Hakim Ziyech: ‘Op dit moment kan het me niks schelen, eerlijk gezegd’

Donderdag, 6 januari 2022 om 07:54Chris Meijer

Hakim Ziyech zegt er niet rouwig om te zijn dat hij geen deel uitmaakt van de Marokkaanse selectie voor de Afrika Cup, die deze week van start gaat in Kameroen. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler ligt al een tijdje overhoop met bondscoach Vahid Halilhodzic en wordt daardoor al sinds juni van het vorige kalenderjaar niet meer opgeroepen. Zodoende is hij ook geen onderdeel van de selectie van Marokko voor de Afrika Cup.

“Het is altijd belangrijk om een clean sheet te houden en vaker te scoren dan de tegenstander. Het is een goede manier om dit tweeluik te beginnen, al weten we dat het nog niet voorbij is”, begint Ziyech in een interview met beIN Sports. Hij liet woensdagavond een uitstekende indruk achter tijdens de heenwedstrijd van de halve finale van de EFL Cup tegen Tottenham Hotspur, die Chelsea met 2-0 won. Ziyech krijgt de vraag of dat prettig is, gezien het feit dat hij niet is opgeroepen voor de Afrika Cup.

“Ik doe mijn werk en probeer zo goed mogelijk te presteren. Al het andere dat rondgaat buiten het voetbal is op dit moment niet belangrijk. Op dit moment kan het me niks schelen, eerlijk gezegd”, reageert Ziyech, die tevens gevraagd werd naar de rel rond Romelu Lukaku. “Hij heeft dat interview gegeven en het is beter om het daar bij te laten. Als ploeggenoten moeten we hem steunen, hij hoort bij ons. We moeten hem blijven pushen. Laten we het achter ons laten en naar de dingen kijken die nog komen gaan.”

Engelse pers ziet Ziyech excelleren in ‘vreemde rol’ en met ‘outrageous’ pass

De Engelse pers was lovend over het optreden van Hakim Ziyech tegen Tottenham Hotspur.Lees artikel

Chelsea-manager Thomas Tuchel liet Lukaku afgelopen zondag na zijn kritische interview met Sky Italia buiten de selectie voor de topper tegen Liverpool. De kou is de afgelopen dagen uit de lucht gehaald, waardoor de spits tegen Tottenham weer aan de aftrap stond. “Ik ben blij met zijn optreden”, reageert Tuchel na afloop. “Hij was sterk, betrokken bij het spel en liet zich ook in defensief opzicht zien. Hij was altijd gevaarlijk en gebruikte zijn lichaam.”

“Ik had verwacht dat Romelu wel met de druk kon omgaan. Hij leek relaxed nadat we gesproken hadden. Ik dacht wel dat hij relaxed genoeg zou zijn om zo’n prestatie af te leveren”, stelt Tuchel. Hij was ook te spreken over het optreden van Chelsea tegen Tottenham. “Het was niet eerlijk om uit het niets veel te vragen van Hakim Ziyech, Saúl en Malang Sarr. Maar zij speelden buitengewoon. Dat maakt ons blij, want het was een verdiende overwinning tegen een sterke tegenstander.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door gooner4)
6 januari 2022 om 08:33

Ik ben geen fervent volger van het Marrokaans elftal, maar wat mij wel in het verleden opviel is dat veel spelers altijd de bal in de voeten wilden hebben. Ik kan mij dan wel voorstellen dat een speler als Ziyech dan veel minder tot zijn recht komt als niemand diep gaat. Maar aan de andere kant zag je op het WK in Rusland inderdaad wel die vechtlust van veel spelers. Ook dan kan ik me voorstellen dat het meteen opvalt wanneer iemand minder werk doet op het veld.

6 januari 2022 om 09:10

Toch is Ziyech iemand die het wel kan flikken voor Marokko. Net dat beetje extra klasse dat het verschil kan maken. Maar goed, als hij het daar niet laat zien (met name rondom werklust en mentaliteit), dan is de keuze ook zeker te begrijpen.

6 januari 2022 om 11:23

Zelfde persoon die tegen Benin een penalty mist waar door we uit de Afrika cup liggen, zelfde ziyech die tijdens het WK onzichtbaar was en zo kan ik even door gaan.

6 januari 2022 om 12:10

@dwightvbbc.

Waardoor je uit de Afrika cup ligt?
Volgens mij is heel je team wel poep als je tegen Benin afhankelijk bent van 1 penalty scoren of missen
Betekend dat je te weinig hebt gecreëerd.

6 januari 2022 om 14:26

Iemand afrekenen om een gemiste penalty slaat nergens op. Dat hij het niet laat zien, niet hard werkt etc. dat is een reden, maar een belangrijke penalty missen is nooit een reden.

Verder is het de schuld van iedereen als je tegen Benin afhankelijk bent van een penal in de 96e minuut, dus daar geef ik de man hierboven helemaal gelijk in.

Benieuwd of Marokko iets goeds neer kan zetten. Mazroui mis je niet echt, aangezien je Hakimi hebt dus dat scheelt. Verder heb je 2 a 3 jongens die in mijn ogen die ook erg goed zijn; El Nesyri en Sais. Maar goed, er zitten ook genoeg matige spelers bij. Scheelt wel dat dit geldt voor bijna elke Afrikaanse ploeg. Met wat geluk en er als team staan zijn ze niet geheel kansloos toch?

6 januari 2022 om 12:42

Dat ligt dan toch misschien ook aan de coaches? Hoe kan het dat een Ten Hag, Schreuder, Hake, Lampard en Tuchel hem wel aan het voetballen kregen en deze bondscoaches niet?

Ik zie Marokko nooit voetballen dus daar kan ik weinig over zeggen. Kan me alleen niet goed voorstellen dat Zyech zich ineens heel anders gedraagt wanneer hij bij de nationale ploeg is. Het lijkt mij toch echt een aderlating wanneer je Mazzraoui en Zyech moet missen, maar het is zoals het is.

Ja dit is Ziyech, heel onverschillig en verongelijkt.
Hakim, hier een tip van mij: kijk in de spiegel dan kan jij leren en beter worden.

6 januari 2022 om 09:01

@Prem_93 sorry hier sla jij de plank volledig mis.Als er 1 niet onverschillig en verongelijkt is dan is het Ziyech wel.Deze man heeft zijn hart op de juiste plek, zegt nooit wat verkeerds, werkt altijd hard, kortom eentje die nooit zeurt

6 januari 2022 om 09:17

Nou ik zag bij ajax en zie bij chsea vaak zat een verongelijkt gezicht als hij wordt gewisseld bijvoorbeeld. Dus als er iemand de plank misslaat ben jij het.

6 januari 2022 om 09:30

@mitchajax020
Ziyech die nooit zeurt? Kijk de beelden eens terug als hij was gewisseld of dan een handgebaar deed.

off: klinkt trouwens alsof je Ziyech goed kent: hoe drinkt hij het liefst zijn thee en wat heeft hij het liefst op brood?

6 januari 2022 om 09:32

Oke topvoetballers opgelet: vanaf nu altijd even glimlachen in de camera als je gewisseld wordt, anders vinden mickey12 en Mason38 op VZ je maar een zeurpiet

6 januari 2022 om 09:35

@Mason38 de leukste thuis zeker met je laatste zin.
Dat hij een rot blik trekt als hij gewisseld wordt maakt hen geen slechte profvoetballer

6 januari 2022 om 09:37

@mickey12 dus je mag als voetballer geen rare blik opzetten, ik vindt hem geen slechte prof

6 januari 2022 om 09:39

@linksbuiteadem thanks dus je moet volgens hen altijd maar blijven lachen pfff

6 januari 2022 om 09:46

Ben jij toevallig aandeelhouder van de Ziyech BV?
Zo te horen wel.
Waarom denk je dat Ziyech niet mee mag naar marokko? Denk daar maar eens over na

6 januari 2022 om 09:51

We hadden het over verongelijkt en geen zeurpiet ; wat een niveau hier ook. En dan ook nog de wijsneus en komiek gaan uithangen.

6 januari 2022 om 09:55

Ik vermoed omdat Zyech vooral rendeert bij een type trainer als Guus Hiddink (een vader figuur). Terwijl hij minder goed kan omgaan met een Servische driil commandant.

6 januari 2022 om 10:03

@Prem_93 dan zijn mijn vele Marokkaanse collega's zeker ook aandeelhouder vd Ziyech BVwant die begrijpen hier niets van want hun lopen niet weg met de huidige trainer en de vorige, deze zoeken alleen maar problemen op, zie ook Nous

6 januari 2022 om 10:17

@linksbuiteadem
Goed plan dat spelers even glimlachen naar de camera als ze gewisseld worden. Is een stuk beter dan met een chagrijnige kop het veld aflopen alsof van een baby het speelgoed is afgepakt. Daarnaast: als ze een publiekswissel krijgen dan willen ze juist de volledige aandacht.
Ben een kerel en stap op een normale manier van het veld af als je gewisseld wordt in plaats van die kinderachtige manieren ( ik bedoel dit in algemeenheid en doel niet op Ziyech ).

6 januari 2022 om 10:27

Wat een onzin laat een speler lekker kijken hoe hij wilt kijken. Het kan zijn dat iemand een slechte wedstrijd heeft gespeeld en gewoon chagrijnig is met zichzelf. Of het team staat achter dan ga je niet vrolijk het veld af. Sommige spelers hebben ook geen vrolijke mimiek. Kijk naar Riquelme fantastische voetballer maar glimlacht haast nooit. Ik snap niet waarom een voetballer moet lachen ik wil gewoon dat ze goed voetballen.

6 januari 2022 om 10:39

@mitchajax020: Jouw collega’s zijn niet representatief voor alle Marokkaanse fans. Ik begrijp die coach heel goed en met mij velen anderen.

6 januari 2022 om 10:53

@Soccer81 klopt maar geeft wel een idee hoe mensen van dezelfde cultuur erover denken en niet achter deze trainer staan en ook de vorige

6 januari 2022 om 11:10

Ik behoor ook tot de mensen van die cultuur en ik kan je zeggen dat men op z’n minst 50-50 verdeeld is. De Ziyech bij Marokko is heel anders dan die je bij Ajax zag en nu bij Chelsea. Zeker de afgelopen wedstrijden.

6 januari 2022 om 11:24

De bondscoach als clown uitmaken op insta ja man heel volwassen

6 januari 2022 om 12:10

@Soccer81 oke dat kan maar dat kan ik ook niet ruiken toch als ik af ga op mijn collega's

6 januari 2022 om 12:13

@dwightvbbc,

Je speler zwart maken met iets wat nooit gebeurd is, is heel volwassen.
Zo iemand zou ik ook een clown noemen, en ook openbaar.

Dan ben je toch eigenlijk ook gewoon een clown ?!

6 januari 2022 om 12:59

@mitch: nee kan je niet ruiken hahah en heb ik ook niet gezegd.

Veel Marokkanen zijn vaak niet goed geïnformeerd. De algemene fan kijkt vaak als er toernooien of een belangrijke kwalificatie voor de deur staat. Die zien dan de naam Ziyech niet en vallen daarover heen. Er zijn ook fans die kijken ook vriendschappelijke interlands en volgen alles op die voet. Die kijken breder dan: oh Ziyech is er niet dus die trainer zal wel raar zijn. Jouw collega’s behoren denk ik tot de eerste groep, maar is een aanname van me.

6 januari 2022 om 13:23

@Soccer81 haha oké weer wat geleerd

6 januari 2022 om 13:25

@Tranquillo99 leg mij dan eens uit wat Japie krekel zegt waarom Ten Hag, Schreuder, Hake, Lampard en Tuchel geen problemen met hem hebben iets zegt mij dat het toch aan de trainer van Marokko ligt

6 januari 2022 om 11:08

Wat heeft hij nu gedaan dan?

Nou op de bank zitten bij Chelsea ipv een toernooi is het ook niet helemaal. Hoop voor hem dat hij nu wat minuten mag maken na een goede wedstrijd.

Wat voor trainer ben je als je niet met verschillende karakters om kan gaan. Model voetballertjes maken je geen kampioen. Uuuhm ok Frank de boer was het wel gelukt.

6 januari 2022 om 10:12Ik denk nog altijd dat het van beide kanten moet komen toch?
Ziyech kan zich ook proberen te schikken en zich aanpassen aan de trainer?
De trainer is namelijk de baas op dit moment, hij heeft voldoende andere mogelijkheden op zijn positie. Het wordt een belangrijk half jaar voor Ziyech denk ik. Eindelijk een basisplek veroveren, of op zoek naar een andere club in de zomer.

Vind dit toch allemaal heel merkwaardig. Ziyech ken ik eigenlijk alleen maar als iemand die heel hard werkt. Ik volg de Marokkaanse elftal niet, dus ik kan hier weinig over zeggen, maar er wordt hier door mensen die de nationale elftal volgen een beeld geschetst waar ik hem niet in kan herkennen.

Dit is niet de 1ste keer toch dat hij overhoop ligt met de bond/trainer van Marokko? Zonde man. Goede speler, had hem graag bij het Nederlands elftal gehad.

Ik volg alles van Marokko. Verschil van inzet bij Marokko en bij Chelsea is gewoon te groot. Kan roepen dat het aan de trainer ligt, maar hij laat voor mij juist zien dat de bondscoach gelijk had.

6 januari 2022 om 10:36

Ik had je geloofd als het ook niet bij Mazraoui was gebeurd. Maar die toont zich altijd als een topprof bij ajax. Ziyech kwa inzet eigenlijk ook net zoals bij chelsea…

6 januari 2022 om 10:43

Je hoeft me niet te geloven, maar ik ben ook geen leugenaar. Nous vond ik ook altijd een topprof. Nooit problemen. Maar heeft bij Marokko wel iets gedaan wat niet kan. Nous heeft bij interval training geweigerd water te drinken. Daarin kon hem nog volgen. De trainer wilde dat hij dronk maar hij weigerde. Aanvoerder Saïss gaf een flesje aan Nous ter motivatie om er geen probleem van te maken. Nous maakte het flesje open en leegde het voor de neus van iedereen. Dit heeft hij zelf verteld bij Andy in de auto. Daarna zou hij een wedstrijd niet willen spelen. Hij gaf samen met Labyad aan geblesseerd te zijn. Uit scan bleek dat dit niet het geval was. Waardoor de coach zei: ik hoef geen spelers die zich niet 100% inzetten.

6 januari 2022 om 16:30

Nee ligt ook aan de trainer hoor niet alleeyaan ziyech of nous. Want deze trainer ligt met meer spelers overhoop en niet alleen met ziyech en nous. Hier wordt wel alleen gesproken over die 2 maar er zujn meerdere spelers niet opgeroepen hoor. Als je dan ziet wie er wel opgeroepen wordt heb ik wel mijn twijfels over zijn bekwaamheid. Deze trainer dult geen tegenspraak kan niet met karakters omgaan. Deze trainer wilt alleen maar ja-knikkers in de selectie. Zie je ook aan zijn selectiebeleid. Ja hij haalt resultaten maar je moet ook wel zien tegen wie he. En het is niet dat ze die landen wegspeelden ofzo. Meestal was het maar met minimale verschil. En dit tegen de slechtste landen van afrika. Zullen wel zien als ze tegen de echte afrikaanse toplanden uitkomen wat ze kunnen presteren. Maar heb daar mijn twijfels over eerlijk gezegd of ze een goede resultaat kunnen halen tegen die landen. Maar verdedig jij maar deze clown die de bond de spelers en alles en iedereen zwart maakt op zijn persconferenties. Dan ben je voor mij verre van een bekwaamde bondscoach

Dan geef je die bal en weer op de verkeerde........ Die Werner wat irriteer ik mij aan die jongen zeg! wat hij allemaal om zeep heeft gebracht aan kansen had hij all time topscorer kunnen zijn...... Hakim moet gewoon zo blijven voetballen dan komt hij vanzelf weer bovendrijven.

Zeer verstandige taal van Zyech. Eigenlijk spreekt hij altijd verstandig. Iemand die niet emotioneel, maar rationeel overkomt

Ik vind het wel jammer dat het hem niets kan schelen. Dit zou pijn moeten doen dat je niet meegaat met je land naar eindtoernooi. Begrijp het soms ook niet als je voor “je” land wilt spelen dan wil je dit graag.
Zo begreep ik ook niet omdat Danny Blind of Van Basten hem niet op tijd vroeg dat hij niet meer voor NL wilde spelen. Nu kies je voor Marokko en zou hij best met die coach kunnen praten en eruit kunnen komen.
Trots zijn is 1 ding maar die voetballers zijn ook diva’s. Je speelt voor je land en op een eindtoernooi en Marokko zou die eindelijk een keer kunnen winnen!!!

Jammer van dit zulke uitspraken van beide kanten. Ik geef de bondsvoorzitter gelijk je ziet totaal andere Ziyech bij Chelsea meer fanatieker en veel hongerig en bij Marokko tja als iets mislukt loop ik wel op me gemakje wel terug. Je draagt je shirt van je land met trots en hongerigheid zo niet blijf je gewoon thuis vind het echt zonde dit Marokko heeft echt leuke team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool8966
3.Chelsea7142
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper330
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

331 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren