Joep Schreuder had handgemeen met Joan Laporta: ‘Zijn gezicht betrok'

Dinsdag, 28 december 2021 om 08:52 • Laatste update: 09:05

Joep Schreuder blikt op de website van de NOS terug op een handgemeen dat hij afgelopen zomer had met Joan Laporta. De verslaggever was eind mei in Spanje, op het moment dat de voorzitter van Barcelona de toekomst van Ronald Koeman als trainer in het ongewisse liet. Schreuder liep Laporta in het centrum van Barcelona tegen het lijf, sprak hem aan en die ontmoeting werd met een telefoon gefilmd, tot grote onvrede van de preses van Barça.

“Door twee beveiligers geflankeerd stapte hij uit een geblindeerde auto, ging doelloos een blokje om en liet zich gewillig fotograferen. Ik liep op hem af terwijl cameraman Paul Jochem met zijn telefoon de ontmoeting draaide. Zeg, president, Nederlandse televisie, zei ik. Toen was Laporta nog vriendelijk”, zo blikt Schreuder terug. Hij vertelt dat twee bodyguards tegen hem begonnen aan te duwen toen hij vroeg wat Laporta van plan was met Koeman. Schreuder had een aantal dagen eerder al een interview met de voorzitter van Barcelona aangevraagd.

“Laporta's gezicht betrok. Ergens in die winkelstraat veranderde zijn gezicht. Grimmig. En plotseling pakte hij de draaiende telefoon af van Paul Jochem. Hij foeterde: ‘Wis deze beelden!’”, vervolgt de verslaggever van de NOS. Schreuder moest naar eigen zeggen lachen om de reactie van Laporta. “Ik hoopte op toegesnelde Catalaanse politie. Het oploopje zou vast de pers weer halen. Ik zei: ik dacht dat u een vriendelijke man was, mister Laporta. Waar is die gebleven? Het hielp niet.”

“Minutenlang stond de president van Barcelona met de telefoon van mijn cameraman in zijn samengebalde handpalm”, aldus Schreuder. De situatie veranderde heel snel toen de telefoon van Laporta ging. “Misschien is het Koeman aan de telefoon, riepen we. De beveiligers duwden Laporta richting auto, Paul Jochem griste de telefoon uit diens hand en binnen dertig tellen leek alles weer rustig. Voor even..." Laporta besloot begin juni toch vast te houden aan Koeman als trainer van Barcelona. Koeman kreeg eind oktober alsnog zijn congé en is inmiddels vervangen door Xavi.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door cas1)

Ik vind het ridicuul dat Joep Schreuder zijn voorkeur voor PSV zo overduidelijk te merken is, bij welke club hij ook, wie dan ook interviewt.

28 december 2021 om 09:25

Als jou aanname al klopt, zou het ook maar saai worden als alle journalisten voor Ajax zijn toch?

28 december 2021 om 09:31

Zijn aanname klopt, en hij bedoelt er mee te zeggen dat journalisten objectief zouden moeten zijn. Dat is Joep Schreuder niet.

28 december 2021 om 09:57

Volgens mij snap je de reactie van Inti niet. Veel mensen hebben, al dan niet terecht, het gevoel dat de Nederlandse media door de bank genomen een lichte voorkeur hebben voor Ajax. Het is dan enigszins ironisch als een Schreuder wordt aangevallen omdat hij een voorkeur voor PSV zou hebben. Veel mensen storen zich juist al jaren aan de voorkeur voor Ajax die veel media volgens veel niet-Ajax supporters laten zien.

Ik heb me zelf overigens persoonlijk juist wel een beetje zitten ergeren aan het glunderen en zeer opgewekte gedrag van Van Gangelen na de afgelopen Klassieker. Hij zat nog net niet te juichen. Misschien had Graziano Pelle toch gelijk.

Ik vind deze man echt zo vervelend. Heel zijn houding en manier van praten.
Krijg echt gevoel dat hij zich ver boven iedereen voelt verheven.
Denk dat deze man zeer verbaasd is, als een Messi hem niet zo herkennen en groeten.

On. Waarom doen journalisten soms zo vervelend. In het centrum de man aanspreken en gelijk proberen met vervelende vragen te scoren.

28 december 2021 om 09:17

“misschien is het Koeman aan de telefoon, riepen we.'' dit heeft toch ook niks met journalistiek te maken? Dit is toch gewoon proberen iemand beetje het bloed onder de nagels te halen? Dat je dat als journalist doet wanneer iemand aan het werk is tot daar aan toe maar wanneer hij rondje in het centrum maakt?

28 december 2021 om 09:21

Barcalover

Inderdaad zeg, die opmerking is echt onder alle peil.

Normaal hoort journalist objectief te zijn en beide kanten van het verhaal horen.

Dit is gewoon telegraaf riooljournalistiek. Wat een kwal.

Moet je eens proberen Joep in het centrum lastig te vallen en vervelend doen. Die man zou ook gewoon ontploffen.

En zit hier trots - althans mijn aanname uit dit artikel - te vervellen dat hij een vervelende kwal is en aso gedragen heeft en daardoor een persoon boos gemaakt heeft.

28 december 2021 om 11:34

Echt hoor. Nou is de reactie van Laporte(‘s beveiliger) ook niet slim, aangezien dat t soort reactie is waar die bloedzuigers naar op zoek zijn. Die stem van Schreuder is al als nagels over een schoolbord, en dan die “vragen” … T valt mij op dat het de helft van de tijd überhaupt geen vragen zijn, maar dat ie wat in de ruimte lult en daar n reactie op verwacht. Ze zouden s door moeten selecteren bij de NOS. Van Schreuder tot Egbers, maar ook de “jongere garde” als die Sjoerd en Henry hebben n charisma onder t vriespunt als je t mij vraagt ..

28 december 2021 om 10:25

toen ik Joep voor het eerst op de tv zag en hoorde , dacht ik dat ik in een aflevering van Sesamstraat terecht was gekomen.

28 december 2021 om 14:03

Ik ben zo blij met je reactie. Dit is precies wat ik ook vind. Hij probeert dan een aparte stijl te ontwikkelen met z´n stemmetje.
Misschien heeft dit Laporta gebruikt bij zijn beslissing om Koeman te ontslaan
Bedankt Screuder, wees er maar trots op

Journalisten die denken dat je mensen gewoon zomaar op straat mag benaderen en gaan filmen. Hoe haal je het in je hoofd om ongevraagd iemand een camera voor de gezicht te gaan duwen. Je kan wel roepen ja die gasten kiezen ervoor als ze zo bekend zijn maar dat is dus een stuk waar ze helemaal niet voor kiezen. Je hebt als journalisten meerdere momenten om vragen te stellen en te filmen, ga je ook dat doen wanneer iemand in de stad rond loopt?

28 december 2021 om 09:20

Als alles journalisten wachten op de momenten dat je vragen mag stellen, dan is er weinig nieuws. Krijg je alleen maar ingestudeerde antwoorden. Uiteindelijk is dit de manier hoe journalistiek werkt.

28 december 2021 om 09:23

Ductaildo

O ja, zullen wij dat eens continue doen in jouw vrije tijd. Loop jij in centrum - geen idee hoe jouw dag verlopen is, of dat ie prive ergens mee zit - en dan als bloedzuigers op jou af en proberen jou geirriteerd te krijgen. Even met mobieltje alles filmen.

Dit is gewoon onder alle peil.

Wil je hem spreken en geen afspraak, dan wacht je bij het stadion of probeer op andere manier.

Geef die man ook eens ruimte man.

28 december 2021 om 09:40

MrKrillin. Dat het irritant is beaam ik meteen hoor, dat snap ik ook wel, maar ik geef alleen maar aan dat de journalistiek zo werkt. Hoe sneu het ook is, maar als jij een bepaalde functie bekleedt, dan hoort dat er gewoon bij. Niet alleen de lusten, maar ook de lasten. Zolang er bij persmomenten er alleen maar clichés uitrollen, snap ik wel dat de journalistiek zo werkt. Hun werk is om nieuws te vergaren en niet om voor ingestudeerde antwoorden te verzamelen. Dan kan je net zo goed de journalistiek afschaffen en de bedrijf PR's de nieuws voorziening voor hun rekening nemen. Heb je straks heel veel verzonnen nieuws (zie je hier al veel terug) en standaard nietszeggende berichtjes.

28 december 2021 om 09:32

In het openbaar mag dit lekker ja.

Dan moet Laporta lekker niet in het openbaar lopen, of zich omsingelen met 100 ‘bodyguards’

28 december 2021 om 10:12

In het openbaar mag je inderdaad filmen. Je mag echter niet vervolgens iemand zonder diens toestemming online gooien.

28 december 2021 om 10:39

Ik heb de beelden niet online gezien.

Jij wel?

28 december 2021 om 12:14

Dat mag je letterlijk wel. Ik mag op straat gewoon jou filmen.

Is ergens best amateuristisch om met je telefoon als volwassen man een ander volwassen te willen filmen en al helemaal als je zegt dat je van de Nederlandse televisie bent ..

28 december 2021 om 16:48

En dan ook nog eens de Nationale Omroep vertegenwoordigend. Als het nou de boulevardpers van rtl was of sbs6, of de Telegraaf, dan weet je dat je paparazzi mag verwachten. Maar ja, tegenwoordig is het allemaal afvoerputjespers daar in Nederland.

Ik vind Joep Schreuder ook zo'n irritante verslaggever, met altijd dat bijzondere toontje. Of hij hele bijzondere vragen stelt en iedereen hem zijn grootste geheimen moet vertellen. En hoe dom is het, als je een aanvraag voor een interview hebt lopen, om iemand op straat lastig te vallen.

Hij past met zijn niveau goed bij de sportafdeling van de NOS.

Wie is deze Joep Schreuider? En waarom is dit zo groot nieuws hier op vz? Off : beste vz, gister heeft Di Marzio bekend gemaakt dat Haaland in de zomer naar Real Madrid wil komen en zijn zaakwaarnemer heeft laten onderzoeken of dit mogelijk is. Waarom berichten jullie hier niet over? Normaal zitten jullie er helemaal boven op als Di Marzio of Romano iets post. Ook Real Madrid socio lid en F1 coureur Fernando Alonso heeft gezegd dat Haaland en Mbappe voor Real Madrid zullen spelen volgend seizoen...

28 december 2021 om 10:05

Omdat het Real is heh, dat scoort niet. Maar Gavi die geen veters kan strikken is wereldnieuws

28 december 2021 om 10:30

Fernando Alonso denk altijd dat hij volgend seizoen wel een goede auto heeft. Mbappe en Haaland bij Madrid is totaal onrealistisch. Volgens Marca zou hij er ook allang gespeeld moeten hebben.

28 december 2021 om 10:40

Hoezo is dat totaal onrealistisch.

Volgens transferexpert en journalist Di Marzio, kondigde hij gisteren aan dat Haaland Real Madrid als topprioriteit ziet.

28 december 2021 om 12:36

Dat zal best, maar het is simpelweg te duur om ze beiden te halen. Hoe pas je dat ook in. Ga je Vinicius of Benzema op de bank zetten.

28 december 2021 om 16:51

Te duur? Visca, je maakt een grapje toch?

Als je iemand aanspreekt met 'zeg president' , dan mag je blij zijn dat die persoon je nog te woord staat. Zo onbeleeft en onpersoonlijk.

Wat een kinderachtige actie. Foei, Joep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder332
M. DepayAanvaller2712
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller201
Ferran TorresAanvaller174
M. ter StegenKeeper340
Jordi AlbaVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren