‘Shakhtar Donetsk meldt zich met eerste bod voor David Neres’

Dinsdag, 28 december 2021 om 22:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:11

David Neres staat in de serieuze belangstelling van Shakhtar Donetsk, zo meldt de Braziliaanse editie van Goal. De Oekraïense topclub heeft volgens het voetbalmedium een aanbieding gedaan van in totaal vijftien miljoen euro voor de 24-jarige aanvaller van Ajax. Daarnaast wordt de Amsterdammers een doorverkooppercentage aangeboden.

Het bedrag van vijftien miljoen euro bestaat volgens Goal uit twee delen: een vaste en een variabele component, maar onduidelijk is hoe de verdeling precies is. De variabelen hangen in ieder geval af van bepaalde doelstellingen. De gesprekken tussen Ajax en Shakhtar zijn naar verluidt al enkele weken gaande en er zou sprake zijn van een ontwikkeling in de onderhandelingen.

Het is bekend dat Shakhtar gecharmeerd is van Braziliaanse voetballers, die in het verleden veelvuldig naar Oekraïne werden gehaald. Neres zal zich in ieder geval geen vreemdeling in Donetsk voelen, want bij de club staan momenteel dertien landgenoten van hem onder contract. Op 1 januari 2022 gaan twee daarvan wel vertrekken, want de aflopende contracten van Dentinho en Marlos worden niet verlengd. Dat is ook de reden dat Shakhtar nieuw aanvallend bloed kan gebruiken.

Ajax probeerde afgelopen zomer al nadrukkelijk om Neres van de hand te doen. Als onderdeel van de transferpolitiek was de tijd in de ogen van de Amsterdammers rijp om de rechteraanvaller te verkopen, maar het juiste bod kwam niet op tafel. Neres speelde dit seizoen 22 keer in het shirt van Ajax, waarvan 16 keer als invaller. Daarin produceerde de buitenspeler vier doelpunten en twee assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

128 reacties (laatste reactie door d-bergkamp)

Goeie uitweg lijkt me , mits Neres hier zelf opzit te wachten.
Denk alleen niet dat ajax op die 15 miljoen akkoord geeft.

28 december 2021 om 22:09

Ja zit je écht op te wachten, een land in een toekomstige oorlog met rusland. Ik gun Neres toch een mooiere toekomst

28 december 2021 om 22:15

Donetsk ligt midden in een gebied waar onder andere de Russen aardig actief zijn. Vandaar ook dat Shakhtar al jaren niet meer in hun eigen Donbass arena heeft gespeeld. Bovendien is de competitie aardig aan het kelderen op de Uefa ranglijst. Lijkt mij niet een ideale plek om je carriere voort te zetten.

28 december 2021 om 22:18

Dat is het niet , Het is meer dat de club Donjetsk hem wel ligt met al die Braziliaanse spellers .

28 december 2021 om 22:57

Dan heeft hij in iedergeval geen tolk nodig, met zoveel spellers

Leuke club voor Neres! Heeft al 2 seizoenen geen reet laten zien. Is niet goed genoeg voor topcompetities en daar zitten genoeg Braziliaanse spelers dus niks te klagen

28 december 2021 om 22:20

Overdrijven is ook een vak. Blessures spelen hem gewoon parten. Hij kan nooit echt in een ritme komen. Vorig seizoen speelde hij in de Champions League nog uitstekend in zijn eerste drie wedstrijden. Vooral tegen Liverpool (thuis) was er veel lof en in die laatste wedstrijd (Midtylland-thuis) leek Neres echt weer in het ritme te komen. Jammer genoeg stopte het uit bij Liverpool. Neres heeft, ook de afgelopen twee seizoenen, echt periodes gehad waarin hij weer leek op de oude Neres. In de Europa League speelde hij dan bijvoorbeeld een goede wedstrijd in Frankrijk tegen Lille en in de Eredivisie had hij het weer even op de heupen. Maar na drie of vier wedstrijden beteren en in het ritme komen kwam er dan weer een blessure langs jammer genoeg. Dit seizoen heeft hij helemaal niet in het ritme nog kunnen komen en oogt het allemaal erg onwennig en statisch.

28 december 2021 om 22:53

Blessuregevoeligheid drukt de prijs, zo eerlijk moet je ook zijn en wat hij heeft laten zien de laatste twee jaar is inderdaad matig, zeker als je hem herinnert aan bv Real uit.
Ik vind 15 mln nog zeer redelijk, want ik schat hem nu zeker niet hoger in dan Sinisterra

28 december 2021 om 22:54

Mooie en realistische analyse Suarez 7. Neres heeft Ajax ook veel plezier gebracht en vorig seizoen nog de beker. Zou me niets verbazen als hij bij Shakthar weer helemaal opleeft als hij gaat.

28 december 2021 om 23:30

Topreactie, je haalt de woorden uit m'n mond. Liverpool-thuis zou Neres waarschijnlijk niet eens spelen maar hij deed het fantastisch. Hij maakte ook een paar mooie goals in de competitie, alleen toen kwam er weer een enkelblessure, na zijn meniscus. En sindsdien heeft ie alleen maar moeten achtervolgen, want Antony is wel fit gebleven van begin tot eind. Het is ook geen geweldige supersub, hij is heel all round maar heeft geen extreme kwaliteiten. Een pijnvrije Neres is interessant voor heel wat ploegen, eigenlijk alles onder de top 10 wel.

28 december 2021 om 23:10

@snellesnickel vindt je het gek, jongen heeft een zware blessure gehad, kwam net terug van zijn eerste en kreeg zijn 2de.
Beetje respect op zijn plaats mag wel he, denk jij zelf niet dat hij in zak en as heeft gezeten of hij wel weer zijn oude niveau zou en gaat halen

Daar perst Marc vast nog wel wat meer uit.

28 december 2021 om 22:09

Dat zou knap zijn. Neres raakt al twee jaar geen knikker meer

28 december 2021 om 22:47

@japie maar goed dat er met voetballen gespeeld word. Neres heeft last gehad van een reeks aan blessures en heeft over een lange periode gewoon niet kunnen presteren.

Laatste weken zit er een stijgende lijn in nu die weer regelmatiger speelt. In het geval van meneer netto zal dat niet knap zijn maar binnen de verwachtingen liggen.

Maar je hebt je one-liner gedropt met wederom een prachtige onderbouwing

28 december 2021 om 22:50

@Japie, dat is de algehele uitspraak. Desondanks dit seizoen in nog geen 800 minuten bij 8 goals betrokken. Vorig jaar in 2000 minuten (22 wedstrijden) betrokken bij 15 doelpunten. Dat voor een speler zonder ritme en terug komend van een blessure…?

Je stelling is foutief en raakt kant noch wal.

28 december 2021 om 22:55

Het feit dat hij maar 800 minuten speelt, zegt eigenlijk genoeg ...

28 december 2021 om 23:09

"maar 800 min speelt zegt eigenlijk genoeg..."

Wat zegt het, behalve dat op rechts ene Antony speelt en op links Tadic.

Laatste keer dat ik keek, waren beiden geen koekebakkers hoor.

28 december 2021 om 23:10

Zou het ook knap vinden maar die man weet spelers tot nu toe altijd goed te verkopen! Vraag me alleen af of Neres zelf zin heeft om met zijn gezin daar te gaan zitten. Heeft niet lang geleden een kind gekregen en het kan daar behoorlijk koud zijn haha.

28 december 2021 om 23:21

@NJfromVOL, tja dat er toevallig op links een captain staat die samen met Messi betrokken is bij de meeste goals in een jaargang. In de spits staat een speler die samen met Lewandowski, Messi en Ronaldo in de CL boeken staat. En op rechts staat een speler die in 1350 minuten (15 wedstrijden) bij 13 goals betrokken is.

Neres staat niet wissel vanwege zijn zwakke optredens of zijn slechte cijfers. Neres staat wissel omdat zijn concurrenten nog een stap beter zijn. Dat betekent niet dat Neres slecht is?

28 december 2021 om 23:40

@dennis,
Ik heb amper iets opzienbarends van hem gezien de afgelopen 1½ jaar in de tijd die hem gegund was. Slecht gaat me wat ver, maar de toegevoegde waarde van Neres is zeer beperkt geweest en dat zegt niets over zijn concurrenten, maar meer over Neres.

29 december 2021 om 09:03

D-bergkamp. Leuk zo'n statistiek, maar het zegt toch niet veel als je het doelsaldo van Ajax bekijkt? Zet Julian Jenner er neer en dan was het waarschijnlijk niet veel slechter geweest. Ik vind bij 8 goals betrokken in 800 minuten nog best wel aan de lage kant. Neres komt er vaak in als de wedstrijd namelijk al gespeeld is. Voor 15 miljoen zou ik er een strik om doen en je verlies nemen. Ik bedoel 2 goals en een assist was al in de 9-0 tegen cambuur, dat is inderdaad wel een bijzondere prestatie... Dan ook nog een assist in de wedstrijd tegen RKC die met 0-5 werd gewonnen

29 december 2021 om 14:13

@ducktaildo, @ Njfromvol, laten we dan eens vergelijken met andere spelers om een beetje een plaatje te schetsen.

Mario Gotze: 28 wedstrijden, 2175 minuten, 12 goals/assists, is 181 minuten per goal/assists
Noni Madueke: 18 wedstrijden, 1025 minuten, 7 goals/assists, is 146 minuten per goal/assist
Gody Gakpo: 25 wedstrijden, 1854 minuten, 19 goals/assists, is 97 minuten per goal/assist
Zahavi: 23 wedstirjden, 1557 minuten, 15 goals/assists, is 103 minuten per goal/assist
Haller: 24 wedstrijden, 1971 minuten, 28 goals/assists, is 71 minuten per goal/assist
Berghuis: 24 wedstrijden, 1710 minuten, 15 goals/assists, is 114 minuten per goal/assist
Tadic: 24 wedstrijden, 2050 minuten, 21 goals/assists, is 97 minuten per goal/assist
Antony: 19 wedstrijden, 1358 minuten, 13 goals/assists, is 104 minuten per goal/assist.
David neres: 22 wedstrijden, 785 minuten, 6 goals/assist, is 130 minuten per goal/assist.

Wat betekenen deze cijfers? Dat Neres terecht op de bank zit ten faveure van zijn 4 concurrenten bij Ajax. Die presteren simpelweg beter. Het betekent ook dat Neres bij elke andere eredivisie club 100 basis zou staan omdat hij simpelweg beter presteert dan de overige spelers in de eredivisie op vergelijkbare posities (op Gakpo na). En dan houden we in gedachten dat Neres net weer terug kwam van een blessure en praktisch geen voorberieding heeft gehad.

Gaan we nu zeggen dat Madueke en Gotze slecht zijn, of gaan we erkennen dat Neres gewoon een hele goed voetballer is, die de pech heeft dat er nog veel betere voetballers rond lopen in hetzelfde team?


29 december 2021 om 15:27

Je hebt gelijk. Neres is een hele goede voetballer... Snap werkelijk niet waarom er geen club van naam interesse heeft in deze geweldenaar

28 december 2021 om 22:10

Lijkt me ook, dat gaat op 18-20 miljoen uitkomen en dat is prima voor de huidige situatie waarin Neres zit.

Alleen hopen dat Antony hierdoor geen terugval krijgt, is toch zijn beste vriend die dan weg zou gaan.

28 december 2021 om 22:14

Voor 15 mil kunnen we vast een andere sympathieke Braziliaan halen

28 december 2021 om 22:19

Dan moet ie meer op Neres lijken als op Antony:-) Waar ik voor Neres wel sympathie kan opbrengen vind ik Antony een vreselijke kwal. Laatste jaar op voetbalgebied dan weer net andersom. Misschien een karakter als Neres en de samba van Antony?

28 december 2021 om 22:20

Ik wil mij voor 1 miljoen prima laten naturaliseren hoor.

28 december 2021 om 22:46

Neres en Antony zijn niet alleen allebei Brazilianen maar ze hebben ook beide voor Sao Paulo gespeeld. Misschien dat ze ook mede daardoor een goede band met elkaar hebben gekregen.
Dus mogelijk moet Ajax dan weer een speler van Sao Paulo halen om een speler te halen die ook weer een goede band zal hebben met Antony.

Dat is toch ietsjes minder dan die 60 van paar jaar terug 😅

28 december 2021 om 22:06

Rond de twintig miljoen uitkomen en prima. Berghuis back-up op rechts en Bergwijn erbij als back-up op links (of op links met Tadic tijdens Africa cup in de spits).

28 december 2021 om 22:10

Daramy back-up op links uiteraard. Die hebben Marc en Erik niet gehaald omdat hij zo'n leuk kapsel heeft uiteraard.

28 december 2021 om 22:43

Daramy heeft al bewezen niet goed genoeg te zijn.

28 december 2021 om 22:49

Voor jou misschien. Iemand die oordeelt op een handvol minuten en graag vooraan wil staan bij het uitdelen van meningen.

In de minuten heeft hij goede dingen laten zien en slechte dingen. Achja als mensen zo negatief over die jongen oordelen prima. Niemand liep de polonaise bij neres in het eerste halfjaar en zie het jaar daarna wat die jongen gedaan heeft

28 december 2021 om 22:51

Dat zeiden we ook bij Neres in het begin dus laten we Daramy nog niet afschrijven zal niet voor niets voor 10 miljoen gekocht worden lijkt me.

28 december 2021 om 22:57

Ik let er helemaal niet meer op. Geef die jongen tijd om aan te passen kijk maar naar neres, alvarez, haller, pasveer die hebben allemaal moeilijke begin periodes gehad.

28 december 2021 om 23:00

Geef Daramy even de tijd. Alvarez en Haller waren ook te vroeg afgeschreven weet je nog?
Het te vroeg afschrijven van spelers begint me ook te irriteren eigenlijk. Ajax heeft er toch behoorlijke investeringen voor gedaan om die spelers te kunnen halen.

28 december 2021 om 23:12

@A123 Van die 5 minuten voor tijd schrijf jij hem al af knap

29 december 2021 om 10:51

Haller te vroeg afgeschreven? Bedoel je de Haller die er 35 maakt in 47 wedstrijden, sinds hij bij Ajax is? Alvarez was degene die tijd nodig had, speelt inmiddels ook als een beest.

28 december 2021 om 22:26

Achteraf is mooi wonen...

28 december 2021 om 22:27

Klopt, gegokt en verloren. Maar ik zit er niet mee, dat was in dat mooie CL seizoen, en dat is goud waard. Dat hij dan daarna inkakt is jammer, maar geen ramp.

29 december 2021 om 11:12

Dat was toch 50 miljoen door een club uit China?

Strik erom heen en verkopen.
Wordt toch niet beter. Is al over zijn hoogtepunt heen blijkbaar.

28 december 2021 om 22:13

Ik wist niet dat 24 jaar al de leeftijd is om te oordelen als iemand wel of niet beter wordt. Volgens Klopp zijn spelers op hun best rond hun 33/34ste. Toch iets anders dan 24 jaar... Neemt niet weg dat Ajax afscheid van hem moeten nemen, want er is geen garantie voor hem op speeltijd.

28 december 2021 om 22:18

Toch heb ik het idee dat bij de meeste Brazilianen dit niet op gaat.

28 december 2021 om 22:29

@ryangarcia - Dat is best generaliserend. Ze Roberto speelde nog top bij Bayern en HSV, Hulk schiet Atletico Mineiro nog naar de kampioenschap, Grafite speelde zijn beste voetbal bij Wolfsburg rond zijn 30ste, Rafinha speelde ook nog goed bij Bayern, Dani Alves was ook al boven de 30 bij Barca, zelfde geldt voor Marcelo bij Real, Felipe Luis bij Atleti, etc. Zijn nog tal van voorbeelden dat Brazilianen nog aardig mee kunnen boven hun 30ste.

29 december 2021 om 09:37

@fcgrun050 Hij dreunt ze even op hoor haha! Episch

Qua club is dit geen verrassing haha. Voertaal is daar gewoon Portugees, dus dat zou wel wat zijn voor Neres. Maar ik zou hem pas verkopen als je een vervanger kan halen die minimaal gelijkwaardig is. Het liefst zie ik hem blijven want hij heeft zich al bewezen op CL niveau. En 15 mil is voor een eerste bod niet slecht, maar denk dat Overmars wel break-even kan spelen als hij echt weg wil gaan.

28 december 2021 om 22:26

Noa Lang terughalen, die is echt paar klasses beter dan Neres. Groot blunder van Ajax om Noa Lang te verkopen. Die had minimaal 50 tot 60 miljoen opgeleverd. Neres is en zal nooit beter worden dan hij nu is. Leuke speler voor Ajax, maar blijft een enorm goede subtopper. Anthony daarentegen is gewoon 2 klasses beter en ook jonger. Dus die wordt zowieso minimaal 70 miljoen waard.

28 december 2021 om 22:31

Lang is veel en veel te duur. En dat hij hier gaat slagen is ook geen zekerheid. Hij is ook een ander type dan Neres. Lang komt veel tussen de linies en vaak in het centrum, Neres is veel meer een buitenspeler. Lang moet je eerder vergelijken met Berghuis. Daarnaast is Lang niet voor niets vertrokken, hij doet het goed in België maar geen garantie dat hij het hier ook laat zien. Daar is hij DE man, hier is hij een van de mannen. En qua discipline scoort hij ook niet echt punten, met al die gele kaarten. Liever een echte winger in de plaats. En liever geen Bergwijn.

28 december 2021 om 22:37

Alsjeblieft geen Lang terughalen. Ik ben juist blij dat hij niet meer bij Ajax speelt. Hij ging weg omdat hij geen basisplaats gegarandeerd werd. Neres is ook een invaller en die klaagt niet de hele tijd. Lang gaat dat wel doen en dat zal voor problemen zorgen.

28 december 2021 om 22:43

Eens met Kyle en Hakim. Je zal de jackpot moeten betalen voor Lang, en dat vind ik hem niet waard. Plus het continue risico op gedoe dat je met hem hebt. Laat maar zitten.

Als ze uitkomen op twintig miljoen moet je er als Ajax een strik om doen. Het is onmogelijk nog veel langer door te gaan met Neres, hij verdient rijkelijk en zelfs met 20 miljoen maak je al bijna 10 miljoen verlies op hem. Doodzonde en een wijze les.

28 december 2021 om 22:08

Hoezo wijze les ,hij is na zijn blessure gewoon niet meer de oude geworden .Daarvoor was hij Fantastisch in de Champions leagaue en in de Ed.Gewoon pech voor ajax .En zonde dat het zo af lijkt te lopen voor hem

28 december 2021 om 22:13

Nou ja, fantastisch. Hij heeft in zijn beste seizoen in de Eredivisie 14 goals gemaakt. Dat doet Steven Bergwijn nog beter. Verder was het allemaal eigenlijk karig en inconsistent. Dus toen ze in 2019 de kans hadden hem voor 40 miljoen te slijten hadden ze die moeten pakken.

28 december 2021 om 22:40

Houd toch op. In de CL speelde hij geweldig en heeft hij Ajax veel geld laten verdienen. Mede dankzij hem dus. Daarnaast moest Neres ook akkoord gaan met de transfer toentertijd. Bergwijn doet het écht geweldig in de PL...

28 december 2021 om 22:10

Hij is aangekocht voor 15 miljoen en later heeft Overmars het doorverkooppercentage afgekocht voor 7 miljoen. Heeft dus 22 miljoen gekost aan transfersommen. 10 miljoen verlies valt dus reuze mee. Of je moet zijn salaris erbij meetellen, wat niet logisch is. Mocht hij 20 miljoen opleveren kan hij via een doorverkooppercentage gewoon zijn transfersom compenseren.

28 december 2021 om 22:15

heeft zn geld wel terug verdient in de cl

28 december 2021 om 22:16

22 miljoen aan transfersommen en inderdaad over de afgelopen 5 jaar ongeveer 8-10 miljoen aan salaris. Hoezo is dat geen logische keuze om mee te nemen? En dan speculeren op een doorverkooppercentage voor een 24-jarige Braziliaan die naar Oekraïene gaat... Met alle respect hoor, maar dat zit er niet meer in.

Neres heeft ongeveer 2 van de 5 jaar gepresteerd. Het is geen vetpot geweest maar soms hebben we genoten. Zijn geld is ie op andere manieren indirect waard geweest, maar dat is altijd moeilijk te zeggen. Vooral omdat ie dus niet er 30 inschoot per seizoen ofzo, maar af en toe een belangrijke.

28 december 2021 om 22:17

100%. Sportief heeft hij heel wat toegevoegd, ben ook gewoon blij dat hij is gebleven toen. Dat hij een jaar lang geblesseerd was kan niemand voorspellen. Gewoon pech dat het zo is gelopen, blijft een heerlijke voetballer mits fit en in vorm.

28 december 2021 om 22:26

Maar geen enkele buitenspeler van Ajax schiet er 30 in. De laatste die echt trefzeker was, was Tadic en die speelde een groot deel in de spits. Neres was in zijn eerste volledige seizoen gewoon bij 30 goals betrokken. Assists mag je ook meenemen. Het jaar erna bij meer dan 25 goals (CL erbij), zonder blessures was dat nog meer. Hij heeft het meer dan prima gedaan qua rendement, ik vind het juist voor een jonge Braziliaan hoog zat. Dat het bergafwaarts ging vanaf 2019/20 is niet zijn schuld. Jaar lang eruit door een kapotte meniscus, tja..

28 december 2021 om 22:39

Suarez had als Ajax vleugel bijna 30 goals toch?

28 december 2021 om 22:42

Op papier stond hij op de vleugel ja, maar die had gewoon een vrije rol, mocht lopen waar ie wilde. Wel een heerlijk koppel met Pantelic trouwens, die twee schoten er 50 in samen. Maar Neres is wel een echte vleugelspeler, dus die zou ik niet willen vergelijken.

28 december 2021 om 22:53

@Bongiorno

Omdat je nooit kan verwachten dat je de investering èn het salaris kan terugverdienen. Salaris moet je uit de exploitatie kunnen betalen, niet door winstgevend te handelen. Dat hou je niet vol. Als je mazzel hebt met types als Sanchez, Frenkie, De Ligt, ja dan haal je ook het salaris er dik uit. Maar dat zijn uitzonderingen.

29 december 2021 om 11:26

Dat zijn geen uitzonderingen, bij Ajax is het de regel.

28 december 2021 om 22:13

De wijze les dat Neres ontzettend belangrijk was in dat CL jaar waar er bakken met geld mee verdiend en je mede daardoor ook 2 van je top talenten voor bizarre bedragen kon verkopen en zelfs wisselspelers voor meer dan prima bedragen. Dus snap niet wat er zonde aan is? Ja ze hadden hem afgelopen zomer willen verkopen maar door corona was er geen club bereid om te betalen. Shit happens, ik heb iig ontzettend van Neres genoten, maar met Antony nu op zijn positie heeft hij gewoon geen kans meer. Van mij mag er wel vaker een Neres komen.

28 december 2021 om 22:19

Je weet niet wie er anders was opgestaan of aangetrokken waar wel winst op was geboekt. Neres was veel te vaak een vraagteken. Gaat ie presteren? Is ie fit? Als ie er nou 25-30 had gemaakt in een seizoen is het nog heel wat, maar in zijn beste seizoen heeft ie er 14 gemaakt in de Eredivisie.

Maar goed, met deze mentaliteit is Antony straks 25 en levert ie 15 miljoen op.

28 december 2021 om 22:30

14 goals is prima voor een buitenspeler. Ik bedoel hoeveel wil je dat een buitenspeler er per seizoen scoort? 30?

Voor Ajax zou dit een mooie transfer zijn maar voor Neres... Rusland en de bijbehorende competitie lijkt me helemaal niks

28 december 2021 om 23:08In het seizoen waar jij het over hebt had hij idd 14 goals gemaakt, je zegt er alleen niet bij dat hij ook nog eens 13 assists heeft gemaakt. Dus in 32 wedstrijden in de eredivisie was hij betrokken bij 27 doelpunten, wat gewoon enorm goed is voor een speler die destijds een jaartje of 21 was. Dit was trouwens in het seizoen voor de CL waar ajax ver kwam.

In het CL seizoen begon hij met opstart problemen maar uiteindelijk nog steeds 12 doelpunten en 15 assists in 50 wedstrijden.

Als Antony tot zijn 25e bij ajax zou blijven dan zou dat geweldig zijn. Door deze mentaliteit is ajax nu een suptopper in Europa en zit de club in een situatie dat ze niet perse altijd een speler moeten verkopen maar eens binnenboord kunnen houden omdat de speler gewoon nodig is.

29 december 2021 om 10:32

Naast de geweldige wedstrijden die hij in de CL heeft gespeeld, heeft hij Ajax ook zo´n beetje het kampioenschap opgeleverd door met 10 tegen 11 een penalty te versieren en een doelpunt te maken in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen PSV. inderdaad een wijze les voor Ajax. Spelers zo lang mogelijk bij Ajax houden om te presteren en niet iedereen meteen verkopen en je elftal verzwakken.

Als ze eventueel 20 mil willen betalen dan meteen weg doen. voor nog eens 10 extra krijgen ze Deramy er ook bij

28 december 2021 om 22:08

Schrijf Daramy maar niet af. Eerste jaar hier, beelden zagen er destijds indrukwekkend uit. Laat dit jaar maar wennen, die komt er nog wel.

28 december 2021 om 22:17

Ik weet niet wat jij ziet, maar ik zie een vleugelspeler die er niets van kan. Al zijn invalbeurten waren dramatische en zonder gevaar. Wellicht dat hij in een 2-spitsensysteem beter rendeert maar een Ajax linksbuiten gaat hij niet worden. Unuvar en Axel van Dongen zijn veel betere backups voor die positie achter Tadic.

28 december 2021 om 22:27

Ik zie meer in Neres dan in die Daramy... Kan het mis hebben maar wat ik van die min in Ajax1 en Jong Ajax heb gezien is hij mij echt niet positief opgevallen. Hadden hun beter een jeugdspeler de kans kunnen geven die Daramy is tot nu toe gewoon echt geld verspilling.

28 december 2021 om 22:41

Ik zie juist de nieuwe Vinicius junior in Daramy die kon er in het begin er ook niks van volgens velen van jullie. Maar daramy is net zo snel en heeft ook een hele goed dribble voor een 19 jarige.

28 december 2021 om 22:47

El petro, sorry maar ik zie echt helemaal niks in deramy, veel snelheid ja, individuele actie soms, rendement mwah. en dat is nu juist wat Ajax wel nodig heeft. Iemand die vaak een doelpunt kan maken in de kleine ruimte. Deramy is dan ook geen ajax speler en zou een kopie van sinistera bij fey kunnen zijn

29 december 2021 om 07:17

Hoe hij tot nu toe speelt heb je helemaal gelijk. Maar het scoutingsapparaat van Ajax heeft zich in het verleden aardig bewezen. Die leggen niet maar zo zoveel geld voor een speler neer. Tuurlijk kan dat een keer tegenvallen (zie bijvoorbeeld Bandé).

Maar vorm en vertrouwen blijft een raar begrip.

28 december 2021 om 22:25

Misschien kunnen ze uit de Ajax outlet ook nog wel Labyad en Klaiber pakken.

28 december 2021 om 22:45

ja die mogen ze beide voor 5 miljoen ophalen. 4 Ajax spelers voor 35 miljoen, koopje toch?

Prima club en bedrag voor hem denk ik. Is bankzitter en heeft het al jaren niet meer. Dan kun je niet veel andere clubs of bedragen verwachten. Misschien dat Overmars er nog meer uit haalt wat heel knap zou zijn. 15 miljoen is ook al een prima bedrag. Benieuwd of Ajax dan nog voor Bergwijn of een alternatief gaat. Al denk ik niet dat Bergwijn voor die rol te halen is maar goed.

Ajax moet het verlies gewoon nemen en direct verkopen.
Deze kans krijgen ze niet meer.

Ik denk niet dat hij nog veel meer kan gaan opbrengen voor Ajax. Hij laat al 2 jaar niets meer zien, dan is 15 miljoen euro nog best een mooi bedrag.

28 december 2021 om 22:28

Teesboer nou gelukkig ben jij niet betrokken bij verkoop, maar Overmars

Vertrouw erop dat hij wel tussen de 23 en 18 mil uitkomt

28 december 2021 om 22:31

18 miljoen is niet veel meer dan de 15 die ik noemde, dus opzich zitten we op 1 lijn 😉

28 december 2021 om 22:35

met 18 mil natuurlijk hogere doorverkoop erbij, dan de 23 mil.

Overmars gaat dit wel klaren.

28 december 2021 om 22:42

@Teesboer, jij vindt een verschil van 20 % niet veel? Gelukkig ben jij geen TD bij Ajax...

Edit: dus als jij 20. % extra salaris kan krijgen, noem jij dat niet veel?

28 december 2021 om 22:58

3 miljoen is in deze tijden in de voetbalwereld niet heel veel nee. 20% salarisverhoging is natuurlijk redelijk, maar in de voetbalwereld stelt het allemaal niet zo heel veel voor.

Nog even proberen er een bedrag uit te halen dat dichterbij de 20 miljoen ligt en dan meteen verkopen. Neres heeft helaas nooit meer het niveau van het seizoen 18/19 aan weten te tikken. Een transfer is voor beide partijen het beste

Shakhtar koopt dus ook in 2021 nog graag Brazilianen. denk niet eens dat ze bij Shakhtar kijken naar wat Neres gepresteerd heeft de laatste tijd maar alleen naar zijn nationaliteit kijken..

Ik hoop dat Neres het seizoen wel gewoon afmaakt in Amsterdam. We hebben een missie te klaren in de CL en in de competitie nog een achterstand goed te maken. Dan moet de selectie gewoon goed en breed zijn. Ik heb liever een Neres als invaller dan een Daramy op de vleugel. En verder zal ajax nog wel inzetten op 20 miljoen + doorverkoop

28 december 2021 om 22:30

FCBogarde

Beste is om snel door te selecteren. Heeft er ook lang bij gezeten. Benieuwd wie we kunnen halen. Hebben ook Berghuis die op rechts kan en dan Klaassen 10 mocht Anthony uitvallen.

Ook uit Jong staan paar te trappelen.

Dit gaat Overmars natuurlijk nooit doen. Hij is het natuurlijk niet waard maar Overmars durft er gewoon 25 miljoen voor te vragen

Zo zie je hoe belangrijk die ene CL seizoen was. Toen die spelers boven zichzelf speelde en nu is er niks meer overgebleven van hun allemaal. Ajax heeft toen goede zaken gedaan met De Ligt, Frenkie, Van de Beek en Ziyech. Dezelfde situatie als nu: veel matige spelers maar als team doen ze het hartstikke goed!

29 december 2021 om 10:36

En nu maar hopen dat mensen ingaan op je troll gedrag...

18m een doorverkoop percentage van 5-10 ofzo? Dan maakt Ajax geen verlies en heeft Shakhtar toch wel een klasse aanvaller binnen. Al zou ik daar nooit heen gaan als Neres zijnde, er valt sportief weinig te behalen daar op dit moment. Al zou ik het ook niet erg vinden wanneer Neres blijft als backup voor zowel links als rechts want Daramy kan er niet zoveel van en Berghuis heeft geen diepte in z'n spel.

Dat is een aardig hoog bedrag voor een speler die al 2 jaar geen knikker raakt.

Gewoon inzetten op 25 en ergens in het midden uitkomen!!

15 miljoen en een doorverkoop percentage. Dat is puur omdat het 020 was als hij bij feyenoord zat kwamen ze niet met meer dan 5 miljoen op tafel. Wat ook gewoon terecht is heeft 1 goed jaartje gehad verder niks laten zien.

Bergwijn kom der maar in! Haha
Goede vervanger voor Neres.
Met Antony, Bergwijn, Haller, Brobbey, Tadic en Daramy heeft Ajax dan wel echt een heerlijke voorhoede hoor!
Bergwijn kan op zowat elke positie terecht in de aanval echt een ideale 12e man voor Ajax.

29 december 2021 om 07:57

Zo moet je het niet bij Bergwijn brengen, want hij gaat vermoedelijk niet als 12e man naar Ajax komen. Dan heb je voorin zeker veel opties, alhoewel ik Bergwijn en zeker Daramy (nog) niet goed genoeg vind voor Ajax. Daarnaast zal Brobbey zich ook zeker moeten ontwikkelen en zal er bij Tadic langzamerhand ook wat slijtage zichtbaar zijn vermoed ik.

29 december 2021 om 11:18

Als 12e man zou die waarschijnlijk wel meer gaan spelen bij Ajax dan bij Tottenham. Wat ook belangrijk is voor zijn speelkansen op het WK aankomende zomer.

29 december 2021 om 08:56

Heb jij Daramy wel eens zien voetballen bij Ajax ? Zelfs bij Jong Ajax of tegen de amateurs in de beker wist hij totaal geen indruk te maken. Hij is nog jong, maar zoals hij nu speelt heb je er gewoon niets aan.

29 december 2021 om 11:21

Klopt, tot nu toe weinig indruk gemaakt maar we moeten hem nog even de tijd geven. Alvarez en Haller hadden ook aanpassingstijd nodig.

29 december 2021 om 11:51

Haller was vrij snel al belangrijk. En ja, er zijn voorbeelden van spelers die na een tijd wel goed genoeg bleken maar waarschijnlijk zijn er minstens net zo veel die nooit goed genoeg werden.

Zou het als ik hem was niet doen, goed voor de portemonnee maar toch een land waar het steeds spannender wordt. Dan toch maar geduldig zijn en misschien voor iets minder in een veiliger land voetballen, zal ook fijn zijn voor vrouw en baby.

Meteen weg doen. Niet eens onderhandelen, gewoon meteen ja zeggen, dalijk trekken ze zich nog terug! Neres heeft z'n beste tijd bij Ajax gehad. Zie zeker nog wel potentie bij hem, maar hij lijkt echt toe aan een nieuwe omgeving. Soms zien we nog wel een stukje van zijn kwaliteiten, maar het is toch voornamelijk geforceerd en vaak alles en nog vaker niks.

Zijn er voor 15 miljoen geen spelers te halen waar minder twijfels over zijn ? Heeft al 2 jaar gewoon niets laten zien. En ja, dit komt vooral door blessures, maar dit drukt de prijs normaal gesproken nog meer. Veel geld uitgeven voor een speler die vooral geblesseerd is is vaak een hele slechte zet.

29 december 2021 om 11:16

Shakthar is een club die graag met Braziliaanse voorhoedespelers speelt. Dus Neres is een goede optie voor ze.

29 december 2021 om 11:50

Maar is 15 miljoen voor een speler die al jaren niet in vorm is of geblesseerd is niet erg veel geld ?

Waarom zou Neres zelf naar Shaktar willen? Er spelen al twee uitstekende Brazilianen rechtsbuiten, en die gaan nergens heen. Tetê is clubtopscoorder en Pedrinho is zowaar vaste invaller. Daardoor zijn de genoemde mensen in het artikel overbodig en krijgen geen contractverlenging.

Daarnaast heeft Neres 22 miljoen gekost, ik denk dat Overmars er zeker 16.5m vast en enkele clausules wilt inbouwen. Vergeet niet dat hij Traoré daar ook voor een uitstekend bedrag heeft heengebracht

Na topseizoen alleen maar afgegleden helaas. Heeft geen explosieve aktie zoals Antony, Shaktar prima club voor Neres.
Veel succes daar en dank voor een mooi seizoen jaren geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren