Ajax maakt nieuw statement richting Ghana: Kudus mee op trainingskamp

Maandag, 3 januari 2022 om 11:45Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:46

Mohammed Kudus reist met Ajax mee naar Portugal, waar de Amsterdammers een trainingskamp beleggen. De 21-jarige middenvelder werd twee weken geleden ook opgenomen in de voorselectie van Ghana voor de Afrika Cup, maar kreeg van Ajax geen toestemming om af te reizen voor het Afrikaanse landentoernooi, zo meldde Erik ten Hag eerder. De Afrika Cup begint zondag al, maar Ghana heeft nog geen definitieve selectie vrijgegeven. Kudus verscheen dit seizoen vanwege een enkelblessure en een gebroken rib pas zes keer binnen de lijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door janssen)

Ghana moet gewoon naar de FIFA stappen als Ajax hem niet wil vrijgeven wat denken ze wel niet.

3 januari 2022 om 11:52

Ik meende te hebben gelezen dat landen nu te laat zijn met hun definitieve lijst en de club mag weigeren.

3 januari 2022 om 11:58

Klopt de definitieve lijst moet voor 31 December worden vrijgegeven dacht ik niet slim dus van Ghana. Maar aan de andere kant Ajax moet zo een jongen ook dit gewoon gunnen vind ik.

3 januari 2022 om 12:04

Gunnen? Ze hebben nog geen moment iets aan hem gehad en betalen een goed salaris. Hij is weer aan het terugkomen van een blessure en heeft geen wedstrijd ritme. 3 keer raden wat er dan weer gaat gebeuren daar.
Die jongen is nog helemaal niet 100 procent fit. Nogal logisch dat ze hem hier houden

3 januari 2022 om 12:07

Misschien moet Ajax zo’n jongen eens een goed herstel gunnen in deze fase van zijn carrière, of vind jij het wel prima dat hij nu al alles afscheurt? Van Dijk ging toch ook niet voor niets mee naar het EK

3 januari 2022 om 12:52

Nou zo logisch is dat niet. Ik durf te wedden dat wij Nederlanders maar wat blij zijn als een speler als de Jong of van Dijk bijvoorbeeld mee kan als hij nog niet 100% fit is. Ik heb natuurlijk geen enkel inzicht op hoe fit hij is. Maar ik verbaas me er wel over dat mensen zo makkelijk zeggen dat een speler niet mee kan omdat een club dat zegt. Voor deze spelers kan dit ook een kans zijn die ze misschien niet meer in hun leven krijgen. Ik denk dat het voor de meeste Nederlanders vroeger een droom was een wk/ek te winnen, stel je voor dat die droom van jou afgepakt wordt terwijl het nog mogelijk zou kunnen zijn. Ik weet zeker dat gasten als Sneijder en Robben bijvoorbeeld op het vliegtuig waren gestapt en het de desbetreffende club maar uit laten zoeken. Hetzelfde geldt voor die Dennis van Watford, onbegrijpelijk dat hij niet gewoon gaat.

3 januari 2022 om 12:59

@Memphis

Maar Kudus droomt er ook vast van om ook na januari 2022 een carriere te hebben. Wat als je dat afpakt door hem nu wedstrijden te laten spelen?

Dat is het hele punt. Hij is zoveel geblesseerd dat je gewoon voorzichtig moet zijn. Als er geen extra risico op blessures zou zijn, zou ik hem zeker gunnen om te gaan. Als hij 34 was en dit was zijn laatste kans, zou ik hem laten gaan. Maar hij is nog jong en moet nog wat jaartjes.

3 januari 2022 om 13:15

@memphis Niemand zegt dat het zo simpel is als; de club wil niet dus dan hoeft het niet. Maar de signalen zijn toch duidelijk? Kudus is in twee jaar eigenlijk geen halve week achter elkaar fit geweest en dan moet hij nu naar een intensief toernooi waar je meerdere wedstrijden in een week moet gaan spelen en je met een medische staf zit die kijkt naar korte termijn?

Lijkt mij allerminst de bedoeling.

3 januari 2022 om 11:54

Ben wel benieuwd of ze dat gaan doen, als hij geblesseerd is. Ik snap vanuit de clubs wel dat je een speler die er twee maanden uit is sinds een interland, niet gelijk weer kwijt wil zijn als de blessure nog niet goed hersteld is.

3 januari 2022 om 11:54

Onzin, je werkgever mag best wat te eisen hebben. Ghana betaald zijn loon niet en Kudus is alleen maar geblesseerd geweest. T is dan beter om eerst weer fit te worden bij je eigen club en goed te herstellen.

3 januari 2022 om 11:55

Als hij fit is, moet hij mee. Dat zijn de fifa-reglementen. Of het moet een gevalletje Dennis worden, maar dat lijkt me vreemd van de kant van Ghana.

3 januari 2022 om 11:55

Niet geheel onzin natuurlijk. Voor dit soort toernooien ben je als club gewoon verplicht om je spelers af te staan, wanneer ze worden opgeroepen. Het is dus gewoon de vraag of Ghana hem definitief heeft opgeroepen.

3 januari 2022 om 14:53

Ben ik met je eens hoor, regels zijn regels, maar meneer bracht het zo lekker ongenuanceerd dus ik denk, doe lekker hierin mee. Ik vind nog steeds dat clubs vaak benadeeld worden in deze situaties. En ja ook ik was blij dat Robben in 2010 meedeed. Maar snap goed dat Bayern er de zure vruchten can geplukt heeft.

3 januari 2022 om 15:14

Lierse, dat is het hem nou juist, in de ogen van Ajax is hij niet fit. Deze jongen heeft al maanden geen wedstrijd meer gespeeld, ik vind het al bijzonder dat hij uberhaupt is opgeroepen. Mogelijk is hij hersteld van zijn blessure, maar (wedstrijd)fit is een heel andere zaak. Volkomen logisch dat Ajax hem bij de club houdt.

4 januari 2022 om 17:53

Dat klopt maar dan had Ghana de lijst voor 01Jan2022 bij FIFA moeten inleveren met definitieve selectie...dit is niet gebeurt.

3 januari 2022 om 11:54

Wie betaald z’n centjes??? Als Ajax daar goede redenen voor heeft en dat hebben ze, hele seizoen geblesseerd dan is dat hun goed recht

3 januari 2022 om 12:03

Het klinkt logisch wat je schrijft, maar zo zijn de regels niet.

3 januari 2022 om 13:01

Conform de regels mogen ze weigeren.

3 januari 2022 om 11:55

Zolang Ghana hem niet definitief heeft opgeroepen hebben ze weinig te willen. Mocht dat wel zo zijn dan zal Ajax hem heus niet dwingen om mee te gaan naar Portugal, maar zal hij zelf die keuze gemaakt hebben. Lijkt me voor hem ook het beste.

3 januari 2022 om 12:17

Als Ghana het goed gespeeld zou hebben (nergens een officiele bevestiging van gezien trouwens) dan heeft Ajax geen poot om op te staan. Nu staat deze header natuurlijk heel stoer, maar Ajax gaat echt niet voor Kudus liggen als blijkt dat Ghana gewoon hem mag opeisen.

3 januari 2022 om 12:25

Eens, in principe is Ajax simpelweg afhankelijk van Kudus/ghana zelf en heeft Ajax weinig te willen. Aangezien hij mee is naar Portugal heeft Ghana hem óf niet opgeroepen, óf Kudus heeft zelf bedankt. Enige dat Ajax kan doen is hem daarover wat onder druk zetten.

4 januari 2022 om 17:55

Nu niet helemaal waar gezien Ghana de definitieve selectie niet VOOR 01Jan2022 heeft ingeleverd. Het staat nu de club vrij te weigeren en gezien hij nog aan terugkomen is van de zoveelste blessure en 0 ritme heeft zou ik het ook heel verstandig vinden.

3 januari 2022 om 11:55

De vraag is of de voorselectie voldoende is voor Ghana om hem op te eisen.

3 januari 2022 om 11:56

Ten eerste: Ghana heeft nog geen defenitieve selectie, dus waarom zou je hem dan thuis laten? Ten tweede: wie zegt dat hij uberhaupt fit is? Ik kan heel goed begrijpen dat Ajax hem liever in Amsterdam houdt mits niet fit. Volgens mij loopt hij nu al 1.5 jaar in Amsterdam te revalideren voor interlandperiodes. Elke keer als hij weer bijna fit is mag hij opdraven voor Ghana en komt hij weer geblesseerd terug. Ik denk dat Ajax daar ook wel een beetje klaar mee is.

3 januari 2022 om 11:57

Een speler vrijgeven die niet fit is en waarschijnlijk ook nog last heeft van een blessure??? Lijkt mij vreemd dat je een speler op deze manier wilt selecteren voor de selectie van de Afrika cup.

3 januari 2022 om 12:02

Als het speler van het Nederlandse elftal was geweest zou je nu anders praten. Ghana moet hem opeisen vaststellen hoe erg de blessure is en als het meevalt gewoon meenemen. Zo simpel is het uitkomen voor je land is een eer dit is gewoon een groot toernooi. Dat daar in Europa anders naar word gekeken weten we onderhand wel.

3 januari 2022 om 12:03

Dat maakt landen en gek genoeg spelers geen reet uit. Umtiti heeft letterlijk zijn carriere verpest voor een WK. Ik kan me ook nog robben herinerren die met een hamstringblessure per se mee moest in 2010 en na het WK zijn complete hamstring had afgescheurd en het seizoen erna nauwelijks inzetbaar was.

3 januari 2022 om 12:10

Maar heeft hij nog last van de blessure ? Hij schijnt wel mee te zijn op trainingskamp van ajax.

3 januari 2022 om 12:12

Marco van Basten heeftook meegedaan tijdens het EK van 88 terwijl volgens mij zijn club liever had dat hij niet meedeed. Zo zijn er genoeg voorbeelden waarbij landsbelang en club belang niet parallel lopen.

3 januari 2022 om 12:15

Ja, Robben is hèt voorbeeld. Die werd met een of andere spoedbehandeling klaargestoomd, waar Bayern (vanuit hun perspectief) terecht niet blij mee waren. Natuurlijk waren wij daar blij mee, maar toont ook goed aan waarom de clubs dat niet zijn.

3 januari 2022 om 12:17

@Janssen Niet lullen over het geval van Basten. Dat was totaal anders. Dat ging om een gebroken oogkas. Die netjes aan elkaar gezet was met platen. Dus dat is ff heel wat anders. Enndie had iik tijd genoeg. Heeft toen 1 wedstrijd gespeeld in de voorbereiding. De laatste wel te verstaan. En dat ook nog eens als linksbuiten.

3 januari 2022 om 12:41

Hoe Europa daar naar kijkt is hier helemaal niet relevant. Haller gaat ook, en die is veel belangrijker voor Ajax op dit moment dan Kudus. Daar doet niemand moeilijk over. Maar Kudus heeft in een vol jaar maar een handjevol wedstrijden te kunnen spelen en heeft geen enkel wedstrijdritme. Dat is ook direct het antwoord op Janssen hieronder, meegaan op trainingskamp is iets heel anders dan zonder enige vorm van wedstrijdritme een eindtoernooi spelen.

Dat allemaal gezegd hebbende, als de regels zeggen dat hij mee moet dan moet Ajax hem natuurlijk gewoon laten gaan. Ik heb geen idee hoe dat zit met de definitieve lijst, of die op tijd ingediend is etc. dus wil daar geen uitspraken over doen.

3 januari 2022 om 13:40

@heuvel 1974: gebroken oogkas ? Volgens mij was hij aan zijn enkel geopereerd en per 1 April pas weer op het veld te vinden.
Was het niet Sonny Silooy die ooit net op tijd klaar was door een gebroken oogkas ?

3 januari 2022 om 13:55

@janssen: Martinez is ook een vraagteken voor de competitiestart over 2 weken, maar die is ook mee op trainingskamp. Ik denk doordat 1. de hele medische staf mee is. en 2. Als je (licht) geblesseerd bent kun je bepaalde oefeningen wel doen.

4 januari 2022 om 08:45

Martinez is gewoon fit. Deed op de groepstraining alles mee ook partij vormen. En dat doe je niet als je geblesseerd bent.

3 januari 2022 om 12:09

Inderdaad wie denkt Ajax wel niet dat het is. Ajax betaald het salaris, levert de medische ondersteuning om weer fit te worden, alle begeleiding om een succesvolle prestatie te leveren en heeft een royale transfersom betaald om gebruik te mogen maken van zijn diensten.

Kudus is als speler langdurig geblesseerd geweest, is eindelijk weer fit aan het worden en moet nu midden in dit revalidatietraject waar Ajax veel geld, tijd en moeite in gestoken heeft naar het Ghanese elftal gaan om daar in zeer korte periode meerdere topprestaties te moeten leveren. Het risico op overbelasting, een nieuwe blessure of flinke terugslag is enorm.

Maar ach ja.. Wie denkt Ajax wel niet dat het is.

3 januari 2022 om 12:32

Ajax staat volledig in hun recht. Snap sowieso niet hoe je nu nog niet je definitieve selectie kan hebben samengesteld.

3 januari 2022 om 12:59

Wat denkt Ghana wel niet? De speler wordt betaald door Ajax. Zijn laatst blessure heeft hij opgelopen tijdens een interland van Ghana en daarna geen minuut meer voor Ajax kunnen spelen. Laat deze jongen eerst eens goed fit worden en een paar wedstrijden spelen voor de club die zijn salaris betaald.

3 januari 2022 om 13:21

Onwetende reactie. Ghana is te laat en Ajax betaald hem. Ajax moet niks en hoeft hem ook niks te gunnen. Hij moet eerst maar eens fit blijven.

3 januari 2022 om 13:58

het is me echt een raadsel waarom je zoveel duimpjes krijgt met zo'n post. waarschijnlijk omdat je gewoon de eerste was die een post plaatst .

Ghana heeft alleen een voorselectie met Kudus er in , en laten vervolgens Kudus en Ajax in het duister tasten , terwijl beiden ook gewoon willen weten waar ze aan toe zijn. Moet Ajax dan maar gewoon Kudus thuis laten voor het geval hij wel bij de definitieve selectie zit ? als ze hem alsnog oproepen zou ik zeker een factuurtje sturen aan de Ghanese bond voor gemaakte kosten richting Portugal .

3 januari 2022 om 15:01

Ongenuanceerde populistisch negatieve uitspraken richting ajax zijn hier altijd wel populair. Dus die duimpjes zijn makkelijk te verklaren. Overigens snap ik het commentaar ook niet zo. Er staat nergens dat kudus fit zou zijn. Een Martinez waarover gezegd wordt dat hij mogelijk de wedstrijden aan het eind van deze maand moet missen vanwege zijn blessure wordt ook meegenomen. Voor hetzelfde geld is kudus dus ook tot februari uitgeschakeld. Niemand die het weet behalve mensen bij ajax.

3 januari 2022 om 14:47

Wat een dom gelul, meneer is nog niet eens helemaal fit.... en dan moet je m afstaan voor de africa cup, met al die slagers die daar rond lopen, echt verstandig man!

En terecht. Die jongen is weer aan het terugkomen van een blessure. Voorzichtig mee zijn.

3 januari 2022 om 12:20

Als Ghana zich op tijd had gemeld en hem had aangemeld (even ervan uitgaande dat het niet gebeurd is zoals wordt gesuggereerd in het roddelcircuit) heeft Ajax geen poot om op te staan, ook al is hij geblesseerd. Dan mogen ze hem zelf door een bondsarts laten onderzoeken in Ghana zelf. Dan kan Ajax bij hoog en laag gaan springen, maar kunnen daar niets aan doen. Het feit dat ze nu Kudus meenemen op trainingskamp zou kunnen bevestigen dat of Ghana hem bewust niet heeft opgeroepen (al dan niet in samenspraak met Ajax) of dat ze hem inderdaad te laat hebben geselecteerd (en dan heeft Ghana juridisch gezien weer geen poot om op te staan).

Ik weet niet precies hoe het zit met een definitieve lijst aanleveren en het eventueel weigeren van het afstaan van een speler dan.
Als Ghana te laat is volgens de reglementen met het aanleveren van een definitieve selectie (ook bij clubs) en Ajax kan daardoor weigeren om Kudus niet af te staan: prima.

Als Ghana gewoon goed gehandeld heeft en deze week de definitieve selectie bekend maakt en dat is volgens de regels: dan moet Ajax hem overduidelijk afstaan. Dan kan Ten Hag nog roepen wat hij wilt en kan Ajax een statement maken wat men wilt: dan is Kudus vrij om te gaan naar de Afrika Cup.

Tenzij Kudus zelf niet mee zou willen natuurlijk, maar dat lijkt mij niet.

Als hij mee kan op trainingskamp met Ajax, kan hij ook mee met Ghana naar een Afrika Cup, lijkt mij.

3 januari 2022 om 12:06

Met het verschil dat er bij Ajax speciaal wordt gelet op zijn training aangezien hij nog niet fit is. Dat gaat bij Ghana dus ff niet gebeuren hè.

3 januari 2022 om 12:32

Ja natuurlijk. Alleen bij Ajax kan een speler goed revalideren.

3 januari 2022 om 12:42

Want jij weet hoe er bij Ghana met Kudus wordt omgegaan?

3 januari 2022 om 12:48

Nee, niet alleen bij Ajax. Maar er zit natuurlijk een groot verschil tussen een speler voorzichtig optrainen voor de tweede seizoenshelft of een speler klaarstomen voor een eindtoernooi. Of denk je dat ze bij Ghana Kudus alleen meenemen om hem weer fit te krijgen voor de 2e seizoenshelft van Ajax? Dat lijkt me namelijk bijzonder onwaarschijnlijk. Bij Bayern stonden ze ook als een stekker te balen toen een niet-wedstrijdfitte Robben toch met Oranje meeging naar een eindtoernooi en er vervolgens weer een half jaar uit lag. Ajax en Ghana hebben nou eenmaal hele andere belangen in deze.

Waarmee ik verder niet wil zeggen dat Ghana hem niet mee moet/mag nemen, regels zijn regels en daar moet Ajax zich ook gewoon aan houden.

3 januari 2022 om 13:10

Exact, je neemt een speler mee naar een toernooi om hem daar te laten presteren. Nergens anders voor. En als de wedstrijden belangrijker worden wordt de druk hoger, en worden er meer risico’s genomen. Bij Ajax speelt dat allemaal niet, bij Ghana wel.

3 januari 2022 om 12:07

Klopt, en ook als Kudus zelf niet wil gaan dan mag hij niet voor Ajax uitkomen zo lang de Afrika Cup actief is, als Ghana daar voor kiest.

Voordat weer reacties komen van “Ajax betaald zijn salaris bla bla”, leuk die emoties maar we hebben het over feiten/regels.

3 januari 2022 om 13:12

Dat Ajax zijn salaris betaalt is ook een feit ;-)

Maar het klopt, je hebt gelijk. Voor mij maakt dat ook niet uit, Ajax hoeft hem deze maand niet op te stellen. Ze moeten hem vooral weer helemaal fit krijgen.

3 januari 2022 om 12:09

Het verbaasd mij ook dat hij wel mee is op trainingskamp. Vaak zie je dat spelers die niet helemaal fit zijn achter blijven om apart te trainen. Dus dat hij wel mee is, is voor mij dan ook een teken dat hij (enigszins) normaal de voorbereiding van de 2de helft mee kan doen. Dan zou ik het ook niet vreemd vinden dat Ghana hem oproept.

3 januari 2022 om 12:17

Je kan op trainingskamp alsnog apart trainen. Het is voor het team-process belangrijk dat hij meegaat om niet sociaal geïsoleerd te raken. Lekker met de jongens ontbijten, kaarten etc…

3 januari 2022 om 12:21

Dat kan inderdaad, echter zie je wel vaak dat in de winterstop geblesseerde spelers achter blijven. Dit omdat je niet veel tijd hebt, en je vaak een speler beter kunt behandelen als hij achter blijft.

3 januari 2022 om 13:58

Er is wel een verschil tussen een gebroken been en hamstringklachten natuurlijk. Met een gebroken been kan je niks, met hamstringklachten kun je bepaalde oefeningen wel.

3 januari 2022 om 15:02

Ajax heeft in verleden vaker spelers mee gehad op trainingskamp die niet 100% fit waren. Voorbeelden als Ünüvar en Brobbey vorig seizoen kwamen mee voor trainingen, instroom bij de groep maar werden tot half uur in wedstrijd beperkt om op te trainen. Martinez is nu niet volledig fit maar gaat ook mee naar Portugal. Andere reden die mee kan spelen is dat het momenteel veiliger is om met de groep mee te gaan aangezien geluiden gaan dat Jong Ajax trainingskamp moet schrappen ivm besmettingen bij Jong Ajax. Maar dat lijk mij niet de voornaamste reden.

3 januari 2022 om 15:03

@janssen, Martinez die ook geblesseerd is gaat toch ook mee?

3 januari 2022 om 15:17

Ik zie het. Terwijl op een andere site eerst stond dat hij juist niet mee was.

3 januari 2022 om 18:53

Welke site dan?

3 januari 2022 om 20:39

voetbalprimeur.nl

3 januari 2022 om 12:17

@Glenn

Heeft de dokter er ook nog wat over te zeggen? Als die zegt dat deelnemen aan een groot toernooi risicovol is, dan lijkt dat me ook nogal relevant.

3 januari 2022 om 12:43

Dan zal de dokter van Ghana daar wel een oordeel over vellen. Hij is immer opgeroepen en als de dokter van Ghana het verantwoord vindt om Kudus mee te nemen/te laten spelen, dan gaat Kudus gewoon mee.

3 januari 2022 om 13:15

Dan moet die daar wel goed naar kijken. Robben is bij ons ook weleens meegegaan, waar de arts van Bayern fel op tegen was, en die kreeg gewoon gelijk achteraf. De KNVB stond er een stukje soepeler in.

Volgens mij staat er nog een veel belangrijker bericht in dit stuk wat ik ook ergens anders al gelezen had en wat nog wel eens veel belangrijker voor Ajax is. Martinez langer geblesseerd dan verwacht en mogelijk minimaal de maand januari niet inzetbaar. Benieuwd of dit invloed heeft op de positie en het mogelijke vertrek van Nico.
Als Kudus terug komt van de blessure en ook een keer blessure vrij blijft is dit een toegevoegde waarde. Dat Martinez afwezig is is direct een verslechtering voor Ajax. Hij is toch basisspeler en een zeer vaste en stabiele waarde binnen Ajax.

3 januari 2022 om 12:15

Ik zie nu dat daar een andere topic over gemaakt is. Wel typisch om dit dan ook in deze topic als tekst te vermelden, maar ook niet goed opgelet door mij natuurlijk.

Lekker handig dat Ajax op traningskamp gaat in Portugal ! Benfica kan goed meekijken zo

3 januari 2022 om 15:56

Prestaties worden op het veld neergezet niet via camera beelden

Jammer dat Max de Waal niet meemag en Hlynsson wel, die heeft toch nog wel even wat langer nodig lijkt me.

3 januari 2022 om 12:29

Max de Waal zou toch waarschijnlijk naar PEC gaan of heb ik dat fout?

3 januari 2022 om 12:43

Had ik hier ook gelezen. Al is dat, volgensmij, nog niet rond.

3 januari 2022 om 15:05

De Waal speelt dit seizoen in Zwolle uit, die gaat daar eerste training al aansluiten. Daarnaast vooral opties voor andere posities en heeft Hlynsson i.t.t. De Waal al eerder trainingskamp met Ajax 1 meegemaakt en debuut al gemaakt. Die is meer betrokken bij Ajax 1 dit seizoen dan de Waal.

3 januari 2022 om 15:15

O jee, nou dat betekent in feite dat hij is opgegeven. Zwolle lijkt me op dit moment in je carriere niet echt de juiste stap, er valt weinig eer te behalen voor een spits.

3 januari 2022 om 15:25

Ik denk dat hij al langer 'opgegeven' is. Dit seizoen belangrijk geweest met invullen spitspositie bij gebrek aan spits in de selectie wanneer Danilo niet speelde. Maar volgende week zal de Waal 20 worden en heeft zo'n 22 potjes aan speelminuten in de benen. Dat is minder dan jaar jongere talenten als Fitz-Jim, Regeer en Ünüvar ook leeftijdsgenoten als Taylor, Hansen en in verleden dan Brobbey en Gravenberch wat meer toekomst leken te hebben pakte op jongere leeftijd meer minuten. Als hij niet voor verhuur stond had hij denk ik alsnog geen plek gehad voor trainingskamp.

Snap best dat ze hem niet laten gaan, maar neem aan dat die gedurende afrika cup geen wedstrijden mag spelen los van oefenduels .

Al had hij mee gemoeten met Ghana, ik ben blij dat Ajax hem mee neemt.Ajax heeft hem misschien onder druk gezet want komt net terug van een blessure en bij Ajax kan hij langzaam aan terug komen en zou hij bij het nationale team van Ghane naar de kl.te worden geholpen, Ajax betaald hem al een goed salaris dus ik begrijp Ajax wel en nee voor mekkers onder ons ik kijk niet door een roze bril, dit had ik ook gezegd als het van een andere club was

3 januari 2022 om 12:30

Als Kudus maar niet een Robben story wordt. Heeft altijd wel een of ander ongemak en/of blessure. En lijkt me meer dan logisch dat Ajax hem nu niet vrijgeeft voor de Africa Cup. Dan daarna nog meer kwetsuren, onder het motto: graag gedaan, bedankt dat we hem even mochten gebruiken, al is hij wel wat geblutst en eventjes onbruikbaar voor jullie. Maar wij hoeven hem gelukkig niet zijn salaris te betalen....;-))

3 januari 2022 om 13:18

Daar ben ik wel bang, man van glas

Zomaar een paar namen die ik mis bij de gepresenteerde selectie van Ajax voor de Portugal trip: Alvarez, Neres (transfer?), Antony en Berghuis. Sluiten die later aan? En mis ik er verder nog eentje??

3 januari 2022 om 13:03

Welke gepresenteerde selectie voor de Portugal trip?
Er staat letterlijk: Ajax heeft nog geen officiële spelerslijst voor het trainingskamp vrijgegeven, maar op de beelden van de Amsterdamse club wordt duidelijk dat onder meer de volgende spelers tot de selectie behoren (waarna een opsomming volgt van de spelers die zichtbaar zijn).

3 januari 2022 om 14:03

In het item hierboven miste ik een paar namen, vandaar mijn vraag....

Prima dit! Laat hem eerst een keer fit bij Ajax blijven trainen. Komt hij straks weer geblesseerd terug

Ik denk dat Kudus blij is als de beslissing voor hem wordt genomen. Het zou me ook geenszins verbazen als Ajax de beslissing heeft genomen dat hij moet blijven in samenspraak met Kudus.
Hij kan natuurlijk onmogelijk zelf weigeren, dus woirdt het spel zo gespeeld.
Speler blij club blij fans blij,
Ghana blij?
Sommige forumvrienden hier niet blij. Immers hoe minder spelers Ajax tot zijn beschikking heeft hoe beter, haha

3 januari 2022 om 13:18

Ghana niet blij. Die willen hem natuurlijk mee hebben, als ie ook maar enigszins kan spelen.

3 januari 2022 om 13:33

Zou kunnen, maar ze hebben geen poging ondernomen of
(en dat is slecht gedacht, ) misschien hebben ze wat Euro's gekregen

Het gaat er helemaal niet om of Ajax in hun recht staan om Kudus wel of niet te laten gaan. Wat ze doen is een signaal naar zowel Ghana als Kudus afgeven als de werkgever van een speler die (te) veel geblesseerd is en ook nu weer net op de terugweg is van een blessure. Als hij zelf, of Ghana echt willen dan gaat hij gewoon, maar vrees ik dat Kudus voorlopig klaar is bij Ajax. Kwestie van keuzes maken en die zal voornamelijk bij Kudus zelf liggen. Of Ghana als dat naar de langere termijn wil kijken.

Veel blessures en de laatste blessure opgelopen tijdens een interland en sindsdien niets meer gespeeld tja dan kan Ajax ook niet anders. Bij Ghana zijn ze helemaal wild van Kudus daar zien ze een potentiele ster in maar een speler oproepen die in 6 maanden tijd een handvol wedstrijden heeft gespeeld is toch ook van de gekke? Ik zou Kudus zelf de beslissing laten nemen, kiezen voor de rest van z'n carrière of nu naar de Afcon op 50% van z'n kunnen bulldozers proberen te ontwijken.

Zolang je als werknemer niet fit bent dan zou het volkomen zot zijn dat je wel voor je land uit gaat komen. Ajax heeft het volste recht hem te verbieden tijdens zijn genezingsproces een risico op herstel (en dus een nieuwe terugval) op te lopen!

Alle afrikaanse landen moeten opstaan, dit is gewoon schijt hebben aan afrikaanse landen. Nou weet ik wel dat de clubs de spelers betalen, maar als spelers wel naar zuid amerika gaan of er is een ek en wk dan mogen de spelers wel naar hun land. De afrika cup kan gewoonweg niet op een ander moment gespeeld worden. Het is gewoon niet te doen.

4 januari 2022 om 08:52

Heeft niks met “schijt” hebben te maken. Kudus is geblesseerd doet niet eens mee met de groepstraining omdat hij niet fit genoeg is. Dus waarom zou Ajax hem laten gaan als die totaal niet fit is? Als Ghana het niet eens was met het standpunt van Ajax , dan was die nu wel bij de nationale ploeg.

Gebroken rib kan absurd lang pijn geven.

Het begint wel erg zielig te worden eerst Watford die 2 spelers niet laat gaan en nu Ajax! Beetje meer respect naar de Afrika cup dat je je speler niet kwijt wilt aan de afrika cup snap ik maar je kan niemand verbieden die voor zn land wilt spelen

4 januari 2022 om 08:48

Hij is geblesseerd dus wat zeg je allemaal? Hij doet bij Ajax niet eens mee met de groepstraining omdat die niet fit is. En dan verwacht je dat Ajax hem wil laten gaan om de Africa cup te spelen. Heeft niks met respect te maken maar met het beschermen van hun speler. Wat een domme reactie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

12 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren