep. Vorige week zouden de supporters een gesprek hebben met technisch directeur Joris Mathijsen, maar die ontmoeting werd op het laatste moment geannuleerd. Het is niet bekend of de technisch directeur nu wel gesproken heeft.

"Zaterdagochtend is de spelersgroep van Willem II aangesproken door zo'n honderd man van de hardekern van Willem II", valt te lezen op de Instgrampagina van de harde kern. "Hierbij zijn de zorgen van de supporters uitgesproken en nu is het aan de spelers om te laten zien dat het beter moet." Op de foto is een deel van de spelersgroep van Willem II te zien. Ook is te zien hoe hoofdtrainer Fred Grim de supporters toespreekt. Het is niet bekend of Mathijsen bij het gesprek aanwezig was.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tilburg Tifosi Official (@tilburgtifosi)

De technisch directeur zou op 2 januari een gesprek hebben met een deel van de bezorgde Willem II-aanhang, maar die ontmoeting werd op het laatste moment geannuleerd door de supporters. De club besloot enkele fans met een stadionverbod niet toe te laten tot de gesprekstafel, waarop de groep besloot om niet te komen. "Wij vinden het niet gepast dat Willem II in deze situatie beslist wie er vanuit de supporters wel en niet aan tafel zitten bij dit gesprek." De supporters wilden van Mathijsen horen hoe het verder moet, nu de club in een neerwaartse spiraal zit en is afgezakt naar de veertiende plek op de ranglijst. De Tilburgers verloren de laatste negen wedstrijden.

Na afloop van de 0-1 nederlaag tegen NEC plaatste Stichting KingZine een open brief op supporterswebsite Tilbo.com. Volgens de fans stroken de daden van de technisch directeur niet langer met de ambitie van de club om te groeien naar het linkerrijtje. "Zo was al meerdere seizoenen duidelijk dat er voorgesorteerd moest worden op een vernieuwd centraal duo achterin. Daarop is nauwelijks actie ondernomen. Ook het vertrek van creatieve spelers als Pavlidis en Tresor (ook al was dat lang niet altijd dé publiekslieveling) is vrijwel niet opgevangen", luidde de conclusie.

In de brief wordt gesteld dat Mathijsen ook goede aankopen heeft verricht. "Toch zijn er ook momenten van spanning geweest. Momenten waarop we als supporters gemeend hebben te moeten ingrijpen omdat we niet het vertrouwen hadden dat jij en de rest van de directie op dat moment de ernst van de situatie inzagen. Bijvoorbeeld rondom de situatie met trainer Erwin van de Looij in 2018. Of de situatie vorig seizoen. Door ingrijpen van de supporters is onze club beide keren ternauwernood behoed voor degradatie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vind dit altijd zo infantiel. Meestal gaat het nog gepaard met de meest onzinnige en onbeschofte teksten. Alsof zij de baas zijn en even wat mensen op het matje roepen. Heeft dit ooit effect gehad?

8 januari 2022 om 12:33

Ik vind dat het best moet kunnen dat de supporters een gesprek eisen, aangezien zij ook degene zijn die voor de omzet zorgen. Wat er tegenover staat is dat het wel een netjes gesprek moet zijn zonder geschreeuw, gescheld of nog erger geweld. Uiteindelijk willen ze toch allemaal het beste voor hun club

8 januari 2022 om 12:37

Stel he, dit kan op een beschaafde manier. Wat wordt de inhoud van zo'n gesprek? Jullie moeten harder je best doen? Ik kom niet heel veel verder dan zoiets hoor. Of gaat een inkoopbeheerder uit FC Kat in de Boom 5 even aan ze uitleggen hoe het moet?

8 januari 2022 om 12:40

Het zal vooral gaan om het statement dat je maakt. Hopende dat enkele spelers daadwerkelijk meer hij best gaan doen.

8 januari 2022 om 12:42

Een gesprek is niks mis mee, want.Mathijssen heeft wel wat uit te.leggen. Als je vorig jaar in de laatste wedstrijd aan degradatie ontsnapt en je beste drie spelers vertrekken...Dan kun je niet aankomen met vrijwel geen aankopen behalve 2 totaal ongeschikte Scandinavische verdedigers. Maar het gesprek hadden ze dan 2 januari moeten aan gaan. Logisch dat Willem II niet aan tafel gaat met mensen met een stadion verbod. Een station verbod heb je met een reden...dat je je dus even niet gewenst bent bij de club, en dus zeker niet aan tafel gaat zitten bij de TD.

8 januari 2022 om 12:44

Hoezo? Als je echt wat wil veranderen probeer dan een baantje bij willem 2 oid te krijgen om ook echt iets te kunnen veranderen. supporters zijn gewoon mensen die een kaartje kopen en dus het recht hebben om naar de wedstrijd te komen kijken. Daarbuiten moeten zij zich helemaal niet bemoeien met de spelers. Ik ga toch ook niet naar de directie van een bedrijf stappen als ik 1 van de duizenden aandeelhouders ben van een bedrijf dat ff niet lekker loopt.

8 januari 2022 om 12:47

Dit zijn dus de mensen die ook een gesprek afdwingen met een politicus, zonder dat ze ook maar enige kennis van zaken hebben. Dit moet niet kunnen dat 100 mensen met capuchons op je werk verschijnen om een gesprek af te dwingen. Ze zorgen voor de omzet, maar spelen verder geen rol in de organisatie. Ze zijn simpelweg afnemer/klant en meer niet.

8 januari 2022 om 12:49

@robinde bruyn als recent voorbeeld bij willem 2 zou ik als supporter niet blij worden van nunnely die een beetje hakjes en andere capriolen gaat doen bij achterstand. Die mag je als supporter zijnde best aanspreken

8 januari 2022 om 12:50

Hij heeft helemaal niks uit te leggen. Als de mensen ontevreden zijn kunnen ze wat laten merken door niet te komen, maar dit is zo ziek van dit soort hersenloze. Alsof ze ook maar iets kunnen toevoegen anders dan een sfeer creëeren in het stadion.

8 januari 2022 om 12:51

Dit is dus de grootste misvatting die er is. Als supporter betaal je om wedstrijden te mogen bijwonen voor je eigen vermaak. Je bent geen werkgever of geldschieter maar een consument. Ben je niet tevreden, dan sta je ook vrij om niet meer de wedstrijden te bezoeken en je geld in eigen zak te houden. Gesprek eisen alsof ze iets moeten voorstellen, rot toch op joh. Infantiel gebeuren, alsof ze nu wel opeens de hemel in gaan spelen. En wat als er niets veranderd? Gaan ze de spelers dan hardhandig aanpakken?

8 januari 2022 om 12:53

Iemand aanspreken is leuk, maar dit is gewoon iemand opzoeken op zijn werk. Het is heel simpel: als het je niet bevalt dan haak je lekker af of je gaat bij de organisatie werken en maakt daar een verschil.

Ik vind het zo ziek dat mensen het normaal vinden dat deze mensen worden opgezocht op hun werk. Losers zijn het die alleen maar problemen voor de maatschappij vormen en als ze iets niet bevalt gaan ze even met 100 man langs.

8 januari 2022 om 12:55

Hier kan een spelersgroep in ieder geval niks mee, als het over het aankoopbeleid gaat.

8 januari 2022 om 12:58

Je mag helemaal niks als supporter zijnde want je hebt geen enkele contractuele relatie met elkaar. Ook dat hele "het is nu al de spelers om..." van die supporters, alsof sporters van zichzelf al niet willen winnen én daar door diegenen die hun coachen en de mensen die hun salaris betalen niet op worden aangesproken.

8 januari 2022 om 13:08

@blaugrana

Dat is wel heel kort door de bocht. Supporters mogen echt wel een gesprek aangaan met de spelers, want als hun net zoveel inzet tonen als de harde kern van willem2 dan hadden hun wel meer wedstrijdjes gewonnen.

Supporters zijn heel belangrijk voor een club! Zonder supporters geen voetbalclub.

8 januari 2022 om 13:16

Ze mogen een gesprek aangaan als ze dat netjes aanvragen, maar dit is natuurlijk belachelijk. Nu staan ze intimiderend met 100 man klaar om onzin te roepen. Wat denk je dat er zou gebeuren als die spelers die onzin niet zouden aanhoren en gewoon door zouden lopen?

Als ze een gesprek willen dan vragen de dat aan en moeten ze hopen dat er iemand met ze wil praten op een moment waarop het uitkomt.

Die supporters zijn echt gaan geloven dat ze onderdeel uitmaken van de club. Het is fijn dat ze betalen, maar voor hen duizend anderen.

8 januari 2022 om 13:29

@Lunny. Waarbij jij er dus vanuit gaat dat ze hun best niet doen. En wat als ze dat wel doen, wat zeer waarschijnlijk is? Worden ze dan beter ineens? Het is pure intimidatie, meer niet.

8 januari 2022 om 13:31

@Kieftenbeld. "Nunnely, nooit meer hakjes geven". Zo, nu gaat het goed komen. Als Nunnely verkeerde beslissingen maakt als voetballer, is het aan de trainer daar wat aan te doen. Niet aan supporters. Ze bereiken hier niets mee.

8 januari 2022 om 15:01

@Ryjuu

Voetbalsupporters zijn natuurlijk meer dan dat. Als ik de melk van melkunie niet meer lekker vind, dan koop ik albert heijn melk. Maar bij een voetbalclub spelen sentimenten een rol, sfeer in het stadion, band met je stad, hele generaties die samen gaan. Daar leeft de voetbalclub ook van. Dan ben je echt meer dan een consument die gewoon een alternatief zoekt als het niet bevalt.

8 januari 2022 om 15:05

@Sash

Voor hen duizend anderen? Hoeveel mensen denk je dat er fanatiek supporter zijn van een club als Willem II? En die voor sfeer zorgen in het stadion? Als de duizend meest fanatieke lui weg zijn, is de club gewoon dood.

Ik ben het met je eens dat ze normaal een gesprek moeten aanvragen, en dat ze niet kunnen eisen dat mensen met een stadionverbod kunnen komen. Maar we moeten niet doen alsof die supporters inwisselbare goederen zijn.

8 januari 2022 om 15:09

Sommige werken jaar lang om een seizoens kaart te kunnen betalen en geven nog eens elke wedstrijd geld uit om hun club te zien spelen. Als je dan een aantal overbetaalde spelers (en ik vind dat ze dat allemaal zijn) ziet spelen met een waardeloze inzet. Kan ik me goed begrijpen dat je verhaal wilt halen mits dit idd respectvol gebeurd.

8 januari 2022 om 15:55

Nou, ik mag hopen dat dit soort idioten begrijpen dat ze niet bijzonder zijn en dat ze dit soort gasten in Tilburg graag inwisselen normale mensen. Dezelfde gasten die sfeer verzorgen, verzorgen ook de boterham van de drugsdealer om de hoek. Sommige vinden het mooi, maar om eerlijk te zijn zou ik er niet graag in de buurt komen met mijn kinderen. Het is voor mij geen mooie sfeer, maar een zeer opgefokte sfeer.

Dat gevoel dat dit soort gasten invloed hebben op de club is in mijn ogen zo fout en het gaat ervoor zorgen dat voetballers vaker lastiggevallen worden door dit soort mensen. Voor dit soort gasten geldt als je het mij vraagt: koop een kaartje, nuttig je drugs, doe een biertje en kijk naar de wedstrijden. Wat ze niet moeten doen is zich bemoeien met de organisatie zelf.

8 januari 2022 om 12:39

Dit moet toch gewoon kunnen? Clubs zijn toch ook voor een groot gedeelte van de supporters? Wij hebben allemaal gezien hoe goed clubs het gaat als de supporters niet naar de stadions kunnen. Bestuur en spelers zijn er maar tijdelijk…supporters voor altijd.

8 januari 2022 om 12:51

Wat is het doel in vredesnaam van met honderd man spelers te gaan opwachten en domme dingen naar ze te roepen en ze proberen te intimideren? Ze kopen kaartjes voor de wedstrijd, ze hebben geen idee waar ze het over hebben.

Een gesprek doet werkelijk helemaal niks.

8 januari 2022 om 12:51

@ali boembari, je hebt betalende mensen nodig in je stadion. Niet per se supporters. Supporters voelen zichzelf veels te belangrijk

8 januari 2022 om 13:00

Dit moet niet kunnen dat je met 100 man eist dat mensen naar je verhaal luisteren. Dit zijn dus figuren die niks met voetbal te maken hebben, anders dan dat ze naar stadion gaan. Je vraagt je af of dit moet kunnen, maar hoe zou jij het vinden als ontevreden klanten jou op je werk zouden opzoeken?

8 januari 2022 om 13:00

Clubs zijn van de supporters? Dus als jij maandelijks met je kinderen naar de dierentuin gaat mag je op een gegeven moment de giraffen wel gaan vertellen op welke blaadjes ze wel en niet mogen kauwen?

8 januari 2022 om 16:35

@273618, hahaha eerlijk, er zijn vast Karens die dit doen

8 januari 2022 om 18:14

Bongiorno,
Het opwachten van een spelersgroep heeft wel iets treurigs vind ik. Maar het kan op verschillende manieren. Boos een bus opwachten, op de ruiten slaan, schelden en intimideren is een manier. Dat is infantiel. Maar dat is in dit geval niet gebeurd. In het bericht staat dat de supporters hun verhaal aan de staf en spelersgroep kwijt wilde, ook nadat zij met de hele supporterskern af hebben gezien van financiële compensatie van de club. Voor de club, en dat eisen ze ook meer van de spelers. Ik ben zelf Willem ll supporter en wordt vooral heel verdrietig van de instelling van een aantal jongens. Dat is niet voor de club, maar voor hun eigen.
Ook vanuit de spelers zijn al berichten geweest dat de situatie totaal niet als intimiderend of bedreigend is ervaren.

9 januari 2022 om 10:21

Ik sta nu al voor de 4de zondag op rij tegen de flamingo’s in Artis te schreeuwen. Hoop dat ze nu eindelijk s beter hun best gaan doen..

8 januari 2022 om 12:41

Indirect zijn supporters toch een soort van de baas. Een club met veel fanatieke supporters zal meer kans hebben om weer boven te komen drijven dan een club waar nauwelijks supporters voor zijn. Uiteindelijk zit daar toch het geld, stadion inkomsten en dergelijke zijn echt van groot belang.

8 januari 2022 om 12:46

Haha inderdaad. Was laatst ook bij Lierse. Dan gaan er wat fanatiekelingen van aan de zijkant van het veld naar de spelers die nog even kwamen groten gebaren maken dat ze moeten komen, dan komen er enkele en het resulteert dan in wat geschreeuw naar elkaar.

Vaak wordt er ook gedacht dat spelers hun best niet doen, terwijl het gewoon meestal een kwaliteitsissue is. En als je niet beter kan dan gaan wat schreeuwende mannen met 10 biertjes op je echt niet beter doen presteren.

8 januari 2022 om 12:46

haha, ik wilde hetzelfde neer gaan zetten. Dan neem je jezelf wel echt heel serieus als voetbalfan. Om uiteindelijk uit te komen op iets van "we willen meer inzet zien". Volslagen debielen.

8 januari 2022 om 12:46

De klant is koning. Supporters (seizoenkaarthouders) hebben aandeel in de club dus ik vind dat ze wel recht op uitleg hebben. Op zijn minst.

8 januari 2022 om 12:56

Deprofessor: Ach schei toch uit met dit soort teksten. Wat moet er uitgelegd worden in hemelsnaam? Laat die sjappies zichzelf eens ter verantwoording roepen met hun infantiele gedrag en acties. Omdat iemand een kaartje koopt geeft hem dat nog geen recht om ook maar iemand van de club ter verantwoording te roepen over de prestaties. Zou fraai zijn: ik koop een paar sneakers van Nike en ga vervolgens voor het hoofdkantoor eisen dat men bij Nike beter hun best moeten doen. Volslagen krankzinnig gedrag.

8 januari 2022 om 12:56

@Deprofessor ze hebben recht op wedstrijdbezoek en een stoel, meer hebben ze niet.

8 januari 2022 om 13:28

@professr welk aandeel hebben seizoenskaarthouders in de club? Ik heb een seizoenskaart voor het zwembad, ben ik nu ook aandeelhouder van het zwembad? Volgens mij snap jij het niet.

8 januari 2022 om 13:59

Domme vergelijking zeg. Als de supporters niet al 3 seizoenen gratis geld aan de club hadden gegeven dan waren we allang failliet geweest. Het zijn de supporters die Willem II (ook in het verleden), al meerdere keren overeind heeft gehouden. Jij hebt het over een paar schoenen van de miljarden die er verkocht worden. Supporters zorgen voor meer dan 50% van de totale omzet. Gelukkig denken mensen bij voetbalclubs anders over hun trouwe supporters.

8 januari 2022 om 14:27

Dit is precies wat ik bedoel Tilburg. Een hoop mensen hier zien supporters als een soort melkkoe die maar moeten accepteren dat passanten er een bende van maken.

8 januari 2022 om 15:14

Aandeelhouder niet, nmaar uiteraard dient ook gewoon een zwembad te luisteren naar haar klanten. Als die wegblijven is het namelijk snel gedaan met de winstgevendheid.

Bij een voetbalclub speelt dat natuurlijk nog veel meer. Zonder supporters en sponsoren, heeft een voetbalclub geen enkel bestaansrecht, enkel nog wat tv-gelden als inkomsten, en kun je de club net zo goed opheffen. Een failissement is dan immers onafwendbaar.

Dus ja, supporters en sponsoren mogen best wel wat te vinden hebben, in plaats van enkel en alleen jaarlijks braaf de centen over maken.

8 januari 2022 om 16:28@allochteun, dat is natuurlijk onzin. Je hebt mensen die een voetbalwedstrijd willen kijken nodig, niet zozeer supporters. Je hoeft ook geen supporter te zijn van een club om merchandise te kopen. Het mooiste voorbeeld vind ik nog dat er laatst hier een Feyenoord supporter op VZ was die een Ajax shirtje wilde kopen omdat ie het zo mooi vond, vgm was dat Bobuku ofzo. Mensen die een kaartje kopen brengen geld binnen. De harde kern van een club veroorzaakt dan vaak ook nog eens de schade door vuurwerk, staan op de trappen en andere ongein waar ze hun club ook nog eens geld kosten. Als je sommige boetes ziet, daar moet je heel wat seizoenskaarten voor verkopen

8 januari 2022 om 16:35

@Sta plaats: ironisch genoeg niet eens allemaal. Tussen die supporters heb je dus ook mensen met stadionverboden lopen. Die hebben daadwerkelijk de club meer gekost dan opgeleverd.

8 januari 2022 om 16:45

Een zwembad dient tot een bepaalde hoogte te luisteren naar haar klanten, maar hoeft zeker niet naar klanten te luisteren die de medewerkers opzoeken op het moment dat hun dienst afgelopen is.

Verder kunnen klanten input geven, maar ze gaan zeker niet het beleid bepalen.

8 januari 2022 om 19:29

Je kiest er zelf voor om melkkoe te zijn of niet, maar je moet het feit dat jij een bepaalde emotionele (en financiële) binding met een club hebt niet verwarren met zeggenschap.

8 januari 2022 om 19:39

@Primetime

Zoals jij het schrijft is mijn betoog on,in inderdaad. Willem II kan ook prima uit de voeten met 14.000 mensen die een kaartje komen kopen, maar geen supporter zijn van de club.

Er is echter een klein probleem met je betoog. Willem II is geen Arsenal of in mindere mate Ajax, waar wekelijks massaal mensen zitten die als toerist of wat dan ook een kaartje kopen. Bij Willem II zitten nagenoeg alleen supporters, haal je die weg, blijven er hooguit een paar honderd over.

Hetzelfde geldt voor sponsoren. De sponsoren zijn veelal lokale bedrijven, en hebben weinig baat bij landelijke exposure. Die richten zich op het publiek, en dus de supporters. Geen supporters, geen sponsoren geen inkomsten.

En qua merchandising? Nou nou, hoeveel shirtjes denk je dat Willem II buiten Tilburg en de supporters verkoopt? 5? 10? Het is geen Barcelona, daar gaan echt de miljoenen niet mee binnen stromen.

Een club als Willem II kan simpelweg niet zonder supporters en sponsoren. Dan is het klaar.

8 januari 2022 om 13:24

Vooral deze zin: " Door ingrijpen van de supporters is onze club beide keren ternauwernood behoed voor degradatie"

Lach je je toch dood om? Die gastjes van zo'n harde kern hebben echt de illusie dat zij ook maar iets bijdragen aan de prestaties van een club.

Ook op die foto's. Sta je daar op zaterdag ochtend. Stel je 5 vragen die je van te voren hebt bedacht ("waarom gaat het slecht?", "doen jullie wel je best?", spelers geven je een sociaal gewenst antwoord ("natuurlijk doen we ons best" en gaan weer over tot de orde van de dag.

8 januari 2022 om 13:54

Dat is geen illusie dat is de waarheid. Zie je hoeveel minder onze club draait met of zonder supporters? Wij hebben daarnaast geen enkele compensatie gevraagd voor de tientallen wedstrijden waar we niet naartoe konden (wel voor betaald) en staan standaard in de top 5/6 qua uitsupporters. Op ingrijpen van de supporters, is van de Looi ontslagen waardoor we nog net in de eredivisie bleven..Vorig seizoen elke steun die er kon zijn gegeven voor de club om de spelers te motiveren. De spelers gaven nota bene zelf aan dat de supporters fundamenteel waren voor het behouden van de eredivisie.. maar jij als buitenstaander zal het wel weer beter weten natuurlijk..

8 januari 2022 om 14:34

Om je even uit je dromen te helpen:

"de spelers gaven nota bene zelf aan dat de supporters fundamenteel waren voor het behouden van de eredivisie" Oh ja, want spelers van Willem II zouden openlijk zeggen dat de supporters (die de club geld opleveren) hun niks kunnen schelen? Spelers zeggen gewoon wat de supporters willen horen en de supporters slikken het als zoete koek omdat ze dan de illusie hebben dat ze bijdragen aan het succes van hun club en zich daardoor belangrijk voelen.

Weet niet of je zelf ooit in een vol stadion hebt gespeeld, maar als je op het veld staat hoor je amper wat ze op de tribunes zeggen. Of ze je nu toezingen of uitschelden, bijna hetzelfde. Ook is er onderzoek gedaan naar 'thuisvoordeel' en dat heeft vooral te maken met het effect van fans op de scheidsrechters en hun beslissingen. Dus nee, spelers gaan niet harder rennen omdat ze wat geschreeuw van de tribunes horen. Alleen scheidsrechters zullen wat meer 'thuisfluiten'.

Je denkt toch werkelijk niet dat speler harder gaan rennen omdat de supporters weer een of ander liedje zingen? Ja wellicht zo'n Jordan Peters, die heeft hart voor de club Willem II maar al die andere spelers zijn broodvoetballers. Die spelen maar voor twee dingen: geld en hun eigen carriere en hoe beter de carriere hoe meer geld. Dus eigenlijk spelen ze alleen maar voor het geld.

"zie je hoeveel minder onze club draait met of zonder supporters?" Of ligt het aan het feit dat een paar van jullie sterspelers zijn vertrokken (peters, Pavlidis, Tresor) en dat er geen fatsoenlijke vervangers voor zijn aangetrokken? Qua selectie waarde heeft Willem II de 12de meest waardevolle selectie van de Eredivisie. OP het moment staan ze 14de, dus ze staan ongeveer waar ze horen te staan.

Het enige dat supporters toevoegen aan club is geld en sfeer in het stadion, wat vooral leuk is voor andere supporters.

8 januari 2022 om 15:40

Dus jij denkt dat sfeer geen invloed heeft op de prestaties van spelers? Nou ik zie elke week het verschil in intensiteit met of zonder sfeer. Wat een rare opmerking, ben je zelf überhaupt ooit wel eens in een stadion geweest? En nee, het zijn niet alleen maar spelers die supporters vertellen wat ze horen. Er is ook buiten het veld een uitstekende band geweest met de meeste spelers en die voelen dit oprecht zo.. Daarnaast wordt Joris (die verantwoordelijk is voor het spelersbeleid) het meeste aangepakt dus jij doet net of dit niet wordt gedaan. Met fans stonden we dit seizoen nog tweede he? Daarna is het ingestort net zoals de seizoenen ervoor. “Het enige wat supporters toevoegen is sfeer en geld”. En ik moet serieus met zo
Iemand in discussie gaan? Zonder supporters is er geen eens een club.. lekker voor je beeldschermpje voetbal kijken en wegblijven uit stadions want daar heb jij overduidelijk niks te zoeken..

8 januari 2022 om 16:22

"ben je zelf überhaupt ooit wel eens in een stadion geweest?" Ik kom regelmatig in stadions. Vooral in Nederland en Duitsland en ik kan erg genieten van de sfeer. Doe zelf ook mee met het maken van sfeer als er gezongen wordt of iets dergelijks, maar ik ben niet in de illusie dat de spelers daardoor harder gaan rennen of sterker zijn in de duels of iets dergelijks.

"er is ook buiten het veld een uitstekende band geweest met de meeste spelers en die voelen dit oprecht zo".

Nogmaals: die spelers wat tegen jullie Willem II supporters zeggen dat ze het zo voelen, die zeggen dat ook tegen NAC supporters indien ze daar een jaar later zouden spelen. Natuurlijk vinden voetballers het leuk om in een vol, lawaaiig stadion te spelen en kunnen ze een goede band met de fans hebben, maar ze gaan daar echt niet beter door presteren.

"met fans stonden we dit seizoen nog tweede he?" Oh ja, want een paar wedstrijden is de maatstaaf voor het seizoen? In andere woorden: met fans hadden jullie nu top 5 gestaan. Geloof je het zelf? Willem II is qua selectiewaarde de 12de selectie van Nederland. Dus ergens tussen plaats 14 en 9 is gewoon waar ze horen.

"daarna is het ingestort net zoals de seizoenen ervoor." Nee, dat heet in het Engels 'regression to the mean". Die wedstrijden in het begin van het seizoen hebben jullie boven je eigen kunnen gepresteerd, dus er moest wel een onvermijdelijke val in prestaties volgen.

"zonder supporters is er geen eens een club.." Nee precies, want zonder supporters komt er geen geld binnen. En clubs met een grotere achterban zijn ook interessanter voor sponsors. Dus in die zin: inderdaad, zonder supporters geen club. Kijk, een amateurclub staat of valt natuurlijk wel bij de leden omdat die behalve geld ook andere dingen doen zoals de velden bijhouden, kantinedienst of de jeugd trainen. Maar zoiets doen de supporters bij Willem II toch niet?

"lekker voor je beeldschermpje voetbal kijken en wegblijven uit stadions want daar heb jij overduidelijk niks te zoeken.."

Soms is het inderdaad fijner om thuis op de bank naar een wedstrijd te kijken. Perfect beeld zodat je het hele veld goed kunt zien. En of ik wel of niet wat heb te zoeken in een stadion is niet aan jou om te bepalen. Kijk, hier voelt een 'echte supporter' zich weer veel belangrijker dan dat hij daadwerkelijk is. Alsof alleen mensen die 'strijden en sterven voor de club' in een stadion horen. Denk dat het gros van de mensen liever die fanatieke leden kwijt dan rijk zijn met alle onzin die die groepen met zich meebrengen.

8 januari 2022 om 16:43

@amazingninja, volgens mij worden velden best vaak gedaan door vrijwilligers. Ook bij profs. Overigens is het bij een amateurclub ook niet noodzakelijk om de club te laten draaien om vrijwilligende kantinemedewerkers en jeugd trainen maar dan moet je natuurlijk niet 120 euro contributie vragen per jaar. Dat kan dan niet uit.

Verder helemaal met je eens

8 januari 2022 om 16:49

@primetime mijn kennis reikt niet tot elke profclub in Nederland maar ik weet dat eigenlijk alle vaste Eredivisie deelnemers gewoon professionals hebben rondlopen om het gras bij te houden. Niet persé hun eigen payroll maar ze huren gewoon een bedrijf in en dat bedrijf heeft een vast team dat voor de voetbalclub werkt.

Klopt wat je zegt over amateurverenigingen, maar de meeste amateurclubs willen de contributie zo betaalbaar mogelijk houden en dan heb je toch ook vrijwilligers nodig (of een gemeente moet erg gul zijn).

8 januari 2022 om 16:57

@amazingninja, is vaak een combinatie. Professionele kracht(en) en wat vrijwilligers.

Je hoeft natuurlijk geen duurbetaalde kracht van 40 jaar in je kantine te zetten. Een paar pubers met een 18/19 jarige voor het minimumloon voldoet ook prima. Zo worden een heleboel snackbarretjes en fastfoodketens gerund

8 januari 2022 om 13:29

Als je het op een normale manier doet, vind ik het goed. Als ze alleen wat staan te schreeuwen heb je er niks aan maar uiteindelijk is het voetbal ook van de fans. Wij zijn degene die jaarlijks de clubkas spekken met seizoenskaarten shirts en iedere wedstrijd +- 20 euro aan eten / drank

8 januari 2022 om 13:51

Wij hebben betalen al 3 seizoenen op rij voor een seizoenskaart en vragen geen enkele compensatie zodat hun salarissen betaald kunnen worden. Beetje respect is wel op z’n plaats he..

8 januari 2022 om 14:24

Nee hoor. Is een vrije keuze om dat te doen. Hier zit geen tegenprestatie tegenover. Als je er iets voor terug verwacht dan is dat een verkeerde aanname en dan zou ik volgend jaar je seizoenkaart opzeggen.

"door ingrijpen van de supporters is onze club beide keren ternauwernood behoed voor degradatie."

Haha, maar natuurlijk! Wat een grootheidswaan. Daarnaast ook niet begrijpen dat supporters met een stadionverbod geweerd worden. Klinken als zeer intelligente figuren.

8 januari 2022 om 12:47

Ken je de hele situatie rondom bijvoorbeeld het ingrijpen bij Van de Looij? Of roep je nu gewoon iets?

8 januari 2022 om 12:53

Het zijn geen moment de supporters geweest die degradatie hebben afgewend.

8 januari 2022 om 12:58

Dat jij dat denkt vind ik helemaal prima hoor. Net zoals ik denk dat het absoluut geholpen heeft. Daarom vraag ik me af: weet jij hoe de situatie gegaan is waar jij je mening op baseert?

8 januari 2022 om 13:02

Hahahahaha het heeft geholpen?? "Jongens nou moeten jullie meer je best doen!!!" - de spelers: "verrek dat we daar nog niet eerder aan gedacht hebben, laten we dat eens proberen!" Resultaat: handhaving. Titel van het stripboek: Suske & Wiske en de Willem II supporter met grootheidswaanzin.

8 januari 2022 om 13:08

De situatie Van de Looij had niks met de spelers te maken dus als je een grap probeert te maken moet je je wel iets beter inlezen

8 januari 2022 om 15:18

Haha Ilmaestro21!! Briljant! Die moet ik nog even aanschaffen voor mijn Suske & Wiske verzameling. En dan moet ik beginnen met verzamelen want ik heb er verder nog geen een.
Verder eens dat de supporters het in mijn ogen iets te groot maken dat dankzij hen degradatie afgewend is.

Dit soort acties blijven behoorlijk kinderachtig. De mensen met een stadionverbod wil de club niet spreken en dan komt de harde kern niet opdagen bij een gesprek. Die supporters hebben niet voor niets een stadionverbod, dus ik snap Willem II wel dat ze niet met dit soort figuren in gesprek willen gaan. En als je als harde kern je zin niet krijgt, dan maar lekker de spelers opwachten. Dan ben je echt heel stoer als harde kern. Willem II had een goede start, maar uiteindelijk redelijk in elkaar gezakt. Begrijpelijk gezien het verlies van o.a. spelers als Pavlidis. Misschien is het spelersmateriaal niet beter dan de plek waar ze nu staan.

8 januari 2022 om 12:37

Bijzonder hé!
Ze staan met deze matige selectie op een 14e plaats dat is toch gewoon normaal, als ze buiten degradatie blijven hebben ze het prima gedaan!

8 januari 2022 om 12:46

Ja ok maar dat hebben ze dan wel te danken aan dat het in het begin een aantal keer mee zat. Zoals ze de laatste 10 wedstrijden speelden gaan ze wel keihard op nacompetitie af

Wat mensen bezield om dit te doen. En het zijn ook niet vaak de meest welbespraakte mensen die je met een goed gesprek nieuwe inspiratie kunnen geven om tot nieuwe hoogtes te stijgen...

"Ik vret veertien worstenbroodjes op ad ge dr zeventien inscheet de volgende wedstrijd!"

Altijd hetzelfde liedje, deze kanslozen eisen een gesprek. Zulke figuren hebben niets te eisen ze mogen blij zijn dat ze überhaupt de stadions in mogen. En dan nog zeggen dat zij inspraak hebben aangezien zij ook degene zijn die voor de omzet zorgen. De grootste omzet komt van de sponsors maar dat begrijpen zij niet en kan je ze ook niet wijs maken.

8 januari 2022 om 12:55

Ze mogen blij zijn dat ze niet permanent in een wambuis moeten en via een tube eten krijgen, totaal nikszeggend volk. Ze hebben in hun dagelijks leven totaal geen gevoel van controle en proberen dat dan allemaal kwijt te kunnen in dit soort verenigingen en door dit soort acties. Laat die spelers gewoon met rust.

Harde kern van Willem 2 hahaha. De grootste copycats van Nederland zijn dat toch wel hoor man man man. Vooral heel serieus nemen die mensen.... Wat zou zon gesprek ook opleveren? 'ja jullie moeten echt beter je best doen''.''oke is goed, we gaan er alles aan doen om erin te blijven''. Goed gesprek hoor....

8 januari 2022 om 12:53

Je kunt er om lachen maar durf jij met een Nacshirt er tussen te lopen? Mij namelijk niet gezien. Om Vitesse hooligans kun je ook lachen. Maar ze trappen wel een NECsupporter bijna het licht uit de ogen.

8 januari 2022 om 13:00

Nee, dat lijkt me niet handig maar dat is ook heel triest als je als hooligans doodnormale pet en sjaal supporters gaat aanvallen. Als die harde kern het tegen een harde kern uit de randstad moet opnemen zijn ze kansloos. Maar goed, daar gaat het hier natuurlijk niet om.

8 januari 2022 om 13:03

Dit is dus precies de hypocrisie van alle harde kernen: ze doen alsof ze om het voetbal en de club geven maar feitelijk heb je de langste als anderen het bangst van je zijn.

8 januari 2022 om 13:29

Nu ben ik wel benieuwd welke harde kern jij wel serieus neemt blaugrana en vooral waarom?

8 januari 2022 om 13:57

In Nederland eigenlijk alleen die van Ado, utrecht,feyenoord en Ajax

8 januari 2022 om 14:18

Feyenoord is de enige harde kern die internationaal echt serieus genomen wordt in die wereld. Gevreesd van noord naar zuid Europa. Ajax heeft natuurlijk ook een hele horde. Ado is wel verleden tijd een beetje volgens mij.

8 januari 2022 om 14:19

Dan heb je het dus meer over de beste harde kernen in de 20e eeuw?

8 januari 2022 om 14:21

Je moet je zorgen maken om alle harde kernen, hoe klein een club ook is. Een groep mensen kan enorme schade aanrichten en ernstig geweld gebruiken. Verder moet je harde kernen sowieso niet serieus nemen. Doorgesnoven gekken die een club als excuus gebruiken om elkaar de hersenen in te slaan. Nee, dan behoor je nou niet bepaald tot een groep mensen waar je respect voor zou moeten hebben. Dan doel ik uiteraard op hooligans, niet op mensen die daadwerkelijk gek op een club zijn en in die zin tot een harde kern behoren.

8 januari 2022 om 14:27

Waar zit dat verschil dan in? Die snuiven meer of slaan je harder op je hoofd of schoppen nog 2x ofzo. Ik neem iedere groep mafketels die zin hebben om te knokken meestal best serieus.

8 januari 2022 om 19:44

Volgens mij halen hier een hele hoop mensen de begrippen harde kern, en hooligans nogal door elkaar....

8 januari 2022 om 13:49

Kunt wel zo lacherig doen, echter heeft Willem 2 (met Antwerp) één van de betere harde kernen van NL.

9 januari 2022 om 10:30

Nooit geweten dat Antwerpen in Nederland lag

Nu komt alles goed. Ze hadden gewoon behoefte aan iemand met een capuchon op die zegt: je moet beter voetballen. Goed gedaan jongens!

8 januari 2022 om 14:23

Wat mij opvalt, al die 'harde' boys hebben altijd dezelfde kleding aan. Echt iedereen. Hoe komt dat?

Kopen ze alles samen bij de Coolcat?

8 januari 2022 om 14:28

Haha ja dat valt me ook altijd op. Ik begrijp ook niet hoe ze de goeie en slechte uit elkaar kunnen houden bij een vechtpartij.

9 januari 2022 om 10:32

Stone Island vriend. Zijn toch duidelijk allemaal gasten die nog nooit een originele gedachte hebben gehad over wat dan ook. Zijn allemaal voor elkaar stoer aant doen om er bij te horen en daar hoort een “uniform” bij. Als ze niet voor zoveel overlast zouden zorgen was het aandoenlijk.

Het hoort er een beetje bij. Bij elke vereniging zitten fanatiekelingen. Voetbal,geloofsgemeenschappen, motorclubs ,politieke partijen etc. De bevolking bestaat uit verschillende sociale en maatschappelijke lagen. Bij sommigen ligt onvrede dieper en wordt bijvoorbeeld voetbal misbruikt om die onvrede te uiten

De zorgen van de supporters zijn uitgesproken 🤣 Waar ben je dan als volwassen kerel mee bezig? Het is zaterdagochtend, ga lekker slapen man. Wat een kinderachtig gedoe is dit toch altijd. Ze hebben gewoon met een groepje kanslozen boze, onsamenhangende nonsens zitten roepen naar spelers die gewoon hun werk proberen te doen. Die spelers hebben geen enkele verantwoordelijkheid richting de kanslozen, dat is allemaal een spelletje dat zich in hun eigen hoofd afspeelt.

Mensen die denken dat het voetbal van de supporters is, zijn hartstikke knettergek. Volgende week staan ze in een ziekenhuis een gesprek met de anasthesist te eisen, of willen ze de vakkenvullers van de plaatselijke super even op het matje roepen…
Als voetballer zou ik een keer in de lach schieten en weglopen. Luister naar tuig, kostelijk.

Ik hoop in dit soort gevallen altijd dat een trainer/aanvoerder hier gewoon zegt: "wij zijn profs die hier zijn om een prestatie te leveren, en hebben enkel verantwoording af te leggen aan het management van de club. Niet aan stel tokkies als jullie."

Wordt altijd een beetje verdrietig van dit soort beelden. Hoe een stel profs dan als schooljongens staan de luisteren naar zo'n pauper van een "supporter" wiens grootste prestatie in het leven waarschijnlijk vakkenvuller bij de Wibra worden is geweest.

Wat denken deze mensen überhaupt? Dat je de spelers moet vertellen dat ze hun best moeten doen? Joh, alsof ze dat nog niet geprobeerd hebben! Je gunt het ze bijna dat de club degradeert...

Dit deel van het voetbal zal ik nooit begrijpen. Ik ben zelf geen enorme fan van een club, maar ben niet onbekend met het zeer obsessief fan zijn van iets. In mijn geval gaat het dan om muziek. Het idee dat je een band opwacht ergens om verhaal te halen voor de muzikale koers of zo, dat klinkt absurd omdat het echt absurd is. Er zijn wel mensen die dergelijke dingen hebben gedaan, maar in de muziekwereld is het wel duidelijk: die mensen zijn niet goed snik. En er is geen management van een band dat zegt: oké, ik ga het gesprek maar eens faciliteren. De enige reden dat dit in het voetbal wel gebeurt, is heel simpel: geweldsdreiging. Want ik denk niet dat iemand van de clubleiding serieus gaat luisteren en zijn beleid verandert naar aanleiding van wat er door zo iemand die de spelers 'opwacht' wordt gezegd. Het is allemaal dreigingsmanagement. Ik vraag me echt sterk af of je dergelijke 'supporters' zou moeten willen hebben.

Ironisch, de groep die zelf nooit tot verantwoording wilt worden geroepen komt nu anderen vertellen wat ze moeten doen. Dit soort praktijken moet je zien te weren bij de clubs anders krijgen ze nog echt het idee dat ze invloed uitoefenen hiermee.

8 januari 2022 om 14:16

Nog grappiger is dat een groep mensen die hun emoties de boventoon laten voeren denken het allemaal beter te weten. Supporters zijn onder die omstandigheden wel de laatste waar je naar moet luisteren. Logisch denken zit er niet meer bij.

Hahaha wat heerlijk dit. Ze vinden het niet gepast dat 'supporters' met een stadionverbod geweerd worden. Zulke mensen stonden dus helemaal achteraan de rij toen intelligentie en moraal uitgedeeld werd.

8 januari 2022 om 14:51

Achter in de rij? Je bedoelt dat ze compleet waren verdwaald en daardoor de restjes kregen die waren overgebleven.

On topic: denken de supporters nu echt dat de spelers niet hun best doen om te winnen? Of denken ze dat als ze vragen of ze meer hun best gaan doen, alles opeens gaat veranderen?

Sinds Martin van Geel daar de scepter zwaait is de club erg in verval geraakt.

Overal waar van Geel komt maakt die er een ongelooflijke puinhoop van en toch zijn er clubs die er steevast weer intrappen.

Er zou gewoon bij elke club een moment moeten zijn waarbij er "normaal" gesproken kan worden door bestuur richting supporters met bijvoorbeeld antwoord op ingezonden/ter plekke gestelde vragen.
Of het nu goed gaat of slecht dan kan een club antwoorden ventileren naar de supporters toe die er op dat moment zijn.

8 januari 2022 om 14:14

Ik neem toch aan dat dat bij iedere club wel bestaat? Bij FC Twente hebben ze supportersavonden en dat soort dingen waarbij bestuursleden de supporters informeren. Sinds Van Der Kraan aangesteld werd de eerste keer, deelt de club ook informatie op de website en andere social media.

8 januari 2022 om 19:49

Dan doen ze dat in Enschede keurig. In Tilburg mag je al blij zijn met een nieuwsbrief dat er 3 weken geleden een speler is aangetrokken in de mail.

8 januari 2022 om 20:25

Dat is in Enschede ook nog redelijk nieuw hoor. Pas sinds Van Der Kraan is dat veranderd.

Hahaha heb je weer van die opgeschoten gasten die denken dat ze inspraak kunnen hebben in de club. Zulke gasten moet je totaal negeren. Of zouden ze het ook normaal vinden dat ze van kan publiek commentaar zouden krijgen op fouten die zei op het werk maken. Hou toch op, stelletje mafkezen. Je bent supporter van een club, maar hebt daar verder helemaal niks te maken met welk beleid of beslissing of resultaat dan ook.

wat een kneuzen zijn dit nou weer joh, met zo'n honderd mensen de spelersgroep willen spreken? wat willen ze hiermee bereiken dan? kijken en volgen die supporters uberhaupt hun eigen club of wat?
dan weten zij toch ook heel goed dat ze wat belangrijke spelers kwijt zijn geraakt (oftewel geluk bij een ongeluk goede aankopen). je haalt wat spelers er voor terug en die blijken niet hetzelfde niveau te zijn.. kan gebeuren, je bent willem2 geen topclub in nederland. als je denkt een topclub te zijn of subtop dan moet er wel heel veel meer veranderen.

Want die fans kunnen het beter toch? Want de jongens van Willem 2 geven nog niet alles? Nu ze op de vingers zijn getikt gaan ze natuurlijk wel ineens scoren omdat jongens die ze niet kennen ze dat ff kenbaar hebben gemaakt toch ?

Moet kunnen. Spelers laten beseffen voor wie ze spelen. Spelers zijn slechts passanten. Voor veel supporters is hun club alles in hun leven.

8 januari 2022 om 14:12

Als een club zo'n rol in je leven speelt, is dat eigenlijk best triest. Voor zo'n club ben je namelijk gewoon een nummertje, 1 van de vele inkomstenbronnen.

Ik kan dit nooit begrijpen.Wie denken die supporters wel niet dat ze zijn. Diegene met de grootse mond staat vaak voor aan als een soort woordvoerder. Vaak schreeuwend en met veel handgebaren. Jullie gaan hier niks aan veranderen.Altijd en overal hetzelfde. Treurig…

Ik lees hier best veel dat de supporters best een gesprek mogen eisen, omdat ze voor de omzet zorgen. Wat een onzin. Als het spel je niet bevalt koop je geen kaartje/seizoenskaart meer. Of wel en dan moet je niet zeuren.

Ik ben vaste klant van de Albert Heijn en zorg daar dus voor omzet. Is het ook normaal om daar een gesprek met het bestuur te eisen als je de boodschappen te duur vind of de schappen niet goed ingedeeld vind?

8 januari 2022 om 19:53

Hier wel. De lokale supermarkt hield een informatie avond over de verbouwing van de winkel en het nieuwe assortiment, en bewoners/klanten konden input geven over de indeling en wensen.

Maar zo gek is dat toch niet? Als goed bedrijf is het niet onlogisch om naar je klanten te luisteren, zeker als 90% ontevreden is, is het verstandiger te luisteren naar de klanten, dan te wachten tot ze vertrokken zijn.

Het moet toch niet gekker worden dat we niet 1 maar honderden kapiteins op een schip hebben. Het bestuur wordt gekozen om een club te besturen en hebben. Niet de supporters die zijn er om hun club aan te moedigen en niet om spelers nog directie even ter verantwoording te roepen, Volkomen belachelijk als men denkt hier iets mee te bereiken. De spelers die op het veld staan weten heus wel dat ze zich moeten inzetten en dat zal niet beter worden door een horde die ze even aan gaat spreken en wie weet op welke manier. Gaan die soms zeggen jij bent de lui, jij moet harder werken en jij moet meer voor je geld doen. Kom op zeg als we zo alles moete besturen dan kunnen we met heel het land wel even naar het kabinet gaan om die ter verantwoording te roepen. Iedereen doet zijn stinkende best om iets te presteren en de ene keer zit het mee en de andere keer tegen maar door ze ter verantwoording te roepen daar is een bestuur voor en zeker geen supporters en zijn het wel allemaal supporters of die soms een kaartje kopen en gaan kijken of vriendjes of grootbekken die denken de wijsheid in pacht te hebben. Van Geel kwam en iedereen stond juichend overeind dat ze een bekwaam iemand hadden binnen gehaald. Joris Mathijsen werd vol lof toezongen en nu bakt hij er ineens niets meer van. Is dit nu een opstand omdat hij niet wilde praten daar er supporters bij waren met een stadionverbond. Moet hij aan zulke lui verantwoording afleggen en die zullen er nu ook wel weer bij zijn geweest.
Gewoon een belachelijke zet en dat geldt niet voor Willem II maar in zijn algemeenheid waar supporters even de bariccade opgaan om verantwoording te eisen.

Dat ze dit niet eerder hebben gedaan zeg. Nu gaan ze namelijk zonder twijfel beter presteren. Als ze dit nou voor aanvang van het seizoen hadden gedaan, deden ze nu waarschijnlijk mee om de titel.

Ongelooflijk dat dit soort kleuters denken dat ze dit maar kunnen maken. De selectie van Willem II zou eens langs moeten gaan bij een paar van die jongens op hun werk om eens kritisch te zijn op hun resultaten. Kijken of ze het dan ook maar normaal vinden.

Meestal zijn de type gasten die dit doen al niet de slimste. Wat denken ze dan te kunnen bereiken met dit soort acties? Alsof de spelers denken we gaan er even met de pet naar gooien en laten we lekker alles verliezen. Zo kansloos je bent supporter dus blijf supporter en laat de mensen die verantwoordelijk zijn hun werk doen.

O dat is verhelderend: ‘nu is het aan de spelers.’ Dus tot dat moment was het aan de groep randdebielen die te dom zij om hun Italiaanse groepsnaam in enkelvoud te kiezen en overdag hun vrije zaterdag aangrijpen om een groep middelmatige voetballers de maat te nemen? Nou nou, geef ze van Jetje spelers!!

Aan het niveau hier in de reacties te zien, heeft het al geen zin meer om te reageren. Allemaal mensen die nooit in een stadion komen. Hoe kun je met zo weinig respect spreken over mensen die hun club overal en altijd steunen? Harde kern is meer dan alleen maar lompe hooligans en bosvechters.. Mensen die dicht bij Willem II staan weten precies hoeveel de supporters doen en gedaan hebben voor de club maar de mensen die er niks vanaf weten, die zullen het wel beter weten..

8 januari 2022 om 14:27

Nou vind ik dit 'op bezoek gaan' nooit de beste oplossing maar het was ook een heel net gesprek zonder bedreigingen of schelden. Lijkt me toch een aardig verschil. Het feit is wel dat het goed rommelt bij onze club en ik denk dat het vertrek van Wapenaar het begin van een hoop gezeik is

Tja, het gemiddelde IQ in zo'n supportersgroep is nou niet bepaald hoog. Je hebt ook wel een plaat voor je kop als je als supporter denkt dat je de club al twee keer hebt behoed voor degradatie. Het is enerzijds grappig, anderzijds schrijnend. Natuurlijk is de reeks van 7 verloren wedstrijden zorgwekkend, maar ze staan op plaats 14 met 3 punten achterstand op de elfde plek. Gezien de begroting ook ongeveer waar ze horen te staan. Ze zijn gewoon verwend geweest met een paar leuke seizoenen, maar het linker rijtje is nog altijd niet normaal voor Willem II. Overigens ook nooit verstandig van bestuursleden om op een blauwe maandag te roepen dat je naar het linker rijtje wilt als het even allemaal meezit, terwijl die omstandigheden er nauwelijks structureel aanwezig zijn.

Deze Supporters zagen massaal af van compensatie waardoor de salarissen van de spelers konden worden doorbetaald! En dan leggen diezelfde spelers al weken deze prestatie op de mat. Dat het voetballend even wat minder is dat kan. Maar er zit zelfs helemaal geen strijd en passie in. En wat je Mathijssen kwalijk moet nemen is dat de miljoenen die zijn binnengekomen door het verkopen van Pavlidis en Tresor niet gedeeltelijk zijn geïnvesteerd in het versterken van de selectie. En niet te vergeten dat Willem ll ook een mooi bedrag heeft gekregen door de transfer van Frenkie de Jong. Een paar miljoen. Dus Mathijssen mag zich best eens verantwoorden bij de fans in plaats van zich blijven verstoppen.

Onbegrijpelijk dat mensen dit goed praten.

Er zijn honderden fatsoenlijke manieren om je onvrede te uiten. Wil je echt zo graag een gesprek? Doe dat dan op een normale manier, stuur iemand die de groep vertegenwoordigt en kijk of je zo nader tot elkaar kan komen.
Je spelersgroep en club op deze manier voor het blok zetten zorgt m.i. voor niets anders dan extra druk en negativiteit


8 januari 2022 om 15:00

Dat is ook gedaan met 20man ipv 10.000. En er hoeft niet nader tot elkaar worden gekomen het is geen onderhandeling. Er wordt alleen gevraagd dat kkeuterachtig gedrag op social media te staken en dat iedereen de mouwen op stroopt om er voor te zorgen dat we niet degraderen..wat op dit moment zeer groot is.

8 januari 2022 om 19:58

Ach kom, voor het blok. Het was van te voren bekend dat ze daar zouden staan, de club wist dit ook, er stonden nota bene al beveiligers vanuit de club.

Als ze echt niet hadden gewild dat de spelers in contact kwamen, hadden ze ze gewoon op een ander veld laten trainen of binnen in de fitness ruimte gedoken.

Mensen kijk even op de site van het Brabants Dagblad daar staat een verslag van wat er is gezegd en hoe dat is gezegd. Hier staat niet alles vermeld. Zo is te lezen dat het er rustig aan toe gaat en dat de spelers is gevraagd zich niet meer als kleuters te gedragen met name op social media. Bovendien is deze netjes bij Willem II aangemeld zodoende waren er ook 6 stewards aanwezig en is er ruim afstand gehouden van de spelers groep.

Zie hier veel reacties als intimiderend e.d. maar realiseer even dat Willem II een kleine club is en dat het contact tussen spelers en fans veel eenvoudiger is dan bij een topclub? De spelers kennen deze mannen het zijn namelijk dezelfde mannen die de spelers op de schouders namen bij het halen van de bekerfinale, die voor de deur van een aantal spelers stonden te feesten nadat duidelijk was dat we europa in mochten en deze gasten gaan elke wedstrijd uit en thuis en bij wist vieren ze met de spelers een feestje. Ze stonden ook op de parkeerplaats te feesten met de spelers toen we van Fortuna wonnen en in de ED mochten blijven. En dan zouden ze zich niet mogen laten zien als het slecht gaat? Ben je alleen supporter als het goed gaat met de club of ben je dat in voor en tegenspoed. En zijn geen klappen gevallen niemand is uitgescholden sterker nog na het woordje is er vanuit de spelers groep geklapt en na het woordje van Heerkens is er vanuit deze groep geklapt. Zo ook na Grim zn woordje die zei het mooi te vinden dat deze mannen vanuit hun hart de jongens toespraken en bedankte hen ook. Eigenlijk hadden we er allemaal moeten staan maar 10k man is natuurlijk wel intimiderend helemaal als je ze niet kent. We mogen niet naar het stadion en kunnen onze onvrede niet uitten tijdens de wedstrijd dat er dan voor wordt gekozen het op deze manier te doen is toch wel te begrijpen?

Gelukkig hebben voetbalclubs kennis van zaken en een directie. Met de keuzes die die heren (zelden dames) maken kun je het wel of niet eens zijn, maar denken dat je daar als supportersgroep (en dan ook nog eens van met minst snuggere allooi) serieuze invloed op hebt of zelfs die directie kunt sturen, ach, o zelfoverschatting.

Wat worden hier toch veel aannames gedaan en wat kan er toch kortzichtig gedacht worden. Dit was een afspiegeling van meerdere supportersgroepen die zich druk maken om wat er gebeurt. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt als de clubs van degenen die hier het grootste woord hebben 8 x achtereen verliezen. Het is niet zo dat ze, wat bij andere clubs gebeurde, persoonlijk op een huisadres langsgaan (wat in een recent verleden is gebeurd bij clubs). Spelers en trainers zijn passanten, en in mijn beleving ben je supporter voor het leven. En daar mag je ook iets van vinden. Dat is ook wel gebleken toen Willem II in de KKD speelde. Nog steeds waren er uitverkochte vakken. Er wordt ook voorbij gegaan aan het feit dat een groot deel van deze 'randdebielen en idioten' zoals ze hier veelvuldig genoemd worden, 1.000.000 euro aan compensatie geweigerd hebben van de club. Er is vandaag niemand uitgescholden, aangeraakt of bedreigd, iets wat ook onacceptabel zou zijn. Er is een groep bezorgde supporters, nogmaals afvaardingen van alle supportersgroepen, die teleurgesteld zijn in wat er gebeurd. Ik kan me nog herinneren dat dit door andere clubs, waar de resultaten tegenvielen, ook is gebeurd, maar dan in een agressieve setting (bv Ajax in 2018, PSV 2012 Feyenoord 2019 etc.). Zelfs toen Willem II degradeerde is dat niet in Tilburg gebeurd. Don't judge a book by looking at the cover.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder201
M. KöhlertAanvaller203
C. NunnelyAanvaller204
M. SvenssonAanvaller201
G. SağlamMiddenvelder181
A. KampetsisAanvaller130
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
36 fans
Verdediger, 41 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren